Tagovi

Nisam maznuo lovu, majke mi!

Sve su to konstrukcije. U ovoj državi kruži bauk. Ima dosta nostalgičara prema NDH, a mene se progoni jer se zalažem za antifašizma koji je ugrađen u Ustav ove države. Želi me se diskreditirati jer još mogu biti respektabilan faktor u politici
Izjavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić nedavno gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

Naravno, riječ je o aferi “Patria” u kojoj se istraga oko korupcije političara u Sloveniji proširila i na Hrvatsku i u kojoj su finski tužitelji nedavno osumnjičili bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića i bivšeg direktora Đure Đakovića Bartola Jerkovića da su uz proviziju od 1,5 milijuna eura utjecali na to da MORH 2007g. kupi vojne transportere finskog proizvođača u vrijednosti od 112 milijuna eura.
Prošlog tjedna finski općinski sud Kanta-Hame spojio je suđenje za Hrvatsku s onim za Sloveniju gdje je bivši premijer Janez Janša zbog primanja mita prije par mjeseci nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.
Posrednici za isplatu mita Janezu Janši i Stjepanu Mesiću, po istrazi finskog državnog odvjetništva, bili su lobisti Hans-Wolfang Riedlu i Walter Wolf.

Natovarimo krizu samo na leđa građana!

Nakon postizborno uspješno provedene akcije podjele svog izbornog plijena (države!) preko instaliranja svojih političkih kadrova u upravna i nadzorna tijela državnih i javnih ustanova te poduzeća, navodno radi neke „nove političke odgovornosti“, a u biti, samo zbog podjele tog svog izbornog plijena, koalicija je zbog održanja posrnulog državnog proračuna hitno povećala stopu PDV-a!?
Sve u maniri, spasimo što prije državni proračun dok ne krenu te neke investicije i gospodarski oporavak?!
Mnogi od nas, svjesni sve te pustoši koje je iza sebe ostavio HDZ, na to podizanje PDV-a kojim je nova Vlada izvršila svoj prvi udar na džep običnih građana, nismo gotovo uopće reagirali.
Bez obzira što se teret te prve vladine mjere prevalio samo na leđa običnih ljudi koji ni najmanje nisu krivi za dugogodišnju sustavnu pljačku i devastaciju države, koja nas je uostalom najviše i dovela do ove krize, iz te neke svoje pomalo neshvatljive društvene solidarnosti - gotovo nijemo smo prihvatili taj svoj prvi teret „krize“.
Nedugo zatim, uslijedio je novi udar na standard građana (ako ga tako uopće više i možemo zvati?)

Priopćenje za javnost 03.05.2012

Krećemo sa novom inicijativom organizacije i novim globalnim datumom 12M (12. svibanj). 12M (12. svibanj) je nastavak uspješnog globalnog događaja 15.10. 2011. godine koja je pokazala kako je moguće globalno okupljanje. 12M (r)EVOLUTION je upravo ono što samo ime i govori: (r)EVOLUCIJA građanske svijesti. Evolucija svijesti da krupni kapital odlučuje o sudbinama čitavih nacija i kontinenata. Evolucija svijesti da 1% upravlja sudbinama 99% ljudi. 12M (r)EVOLUCIJA je i Hrvatska priča. Priča u kojoj 1% bezobzirno gazi po 99% obespravljenih i uništava sve ono što su generacije prije nas stvarale a sve samo i jedino u interesu jednog gospodara – kapitala.

Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji!

Sredinom travnja u hitnu saborsku proceduru ulazi novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji kojeg je u nacrtu nedavno objavio ministar zdravlja Rajko Ostojić i koji je odmah izazvao negativnu reakciju Crkve ( Hrvatska biskupska konferencija) , građanske inicijative “I ja sam bio embrij”, te Hrvatskog katoličkog liječničkog društva koji se protive izmjeni postojećeg zakona koji je 2009g. donijelo sad već bivše ministarstvo Darka Milinovića.

Sukladno svom predizbornom obećanju iz Plana 21, Koalicija je krenula u izmjenu tog zakona koji kod postupka (in vitro!) oplodnje dozvoljava jedino zamrzavanje jajnih stanica, ali ne i zamrzavanje oplođenih embrija.
Postojeći zakon je jedino kod žena s malo jajnih stanica, teško neplodnim muškarcima te onkološkim bolesnicama dozvoljavao mogućnost zamrzavanja embrija.

MANIFEST ZA EUROPSKU SOCIJALISTIČKU ALTERNATIVU, ili "lijevo" pranje ruku!?

Skupina uglednih političara "ljevice", nedavno je javnosti uputila apel za "europsku socijalističku alternativu", prozivajući aktualnu desnu garnituru na čelu EU za katastrofalno snalaženje u krizi te nudeći svoj recept za izlazak iz iste.
Manifest je ujedno i uvodni materijal za Konferenciju s Jacquesom Delorsom, koju je Hannes Swoboda, Predsjednik S&D grupe u Europskom Parlamentu sazvao za 28. ožujka u Europskom Parlamentu u Briselu.

Prevod na hrvatski jezik...

Predsjednik Ivo Josipović u korupcijskom skandalu!?

„Nova pravednost“ kojom je predsjednik Ivo Josipović predizborno najavljivao neku novu eru morala, korektnosti i poštenja u hrvatskom napaćenom političkom životu, ovih dana je i sama doživjela svoje duboko moralno urušavanje s obzirom da je sam predsjednik Ivo Josipović javno optužen da je kao jedna od najvažnijih karika kriminalnog lanca godinama (od 2003g) sudjelovao u ogranizaciji korupcije i kriminala koji se provodi preko HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) ZAMP-a i privatnog poduzeća „Emporion“!

Prošlu sedmicu je hrvatski portal Index.hr objavio niz članaka koji duboko kompromitiraju predsjednika Josipovića u toj korupcijskoj aferi vezanoj za isplatu milijunskih poslova privatnom poduzeću njegovog obiteljskog prijatelja Marka Vojkovića koji po svom (milijunskom!) iznosu jasno ukazuju da je protivno Zakonu o zaštiti autorskih prava i ostalih srodnih prava ( kojeg je autor upravo Ivo Josipović!), stvarni posao naplate tih prava prebačeno na privatno poduzeće koje bez odobrenja Državnog zavoda za zaštitu intelektualnog vlasništva i suprotno Zakonu, ubire i raspolaže tim novcem.

Europsko radno zakonodavstvo - "fleksigurnost" ili nesiguran rad!?

U zadnje vrijeme u medijima često čitamo o tome kako se hrvatski poslodavci zalažu za jaču primjenu "fleksigurnosti", jer im postojeći zakoni o radnim odnosima onemogućuju adekvatnu prilagodbu na otežane krizne uvjete poslovanja i njihovu konkurentnost na tržištu EU!

Nedavno je i američka bonitetna kuća "Fitch" izjavila kako neće mijenjati ocjenu našeg kreditnog rejtinga sve do kraja ožujka, ali da od ove vlade očekuje dosljedno provođenje svih najavljenih strukturalnih promjena sa posebnim naglaskom na hrvatsko radno zakonodavstvo koje je dosta "rigidno" u odnosu na ono europsko i svjetsko (američko?)!

Slavko Linić je sve to prokomentirao u svom osebujnom "socijaldemokratskom" stilu sa.. -"Ovo je i više nego pohvalno i dobro", zaboravljajući valjda, da bi u skladu sa temeljnim demokratskim načelima bio red da i sve nas upozna sa tim što to od ove vlade očekuje "Flinch", MMF i svi oni drugi koji traže sve te strukturalne promjene, a naročito u njima (i nama!) važnom segmentu, "tržišta radne snage"?

Hrvatski radnici su lijeni, neobrazovani i rastrošni!?

Nakon grčkih radnika koje su zapadni mainstream mediji već odavno proglasili takvim, u zadnje vrijeme i vodeći hrvatski mediji poput Pavićevog "Jutarnjeg lista", također u svojoj mainstream-petparačkoj maniri guraju potpuno istu tezu o hrvatskim radnicima i seljacima kao o nekim lijenčinama i neradnicima?
Nakon romantičnih ratnih budnica i epopeja, tranzicijske i još uvijek nekažnjene pljačke, korupcije i kriminala koje je sustavno generirala HDZ kleptokracija, konačno smo doživjeli i tu sudbinu da nas vodeći hrvatski mediji predvođeni njihovim vlasnicima koji su svoj "poduzetnički uspjeh" ostvarili jedino na krilima te tranzicijske pljačke i na nesreći radnica Kamenskog, te drugih neimenovanih žrtava njihovih "Grupo"- kombinacija, nakon dvadeset godina naše tolerancije..sad još proglase i rastrošnim neradnicima?

Milane Bandiću, ima li ti kraja?!

U novom Nacionalu 7. veljače, izašao je kratak članak o najnovijoj malverzaciji Milana Bandića, koju on već desetljeće odrađuje po istoj shemi, a radi se o gradskom otkupu zemljišta od privatnih investitora za potrebe Grada, a u biti, kupuje se zemljište od privatnika kojima se iz Grada (najvjerojatnije od samog Bandića) dojavljuje koje se zemljište može za sitne novce kupiti od neinformiranih građana , a nakon takve kupnje od tih "investitora", to zemljiste se daleko skuplje preprodaje Gradu, jer je u gradskim planovima na tom zemljištu predviđena gradnja prometnica.
Da apsurd i bezobrazluk u tom kriminalu bude veći, Grad u pojedinim slučajevima otkupljuje takvo zemljište od privatnih investitora kojima taj isti Grad kasnije na tom zemljištu radi prilaznu cestu do njihovih gradilišta!?
Najnovija afera sa otkupom zemljišta supruge direktora uprave HŽ-a Zlatka Rogožara, još jedan je primjer jadnog stanja i sramote ove države koja ne želi stati na kraj tom kriminalu, jer je sprega tog zločinačkog interesa očito daleko šira i od samog Milana Bandića!

ACTA i napad Anonymousa na internetsku stranicu Ureda predsjednika Ive Josipovića

Večeras oko 22,40 sati srušena je internetska stranica Ureda predsjednika Ive Josipovića.

U anonimnoj dojavi koja je stigla u redakciju Indexa piše kako je stranicu srušila najpoznatija hakerska skupina Anonymous te da ona neće biti u funkciji do 23 sata. I zaista se u 23 sata ponovno moglo na stranice Ureda predsjednika. Naveli su kako je razlog rušenja današnja Josipovićeva izjava u kojoj je stao u zaštitu kontroverznog međunarodnog sporazuma ACTA. Predsjednik smatra da je važno stati na kraj internetskim piratima.
"Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete 'ja bih to uzeo, to je moje ljudsko pravo da se hranim'", izjavio je Josipović za Media servis.
"Apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta", kazao je Josipović i dodao da iza autorskih djela stoje nečiji rad i egzistencija.
"Vidjeli smo koliko je diskografskih kuća propalo sa svim onim ljudima koji su bili zaposlenici, pa i umjetnicima koji su bili dio tih projekata, zbog toga jer je netko smatrao da je dobro krasti na inrernetu', izjavio je Josipović.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci