Tagovi

Uputa za borbu protiv loših sudaca/1

1. «Sudac» i loš sustav protiv kojeg ćete se boriti
Loši suci su neznalice, neodgovorni, glupi, s namjerom da sebe zaštite, a na štetu stranaka u postupku, oni s prikrivenim kriminalnim namjerama i djelovanjem.

Prvo, nastojte prepoznati o kojem je tipu "sudca" riječ jer su sredstva s kojima Vam nanose štetu svi tipovi loših sudaca jednaka pa je na početku teško odrediti o kojem je tipu riječ.
Ovisno o Vašoj procjeni, morat ćete odrediti veći ili manji intenzitet borbe protiv njih. Preporuča se da se u svakom slučaju štitite što više.
Zatim, morate izabrati odgovarajući način rada (sredstva za borbu) kako bi zaustavili ili ublažili štetočinstvo koje Vam čini takav "sudac". Svrha tih sredstava je indirektno pokazati "sudcu" da razumjete o čemu se radi te da ćete pružiti otpor nezakonitom i nestručnom djelovanju sa posljedicama za "sudca".

Zakoni su loši, a posebno loši su dijelovi zakona koji reguliraju rad sudaca i odvjetnika pa im to omogućava loš rad na štetu stranaka u postupku, a bez sankcija za njih.
Mehanizmi zaštite stranaka u postupku od lošeg rada sudaca i odvjetnika su vrlo loši. Zato - najveći oprez.

Tisuće antidemokratskih sredstava u državi

Pitanja koja bi trebala ukazivati u kakvoj vrsti države živimo
Može li se svako sredstvo zakona svrstati samo pod demokratsko ili nedemokratsko određenje?
Ako ne može u koju ga grupu državnog određenja treba svrstati?

Primjerice je li naknada za HRT, koju prisilno određuje zakon, dio demokratske ili antidemokratske države? Ako znamo da se televizijski programi mogu kodirati te da ako netko želi gledati HRT može se preplatiti, onda možemo zaključiti da je riječ o nedemokratskom sredstvu.

Novi antidemokratski sustavi
Novi antidemokratski sustavi koriste umjesto "lako razumljivih i uočljivih nasilnih sredstava"
"prikrivena nasilna sredstva" koja uzimaju građanima resurse i vrijeme te ih emocionalno iscrpljuju da se ne bi politički osvjestili za upravljanje državom. Kod velikog dijela građana, broja dovoljnog da zadrže vlast, čini se uspijevaju.

Antidemokratski sustavi uskraćuju: građanske slobode, krše ljudska prava, slobodu medija, slobode vjeroispovjesti, slobode umjetnosti, znanstvenog istraživanja.
Tu spadaju i "ekonomske slobode" građana: pravo na poduzetništvo, pravo na tržišnu okolinu, pravo na zaštitu potrošaća, ...

Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10

Oko osam milijardi
Može li suma nepotrebnih godišnjih gubitaka javnog sektora biti oko osam milijardi kuna?
Ovisi s kojim znanjem procjenjujete organizaciju javnog sektora.
Osam milijardi nepotrebnih gubitaka nastaje samo s osnova rada i to:
* nepotrebnih radnih mjesta
* te rada manjeg od prosječno mogućih standarda rada uz razinu tehnike i tehnologije koja se nalazi na tržištu u proteklih pet godina.

Samo jedan zavod ima oko 300 milijuna kuna nepotrebnih troškova, a ima i na Internetu izložen "program razvoja" sa obiljem strateških grešaka i "zaboravljenog", toliko pogrešnog da to mora jako zabavljati analitičare raznih stranih agencija i rušiti ugled o nama.

Oko dvadeset milijardi
Može li suma nepotrebnih godišnjih gubitaka javnog sektora s osnova loših javnih politika, javnih sustava, primjerice sustava javne nabave ili izbora kadrova za rukovoditelje te loših i nerazvijenih metoda iznositi dvadesetak milijardi? Naravno.
Istraživanjem se može dokazati, a moglo bi se tvrditi i da je to minimalna procjena.

Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani.

Država za građane – razvoj sustava novca – više milijardi kuna godišnje za građane direktno i indirektno putem javnih usluga, a manje za banke i vladajuće i njihove veze.

Uvod
Tekst opisuje kako će izgledati život građana kad na vlast dođu oni koji će raditi u korist građana.
Slijede još nekoliko tekstova o razvoju države građana, a ne u korist grupa koji rade protiv građana..

Novac u sustavu pravila zakona i akata nedemokratskih država omogućava državi, narodnim bankama i financijskim institucijama da manipuliraju vrijednosti novca na štetu građana, od inflacije i povećanje mase novaca do vrijednosnih i izvedenih vrijednosnih papira te da i tako otimaju od građana.
Tu je i prikriven monopol određivanje tko može raditi s novcem te cijena raznih novčanih usluga.
Male banke u nas nisu nestale tržišnim načinom već birokratskim i hm ..
Već desetljećima su mogli postojati kiosci samo za platni promet. I bilo bi ih mnogo pa građeni ne bi morali čekati i radili bi mnogo duže i subotom i nedjeljom i ne bi bilo redova u bankama i naknade bi bile upola niže.
Gnjusne nedemokratske rabote sustava zakona koji otimaju građanima će biti spriječene.

Liječnik sadist

Događaj
Gospođa u sredini sedmog desetljeća je bila cijelog života dobra i vedra osoba, duhovita i komunikativna. Prije nekoliko godina je oboljela od raka dojke, obavila terapiju i izgledalo je da je izliječena. Prije nekoliko mjeseci, unatoč redovnim kontrolama i striktnog pridržavanja svega što su joj liječnici preporučivali rak se ponovo javio i proširio. Ponovo je započelo liječenje u koje gospođa ulazi sa voljom i vedra te ima čak snage razveseljavati goste doma u koji je i sama smještena. Nakon nekoliko terapija obavljena je dijagnostika i nalaz je bio da se rak smanjuje.
Gospođa vesela odlazi kod onkologa koji joj govori posve suprotnote i to da će umrijeti. I to naravno ne upisuje u Povijest bolesti. Važnu stvar ne upisuje? Uzgred naziv Poziv bolesti je glup jer je riječ o Zapisniku o liječenju koji uključuje i preporuke.
Gospođa postaje depresivna dobija antidepresive i lijekove za spavanje te razgovara pa psihologom.

Kompleks veće vrijednosti
Smije li liječnik direktno reći pacijentu da će umrijeti? Po kojoj stručnoj metodi on to ocjenjuje?

Novi val nove vrste kriminala u građevini

Novi val nove vrste kriminala u građevini

Uzroci nelegalne gradnje i nove vrste "kriminala" u građevini i prostornom uređenju
Prethodni "državni sustav", a dijelom i ovaj je dozvoljavao nelegalnu gradnju iz više razloga:
* svojim miljenicima je dopuštao gradnju na najboljim mogućim terenima čak i izvan građevinskih zona
* socijalističkim radnicima je dopuštao da sami rješavaju svoja stambena pitanja sa malo novaca
* srednjoj klasi je dopuštao da gradi vikendice te da uživa i bude tiha
* građevinska industrija je imala prodaju
* smanjilo se nezadovoljstvo zbog inflacije
* ...

Prethodni i sadašnji sustav su dopuštali i dopuštaju gradnju u manjim mjestima bez planiranja i određivanja ulica. U brojnim mjestima do većeg broja kuća ne mogu doći vatrogasna kola i prva pomoć ili mogu doći otežano sa mnogo utrošenog vremena dolaska i to kod kuća koje su izgrađene u novoj državi.

U sadašnjem i prethodnom sustavu uvijek su građani sami ili uz pomoć legalnih ili fuš građevinara nadograđivali ili znatno i bitno mijenjali građevine i građevinske prostore bez da to zna "država".

Točno i netočno g. Varoufakisa

Djelomična analiza članka - Večernji list, Obzor, 19.11.2016., Nataša Vlašić Smrekar, "Kriza Europe nije počela kao teroristička ili izbjeglička kriza, nego kao kriza banaka"
Rečenice g. Varoufakisa su napisane italicom.

Cijelom Europom vlada bankokracija. Netočno.
Tko je za to odgovoran, ako tvrdimo da živimo u demokraciji i da državama i odnosima između država upravljaju vlade država?
Neka organizacija i država mogu imati moć i ostvarivati vlastitu svrhu i korist, biti subjekt ili ne imati moć i biti sredstvo za ostvarivanje svrhe i koristi lokalnih i tuđih nelegalnih interesa umjesto vlastitih.

Koliko znam, u državama postoje pravni sustavi i nitko do sada nije digao tužbu protiv vlade zbog pogodovanja bankama ili nemara, nehaja ili umišljaja te zbog neizvršavanja zadaća vlada, odnosno tvrdnje da bankokracija vlada umjesto vlada. Ali zato prevladavaju najblaže rečeno čudne tvrdnje o uzrocima i razlozima stanja u državama i načinu rješavanja zaostale organizacija države i javnog sektora.

Degeneracija mišljenja, vlade i države

Degeneracija
Degeneracija =
* izrođenje (napuštanje/gubljenje prvobitne svrhe, postati nešto drugo, često suprotno od nakane), izopačenje (postati drugačiji od prvobitnog), propadanje (samouništavanje), kvarenje (funkcionalnosti), pogoršanje (standarda djelovanja i "proizvoda"),
* opadanje duhovnih, humanih, moralnih, pravnih, stručnih,... vrijednosti,
* biološka promjena ili propadanje stanica , tkiva, organa; organizama (vrste fiziološka, patološka, nasljedna),
* pogoršanje funkcionalnosti, troškova i kvalitete rada, povećanje razvojnog jaza osoba, elemenata i dijelova organizacija, organizacija, države, vlasti.
Degeneracije su nepovratnog trenda ili reverzibilne.

U državama su brojni oblici degeneracije, ima ih na tisuće.Primjerice države koje sebe nazivaju demokratskim često nisu demokratske. Od zapošljavanja neodgovarajućih osoba za određeno radno mjesto u javnom sektoru pa do nerazumijevanja riječi i nemogućnosti mišljenja upravljača. Za narod je najopasnije degeneracija vlasti koja uvijek započenje degeneracijom mišljenja, a završava degradacijom i nestankom države odnosnom nastankom "banana države".

Loše u intervjuu gđe. M Dalić

I Uvod o samoostvarenju i odnosu osobe na vlasti i države
Svjesnost je vrsta iskustva u kojem je osoba u kontaktu sa onim što jest, sa onim što joj se događa i što se događa oko nje, tamo gdje je i u vremenu u kojem je.
Ako je svjesnost utemeljena na prevladavajućoj potrebi osobe i dobija energiju potrebnu za zadovoljavanje te potrebe, svjesnost je potpuna. Ona nije potpuna ako joj nedostaje znanje potrebno za mišljenje o situaciji ili ako osoba prihvaća svoj ili tuđi subjektivni osjećaj – vjerovanje o situaciji kao istinu umjesto mišljenja.
Osoba ne može misliti o onome o čemu nije svjesna što postavlja pitanja o moralnoj i pravnoj odgovornosti osobe.
Ljudi, nažalost, mogu živjeti i sa djelomičnom sviješću i tada nemaju mogućnost spoznaje i mogućnosti izbora, ne mogu djelovati i živjeti smisleno.
Područja svjesnosti su: svjesnost o vlastitoj osobnosti (osjećajima, željama, očekivanjima,...), svjesnost o odlučivanju, svjesnost o okolini (trendovima, situacijama, modelima odnosa, promjenama) u koju spada i svjesnost o sposobnosti ulaženja i izlaženja iz veza i kontakta s drugim ljudima.

G. Hanžeković i MOST, objašnjenja s druge planete

Portal INDEX "Hanžeković napao i izvrijeđao most", piše: Hina, utorak, 18.10.2016. 22:55

MOST
G. Grmoja: Oko 50 milijuna kuna ostat će u džepovima ugrađana. Bez tih novaca ostat će odvjetnici koji su na tom novcu izgradili carstva. Jasno je zašto su određeni medijski udari na Most putem Jutarnjeg lista, izdanja Hanza Media'.

Komentar 1. "Djelomični bravo" za MOST. Usporedba kalkulacija rada odvjetničkog ureda za dokumentnu obradu ovrhe za pristojbe HRT-a u velikom broju i kalkulacije koja pokazuje složenost rada i prosjećnu satnicu rada na tržištu u RH za takovu vrstu rada pokazala bi da je naknada za odvjetničke urede određena prevelikom.

Da bi MOST zaslužio "potpuni bravo" trebao je zatražiti i da se ispita "je li riječ o isisavanju novaca iz proračuna HRT nerealnim određivanjem cijena usluge obzirom na strukturu složenosti rada i veli broj istovrsnog rada".

G. Hanžeković

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci