Tagovi

Ćirilica u Vukovaru

Ćirilica u Vukovaru
Kada pročitate naše portale i novine vidi se da problem ćirilice u Vukovaru više ne postoji jer su oni koji su trebali došli na vlast. Ivan Penava i Damir Barna sada govore da je apsurdno pričati o stvarima koji ljudima ne osiguravaju bolji život.
Dakle , dok navedena gospoda nisu preuzela vlast u Vukovaru pitanje ćirilice bilo je pitanje čije rješavanje osigurava građanima Vukovara bolji život , ali kad su oni umjesto Sabe preuzeli vlast u Vukovaru sada to više ne osigurava građanima bolji život. htpp//www.tportal.hr/vijesti/clanak/zelimo-mirnu-kampanju-ali-od-cirilice-u-vukovaru-ne-odustajemo-20170222. Postavlja se pitanje što se to dogodilo s ćirilicom u tako kratkom vremenu. Po mom skromnom mišljenju dogodile su se provizije , a koje bi mogle biti ugrožene rješavanjem problema ćirilice.

Kada naivnost prelazi u lopovluk

Grad Vukovar i gradonačelnik Ivan Penava tražeći investitora koji će otvoriti što više novih radnih mjesta u Vulovaru naiđoše i na „investitora“ Elvia Floriana koji želi napraviti tvornicu i otvoriti 500 radnih mjesta.
Florian grupa trenutno u Hrvatskoj ima 5 tvornica i 680 radnika.

Koliko čovjek treba biti naivan da će „investitor“ svoje poslovanje kroz ulaganje u jedan projekt udvostručiti , a kada pogledamo strukturu tih radnih mjesta i uvjet koji traže od RH postavlja se i pitanje gdje prestaje naivnost , a počinje lopovluk ako je naivnosti uopće i bilo.
http://www.glas-slavonije.hr/319400/7/U-Vukovaru-u-planu-projekt-vrijeda...

Prošli direktor Hrvatskih šuma je u javnosti razapet od drvoprerađivača zbog nedovoljnih količina trupaca, a od politike i novinara zbog bonusa koje je ugovorio s tadašnjom vlasti.

Poplave juče , danas i sutra

Poplave juče , danas i sutra

U želji da se što prije nađe Pedro koji bi odgovarao za štete od poplava u Cvelferiji (područje općina Vrbanja, Drenovci i Gunja) jer građani polagano traže i odgovornost nadležnih možemo čuti da su nasipi minirani kako bi se spasio Beograd i Županja ( ova teorija zavjere je naročito omiljena kod Velikih Hrvata), pa da su nasipi popustili zbog ilegalnog vađenja pijeska i šljunka u Rajevom Selu ( ovo je postalo popularno među lokalnim stanovništvom koje je uz neke firme koje su tamo ilegalno vadile pijesak bili najveći ilegalni kopači pijeska koji se u Rajevom Selu vadi desetljećima) , lokalni političari optužuju Hrvatske vode i instituicije države da im nisu dali pravovremene informacije o opasnosti pa oni nisu mogli zaštiti stanovništvo i materijalna dobra, državni političari i institucije optužuju lokalne političare za inertnost i sporu i nikakvu reakciju uz napomenu da postoje indicije za lopovluke tokom gradnje nasipa koji su popustili.

Jozo Kalem uništava PETROL

Jozo Kalem uništava PETROL
U našim medijima a sve češće i na sudovima vidimo kako su pojedini naši a i strani poduzetnici uništavali naša poduzeća , jedan od boljih primjera su braća Landini koji su operirali u Sinju. Od prošle godine imamo posve drugačiju situaciju da je naše gore list , bosanac na privremenom radu u Rijeci, krenuo u uništenje slovenačkog PETROL.

Naime, gospodin Jozo Kalem, bosanac na privremenom radu u Rijeci, vlasnik nekoliko firmi kao RI-PETROL , koja je i ključna za ovu priču, je ujedno i jedan od članova uprave PETROL d.o.o. Zagreb, a to je postao poslije nedavne prodaje firme Euro-PETROL d.o.o. slovenačkom PETROL te su se gospoda očito dogovorila da bi bilo jako zanimljivo, a i svim korisno da gospodin Jozo Kalem bude i član uprave PETROL d.o.o. Zagreb.

Od prošle godine kada su se organizirali kako treba i dolikuje jednoj takvoj organizaciji krenuo je neviđeno dobar posao a koji će kao i svi takvi poslovi završiti propašću glavne firme a to je u ovom slučaju PETROL .

Sigurno nećemo iskoristiti više od 10% sredstava iz EU fondova

Sigurno nećemo iskoristiti sredstva iz EU fondova

Mjesecima nas Vlada RH i nadležni ministri pa i ekonomski stručnjaci uvjeravaju da nam je jedan od izlaza iz gospodarskih problema naročito u poljoprivredi i pratećoj industriji korištenje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Tako smo u nekoliko velikih gradova u RH imali posjetu i naših 5 najodgovornijih ministara za gospodarstvo koji su održali predavanja predstavnicima lokalne samouprave i većim i manjim poduzetnicima kao i svim mogućim udruženima poduzetnika kako bi trebali što god je mogućno više svoje zahtjeve za financiranjem svojih projekata usmjeriti prema bespovratnim sredstvima iz EU fondova koji eto samo čekaju kvalitetne projekte za financiranje od poduzetnika a sve ostalo je riješila RH kroz nadležna ministarstva i institucije.

Vratimo društveno vlasništvo???

Prije par mjeseci naš prijatelj provinciopolis a objavio je dnevnik http://pollitika.com/manipulacije-ljudima-politika-eu-ekonomski-pokret-z... koji se bavio pokretom Zajedno za hr kojem je i on pristupio a radi se o promociji Strategiji ekonomskog razvoja RH koju je napravio gospodin Karino Hromin Sturm, a prema njihovim riječima Strategiju potvrđuju naši ugledni znanstvenici ekonomskih znanosti Slavko Kulić , Branko Horvat, Lauc i dr. a nešto više možete naći na http://www.zajedno-hr.com/

Po preporuci našeg prijatelja otišao sam na facebook profil grupe Zajedno i odmah neugodno iznenađenje , mala manipulacija. Naime prije nego vam se omogući da se uopće upoznate o čemu se radi morate pristupiti grupi a oni to odmah tretiraju kao da ste sljedbenik tj. bespogovorno prihvaćate mišljenja i odgovore admina i nekoliko "svećenika". Na tu malu manipulaciju sam upozorio i našeg prijatelja provinciopolis a još na njegovom dnevniku i u tom trenutku i nije mi to bilo nešto važno.

Natječaj samo za Agrokor

Natječaj samo za Agrokor
Poništavanjem zadnjih natječaja za dugogodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta , krajem prošle godine, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obećavao je vrlo brzo donošenje novog Zakona o poljoprivredi , poljoprivrednom zemljištu te donošenje potrebnih pravilnika kako bi se proveli pošteni natječaji za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta u dugogodišnji zakup poljoprivrednicima.

Nedavno smo imali i veliki interwiv s dr. Vesnom Gantner Kuterovac iz ministarstva poljoprivrede koja je i pisac novog Zakona koja je najavljivala donošenje novog Zakona i što njegovo donošenje znači poljoprivrednicima naročito stočarima jer će glavni kriteriji za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup na 50 godina biti dobar gospodarski program koji će biti ocjenjivan na način da će više bodova dobiti programi koji upošljavaju više ljudi i okrenuti su stočarstvu, ekološkoj proizvodnji i sl. čime bi se ukinula politička podobnost i poslušnost koja je bila glavni kriteriji zadnjih godina.

Biomasa u Remetincu?

Šumska biomasa je jedan od obnovljivih izvora energija čije mogućnosti i koristi smo tek nedavno postali svjesni .
Na žalost RH je sredinom 90-tih godina radila plinofikaciju Slavonije koja se prije toga grijala uglavnom na drva i biomasu koje ima u izobilju. Tako smo potrošili milijarde kuna da bi smo našim građanima omogućili da troše ruski plin umjesto našeg drva i tom investicijom smo zatvorili nekoliko stotina radnih mjesta u šumarstvu.
E sada smo se sjetili , poslije 15 godina, da i biomasa nešto vrijedi , a kako mi bez lopovluka ne možemo provesti niti jedan program tako je i ovaj projekt u rukama političke mafije HDZ-a i dan danas bez obzira što vlast formalno obnaša SDP.
Naše najznačajnije društvo u oblasti šumarstva Hrvatske šume d.d. prije nekoliko godina osnovalo je poduzeće za gospodarenje šumskom biomasom „Šumska biomasa“ d.o.o. kojoj je na čelu Željko Sučić iz Otoka (kod Vinkovaca) postavljen po nalogu Petra Čobankovića, a što je proveo Darko Beuk (također iz Otoka).

Zarada na poreznom dugu

Zarada na poreznom dugu
Da, mogućno je zarađivati i na poreznom i drugim dugovima poduzeća . Prije nekoliko godina upao mi je u oko jedan oglas u nekim novinama gdje čovjek kupuje poduzeća u dugovima. Nije mi bilo jasno u čemu je prevara pa sam nazvao taj telefon i jednostavno pitao. Čovjek „kupuje“ firme s blokiranim računima i dugovima za cijenu od 30.000,00 kuna. Ja naivno mislio da on plaća 30.000,00 kuna za firmu u dugovima , međutim on naplaćuje 30.000,00 kuna da preuzme firmu s dugovima na sebe tj. on postaje dužnik a stvarni dužnik izlazi čist.

Kad preuzme firmu novi vlasnik i direktor prvo očisti bilance a najčešće odmah pokrene stečajni postupak. Trgovački sud koji pokreće stečajni postupak najčešće donese Rješenje o pokretanju stečaja tek po uplati 12.000,00 kuna za troškove stečaja. Ovi maheri su smislili nekoliko načina da pokrenu besplatno stečaj

- uposliš jednog radnika i ne platiš ga te on pokrene stečaj a po našim propisima troškovi stečaja idu na teret RH ako radnici pokrenu stečaj.

Gospodarski oporavak- energetska učinkovitost

Jedan od priloga u jučerašnjem dnevniku bilo je i kukanje pomoćnice ministra graditeljstva i prostornog uređenja gospođe Ane Pavičić-Kaselj koja je obavijestila javnost da ima problema u provedbi provođenja programa energetske učinkovitosti koji se provodi na javnim objektima. Obično kada se spomenu problemi misli se na financijsku konstrukciju jer uvijek nedostaje novaca , ali u ovom projektu to nije slučaj . Osigurano je oko 7 milijardi kuna.
Prema riječima gospođe Pavičić-Kaselj problem je u nedovoljnom broju osposobljenih inženjera za izradu projekata energetske učinkovitosti te je do sada pokrenuto samo 38 natječaja za provođenje mjera energetske učinkovitosti na javnom objektima a da bi program bio iole održiv trebalo bi biti oko 100 natječaja mjesečno da bi se kroz 10-tak godina saniralo oko 11 000 javnih objekata.

Nekome tko se slabo razumije ili nije građevinske struke takav argument bi mogao doista biti opravdan.

Međutim, cijeli naš zakonodavni okvir vezan za energetsku učinkovitost je loš i on stvara probleme u provođenju mjera energetske učinkovitosti.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci