Tagovi

Bilo im je prvi put

Konačno se dogodilo, netko je u hrvatskoj vladi prvi put priznao da je za nešto moralno odgovoran. I to ne bilo tko već glavom i bradom hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Na izvanredno sazvanoj presici, za koju je doduše ustvrdila da je redovna, na izravan upit novinara je priznala kako prvi puta osjeća moralnu odgovornost za kriminal i sve ono što se oko tzv. crnog fonda događa unutar stranke kojoj je na čelu. Ovo "prvi put" je moja opaska.

Odgovarajući na pitanje ima li moralnu odgovornost za sve što se događa u HDZ-u, premijerka je rekla da ima te da je zbog toga i tu.

I oni s boljim pamćenjem će se teško prisjetiti prilike u kojoj je netko od vladajućih ovako otvoreno priznao vlastitu odgovornost. Osim ako nije proračunato i s ciljem da samo umanji štetu koja će neminovno uslijediti nakon što su u javnost doprli novi detalji oko financijskih malverzacija koje je godinama provodilo vodstvo HDZ-a, ovo bi mogla biti potvrda teze da se nešto krupno događa unutar najveće i do sada monolitne stranke.

I još se nešto krupno dogodilo.Na istoj je presici, također prvi put, otvoreno rečeno da HDZ proživljava katarzu.

HDZ je jedina stranka koja prolazi katarzu, rekao je Karamarko.

Vrlo je neobično što ovako važnu rečenicu nije izgovorila Jadranka Kosor budući se ne radi samo o priznanju grijeha i osjećaju srama zbog počinjenog već najavi spremnosti da se suoči s posljedicama i započne proces tzv. pročišćenja. Tomislav Karamarko nije bio član stranke u vrijeme stvaranja crnih fondova i nije se njima okoristio pa s toga čudi zašto je baš on izabran da u ime stranke javno prizna. Osim toga, puno je prirodnije da početak pročišćenja stranke objavi osoba koja joj je na čelu. Ova do napadnosti vidljiva zamjena uloga između Kosor i Karamarka može biti i slučajna ali nije isključeno da je napravljena namjerno.

Mnogi se pitaju zašto je baš sad objavljeno da se Karamarko učlanio u HDZ. Nedvojbeno je da se radi o paničnom pokušaju skretanja pozornosti s informacija o razmjerima financijskog kriminala unutar HDZ-a. Zbog činjenice da se radi o aktualnoj predsjednici i aktualnom glavnom tajniku stranke, informacije su doista razorne snage jer prijete da s političke scene pometu i osobe koje su do sada predstavljane kao okosnica tzv. novog, postsanaderovskog HDZ-a. U tom smislu nimalo ne čudi dojam izvanrednog stanja u HDZ-u.

Pojedini politički analitičari u Karamarkovom učlanjenju u HDZ vide pokušaj Jadranke Kosor da se zaustavi oštriji prodor pravne države u tkivo vladajuće stranke jer kao ministar policije Karamarko ima veliki utjecaj na njeno postupanje. Međutim, može se raditi i o nečemu sasvim drugom, s potpuno suprotnim predznakom.

Prethodnih mjeseci smo svjedočili mnogim nagađanjima oko svrhe jačeg političkog angažmana čovjeka koji za sebe kaže da je homo politicus a ne ameba. Najviše mu se pripisivao pokušaj da okupi i ujedini tzv. desnicu no bilo je i onih koji su sumnjali da bi uvijek oprezan Karamarko svoj politički kapital uložio u projekt unaprijed osuđen na propast. Zato je njegova odluka da pristupi HDZ-u logična i očekivana.

Međutim, poznavajući njega i njegov profesionalni politički razvoj, možemo sumnjati da će se zadovoljiti mjestom u okviru stranke kakvo zauzimaju ostali članovi. Znamo da je HDZ oduvijek bio stranka s jakim vođom, takvi su bili Tuđman i Sanader a takva je i Kosorica, dok je ostalima bila namijenjena uloga tek statista koji svojim pojavljivanjem uz vođu imaju pojačati dojam o njegovoj veličini. Karamarko koji je prvo bio pročelnik ureda predsjednika republike, potom šef UNS-a i POA-e a sada je prvi čovjek policije, teško da će se zadovoljiti ulogom statista. On će svakako tražiti prostor za političku afirmaciju i napredak na ljestvici važnosti.

U svom dnevniku "Sapunanje daske" sam već naznačio mogućnost detroniziranja Jadranke Kosor, prvenstveno nakon parlamentarnih izbora na kojima će HDZ prema većini analitičara izgubiti vlast. Međutim, nakon najnovijih zbivanja, situacije oko crnog fonda, nije teško zamisliti aktiviranje tog scenarija i prije, pogotovo što bi se HDZ-u na takav način donekle povećale izborne šanse.

Eskalira li medijski pritisak a javnost počne tražiti ostavku Jadranke Kosor, nije isključeno da pojedinci unutar HDZ-a željni promjena podrže Karamarka kao novoga vođu.

Predizborna strategija Jadranke Kosor je da odgovornost za sve grijehe prethodne vlade pripiše Ivi Sanaderu i skupini koju je već poizbacivala iz stranke a zasluge za završetak pregovora s EU i početak "beskompromisne borbe protiv korupcije" pripiše sebi. Računala je da će to i solidan naramak kamena temeljaca biti dovoljno za osvajanje još jednog mandata. Računicu su joj međutim pokvarili mediji i pravosudna tijela. Odgovornost za nemilosrdnu pljačku javnih poduzeća i državnog proračuna nije uspjela ograničiti na krug tzv. HDZ-ovih otpadnika a javnim priznanjem vlastite moralne odgovornosti je nepovratno upropastila šansu da se prikaže kao poštena, reformatorica i time spasiteljica Hrvatske.

Hrvatska demokratska zajednica na izborima ima šansu jedino ako se uspije prikazati očišćenom od kriminalaca i reformiranom, ili barem da je taj proces nepovratno započeo. Bez obzira na sve kontroverze oko vlastitog lika i djela, u sklopu toga i privremeno zaboravljenu kaznenu prijavu Munira Podumljaka, Karamarko je jedini iz tog društva koji donekle ima šansu prikazati se kao novo lice i sposoban da upravlja katarzom koju je, ponovimo, upravo on jučer objavio.

Do 04.prosinca je još oko dva i pol mjeseca. To je sasvim dovoljno vremena da svaki od sudionika na političkoj sceni povuče svoje najjače poteze. Osim dakako Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, to su Ivo Josipović i Tomislav Karamarko. Ne zaboravimo, ovaj posljednji ima na raspolaganju i aparat koji servisira hrvatsko pravosuđe.

Komentari

Cijenjenim komentatorima

Kada bih znao, postavio bih onaj lijepi znak koji skreće pažnju na jednu od najvažnijih stvari u internet raspravama:

"Don`t feed trolls".

Za one koji ne znaju, "Nemojte hraniti trollove".

Jedan se ovdje već dva dana prežderava.

B-52

Tko je glasao

Najbolji adut je onaj koji se nikada ne odigra...

Ima još jedna stvar koja može biti pogubna za J. Kosor. Količina informacija kojom raspolaže Karamarko je neusporedivo veća od premijerkinih. A informacija je jača od novca. Kao i svaki onaj "adut" koji se nikada i ne odigra......

Tko je glasao

Drago mi je što se barem

Drago mi je što se barem netko slaže s pokojom mojom ocjenom. Evo što sam jučer napisao Nemessis oko toga:

On ima svoju računicu i u odnosu na Kosoricu, u win-win je situaciji. Ako ga ona možda nečime i drži u šaci, budi sigurna da i on s puno toga više drži puno njih. Radi se o bivšem čelniku glavne sigurnosne službe, UNS-a i sadašnjem ministru unutarnjih poslova.

Za Karamarka se svašta može reći osim da je glup, pa eto zato ulazi u stranku "koja sigurno gubi izbore".

Dnevnik sam napisao prije svega zato da skrenem pažnju na dva događaja koja su poklon za oporbu. Nažalost nisu ga iskoristili ni jučer, ni danas a vrlo je vjerojatno da neće ni do izbora. Kad neće oni, neće ni mediji insistirati, pa ne vode oni kampanju.

Nešto na tragu ovoga moga je danas napisao Klauški:

U prvom redu, tajming prezentacije. Upravo u trenutku kad se HDZ raspada pod optužbama za crne fondove, a javnost je zatrpana detaljima kriminalnim aktivnosti koje sežu do vrha vlasti, oporba izlazi sa svojim programom. I uspješno skreće pozornost javnosti s najveće političke afere u hrvatskoj povijesti. Taman kad se počelo kuhati, Kukuriku koalicija sve to poklapa svojom prezentacijom.
Da se barem Jadranka Kosor toga sjetila, umjesto onog promašenog učlanjenja Tomislava Karamarka. Da je izašla s nečim tako efektnim da s naslovnica skine HDZ-ov prljavi veš. Srećom, tu je oporba.

Kada sam nekad govorio da oporba treba sadržajno i s programom, nisam ni mislio ni pisao da treba ignorirati "nabacivanja na volej". Sada se gotovo dnevno u politici događaju stvari, pa i iznimne kao što je premijerkino prvi put priznanje moralne odgovornosti, i nije se dobro ponašati kao da ih nema.

Kad su uznemireni i ogorčeni građani, oporba ne smije ignorirati izvor njihovog ogorčenja. Ako bude, ne treba se poslije čuditi što će dio građana reći da oporbi stvari koje se hrpimice otkrivaju kod HDZ-a očito ne smetaju. Glas naroda se mora i poštovati i slijediti.

Džaba će MIlanović poslije reći da je on o tome govorio još prije nekoliko godina, kao danas gostujući na RTL dnevniku. Kada je već govorio nekad, još više čudi što o tome šuti danas.

Rekli smo da treba izbjegavati svađe, to stoji i danas, ali reagiranje na otkrića iz istraga je reagiranje na stvarnost a ne svađa. Za onoga tko misli dobiti izbore je preveliki luksuz ignorirati stvarnost.

To je uostalom bila i trenutno jest glavna njihova zamjerka Jadranki Kosor, predsjednici vlade koja zemlju umjesto iz krize vodi u katastrofu.

B-52

Tko je glasao

Imali su ih priliku dovest na

Imali su ih priliku dovest na manje od 5 posto 2000. pa nisu. Imaju priliku to napraviti sad, ali su koncentrirani na sebe i svoju izbornu kampanju. I što da im čovjek sad radi? Očito da njima HDZ ne smeta na isti način na koji smeta nama građanima i građankama čiji životi su nepovratno oštećeni 20-godišnjom vladavinom te stranke. Očito da oni neće odraditi taj posao, jer su dobrim dijelom i sami sastavni dio takvog političkog sustava. Znači da je stvar na nama i/ili na pravosuđu. I moram priznati da u toj činjenici vidim povijesnu pravdu. Narod koji ih je većinski birao i trpio sve ove godine mora preuzeti odgovornost, proći kroz čistilište preuzimanja političke odgovornosti i odlučiti da HDZu više nije mjesto u političkom. To bi značilo sazrijevanje političkog tijela i sigurno bi imalo dalekosežne pozitivne posljedice.

nemesis

Tko je glasao

Narod koji ih je većinski

Narod koji ih je većinski birao i trpio sve ove godine mora preuzeti odgovornost, proći kroz čistilište preuzimanja političke odgovornosti i odlučiti da HDZu više nije mjesto u političkom. To bi značilo sazrijevanje političkog tijela i sigurno bi imalo dalekosežne pozitivne posljedice.

To bi doista trebalo tako biti. Međutim, činjenica je da ima još puno onih koji mišljenje formiraju prema onome što imaju priliku čuti i vidjeti u medijima.

Evo, čak i jedan moj prijatelj, obrazovan, prati medije, svoje mišljenje kreira prema tim medijima a ne vlastitom promišljanju. Kada raspravljamo o politici, odmah mi počne recitirati što o čemu kaže određeni komentator ili političar. Čovjek je notorni ljevičar, Nakon što kulturno poslušam ono što i sam znam, "matiram" ga jednostavnim pitanjem - "a što ti o tome misliš?". I tako godinama, uvijek isto.

Zato ja toliko jašem i po medijima i po oporbi. Ako oni neće govoriti o stvarnosti, o tome tko i zašto snosi odgovornost, pogotovo kada ti još nešto i priznaju kao Kosorica jučer, ljudi poput mog prijatelja (sva sreća da on zbog drugih razloga nikada ne bi mogao dati glas HDZ-u) neće preuzeti odgovornost, neće čak ni izgraditi vlastiti stav. Ako je takvih puno i nastavi li oporba šutjeti, HDZ će dobiti puuuno više nego zaslužuje.

B-52

Tko je glasao

Moram se ovdje nadovezati i

Moram se ovdje nadovezati i iznijeti jednu grubu istinu.
U Reviji HAK je u srpnju mjesecu objavljen jedan članak koji vrlo slikovito govori o uvjetima pod kojim hrvatski čovjek živi. Prenijet ću samo sažetak, iz kojeg je vidljivo tko je u stvari glavni krivac za stanje u kojem jesmo.

"Hrvatska potrošačka svakidašnjica

Unatoč modernim uređajima koje svaki dan oglašavaju, Hrvatska ima jedan od sporijih i skupljih pristupa širokopojasnom internetu, električne automobile možemo samo sanjati, a i cijene mnogih artikala nadmašuju europske. Uglavnom, u mnogim segmentima zaostajemo.

Plaćamo spor i skup internet te prevelike telefonske račune, automobile kupujemo skuplje i od Austrijanaca, po gume odlazimo u Sloveniju, a po špeceraj nekad u Italiju, nekad u Mađarsku, a nekad u Bosnu i Hercegovinu te Srbiju. Poticaje za kupnju ekološki prihvatljivih automobila ne poznajemo, a u Zagrebu smo godinama plaćali jedan od najskupljih taksija u svijetu. Uz to, sumnjamo da nam stalno uvaljuju proizvode slabije kvalitete za tzv. istočna tržišta. U čemu je problem?..." Izvor: revija HAK

Članak govori o detaljima i uspoređuje cijene pojedinih proizvoda u Europi i kod nas. Upućuje na to kako Mađari imaju prosječno za 300€ manju plaću od Hrvata, ali imaju dvostruko veći standard.

Ja sumnjam da će se bilo koja buduća vlast odreći hrvatske potrošačke navike i da neće bitno mijenjati način na koji Hrvati žive, pa sada netka svatko prema svojoj procjeni zaključi, tko je odgovoran.
Ja mislim da smo odgovorni svi zajedno. Primjera radi, Njemac ni približno ne vjeruje reklamama, kao što vjeruje Hrvat, a s druge strane, Njemac ima genetski ugrađenu želju za uspjehom, dok naša svijest ne pokazuje nikakvu naznaku za tom namjerom.

Dokle god je to tako, bit ćemo robovi bilo koje vlasti, dirigirane od strane "velikih gazda"

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

Smiren...

Ovo što si opisao nije "potrošačka navika" nego "pljačka potrošača".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bingo :)

Bingo :)

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

dgvrjć n ptnj m

dgvrjć n ptnj m l mrln dgvrnst z sv št s dgđ HDZ-, prmjrk j rkl d m t d j zbg tg t.

sd kd t sprdm s zjvm crvng Jspvć kd g s przvl z slčj Psmrtn prpmć štdnc Zltc prk kj j zvk svj ptržvnj ž fmlj:

tm nm nt mrlng nt kznng lmnt, cjlm psl j čk nsm nt strnk pstpk.

Lk j zkljčt kkv j Jspvć mtrjlstčk nmrln ĐBR. tkv čvjk bz skrpl nm s nlz n čl držv, z svjtnk m sb kj s Hrvtskj vl mbrg n vz ržj tžl brn prtv všstrk ndmćnjg nprjtlj.

M d m g s dčpt, zb bh m g d blčk!

bjc!

Mmc m njhv kmnstčk, jgnstlgčrsk.

đbrt Msć tkdjr.

Tko je glasao

Vidim gubis zivce lagano.

Vidim gubis zivce lagano. Mogao bih se sloziti s tobom oko izjednacavanja jednog i drugog primjera no ipak postoji jedno ali.
Recimo da bi mogli danasnjem predsjedniku Josipovicu predbaciti nemoralne aktivnosti no iz onoga sto mi je dostupno on je izvukao novac koji je bio njegov isto kao sto su masa drugih izvlacili iz banaka staru deviznu stednju. Nije bas moralno jer su zbog veza i poznanstava iskoristavajuci koruptivni model funkcioniranja drustva dosli do svojih ustedjevina do kojih drugi nisu mogli doci. No ponovimo radi se o njihovim ustedjevinama i njihovom novcu koji su povjerili bankama. S druge strane imamo pored moralnog posrnuca i primjer lopovluka jer su kroz fiktivne i prenapuhane racune mimo svih zakonskih okvira izvlaceni novci koji su koristeni za ostvarivanje svojeg osobnog politickog probitka te su s time drugi protukandidati koji su na posteni nacin ucestvovali u izbornim utrkama ( necemo se lagati i varati tako je od svih izbora od 1990 nadalje. Pitanje je od kud HDZ-u novci za tiskanje onolikih plakata na prvim visestranackim izborima nakon 1945?)bili u nepovoljnijem polozaju. Samim time je i legalnost izbora dovedena u pitanja. Iz svega je vidljivo kako su te necasne radnje kradje i lopovluka radjene s ciljem daljnjih kradja i lopovluka. Znaci moj lagani zakljucak glasi. Josipovic se mozda nije ponio moralno u datom trenutku no tko je bez grijeha neka baci prvi kamen a zlocinacka organizacija pod kodnim imenom HDZ a pravim imenom kradeze ne samo da se ponasala nemoralno nego su se bavili i lopovlukom.

Tko je glasao

" no tko je bez grijeha neka baci prvi kamen "

Evo sam kažeš ovo, a onda ideš braniti Josipovića koji se non stop nabacuje drvljem i kamenjem kao da je kakav svetac.

Zato konstantno u svim prigodima skrećem pažnju na ovaj detalj iz njegova života koji ga prikazuje u njegovom pravom svjetlu.

Zašto toliko glumi poštenjačinu kad je očito da je isto đubre kao i Sanader?

Ima pet nekretnina što se zna, Kosorica jednu, a vi idete raditi cirkus oko Kosorice, a uopće vas ne zanima na koje je to načine Josipović došao do tih nekretnina. Jel nekoga možda ubio? poslao u ludnicu ( stara udbaška praksa), poturio mu da lažno potpiše kakav ugovor?

Od čovjeka koji je spreman uzeti od osoba koje štede za posljednji isparačaj svašta se može očekivati.
Pogotovo kad znademo da je aktivno surađivao sa Savom Štrbcem na progonu hrvatskih generala i cijelu karijeru izgradio na tom zadatku.

zapitaj se samo kako je moguće ako je Kosorica financirana iz crnih fondova npr. u predsjedničkoj kampanji, a prikazala troškove slične Mesićevim, a i ona i Mesić su podjednako bili zastupljeni i u medijima i na plakatima, da je Mesić čist, a ona nije?

Isto važi i za ovog poštenog crvendača.

čak mislim da je netko brojio njegove spotove i plakate i ostale reklame i doašao do zaključka da je cifra koju su prikazali kao trošak nedostatna da pokrije samo polovicu stavrnih troškova.

Tko je to platio? zašto ste licemjeri i žmirite na ovakve stvari?

Ja npr. jesam da se rasčisti s tim crnim fondom HDZ-a, ali želim da se ustanovi i na koje načine su se financirale druge stranke.

Evo živo me zanima koliko je u kamapanjama trošio Bandić dok je bio član SDP-a i odakle je namicao novac?

Ako je sitina ovo što se piše o pljačkama u holdingu, pa onda je jasno da je SDP dok je bio u talu s Bandićem takodjer odgovoran za te pljačke.
One se nisu dogodile jučer, već se događaju godinama, a tako je u cijeloj državi bez obzira gdje i tko bio na vlasti.

Jer mi smo, ponavljam, po menatalitetu svi isti, jebeni balanci koji samo gledamo kako drugog zajebati, iskoristiti i zaštiti svoju guzicu od progona. zato i jesmo tu di jesmo jer smo dno dna, i premda me ljuti diskriminacijski odnos europljana prema nama, sve mi je jasnije da imaju pravo.
Isto važi i za njih jer i u nihovom dvorištu ne cvijeta samo cvijeće.

A vi ovdje napeli da što više nabacate blata na HDZ, kao da je HDZ jedini izvor svih zala. Pa to je ponašanje ravno tamo nekom srednjevjekovnom kad se tražilo vještice i okrivaljavalo ih za sve nedaće koje nekoga zadese.

Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Tko je glasao

kako jednu?

Jaca je dobila stan iz koijeg su prethodno izbacili dva dječaka. A u Lipiku je kuća njene majke "popravljena" tako da je nadograđena za oko 150 posto i uređena za velik novac.
Naravno da je HDZ jedini izvor zala. Pa oni su opljačkali zemlju, upropastili privredu i obogatili se. Nije, valjda, Josipović krao i pljačkao. Ako je izvukao svoj novac iz banke, to je učinio da se spasi od HDZ-a i njegovih svinjarija.

Tko je glasao

Nije sporno što je Josipović

Nije sporno što je Josipović nastojao spasiti svoju ušteđevinu, već način na koji je to učinio i na štetu drugih osoba, konkretno onih koji su štedjeli za posljednji ispračaj.

Mnogi koji su imali staru deviznu štednju su jedva izvukli 70% vrijednosti samo glavnice, dok je Josipović spasio i glavnicu i svu dobit na ugovorenim lihvarskim kamatama.

Stoga slobodno možemo reći da je parazit koji je iskorištavao ratno stanje u kojemu nam se nalazila ekonomija i cijela država da bi podebljao svoj devizni konto.

Bankari i pravnici u zajedničkoj akciji, dvije najparazitskije strukture u državi koje nas sve skupa jebu i iskorištavaju, a zaslijepljeni njihovom moći im još plješću.

Tko je glasao

Kako vidim krekani je

Kako vidim krekani je provokator koji prosipa fraze no ne upusta se u dubinsku diskusiju jer argumenata naprosto nema. Na svim dijelovima diskusija na kojima sam sondirao njegov potencijal ispada da je obican provokator jer na mitoloske teze ne daje argumentirane odgovore niti dalje odgovara kad ga se stavi pred poziciju argumentacije. S time prerasta u spodobu koja se naziva trol i s kojom bolje posla ne imati te ja ovdje javno obznanjujem s njime EOD. Jedino ako pocne davati argumente i dokaze za svoje tvrdnje mozemo nastaviti s komunikacijom.

Tko je glasao

U Komercijalnoj banci

U Komercijalnoj banci Josipović je imao deponiranih 57,3 tisuće njemačkih maraka, 11,8 tisuća nizozemskih guldena, 29,1 tisuću austrijskih šilinga, 61,1 tisuću francuskih franaka te 2,2 tisuće dolara. Njegova supruga Tatjana u banci je imala 37,1 tisuću njemačkih maraka, a majka Milica - 483 dolara. Za spomenute ugovore o ustupanju potraživanja Trgovački sud u Zagrebu prije tri godine utvrdio je da nemaju pravnog učinka te naložio da banka Kovanica - pravni slijednik štedionice "Zlatica" - novac mora vratiti Komercijalnoj banci u stečaju.

Naš list u posjedu je ugovora u ustupanju potraživanja, kao i navedene presude Trgovačkog suda u Zagrebu. Slučaj je tekao ovako:

Komercijalnoj banci račun je blokiran 19. rujna 1998. godine, nakon čega nije bila u mogućnosti isplaćivati depozite onima koji su novac tamo položili. Ivo Josipović u to vrijeme bio je član Nadzornog odbora štedionice "Zlatica", s kojom je 20. studenog - dva mjeseca nakon ulaska Komercijalne banke u blokadu - zajedno sa svojom suprugom i majkom sklopio Ugovor o ustupanju potraživanja.

- Štediše svoje potraživanje prema Komercijalnoj banci ustupaju štedionici radi naplate. Štedionica će po naplati štedišama izdati odgovarajuću ispravu o deponiranju naplaćenih sredstava u štedionici ili im na njihov zahtjev isplatiti gotovinu. Štediše se obvezuju najmanje polovicu naplaćenog iznosa deponirati pod uobičajenim uvjetima u štedionicu, kroz najmanje tri mjeseca, stoji u ovom ugovoru, koji su supotpisali odgovorna osoba u štedionici te Ivo Josipović, njegova majka Milica i supruga Tatjana. Tog istog dana - 20. studenog 1998. godine - štedionica "Zlatica" sklopila je ugovor o Ustupu potraživanja sa Komercijalnom bankom Zagreb. Dvije strane suglasno su konstatirale da Josipovići u banci imaju deponirane gore navedene iznose novca te da im pripada i kamata.

- S obzirom da zbog poteškoća Komercijalne banke nisu u mogućnosti podići svoja sredstva, prenijeli su (Josipovići) svoja potraživanja na vjerovnika (štedionicu Zlatica), navodi se u ovom ugovoru. U njegovom drugom članku navedena su imena dužnika Komercijalne banke, ljudi koji su tamo podigli kredit, a nisu ga do kraja otplatili. "Zlatica" i Komercijalna, naime, dogovorili su da ti ljudi - predsjednik udruge Posmrtna pripomoć Franjo Valjak, Đurđa Detelj, Andrea Javor, Ivor Vuglač, Niko Mišković, Ivan Garac, Zorislav Stepinac, Boris Kozjak, Zdravko Benko i Branko Nikčević - svoje rate kredita ubuduće uplaćuju "Zlatici". Tim novcem podmireno je potraživanje "Zlatice", odnosno potraživanje koje su joj ustupili Josipovići, ali i Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti, Hrvatski autoklub, KD Vatroslav Lisinski, Posmrtna pripomoć, VIMPO i Gaj Grupa.

- Radi podmirenja potraživanja prema strankama koje su ih prenijele na "Zlaticu", bez obzira na njihovu dospjelost, Komercijalna banka ustupa vjerovniku ("Zlatici") svoja potraživanja iz članka dva (gore navedeni dužnici banke) u dijelu koji primatelji kredita nisu podmirili. (...) Primarno će se naplatiti potraživanje iz članka 1., stavak 1. (Josipovići), a zatim potraživanje iz stavka 2. (Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti, Hrvatski autoklub, KD Vatroslav Lisinski, Posmrtna pripomoć, VIMPO i Gaj Grupa), stoji u ugovoru koji su potpisali Komercijalna banka i "Zlatica".

http://www.zadarskilist.hr/clanci/04012010/stedionici-zlatica-novac-josi...

Tko je glasao

Evo sam kažeš ovo, a onda

Evo sam kažeš ovo, a onda ideš braniti Josipovića koji se non stop nabacuje drvljem i kamenjem kao da je kakav svetac.
Kako volim baratati s argumentima molio bih da tocno citiras s cime ja branim Josipovica. Mislim da je kod tebe doslo do krivog tumacenja procitanog. Molim citat.
Zato konstantno u svim prigodima skrećem pažnju na ovaj detalj iz njegova života koji ga prikazuje u njegovom pravom svjetlu.
Zato i ja kazem da svatko od nas ima pravo na posrnuce i na prastanje grijeha jer svi smo mi ljudi i svatko od nas dolazi svaki dan u iskusenje. Pitanje je ponavljanja grijeha i multipliciranja grijeha te stvaranje osnovica koje se stvaraju cinjenjem grijeha da se grijesi ponavljaju.
Ima pet nekretnina što se zna, Kosorica jednu, a vi idete raditi cirkus oko Kosorice, a uopće vas ne zanima na koje je to načine Josipović došao do tih nekretnina. Jel nekoga možda ubio? poslao u ludnicu ( stara udbaška praksa), poturio mu da lažno potpiše kakav ugovor?
Nisam znao da jos traje kacija imas kucu vrati stan. U cemu je grijeh imati 5 kuca? No imas pravo grijeh bi bio ako je do kuca dosao na nacin na koji si napisao da se dolazilo a sto je i pokojni prvi predsjednik prakticirao a niti Jadranka Kosor nije tu bez putra na glavi jer nam je svima poznato kako je dosla do stana kojeg je otkupila iako nije imala osnova za otkup.
Pogotovo kad znademo da je aktivno surađivao sa Savom Štrbcem na progonu hrvatskih generala i cijelu karijeru izgradio na tom zadatku.
To mozda ti znas isto kao sto znas da je JNA bila 4. vojna sila. No i u jednom i u drugom slucaju nemas dokaza.
Ja npr. jesam da se rasčisti s tim crnim fondom HDZ-a, ali želim da se ustanovi i na koje načine su se financirale druge stranke.
I ja isto. Pred zakonom trebamo biti svi jednaki. Dakle treba postaviti sustav kontrole i sankcija za laganje o izvorima financiranja i za trosenje ukradenih novaca u izbornim kampanjama uz odgovornost onih koji su na celu izbornih lista. Potpuno se slazem s tobom da se s politikom torbarenja treba prestati ma od kud ona dolazila i da se treba strogo sankcionirati uz naknadu ucinjene stete, zatvorsku kaznu i dozivotnu zabranu bavljenja politikom odgovornih fizickih te zabranu rada pravnih osoba (politickih stranaka).
Evo živo me zanima koliko je u kamapanjama trošio Bandić dok je bio član SDP-a i odakle je namicao novac?
I mene. Sankcije vidi gore.
Ako je sitina ovo što se piše o pljačkama u holdingu, pa onda je jasno da je SDP dok je bio u talu s Bandićem takodjer odgovoran za te pljačke.
One se nisu dogodile jučer, već se događaju godinama, a tako je u cijeloj državi bez obzira gdje i tko bio na vlasti.

Pravna drzava treba sankcionirati svako nezakonito djelovanje bez obzira o kome se radi. Nacelo jednakosti pred zakonom. Zakon treba biti za sve isti.
Jer mi smo, ponavljam, po menatalitetu svi isti, jebeni balanci koji samo gledamo kako drugog zajebati, iskoristiti i zaštiti svoju guzicu od progona. zato i jesmo tu di jesmo jer smo dno dna, i premda me ljuti diskriminacijski odnos europljana prema nama, sve mi je jasnije da imaju pravo. Isto važi i za njih jer i u nihovom dvorištu ne cvijeta samo cvijeće.
Takvi smo kakvi smo. Svi smo mi krvavi ispod koze. Ponovit cu svi trebamo biti jednaki pred zakonom. No nadopunio bih nismo svi isti ima i "istijih".
A vi ovdje napeli da što više nabacate blata na HDZ, kao da je HDZ jedini izvor svih zala. Pa to je ponašanje ravno tamo nekom srednjevjekovnom kad se tražilo vještice i okrivaljavalo ih za sve nedaće koje nekoga zadese.
Nije jedini ali je najveci izvor zala. Pored toga HDZ je napravio sistem da zlo funkcionira i stalno je unapredjivao taj sistem. Ako i drugi koriste taj sistem opet je za to najveca odgovornost HDZ-a jer je on postavio sistem, napravio ga funkcionalnim i stalno vrti. da je napravio sistem postenja, pravde i pravicnosti danas ne bi o ovakvim temama razgovarali. Sto se tice vjestica njima je krivnja dokazivana na drugaciji nacin odprilike na nacin tvojih argumentacija (argumenti bez argumenata) davljenjem u rijeci, hodanjem po zeravici i slicno. Ovdje imamo konkretne navode, konkretne materijalne dokaze koje za sada nisu opovrgli nego koriste spin za zamucivanje te samim time daju do znanja da je ono sto pise istina.

Tko je glasao

Jeli stednja ili je i kamata?

Jeli stednja ili je i kamata?

Tko je glasao

Jeli stednja ili je i

Jeli stednja ili je i kamata?
Stvarno ne znam. Mislis reci da je losije ako je i kamata. No kad negdje dajes novce na raspolaganje onda potpisujes i ugovor koji ti treba donijeti odredjenu dobit. Ako je ta dobit kamata onda ona ne ovisi o uspjesnosti. Ako je ta dobit dividenda onda ona ovisi o uspjesnosti. Dakako ovdje govorim samo nacelno jer nisam upoznat s cijelim slucajem. No ako je to jedino sto su iskopali Josipovicu onda je on jako dobar.

Tko je glasao

Stoji da je relativno

Stoji da je relativno beznacajno, s tim da ako je bez kamate, da je imo potpuno cist, jer je zastita osobne imovine legitimno, dok u drugom slucaju ulazi u rizik bez rizika sto nije legitimno.

Tko je glasao

Odlično @krkane

Izuzetno je zadovoljstvo pročitati ovako kulturno i afirmativno štivo.
Molim te, piši još i nemoj da te golorukog zaustavi bilo kakva sila - vojna ili neka druga.
Ti znaš , možeš i hoćeš.

Tko je glasao

Zanemari epitete, ako te baš

Zanemari epitete, ako te baš toliko smetaju i fokusiraj se na argument.

Josipović je moralna nula, licemjer i teški materijalista ( što nikako ne ide s njegovim crvenilom odn. socijaldemokracijom), koji iako stjeran u kut nije spreman priznati grešku i svoju odgovornost, čak ni moralnu.

A drugima ide soliti pamet.

Ponaša se kao da je pravi i potpuni srbin, a samo je polovnjak.

Tko je glasao

Tko je po tebi veći licemjer

Tko je po tebi veći licemjer i lopov , materijalista od Jadranke Vlaisavljević Kosor, Kalmete, Čobankovića, Sanadera, i drugih iz zločinačke organizacije.

Tko je glasao

Ako ćemo gledati prema

Ako ćemo gledati prema imovini koju su namakli, onda nedvojbeno Sanader predvodi listu, a odmah ispod njega slijedi predsjednik nam Josipović. Jadranka je uvjerljivo na zečelju kolone i najvjerojatnije nje ništa ukrala, već su joj ga ovi koji su dijelili prema zaslugama, debelo uvalili.

Umjesto vile u Nazorovoj (ili tu negdje) dobila je derutni stan na neatraktivnoj lokaciji koji nije bio dobar ni običnom branitelju.

Tko je glasao

Ona je upravo najviše

Ona je upravo najviše ukrala.
Ako netko stalno tvrdi da ništa nije znao i pored potpisanih dokumenata opet tvrdi da nije ništa znala postavlja se pitanje njene plaće, troškova ureda, kampanja, osiguranja vozača i svega drugog oko nje a to je u Sanaderovih 7 godina bilo blizu 1.000.000 kuna mjesečno za ništa - nisam znala i nemam odgovornosti.
Tako da je gospođa - nisam znala- ukrala 84.000.000 po gruboj računici a vjerujem i više direktnih troškova . U to ne računam štete jer nije znala pa nema ni odgovornosti.

Daj Bože da svi političari u RH budu lopovi kao Josipović.

Tko je glasao

Ako ćemo tako računati, onda

Ako ćemo tako računati, onda svi oni koji sjede u Saboru i primaju plaćurine i oni koji su otišli u debele saborske mirovine i sve stranke koje se financiraju iz proračuna su te pare bespravno stekle jer rezultat njihova rada i u vlasti i u opoziciji je jedna velika nula.

Da Sanader nije ustuknuo i kasnije počinio pogrešku, ne bi bilo ni ovoliko borbe protiv korupcije koliko je ima. Sve bi to ostalo pod tepihom.
Ispada da je Sanader najveći medju lopovima, ali i najzaslužniji za pomake u pozitivnom smjeru.

Čak i ovaj novi Kazneni zakon po kojem ga sada Bajić progoni je napravljen za vrijeme Sanadera, a ova crvena banda ga sada vješto koristi protiv svojih političkih protivnika.

U biti sva moć je u rukama udbaša Bajića koji je na crvenoj strani i Karamarko ne može ništa učiniti jer ova njegove predmete drži u ladicama.

pokvareni su do srži i njih dovesti na vlast bila bi nacionalna katastrofa kao što je bilo onomad 2000.-2003. kad su utabali put progonu hrvatskih generala i Domovinskog rata i podjelu krivnje za ratove izjednačivši nas jednako krivima kao i srblje.

To su krucijalne stvari koje nijedan domoljub nikada ne smije smetnuti s uma.
I Mesić i Josipović su izdanci onih kojima je u srcu jugovina, a ne domovina, koji umjesto da obračunaju sa svojim zločincima iz ww2, već 70 godina progone ustaše i najnovije, ustašoide.

Smećad i Đubrad kakava ne postoji na planeti.

Vidi samo kako nam se svima u brk cereka Mesić kao da poručuje pa što mi možete.

Jednako tako se cereko dok je u Austarliji u džepove trpo australske i američke dolare.

Jesu HDZ-ovci banda lopovska?! Jesu! Ali isto su banda lopovska i crveni + što su veleizdajnici.

Ako postoji dno dna, onda su ga naši drugovi davnih dana dostigli i tu tradiciju već desetljećima održavaju.

gade mi se svi odreda.

Tko je glasao

Nije to ni približno

Nije to ni približno isto.
Oni u Saboru za velike novce dižu ruke i usvajaju Zakone a to im je i posao bez obzira koliko se mi stim slažemo.
Međutim gospođa - nisam znala- je bila 7 godina drugi čovjek HDZ-a, potpredsjednica vlade u oba mandata a Vlada je institucija koja Saboru šalje zakone na usvajanje. Ona je sudjelovala u pripremi zakona i odluka vlade i HDZ-a i sada kaže da ništa nije znala.

Dakle nije radila svoj posao već je bila fiktivno zaposlena kao Rade Buljubašić u HEP-u, ali za razliku od njega neće još dobiti kaznenu prijavu a trebala bi.
Tko zna da je čitala bar dokumente koje je potpisala možda nebi bilo toliko kriminala u RH, a vjerujem da smo za puno manje novaca mogli sa Zavoda za zapošljavanje primiti neku i polupismenu osobu da potpisuje sve umjesto nje za 2-3 000 kuna mjesečno umjesto 1.000.000 kuna koliko nas ona košta.

Tko je glasao

imas pravo. ako svugdje u

imas pravo. ako svugdje u svijetu postoje sankcije za nesavjesno poslovanje ne znam zasto to ne bi bilo primjenjivo i kod nas.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Aha. Ti si ona druga skupina

Aha. Ti si ona druga skupina interesnih glasaca sto se bore za svoje beneficije. Mislio sam na renutak da si iz prve skupine.

Tko je glasao

politićka važnost ovih izbora

politićka važnost ovih izbora je na dalekom trećem mjestu iza činjenice da dinamo igra u ligi prvaka i da je husein bolt trčao na mladosti. pa opet, orgazmi navijača oko dobre izvedbe dinama koji je izgubio, ali "časno" jedva da se mogu mjeriti s ovim pražnjenjem nad jadrankom kosor i karamarkom i njihovim dnevnopolitičkim izjavama u sklopu izborne kampanje.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

U ratu se to zove povlačenje

U ratu se to zove povlačenje na rezervne položaje, a u miru politički spin.
najveći spin u Hrvatskoj je napravio Kerum, kada je sam objavio da sa Fani očekuje dijete i da će napusti obitelj. To bi on napravio svakako, ali nakon njegove objave, skoro da ga nitko nije imao snage osuditi, bez obzira koliko je to pokvareno, nemoralno, licemjerno i loše. Da se to otkrilo mimo njega, danas najvjerojatnije nebi bio tamo gdje jest. Ovako, o tome više nitko ni ne priča.

Sličnu stvar radi i Jadranka, kada kaže da osjeća moralnu odgovornost. Kod određenog broja glasača će se javiti čak i sažaljenje, jer "a ća je ona bidna znala".
Istovremeno gura u cijelu priču Karamarka, kao nekoga tko je došao sa strane, nema umočene prste u torbarenja, zatvorio je Ivu i ostale. Drugim riječima, borac protiv korupcije.

Denis Latin (njegov mještanin) je pokušao razotkriti Karamarkove prljave kriminalne poslove i povezanost sa krim miljeom, pa su ga skinuli sa HRT-a, a nijedna druga kuća se ne usudi producirati Latinicu.

Ali, u pozadini svega toga stoji: Zločinačka organizacija zbija redove i stavlja nove ljude na ključne pozicije. U ovom slučaju, kriminalca broj 1, koji će ih štititi od svih napada. Čisti, klasični reket.
Bilo bi super za vidjeti što o tom potezu misli Đuro Popijač ;)

Nažalost, mnogi će pasti na ovaj spin i zaokružiti HDZ, ne shvaćajući što im ovi iza leđa rade.

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

Nažalost, mnogi će pasti na

Nažalost, mnogi će pasti na ovaj spin i zaokružiti HDZ, ne shvaćajući što im ovi iza leđa rade.

Oni koji još uvijek ništa ne shvaćaju nalaze se u oporbi, a po svemu sudeći tamo ćete i ostati.

Ovo što je izveo HDZ danas na čelu s Kosoricom je potez koji će im osigurati još jedan mandat na vlasti.

A vi i dalje krivite one koji budu glasali za HDZ.

:)

Ja ću opet, garant!

Tko je glasao

Eto :)

Eto :)

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

Hehe. Uvijek me je

Hehe. Uvijek me je interesiralo kako razmislja onaj koji glasa za HDZ. Zahvaljujem Krrrrekani sto si mi omogucio takvu unikatnu priliku.

Tko je glasao

sajko

a znaš kako razmišlja :) bitno da se pod geslom brige za državu zapravo glasa protiv komunista, crvenih, četnika i jugonostalgičara koje se kreira tako da se osobi koju se ne trpi priljepe gornje etikete, i makar ove druge navodno hrvatine koje dilaju sa etiketama pritom voljenu državu satrle na prosjački štap. nebitno. onda se pitaš koji kurac je tim ljudima važan uopće kad se radi o državi? četnici i jugonostalgičari, dapače. ne budžet, ne budućnost naših klinaca, ne tržište rada... četnici i jugonostalgičari. u obliku aktualnog predsjednika ili nekog od političara koji nije iz redova jedne i jedine vladajuće partije. ekipa iz vladajuće stranke hrvatina svoj opstanak ionako zasniva upravo na dijeljenju hrvata na jedne i druge, na raskolu, farbanju, plašenju babaroga pričama o komunjarama i crvenima, odnosno zadojavanju sličnom kako to stoljećima radi i crkva iz istog manipulativnog razloga. dotična stranka je dokazano tek interesna organizacija lopina različitih vrsta, poriva i apetita - međutim glasačko tijelo to nije, glasačko tijelo je tipičan primjer ljudi koji moraju bit zadojeni bajkama, moraju imat dežurne neprijatelje koji su krivi za sve, dežurne demone, unutarnje i vanjske neprijatelje i njihove špijune itd. i kao što je pojedinim župljanima nebitno to što im župnik guzi dječake, pumpa maloljetnice, plaća kurve i živi sve samo ne onako kako bulazni sa propovjedaonice na subotnjim krstitkama - njima je bitno da imaju bajku i demone protiv kojih se moraju boriti a ta borba je toliko važna da ništa drugo nije važno.

brijem da psihologija ima definiciju za takve opsesije.

Tko je glasao

Iz mog iskustva, ovu retoriku

Iz mog iskustva, ovu retoriku koriste prije svega kriminalci koji tako stite svoj politicku klan VIP-a. Nemas previse nabrijanih na etikete u ostatku glasacke im populacije. Vise su alergicni poput mene na ljigavce iz oporbe, pa proradi inat.Njima u glavi nije artikulirano nista, pa ni mrznja. Pogodan materijal za konvertite. Negdje 30% hdzovaca.70% su oportunisti/kriminalci poput krrrekanoga. Al da se razumijemo, takve ekipe imaju mozda i podjednako i u drugim strankama.

Btw, iz prakse, kada neko pocne lupetat ove fraze, u 10 sekundi mu postane vrlo neugodno, ako se sugovornik ne zakaci na retoriku.

Tko je glasao

glasači i stranka

alergija spram ljigavaca dolazi iz različitih pobuda. i sam sam alergičan na tu gomilu blentona koji misle da je njihovo besmisleno strančarenje nama baš super i jako zabavno, no hdz i hdzovo glasačko tijelo je na oporbu alergično već samim time što ona postoji. ne zaboravi da je golem broj hdzovih birača potpuno nesaživljen sa osnovnim načelima višestranačja. nije njima stalo ni do demokracije ni to živahne oporbe, još od tuđmana je jasno da njima oporba samo ide na jetra jer briju da demokraciju predstavlja to da država komunističku partiju zamjeni drugom jednom-i-jedinom strankom, a politički nastavi funkcionirati isto. to su glave koje još uvijek razmišljaju jednako kao partizančine jer "tko nije s nama taj mrzi državu i narod" je razmišljanje čistog jednoumlja. i nije toliko ni sama država bitna, ni sutrašnjica, ni da li se ta država upravo urušava od jučerašnjeg silovanja: njima je stalo samo do toga da se riješimo srba, četnika, jugonostalgičara i komunjara. nakon 20 godina još uvijek ista priča, još uvijek biju bitke sa udbom, crvenima i komunjarama.

ponavljam, to su ljudi zadojeni golemim količinama mržnje prema demonima protiv kojih je borba toliko važna da ni sama priča o državi više nije važna. jer ako ih nije briga što je država sustavno pljačkana i uništavana i ako će opet glasat za lopine samo da na vlast ne dođu crveni, četnici i jugonostalgičari onda ne pričamo o brizi za državu niti o razočaranošću lošom oporbom nego o zadojenoj mržnji koja rezultira akutnim i teškim bulažnjenjem. ponavljam, to je lagano patološki problem.

(da se vratimo na stranku. ako spomenutu retoriku koriste kriminalci kako bi štitili svoj politički klan onda ponovo dolazimo do toga da hdz zaista jest stranka kriminalnih namjera s retorikom zavođenja i dijeljenja ljudi kako bi lakše manipulirali. no eto, krekani će reći bolje i oni nego crveni! :) hahaha

Tko je glasao

Hvala Bogu dragom da je

Hvala Bogu dragom da je konačno netko prepoznao moj trud. :))

Sad očekujem da ćete tu spoznaju znati iskoristiti i "oteti" nas iz HDZ-ovih ralja i spinova. :)))

Tko je glasao

oteti?

Tebe oteti HDZ-u? Zašto, pobogu? :)))

Tko je glasao

Za pobjedu! :))

Za pobjedu! :))

Tko je glasao

bu bajic..

bu bajic..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Denis Latin je mutan lik,

Denis Latin je mutan lik, Munir Podumljak isto tako. Karamarko je mutan lik. Milanovic je mutan lik. Svi su mutni. Opca relativizacija gdje nitko nije iskoristio situaciju da se pokaze da je drukciji. Cisto za primjer, Munir optuzi Karamarka za kriminal, tjedan poslje Cacic kaze da je Karamarko uzoran ministar. Samim time sve sto je Munir rekao i napravio, pisanje je uz vjetar.

U takvoj opcoj relativizaciji imamo ovo sto Karamarko prica. HDZ je napravio veliku stvar i krenuo je u cistku. A nije morao. Mogao je kao i do sada drzati sve pod tepihom, kao sto svi ostali drze. HDZ je pokazao inicijativu. Da. Prljavi su, ali iz gornje relativizacije zakljucujemo da su ionako svi prljavi, znaci ne govorimo o otegotnoj situaciji. Istovremeno imamo dodatnu vrijednost, a to je ekipa koja je odlucila pokrenuti cistku.

Vrlo jaka pozicija koja bi mogla napraviti ono sto nam na kraj pameti nije palo. Barem ne meni. A to je da HDZ dobije jos jedan mandat. Recpect HDZu, samar svima nama. Do kada cemo prepustati budalama da rade stvari o kojima nam ovisi buducnost. Jer dok je tako, HDZ ce ostati vjecan.

Tko je glasao

Nije se moglo držati pod tepihom

@gale
Mislim da je pogrešna tvoja pretpostavka da se moglo držati pod tepihom. Sjeti se:
1. Tko je izvršio pritisak i zašto, na Sanadera da podnese ostavku?
2. Zašto je Jadranku postavio na svoje bivše mjesto?
3. Sanaderova pogrešna prosudba u pokušaju povratka.
To su tri osnovne stvari u pokretanju lavine u otkrivanju korupcije.

Tko je glasao

1. Postoji sluzbeno

1. Postoji sluzbeno priopcenje ili je proizvoljna spekulacija u pitanju?
2. Vjera da ga ona nece nagazit vec da ce njome moci upravljati?
3. Sanader se vraca jer ga je Kosor nagazila, sto ocio nije planirao?

Sveukupno, ne postoje znacajni razlozi, pogotovo ne opce prepoznati, da je to bilo cija volja nego Kosorice kao vladajuce.

Tko je glasao

To su tri osnovne stvari u

To su tri osnovne stvari u pokretanju lavine u otkrivanju korupcije.
Nema lavine otkrivanja korupcije. Preko optuzbi za korupciju i lopovluk rjesava se svojih politickih neistomisljenika i konkurenata. Korupcija i dalje cvijeta s tisucu cvjetova. Zar mislite da se Kalmeta odrekao nekih prihoda koje ostvaruje s te strane samo je za sada u milosti jer je potreban zbog glasaca iz zadarsko kninske zupanije.

Tko je glasao

Poanta je da sdp nije bio

Poanta je da sdp nije bio sposoban rjesavatti se balasta, A hdz to jeste.

Tko je glasao

Ima istine u tome, ali upravo

Ima istine u tome, ali upravo tvrdnja da je HDZ krenuo u čistku, znači da Hrvatsko pravosuđe nije neovisno, nego čisti ono što mu HDZ naredi. Što je s onima koji su još uvijek u milosti Majke Tereze?

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

Sta si ti ikada uopce i

Sta si ti ikada uopce i pomisliio da je hrvatsko pravosudje neovisno?! Pobogu, dugo nisam cuo apsurdnije izjave.

Tko je glasao

Naravno da nikada nisam ni

Naravno da nikada nisam ni pomislio, samo kažem da takvim izjavama sami sebi upadaju u usta, jer oni tvrde da jest ;)

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

To svi uvijek tvrde, tako da

To svi uvijek tvrde, tako da nije bed.

Tko je glasao

U ozbiljnoj politici moralna

U ozbiljnoj politici moralna odgovornost puno znači, posljedica je ostavka. Za kaznenu se ide u zatvor. Sjeti se samo tirada Vesne Pusić. A gdje je ona sad? Gdje je Milanović i ostatak oporbe?

Ako oporba želi ostaviti dojam da je ozbiljna i da drži do moralnosti u politici, ne smiju propustiti poentirati.

Može biti da joj je draže suočiti se s Kosoricom nego Karamarkom, možda računaju da je oslabljena lakši protivnik, pa ne žele tjerati je na ostavku. Njena bi ostavka zasigurno okupirala cijeli medijski prostor i vjerojatno bi se do pred same izbore nagađalo što dalje i tko poslije nje, ali ignorirati kada predsjednica vlade i glavni konkurent na izborima prizna moralnu odgovornost, mislim da je teška greška.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci