Tagovi

BITI HRVAT=ANTE GOTOVINA

Kako je lijepo opet biti Hrvat i biti svoj na svome. Ponovno smo započeli sa stvaranjem nekakvih mitova, pravaca i odrednicama kojima određujemo i dokazujemo jesmo li i koliko smo veliki Hrvati.
Devedesetih su godina ti parametri bili Franjo Tuđman, HDZ i crkva. Prošlo je desetljeće obilježeno s tri kuma (Thompson, Škoro, Bulić), Zlatko Sudac te Dinamo ili Hajduk. Ovo je, pak, desetljeće započelo Antom Gotovinom, tko će nastaviti ovaj niz tek nam predstoji da vidimo.
Sramotno je od nas kako smo se spremni prodati za samo pet minuta slave, a da pri tom ne mislimo na onog bližnjeg. Uredno ćemo naglasiti onu katoličku dimenziju, ali od Isusovih propovijedanja ništa nismo naučili.
Imamo li ikakvo pravo koristiti se imenom Gotovine i Markača i koristiti ih za vlastitu promociju ne, nemamo jer smo ih izdali i ostavili tamo daleko!
Gotovo tjedan dana tražimo krivce u ovoj sramotnoj i jadnoj situaciji, a krivci smo isključivo mi sami. Vlada koju smo birali imala je mandat raditi „po svojoj savijesti“ – to je sintagma koju sam teškom mukom naučila, ali ovdje dolazi ko kec na deset!
Sukladno povjerenju građana, ma koliko ono malo bilo, ta je vlast radila kako je ona htjela jer je znala kako će ovce od naroda glasati ponovno „po svojoj savjesti“ – jer time dokazuješ hrvatstvo, a usudi se reći da nisi Hrvat.
Njihova savjest je rekla kako Domovinski rat nije svet i kako su branitelji i poginuli samo manipulacijski alat kojim je ta ista vlast dobivala izbore. Domovinski su rat „nagrdili“ stvoreći vojsku lažnih branitelja čime su dali pljusku pravim braniteljima, ali su si stvorili sigurnu bazu glasača. Branitelje su ponizili i marginalizirali jer se stvorila elita branitelja koja kroje braniteljsku politiku i danas govorimo o oskvrnuću veličine i „svetosti“ operacije Oluja.
Može li ova Vlada govoriti o ljubavi prema svome narodu, o zaštiti građana i nacionalnih interesa kada sve prodaje i na sve pristaje bez jasnog cilja, razloga i svrhe. Javnost već dugo odašilje poruke kako mu je svejedno kada ćemo ući u Europsku uniju, ali Vlada ne sluša svoj narod. Javnost već dugo postavlja pitanja što je s našim najmilijima koje još uvijek tražim, što je s granatiranjima drugih Hrvatskih gradova, što je s procesuiranjem srpskih ratnih zločnaca, ali Vlada ne sluša svoj narod.
Jesu li emocije jednom morale buknuti, naravno da jesu po svim zakonima prirode ali buknule su na najgori mogući način. Jeli se ovakva presuda mogla izbjeći, nisam stručnjak, ali ako je prava i pravde mislim da je.
Prvo; ako se trebalo suditi Šušku tada se trebalo suditi i Jarnjaku – no čovjek, iako je bio ministar, o svemu je bio upoznat iz medija.
Drugo; ako se sudi Markaču zašto se ne sudi generalu Laušiću – zato što se Laušić ničega ne sjeća a o svemu je bio upoznat sedam dana po završetku Oluje. Zanimljivo je kako je Laušić bio jedan od ključnih svjedoka i u slučaju trojice generala i u slučaju Mirka Norca i tada se Laušić jako dobro sjećao svjega samo da ukloni svaku sumnju sa sebe.
Činjenica je da su se zločini dogodili. Zločini imaju ime i prezime i prema tome zakou se trebaju i procesuirati – no pitanje je do kuda bi to dovelo. Ovako je jednostavnije generalizirati krivicu i pustiti nevine neka ispaštaju za tuđe grijehe.
Činjenica je kako su se vojne dokumentacije uredno vodile, sastanci su se snimali i radili stenogrami koji su, mimo svih zakona i unuatoč klasifikacijskim oznakama, predani nepovratno u ruke „neprijatelju“ i tako postale „ubojito oružje“ u tužbi za naše generale.
Dizali smo bivšeg premijera Sanadera u nebesa i hvalili se njegovim poznanstvima, lobiranju, komunikacijskim sposobnostima, šarmu, poznavanju jezika i kultura. Sadašnja je premijerka pomno učila od svoga učitelja Ive, ali čini se danas kako su od lobiranja naučili samo svijati kičmu i kimati glavom ali ne i ostavriti cilj.
Zanimljivo je kako naša diplomacija nije imala pojma što se sprema u Haagu i u velikom su šoku dočekali presudu. Zanimljivo je da ista ta diplomacija košta porezne obveznike koji ih plaćaju za nerad. Jednako tako, najavljena je ozbiljna diplomatska ofenziva koja treba slomiti kralježnicu optužnice – istu onu kralježnicu koju su naši političari godinama svijali.
Koga su se i čega bojali gospođa Kosor, ministri Ivić, Božinović i Karamarko kada su, umjesto Haaga i podrške generalima odabrali sigurne prostorije Banskih dvora? Ono što bih ja od svojih vođe očekivala je odlazak „na mjesto zločina“ kako bih svojom prisutnošću poručila svome narodu da su naši generali nevini. U slučaju ovakve presude, od svoje bih vlade očekivala time out za EU s porukom: „ Jutro je pametnie od večeri. Prespavat ćemo ovaj teški dan a sutra ćemo s našim narodom odlučiti što dalje. Dali ste nam jasan znak kako nas vrednujete, a ako znaš koliko vrijediš dobiješ koliko vrijediš a mi vrijedimo puno“
Bili nas EU ukorila, vjerojatno bi, ali i cijenila...ovako nas niti cijene niti trebaju a što je najgore niti mi Hrvati ne cijenimo svoju vlast.
Koliko ovaj narod još mora propatiti i progutati laži i obmana da bi se konačno osvijestio i zauzeo za sebe...vjerojatno još puno jer danas svi zarađujemo na Gotovini – portali pune svoje prostore, novine stranice, televizija i radio minute, pišu se knjige, nazivaju ulice, trgovi...pa i ja privlačim pažnju ovim tekstom, a samo generali trunu još puno godina tamo gdje nikada niti nisu trebali biti!

Komentari

Hrvat kako to gorko zvuči.

Hrvat kako to gorko zvuči.

Tko je glasao

Hrvatska krvarina!

Na Cvjetnicu sam pomno slušao Muku po Mateju. Pod pritiskom savjesti-Gospodnjeg glasa iz nutrine vlastitog bića-Juda je odlučio hramskim svećenicima vratiti onih 30 srebrnjaka za koje je prodao Učitelja. Ni oni od kojih je taj novac potekao-židovski svećenici-nisu htjeli uzeti srebrnjake nazad. Odbacili su škude nazvavši ih prikladnom riječju "krvarina". Ante Gotovina je hrvatska krvarina. Svi oni veliki novci iz pretpristupnih fondova EU-a na koje smo dobili pravo izručenjem hrvatskog generala i pomno pripremanom optužbom u suradnji s Tužiteljstvom ICTY-a protiv njega, Markača, šestorke, čista su krvarina. Nažalost, izigrani hrvatski narod preko legitimno izabranih predstavnika (Sanader, Račan, Mesić, Šeks, etc.) prodao je najmilije za "šaku srebrnjaka". Žalosno je da je taj čin prokletinja u očima moćnika koji ga isprovociraše a mnogi od naših to si još ne posvjestiše. Kako da nas poslije svega poštuju? Ta smiju nam se. Smije i ruga cijeli svijet.

Mata

Tko je glasao

Ova presuda iz Haaga, uoči

Ova presuda iz Haaga, uoči Cvjetnice, Velikog petka i Uskrsa ima svoju poruku.
Ništa se promijeniklo nije u zadnjih 2000 godina... Najprije "svoje haljine prostriješe" kuda je išao njegom magarac da bi samo četiri dana iza urlali "Raspni ga raspni...."

Od podizanja barjaka na tvrđavi u Kninu pa do presude u Haagu ... , - sve je to samo još jedan Veliki tjedan u dugoj povijesti Hrvata. ... od Cvjetnice do Gogote....

U dugoj povijesti Hrvata u kojoj su izdali na tisuće svojih najboljih sinova.

P.S. Kada uđem u katedralu.... pogled mi istovremeno pokušava uhvatiti i centralno mjesto i desno od njega...
Traba li što dalje dodati?
Hrvatski traje već najmanje 1300 godina...

Tko je glasao
Tko je glasao

hmm...

P.S. Kada uđem u katedralu.... pogled mi istovremeno pokušava uhvatiti i centralno mjesto i desno od njega... Traba li što dalje dodati?

Ništa, sve si rekao :)

Tko je glasao

Ništa, sve si rekao

Ništa, sve si rekao :)
?????
Jesi li Ti ikada bio u bnilo kojoj crkvi pa i Katedrali?

Tko je glasao

jel to neki kafić?

Naravno da nisam. Niti svake godine dajem prilog za to da je jednom u životu vidim bez skele na sebi :)

A da ti lijepo napišeš tako da te i oni priglupi kao ja mogu shvatiti? S ovim - centralno i desno - sam mislio da želiš reći da si razrook.

Tko je glasao

!

E, svaka čast, već me dugo netko nije ovako nasmijao. Žao mi je brate @Jelenska, što je na tvoj račun, ali ovo je stvarno bilo dobro.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Molotov, @zaphod je

Molotov, @zaphod je inteligentan dečko, nisi primjetio? Zato se ovdje podosta i ragovaram s njime.
Šteta je samo što ima premalo činjenica u svojoj glavi i prosuđuje pristrano.
Biti će od njega jednog dan vrlo koristan Hrvat, - kada shvati.

Tko je glasao

sin razmetni...

Hvala tata :)

Tko je glasao

vlada je kriva

Stvarno me glava zabolila od ovih teorija vezanih za generale.
Stvar je jasna vladi trebaju te osude za daljnje drkeljisanje po ovom svitu. Kako je oni naftonosac general lišo proša ?? Jednostavno je potkupija suce . Što vlada nije odrišila kesu i platila za ovu dvojicu ? Šta nije oni kreten radić umisto šta serinja sa onom debilušom odrišija kesu ?? Šta nije mudrinić platija ??
Ma ko koga ovdi jebe sa praznim pričama i pravnim teorijama ?? Pravo se uvik tumačilo zavisno o lovi.

Ma koji se to sudac nemore kupit ako se ima love i oće ??

Tko je glasao

Bravo @tomy82! Konačno jedna

Bravo @tomy82! Konačno jedna prava istina od famozne presude, jedna i jedina.
Pravo? Sudovi? Pravda?
Reci cijenu... i to je to!

Tko je glasao

Namistili su mu vrhunsku

Namistili su mu vrhunsku igru. Neposredno prije operacije su mu poslali momke ka popunu u patikama koji nisu znali ni držat oružje ,četnici su ih iskasapili da je mater sina po patikama poznala.
Ima je sto problema i sa logistikom, a triba je izvršit zadatak . Šta je triba vodit još računa o svakoj babi ?? O babama je triba vodit neko drugi računa a ne on . Sve su mu stručno smistili ali ne stranci nego naši . Opća gadarija.

Tko je glasao

Naravno da su mu namjestili

Naravno da su mu namjestili igru!
Njihovom ljubimcu u zoni Sjever - generalu Stipetiću, su dali najizvježbanije vojnike po pitanju ne samo discipline i nadzora nad istima.
Je, ali on je JNA kadar .... :):):):):)

Tko je glasao

Giovanni Falcone

Ma koji se to sudac nemore kupit ako se ima love i oće ??

bija je jedan u Italiju ali je platija glavon... nije tija šolde pa su ga zato sa po tone eksploziva digli u zrak...uglavnom u pravu si tomy, a iznimke samo potvrđuju pravilo...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

viš' ovo mi se baš sviđa...

"...od svoje bih vlade očekivala time out za EU s porukom: „ Jutro je pametnie od večeri. Prespavat ćemo ovaj teški dan a sutra ćemo s našim narodom odlučiti što dalje."...

ovo je baš dobro. šteta što to nisi poslala Jaci i ekipi odmah u petak na fax, na mejl..tja, male su šanse da bi te poslušala....ali je dobro. baš dobro.

p.s. a što kažeš na dotura Ivelu (Josipović) koji nema muda (kao ni Jaca, za sada barem) reći jasno i glasno: da, istina, Mesić nije poštivao proceduru, prekršio je taj i taj zakon dilajući te transkripte. i dakako da treba preispitati njegovu odgovornost. i pri tome nije uopće bitno jesu li ti transkripti jedini ili samo jedni od brojnih dokaza na temelju kojih se kreirala optužnica, itd.

pa dajte, Josipoviću, kad svratite na ovaj sajt negdje oko 2-3 u noći, odgovorite na to pitanje svima nama. vi ste ono, ak se ne varam, pravnik?

CC

Tko je glasao

Charlie izlisno je trosti

Charlie izlisno je trosti zivce. Ta stvar s Mesicem nije od jucer i nismo mi na nekakvom kraju njegove price vec na dobroj polovici.
Ovo sad nije otreznjenje nego nova runda. Sve njegovo vise nije e moglo bi biti stetno, e vidices to ce tako ispasti (to su do nedavno govorili medijski potpuno idiotizirani desnicari), to je sad vec "dobro" utemeljeno i nazad nema ili uz vrlo visoku cijenu.

Nekako cijelo vrijeme sam znao da to neminovno vodi gdje jesmo, ali nekako sam ipak mislio da se nece dogoditi, no dogodilo se.
Sada vise uopce ne vidim smisla inteligencije u nas.

Tko je glasao

viš" ovo mi se baš sviđa...

Rado bih ja i njoj i mnogima poslala svoja, ali i tuđa razmišljanja....samo kada bi to njih zanimalo:-(
Da ih zanima slušali bi nas, a ne stane moćnike!
Valjda jje jednostavnije gurati glavu u pjesak, samo ne zanm do kada:-(
Što se tiče transkripata - voljela bih vidjeti tko će imati hrabrostia(da ne kažem nešto drugo) dići optužnicu protiv Mesića za odavanje državne tajne...Josipović neće sigurno:-(
I gdje smo onda - tamo gdje smo i bili jer ruka ruku mije!

karla

Tko je glasao

Što se tiče transkripata -

Što se tiče transkripata - voljela bih vidjeti tko će imati hrabrostia(da ne kažem nešto drugo) dići optužnicu protiv Mesića za odavanje državne tajne...Josipović neće sigurno:-(

optuznice dize drzavno odvjetnistvo, a ne politicari.
hvala bogu da "josipovic nece dizati optuznicu".
jos bi nam samo ta devastacija nezavisnosti pravosudja trebala.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

hebate ti si potpuno lud

hebate ti si potpuno lud čovik

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

jesus hadži

..fascinira me tvoj naivnost :))

CC

Tko je glasao

mene fascinira kako svi zele

mene fascinira kako svi zele pravnu drzavu, ali u isto vrijeme podrazumijevaju i propagiraju nesto drugo. tako cemo zasigurno puno postici. kaj mislis da u npr. norveskoj politicari podnose ostavke zato jer su visoko morali i smatraju da u punini trebaju nositi poslijedice svojih neprimjerenih cinova? ili zato jer je izgradjena javnost koja ne misli takvo ponasanje tolerirati?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

norveška javnost tolerira

norveška javnost tolerira apsolutno sve, kao i svaka druga javnost. jedino im je špil malo drugačiji, pa ga kompleksaši s ovih prostora spremno puše.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

2 NE za našeg umiljatog hadžija..

mene fascinira kako svi zele pravnu drzavu, ali u isto vrijeme podrazumijevaju i propagiraju

1. ne propagiram
2. ne podrazumijevam

...samo konstatiram. capis'?

CC

Tko je glasao

2 NE za našeg umiljatog

2 NE za našeg umiljatog hadžija..

odgovarao sam na karlin komentar


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

a pardonček hadži nije bilo jasno kome se obraćaš..

kome se obraćaš....tvoj komentar je komotno mogao ići i mene. enivej. sori...

CC

Tko je glasao

edit : "morali"="moralni"

edit : "morali"="moralni"


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

zanimljivo. i ovdje otvaras

zanimljivo.
i ovdje otvaras nove avenije raspravi... uvijek po istoj spranci :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

"Lisica" u "kokošinjcu"

ah,tko može pripedljiti političkim "liscima/lisicama",prepunim političkim znanjima i iskustvima koji ih čine tako dalekima i nedostupnima običnim političkim "naivcima".

Tko je glasao

hadži...

...tko zna, zna :)) a na koncu i isvrha ovog portala (.to open up the new avenues for discussions), p.s. ne misliš valjda da se treba držat ko' pijan plota samo jedne teze (ma koliko neki dnevnik bio dobar..)..

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci