Tagovi

Bezobrazluk Ustavnog suda RH

Nakon 7 godina šutnje i nečinjenja oglasio se Ustavni sud i donio rješenje da su Pretpostavke za vođenje ustavnosudskog postupka prestale postojati jer je vlada ukinula staru uredbu i donijela novu - "istovjetnu staroj"!!! Politički prasci i rektalni speleolozi na ustavnom sudu...
Zamisli bogati birokratskog lukavstva; Na temelju članka 63. stavka 2. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, broj 150/2011) i članka 40. stavka 1. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (»Narodne novine«, broj 150/2011), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. veljače 2012. godine donijela

UREDBU O UNUTARNJEM USTROJSTVU MINISTARSTVA OBRANE
(„Narodne novine“, broj 26/12) ili http://www.propisi.hr/print.php?id=11612

Dakle, nova uredba i vojni ordinarijat;

12. SAMOSTALNI ODJEL ZA POTPORU VOJNOM ORDINARIJATU U REPUBLICI HRVATSKOJ

Članak 163.

Samostalni odjel za potporu Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: Vojni ordinarijat) obavlja poslove vezane za provedbu Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Vojni ordinarijat provodi duhovnu skrb za katolike, pripadnike Oružanih snaga i redarstvenih službi u Republici Hrvatskoj, koju je osnovala Sveta Stolica, na temelju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušobrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga i redarstvenih službi Republike Hrvatske. Samostalni odjel koordinira i organizira rad između Ministarstva i Vojnog ordinarijata; posreduje tehničku pomoć Vojnom ordinarijatu od Ministarstva kod organiziranja hodočašća; u dogovoru s Vojnim ordinarijatom organizira i koordinira: duhovne vježbe djelatnika Ministarstva, obilježavanje kalendara državnih i vjerskih blagdana, služenje Svetih misa i Svetih misa zadušnica, susrete s vjernicima, promidžbene aktivnosti, stručna predavanja te provedbu pastoralnog rada i drugih aktivnosti duhovnog i vjerskog sadržaja; sudjeluje u međunarodnim aktivnostima vezanim uz duhovnu skrb djelatnika Ministarstva i pripadnika Oružanih snaga te obavlja i druge poslove iz svoje nadležnosti.

Tako izgleda pravna država na brdovitom balkanu, dakle sada moram nakon 7 godina ponoviti isti sadržaj i proceduru sa izvjesnim završetkom da me ponovo otkantaju na isti način nakon 10 godina, naravno ako budem još u vertikali. A ljubljena moja Jasna Omejec je izgledni kandidat RH za suca ljudskim pravima s 18000 ojra plaće. 1800 branitelja je u zadnjih 20 god počinilo samoubojstvo i ni jedan nije našao za shodno da nekoga sa debelim vratom povede sa sobom...
Evo u nastavku kako izgleda umjetnost US-a u izgradnji pravne države...

http://i676.photobucket.com/albums/vv122/golgotar/US1.jpg?t=1332493033
http://i676.photobucket.com/albums/vv122/golgotar/US2.jpg?t=1332493086
http://i676.photobucket.com/albums/vv122/golgotar/US3.jpg?t=1332493154

Komentari

Cisto pravno

Tko je glasao

Budi dosljedan i tuži dalje.

Budi dosljedan i tuži dalje. Imaš i u MUP-u Samostalnu službu za suradnju s Vojnim ordinarijatom.
Ista problematika, slična uredba s razlikom da ih tamo ima 50-ak. MORH-ov odjel je sitnica.

Tko je glasao

11 ustavnih sudaca i 7 godina

Vrlo zanimljivo rješenje na čijem je donošenje radilo čak 11 ustavnih sutkinja i sudaca što se vidi u zaglavlju rješenja.
Nakon 7 godina intenzivnog rada uspjeli su riješiti problem. Nemogu se od muke niti nasmijati.

Tko je glasao

Jedan se zalio Ustavnom sudu

Tko je glasao
Tko je glasao

Mali čovjek u režimskim raljama

Vrlo rado ću s tobom polemizirati oko supstrata ali bez etiketiranja. Naše institucije nemaju demokratski legitimitet i nema razloga perom gladiti ih po korimpiranoj guzici. Ovo nije alibi jer se pokušava pozvati na Ustav. Ali ako Ustav ne važi za režimsku gamad onda narod ima legitimno pravo skinuti taj režim i silom. U pitanju je biološka borba za opstanak i tu nema puno filozofije. I nažalost nisi shvatio poantu objave tako da pročitaj koment Hatza koji baš obično nije naklonjen mojim političkim promišljanjima.

Tko je glasao

Puno vise razumijem covjeka

Puno vise razumijem covjeka koji se Ustavnom sudu zalio jer mu smetaju crkvena zvona.
Vecina normalnog svijeta ima svoje oblike vojnih ordinarija - od Izraela do Budista (http://www.buddhistchaplainsnetwork.org/) i sad je nas u svakom smislu problematican. Meni je osobno draga povijest jednog sveca, koji je u cijeloj Katolickoj crkvi ni manje ni vise nego upravo zastitnik vojnih kapelana - Ivan Kapistran - to 23 listopada http://www.easterbrooks.com/cgi-bin/Cathcal.cgi?20121023 .
Smatram prilicno nerazboritim zalaganje za ukidanje Vojnog ordinarijata, to znaci sramtiti se i imati komplekse spram svoje povijesti, imati ozbiljnih problema spram svojih predaka - neutemeljneo kriviti nesto imaginarno (nekakvu elitu koja je uzurpirala vlast) za svoje vlastite propuste i neispunjene ambicije.
Uopce ni ne pomisljam da bi trebali imati i kopirati druge - primjer kolinijalistickih sila http://en.wikipedia.org/wiki/Gurkha , ali malo najobicnije razboritosti makar spram nedavne proslosti.

PS hrcak.srce.hr/file/2355 i ono sto uvijek ponavljam u sto cu uvijek ponavljati dok god mogu: http://www.croatianhistory.net/etf/peaceh.html

Tko je glasao

Zabludjeli sin

Puno vise razumijem covjeka koji se Ustavnom sudu zalio jer mu smetaju crkvena zvona.

Uopće ti ne ide na čast izmišljanje nepostojećeg. Ali obzirom da si u očitoj ustavno-normativnoj zabludi besplatno ću te poućiti na slijedeće.
Predmet jasno i glasno ukazuje na odredbe Ustava čl 41. koji određuje da je država odvojena od vjerskih organizacija a tebi se to ne sviđa pa preneseno neslaganje pokušavaš fakturirati meni kroz neka tamo samo tebi poznata zvona. Dakle, Ustav u ruke i čitati, čitati...
Vrlo plitko i neetično s tvoje strane!

Tko je glasao

Ma posve si u pravu

Tko je glasao

Nije ni čudo

da podržavaš vojni ordinarij i slične protuustavne tvorbe u režiji "naših" (o)pozicionara ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Formalno, odluka je potpuno

Formalno, odluka je potpuno korektna, jer osporavana uredba vise ne postoji. Kljucni problem je u 7 godina nerjesavanja, cime je pravni sustav uskracen za pravorijek o meritumu, a izvrsnoj je vlasti omoguceno da pukim administrativnim cinom konzumira potencijalno neustavnu uredbu. To vidim kao izrazitu ugrozu ustavno pravnog poretka koja u punini ide na dusu Usuda.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

K + država

Ova objava nema pretenziju sporiti puki formalizam US-a koji tako politički pokriva svoje nečinjenje. Već smo prije rekli da US nije klasičan sud koji donosi presude već isti mora imati i politički sluh. Čekati da biologija vlasti rješava sadržaj politika US-a je i neprofesionalno i nepolitički. Koju poruku su poslali onim građanima koji očekuju da ovo bude normalna država. Ili je sve ovo obična -" K + " država!

http://www.nacional.hr/clanak/127095/gradanska-akcija-rohatinskog-nazval...

Tko je glasao

Ja imam zbirku od četiri

Ja imam zbirku od četiri ustavnosudska postupka i u sva četiri Ustavni Sud je postupio neustavno i nezakonito.Ova svinjarija, da se predloženi akt promijeni u izvršnoj vlasti ili Saboru, pa se iz formalnog razloga odbije utvrditi činjenice, je stalna praksa suda. Međutim, može se postaviti zahtjev sudu da se stari akt, koji je zamijenjen, ipak procijeni. Ali, tada bagra od navodnih sudaca, nakon što godinu dana na ponovljeni zahtjev šute kao kurve, kažu da je ponovljeni zahtjev- uvredljiv! Ni manje ni više.

Novome ministru pravosuđa sam početkom prosinca poslao zahtjeve, na koje mi još nije ni kurtoazno odgovorio. Između ostalih je i zahtjev da se Ustavni sud RH rasformira, a kriminalce od sudaca sudski procesuira za protivdržavni terorizam. Svojim kriminalnim odlukama i rješenjima Ustavni sud štiti i generira korupciju u državi. U isto vrijeme relativizira čak 700.000 potpisa građana!

Upravo ovih dana šaljem ministru pravosuđa i Vladi RH vrlo oštar zahtjev: ili će obračunati s mafijom i korupcijom i smjesta, bez odlaganja početi poštivati Ustav RH te ljudska prava i slobode građana ili ih neće biti. Nema Boga koji će me spriječiti da ja, kao slobodan i ravnopravan građanin, ne obračunam s njima. Ako im je već do zajebavanja građana, neka idu doma zajebavat mater i oca.

Tko je glasao

Pravda u svoje ruke

Očekivao sam svakakva izvrdavanja pa ćak i ona tipa pozivanje na svevišnje ugovore s Vatikanom, ali ovakav bezobrazluk je čisto bahaćenje režima. USUD štiti režim a ne državu.
Sve jasno kad se zna kako se kadrovski alimentiraju institucije od nelegalnog Sabora.
Kakav narod takva vlast....

Tko je glasao

Ne postoji drzava radi naroda

Pa niste kolega @ valjda umislili da ce elite protiv Vatikana. Vama ako ne pase klima iselite se!!!

Tko je glasao

nego narod radi drzave,

eto, zbog meni gadne i krajnje neugodne 'tamjanske klime' u mojoj domaji, ja to i ucinila...
nemate pojma kako je svjez zrak tamo gdje Vatikan ne kadi!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci