Tagovi

sto ako varsavska propadne kao kupska ulica?

citam danas u jutarnjem listu, u dijelu vezanom za nekretnine, odgovor pravnog savjetnika.

pita zabrinuti gradjanin da je primio poziv od suda, kao i drugi susjedi, da ce doci vjestak napraviti vjestacenje njihovih nekretnina. pitaju se ljudi trebaju li pustiti te vjestake u svoje stanove ili ne i da li ce ih to nesto kostati.

kaze pravni savjetnik da im svakako preporucuje da se napravi vjestacenje buduci da ce se u blizini njhovih nekretnina kopati u dubinu vise podzemnih etaza i da ce one biti vjerojatno dublje nego su temelji okolnih zgrada pa nije neocekivano, uz svu paznju izvodjaca radova, da se dogode neke stete na tim njihovim starim nekretninama (vise od 120 godina).

u slucaju kada bi se dogodila neka steta potrebno je imati vjestacenje od prije pocetka radova kako bi se moglo dokazati da je ucinjena steta. s obzirom da se takve stvari sve cesce dogadjaju, investitori vjestacenje skoro pa redovno predlazu.

savjetnik upozorava da je jako vazno da se to napravi jer su posebno osjetljive zgrade koje imaju lose temelje, koje nemaju podrum i slicno, a posebno u situaciji kada ce se kopati puno dublje nego sto su temelji tih strarih zgrada.

hrvatska manjina u hrvatskoj

citam ovdje razne dnevnike na razne teme tipa povrca, inflacije, nato-a, zidova, holocausta, itd...

dnevnik i debata na temu holocausta i zidova potaknuo me na razmisljanje kako to da se nitko od dusebriznika blogera nije sjetio otvoriti debatu o problemu hrvatske manjine u hrvatskoj, odnosno pitanje kako je moguce da djeca u skoli u republici hrvatskoj nemaju mogucnost ucenja hrvatskog jezika?

ako je hrvatski jezik sluzbeni jezik u republici hrvatskoj u kojoj se takodjer uvazavaju prava manjina i omogucuje ucenje vlastite kulture i jezika u skolama, kako je moguce da se dogodi situacija da u jednoj skoli djaci koji nisu sluzbena manjina moraju putovati u udaljenu skolu kako bi slusali standardnu nastavu?

pa me zacudjuje da nitko ovdje nije reagirao svojim dnevnikom na tu temu. taj je primjer odlican uvod u to da se nastavi odgajanje djece na podjelama koje jednog dana mogu rezultirati u bolesnim idejama o razno-raznim "ciscenjima". i to niti jednog blogera dusebriznika ne zabrinjava. (!)

jesmo li spremni za nastavak mirnog prosvjeda?

danas smo imali priliku svjedociti uspjelom mirnom prosvjedu unatoc pokusaju zagrebackog gradonacelnika da skrene paznju od prosvjeda i umanji sanse njegovom uspjehu.

prosvjed smatram uspjelim jer se okupio vrlo velik broj gradjana - mladih, starih, rodjenih i nerodjenih zagrepcanaca, a nije nedostajalo niti onih koji nisu zagrepcanci ali podrzavaju inicijativu jer na neki svoj nacin vole ovaj grad.

iskreno sumnjam da ce prosvjed odmah uroditi plodom, jer koliko vidim bandic-horvatincic & co. su vrlo ustrajni u svojoj namjeri.

zato razmisljam sto i kako dalje. najavljena je mogucnost organizacije iduceg prosvjeda na trgu bana jelacica. mislim da bi to bilo jako dobro, a moj prijedlog u tom smislu bi bio da se najavi serija prosvjeda na trgu sve do ispunjenja zahtjeva gradjana.

konkretno, svake subote od x sati do x sati na trgu se prosvjeduje dok se ne okupi tzv. kriticna masa kao u slucaju radija 101 i tako nastavi sve dok ne bude prihvaceno pravo gradjana na grad po njihovoj mjeri.

Da nam zivi, zivi LJUBICIC!

gledam, slusam otvoreno veceras na htv-u i ne vjerujem svojim usima!
ocito osljepih.

veli cijenjeni ljubicic iz super firme zagrebacki holding da su komunalne usluge poskupjele jer im je kvaliteta porasla.

eto, a ja secem mojim gradom i vidim zapustene parkove u zoni dalje od zrinjevca i tomislavca i neoprane ceste i plocnike. a sjecam se da su se nekada ceste i plocnici prali. sada vec sumnjam da je to bio samo san.
sjecam se da su se i livade i parkovi koji nisu u lenucijevoj potkovi nekada cesce cistili i uredjivali.

hvala ljubicicu da mi je postavio dijagnozu. slijepac sam koji luta gradom i ne primjecuje visoku kvalitetu komunalnih usluga u gradu koji se nekada, prije bandiceve ere (p.b.), zvao bijeli zagreb grad.

sva sreca da postoji odlican klub pasha pa znam kako je podignuta kvaliteta zivota u gradu zagrebu.

veseli leptiric

Javni prijedlog Milanovicu za kandidate potpredsjednika Sabora

Predsjedniku SDP-a:

Postovani g. Milanovic,

nedavno predlozih u jednom komentaru da bi bilo dobro kada bi za potpredsjednike Sabora predlozili gdjicu. Mariju Lugaric i g. Nevena Mimicu.

Smatram da bi svima bilo drgo vidjeti jedno mlado lice, osobu s iskustvom u Saboru, a iz nove ekipe.
Gdja. Antunovic je mozda vec malo i umorna od svih borbi koje je prosla. Takodjer u nastojanjima gdje. Antunovic da mladima pruzi sansu, smatram da bi ovo bio jedan vrlo opipljiv i dokaz koji bi biraci cijenili.

Buduci da je Mimica priznat kao strucna osoba, drugo mjesto potpredsjednika Sabora kao politicke osobe, vjerujem da zasluzuje Marija Lugaric.

Predlozih vec Mariji Lugaric da vrhu stranke prenese ovvaj prijedlog, ali odgovora i komentara jos ne dobih. Nadam se da cete ovaj prijedlog uvaziti ili barem da cemo imati priliku procitati Vas stav i komentar ukoliko s prijedlogom niste zadovoljni.

Zelim Vam puno uspjeha u daljnjem radu!
Srdacan pozdrav,
veseli leptiric

vijece za nadzor spijuna - tko s njima kavu nije pio, magarac je bio?

Zanimljivo je bilo uvjeriti se da je gdja. Sanja Sarnavka clanica Vijeca za gradjanski nadzor sigurnosno - obavjestajnih agencija.

Hrvatski sabor obavlja nadzor nad sigurnosno-obavještajnim agencijama neposredno i putem odbora Hrvatskoga sabora nadležnog za nacionalnu sigurnost te putem Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=288

Hrvatski sabor na sjednici 13. srpnja 2007. donio je Odluku o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, izmedju ostalih imenovana je i gdja. Sanja Sarnavka.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2417.htm

Zanimljivo je da je u nadleznosti Vijeca nadzor nad pracenjem i prisluskivanjem i tajnim prikupljanjem podataka.

Sada mi je u potpunosti jasno od kuda gdji. Sarnavki tako dobre veze i umrezenost s raznim institucijama s kojima u djelokrugu rada udruge B.a.b.e. uopce nema veze.

Pitanje postavlja da li netko tko sebe proglasava "malim Pericom" bi bio imenovan u to Vijece?
Koja je uloga malog Perice - Sarnavke s pokricem tzv. rada u udruzi za zastitu zenskih prava B.a.b.e. u slucaju Glavas?

SARNAVKA - je li posao politicko-policijskog kurira posao uduge B.a.B.e.?

Zanima me jedna stvar:
Kako je gospodja Sarnavka koja se bavi zastitiom ljudskih prava i upucena je u zakone i pravne procedure pristala sudjelovati u akciji za koju zna da je protuzakonita?

Pitam se koji je interes Sarnavke da pomogne Glavasu?

Smatram da su dogadjaji vezani za Ana Mariju Getos i g. Fabera otvorili vrlo vazna pitanja o tome cime se pojedine udruge bave i na koji nacin drzavno odvjetnistvo, policija i institucije rade svoj posao.

Sada kada smo imali mogucnost svi cuti kako se dolazi do "istine" na sudu, smatram da je vazno otvoriti pitanje mreze drzavnih institucija, medija i pojedinih udruga koji pravnu drzavu vide na nacin "po mojoj mjeri i za sve koji su u mojoj mrezi".

Koliko mi je poznato kao laiku, udruga b.a.b.e. je radila vrijedan posao. Svaka osoba spasena od nasilnickog okruzenja i osposobljena za samostalan, zdrav i normalan zivot je za mene veliki uspjeh.
No, postavlja se pitanje je li to bilo samo pokrice za stvarne poslove koje je udruga radila.

MOzda snimka koju je napravila A-M Getos ne vrijedi na sudu, ali sigurno vrijedi za ocjenu europske komisije kako pravna drzava uopce ne funkcionira u Hrvatskoj.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci