Tagovi

Borbu protiv korupcije razoružala amnezija!

Prije godinu dana aktualno je bilo postupanje DORH-a pred Općinskim kaznenim sudom protiv bivšeg Ininog direktora, Mesićevog štićenika, Savkinog zeta, HNS-ovog kadra, Tomislava Dragičevića zbog utaje poreza i drugih davanja na način da je lažno prijavio prebivalište u mjestu s manjim prirezom.

Prema optužnici DORH-a državu je tako oštetio za 650.000 kuna.

Dragičevića brani odvjetnik Čedo Prodanović (kao i Mesića i Sanadera), a kojeg medji spominju kao mogućeg nasljednika Bajića. Navodno su takve trenutne SDP-ove križaljke .

Općinski kazneni sud u Zagrebu u pravilu ročišta saziva jednom mjesečno. Ovima protiv Dragičevića gubi se svaki trag u medijima 27. travnja 2011. godine .

Podizanje optužnice je uslijedilo nakon istrage, a u postupku je Dragičević već iznio svoju obranu. Prema logici postupka do sada smo trebali imati presudu ili nastaviti izvođenje dokaza.

Gdje je zapelo?

Ovo nije usamljeni slučaj. Još poznatiji od ovog je "Bankomat". Podizanje optužnice protiv Josipa Protege zbog pljačke Hrvatske poštanske banke.

Županijski sud je odbacio optužnicu i uputio USKOK na doradu optužnice jer je nerazumljiva, a USKOK nije napisao novu.

Što USKOK je toliko glup pa ne zna izmijeniti optužnicu? Ili je naknadno shvatio da nije niti bilo pljačke?

Gdje je zapelo?

I gdje će sve zapinjati, ako je na ovome zapelo?

I tko brani Protegu?

Čedo Prodanović!

Komentari

Protega traži obustavu postupka za 'Bankomat'

Bivši predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega preko svojih odvjetnika je zatražio da Županijski sud obustavi kazneni postupak koji se vodi protiv njega, zbog sumnje da je oštetio HPB za više stotina milijuna kuna.
Protega naime smatra da su tužitelji prekoračili sve zakonom propisane rokove za provedbu državnoodvjetničke istrage, piše Novi list.

Prema izračunu njegovih odvjetnika, istraga je mogla potrajati najkasnije do 1. siječnja 2011. godine, budući da je otvorena godinu dana ranije. Iako su USKOK-ovi tužitelji podigli optužnicu u roku, sud im je 12. studenog 2010. godine vratio optužnicu na doradu, uz nalog da moraju provesti još šest istražnih radnji. Ta nadopunjena istraga, smatraju Protegini odvjetnici, trebala je u najgorem slučaju završiti 12. svibnja, a računajući još maksimalne rokove za pisanje optužnice, dorađena optužnica morala je biti podignuta najkasnije 12. studenog 2011. godine.

No, USKOK je dorađenu optužnicu sudu dostavio tek 24. studenog, zbog čega Protegini odvjetnici smatraju da ju je trebao odbaciti već sudac istrage.

Podsjetimo, Josipa Protegu USKOK sumnjiči u aferi Bankomat, u kojoj je preko rizičnih kredita banka oštećena za 328 milijuna kuna. Uz Protegu osumnjičeni su i čelnici banke Ivan Sladonja i Marijo Kirinić te poduzetnici Boris Šimunić, Oliver Beidenegl, Svetimir Gadža i Ivan Galić.

Danas.hr
27.01.2012.

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2012/01/27/0004006.html

Tko je glasao

A GDJE NIJE ZAPELO?

Gdje je zapelo?

Dobro pitanje sa 100000000 odgovora od kojih evo samo nekoliko:
OVE VIJESTI kao da smo već jednom čuli. Zapravo već puno puta.
MMF upozorava da će kriza pogoditi Hrvatsku. Vlada je nametnula porez operaterima mobilne telefonije. Stručnjaci pozivaju na kresanje državnog proračuna. Zazivaju se otpuštanja u državnoj upravi. Prijeti se objavom registra branitelja. Polemizira se o medicinski potpomognutoj oplodnji. Govori se da bankari moraju podnijeti teret krize. Guverner HNB-a upozorava na recesiju i poziva na rezanje proračunskih rashoda.
U javnosti se opet diže dreka oko referenduma: ovoga puta europskog, a ne sindikalnog. Opet se diže dreka oko Europske unije: kao da smo jučer započeli, a ne
okončali pregovore.
I opet seljaci prijete prosvjedima, i opet ministar uprave poručuje da se neće ukidati prekobrojne općine, i opet se piše o hapšenjima, a ne sudskim presudama za kriminal i korupciju.
Isto kolebanje, isti strahovi
I opet , kao i prije tri godine, iščekujemo ono najgore. Osjećamo novo kolebanje Vlade. Promatramo njezino obilaženje oko ključnih problema kao oko vruće kaše.
Zapravo, osjećamo se kao hrčci u kotaču. Već godinama izlazimo iz krize, a zapravo se nismo pomaknuli s mjesta. Godinama tražimo konkretne mjere i radikalne poteze i danas još uvijek o njima isprazno debatiramo.
I od svega toga ostaje nam samo umor i sve jača rezignacija.

Ukratko radi se slijedece:

polemizira se,
koleba se,
trazi se
obilazi oko vruce kase
isprazno debatira

A glasaci?
Njih svladava umor i rezignacija

p,s- Francusku i jos cca 4-5 drzava ceka za cca 1h objava snzavanja ratinga.
Time nase ideje od sapuna o novom zaduzivanju padaju u vodu.
Ako se javna potrosnja i na dalje nastavi ona ce se financirati samo novcem otetim od HNB-a.
Pa nek se plenum nastavi....

Tko je glasao

zastara je uvijek 'in'

nije li u Hrvatskoj zastara 'in' samo za odabrane zbog zastare mnogi koji su ulovljeni s prstima u pekemzu i dalje ih mogu još dublje gurati. interesantno kako ona, zastara nije 'in' za sve one koji zbog prstiju u pekmezu onih prvih ne mogu plaćati svoje obveze.

w. ;)

Tko je glasao

sicco...

država koja za osobu godine izabere drž. odvjetnika...to je fakat bolesna država.
ja mislim da se tu više nema šta napravit...

ima li smisla truditi se i dalje (Papar) i slati upite DORHu glede firme naše uvažene nekompetentne ministarke Pusi?

ima li smisla pitati ih da šta je s tim Dragičevićem?

A Saša Mesić? Dvajst soma kuna za fantomsko radno mjesto Termi Zg koje, čitam, upravo, gase, jer da nije to to, jel...pa ona, stručna kakva već jest, sad predlaže silicijsku dolinu ili tak nekaj, o jesus...

a ludi Linić, sad ide u rasprodaju zadnjeg sića, mijenja zakone da bi nova vlada uhljebila svoje igrače pa nam u NOs, opet ulaze političari a ne stručnjaci, itd.itd.

btw. čitam da su Pusi iz EK nešto nagazili..da šta galami...ma, sve da i jest propust na njihovoj strani, pa šta si ona umišlja, da je carica i sad će ona njima, jel, pokazat' da smo mi, Hrvatići, neki faktor..

strava. strava...a Zoki šuti?
bože,.zašto smo mi hrvati tako jadni i glupi da uvijek imamo usranu vlast? zašto imamo tak gadnu karmu, di je ta greška u sistemu?

danas je dan za rezigniranost. sutra će valjda biti bolje :))

CC

Tko je glasao

osoba godine

@CC
ne misliš li da je u državu u kojoj se više cijeni lopovluk nego znanje, više muljaža nego etičnost zapravo problem izazvati osobu godine. ...u takvoj državi u okvire za osobu godine ne spada ni osoba kao što je Miroslav Radman. ...

w. ;)

Tko je glasao

Alkemija

Obzirom na prijevaru s eliksirom mladosti, u sustavu izokrenutih vrijednosti i on dolazi u obzir.

Tko je glasao

Nije mi Pusi neka omiljena

Nije mi Pusi neka omiljena faca, ali zašto bi mi šenili pred EK? Ako postoje pravila za nas, pa nek se i oni drže dogovorenog...pun mi je kufer toga da su neki vanjski kokošari posrkali svu pamet svijeta i dociraju s visoka gdje i kad se sjete a mi pokorno trčimo uzaludne krugove!

Statistička pogreška

Tko je glasao

to je staro godinu dana

to je staro godinu dana

Tko je glasao

No comment

Općinsko državno odvjetništvo u četvrtak je, pak, pokrenulo pred sudom zahtjev za istragom zbog tog kaznenog djela.

Tko je glasao

Rit na sekret

Clanak je od 28.01.2011. I taj cetvrtak je bio prije godinu dana.

Tko je glasao

(godina dana sim tam)

Meni je fascinantno kako netko tko ima plaću od 10000 € mjesečno, plus dionice, plus ovo plus ono... može spasti na takvo kokošarenje da se prijavljuje u nekakvu Puščju i na taj način od debelog bogatog uglednika postaje običan bijedni lopov... Ja taj mentalni sklop ne mogu skužit... Svi su takvi... čim više imaju, tim više "žnjiraju"... zato valjda i imaju...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pa uvjeravaju nas da moramo

pa uvjeravaju nas da moramo biti kako nijemci i paziti na svaki cent, pfening, lipu. tako i ovi paze na iza njih ne ostane niti lipa, sve treba pokupiti. njemačka škola.

uostalom neprimjereno je takopisati o čedi prodanoviću i dragičeviću, kad znamo da su kod nas problem neobrazovani, a ne oni s fakultetima. problem su npr. neki Jure iz Donjih Andrijevaca ili Šime iz Podgradine, oni upravljaju državom i uništavaju je i pljačkaju milijarde, oni a ne ovi s kravatama i fakultetskim diplomama, zar ne čitaš novine zar ne slušaš ljude oko sebe.

Tko je glasao

don kihot

evo jedno zasluženo proznanje koje će krasiti vitrine državnog odvjetnika

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mladen-bajic--pizda-godine/592691.aspx

fakat zaslužena nagrada

Tko je glasao

U ovim konkretnim slučajevima

U ovim konkretnim slučajevima stvari su zapele na sudovima, ne u DORH-u. No odlikovanje je zaslužio. Barem plavu vrpcu za spas Bandića.

Tko je glasao

ih

nije gov** nego se ćuko učinija :)))
profesor

Tko je glasao

Nijanse

Pa razlika je u tome, što kad je Bajić krenuo u raščišćavanje kriminala prvi potez mu je bio na banke. Onda su ga tu zaustavili na sudu i okrenuli prema Sanaderu.

Tko je glasao

dobar to neki advokat, sorry,

dobar to neki advokat, sorry, odvjetnik, taj cedo! cim ga ugledas drmne te amnezija! ;~)

Kitz

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci