Tagovi

Što želim biti kad narastem?????

Svatko se od nas pitao kada je bio mali što želi biti kad naraste, pa smo govorili piloti, doktor, zubar,......, automehaničar,....... - kako tko.

Nek(i)e su htjeli biti odvjetnici, pa onda političari, pa onda opet odvjetnici,.....

Nekidan mediji u Hrvatskoj bruje kako je jedna nekadašnja ministrica vladi RH, saborska zastupnica, političarka, šefica jedne stranke, poželjela biti odvjetnica. Žena razglasila kako otvara odvjetnuički ured u Zagrebu, slika se za novine sa zakonima u rakama, stina starim, ali šta je tu je žena snalažljiva pa uzela ono šta je imala, samo se nadam da se nije radilo o Zakonima SFRJ-e.
Kad, nakon uzbuđenja, fotografiranja, reklamiranja dođe hladan tuš.
HOK nije dozvolila da dotična gospođa ne može pristupiti u Komoru i položiti prisegu.
Razlozi su ovakvi i onakvi. Možda zbog tarifa, možda zbog "piramide", "večernjaka" to mi nikada nećemo saznati.
Kada znamo kakvi su odvjetnici, kakvih sve ima, kada znamo da Komora prima sve i svakoga, postavljam si pitanje pa kakva je ta dotična gospođa, bivša ministrica, bivša saborska zastupnica kada je takva Komora nije primila.

Crkva u Hrvata

Na pisanje ovog posta me potakao jedan od komentatora mog prethodnog posta.
Zapravo sa teme o postu, nemrsu, korizmi smo otišli u vjeru i pripadnost Crkvi.

Naime, između ostalog smo pisali i o odluci svakog čovjeka da pripada nekoj vjeri.
Tvrdim i ostajem pri tome da je većina "vjernika" u Hrvata pripadnici Katoličke crkve prisilno.
Pa krenimo kronološki:
1. kada se rodimo roditelji nas vode u crkvu kako bi nas krstili, samim primanjem sv. sakramenta Krštenja postajemopripadnici Katoličke crkve - znači odlukom naših roditelja
2. odlukom i željom naših roditelja redovito svaku nedjelju odlazimo na sv. misu i na vjeronauk - znači opet odlukom naših roditelja
3. sakramentom svete potvrde ili krizmom čovjek potvrđuje pripadnost svojoj vjeri, no tu je problem što se sakrament vrši za vrijeme dok mladić ili djevojka nisu punoljetni i još se školuju. Prisilom roditelja i ucijenama moraju pristupiti Sv. sakramentu potvrde vjere, jer ako ne idu na Krizmu roditelji prijete kako žive pod njihovim krovom i da ih oni hrane i školuju. - opet znači odlukom roditelja.

post i nemrs

Kažu danas počinje Korizma. Korizma započinje postom i nemrsom.
Na jutrošnjoj kavici uz omiljenim mi dnevni tisak, čujem kako se ljudi tuku u prsa, ja sam odlučio(la) ostaviti se cigareta, kave,.....
Je li to u vjerničkom duhu? Pa zar vjernik, bio on katolik ili neki drugi ne bi trebao to zadržati za sebe. No, ne želim držati moralna predavanja.
Zabrinjava me sljedeće, ne znam jesam li bio na krivom mjestu pa nigdje nisam od nikoga čuo e odlučio sam se u korizmi popraviti i dati svojim radnicima plaću, povišicu, ili nekog državnog dužnosnika da je odlučio raditi svoj posao kako treba, ne primati mito, prestai biti korumpirani štakor.
Isto tako nisam nigdje čuo da je se netko odlučio u korizmeno vrijeme oprati uši i čuti glas obespravljenih radnika, ovdje ne govorim o radnicima koje sam spomenuo i prijašnjem postu nego svim radnicima (odnosno kako je to znao reći jedan državni poglavar stoci sitnih zuba).
Još jednom mi se nameće pitanje, pijem li ja jutarnju kavicu prije odlaska
na posao na krivom mjestu ili su se svi ti koji su trebali donjeti korizmene odluke skrili u mišju rupu jer se srame sami sebe..........

Zbog čega u Hrvatskoj radnik nema pravo glasa?

Dragi moji prijatelji donosim Vam pismo koje su obespravljeni radnici uputili svim medijima, političkim strankama u RH (parlamentarnim), ministarstvima kompetentnim za slučaj, od njih ni traga ni glasa. Slijedi teks u cijelosti:
Postovani,
obracam se Vama jer drzavni inspektorat krajem prosle godine je bio u nadzoru na temelju prijave ali nista nisu poduzeli jer im je moj poslodavac poklonio svakome po knjigu i nekoliko kavica i svi papiri su uredni.
Obracam Vam se u ime svih nas zaposlenika kojima poslodavac izmedju ostaloga oduzima velike svote novca sa place iz nekih suludih razloga a bez da je to spomenuto u ugovoru il slicnom dokumentu.
Ja cu Vam u kratkim crticama za pocetak napisati o cemu se radi pa ukoliko budete zainteresirani za ovu pricu mozemo nastaviti sa suradnjom. biti ćemo ustrajni dok ovo ne izidje u javnost.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci