Tagovi

Neo-Izvestija, neo-Pravda o "ekstremnim skupinama"

Ovo je moj komentar na dnevnik "Brexit" autora Zlatno doba kapitalizma. S gotovo cijelim dnevnikom se slažem osim s implikacijom da su organizacije koje se protive masovnoj imigraciji automatski "ekstremne". Svoj odgovor na tom dnevniku proširio sam s nekoliko linkova na kraju.

Zanimljivo je primijetiti da ubojica nije vikao Britannia First kao što su mediji prenijeli i da je ubojica bio član jedne druge ekstremne skupine,a ne ove za koju ga se optužuje.

Kao prvo, po svim mojim saznanjima Britain First nije nikakva "ekstremna skupina". I to je važno shvatiti, i važno je to reći!

"Ekstremne skupine" su one skupine (političke stranke, mediji i udruge) koje se služe groznim lažima i neistinitim optužbama da bi časne pojedince i organizacije učinili orvelovskim "neosobama", odnosno da ih neutralizirale i marginalizirale. Današnji mainstream mediji (pogotovo oni regresivno-lijevi) sličniji su nekadašnjim sovjetskim totalitarnim medijima kao što su bili Izvestija ili Pravda nego bilo čemu drugom, a bogami ni Joseph Goebells ne bi ih kritizirao da se ne drže pravila struke totalitarističke propagande!

Apologeti zla

Ovo je moj odgovor na dnevnik @Scarface-a, s ispravljenim greškama koje sam uočio, i neznatno proširen.

Najprije da ukratko definiram svoju poziciju. Današnja politička usmjerenja podijelio bih ugrubo u tri grupe: regresivnu / totalitarnu ljevicu, ne-regresivnu / ne-totalitarnu ljevicu, i desnicu, s tim da između dobrog dijela desnice i regresivne / totalitarne ljevice ne postoji praktički nikakva razlika.

Moja politčka pozicija je ona ne-regresivne ljevice, ali jako dobro shvaćam da naljepnica "lijevo" ili "desno" u općem slučaju ne znači ama baš ništa. Ja promatram svakog isključivo po tome koliko je istinito i razumno ono što govori i koliko je na strani dobra a ne zla. O tome kakvu "lijevo-desnu" naljepnicu netko ima - što bi rekli Englezi: "I couldn't care less".

Koga smatram ne-regresivnom ljevicom? Na um mi najprije padaju, od poznatijih (barem u svijetu, ako ne kod nas): George Orwell, Oriana Fallaci, Richard Dawkins, Bill Maher, Pat Condell, Alan Sokal, Sam Harris, Christopher Hitchens, kapetan Paul Watson, Jane Goodall, Steve Best, Steven Wise, filozofi Peter Singer, Tom Regan, James Rachels, David Sztybel... Itd, itd.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci