Tagovi

Bivši predsjednik Sabora- SDP-ova mina protiv ovlasti Predsjednice , protiv MOST-a i formiranja buduće vlade RH

Bivši predsjednik Sabora- SDP-ova protuustavna mina protiv ovlasti Predsjednice , protiv MOST-a i formiranja buduće vlade RH

Kada sam napisala dnevnik o bivšem, „eks“, predsjedniku Sabora iz „bivšeg mandata“, začudila me agresija kojom su se okomili na mene i na taj dnevnik:

http://pollitika.com/eks-predsjednik-sabora-eks-predsjednik-vlade-eks-mi...
evo dnevnika:
Eks-predsjednik Sabora, eks-predsjednik Vlade, eks-ministri
Za Dan sjećanja u Vukovaru, neki su u svome javnom nastupu uz pozdravljanja raznih pozdravili i "Predsjednika Sabora"- Josipa Leku.
Kojeg predsjednika Sabora?
Sabora nema, (ima samo zgrade u kojoj zasjeda Sabor), jer ga je bivši predsjednik Vlade raspustio prije vremena, zbog prijevremenih izbora- koji su napravili prijevremenim zbog izbornih slagalica partije kojoj pripada, ali koji njima nisu prijevremeni, nego valjda redovni.
Problem titularanja osoba i nakon završetka mandata njihovih funkcija, a bez isticanja statusa "bivši" ili "eks" je uzurpiranje ugleda i časti institucije kojoj njen značaj pripada zbog njene posebne važnosti za državu i narod, u korist nekih osoba kojima ta čast više ne pripada, jer im je mandat završio.
Pokazuje se, kako se neki ljudi i dalje ogrću važnošću tih institucija, ili ih tako i dalje ogrću mediji, neinformirani, ili već neki u javnim istupanjima.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obiljezava-se-dan-sjecanja-na-zrtvu-v...
Dakle, tko god prozvao J. Leku javno kao predstavnika institucije Sabora- kao "predsjednika Sabora RH", teško je pogriješio, jer tom čovjeku više ne pripada ugled i važnost, čast, koju donosi ta institucija.
Leko je "bivši" i kao što na određenim javnim događanjima nema posebnog pozdravljanja "bivših" predsjednika, ovih i onih bivših, tako i Leki ne bi trebali iskazivati posebnu počast i pozdravljanje, jer je on sada obični partijac. Mogli su onda pozdraviti i Kosoricu, i ... i ostale bivše.
Kako bi bilo da netko bivšeg supruga predstavi : "Suprug te i te osobe", a bez riječi "bivši" ili "eks" (po angliziranoj varijanti)?
Jednako tako zvuči i "Predsjednik Sabora" za Leku, koji nije zaslužio javno isticanje na Danu sjećanja, ili bi ga svi morali oslovljavati kao "bivši" ili "eks", ako ga žele povezati sa Saborom, a pogotovo u javnom istupu i onda kada mu se neodgovarajuće daje protokolarno vrlo visoki položaj u redosljedu:
http://www.hrt.hr/309033/vijesti/dan-sjecanja-na-zrtvu-vukovara-3
oko 2:58, kada ga najavljuju kao "predsjednika Hrvatskog sabora", a čovjek to više nije, već skoro 2 mjeseca, nego je samo obični SDP-ejac.
Kako se u tako bitnom protokolu može iz vida propustiti da je čovjek "eks" predsjednik Sabora, Po tome bi i ostali "eks-ovi" mogli dobiti jednaku važnost, poput bivših predsjednika, ili je važno tko od bivših je "svježije bivši"?
Dakle, mogla je prvo Predsjednica položiti vijenac i odati počast poginulim braniteljima u obrani Vukovara, a zatim Tehnička vlada RH, a predsjednika Sabora više jednostavno nema, jer Sabora nema-on je raspušten!
Sličnu grješku napravio je i predsjednik HBK mons, Željko Puljić, koji je prije mise, pri pozdravlajnju "ovoga i onoga" pozdravio i "Predsjednika Hrvatskog Sabora", koji to već oko dva mjeseca nije
Slično su prenijeli i mediji iz susjednih država.
Zašto se, onima kojima više ne pripada ugled i čast koja pripada instituciji, isto dodjeljuje, iako ti više nisu na čelu tih institucija?
Trenutno je J. Leko u istoj poziciji kao i svaki pripadnik bilo koje stranke u RH, ovaj puta stranke koja je izgubila izbore, i nije imao pravo na tu čast iskazivanja počasti našim poginulim braniteljima- u ime Hrvatskog sabora, a pogotovo odmah nakon Predsjednice države, jer isti trenutno i već oko 2 mjeseca, nije na nikakvoj funkciji u Saboru. Eventualno je mogao biti negdje pri kraju protokola, među bivšima, da su se tamo pojavili i bivši predsjednici, ako bi se takvima dao nekakav značaj.
Nadam se da će MOST u reformi pravosuđa, tražiti i detaljnije određivanje poslova tehničke vlade, pravo na niihov pristup javnim medijima samo kao tehničke vlade, a ne kao Vlade RH kontrolirane od Sabora, te preciznije određivanje prava zastupnika, nakon raspuštanja Sabora. Uz to Vlada bi tada trebala imati i drugačije ime, recimo: Tehnicij RH za neodgodive poslove vlade" kojemu bi bilo potrebno strogo propisati nadležnosti, a za svaku odluku morali bi imati suglasnost predsjednika / predsjednice RH, jer su u tom razdoblju izvan svake demokratske kontrole, budući Sabora nema.
U tom međurazdoblju od raspuštenosti jednog Sabora i formiranja drugog Sabora, institucija Predsjednika države bi trebala biti element kontrole (suglasnost), jer je predsjednik/predsjednica tada još jedina institucija koja je u funkciji (Vlada to nije, jer mora imati kontrolu Sabora za svoj normalan rad, a Sabora nema).
Osim toga bilo bi nužno fiksirati rokove održavanja redovnih izbora kako nam nikoja druga vlada ne bi mogla manipulirati datumima, u korist svojih partijskih interesa, kao što je to radila ova vlada.)“

....

I između poslova, slučajno HTV i emisija u kojoj nekakav Vedran Đulabić, s pravnog fakulteta, objašnjava kako je za odabir mandatara bitna činjenica da je Milanović dobio najviše preferencijalnih glasova, da je to „sporedni pokazatelj kojega treba uzeti u obzir“!? I uprkos tome što mu je sugovornik napomenuo da to nema nikakve pravne težine, ovaj nastavlja po svome.

Ali, puno je važnije što je taj Đulabić izjavio- pustio probni balon, o bivšem predsjedniku Sabora, odnosno predsjedniku Sabora iz „bivšeg mandata“. Izjavio je da Leko može prekinuti prvu konstituirajuću sjednicu Sabora i onda on nju može nastaviti voditi neki drugi put, više puta,... Do kada pitala je voditeljica, a ovaj odgovara da to nije određeno!?

Opet teško manipuliranja od strane SDP-a: oni osobu, predsjednika Sabora iz bivšeg mandata žele pretvoriti u osobu koja bi imala ovlasti manipulirati, prekidati i voditi sjednicu Sabora dokle i kako hoće. Što je to tvrditi onima koji su toliko manipulirali, varali, lagali, potajno snimali, prijetnjama pokušali manjince satjerati u svoj tor, preko goniča Pupovca, od kojega mora bježati izabrani u Sabor hrvatski sabornik Mirko Rašković? Tvrditi da Leko , koji po Ustavu nema ovlasti niti sazvati sjednicu Sabora, može prekidati sjednicu i voditi je kako hoće i kada hoće?

Ako "bivši" , odnosno "iz prethodnog saziva Sabora" predsjednik, nema ovlast niti sazvati sjednicu Sabora- dakle oduzeta mu je ta mogućnost jer više nije predsjednik Sabora i ne može sazivati sjednice, kako će onda sazvati nastavak sjednice?

Tim uzurpiranjem ovlasti koje mu više ne pripadaju, bi „eks“, bivši, predsjednik Sabora iz bivšeg saziva Sabora, oduzeo Predsjednici ovlast, pomoću SDP-ejskih trikova prekidanja sjednice i svojevoljnih mu nastavaka, za koje bi si Leko reinkarnirao mogućnosti sazivanja nastavaka, iako je sposobnost i pravo sazivanja saborskih sjednica izgubio raspuštanjem Sabora.

Dakle, manipuliranjima, dok Leko ne bi odlučio, ne bi bilo Sabora. Odnosno dok Milanović ne bi upalio Leku na daljinski, ne bi bilo sjednice. Zbog sprječavanja takvih manipuliranja od izbornih gubitnika, u Ustav je i stavljeno da predsjednik države saziva konstituirajuću sjednicu, a ne "otpisani" Ako se ne uspije konstituirati Sabor, Leko ne može sazivati baš ništa što se tiče Sabora, jer je bivši- bez mogućnosti pozivanja sabornika. Ali, on po komunističkim običajima pokušava sve što mu njegova Partija naredi i odobri.

Koliko bezobrazluka dolazi iz te stranke, jednostavno je nejasno kako itko iz MOST-a uopće i uzima takve manipulante, zaplotnjake, lažljivce, u obzir, i pada na njihove „fore“ svetačkih kriterija za druge, dok oni smiju raditi što god hoće- do najgorih smutljivaca i snimanja video-uradaka.

Dakle, odatle i bijes pollitičara na moj dnevnik o bivšem predsjedniku Sabora, koji bi uzurpirao ovlasti Predsjednice, u sprezi s bivšim premijerom- današnjim tehničkim dirigentom kojekakvih opereta i špijunskih filmova, ne bi li se taj održao na vlasti.

Leko je bivši, ali oni kojima bi u Ustavu trebalo napisati: predsjednik vlade dužan je izabranom predsjedniku čestitati na izboru, predsjednik Vlade dužan je slikati se s predsjednicom nakon konzultacija, predsjednik Vlade ne smije okupirati medije,....ne ustručavaju se koristiti ono što ne piše u Ustavu, da bi proveli svoje željene manipulacije.

Kako bi to osoba kojoj je Ustav onemogućio sazivanje sjednice novog saziva Sabora, pozivala novoizabrane Sabornike na nastavak sjednice koju bi prekinuo u korist svoga partijskog kolege, bivšeg predsjednika Vlade?

Ipak, kojekakvi uvaženi Đulabići izbacuju balone za upravo takav scenarij i nužno je da ih Predsjednica onemogući u namjeri krađe njezinih ovlasti i nametanju bivšeg predsjednika Sabora da kroji što mu je Ustavom onemogućeno.

A sada malo o MOST-u.

Gospodine Petrov, Grmoja i ostali iz MOST-a, vi ste krivi što ste nam u Sabor preko sebe lansirali „moralne likove“ poput Prgometa i njegovih dviju Prgometalica, te Petrine, za kojega i sami tvrdite da vas je lagao. Ali, vaša naivnost nas je koštala 4 normalnih zastupnika u Saboru, umjesto ovih koje ste nam svojom naivnošću ubacili.
I nakon svega što vam je nepoštenoga uvalio SDP- vi se usuđujete sadašnji HDZ stalno izjednačavati s njima, sa sadašnjim SDP-om.

U ovom dnevniku imenovala sam vas lansirnom rampom za nove don Grubišiće i evo to ste i postali. Ubacili ste u Sabor loše ljude koji su pijuni ove stranke koja je zadnje 4 godine upropaštavala RH i koja nema nikakvih moralnih ograda u rušenjima svega što joj je na putu moći i vladanja Hrvatskom.
http://pollitika.com/most-lansirna-rampa-za-novog-popa-grubisica-dragu-p...

HDZ je otkačio Prgometa, prozreo je njegovu igru i pustio ga da ode, jer je pred stalnim medijskim terorom, pa ga nije niti smio istjerati kao vi, a vi ste upravo HDZ-ovo „smeće“ podigli iz prašine i vratili nam ga u vrh politike, a umalo i za premijera.

Uz put ste podigli i Petrinu. I sva sreća da ste dobili preko 10 mandata jer biste nam ukrali još 4 godine života i nametnuli ovu lošu vlast.

I sada bismo vas zbog toga morali jednako mrziti, kao što vi zbog Sanadera i ostalih, mrzite današnji HDZ, i nametati vam svemirske kriterije, dok bismo vašim protivnicima dozvoljavali baš sve podlosti i valjanje u najdubljem političkom blatu!?

Slično se ponaša i HDSSB. Usuđuju se ljutiti na HDZ, jer je Glavaš završio u zatvoru, a isti taj je smjestio Sanadera na vrh HDZ svojim varanjima na izborima za predsjednika HDZ-a. Da Glavaš nije varao, Sanadera ne bi bilo u redovima HDZ-a.

Tko vam je ponudio Prgometa, Petrinu?

I još se usuđujete nametati nam ovu bivšu vlast koja je u svom mandatu ubila 2 branitelja, napala Vukovar ćirilicom, nalagala do razine izmišljanja pružnog prijelaza?

Što vam još trebaju napraviti da bi vi shvatili da ne mogu oni sjediti u vlasti, kao što devedesetih uz Zbor narodne garde nije mogla sjediti JNA?

Da, nisam član niti jedne partije, kao većina hrvatskih građana i drago mi je da vas je od izdaje RH odijelio dovoljan broj mandata, jer da ste dobili svojih desetak, Prgomet bi vam napravio ono što je Sanader napravio časnim ljudima u HDZ-u. Bili biste obillježeni sramotnim djelima istoga u priklanjanju onima koji su 4 godine dokazivali kako ne vrijede, kako su duboko opasni po RH i po demokraciju.

I onda bi mediji i neki treći na račun Prgometa i Petrine šutali istinski MOST, kao što vi šutate istinske domoljube u HDZ-u, zbog ubačenih, poput ovih koji su ubačeni vama.

Žao mi je što vam u političkom smislu rade ono što su radili našim generalima koje su optuživali za zločinački poduhvat, jer je bilo kolateralnih srpskih žrtava, dok su hrvatske žrtve potpuno omalovažavali- od vas traže svetost, dudekovsku naivnost i nanošenje samoštete, dok sebi dozvoljavaju najveće podlosti na koje vi jednostavno žmirite i usuđujete se druge uporno izjednačavati s takvima

Kome vi MOST-ovci dokazujete da ste moralniji od pape i svetiji od svetaca?

Onima koji vas gaze, koji su vam uvalili Prgometa i Petrinu da vas iskoriste kao navlakuše za glasove naivnih desnih birača, koji su snimali Prgometa, koji su ga aktivirali, a ostavili Petrinu da odvuče još kojega, koji ...

Niste li dovoljno išutali relativnog pobjednika?

Niste li ga dovoljno puta izvrijeđali izjednačavajući ga s ovakvom vlašću koja je gazila Hrvatsku 4 godine, koja ne poštiva instituciju Predsjednika države?

Da vam je druga strana napravila sve to što je napravio SDP i Milanović, već davno biste sve riješili.

Ne mogu shvatiti zašto opraštate ovima koji do zadnjeg udisaja bivšeg mandata isti koriste za svakakva manipuliranja i zašto im ostavljate prostor da Leku podmjeste pod MOST i manipuliranjima miniraju vas i Sabor i preuzimaju ovlasti Predsjednice, osim time da Hrvatskoj ne želite dobro i da želite stare strukture zaštititi od lustracije.

Imate mogućnost kontrolom HDZ-a, natjerati ih da odigraju protiv svojih uhljeba, protiv svojih još spavajućih prgometala, koje mediji nameću- poput onoga kojega je Josipović zvao sebi, a i svojedobno Pusićka.

Imate priliku popraviti loše stvari u RH, a SDP-u pružiti šansu da se riješe diktatora koji je hrvatskom narodu uskratio nekoliko legalnih referenduma, u smrt otjerao dvoje naših junaka, pa da se i SDP upristoji u demokratsku stranku koja neće raditi protiv RH .

Da, želim ZERP. želim referendume, želim da se maknu od vlasti kriminalci i štetočine,..., i puno toga zbog čega ste dobili mandate.

I što će vama MOST-u zajedništvo tipa ZNG i JNA, jer jasno je JNA se pokazala, kao što se SDP pokazao u ove 4 godine.
Da imate 2/3 zastupnika?
http://pollitika.com/nisu-birali-most-da-bi-postao-cuprija-prema-regionu...
Da možete mijenjati Ustav?

Muljate!
Već ste zaboravili da to možete i bez toga?
Već ste zaboravili na hrvatski narod?
Jednostavno imate mogućnost proglasiti referendume, i što oni neće, možda baš to hoće narod!

Za početak referendum koji su nam zabranili- o Vukovaru!

SDP je uz miniranje MOST-a, miniranje manjinaca, miniranje javnih medija, na putu miniranja Sabora i otimanja predsjedničkih ovlasti za bivšeg - J. Leku, koji nema pravo niti sazvati sjednicu Sabora, jer je "eks".
:
Ali,evo nova SDP-ova opereta je krenula: Leko je rekao, da „ako se ne konstituira Sabor, da će prekinuti sjednicu i sazvati je kada se političke stranke u dogovaranjima slože da imaju potrebnu većinu za sastavljanje vlade“!
Što bi on sazivao?
Sjednicu Sabora?
To pravo ima Predsjednica, a on neka ide tamo gdje idu raspušteni.

SDP planira preuzeti predsjedničine ovlasti ( državni udar?) preko bivšeg predsjednika Sabora!

Da mu Ustav dozvoljava nakon raspuštanja Sabora sazivati sjednicu, onda ne bi te ovlasti imala Predsjednica. On je imao te ovlasti samo dok je bio važeći predsjednik Sabora, ali ih je izgubio raspuštanjem Sabora.
Ovo je jednostavno strašno. Bivši predsjednik Sabora bi vodio državnu politiku i odrađivao posao Predsjednice!

Manipuliranja SDP-a jednostavno nemaju granica i MOST bi svojom odlukom trebao tome stati na kraj, a oni još propagiraju utopiju o zajedničkoj akciji ZNG-a i JNA!

Komentari

I između poslova, slučajno

I između poslova, slučajno HTV i emisija u kojoj nekakav Vedran Đulabić, s pravnog fakulteta, objašnjava kako je za odabir mandatara bitna činjenica da je Milanović dobio najviše preferencijalnih glasova, da je to „sporedni pokazatelj kojega treba uzeti u obzir“!? I uprkos tome što mu je sugovornik napomenuo da to nema nikakve pravne težine, ovaj nastavlja po svome.

Analfabet.

Ali, puno je važnije što je taj Đulabić izjavio- pustio probni balon, o bivšem predsjedniku Sabora, odnosno predsjedniku Sabora iz „bivšeg mandata“. Izjavio je da Leko može prekinuti prvu konstituirajuću sjednicu Sabora i onda on nju može nastaviti voditi neki drugi put, više puta,... Do kada pitala je voditeljica, a ovaj odgovara da to nije određeno!?

Leko ne može baš ništa, nego počasno otvoriti i voditi sjednicu Sabora, do izbora novog predsjednika. U ovoj situaciji, isključivo predsjednica države može sazivati Sabor.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Krenula je horda protiv Ustava i protuustavno reinkarnira bvšeg

Leko je bivši, eks, predsjednik Sabora iz bivšeg mandata. Prekinuo sjednicu, a nema pravo sazivati niti pozivati zastupnike. SDP bi preuzeo ovlasti Predsjednice i to je posebno opasna namjera, ali i za njih, a ne samo za RH, kao što se nadaju.

Manipulirajuća horda je krenula i uz režimske medije pokušava Leki podariti ovlasti kojih nema: sazivanje sjednice, ili njenog nastavka, a jednsotavno enma ovlasti pozivati ikoga na sjednicu.

Gotovo je, fajrunt, Leko je bivši, a svaki pokušaj da saziva ljude kojima nije predsjednik je povreda Ustava i otimanje ovlasti Predsjednice. Za to bi trebao odgovarati, jer provodi državni udar po nalogu svoje partije.

Zastupnici bi ga trebali ignorirati. U SDP-u je panika, jer im 22. 12. istječe mandat i svi su obični građani, dok se ne formira novi Sabor.

Ankete o popularnosti su nabildali , a strah im se uvukao u kosti toliko da prijete državnim udarom, neposlušnošću prema ovlastima Predsjednice RH. Nakon što se ogluše na njezine odluke, oni su obični građani i kao takvi mogu podnositi upite Ustavnom sudu. S obzirom što su napravili M. Raškoviću, i s obzirom što ugrožavaju sigurnost RH i tajnost podataka, trebali bi mnogi odgovoarati za to.

http://www.jutarnji.hr/sdp--predsjednicino-raspisivanje-novih-izbora-blo...

Nakon ovakvih najava izgleda da ugrožavaju i svoju sigurnost, jer najavljuju državni udar.

Oni su bivši i do isteka mandata imaju neka prava, a tada im je rok istekao!
Ne budu li otišli milom, onda će im morati suditi hrvatski narod. Mogli vi se zamisliti o poslejdicama, jewr trpimo ih samo dok su legalni.

Svakako da žele imati mogućnost manipuliranja izborima, kao što su to ovaj put izmanipulirali.

Kada podnesu ustavnu tužbu, oni su običan SDP, a ne neka Vlada.

Odatle paničan strah iz kojega izviru svi ovi protuustavni postupci.
Drugovi će morati otići, a pitanje je samo da li će to biti mirnim putem!

Tko je glasao

Zašto minusi kada situaciju potvrđuju mnogi pravnici?

Evo jenoga:

http://direktno.hr/en/2014/domovina/32614/Oluji%C4%87-Leko-nema-ovlasti-...

A i prof. Smerdel isto tvrdi: Leko ne može sazivati saborske sjednice, ali su SDP-ejci pokušali pripisati mu te ovlasti!

Tko je glasao

to si u pravu

Leko je jedino predsjedavajući...predsjednica je na potezu..ustavno težište je na njoj.....ali može se reći da unutar ovih dvadesetak dana poslije izbora može biti jedna sjednica..sa nekoliko zasjedanja

sve dobro...

Tko je glasao

može se reći da unutar ovih

može se reći da unutar ovih dvadesetak dana poslije izbora može biti jedna sjednica..sa nekoliko zasjedanja

Ne.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Može se reći, ali treba

Može se reći, ali treba sazvati i nastavke, a Leko ne može više nikoga sazivat, nego i to saziva Predsjednicda. Ona određuje kada , kako i ima li uvjeta, a Leko će odraditi opet samo počasni dio, ili ako je spriječen onda najstariji zastupnik!

Tko je glasao

znam

no sada imamo situaciju da je Leko prekinuo sjednicu...i izjavio da će zakazati "kad bude uvjeta"...e sad..on nije taj koji će tumačiti uvjete...nego predsjednica poslije konsultacija...jedino ona vodi službene konsultacije..a Leko može jedino znati što njegova strana misli...i tračeve s druge strane...

Znači " uvjeti" su da opet predsjednica izađe u javnost..a Leko i službe sabora odrade tehnikalije...

Dovoljno je da predsjednica odredi mandatara..recimo Karamarka kao relativnog pobjednika...ili Petrova kao onog koji bi mogao predložiti ..pomirljivu vladu.

Milanović može dobiti mandat samo ako donese potpise ..dovoljan broj.

Činjenica je..gola činjenica..da je Milanović s kukurikavcima izgubio izbore..samo im to valjda još nije sjelo na želudac.

sve dobro...

Tko je glasao

Žmig, žmig, Sm

Opet se vraćamo na "tumačenje" može li mandat za sastavljanje vlade biti povjeren relativnom pobjedniku, ili nekom tko ima "najviše".

Podsjećam da su se Kukuriku navijači ovdje još prije izbora redom dizali na stražnje noge tvrdeći da mandatar mora imati apsolutnu većinu. (S čim sam se lako složio, jer je točno.) Ali, nekako nisam više baš siguran da su ostali na tome stajalištu :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

pa može se dogoditi

teoretski..da mandat dobije netko tko ima većinu ( 76)..da se formira sabor...da ide prijedlog vlade i ministara..i da se odvoji neka grupacija nezadovoljna podijelom funkcija..i da ne dobije većinu u saboru...

zato se pregovara.. kupuje i trguje...osim ako nisi Franjo

sve dobro...

Tko je glasao

Gori od Petrine i Prgometa bi bio predsjednik Sabora

MOST vodi u goru šikaru i močvaru, nego što je ikada bila u RH

Zamislimo da se nakon Sanaderove HDZ-ove vlade našao nekakav Podolnjak koji se ubacio u MOST i pokrenuo MOST na ovo što sada radi!

MOST koji bi inzistirao da nakon što je, primjerice, suprotna opcija osvojila izbore, ucjenjuje takvog pobjednika da se udruži sa sanaderovim HDZ-om i da formira vladu nekakvog jednopartijskog sustava, pod izgovorom da ubuduće nikakava nova vlast ne bi imala mogućnost izgovarati se na oporbu i da nam je potrebno zajedništvo?

Takav Sanaderov HDZ bi onda ostao u vlasti, ne bi bio kažnjen i ne bi se pročistio, kao što to sada MOST svojim djelovanjem onemogućava SDP-u: da se pročisti od nesposobnjakovića, kriminalaca i ljudi koji su demokratsko vođenje države shvatili kao pravo na diktatutu nad pravosuđem, nad medijima, nad kulturom (Frljić), nad gospodarstvom, državnim revizorima,...

Kako da se SDP pročisti od kriminalaca, od kriminalnih navika, ako bi im nagrada za sve loše došla u obliku sudjelovanja u novoj vlasti i tako zaštita od pravosuđa?

Može li to uopće itko i zamisliti?

Podolnjaku su se pobrkali lončići, ili očito ima misiju zaštite svoje opcije od lustracije?

Glumata mladim MOST-ovcima, a u biti je pravi kočničar reformi i čovjek koji RH želi vratiti na prastaro, a ne staro: na jednopartijski sustav u kojemu bi ta jedna partija preko svojih dogovora i namještanja svojih ljudi u Ustavni sud držala i cijelo pravosuđe u svojim rukama.

Cijeli MOST, zbog Podolnjaka jaše na "reformama", a donosi samo jednu novu reformu: nagrađivanje kriminalaca iz prethodne vlasti i zaštitu njihova kriminala.

Podolnjak je dvoličan. Očito on "puca " na mjesto ustavnog suca, pa bi da se ta politička agencija zbrinjavanja političara pravnika, najčešće iz političkog "otpada", zadrži i tako kontrolira "neovisno pravosuđe".

Ustavni sud treba pustiti jednostavno da odumre, jer tijelo koje je građanima 2 puta zabranilo legalne referendume, nije ništa nego Agencija političara za politički nadzor nad pravosuđem - na tradiciju komunističkih društava. SDP je manipuliranja pravosuđem doveo na razinu Sjeverne Koreje, a DORH u rang partijskih goniča nepodobnih im političara.

Pokvareno je što drugima Podolnjak nameće "bolne rezove", a svoju branšu bi od toga poštedio. Koliko bismo uštedjeli da ukinemo Ustavni sud-Političku agenciju- plod političke trgovine SDP-a i HDZ-a, jer ostali ne bi mogli pristupiti mjestima trgovanja?

MOST provodi reformu iz višepartijskog u jednopartijsko društvo i pri tome zaštićuje kriminalce iz SDP-a, jer očito su oni Podolnjakov odabir.

Vjerujem da iza Podolnjaka stoje službe koje su odradile scenarij zaštite svojih crvenih pilića.

I takav čovjek bi bio Predsjednik Sabora- sramotno.

Radio je za Josipovića na ustavnim promjenama i umjesto čarobnih riječi "Nova pravda" sada širi maglu od "reformi". Reformirao bi Sabor u sabor bez oporbe, te izbore u zaštitu izbornih gubitnika od ruke pravde.

Kakav je Petrov psihijatar, ako to još nije shvatio?
Iili je naivac ili su ga odabrali kao nekada Sanadera: podoban, ima veze s KC,..., dobar za prijevaru birača na izborima.

Dovoljno je bilo pogledati što taj čovjek izjavljuje na TV-u da se zaključi kako je on tu da zaštiti SDP od izbornog poraza, a za to još bezobrazno traži suradnju HDZ-a.

Ovaj Podolnjak priča daleko veće gluposti od Petrine.
Napominjem, a to svjedoče i moji dnevnici da nikada nisam bila niti u jednoj stranci .

I još se pita zašto bi MOST bio odgovoran , a ne HDZ i SDP?

Zato što ne dozvoljava da izborni gubitnici dožive pročišćavanje od svega lošega što su nakupili i pokazali u 4 godine Zato što sprječava da se nakon 4 godine kazni sav kriminal ove političke opcije. Zato što najgore kriminalce iz te opcije , ne samo da želi amnestirati od odgovornosti, nego bi ih još nagradili za taj njihov doprinos uništavanju demokracije.
Zato što su, zbog svega toga duboko pokvareni, a ne dobronamjerni!

MOST vodi u goru šikaru i močvaru, nego što je ikada u bila u RH, dok širi maglu o reformama i o svojim dobrim namjerama.

A Podolnjak stvarno glupara na HTV-u gore od Petrine!
Za njega je Petrina doktor znanosti i čovjek od morala!

ps. nisam niti u SDP-u, niti u HDZ-u da gluposti i opasne MOST-ove reforme koje provodi pokušajima instaliranja bivše najneuspješnije, najlažljivije i najgore vlasti ikada, ne bih nazvala notornim glupostima.

A Podolnjak je kratko rečeno :samo još jedan, maskiran u "reforme", Prgomet koji je iskoristio MOST u prijevari birača.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci