Tagovi

Bog na partijskom zadatku !!

Ta nesritna kriza vlasti u Splitu, umisto izborima (šta bi bilo metmoreč ka ljudsko rišenje), razrišena je uz Božju pomoć, priko Božji posrednika, ( prema Hr.Businessu ) pri čemen je Božji glasnik anđeo Jerko Gabrijel Rošin ima glavnu rič.

Iza posljednjih smjena u gradskim vlastima Splita stoji Ivo Sanader, zajednička je ocjena većine političkih analitičara. Neopozivu ostavku donedavnog gradonačelnika Zvonimira Puljića i ustoličenje javnosti nepoznatog HDZ-ovca Ivana Kurete u gradonačelničku fotelju po Sanaderovu je nalogu proveo Jerko Rošin, splitski arhitekt i urbanist, jedan od najbližih Sanaderovih prijatelja, a odnedavno potpredsjednik splitskog HDZ-a, koji, prema pisanju Globusa, smatra da "Sanadera vodi Božja ruka".

Zbogradičega je uopće izbila kriza jasno more biti samo Splićanima, jerbo oni nesritni jarboli i baldakini na rivi su bili samo povod. „Velomišćani“ i ADZ ne daju vlast iz ruka, doklen god se ima još šta za oglođat. Izbori su uvijek neizvisni, nepridvidivi, pa šta se s tizim ima ikog opterećivat.

Jerka Gabrijela Rošina je Sanader uveja u Božje svere kad ga je s početka 2004 imenova pridsidnikom Vladina „Savjeta za prostorno uređenje“. Mada je prin tega stalno ponavlja da ga pulitika ne zanima, da nije član ikakve stranke, uoči poslidnjih izbor prominija je mišljenje - i učlanija se u ADZ.

Zašto - kaže sam Rošin?

"Zato što imam apsolutno povjerenje u ono što predsjednik HDZ-a i Vlade radi. I zadnji stranački sabor potvrdio je da HDZ sa Sanaderom na čelu na najbolji mogući način zadovoljava moj svjetonazor, da mi je blisko to što radi i kako razmišlja. U Sanadera vjerujem i naprosto mi se čini kao da ga Božja ruka vodi".

Poznato je da je posebita Božanska osobina bit u isto vrime na raznin mistima, i siditi na više razni stolica, pa baš na taku osobinu lipo ukazuje i dokazuje lik i dilo, postojanje i dilovanje blaženika Jerka Rošina, oliti rečenog Gabrijela, božjeg odabranika i glasnika.

Splitski arhitekt u poslovnom je odnosu s poduzetnikom Željkom Kerumom, za kojeg je napravio projekt rekonstrukcije hotela Marjan, ali je u isto vrijeme prijatelj nekolicine političara s Liste Velog mista, koje je Kerum nedavno oštro napao i prozvao "kokošarima".

Ma ne triba se priveć ozirati na soćalne dimenzije i egzištencijalne probleme virnika, koji su samo slučajno i porezni obaveznici (jerbo u isto vrime financiraju i Rošinovu plaću, i Velomišćanske vratolomije, pa i samu Crikvu u Rvata ka Božju ustanovu). Tako, kad se Rošina pita o Kerumovom odnosu spram njegovi zaposleni uzoriti Gabrijel sam oće reć:

"On vjerojatno radnu snagu plaća upravo onoliko koliko misli da na tržištu treba plaćati, a tako valjda misli i Konzum i Lidl i ostali. Ušli smo u kapitalizam koji je nostalgičan u odnosu na bivšu državu u kojoj je navodno socijalna komponenta bila izraženija".

Nasuprot ton vrimenu koje Gabrijel spomine, a kad je vlada najcrnji komunistički mrak (zbogradičega je sam Bog lično mora po zemlji odati da bi štitijo dostojanstvo i dobar život svoji ovac i koz - barenko gledfajuć iz perspektive ne samo Kerumovih radnika), sada je zavladala opća svitlost, koju naokolo rasiplju Božji poslanici. Ma oni bi sad tribali lipo „stoki zitnog zuba“ objasniti (ma ke, ni volovi oni nisu), ono ima nešta šta njima nije dozvoljeno a Kerumu je sve ka i Jupiteru. Jerbo je i sam Kerum Božji pomazanik - ne bi ga zadžabe anđel Gabriel Rošin posebno šćitija. A jopet i rad Kerumove posebne i znakovite božanske osobine: jerbo Kerum ima para, a oduvik je poznato, jošte od Mojsijeve „zlatne teladi“, da para vrti di burđija neće, da se na puno mista pare Bogom nazivju, ampak najčešće pare skroz Boga zaminjuju).

Gabrijel Rošin je u to sasma sikur kad kaže:

"Kerumu pomažem jer on zaslužuje da mu se pomogne, jer Kerum velik novac donosi u Split, daje Splitu kruha, ali i objektivno, uvrijedio je neke moje druge prijatelje, no neću se time opterećivati".

Je nema šta, to se ne mure uspoređivati: šta znači nikoliko dobri prijateja prema Kerumu. Ništa! Šta je tu i tamo jena briškula s takim bezgaćim prijatejima na Matejuški (di ulog more biti najviše „žmul“ vina) suprot skupocinim, vele-važnim i visoko-intelektualnim „igrami“, koje se s punim guštom moredu igrat s božanskin likovima ka šta je Kerum (spliski spasitej), oli oni „Velemišćani" koji su od Smoje samo ime stranki pozajmili (pa se jadan sad u grebu okriće! - a oni, kaki jesu lukavi, od svega su samo onu staru narodnu „o pokojniku sve najboje, ma ništa po njegovom“ priminili ).

Kad su Božanski posli u igri, ne postavjadu se privelika pitanja. Eh, Jerko, Jerko, Božji čoviče, ti si Petar tj. seka na kojoj će Bog sagraditi Crikvu svoju!

Samo narod još triba svatit, privatit i sagledat di je ti Bog, ko je on, i di sve ima njegovi agenata i zastupnika! I da se morebit nije najutija, šta se uzima njegovo ime uzalud (jednu od zapovidi koju je Mojsiju da na Gori Sinajskoj, a kojizir se sade skoro nijena u živo ne upotribljava, čak ni Božji pomazanici, anđeli i glasnici za nji haju).

A i Split bi najboje bilo poravnati, pa umisto njega učiniti velebno novo dilo Božije, novije i starije (ka šta je ono zna reć, pomazanik jedne druge Crikve, čuveni kamiondžija i uvaženi kolega gradonačelnik trebinjski!).

Komentari

@federik ti bi sad nove

@federik ti bi sad nove izbore u Splitu a,..jel... oš malo sutra. Ka da su one sa liste birali kaštelani oli omišani a ne vi spličani. Pa lčipo je reka Ivo da se on n emiša u lokalne ADZ-ove, .. i nije... a dokaz je to da oni nisu morali poslušpat ničiji savit, pa ni sv. Ive..(ono savit čitaj naredbu). I šta će, jadni kakvi i jesu da bi ostali tobože na vlasti nego podilit kolač sa LVM (lista veliki muljatora) oliti vodećim bizmismenima i bože moj uglednicima grada poda Merjana. To da Kerum nije sa njima je samo pržina u oči, jer taj tip je sa svima di se more ugrabit, a radnike,... pa ko njih j**, to ti je stokica koja mora radit za onoliko koliko in ovi oće dat, i ni lipiocu više ni manje, jer je to ka ono tržište rada, a istina j eda bi oni radili i za manje jer nemaju di,... i eto ti modernoga roblja... Pa neka neko kaže da nismo inovativni.
Gospodin, pazi ovo gospodin Rošin j eu igri jer igra sa svima, a taki uvik tribaju onima na vlasti jer brez njih ne mogu ostat. Pošteni kada kaže mrš onda to znači mrš io nema više priče, a taki u Rvackoj politicvi nemaju šta tražit osin da dobiju koji bubac u kosti, al ne valjda zauvik. Eto ja prije niki dan vidija oliti srija i samog sv. Petra, a on već napola po3,14zdija... ka ono šta ću sa ovin SDZjom još i nije niki problem, nego žali mi se Petar, problem mu je di će sa ovin blentavin narodon, jer crta mu il objašnjava, narod opet ka muva ravno na go**o, a ako je tako onda i triba pustiti da sa njima dobro umažu i dat in ogledalo. Đava me odnij aako ogledalo opet neće kazat da su jopet oni najlipši, pa i tako namuščani.
A koliko, vidit ćemo već u utorak...

Tko je glasao

E moj Narode (DEMOS), ja

E moj Narode (DEMOS),

ja sam se samo malo našalija na vlajskoj ikavici (sačuva san je iz ditinjstva).

Ma ja ti ji nisam bira - jerbo san ovod u Dubrovnik.

I baš me briga koga oni sebi oće. Ali mi je puno drago kad činidu ili pričadu pizdarije - imaš se čemu smijat, a i rugat. I nisam moga odolit nego se liko zabavit!

Puno te pozdravjan jerbo vidin da se i ti temeljito zabavjaš!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci