Tagovi

Radimir Čačić, novi predsjednik HNS-a - imamo li novog šefa oporbe?

Radimir ČačićDanas izabrani predsjednik HNS-a Radimir Čačić zanimljivo je krenuo u novi mandat
- Pad popularnosti SDP-a i Milanovića za hrvatske su građane manji problem. Hrvatskoj treba jasna opozicija, netko treba jasno i glasno izreći kritike. Opozicija mora biti korektiv vlasti i ne smije postati mlaka - rekao je Čačić dok je Milanović u svom govoru poručio da za Vesnu Pusić u hrvatskoj politici još ima puno posla.
- Mi smo jedina treća politička snaga u zemlji. O nama će ovisiti kvaliteta opozicije danas, a sutra vlasti. Zadatak je demokratska, pravedna, socijalno-osjetljiva zemlja, rekao je Čačić nakon što je izabran za predsjednika. Dodao je da će se HNS sada posebno posvetiti pripremama za lokalne i predsjedničke te parlamentarne izbore.
- Svatko od nas mora poći od sebe jer priča, drugi su nam krivi, priča je za malu djecu. Ja sam sebi uvijek sam kriv - rekao je Čačić te kao jedan od prvih koraka najavio statutarne reforme u HNS-u.

Na muci se poznaju junaci - tko je kriv za krah SDP-ove izborne kampanje? Tko je Pedro?

Ako dobiješ izbore, za sve si zaslužan sam ti kao kandidat. Ako izgubiš krivi su savjetnici! - kažu Amerikanci, a izgleda da je to recept kojeg ovih dana pokušava primijeniti i Zoran Milanović. Usprkos visokom ostvarenom rezultatu, nije ostvarena pobjeda u Hrvatskoj i sada se traže krivci - za krivu strategiju, za krivi koncept kampanje, za nerad... Jednostavno za sve!
O grijesima SDP-ove kampanje se na pollitika.com već fino i detaljno raspravljano na 5 smrtnih grijeha SDP-ove kampanje i mislim da se tu nema što dodati (onima kojima nije dosta neka pogledaju i Koji je uzrok izborne pobjede HDZ-a i poraza SDP-a? istog autora). Rezultat, razočaranje neispunjenim očekivanjima najbolje govore sami za sebe.

Hloverka Novak-Srzić i Ivana Šikić su žrtve, a ne zločinci, vi grupo maloumnika...

Dijana Čuljak-ŠelebajPrvo one su stvarne žrtve, ne zezam se da bi dobio dobar naslov.
Ivana Šikić - zamislite da vam na rukama umre netko koga volite i to na ovakav način - to ostavlja doživotne posljedice. Mnogi naši branitelji, oni koji su to doživjeli, upravo pričaju o tome da im se takve slike i najčešće vraćaju i to je onaj toliko opisani PTSP. Takvo što ne želite najgorem neprijatelju...
Hloverka Novak-Srzić - zamislite da vam odjednom dijagnosticiraju malignu bolest i odmah vas operiraju i čekate nalaze. Definitivno vam nije svejedno...
Jedino što jednoj i drugoj mogu poželiti da se što prije oporave i da više nikad ne privire na HRT. Tamo sada nažalost krstari Dijana Čuljak, zato je njezina slika gore, da dobro znate tko vam svaki dan manipulira Dnevnikom, ako ga više uopće gledate... Ali i da usporedite vuka sada i prije 11 godina...

Sanader: Hoću, konačno, muški da me se - balkanski

Ako je Posl3k mislio da nas može šokirati, ja sam se šokirao s ovim sinoć - http://www.javno.com/hr/hrvatska/clanak.php?id=94310. Meni se sad više neće otvoriti, možda su skinuli ili imam tehničkih poteškoća:-)

Evo cijelog članka kakav je bio na javno.com

ROMANTIČNI PREMIJER
Sanader: Hoću, konačno, muški da me se - balkanski

Premijer je davne 1987. godine objavio u Slobodnoj Dalmaciji pjesmu naziva Nenia Salonitana. Prenosimo je u cijelosti.
Svi znaju da se hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader bavio izdavaštvom. No "prešućena" povijest HDZ-ova čelnika govori i o njegovim pjesničkim dostignućima, a neke od radova objavljivao je i u
novinama. Tako je Hrvatski list naišao na pjesmu objavljenu sredinom 1987. godine u Slobodnoj Dalmaciji, naziva Nenia Salonitana.
Naime, riječ je o pjesmi objavljenoj uz tekst novinara Zlatka Galla u nedjeljnom prilogu Panorama, a koji govori o kulturnoj devastaciji antičkog lokaliteta preko kojeg se trebala izgraditi zaobilaznica do Splita i Solina.

Je li Zoran Milanović bio kod Pavića ili ne?

Možda se to uopće ne bih pitao da je na jednostavno pitanje koje mu je sinoć postavio Index.hr Zoran Milanović jednostavno i odgovorio s da ili ne, i to je moje pravo. No, odgovor je bio vrlo zanimljiv:

No, na pitanje da potvrdi ili demantira je li se sastao s Ninoslavom Pavićem, s "da ili ne". Milanović odgovara: "Ne želim komentirati tu kolumnu".

Naime tu "trećerazrednu" kolumnu po Milanoviću objavio je danas Nacional, a autor kolumne je Zoran Šimatović, potpredsjednik županijske organizacije SDP-a Ličko-senjske županije i sudionik stvaranja SDP-a kako ga potpisuje tjednik. Komentirajući kandidature Željke Antunović, Zorana Milanovića i Milana Bandića, ustvrdio je da je Antunović svojim kalkuliranjem prema Jurčiću otvorila prostor Milanoviću. Kako prenosi Index:

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci