Tagovi

„Bez brige, Ombla sigurno ide!“

Znate one „urlatore“ koji kad telefoniraju deru se u telefon da kažemo da bi ih sugovornik čuo i bez telefona. E sad radi se o uglavnom o dvije kategorije ljudi, u prvu spadaju oni koji su nagluhi pa se deru jer misle da ni sugovornik ne čuje dobro, a u drugu oni koji žele skrenuti pažnju na sebe tako da i okolina čuje koliko su „pametni“.

Uglavnom ih tretiramo kao elementarnu nepogodu, ne zanima nas tko su, osim ako ne govore o nečemu što će i nas zaintrigirati, tek tad pogledamo tko to tamo urla.

Utorak je ili srijeda, moj informator se ne sjeća točno, između 17:15 i 17:30 sati, jedan takav „urlator“ se dere u mobitel u podnožju pokretnih stepenica u Kaptol centru, pa nek se dere, neodgojena budala, misli si čovjek, ali kad se ovaj prodere: „Bez brige, Ombla sigurno ide!“, čovjek se okrene i ima što vidjeti, „urlator“ je onaj isti, koji prilikom predstavljanja, tri dana prije, nije znao o Ombli baš ništa reći, već je na to novinarsko pitanje morao odgovoriti Milanović.

Samo tri dana kasnije isti čovjek nepogrešivo zna da „Ombla sigurno ide“, iako „plaćena“ recenzija Studije utjecaja na okoliš, ona koja nije besplatna pa „ne smrdi“, još nije gotova.

Od četiri dosad prikupljena mšljenja stručnjaka tri su negativna, a četvrto je uvjetno pozitivno, iako je i ono zapravo negativno.

U tom svjetlu mogla je Mirela Holy biti bezgrešna i smjerna pout Majke Tereze, „letjela“ bi ona i da nije bilo glupih kadrovskih rješenja ili kompromitirajućih e-mailova.

Ombla je, ruku na srce, pitanje Čačićevog političkog opstanka, to je jedini projekt s kojim bi se moglo krenuti prije jeseni, a Čačića nije briga hoće li se „urušiti“ Dobrovnik i Konavla, narušiti eko-ravnoteža ili čitavo to područje i Boka ostati bez opskrbe kvalitetnom pitkom vodom.

Ne krene li do jeseni nijedan od najavljivanih projekata, Čačić je rekao da će odstupiti, mislim zato da je to, za njegov opstanak u vladi, pa i politici uopće, čak i važnije od suđenja u Mađarskoj, zato što ga tamo u zamjenu za INU mogu osloboditi optužbe ili mu izreći nekakvu smiješnu uvjetnu kaznu, koju bi onda on protumačio kao oslobođenje odgovornosti.

Ako je tko u hrvatskom političkom establishmentu lišen bilo kakvog osjećaja za opće dobro, onda je to Radimir Čačić, taj bi pozitivnu recenziju Studije utjcaja na okoliš za projekt Ombla bio kadar platiti iz vlastitog džepa, uopće ne pitajući za eventualne katastrofalne posljedice koje mogu nastati realizacijom tog projekta, koji je u energetskom smislu jednako značajan kao HE Lešće.

Kako je Mirela Holy na osnovu „smrdljivih“ recenzija, a po Čačiću je smrdljivo svako mišljenje i svaki stav koji se ne podudara s njegovim, ustrajavala na nedavanju suglasnosti za izgradnju HE Ombla, morala je radi svojeg „negativističkog“ pristupa otići i radi manje greške nego što je Milanovićevo odsjedanje u vili „gazde“ Tedeschija, da nije bilo e-maila, bilo bi nešto drugo ...

Zato je doveden čovjek koji istinaibog o Ombli pojma nema, ali zato zna da „Ombla sigurno ide“.

To ga kvalificira kao „našeg čovjeka“, „dobrog dečka“, kooperativnog, onog koji ne sitničari kad su u pitanju „kapitalni projekti“ koje gura Radimir Čačić, politička budućnost takvih je u Hrvatskoj neupitna.

Jednako kao što nam je s takvima na čelu i put u katastrofu neupitan.

Komentari

@feniks je izabrao

strateški je mudro uništiti naredboDavce, ako hoćemo uništiti ciljeve,

pa dobro... neka je mudro uništiti naredboDavce,
ALI ALI ALI -
a je li mudro uništiti ciljeve?

a je li mudro uništiti HE Ombla, koja će uništiti okoliš?
a koja HE NIJE - uništila okoliš?

u Kini, a koliko HE jesu uništile i uništile okoliša?
Kina je uništila okoliš i naplatila štetu od - drugih,

Kina je DANAS država, koja najProgresivnije naplaćuje od drugih svoj bogataški prosperitet, (da ili ne?)

RH zar NEMA pravo od štete HE Ombla od drugih naplatiti svoj bogataški prosperitet? (da ili ne?)

magnetizam dvoPolnosti djeluje,
prijatelji RH i NE prijatelji RH polariziraju se svaki dan, iz dana u dan i ubrzo ćemo razumjeti i prepoznati,

TKO je prijatelj RH?

adfilantrop

Tko je glasao
Tko je glasao

@luka

Moje pisanje, neovisno o temi, uvijek je zasnovano na činjenicama, nije navijačko, a to neke od vas ideološki, nacionalistički i politički "obojene" silno smeta.
Pa ste zato spremni pohvalti one moje uratke, ua koj mislite da su upereni protiv vaših "neprijatelja"!
Zakav kakav si nisi mi dobrodošao ni kad me pljuješ ni kad me hvališ, jednako te se gnušam.

Tko je glasao

@Feniks poznato je da je

@Feniks poznato je da je tvoje pisanje, neovisno o temi, uvijek zasnovano na činjenicama, nije navijačko, i samo tebi prihvatljivo kao fetiš kojim si zaslađuješ život.

Problem je jedino u tome što je tvoje pisanje rezultat šoka kojeg si doživio 15. svibnja 1991. a od kojeg se šoka do danas nisi oporavio! http://hr.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_hrvatskoj_samostalnosti

Naravno nisi jedini na pollitika.om koji se umjesto traženja stručne pomoči specijalista, odlučio za "terapiju" pisanja po portalima.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Nis ti tako ni glup

kad se potrudiš. Evo plus i od mene ,a pošto mi nisi drag,naprotiv,taj plus vrijedi za dva;))))

Svima nam je to za Mirelu jasno,ali ti si to dobro pojednostavnio, da je Majka Tereza otjerali bi je ako nije u điru,usput nam prodaju foru o "dizanju letvice" i sl.

Nek im vjeruje mali medo.

sve dobro...

Tko je glasao

Informator

Cijeli dnevnik se temelji na priči iz druge ruke, informatora, koji se sjeća točnog doba dana, ali se nikako ne može sjetiti točnog dana, događaja koji se dogodio unatrag tjedan dana.

?????

Na ovom portalu postoje dežurni kritički osvrt na skoro svaku temu koju otvorim, iako se nikada nisam koristio ovakvom vrstom argumenata.

Što se to danas dogodilo ovdje?

Omorina?

Tko je glasao

@Papar

Ja imam suglasnost informatora da u slučaju potrebe smijem otkriti njegovo i prezime.
Ne znam što se to tako stašno dogodilo.

Tko je glasao

Cijeli dnevnik se temelji na

Cijeli dnevnik se temelji na priči iz druge ruke, informatora, koji se sjeća točnog doba dana, ali se nikako ne može sjetiti točnog dana, događaja koji se dogodio unatrag tjedan dana.

?????

penix@ je poznat po "informatorima" koji stanuju u maloj drvenoj kućici pokrivenoj šindrom, u njegovoj glavi..

Tko je glasao

Čačić je kukuriku

Čačić je kukuriku Glavaš!

......

U siječnju je rekao da u slučaju bezuvjetne odlazi, a danas iz Vlade poručuju da ostaje do pravomoćne.

Čačić je danas postao Glavaš kukuriku koalicije!!!

Neće štrajkat glađu! Gradi bunker u Ombli!

Tko je glasao

Mozak će mi se raspasti, da

Mozak će mi se raspasti, da li da tu njihovu novu izjavu čitam između redaka ili između između redaka?

Ipak, bojim se da je ipak između između redaka, kao lufo pušu na hladno, a zapravo se bahato naslađuju jer znaju da će kazna biti uvjetna.

Tko je glasao

zapravo se bahato naslađuju

zapravo se bahato naslađuju jer znaju da će kazna biti uvjetna.

To.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ma čekaj malo, sad mi baš

Ma čekaj malo, sad mi baš ništa nije jasno. Ti, dakle, tvrdiš da za Čačića i Omblu nije kriv Tuđman? Ljudi moji, je li to moguće!? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Eto Fićo plusa,

mislim da je prvi.. Dnevnik informativan, aktualan i nema Tuđmana, ustaša , antifašista............ vjerojatno je za neuvrstit ih, bia potreban veliki trud.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci