Tagovi

Bolnica u rukama politike

Dosta mi je više slušanja o Šibenskoj bolnici i njezinim problemima. Ravnatelj bolnice se svako malo žali na ovo ili na ono. Te mu fali novca, te mu fali opreme, te nisu osposobljeni za ovo, te nisu opremljeni za ono. Ide mi više na živce. Ako nije sposoban voditi bolnicu, ili je nezadovoljan odnosom vlasnika (županije) prema njoj, neka podnese ostavku i prepusti posao nekome tko će manje kukati, a nastojati popraviti stvari.
Skoro godinu dana je trajala saga o blokiranom računu. Nisu mogli isplaćivati plaće, pa su se prijetili kako će bolnica bankrotirati. Burić je igrao igru oko kredita, a nijednom nije rekao pravi razlog zbog čega je bolnica u dugovima. Isto tako nije nigdje rekao kako je taj kredit samo pišanje na vatru. Naime, bolnici za normalno funkcioniranje mjesečno treba oko 15 milijuna kuna. Ministarstvo zdravstva, na čijem je čelu onda bio Andrija Hebrang, je smanjilo limit na 12 milijuna kuna. Ovim potezom Andrijica je uskratio našoj bolnici normalno poslovanje, te ona mjesečno proizvodi dug od 3 milijuna kuna. Znači, bolnica nije dobila dovoljno novca za normalno funkcioniranje. Burić je tada reagirao poprilično mlako, što je onda bilo i razumljivo jer se bojao za svoju fotelju. Nakon par godina kakvog takvog funkcioniranja stvorio se ogroman dug, te je bolnici blokiran račun. Tada se kao spasonosno rješenje pojavljuje kredit. U početku je trebao iznositi 76 milijuna kuna. Županija je trebala dati neke nekretnine kao osiguranje da će kredit biti vraćen. Čim se spomenuo kredit, neke institucije, stranke i pojedinci su reagirali na način da su ukazali kako taj kredit neće riješiti ama baš ništa. Rečeno je da će se s njim samo pokrpati rupe. Međutim, Burić je podržao tu ideju za koju i ja kao običan laik znam da veze nema s pameću. Ja dižem kredite da bih prebio stare kredite ili dugove, međutim u vrlo kratko vrijeme opet dođem u onu situaciju u kojoj sam bio prije dizanja novog kredita. Tako je i naša bolnica u stvari samo prebila dug, a problem je i dalje ostao, odnosno nije riješen. Prvo, nisu mogli dignuti traženi kredit, već su apetit morali smanjiti za nekih oko 10ak milijuna kuna, jer je Županije već prezadužena. I taj kredit su mogli dignuti tek onda kad je preko Vodovoda napravljena financijska makinacija oko bivših dugovanja i potraživanja. Između ostalog za dizanje prvo navedenog iznosa bile su im potrebne stanovite nekretnine koje Vodice i Drniš nisu htjeli dati tako olako. Tu ni stranačka stega nije mogla ništa učiniti. Uglavnom, uspjeli su dobiti kredit od nekih 67 milijuna kuna, a taj kredit im je bio dovoljan za isplatu dugova starijih od godine dana, te za isplatu zaostalih plaća, putnih troškova, dnevnica i sl. Šta se sad dogodilo. Račun bolnice je odblokiran i bolnica i dalje radi normalno. Normalno radi, ali mjesečno i dalje stvara dug od 3 milijuna kuna. Dakle za nekih dvije godine, kad kredit dođe na naplatu, bolnica će imati skoro isti dug koji je imala prije dizanja kredita. I šta onda? Hoće li se i onda morati dignuti kredit za prebijanje duga. Najvjerojatnije hoće. Kad su neki pokušali ukazati na ovu situaciju onda im je Burić zamjerio govoreći da su protiv bolnice i njezinih zaposlenika. Ovom konstatacijom je u stvari samo pokrio svoju borbu za foteljom koja mu izgleda puno znači. Iz kojih razloga ne bih nagađao, ali imajući u vidu krim obradu policije u ustanovi kojoj je on ravnatelj mogu samo pretpostavljati.
Moj stav u vezi kredita je vrlo jasan, kredit je dignut samo da bi se situacija u bolnici smirila, te ta tema makla s dnevnog reda jedno određeno vrijeme dok ne prođu izbori. Nakon izbora dobili ili izgubili sve je isto. Jer ako dobiju onda će problem rješavati za dvije godine na način da će povećati limit bolnici ili će dignuti novi kredit. A ako izgube, onda će se netko drugi zaj....ati s tim problemom.
Rješenje ovog problema je u stvari vrlo jednostavno. Sjedeći tako u jednom društvu slušao sam priču koju su iznosili kompetentni financijski stručnjaci. Oni su naglasili kako je rješenje problema gradnja nove bolnice i s tim treba započeti što prije. Gradnjom nove bolnice bi se oslobodio prostor u gradu, a taj prostor ima izvanrednu komercijalnu vrijednost s kojom bi se mogla pokriti dugovanja. Meni se ovo, bar kad su oni o tome pričali, činilo kao logična stvar. Kažem opet nisam stručnjak i ne bih ulazio u neke pretpostavke, ali razmišljajući o tome jasno je da zemljište u centru grada ima vrlo visoku vrijednost. Da li će njegova cijena pokriti dugove bolnice, ne znam, ali ako postoji i mala pretpostavka da bi se s time mogao dugoročno riješiti problem, onda sam za ovu soluciju.
Samo tko će i kako to provesti. Po onim informacijama koje imam, gradska organizacija SDP-a u suradnji sa nekoliko uvaženih stručnjaka priprema projekciju i plan kojim bi se odredilo da li je uz navedene uvjete gradnja nove bolnice izvodljiva i da li bi to u konačnici bilo isplativo. Isto tako Pauk je obznanio da je naručena ili je već došla studija isplativosti gradnje nove bolnice. Koji je zaključak te studije, ako je već napravljena ne znam, valjda će objaviti kad bude. Šta se mene tiče, mislim da bi bilo vrijeme da dobijemo novu gradsku bolnicu. Osobno bih volio da se to napravi pod vlašću SDP-a, ali u konačnici mislim da je građanima ovog grada uopće svejedno tko će ju graditi.

Ovo je bilo napisano prije nekih mjesec dana, međutim odlučio sam malo pričekati s objavom. Izgleda da sam pogodio, jer je cijela kirurgija svojim zadnjim izjavama potvrdila tezu da ravnatelj bolnice Burić čuva svoju fotelju. Prateći zbivanja oko kirurgije i čitajući izjave doktora Alfiera i Mađara, oni sad govore ono šta je SDP govorio prije nekih godinu dana kad se počelo pričati o kreditu. Govore da je Burić nekompetentan, te da postupa u skladu sa trenutačnom političkom situacijom. Odnosno da ih je isporučio politici kao “ovce za klanje“. Mađar se u svojim izjavama pita zašto ravnatelj ne snosi odgovornost za loše poslovanje bolnice. Sva su ta pitanja bila već postavljena od strane gradskog SDP-a i HNS-a, a onda su kirurzi šutjeli. Sad se bune, jer im je voda došla do vrata. Da se razumijemo, poznajem doktore Alfiera i Mađara. Smatram ih izvanrednim ljudima i vrsnim stručnjacima. Međutim, zašto su prije godinu dana procjenjivali situaciju i šutjeli. Trebali su i onda nešto reći. Nisu trebali politizirati, nego razmišljati o poboljšanju rada bolnice, jer Burić je opet izabran za ravnatelja, i to bez ikakvih problema. Sad govore da je to politički, kao da mi obična raja to ne znamo. Sad Alfier daje ostavku na mjesto šefa kirurgije.

Burić, s druge strane, odbija ostavku doktora Alfiera. Ali ne zbog toga šta misli da je on izvanredan doktor. Buriću afere ne pašu i pokušat će ih zataškati. Zna Burić da dok je ravnatelj može prikriti nekakve loše poslovne odluke i eventualne makinacije. Zna Burić da onog momenta kad više ne bude ravnatelj, njegov nasljednik može zatražiti nastavak kriminalističke obrade koja je nedavno započela u bolnici, a barem za sad nije rezultirala ničim. I na kraju, zna Burić da bi ta kriminalistička obrada po njega, a i još koga, loše završila.

A župan Pauk mudro šuti

Komentari

Najava ministra zdravstva od

Najava ministra zdravstva od 17 srpnja 2007 godine o odvajanju bolnice u Šibeniku i Kninu do kraja godine, dakle nakon izbora je krasan potez.
Samo eto postavljaju se logićna pitanja:
1: što će biti sa 3 000 000 kuna koje je država zaboravljala uplaćivati na raćun bolnica, a zbog čega su i upale u dug
2: koja bolnica se snositi trošak duga, obje? ili jedna, i na koji naćin
3: koja bolnica će doboto status Županijske
4: koji kadar će raditi u Kninskoj (oni prevenstveno imaju problem sa kadrom)
5: zašto se nisu ovih zadnih 4 godine sijetili da ih razdvoje (možda radi izbora)

Ukoliko je to, a najvjerojatnije je, predizborni trik onda HDZ samo dokazuje da sve što radi je u svrhu promiđbe i da ih ne treba shvaćati ozbiljno, jer u zadnjih par mjeseci mandata se nemože ništa riješiti

savjesni

Tko je glasao

Dobar i zanimljiv post,ali

Dobar i zanimljiv post,ali jedna stvar mi nije jasna.
Ne razumijem kako bi gradnja nove bolnice i prodaja prostora na kojem se sada nalazi bolnica riješili problem dugova?
Možda bi se otplatili stari dugovi,ali dok god bolnica dobiva manje novca nego što je potrebno za njeno normalno funkcioniranje dug će se stvarati.
Rješenje duga je stvaranje sustava koji će omogoćiti svim bolnicama u Hrvatskoj da dobiju dovoljno novca za normalno funkcioniranje.
Ako je već potrebna gradnja nove bolnice i prodaja terena na kojoj se sada nalazi.Onda bi novac od prodaje terena trebalo iskoristiti za kupnju suvremene opreme i edukaciju zaposlenika.

Tko je glasao

"Davanje dovoljno novca za

"Davanje dovoljno novca za normalno funkcioniranje" je u logičnom zaključivanju sasvim u redu. Još logičnije to zvuči ako se odnosi na bolnice i zdravstvo općenito, visoko školstvo (fakultete i sveučilišta), za staračke domove, za ceste, sređivanja stanja u prostoru, za turizam i poljoprivredu i druge javne projekte i potrebe.

Međutim, Hrvatska je apsolutni svjetski vrh prolupavanja baš u tim područjima, koje traje već dugo, i svako ozbiljnije dodavanje novca u to bez dugoročnije promjene i čvrstog vođenja, o čemu se sve udarne snage još nisu udostojile "spustiti nisko" i bar malo razmisliti, predstavlja pravu propast, predoziranje sa trajnim posljedicama. To je vidljivo malim zapažanjima bilo gdje, vidi se ekstremizam bez kraja i konca, uz ostalo da je normalno na istom mjestu da netko najozbiljnije stvari dugo radi u nekim skučenim i prerađenim WC-ima a netko ulupa milijarde i još mazne po koju. Najveći potpirivač te histerije su udarne intelektualno-stručne snage, kojima to ide automatski neizbježno, tu je sveobuhvatna gerilska praksa čvrsto ugradila kod napretka sa takvom najvećom svjetskom potrošnjom i oslobađanjem kapitala iz okova društva. Ljudi naprosto nisu krivi, oni ne znaju šta rade.

Andrija Hebrang, osoba sa raznim spornim stvarima pa i oko pitanja svijesti, je i kao takav jedna od na prste osoba koja je pokazala neki refleksni smisao to, čime je Hrvatskoj uštedio puno i valjda anulirao gdje je uprskao. Osjeća se da je od kraja bivše Vlade do pune zrelosti ove malo to amortizirao, a da je požar buktio prije i potom. To naravno nije dovoljno.

To vam ide kao na poznatim projektima. Npr. sada sveučilišni kampusi, krene sa 1,4 mlrd kuna, brzo 2,1, zatim 2,5, već je preko 3,0 i daljnjim skokovima sigurno preko 4,0, ili tri puta više od starta, i cijeli procesi unutra sa sličnim. Tako je i sa svim nabrojanim. Tu su zamazivanje očiju i najbolje rasprave oko tema te podjele na političke stranke, autonomne i treće strukture, ugledne i neugledne, naprosto se radi o bitno širim nezadrživim navikama napretka, koje svojom ujedinjenom inercijom to sve drugo ko od šale savladaju. I ne pokazuju nikakve znake slabosti, npr. bavljenje podacima.

Tko je glasao

Sa Šibenikom općenito a

Sa Šibenikom općenito a posebno sa Šibenskom bolnicom događaju se tako neshvatljive svinjarije da je poštenom čovjeku problem o tome raspravljati. Ma tko god došao na vlast, treba maknuti HDZ!

Tko je glasao

Šibenska bolnica je

Šibenska bolnica je paradigma (predložak) šibenskih i hrvatskih uspjeha, koji nezadrživo ide dalje jer je nosi ogromna većina i sve snage, malo mjenjajući pozicije.

Svi znaju da je bar 30 godina isto, jedna petina unutra radi do iznemoglosti a ostalih 4/5 i velika većina se intenzivno bave svim ostalim oko toga, službeno i stvarno je stalno u izvanrednim mjerama u društvu sličnih odlika i, obzirom na to, može se nedvojbeno zaključiti da fantastično ide. U slučaju kad netko nekim slučajem i malo ozbiljnije pokuša nešto promjeniti u tom uspjehu, stiže ga zaslužena reakcija, i bijeg je najbolja obrana.

Područje nekadašnje šibenske općine i grada Šibenika je i ostale igre isprobalo veoma uspješno, to je propulzivno područje u kojem je ama baš svatko došao do izražaja. I postignuti su neki hrvatski, a time i svjetski rekordi, usred najraznovrsnijih mogućnosti mora i zaleđa najviše uspješne profitabilne bespravne gradnje, najviše nesređenih nekretnina (grad u knjigama su pašnjaci i njive), najegzotičnija varijanta trase auto-puta, najviše igri oko svega i svačega. To je svjetska priča.

Il se treba biti zadovoljan takvim iznimnim uspjesima ili odlučiti na rizik napuštanja selektivnog viziranja i zaroniti dublje ili pronaći nove mesije ili kokošariti kao u Splitu ili .... Mogućnosti bar sada ima, skoro pa neograničeno.

Tko je glasao

Dragi šibenski konobar, ako

Dragi šibenski konobar, ako smijem dati jedan mali osvrt na situaciju u, ja ću je nazvati, Općoj bolnici Šibenik.
Vratimo se malo u vrijeme osamdesetih kada je izgrađena Opća bolnica u Kninu. Naime treba znati da je tada to bio politički potez. Financijski totalno neopravdana bolnica, a i potreba stanovništva tada, a i danas nisu bile takve da bi trebalo graditi bolnicu. Tada jedna od najmodernijih bolnica u bivšoj državi, nova oprema, novi standardi gradnje, novi rasporedi odjela, i td., bila je izgrađena, svima je sada donekle jasno, samo zbog zadovoljavanje nekih drugih, a ne medicinskih potreba.
Domovinski rat je doveo do toga da se taj dio Šibensko-Kninske žup. zbog politićkih razloga
odvaja i pripaja Zadarskoj žup.. Tada iz Opće bolnice Knin nestaje sva oprema, nova automatizirana kuhinja, oprema operacionih sala, gdje, neki govore negdje u RH, neki ne znaju; sada to nije bitno.
Za vrijeme koalicijske vlade Vlahušić donosi ideju da se fusiraju Opća bolnica Knin i Opća bolnica Šibenik. Tri mjeseca nakon izbora HSLS, pod vodstvom Budiše, doslovno ucjenjuje koalicione partnere uvjetom da ravnatelj Opće bolnice Šibenik bude netko iz njihovih redova. Upravo tada je njihov član gosp. Burić, i naravno on postaje ravnatelj. Dakle fusiranjem i stavljanjem na ćelo tih bolnica osobe koja je i danas involvirana u financijske malverzacije sa građevinskim firmama imamo PRVI PROBLEM
DRUGI PROBLEM poćinje onda kada famozna Hembrangova komisija određuje gornje limite bolnica. On veliki stručnjak, zaboravio je da su to bile dvije, a ne jedna bolnica, sada pod nazivom Županijska bolnica, kojoj je na papiru vlasnik Šibensko-Kninska žup.. Limit koji se određuje od (ispravak tvog navoda) 14 000 000 kuna i nešto sitno, je jedva dovoljan za funkcioniranje obje bolnice zajedno. Kažem obje jer iako su sada pod jednim imenom, ja osobno nemam informaciju da igdje u svijetu postoji bolnica sa duplim odjelima, što sada ova, Županijska bolnica Šibenik ima (iste odjele koje ima u Šibeniku, ima i u Kninu).
I sada opet politika stupa na scenu. Država namjerno smanjuje, zakonski određenu, kolićinu novaca koju šalje za fukcioniranje ovih, budimo iskreni, dviju bolnica, i to za 3 000 000 kuna. Smanjuje ga zato što smatra da su to dvije bolnice, te da nije potrebno davati toliko novaca kada se ionako sve obavlja u Šibeniku. Zaboravljaju na ljude koji tu rade, struju koja se troši, hladni pogon i bilo koji trošak koji se proizvede samim tim što otvorite vrata. Istovremeno Hembrang prijeti nekolicini ravnatelja, a među njima i gosp. Buriću, da će ih zbog loše financijske situacije smijeniti. On to i ćini, ali nakon kratkog posjeta Zagrebu, Burić ostaje.
Do danas dug ,bolnice Šibenik+Knin, sa kamatama je prešao 150 000 000 kuna i raste progresivno. Onih 76 000 000 što je kao kredit digla Šibensko-Kninska županija nisu niti dotakli glavnicu, a nisu niti bili namjenjeni za vračanje duga već kako i sam kažeš za isplatu veledrogerijama i plaća doktorima.
Bolnica u Kninu je od posebnog državnog značenja, financijski neisplativa, u onom obimu medicinski neopravdana (većina zahvata bilo koje vrste se radi u Šibeniku, tamo je samo spavaona, i hitne intervencije).
Bolnica u Šibeniku ne može više funkcionirati na onoj poziciji gdje je sad (centar grada).
Gradnja nove bolnice morala bi biti popraćena državnom pomoći. Sama županija ne može iznjeti tu investiciju. Tereni na kojima leži bolnica u Šibeniku su jako interesantni, i zapravo rat oko županijske bolnice je rat oko nekretnina bolnice u Šibeniku ćiji je vlasnik nitko drugi nego Ministarstvo Zdravstva (koje je zabranilo dizanje hipoteke na te iste terene za dizanje kredita).
Dali će Šibenik dobtiti novu bolnicu, sumnjam, prvo zato što bi tada morali ukinuti onu u Kninu (svima je jasno da se to neće dogoditi), drugo država, ako već mora graditi, radije će završiti Sveučilišnu bolnicu u Zagrebu.
Meni nikako nisu jasni lokalni vladari. Naime gradonačelnica Knina, iz redova HDZ, izjavljuje da to nije njezin problem. Grad Vodice govori isto. Sve ostaje na plećima grada Šibenika, a impotentna HDZ-ova vlast ne reagira opravdavajući se time što je bolnica pod ingerencijom Županije. Pitam ja njih tko tamo radi, gdje ti ljudi žive, i tko se u toj, nekada vodećoj bolnici, lijeći.
Riješenje ne vidim, osim ako nekim ćudom država odlući graditi novu bolnicu.

"Hvala svim dobrim ljudima koji tamo rade"

savjesni

Tko je glasao

DRUGI PROBLEM poćinje onda

DRUGI PROBLEM poćinje onda kada famozna Hembrangova komisija određuje gornje limite bolnica. On veliki stručnjak, zaboravio je da su to bile dvije, a ne jedna bolnica,...

Limiti bolnica predstavljaju ograničenje iznosa novca koji bolnica smije potrošiti na godišnjoj razini. Limit određuje HZZO, odnosno posredno Hebrang, i on uključuje pretpostavljene troškove "hladnog pogona" (režijski i troškovi osoblja), te troškove medicinskih usluga koji ovise o "broju kreveta", broju pacijenata i još mnogočemu.
Limit je redovito manji od stvarnih troškova i jedan je od razloga gomilanja gubitaka bolnica.

Limit nije izmišljen specijalno radi šibenske bolnice, on vrijedi za sve bolnice u državi. To je sustav.

Svake godine HZZO bolnicama nudi ugovor koji sadrži iznos koji je (gle kojeg li licemjerja) dogovoren između HZZO i bolnice iako se radi o principu "uzmi ili ostavi". Neupućeni bi pomislili kako ravnatelj bolnice doista može nešto dogovarati. Nema šanse. Iznose određuju Hebrang i Šuker, čak ni Ljubičić nema veze s tim. Šef HZZO-a još manje.

Ima ugovor još nešto. odredbu prema kojoj se isti može potpisati tek nakon što bolnica (ravnatelj) dostavi standardizirani izvještaj o realizaciji sredstava za prošlu godinu prema kojem "pristaje" da mu HZZO vrati sve račune za izvršene usluge čiji iznos prelazi limit i to zato jer je taj isti limit dogovoren ugovorom.

Laički rečeno, novi ugovor ne možeš potpisati dok u izvještaju ne pristaneš da ti se da manje nego što ti treba.

Trenutno pri ruci nemam nijedan ugovor i izvještaj, pa ne mogu citirati odredbe, ali suština je to. Uspostavljen je sustav prema kojem kao ravnatelj unaprijed znaš da srljaš u gubitak, a ironija je u tome što te prisile da potpišeš ugovor prema kojem pristaješ na to.

Ima naravno još razloga zašto bolnice stvaraju gubitke, ne posluju sve jednako, ali ovo je najvažniji. Čak i uz najrigorozniju štednju, nema šanse da izbjegneš gubitak.

B-52

Tko je glasao

dobro ako je to tako, a ja

dobro ako je to tako, a ja sam recimo ravnatelj bolnice i situacija mi ne štima nikako, a u Šibenskoj bolnici ne štima, oni koji mi daju novce me ne šljive, sa svim pokušajima poboljšanja situacije ne postižem ništa, ako sam moralan čovjek lijepo ću odstupiti s mjesta ravnatelja i dati nekom drugom da se maltretira s tim. međutim ravnatelj Burić to ne želi učiniti, a razlog je već naveden u mom postu

Tko je glasao

U ovom se slučaju doista ne

U ovom se slučaju doista ne radi o moralnosti ravnatelja i ostavka jednog, trećeg ili petog ne bi ništa riješila.

Rješenje je da se bolnicama priznaju sve fakture za usluge koje su izvršile.

Ne znam koliko je poznato, ali neke bolnice izvršavaju manje usluga nego im je limit, a dobiju novce kao da su obavile usluga (specijalistički pregledi i razni zahvati) koliko je limitom "ugovoreno".

To se događa zbog "prelijevanja pacijenata" iz jedne županije u drugu, što zbog kvalitete usluge, što zbog kraćeg vremena čekanja na pregled. Neki ravnatelji su pokušavali "usporiti" priliv pacijenata radeći liste čekanja prema prosječno ugovorenom broju pregleda ili zahvata na mjesec. To je ono kad mi vidimo da se čeka, a ambulante zjape prazne pa se čudimo čemu čekanje.

Ako se pak prihvati svaki pacijent s uputnicom i radi normalnim kapacitetom, brzo se prekorači nesuvislo određeni limit i bolnica nužno ide u gubitak jer zna da joj "višak" usluga neće biti plaćen. To je začarani krug koji niti jedan ravnatelj ni ne znam kakvo kvalitetno upravljanje ne može rješiti.

Mrežu županijskih bolnica bi trebalo racionalizirati na način da se odredi koje bolnice imaju raditi kakve usluge što ne ide zbog toga što bi svi rado radili sve, a i pacijentima odgovara da "njihova bolnica na kraju grada" može raditi sve. Radi se o problemu koji se jedino može riješiti političkom odlukom koju očito niti jedna vlada ne želi donijeti i tako izazvati negodovanje pacijenata koji bi iz svoje županije morali ići ne znam kako daleko.

Drugo moguće rješenje je da bolnice koje ne ispune "normu" ne dobiju novce kao da jesu, a ta sredstva da idu onima koji su je "prebacili". No, bolnički lobiji rade svoje pa ni to rješenje nema šanse. Barem za sada.

B-52

Tko je glasao

Samo jedna ispravka, dobili

Samo jedna ispravka, dobili su 67 milijuna kuna jer je prva cifra koju ti navodiš bila ipak pre veliki zalogaj koji nisu mogli pokriti

Tko je glasao

lapsus scribere, hvala

lapsus scribere, hvala

savjesni

Tko je glasao

nadam se da nemaš ništa

nadam se da nemaš ništa protiv šta sam prebacio komentar i na svoj blog http://sibenskakonoba.blog.hr/, mislim da je važno da ga šta više ljudi iz Šibenika pročita

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci