Tagovi

Blanka Vlašić opet u «vječnom gradu»

Naša najbolja atletičarka je izgleda ove godine na pravom puta ka svemirskim visinama. Hoće li Rim biti odredišta novog HR rekorda 205 ili čak nešto više..... sve je moguće.... kaže njen otac Joško. Dakle ovoga petka (danas) u Rimu održava se treći atletski miting iz serije Zlatna liga. Blanka Vlašić u 20.55 sati još jednom će se okušati sa najboljim visašicama svijeta na ovom prestižnom atletskom skupu.

«Volim skakati u Rimu. Volim to poznato Mediteransko ozračje, susretljivost ljudi, stadion koji odiše monumentalnošću, dobru stazu, lijepi grad i dobre sportske uspomene» kazala je Blanka na putu za Splitsku zračnu luku.

Prošle godine na istom mjestu istim povodom pobijedila je sa preskočenih 2 m.

Što bi mogla donijeti ljetna Rimska večer na zaletištu skoka u vis?

Davno su svi putovi prestali voditi u Rim, pa tako, kako je to i najavila ukoliko izgubi u Parizu, tamo neće biti Ruskinje Yelene Slesarenko. Blanka joj je prije 7 dana u Francuskoj metropoli pokvarila moguću zlatnu seriju.

«Dovoljno sam se otakmičila ove sezone i vrijeme je da se povučem i pripremim za Svjetsko prvenstvo u Osaki» kazala je Olimpijaka pobjednica iz Atene.

Sve druge će biti tamo, čak i Kasja Bergqvist koja je izostala iz Pariza. Da li je popravila formu ili su je organizatori pritisnuli potpisanim ugovorom s početka sezone koji je obvezuje na sudjelovanje na Zlatnoj ligi? U svakom slučaju uvijek je respektabilan protivnik.

Domaćini euforično ističu mogućnost da njihova Antonetta di Martino nakon Sare Simeoni 1980 god., dakle nakon 27 godina, bude prva Talijanka na tronu skoka u vis.

Di Martino zna skakati «kući» jer je baš na «čizmi» ostvarila svoja dva najbolja rezultata 202 cm u Torinu i 203 cm u Milanu.

Dvostruka Europska prvakinja, Belgijanka Tia Hellebaut dolazi u Rim spremnija nego inače. Nema još dva metra, ali kako je kazala, osjeća se sve bolje i bolje, te joj je Rim prilika da uspostavi prošlogodišnju hijerarhiju na pobjedničkom postolju.

Blanka se samozatajno spremala. Odmah je dala do znanja svojim trenerima da ne želi ni riječi o Rimu tijekom tjedna. Odrađivala je trening po trening pažljivo i koncentrirano.

Nešto ne «štima» u ovoj prići pred Rim. Naime, sve izgleda previše dobro; ne tuži se na ahilovu tetivu, antibiotike je prestala uzimati, Rim bi trebao biti vedar i topao, staza koju poznaje i koja joj odgovara , putne veze idealne, a ona sama djeluje kao podmorska mina; tiho, moćno i prijeteće.

Kakve će karte podijeliti fortuna u toploj Rimskoj noći danas upetak 13. saznati ćemo negdje oko 22.45 sati.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci