Tagovi

"Jebite Mater Bando Govnarska"

Kao što smo imali prilike doznati, već mjesecima u BiH traje (i) JMBG kriza - naime, bebe rođene od veljače nadalje ne mogu dobiti JMBG, pa time niti rodni list, pa niti zdravstveno, a potom niti razna uvjetovana prava i dokumente, kao npr. pasoše/putovnice.

JMBG se ne može dobiti jer se BiH parlament ne može dogovoriti oko zadnje znamenke - dok se hrvatski i bošnjački predstavnici zalažu da se ona određuje slučajnim odabirom, tj. nasumce, srpski bi da ona određuje entitet, da ne velim etnicitet.

Bizarni problem eskalirao je kad je bebi od 3 mjeseca zatrebala putovnica da bi mogla otići u Njemačku na terapiju koja bi joj mogla spasiti život. Na žalost, jok, nema JMBG-a, nema pasoša, nema pasoša, nema putovanja, nema putovanja, nema nade za ozdravljenje, čak ako se i zanemari činjenica da za bebino liječenje treba skupiti nemale novce jer zdravstveno to ne pokriva, a i kad bi pokrivalo, kako bi pokrivalo kad nema JMBG-a.

Kako MRZIM ljetno vrijeme...

Premda su već desetljeća prošla otkad je neki besposleni svjetski birokrat, u nedostatku vlastitog smisla i svrhe, a poradi stvaranja alibija za vlastito postojanje, u zavjereničkoj suradnji s istim takvim znanstvenicima, biolozima, fizičarima i posebno energetičarima odlučio zajebati čovječanstvo suludom idejom o pomicanju satova naprijed-nazad, još uvijek nisam na to svikla, a ni neću.

Moderni aktivizam ili "Half of cunt of cold water"

Povod mom javljanju je (barem na fejsu) bombastično najavljena nova "subverzija" Građanske akcije u vidu "kontroverznog i vrućeg" video materijala. Pa tako, veli GA na FB još u nedjelju, 17.3. :

"GA je danas rasturila!!!!
Imamo SUPER!!! video materijal!!!!
Ali ne objavljujemo nista do sutra (ponedjeljak, 18.03. - nemojte se ljutiti kaj smo tajanstveni ali nam treba radni dan kako bi objavili)!!!
O ovome kaj imamo ce se institucije ove drzave MORATI ocitovati i djelovati!!! OVO JE VRHUNSKO!!!
Materijal ide sada u mozntazu i ujutro u 9.00 je na nasem youtube kanalu!!!!"

da bi nastavili pumpanje jučer, 18.3.:

Viva Mirando i njegovi sindikati!

Danas su sindikati javnih službi, posebno onaj za srednjoškolsko obrazovanje i onaj za liječnike, zaplesali s našim Mirandom od Rada skladni valcer u taktu društvene odgovornosti i solidarnosti , tj. pristali su da im plaće ne rastu u sljedećoj godini, a sve naravno zbog pada BDPa. Vilim Ribić se nije pojavio, a Abveršekica je zauzela "nit' smrdi, nit' miriši stav", pojavivši se i dajući legitimnost odluci, ali bez potpisa.

Kadroviranje, korupcija, kriminal ... krivično djelo

Kadroviranje po partijskom modelu notorna je rak rana društva i ima svoje duboke korijene u prošlosti. Koliko je to štetno, vidi se ne samo po brojnim žrtvama takvih političkih manevara, već prije svega po rezultatima koje takva praksa postiže.

Napogubnija posljedica ove prakse sastoji se u tome što je to svima postalo normalno, samorazumljivo, pače i poželjno - nešto kao "dati mito doktoru". Čak se ni na nespretno izmotavanja više se ne gubi vrijeme, niti ulaže trud - bitno je spriječiti i kazniti curenje informacija ili pak posve zaobići proceduru kako bi se potrebna imenovanja provela bez nepotrebnog "talasanja".

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci