Tagovi

Ako nema pedera, Srba, BBB-a - dobri su i sami splićani

Razbijeni izlozi, pocupani prometni znaci, razbijeni auti, ozlijedjeni policajci i teror nad sugradjanima epilog su splitskog sinocnog nasilja.

Povod nasiju ovoga puta nije izazivanje mirnih gradjana od strane "pedercina" koje bi malo defilirale gradom.
Povod nisu ni ekstremne skupine BBB-a koje su dosle pratiti utakmicu, jel eto - sinoc je nasilje eskaliralo nakon gradskog derbija - cista insajderska splitska festa.

Kamenje je letjelo u splitske glave, na splitske aute, cupani su splitski prometni znakovi, razbijani splitski izlozi, cupane splitske sadnice a splitska policija dobila po lampi.

Javne osobe - odgovornost za izrečeno

Proteklih dana ponovo smo svjedočili neodgovornom plasiranju lažnih informacija od strane ljudi koji obnašaju određene funkcije vlasti, bez ikakve odgovornosti za javno izrečenu riječ koja nanosi štetu određenim građanima.

Pomoćnica ministra Jakovine, Mirjana Mataušić Pišl u subotu je hladno ustvrdila kako toksično mlijeko prerađivača Dukat i Vindija, koje je dan prije povučeno iz prodaje potječe sa hrvatskih farmi.

Navedenu izjavu prenijeli su svi hrvatski mediji, naglašavajući upravo taj podatak u opremi članaka.

Svakom se to može dogoditi

Iznenadna vijest - nekome očekivana, nekome neočekivana, no u svakom slučaju za Katalin Liptak ipak neki pozitivan pomak u sankcioniranju vinovnika njene osobne nesreće - Čačić mora u zatvor minimalno 11 mjeseci.

Na stranu da li je to malo, puno, dovoljno ili nedovoljno - više je od onoga što je predviđala prvostupanjska presuda, pa čak i za one koji smatraju da je 11 mjeseci zatvora prefeftina cijena za dva života, ova presuda znači pozitivan pomak.

No, nije ovo dnevnik o Čačiću i njegovom slučaju. O tom se puno pisalo, puno govorilo a u krajnjem sud je taj koji je trebao, morao a na koncu i donio ključnu odluku kojoj smo danas svjedoci.

Ono što mene osobno motivira na reakciju je rečenica koju su danas izgovorili svi koji su se o tom slučaju oglasili, a sa kojom se ja osobno ne mogu složiti, jer ista relativizira cijeli slučaj, trpajući sve ljude u isti koš i što je najgore, poistovjećujući ponašanje u prometu sebe s Čačićem, pa i svih vozača.

Svakom se to moze dogoditi!

Ok, svakome tko vozi može se dogoditi prometni udes sa smrtnim posljedicama. Čak i na seoskom putu, čak i pri brzini od 40 km/h.

Čime se hvali Vlada, Linić i Porezna uprava

Danas smo dobili priliku iz izvora Vlade (twitter) i Porezne uprave vidjeti "fantastičan" rezultat koji je polučio Linićev stup srama - popis poreznih dužnika.

Poslovično "objektivan" Jutarnji donosi članak:
PUNI SE PRORAČUN U samo mjesec dana porezni dug je smanjen za 54,8 milijuna kuna!
http://www.jutarnji.hr/u-samo-mjesec-dana-porezni-dug-je-smanjen-za-54-8...
dok nešto ipak oprezniji Dnevnik.hr prenosi informaciju objavljenu na vladinom twitter-u koja sadržava sljedeće elemente:

299 poreznih obveznika u cijelosti je uplatilo svoj dug i to iznosi 21.694.620,23 kune
665 poreznih obveznika djelomično je uplatilo svoj dug te je palo ispod granice kriterija za objavljivanje i to iznosi 33.130.170,23 kune.

U, kako kaže "objektivni" Jutarnji, SAMO mjesec dana Porezna uprava je uspjela naplatiti ravno 0,17% poreznog duga objavljenog na listi ili tek tisućiti dio ukupnog poreznog duga od 54 milijarde - cifra kojom je Linić baratao najavljujući stup srama.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Ovih dana, svjedoci smo USKOK-ovog "učunkovitog i efikasnog suprotstavljanja koripciji i organiziranom kriminalu", što je službena definicija specijaliziranog tijela osnovanog 2001. zbog nemogućnosti DORH-a i ostalih institucija da obuzdaju kriminalno-koruptivnu hobotnicu koja je zavladala hrvatskim društvom.

Podignuta je optužnica protiv Aleksandre Ljube, bivše glasnogovornice PU Zagrebačke, sada zaposlenice glasnogovorničkog tima MUP-a, a suđenje je zakazano za 24.09.2012.

Pa kako je to, ta simpatična sićušna ženica čiji nam se lik često obraćao s TV ekrana prenoseći nam krutim policijskim riječnikom priopćenja u vezi aktualnih policijskih istraga, odjednom postala glavna vijest USKOK-ih aktivnosti?

Krimen koji je počinila 2006. godine sastoji se u tome da je, nesebično pomažući žrtvi obiteljskog nasilja, skonila na nekoliko dana od muža nasilnika svoju prijateljicu i njenu djecu u odmarališe MUP-a u Dramlju.

Kruha i igara ili i Hrvatska svoga Pedra ima

Jučer je svekoliko hrvatsko pučanstvo dobilo novu igračku, rekla bih kost za glodanje, koja bi ih trebala zabaviti da ne primjete kako u džepu imaju sve manje novaca, na stolu sve manje hrane a mnogi i sve manje kvadrata.

Porezna uprava je objavila listu dužnika:

Pravne osobe oznad 300.000 kuna
Fizičke koje obavljaju neku djelatnost iznad 100.000 kuna
i fizičke osobe građani iznad 15.000 kuna

Popis je ogroman, više od 100.000 imena fizičkih i pravnih osoba i vrtoglave cifre koje zajedno čine dug oko 50 milijardi kuna.

No što smo time dobili?
I što smo pri tome saznali, a što prije nismo znali?

Ekstremisti

Otkad znam za sebe uvijek se nađem u situaciji da se verbalno sukobim sa ekstremistima. Neovisno o podlozi s koje nastupaju (nacionalisti svih fela, komunisti, anarhisti, prijatelji životinja, NGO aktivisti, političari, navijači, članovi kućnih savjeta :D) ekstremisti su mi oduvijek išli na živce i po defaultu izazivali moj aktivni otpor. Bit će da je to neki moj bug iz prethodnih života.

U vremenima jednoumlja (tu više mislim da društvenu pojavu većinskog prihvatljivog mišljenja nego na društveno ili državno uređenje) i masovnih identifikacija kada pojedinac pada u drugi plan "radi viših interesa" uvijek sam bila na "onoj drugoj strani" koja se suprotstavlja ekstremima.

Težak je to put na kojem se uvijek nađeš na udaru onih koji nemaju granice preuzimajući na sebe ulogu vječitog izdajnika svega mogućeg (obično svih "čopor identiteta").

Mnogo puta sam se pitala zašto tako reagiram. Mnogo puta učestvovala u raspravama vezanim za ekstremizam, ponešto i naučila no ekstremisti su mi i dalje crvena krpa pred očima.

historia est magistra vitae

Citat sa službene stranice Dioki-ja:
***********************************************************************************************
1959.
- osnovana u Zagrebu Organsko kemijska industrija - OKI

1961.
- počela izgradnja petrokemijskog kompleksa na Žitnjaku

1962.
- montirani prvi dijelovi krupne opreme

1963.
- potpaljene peći pirolize
- počelo pokusnim radom postrojenje za proizvodnju etilena i polietilena

1964.
- postupno puštanje u rad drugih postrojenja

1965.
- odluka o početku vlastite prerade plastičnih masa

1967.
- integracija s "Preplamom", tada najvećim prerađivačem plastičnih masa u Zagrebu

1970.
- počeo radom pogon za konfekcioniranje polietilenske ambalaže u Pregradi

1971.
- integracija s "Dalmacijaplastikom", Drniš
- odluka o izgradnji tvornice ekspandiranog polistirena u General Jankoviću, Kosovo

1974.
- počela proizvodnja tehnikom rotacijskog kalupljenja (roto-lijeva) u Pregradi, kapaciteta 300 t/g.

1975.
- početak izgradnje tvornice polistirena na Žitnjaku zajedničkim ulaganjem s američkom tvrtkom Dow Chemical

1976.
- referendumom odlučeno o integraciji s INA - Industrijom nafte

Hajde sad, da vas vidim

Preuzeto sa H-alter-a
****************************************************************
Prenosimo priopćenje Mreže solidarnosti:

Kako i zašto sam postala kriminalac? - Dali sam bila pohlepna ili glupa?

Mislila sam ostaviti post na citirani dio luninog posta u zapovoj raspravi Bijes prema drzavnim tvrtkama....
http://pollitika.com/bijes-prema-javnim-tvrtkama-a-i-prema-drzavi-kako-g...
ali kako je ovo jedan od kljucnih razloga financijskog sloma mnogih gtradjana - smatram da zasluzuje poseban dnevnik

svicarac raste, to je tocno.. no taj porast ipak nema veze sa hrvatskom.. krediti u svicarcima i kolicina njihovog plasmana mislim da ipak nije stvar rohatinskog.. vec velike vecine koja ih je rade uzimala zbog znatno manjih kamata.. sjecam se bas dobro, cini mi se 2007 ili 2006 (ali ja ne stojim dobro sa vremenom) je postojala jedna mala, medijski jako lose popracena informacija sa komentarom rohatinskom o svicarcima gdje je rekao da su viskorizicni .. svakom pametnom dovoljno.. i ako je pomislio da bi mozda bilo dobro prihvatiti svicarsku klauzulu zbog ponudenih kamata u drzavi cija je valuta vezana za euro..
moje je misljenje da te od vlastite gluposti, a kod nekih i pohlepe ipak ne moze spasiti guverner banke.. i da to nije njegov posao..

Ispovjest:

Niti sam pohlepna, niti glupa no imala sam kredit za rabljeni auto u svicarcima.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci