Tagovi

Slučajnost ili.... (Da, u pravu sam ali...)

Nisam se iznenadio kada sam jutros ugledao tekst na portalu 24 sata. Znam da je moj dnevnik "Jedan lagan prijedlog - motivacija" pisan u najboljoj namjeri s poštenim premisama.
Niti najmanje ne smatram da je moj tekst generirao navedeni jer je mala vremenska distanca ali jest futurističan, osnova dijela ponuđenih rješenje stručnjaka i pravno valjan.

Pa pođimo redom, link na tekst: http://www.24sata.hr/politika/treba-im-srezati-primanja-na-razinu-prosje...

Dakle, u osnovi, pet hrvatskih stručnjaka izrazito medijski eksponiranih nude zaključke o plaćama (motivaciji), zastupnika istovjetnim u mom tekstu. I neću se više baviti tim dijelom nego ću reći da je konačno sazrelo vrijeme da se isto potvrdi.

Ono što me je nemalo pogodilo jest jedan dio zaključaka koji govori o (ne)obrazovnoj strukturi zastupnika odnosno, drugim rjećima - nesposobnosti navedenih zastupnika.

Jedan lagan prijedlog - motivacija

Danas je točno dvije godine od mog zadnjeg dnevnika stoga sam odlučio napisati novi s razmišljanjem koje me muči već dulje vrijeme. Postavio sam problem i tražio najbolji mogući odgovor na njega. Problem se zove motivacija saborskih zatupnika ili drugim rječima - plaće saborskih zastupnika.
Iako sam znao koliki im je netto, kolika je naknada za odvojeni život nisam znao točan iznos troška puta i troška stanarine kao i brutto dohotka.
Neki dan je na, mislim, 24 sata izašao podatak koji veli da sabornici troše između 43.500 i 51.000 kuna mjesećno, svaki. Sa specifikacija u kojima primjerice mjesečni trošak jednog dolaska i odlaska u Zg iznosi od 2.500 kn (to su oni koji dolaze autom iz 50 km udaljenih mjesta) do primjerice 9.000 kn (valjda avion iz Dubrovnika). Nisam bio upoznat da postoji zlatno gorivo, niti za automobil niti za avion. Ali eto, očigledno postoji.

Presuda prije presude...

Kako se Haag u dosadašnjoj "praksi" pokazao i dokazao isključivo kao politički sud takvu će i odluku donijeti. Presuda će biti politička odluka i kompromis između optužujuće i oslobađajuće presude kako bi i jednoj i drugoj strani izbili argumente oko eventualnih prigovora. I uvijek će nam odgovariti u stilu: "Pa što želite, mogli su dobiti više/manje, ovisno o strani.
Po ovoj teoriji Čermaka će proglasiti krivim (to moraju), i osuditi ga na onoliko koliko je bio u pritvoru. Bit će slobodan čovjek. Markaća će također proglasiti krivim i odležat će još godinu-dvije s tim da je vjrojatno prenešeno njegovim odvjetnicima da će zbog dobrog vladanja, bolesti ili nećeg sl. biti na slobodi za 6 - 8 mjeseci. Gotovina će biti proglašen krivim i odležat će još 5-8 god. No ono što je (uz generale naravno), bitno jest da će svi biti proglašeni krivima odnosno da je Oluja zločinačka i namjera i pothvat. To će biti jasna politička poruka kako su svi podjednako krivi. To je suština i poslanje Haškog suda. Što je više moguće izjednačiti krivnju "uljuđenim europljanima".

Podvale i laži klasičnog hrvatskog intelektualca II

Nakon svih tih silnih pljuvanja koje sam doživo jednostavno nisam mogao odoliti nego postaviti tekst kojem nisam autor ali koji u cijelosti potvrđuje sve ono što sam govorio i za što su mi masovno ljepili pridjeve poput antiintelektualac, mrzitelj i svašta druga pa su išli čak do toga da bi me trebalo proučavati na satovima psihologije i slično.

Zanima me što će sad naši vrli intelektualni nasilnici reći kada pročitaju tekst objavljen 20. 03. 2011. na stranicama Jutarnjeg. http://www.jutarnji.hr/znanstvenici-s-instituta-narodnosti-vec-20-godina...

Naslov tekstu jest:

Znanstvenici već 20 godina na posao dolaze SAMO utorkom, rade 3 projekta godišnje, a plaća im je 16.000 kn!

Ministarstvo znanosti već dva desetljeća ne može natjerati 16 zaposlenika da rade. Na kraju su doveli strance da to naprave

890 ljudi preporučuje ovo na fejsu.

Podvale i laži klasičnog hrvatskog intelektualca

Ha,ha,ha, moram reći kako mi je izuzetno drago što su izrečene činjenice u mom dnevniku "Otvoreno pismo na otvoreno pismo" pobudile toliku pozornost da je nastao novi dnevnik autora leddevet. Jednako tako moram prizati da mi čini neizmjerno zadovoljstvo činjenica da je na mom dnevniku bio 131 komentar što zorno ukazuje kako tema odnosno pismo, nije promašeno.

Imao sam nešto drugo na pameti napisati, nešto što je vrlo blizu onoga o ćemu sam pisao. Inspiraciju i želju dobio sam sasvim slučajno čitajući današnji dnevni tisak. Bio je to komentar sinoćnjeg derbija "iz pera" T. Židaka. Kako sam sinoć gledao navedenu tekmu (inaće vrlo rijetko gledam naš nogomet), začudio sam se tekstom jer mi se čini da nismo gledali istu utakmicu. No o tom potom, zanimanje za temu oko pisma gđe. Benček je toliko veliko da zaslužuje odgovor.

Ono što prvo moram konstatirati nakon čitanja dnevnika autora leddevet, jest da je isti nastao kao posljedica nerazumijevanja pisma, nepriznavanja argumenata i nadasve prevelike arogancije i upitnog samopuzdanja tako vezanih uz naše elite. Zato sam mu udijelio jedan meni tako dragi komad.

Otvoreno pismo na otvoreno pismo

Potaknut nedavnim, a jednako tako i današnjim, pismom gđe. Ankice Benček osjećam potrebu obratiti se javnosti kako bih ovim činom odgovorio na mnogostruke "osobne istine" dotične osobe. Pazeći na snagu riječi, tvrdim da je pismo gđe. A.Benček natrpano neistinama, proizvoljnim i neobjektivnim situacijama te temeljnom neznanju o društvenom uređenju RH.
Ja sam osoba bez fakulteta sa svojom tvrtkom i osjetio sam se strašno pogođen i uvrijeđen njezinim pismom. Desetljećima već gledam kako ovo društvo, ovu zemlju, intelektualci uništavaju radi osobne koristi da bi ona za isto optužila mene i druge slični meni. A kako je temelj njezina otvorenog pisma njezina mirovina (dakle osobni interes), vidim da to nije ništa drugo nego Deja Vu odnosno povijesno okrivljavanje drugih.
Ovim pismom htio bih se ispričati svim ljudima koji nemaju VSS pa i onima koji imaju fakultetsko obrazovanje a koji žive isključivo od onoga što zarade na tržištu pa time i shvaćaju situaciju u kojoj se nalaze te se javno suprostavljaju autorici pisma.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci