Tagovi

Bespravno postupanje policije na Trgu Sv. Marka

[Slika]

Opet slijedi par pojašnjenja i informacija kakve se po malicioznom detuđmanizatorskom običaju u posljednjih 15 godina, kada su u pitanju značajniji događaji, u najvećim "hrvatskim medijima" jednostavno prešućuju i skrivaju.

Tko je uopće dopustio prosvjede na Trgu Sv. Marka u Zagrebu? Zoran Milanović i Kukuriku koalicija.

Radi se o fizički relativno malenom prostoru na kojemu se u neposrednoj blizini nalaze sve vrhovne i najvažnije institucije hrvatske države - Sabor, Vlada i Ustavni sud - a među njima i crkva Sv. Marka, jedna od najpoznatijih hrvatskih povijesnih građevina. I posve neupućena osoba može uvidjeti da je u pitanju teški sigurnosni problem, te da nema, ponavljam nema racionalnog razloga da se na takvom mjestu, u takvoj situaciji, kada postoji realna mogućnost neusporedivo većeg zla i štete negoli je zabrana prosvjeda na jednome gradskom trgu, dopusti okupljanje većeg broja ljudi.

Međutim, kako to biva u detuđmaniziranoj Hrvatskoj, budalaštine prevladaju, pa se budalama prije ili kasnije vrate u lice, ali što je najgore, ne samo njima, nego i cijelome narodu i državi.

Sjećate li se sramotnih nasilnih "Facebook prosvjeda" 2011. godine? Na njih su ljude javno huškali i oduševljeno im pljeskali upravo isti ovi ljigavi licemjeri koji se danas "zgražaju nad nasiljem", lamentiraju nad "kršenjem zakona" i cvile o "pokušaju državnog udara" - SDP, Kukuriku koalicija, Jutarnji list, portal Index i slični. Nakon tih prosvjeda, nakon demonstracije uličarskog primitivizma Kukuriku hitlerjugenda, pod strahovitim političkim pritiskom, u ozračju izvanrednog stanja i izvjesne promjene vlasti, Ustavni sud je ukinuo zakonsku zabranu prosvjeda na Trgu Sv. Marka. Potom, nakon što im je vlast pala u krilo, Zoran Milanović i Kukuriku koalicija su legalizirali prosvjedne skupove u tome prostoru.

Tko pod drugim jamu kopa...

Molim, pročitajte vi tu idiotariju od "zakona". Deset metara od Sabora i Vlade, dvadeset od Ustavnog suda, najviše 1500 ljudi, i to samo od 08:00 ujutro do 22:00 navečer? Tko će to mjeriti? Tko će brojiti? Opasnost prijeti samo preko noći? Djeluje kao šala, vic, zajebancija, ali je stvarno.

U detuđmanizaciji je sve moguće, na to smo se već navikli - vratite se u 2011, u olovno ozračje Damoklovog mača buduće drugostupanjske haaške presude, sjetite se silnog likovanja detuđmanizatora nakon prvostupanjske presude, sjetite se besramnog širenja srpske propagande, sjetite se bolesne mržnje prema vlastitom narodu, sjetite se njihovog željnog i sigurnog iščekivanja "konačne presude Tuđmanovoj Hrvatskoj". Na Trgu Sv. Marka u Zagrebu 29. i 30. svibnja 2015. ste vidjeli kako bi to izgledalo da je Haag na kraju odlučio drugačije.

Nemajte nikakve sumnje. To su isti ovi Kukuriku, isti Jutarnji list, isti SDP, isti Zoran Milanović koji danas pored kontinuiranih gotovo 300.000 nezaposlenih troši milijune na strane PR stručnjake i propagandu iako još nije objavio ni datum izbora, i koji vas s televizije i iz novina svakodnevno uvjerava kako je "najbolji premijer najbolje vlade", pa mu morate dati drugi mandat.

Drugi mandat tipu koji se nije u stanju prošetati par minuta do najtežih ratnih vojnih invalida koji prosvjeduju već mjesecima? Zbog kojih uopće ima fotelju da u njoj sjedi, vladu da je sramoti i državu da je uništava?

Prošetao se nije, ali je zato naredio policijski napad na mirne prosvjednike i crkvu.

Za policijsko nasilje na Trgu Sv. Marka u prošli petak i subotu nije bilo nikakvog razloga. Policija nije imala povod za primjenu sile. Neprijavljivanje prosvjeda i vremensko ograničenje nisu opravdanje za fizičku intervenciju.

Sad se vaš oprani mozak buni, jer tako ne piše u Jutarnjem. Tako ne kažu na HTV-u. Zar ne?

Umijte se i pokušajte osvijestiti. Jesu li branitelji okupljeni na Trgu Sv. Marka bili nasilni? Nisu. Jesu li kome zapriječili prolaz? Nisu. Jesu li barem vikali na nekog, hukali, zviždali? Nisu čak ni to. Jesu li uopće činili ikakvu štetu ikome?

Nisu. Osim beskrajnom šupljem egu i sujeti Zorana Milanovića.

Postupanje policije uvijek mora biti razmjerno ugrozi i šteti koja prijeti. Ne samo da to propisuju Zakon o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika, nego je to jasno i malom djetetu koje kreće u policijsku školu. U takvoj situaciji, kada ugroze nema, kada nikom ne prijeti nikakva šteta, policija je prosvjednike trebala samo nadzirati, te ih prekršajno prijaviti zbog neprijavljivanja skupa i zadržavanja nakon 22:00 sata.

I to je sve. Ništa se ne bi dogodilo.

Međutim, Zoran Milanović nije mogao podnijeti što mu se budalaština koju je prouzrokovao još 2011. godine vraća u lice. Stoga je naredio da nekih 500 teško oklopljenih interventnih policajaca šačicu mirnih prosvjednika, predvođenu oduzetim braniteljima, ratnim veteranima u invalidskim kolicima, fizički ukloni s trga.

I kao da već to samo po sebi nije dovoljno velika ludost, nakon što su se prosvjednici sklonili u crkvu Sv. Marka, dakle nakon što su napustili javni gradski trg i ušli u privatni prostor jedne vjerske zajednice, isti taj Milanović naredio je policiji da silom upadne u crkvu.

Rekao bih da je tako nešto nezabilježeno u modernoj političkoj povijesti Europe.

Milanovićeva policija je u crkvu Sv. Marka pokušala provaliti tri puta, u tri navrata. Na stranu široko spominjano kršenje odredaba ugovora s Vatikanom, ja sada pitam nešto drugo: što se time htjelo postići? Što je policija htjela ostvariti upadom u crkvu? Što je bio cilj te sile? Jesu li se u crkvi skrivali kakvi kriminalci, razbojnici, ubojice, teroristi? Ako nisu, a notorno nisu, pa što je onda bio razlog? Kakva je to ugroza iz crkve prijetila, da opravda tako nešto?

Nikakva. Nikome.

Opravdanja nije bilo. Opravdanja nema. To je bio potpuno neracionalan, neprofesionalan, nezakonit, neustavan, upravo bezuman postupak - pravi Zoran Anders Behring Milanović u punome sjaju: "Ili mi, ili oni!"

Naravno, sumanuto ludilo na tome nije stalo. Nakon što su se policiji usprotivili svećenici, crkva je bila ograđena metalnim policijskim zaprjekama i blokirana cijelu noć, pa i tijekom sutrašnjeg dana. Fizički zatvoren je bio cijeli trg, čak i nakon 08:00 sati ujutro, kada formalna zakonska zabrana prestaje. Ne samo da se policija na to nije ni osvrnula, nego je čak ljudima odsječenima u crkvi zabranila dostavu vode, hrane i lijekova. Najtežim ratnim invalidima u kolicima, krhkoga zdravlja, ovisnim o stalnoj tuđoj pomoći i njezi? Pobogu, čak ni ministra Matića nisu pustili proći s dvije vrećice, "dok se ne donese odluka".

Možete li vi to povjerovati?

Zamislite, kolika je to količina neljudskosti. Kakav je to poremećeni luđak donosio te "odluke"? Što su ti ljudi u crkvi učinili da to zasluže? Ne dati im ni vode ni lijekova, tako se ne postupa ni s najgorim neprijateljima i zločincima. Mislite li i dalje da je usporedba Milanovića s onim norveškim sociopatom neopravdana?

Ali ako je već on takav kakav jest, pa tko je to u vrhu policije poslušao i proveo takve sumanute naredbe? Da se napada crkva? Da se prosvjednicima ne daje ni vode? Koji je to bio policajac zapovjednik, koji "profesionalac"? E, taj može biti savršeno siguran da će zbog toga odgovarati. Prije ili kasnije.

Kad govorimo o policajacima koji su neposredno sudjelovali u svoj toj javnoj Kukuriku sramoti i ruglu, zamalo tragediji, sad vam je vjerujem kristalno jasno zašto Milanović "preko veze" zapošljava SDP-ovce u policiji. Zašto trguje utjecajem, zlorabi položaje i ovlasti, zašto namješta javne natječaje i u policiju dovodi razne sabadoše, milobare, babiće...

Želi vratiti stanje kao prije 1990. Tko bi ga inače slušao?

[Izvornik]

Komentari

Tko je glasao

Brojöek, Prije bi rekel da

Brojöek,

Prije bi rekel da dolazi upomoć onom kaj ima istu uniformu, a po ideologiji su slični.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/proglaseno-izvanredno-stanje-u-karlovcu-...

Tko je glasao

pises lose stvari i

pises lose stvari i potenciras sukob koji da je do njega doslo ne bi bio dobar ni za jedne ni za druge a najvise za nas svih sa strane, promatrace..

da je policija krivo postupala, da je dobila radikalna naredenja sukoba i krvi po cesti bi bilo, kako se to nije dogodilo znaci da lazes. isto vrijedi i za drugu, satorasku stranu, koja je sto se toga tice dosta dobro organizirana i vojnicki poslozena

ne vidim razloga za to osim onog glavnog, a to je koristenje i instrumentalizacija "satorasa" u politicke svrhe..
da nema toga njihove primjedbe bi bile puno prihvacenije od gradana, a ovako samo dokazujes da danasnja vlast ima pravo i da se ne radi o "nekoj" temi vec iskljucivo o podrsci karamarku..

mislim da zelis sranje, svima nama, bili satorasi, bili promatraci ili tek oni koji trenutno zauzimaju poziciju vlasti

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

pises lose stvari i

pises lose stvari i potenciras sukob koji da je do njega doslo ne bi bio dobar ni za jedne ni za druge a najvise za nas svih sa strane, promatrace..

Luna, možda ti to još uvijek nije postalo jasno, pa ću ti napisati crno na bijelo: ovako više ne ide. Nakon 16. studenog 2012. situacija se dijametralno promijenila. Voditi državnu politiku kakva se vodila do tada više nije moguće, ali Mesić, Milanović & co. se već dvije i pol godine prave kao da se baš ništa nije dogodilo. E, tome je došao kraj. Samo je pitanje načina kako će otići - hoće li se barem praviti demokratima, pa raspisati izbore, ili će pribjeći načinu s Trga Sv. Marka. Izbor je na njima.

Što se tiče "potenciranja sukoba", ako misliš da je onim razgovorom s Milanovićem išta riješeno, samo pogledaj što kaže njegov glasnogovornik.

da je policija krivo postupala, da je dobila radikalna naredenja sukoba i krvi po cesti bi bilo, kako se to nije dogodilo znaci da lazes

Lažem? Što?

Ništa ne tvrdim drugo, nego ono što su svi vidjeli - da je policija mirne prosvjednike s trga htjela ukloniti silom, da je za njima upala u prostor crkve, da ih je htjela iz crkve silom izvući, da je crkvu ogradila i blokirala cijeli trg kao da se radi o teroristima, čak i nakon zakonskog prestanka zabrane okupljanja, i da je gotovo cijeli dan prosvjednicima onemogućavala dostavu vode i lijekova.

To se dogodilo. Tako je bilo. Što si ti vidjela?

ne vidim razloga za to osim onog glavnog, a to je koristenje i instrumentalizacija "satorasa" u politicke svrhe..

U ovo više ne vjeruju ni mala djeca. Tko može "instrumentalizirati" Glogoškog ili Klemma? Tko može "instrumentalizirati" Drvosjeka ili mene? Gledajući neku privatnu materijalnu i životnu situaciju, nitko od nas nema apsolutno nikakve potrebe prosvjedovati, spavati u nekom šatoru, zajebavati se s policijom i slično. Radi se o onome što sam ti napisao na početku - detuđmanizacija mora završiti. Detuđmanizatori moraju otići. Drugo rješenje ne postoji.

da nema toga njihove primjedbe bi bile puno prihvacenije od gradana, a ovako samo dokazujes da danasnja vlast ima pravo i da se ne radi o "nekoj" temi vec iskljucivo o podrsci karamarku..

Koliko sam puta već ponovio? 'Ajmo pokušati na novi način. Rid maj lips, Luna: ako se bude ponašao kao Sanader, Karamarko će završiti kao Milanović. Ali neće imati četiri godine. Ni slučajno.

mislim da zelis sranje, svima nama, bili satorasi, bili promatraci ili tek oni koji trenutno zauzimaju poziciju vlasti

Istina je sranje? Ne bih rekao.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Oprosti, ali

mislim da pišeš pizdarije!

(Nisam pročitala cijeli tekst, samo početak!)

Moj prvi susret s prosvjedima se dogodio dok sam bila balavica, dok sam živjela u sretnoj Jugoslaviji, i dok sam mislila da će se to zauvijek događati negdje drugdje, ali ne kod nas...

Dakle, to je bilo davno....

Naletjela sam na prosvjed, vrlo veliki prosvjed, u jednom evropskom gradu..... Stajala sam sa strane, i gledala to kao vrhunsku atrakciju!

Naime:

1.Prosvjed je bio unaprijed najavljen svim građanima grada
2. Ruta kojom će ići prosvjednici bila je eksplicitno zacrtana
3. Vrijeme u kojemu će se to događati također je bilo isplanirano
4. U kilometarskoj koloni prosvjednika, na svakih toliko i toliko metara nalazilo se vozilo u kojem se točila voda i sl., zatim vozilo hitne pomoći, zatim vozilo "snaga sigurnosti", itd. itd.

I onda su u toj koloni hodali neki ljudi koji su nosili neke transparente.....

Tako je izgledala Evropa 80-ih godina 20. stoljeća! Tako su izgledali prvi prosvjedi koje sam vidjela u životu!

Kršenje zadanih pravila bez sumnje je podrazumijevalo određene sankcije! Bez ikakve sumnje!

To na prvi pogled izgleda smiješno i neučinkovito! Jebeš institucionalizirane prosvjede, rekao bi!

Međutim, možda i nije baš tako.....

S druge strane se to može promatrati kao: kultura! "Kultura prosvjeda"!

Ona, ta "kultura prosvjeda" daje i te kako vidljive rezultate onda kada se cijela branša, sindikalno organizirana, zaustavi samo na pola sata u svom svakodnevnom djelovanju da bi upozorila na nepoštivanje pravila i zakona u odnosu na djelatnike u toj branši! To zaustavljanje na pola sata, naime, cijelu zemlju košta poprilične novce!

To sam vidjela mnogo godina kasnije, u istoj evropskoj zemlji: neki pijanac bez karte je fizički napao radnika željeznice - ništa dramatično! Sve željeznice su zbog toga bile u zakašnjenju pola sata! U zemlji se zbog toga dogodio kaos! Tisuće, ili stotine tisuća, ili milijuni, zbog toga nisu došli na vrijeme na posao, na poslovne sastanke, nisu stigli na avione...... Sranje totalno!

To je kultura prosvjeda: kada se zna zašto se prosvjeduje, kada se zna cilj prosvjeda, kada postoji svijest o posljedicama, itd.

Jednom riječju: kada sam svjestan u čemu se zapravo sastoji moja moć, i na koji način zapravo mogu sistem zgrabiti za jaja!

Tada nije problem zakon koji nalaže da se u deset sati navečer imam maknuti s Markovog trga! Nikakav problem!

Kao prononsirani "tuđmanizator" pišeš pizdarije - zato jer ti je bolji i tuđmanizam koji ne dopušta pristup Markovu trgu, nego detuđmanizatori koji dopuštaju pristup od 8 do 22 h!

Čudesna logika!

Tko je glasao

Oprosti, ali mislim da pišeš

Oprosti, ali
mislim da pišeš pizdarije!

Naravno da pišem "pizdarije", Fomo, prisiljen sam na to. Još od 2011. godine kada sam došao amo i prvoga dnevnika, pokušavam dati neki drugačiji kut gledanja, drugačije informacije, drugačiju perspektivu stvari, jer nitko drugi u vodećim javnim medijima to ne čini.

Već 15 godina svi više-manje pušu u isti rog. Što je sramotno, nevjerojatno, katastrofalno. Stanje našeg "novinarstva" i te naše "javnosti" je neusporedivo lošije nego za Tuđmana, do kvalitetnih informacija je daleko teže doći. Tuđman je imao svoje medije, ali su nesmetano djelovali i oporbeni, čak i za vrijeme najgoreg rata i razaranja. A gdje su danas? Kad govorimo o vodećim medijima, scena je toliko jednostrana, toliko bezobrazno i primitivno kontrolirana, da je to za plakati, pobogu. Kao da smo se vratili u 1989. i SR Hrvatsku :-(

(Nisam pročitala cijeli tekst, samo početak!)

Zašto sama sebe diskreditiraš? Da bi mogla utemeljeno raspravljati o dnevniku, moraš pogledati i pročitati ne samo tekst, nego i sve poveznice koje sam stavio. To je cjelina.


Kršenje zadanih pravila bez sumnje je podrazumijevalo određene sankcije! Bez ikakve sumnje!

Naravno. Tko je to ikad sporio? Međutim, ovdje se radi o običnom prekršaju, ničem drugom - recimo, kao da krivo parkiraš. Hoćeš li slati kordon interventne policije na vozača koji je ostavio auto na nedozvoljenom mjestu?

Nećeš, naravno, nego ćeš mu napisati prekršajnu kaznu, i to je sve. Osim naravno ako poludi, pa počne vikati, fizički nasrne na kontrolora parkiranja, na policiju ili slično. Tada prekršaj može prerasti i u kazneno djelo, recimo napad na službenu osobu itd, ali to je posve druga priča.

To se ovdje nije dogodilo. Unatoč tome, policija je postupila kao da protiv sebe ima u najmanju ruku nasilnike koji divljaju i razbijaju po trgu. Zbog čega? Racionalnog odgovora nema.

To na prvi pogled izgleda smiješno i neučinkovito! Jebeš institucionalizirane prosvjede, rekao bi!
Međutim, možda i nije baš tako.....
S druge strane se to može promatrati kao: kultura! "Kultura prosvjeda"!

To je idealna situacija. Međutim, upravo Ustavni sud se poziva na europsku praksu koja kaže da je - načelno - pravo na mirni prosvjed jače od prava države da ga ograniči. Naravno, uz uvjet razmjernosti koja se utvrđuje u svakom konkretnom slučaju. Po mom mišljenju, kako se vidi iz dnevnika, Ustavni sud je teško pogriješio kada je vagao razmjer između koristi od prosvjeda na Trgu Sv. Marka, i štete i zla koje može nastupiti. Što, pobogu, fali npr. prosvjedu na Jelačić placu, usred Zagreba? Zar Obama dopušta prosvjede pod prozorima Bijele kuće!? Nije lud.

Ali u mahnitanju detuđmanizacije, ad hoc politika je daleko važnija od razuma :-(

Tada nije problem zakon koji nalaže da se u deset sati navečer imam maknuti s Markovog trga! Nikakav problem!

Razumijem što hoćeš reći, čak se i slažem, ali svejedno. Još jednom: radi se samo o prekršaju, ne o kaznenom djelu. Građanski neposluh je dopušten, možeš svjesno odlučiti da kršiš neki propis, jer npr. držiš da je naopak, pa makar platila prekršajnu kaznu. Da je drugačije, i sam šator iz Savske bi odavno bio uklonjen. Čak je i ministar Ostojić to javno rekao i potvrdio, ima već neko vrijeme, prosvjed branitelja dugo traje, pa sam vjerovao da je apsolvirano. Međutim, budalasta medijska propaganda i pranje mozga se nastavljaju.

Kao prononsirani "tuđmanizator" pišeš pizdarije - zato jer ti je bolji i tuđmanizam koji ne dopušta pristup Markovu trgu, nego detuđmanizatori koji dopuštaju pristup od 8 do 22 h!
Čudesna logika!

Moja logika stoji kano klisurina i uopće je nije teško razumjeti. Šteta koja može nastati najvažnijim hrvatskim državnim institucijama - Saboru, Vladi, Ustavnom sudu, te jednoj od najpoznatijih građevina u kompletnoj hrvatskoj povijesti, crkvi Sv. Marka - daleko je veća nego korist od bilo kakvog prosvjeda. Eno ti glavni gradski trg, Fomo, eno ti cijeli ostatak glavnog grada u državi, pa prosvjeduj do mile volje.

Kužiš? Iskreno, baš me briga što će jednom kad narodu prekipi neki sanader, milanović ili karamarko dobiti ciglu kroz prozor zbog prosvjeda. Ali briga me jest da najvažnija državna tijela ostanu na svojim mjestima, nedirnuta, neoštećena, funkcionirajući i nakon što izdajnici, nesposobnjakovići, budale i lopuže iz njih odu.

Za razliku od detuđmanizatora, kakav god bio, Tuđman nije bio budala. Nije se vodio bedastoćama, plitkim trenutnim interesima i odnosima snaga, nego je gledao u budućnost, pokušavao graditi da traje. Ovi idioti što vladaju već 15 godina nakon njega o tome uopće nisu u stanju ni razmišljati, kamoli što drugo.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da, ali,

koliko se sjećam, prosvjedi ma Markovu trgu su dopušteni nakon izvjesnog pritiska javnosti.... To da se "tamo ne smije", da je to "sramota i bezobrazluk sistema" - to je bila tema dana u to vrijeme, zar ne? Dakle, građanska javnost je željela pristup Markovu trgu. :)

Tko je glasao

Debilana

prosvjedi ma Markovu trgu su dopušteni nakon izvjesnog pritiska javnosti.... To da se "tamo ne smije", da je to "sramota i bezobrazluk sistema" - to je bila tema dana u to vrijeme, zar ne? Dakle, građanska javnost je željela pristup Markovu trgu. :)

Pa joj se to naravno vratilo u budalasti licemjerni nos, jer nije uspjela skužiti da građanska prava vrijede za sve jednako. Koliko je samo "građanska javnost" drobila npr. o "direktnoj demokraciji", smanjivanju postotka potpisa za referendum itd... dok Željka Markić nije uzela stvar u svoje ruke, onda su začepili zauvijek. Koliko je "građanska javnost" cviljela o "nužnosti" prosvjeda na Markovu trgu, jebote, Milanović je 2011. osobno obećao kako će ih dopustiti, jer eto, bez toga se ne može, bla, bla. Eto mu sad.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

He, he,

eto mu - da! Ljevici malo porastao rejting u anketama......:)

Tko je glasao

Kaže narodna:

"Ko bi gori, sad je doli - i obratno"..... Neka šatoraši još malo izdrže u svom uznemiravanju javnosti, neka Karamarko nastavi pizditi o stvarima o kojima je jedino sposoban pizditi - i eto nama pobjede na izborima! Tisuću glasova razlike, sto glasova razlike, deset glasova razlike - šta ima veze? :)

Tko je glasao

/facepalm

Pobogu, Fomo. Promocija plus, jedna od one dvije "agencije" koje su onako, ah, točno i precizno pogodile rezultate nekoliko posljednjih izbora u državi, jel'te, kaže da je SDP-u rating porastao 0,3% (slovima: nula cijelih tri posto), te da se iz toga "vidi trend". A ti odmah povjeruješ.

Nada umire posljednja, zar ne? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Naravno!

Nada umire posljednja!

Naime, jako mi je teško zamisliti pod kojim uvjetima bih mogla Karamarku poželjeti pobjedu!

Jer i od najgorega uvijek postoji još gore!

(Jedan moj poznanik je na pitanje: "Kako ste?" običavao odgovarati: "Hvala na pitanju, bit će i gore!")

:)

Tko je glasao

Ali, nema veze!

Ti, po svemu sudeći, ulažeš sve nade u "retuđmanizaciju" - čak i ako se na čelo tog pokreta stavi eventualni bivši udbaš! :)

Općenito, našoj kreativnoj mašti i optimizmu nema kraja! :)

Tko je glasao

jako mi je teško zamisliti

jako mi je teško zamisliti pod kojim uvjetima bih mogla Karamarku poželjeti pobjedu!
Jer i od najgorega uvijek postoji još gore!

U ovom trenutku, u Hrvatskoj od Milanovića goreg nema. Tko to ne vidi, taj je slijep. Ili te stvarno moram podsjećati na sve što se događalo u posljednjih 3 i pol godine..?

Ti, po svemu sudeći, ulažeš sve nade u "retuđmanizaciju" - čak i ako se na čelo tog pokreta stavi eventualni bivši udbaš! :)

Kao prvo, daj mi reci zašto bih vjerovao na riječ Manoliću, čovjeku koji je 25 godina šutio kao riba i baš sad naglo stekao dar govora? Kao drugo, nakon 15 protraćenih godina detuđmanizacije, lustracija je postala imperativ, a iskreno, meni je posve svejedno tko će je provesti.

Da, makar to bio i Mesićev bivši potrčko. Ne vjerujem mu, točno... ali kad ga je jedan Manolić tako javno oblatio, moglo bi biti da je ozbiljan. Kažu da je Tuđman bio major OZNA-e, zar ne? Ipak se 1965. jedini od visokih hrvatskih komunističkih dužnosnika usudio javno suprotstaviti Rankoviću i jasenovačkom mitu četnika pod titovkama.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Istinu govoreći,

tu ćakulu sam čula po čaršiji mnogo prije nego što ju je Manolić izgovorio.....

A od gorega uvijek ima još gore..... U ovom slučaju i od najgoreg Milanovića je još gori T. Karamarko. Po mom sudu.

Tko je glasao

He,he,

ne treba vjerovati Manoliću! Treba vjerovati onima koje će Karamarko dovesti kao svoje svjedoke u sudnicu! To su, naime, udbaši kojima on načelno prijeti lustracijom, međutim - valjda će biti pošteđeni budu li svjedočili Karamarku u korist! :)

U svakom slučaju: ludo zabavno! :)

Tko je glasao

Još niste skužili @Foma

što bi to bila lustracija....profesionalci..operativci, znači zaposlenici bivšeg SDS-a (službe državne sigurnosti, kolokvijalno- udbaši) nisu agenti, špije, žbirovi, dojavljivači, suradnici...itd..

Za njih se zna...oni su uredno zaposleni..umirovljeni što već....

Većina Hrvata je uredno kao i piloti, oficiri i milicajci..na poziv Franje T. prešla na hrvatsku stranu.

Njih lustracija ne brine...jer njihove obitelji, susjedi i kumovi..a i oni u mirovinskom i sl. znaju gdje su radili....

E oni su ti koji su držali na vezi...one na koje mislimo pod pojmom "udbaši".

Logično je da ih Tomo poznaje s obzirom na poslove koje je sve obavljao do sada.
Neki, pretpostavljam i danas rade u službama kao profesionalci. Njima se može dogoditi umirovljenje ako već do sada nisu umirovljeni i...ništa više.

Radi boljeg razumijevanja:Perković je bio profesionalac...a Vinko Sindićić agent....suradnik.

Agenti suradnici su imali svoje ..."normalne " živote...radili neku profesiju i sl., kao krinku , u žargonu se kaže "legenda"...i neki su i danas , možda na tim poslovima.... e njih treba brinuti lustracija...a potreba je da ih se osvijetli jer su ucijenjivi.

Naročito stoga što se većina njih počela baviti "biznisom" kao KGB-ovci, koristeći mreže bivše strukture, ucjene, podvale, namještaljke i sl.

pa su postali pandan ...cossa nostri...

Osim upetljanima i odgovornima u najteže zločine...nikom se zapravo ništa neće dogofiti...možda će nekima biti malo neugodno..ali to je to...

Zar Vi ne bi voljeli znati da vas je najbolja prijateljica u mladosti....zapravo špijunirala...

sve dobro...

Tko je glasao

Iz ovoga što ste napisali

zaključujem da je upravo Karamarko taj kojega bi lustracija trebala brinuti. :)

Mislim, ja živim svjetlosnim godinama daleko od tog svijeta i te problematike, i pustimo to što je Manolić nekidan rekao! - Meni je zanimljivo da sam tu ćakulu čula davno prije ove Manolićeve izjave..... A Karamarko je nehotice djelomično potvrđuje: on, naime, nedvosmisleno priznaje da je bio "obrađivan"! Razlikuju se samo u stavu oko ishoda te "obrade": je li bila uspješna, ili nije bila uspješna!

S obzirom da moju skromnu osobu nikada nitko nije ni "obrađivao", teško mi je zamisliti čak i okolnosti pod kojima bih Udbi bila zanimljiva za "obradu".... Ako razumijete što želim reći.....

A za to da li me je najbolja prijateljica špijunirala u mladosti - zaboli me ona stvar! Ako me i jest špijunirala - nije mi mnogo naudila! Dakle: prosto joj bilo!

:))))

Tko je glasao

Što se mene tiče,

ne treba im da plaćaju agenta za mene! Ja ću im sama, besplatno, otkucati sve o sebi ako ih baš zanima! :)

Mislim, Karamarko nije ni ljepši, ni pametniji od mene..... Kako je neka Udba došla do toga da njega "obrađuje", a mene ne?

Prosto sam ljubomorna!

:))

Tko je glasao

Najbolji kandidat i za SDP-ovce: T. Karamarko

Udba je obradila i Đurekovića i ostale hrvatske iseljenike. Jugošljam i velikosrbe nije dirala, oni su joj bili na vezi!

Karamarko im potjerao nekoliko crvenih krtica, a neki su i sami otišli, kada nisu uspjeli preuzeti HDZ (Prgomet), pa se jedan od glavnih ukazao, a ukazao se kao Milanovićev mecena na početku njegova mandata.

Čim se pojavio postalo je jasno kakva će ova vlast biti.

Koliko napadate Karamarka, jaano je o čemu se radi- o strahu struktura koje su već odavno trebale biti odbačene u prošlost!

Sva ta medijska histerija i napadi na Karamarka pokazuju baš suprotno od onoga što ta histerija prouzvodi. Karamarko je smijenio Josipovića i doveo Kolindu za hrvatsku predsjednicu, odabravši je za predsjedničkog kandidata i uzeo vojsku iz ruku Crvenog peradarnika.

A da je ono za što ga prozivaju , drukao bi za Josipovića i potajno stvarao probleme Kolindi Grabar Kitarović- tada predsjedničkoj kandidatkinji koja je zločinčevu bistu izbacila s Pantovčaka.

I SDP-ovcima- Hrvatima, ako je koji takav zalutao ili preostao u toj partiji, ostaje samo jedan izbor za opstanak- glasovati za Karamarka, jer im je on daleko bolji kandidat od Milanovića!

A ako je udbaš- kako je rekao pravi udbaš, onda je za njih bolji od Milanovića, pa mirne duše trebaju zaokružiti T. Karamarka!

Tko je glasao

Macka, Da se mi dvoje

Macka,

Da se mi dvoje kladimo.

Zinuli buju mnogi kad oni naprave veliku koaliciju.

Drukcije nebu islo, jer se nece moci osnovati vlada, a i EU pu malo pritisnula.

Tko je glasao

Treba nam hrvatski Viktor Orban i hrvatske "žarulje"

Ne mislim da hoće, jer Karamarko je udaljio glavni crveni most SDP-a i HDZ-a= Šeks i pontonski=Prgomet!

Ako bi bilo, kako kažeš, onda više nećemo biti prisiljeni birati "manje zlo" jer bi tada najveće bilo na jednoj velikoj hrpi i mogli bismo ga zajednički odbaciti.

Postoje i drugi : MOST, UIO, ....

EU ne želi pojavu novoga Orbana, u RH, ali nama je ona nužna.

Vidi mađarskog Orbana, sjetio se da bi nešto i Mađari mogli proizvoditi u toj EU: primjerice žarulje, koje je EU izbacila da bi Nijemci i ostali plemeniti sjevernjaci mogli prodavati svoje sijalice na ovo i ono, za koje drugi nemaju tehnologiju, ali imaju tržište koje njima treba.

Obnovljiva enerrija- koje podvale da bi se izvezla njihvoa tehnologija i radili njihovi radnici. Kud žeš obnovljivije energije od energije iz hidroelektrana- a što bi oni sebi htjeli prigrabiti.

Nama treba vlast prihvatljiva Hrvatima, a EU- povlači prste kada se dovede u takve situacije.
Istina, oni bi pokrenuli neke pobune, kao u Mađarskoj protiv Orbana, ali taj ih je lijepo pričepio!, jer njemu je to lakše budući nema podlih jugosa u medijima. Zato prije-lustracija!

Ne trebamo EU-slugane, nego prave hrvatske predstavnike koji će štititi hrvatsku slobodu , resurse i stvarati Hrvatima uvjete za poslovanje.

Ako to Karamarko, ili već tko ne bude, na Markovom trgu bit će frke i s braniteljima i s braniteljima branitelja- Hrvata sa svih strana.
Ovi prosvjedi nisu samo protiv aktualne vlasti, engo i protiv buduće.

Oporba bi morala pokrenuti nešto za zaštitu Imunološkog, jer kasno je čekati izbore,a za CO bi trebalo biti debele frke za pljačkatore!

Prihvaćam, samo za virtualnu kavu- dobiješ sličicu na pollitici!.)))

Tko je glasao

Karažulja

Ja sam siguran da ćemo se pod Karamarkom odmah baciti na proizvodnju žarulja, a ne na 101-u reviziju udžbenika povijesti.

Tko je glasao

HRT-žulja i Lustri-žulja

Nadam se da će biti "revižulje Policižulje", "HRT-žulje", Lustri-žulje, ... i da će dobro nažuljati Crvene perad-žulje zbog CO, HAC-a, Imunuloškog, Vukovara, Crkve sv, Marka, ...

Tko je glasao

Podsjetili ste me draga @Foma

na moj prvi prosvjed. Sad ću ga podijeliti s Vama.Zapravo..moj prvi dodir s tim stvarima..ako ne računam špijuniranje četnika koji su mitingovali 90-tih...znači u smislu redovnih poslova bio je kad sam bio šef osiguranja u mjestu Šaš između Siska i Hrv. Dubice...kada je banjalučki biskup Komarica dolazio obići izbjegle Hrvate. Bilo je to negdje u rano proljeće...čak zimu...valjda veljača 1996.g., znam da su mi ozeble noge;-)))

Moja zadaća je bila da procijenim ev. ugrozu štićene osobe i pratitelja. Mnogi Hrvati izBosne- izbjeglice smatrali su ga tada 1996.g. odgovornim za svoju kalvariju..jer ih je sve godine nagovarao da ostanu kod kuća..da bi ih na kraju četnici poslije Oluje protjerali..iako su do tada bili lojalni vlastima Radovana Karadžića..mnogi služili vojsku..ratovali i s puškom..a ne samo s lopatom u radnim vodovima..što su većina.

Uglavnom..prije nego što je biskup dolazio...mi smo znali prije građana.....

Čak devetoricu sam našao..u samoj pripremi za procjenu..koji bi ga najradije ubili....petorica su bili samo lajavci, dvojica su u to vrijeme otišla u Njemačku..a dvojici sam odredio flastere....na skupu...da stvar bude zakomplicirana..biskup im u polurazrušenoj školi drži misu...a onda krene da se druži s njima..grle se, ljube..plaču... daju mu pisma za rođake koji su ostali tamo kod Banja Luke.

Moj posao je bio da ga smjestim u auto za Zagreb...imao je dogovoren prijem kod Tuđmana...i čim sjedne u auto..preuzimaju ga kolege iz Zagreba..moja briga prestaje...

u jednom trenutku prilazi mi njegov tajnik i veli...biskup mora krenuti za Zagreb ..ima dogovoreno....krajnje je vrijeme, a pred njim masa..par tisuća ljudi koji se tiskaju...

ja na metar od njega i ekipa u civilu oko njega pazimo na ruke koje guraju pisma....

Stao sam pred njega...dvojicu od 100 Kg. i 1.90 m pokraj..primili su ga pod ruke i krenuli smo se probijati kroz masu da ga ubacimo u aute zajedno s njegovom pratnjom, tajnik i par svećenika, fratara.

Naravno da nismo bili nježni krećući se kroz masu..jedina riječ je bila; mjesta, mjesta....neki su dobili čizmom po cjevanici, nekima se snažno nagazi na prste, neki dobiju lakat u pleksus..pa nek se žale...mrki pogled i grub , ozbiljan nastup..nema druge.

Što hoću reći...nije isto osiguravati paradu ponosa...ili ovako nešto...

Ovdje su s obje strane oni koji znaju taj posao...garant su među braniteljima prosvjednicima bili mnogi koji su ...do jučer... to isto radili..i kolege znaju kako razmišlja onaj odjeven kao kornjača.

Znači..autor dnevnika nije do kraja u pravu...jest u pravu kad upućuje na odgovornost onih koji...danas..stoje iza policije...međutim..policajci kao takvi..uslijed obuke i adrenalina..ne razmišljaju previše...uostalom, njihovo ni nije da puno misle u takvoj situaciji.

Srećom, lijepo se čulo na TV-u kako neki rukovoditelj izdaje zapovjed; Ne U CRKVU... znači taj, prema mom iskustvu..bio je pravi čovjek na pravom mjestu..jel da su uletjeli njih par..a mogli su tzv. klinom..našli bi se u gadnoj situaciji..imali bi talačku situaciju..i polurazrušen Zagreb.

Ne znam koji je..ali predlažem ga za neko odlikovanje..nagradu.

Znači..što nije eskaliralo u veće pizdarije..može se zahvaliti tom rukovoditelju..i braniteljima s istim takvim iskustvom.

Ni jedna intervencija na masovne prosvjede nije slična nekoj drugoj...to nije internet..to su ljudi.

Među prosvjednicima su i oni koji znaju kako onesposobiti vodeni top...koji znaju kad i kako se upotrebljava suzavac, šok bombe i druge alatke.

Pa vidjeli ste da policija nije izvela ni pse za ratjerivanje mase..jer bi bili bezveze..kad MI znamo kako se njih neutralizira....i tako...

Ukoliko ovi nastave raditi na tome da i četnici, agresori dobiju mirovine / penzije...kako ja procijenjujem...Zagreb će doživjeti mnogo lijepih stvari..koje se daju podvesti pod frazu: dao ti Bog da živiš u interesantnim vremenima. Imat će nounari iz sfere jugošljama o čemu kmečati..a ustaše koje toliko prizivaju će im se činiti kao Majka Tereza.

sve dobro...

Tko je glasao

Po mom mišljenju,

odlikovanje najvišeg reda je zaslužio i onaj policajac koji je otrpio onu ruku na svojem vratu.....

No, upravo jutros čitam na nekom portalu: novinari su pokušali istražiti je li istina da i ustaše iz 2. sv. rata dobivaju mirovine, i koliko ih je..... Pročitajte taj tekst!

Jednu Milanovićevu konstataciju poštujem, i rado ću je ponavljati: svi građani Hrvatske koji su sudjelovali u pobuni protiv Hrvatske - abolirani su! I nije im oprostio ni Milanović, ni Račan, ni Teršelič, nego - Franjo Tuđman!

A abolicija, to jest, oprost - nešto znači! Podrazumijeva neke konzekvence..... A Tuđman niti je mogao, niti je trebao učiniti drugačije!

Prema tome, samo oni kojima se dokaže da su počinili ratni zločin mogu na zakonit način biti izdvojeni, odstranjeni. Svi ostali su abolirani, prema tome su - ravnopravni građani RH.

Tko je glasao

upravo jutros čitam na nekom

upravo jutros čitam na nekom portalu: novinari su pokušali istražiti je li istina da i ustaše iz 2. sv. rata dobivaju mirovine, i koliko ih je..... Pročitajte taj tekst!

Izmišljotina: STJEPAN MESIĆ: 'Ustaše ne dobivaju mirovinu u Hrvatskoj' 20.5.2015

samo oni kojima se dokaže da su počinili ratni zločin mogu na zakonit način biti izdvojeni, odstranjeni. Svi ostali su abolirani, prema tome su - ravnopravni građani RH

Točno. Ali to ne znači da smo idioti, pa ćemo zaboraviti što su u ratu radili, niti da smo im dužni dati mirovine i status civilnih žrtava rata. To nek' traže od Martića i Miloševića.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

to je zato što ste toliko dobri

da ste naivni... poštovana @Foma

"odlikovanje najvišeg reda je zaslužio i onaj policajac koji je otrpio onu ruku na svojem vratu....."

On treba zahvaliti onima s druge strane što nije prošao puno gore..a mržnju zbog nepravde usmjeriti na one koji su ga doveli u poziciju da postupa, kao pješadinac..potpuno bezveze, nepotrebno i suprotno osnovnim načelima zaštite ustavnog poretka i načelu razmjernosti....sve u funkciji obrane izmanipuliranog i nadobudnog premijera Milanovića i njegove zločeste klike.

Pročitajte i dobro prostudirajte priopćenje Sindikata policije...doslovce umiveno pozivaju vladu; ne pokušavajte nas zloupotrebiti.... ne tjerajte nas da postupamo suprotno pravilima....

nadalje:

"novinari su pokušali istražiti je li istina da i ustaše iz 2. sv. rata dobivaju mirovine, i koliko ih je...." ..novinari lešinare kao i obično..ide se na ucjenu.. vlasti... javnosti... u stilu da ako ustaše iz WW2 primaju mirovine...trebaju i agresori iz D.r. Pupovac je čak rekao da treba objaviti registar - ustaša_.

Moj komentar je .....podržavam da se objavi registar ustaša i domobrana iz WW2...neke poznajem... naime, ako upoznam nekog starca koji je u WW2 bio ustaša 41. znači da se borio za iste ideje za koje i ja 91., pa smo slijedom toga: braća po oružju...i ideji... takvog starčeka bih ljubazno pozdravio....popio piće s njim, popričao...čvrsto mu stisnuo desnicu....

Podržavam ideju da sve bude JOT. Tko je činio zločine neka odgovara, a borba protiv Jugoslavije je ideja koju treba nagraditi, pohvaliti, poticati..pa makar se pripadnici te ideje zvali i ustaše...bmk..kako će Pupovac i ostali to zvati. Kužite?

Za razliku od toga, one koji su se borili protiv Hrvatske, za Jugu ili V. Srbiju...treba ismijavati i ponižavati a zločince strogo kazniti. Abolicija i oprost je jedno...a nagrađivanje za isto potiče mladočetnike da pokušaju ponovno...prema tome se treba ići đonom...odmah satrti to da se i naša djeca ne moraju tući za koju godinu.

Ucjene ustašama su promašene..jer za komunističku kopilad i četnike...svi smo mi ustaše...dok je Draža u međuvremenu antifašist..moš si mislit.

Spin komunističkog odojka Z.M.-a
"abolirani su! I nije im oprostio ni Milanović, ni Račan, ni Teršelič, nego - Franjo Tuđman"

da i ? neće ih se goniti SAMO ZBOG SUDJELOVANJA....i to je to...

zbog toga ne mogu biti NI NAGRAĐENI privilegijama, benificijama i sl. ma koliko god bili njegovi glasači. Ispada, četnici i komunisti opet zajedno protiv Hrvatske.

Usput, uživam gledajući kako se ..ovi neki...pozivaju na Franju, jebo ih Tito.

Ravnopravni građani da...ali to ne podrazumijeva izjednačavanje s nama protiv kojih su ratovali. Pozivanje na ravnopravnost je licemjerno....toga nema nigdje u svijet... nećeš hraniti džukelu koja ti grize ruku....kideše na tvoju djecu i ukućane, susjede i slučajne prolaznike...nego ćeš je ocjeniti četvorkom ( napomena: četvorka je oznaka- naziv za kalibar sačme).

Vidite, pošto su haške presude takve kakve jesu...registar branitelja je promašio svrhu...naime..skoro svakom od nas se moglo nešto prikačiti metodom ; dva bez duše treći..u problemima.

Sada kmeče...da treba objaviti sve registre..partizana, ustaša, četnika iz devedesetih...zašto ne?

Četnici u RH ne smiju biti privelegirani...i to je to.

sve dobro...

Tko je glasao

Svejedno mi je tko ih je

Svejedno mi je tko ih je abolirao četnike!
Vrijeme je, čak se kasni, sa ukidanjem te abolicije.

Očito da nakon puštanja Šešelja iz apsane i "uznesenja" čiča Draže u Hrvatskoj bukti neočetništvo.
Kako i koliko, - djelomice sam pokazao u svom dnevniku Čiča Dražina koliba samo letimičnim pregledom tiska i izjava.. ne baš bilo koga.

Tko nije u stanju povezati puštanje Šešelja na slobodu, Dražu i odziv toga što za posljedicu ima grupašenje u Hrvatskoj tome je mjesto na "štrikeraj i heklanje" portalu a ne ovdje.

Tko je glasao

Ne brinite!

Šešelju se pogoršava zdravstveno stanje, čini se da je pri kraju - a teško da je ikome zbog toga žao. Ima li veće kazne od toga?

Tko je glasao

Da, eno se i dojučerašnji

savjetnik "najutjecajni britanski Srbin" koji je kod nas zastupao Jugoslaviju...otvoreno svrstao na srpsku stranu..kao Feralovci u Novosti tako i on na listu za " nacionalne manjine". Poziva Srbe koji govore "kaj" da se žešće uključe..haha...eto tko nam je "savetovao" lignju.

Neočetništvo ne bukti.....među narodom nego više medijski...Srbi kao građani manje više su danas ok. mirno žive i rade, e ali ovi njihovi profesionalni voždovi...koji žele živjeti od svog srpstva...potkuruju vatru..misle ucjenjivati Hrvatsku i ujedno umanjivati odgovornost Srbije za prošle ratove. Pri tome im najgori među nama Hrvatima..drže lojtru.

Zapravo rade svijesno u korist hrvatske štete i u korist štete Srba u Hrvatskoj.

Već 150 godina, od Garašanina, spremni su se boriti za Veliku Srbiju do poslednjeg Srbina...iz Hrvatske.

Valjda po onoj poznatoj srpskoj poslovici : "bez treće nema sreće".

sve dobro...

Tko je glasao

Ordinarni glupane i lažove

po čemu je to Jović stao na srpsku stranu? Jedini za kojeg se sjećam da je otvoreno stao na srpsku četničku stranu si upravo ti, kad si branio Šešeljeva "ljudska prava".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pa napisao sam

kandidirao se nešto za Vijeća manjina..sad da li kao Srbin ili Jugoslaven ne znam a i svejedno je.

sve dobro...

Tko je glasao

Da

i?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

evo

"""Profesor Dejan Jović sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti bio je jedan od kandidata na listi Srpskog narodnog vijeća (SNV) za članove Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Razloge svoje kandidature Jović je uoči prošlotjednih izbora objasnio na društvenim mrežama."""

sve dobro...

Tko je glasao

Stvarno si glupan

Otkad je kandidatura za vijeće nacionalne manjine - neočetništvo?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

znači, on je savjetovao

bivšeg predsjednika I.J.-a i glumio svo vrijeme nekog velikog intelektualca, jugoslavena, bratstvo- jedinstvenika itd.stručnjaka za nešto,puštao probne balone i rehabilitirao ideju jugoslavenstva...pošto je proces detuđmanizacije završen, pošto je izdaji skloni Ivela izgubio poziciju i u državi i u stranci..mariginiliziran je..potrošen..iskorišten i odbačen kao stara flundra...
g. savetnik izlazi na otvoreno i angažira se na najprizemnijem nivou radi homogenizacije srpstva....pada s visina nezavisnog intelektualca na prizemno srpsko profi kmečanje... to možda nije četništvo s bradom i redenicima preko prsa i kamom u ruci..ali da se slično češljaju..tj. zalažu se za isto ( regija, jugoslavija, velika srbija isti kurac) ..pod krinkom borbe za manjinska prava...vidi se iz svemira.

Eto i ti si @mangulice upregnuta u ista kola.

sve dobro...

Tko je glasao

On i jest intelektualac

Ova izjava o marginalizaciji i potrošenosti ti je doista bedasta... čudno je da mu se uopće da zajebavati s ovom državom.

Gospodinu savjetniku je svaka bila na mjestu, a Josipović se srozao između ostalog i kad se njega odrekao.

Jović je dao do znanja da se ne boji biti Srbinom, što je vama opsesija - željeli bi da ih ima i da se boje. A njih nema i ne boje se.

Jović i Pupovac su bolji Hrvati od tebe, jer su humanistički i progresivno orijentirani, za razliku od tebe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Jović je dao do znanja da se

Jović je dao do znanja da se ne boji biti Srbinom, što je vama opsesija - željeli bi da ih ima i da se boje.

Niti jedan etnički hrvatski Srbin koji ne radi protiv Hrvatske nema nikakvog razloga za strah. Nasuprot tome, svi oni koji žive u Hrvatskoj, a zastupaju neprijateljske interese države Srbije, ne mogu i neće moći mirno spavati - posve neovisno bili Hrvati, Srbi ili bilo što drugo.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da, da

ibermenši...obični agenti srbijanske obavještajne službe... s kojom na daljinu upravljaju Englezi...ljudi s misijom...

pozdravljam sve što dobro naprave za Hrvatsku.....samo..iskustvom poučen nekako sam skeptičan...pitam se zašto...

pitanje je ...iz koje pičke materine su se najednom pojavili;on, Teršelićka i još njih pun kurac....koji samo rade u korist hrvatske štete....za hrvatske novce...

sve dobro...

Tko je glasao

Ma daj!

Koju je to štetu napravio Jović, a koju Pupovac? Koju štetu radi Teršelička?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koju je to štetu napravio

Koju je to štetu napravio Jović, a koju Pupovac? Koju štetu radi Teršelička?

Koju štetu? Za početak, ponavljaju Miloševićevu ratnu propagandu. Naravno, za njih i tebe to nije šteta, nego korist.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Daaa?

Daj mi citiraj tu Miloševićevu propagandu koju ponavlja iti jedan od nabrojanih.

Ne bi trebalo biti teško, toga vrerojatno ima pun k... za ne :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Daj mi citiraj tu

Daj mi citiraj tu Miloševićevu propagandu koju ponavlja iti jedan od nabrojanih.
Ne bi trebalo biti teško, toga vrerojatno ima pun k... za ne :P

Vidi je, kao, živi 15 godina u nekoj pećini i tek je jučer izašla. "Hrvatski referendum nelegitiman", "građanski rat", "Hrvatska počela rat", "Srbi ugroženi u Hrvatskoj", "Srbima se '91. trebala ponoviti '41", "Hrvatska protjerala Srbe"... sve redom izvorno SANU, Milošević, Štrbac & co.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Sporo pamtiš, brzo zaboravljaš...

O referendumju je Jović rekao, ako se ne varam, da je bio neliberalan. Nije mi poznato što su ostali govorili o referendumu. Referendum je bio neliberalan, tj. kako je on to lijepo hrvatski rekao - neslobodan. Točnije, rekao je sljedeće:

Naši referendumi o nezavisnosti bili su – osim crnogorskog iz 2006. – vrlo neliberalni. Možda su bili „demokratični“ ako se pod „demokracijom“ podrazumijeva samo utvrđivanje koga ima više a koga manje. No, liberalni sasvim sigurno nisu bili – jer nije bilo dovoljno slobode da bi svatko bez opravdanog straha od drastičnih posljedica mogao reći točno ono što misli. Na jednoj strani bili su oni koji su separatizam a priori i bez ikakve potrebe za objašnjenjem proglasili nedopustivom opcijom i „izdajom“. Na drugoj strani, oni koji su krenuli putem otcjepljenja, i koji su proglasili one druge – koji su zagovarali opstanak zajedničke države – „agresorima“ (ako se radilo o pripadnicima nekog drugog naroda) ili „izdajnicima“ (u slučaju da se radilo o pripadnicima istog naroda). U nekim slučajevima, drugu se stranu gotovo uopće nije moglo ni vidjeti ni čuti, kao da ne postoji. To nije bilo zbog toga što ona doista nije postojala, nego zato što je bila ušutkana neprekidnim etiketiranjem i prijetnjama, od kojih su se mnoge i ostvarile. Nije bilo dovoljno slobode. A nema je ni danas. Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših „referenduma o nezavisnosti“. Oni su održani kao jedna vrsta uvertire u rat, ili prve epizode rata, a ne s ciljem stvaranja mira. „Razgovaralo“ se preko nišana. Njihov je „smisao“ bio – pokazati moć i silu drugima: i onima koji su bili proglašeni „izdajicama“ i onima koje se tretiralo kao „agresore“. Oni su služili za isključivanje drugih, njihovo eliminiranje, nadglasavanje i zanemarivanje.

Uspjeh separatizma bio je, dakle, u velikoj mjeri rezultat nasilja, prijetnji i neslobode – a ne slobodno izražene volje izražene na neupitan način i u okviru liberalno-demokratskog poretka, tvrdi Jović koji tvrdi da je 1991. godine bilo opasno biti protiv samostalnosti.
http://www.abcportal.info/clanak/dejan-jovic-referendum-o-neovisnosti-hr...

Što se tiče građanskog rata, cijeli svijet o ratu u Jugoslaviji i o ratu u Hrvatskoj govori kao o građanskom ratu.
https://www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1LAVG_enIS597I...
Definicija građanskog rata je sljedeća:
"A civil war is a war between organized groups within the same state or republic,[1] or, less commonly, between two countries created from a formerly united state.[2] The aim of one side may be to take control of the country or a region, to achieve independence for a region or to change government policies.[1]" - http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_war .

Tko govori da je Hrvatska počela rat (osim Feniksa :P)?

Srbi jesu u Hrvatskoj i dalje ugroženi. Zahvaljujući tebi, drvosjeku, ppetri i sličnima sve više. ppetra, u maniru garaže i selotejpa podastire i liste za odstrel.

Srbima se trebala ponoviti '41., zato su i pobjegli da im se ne ponovi.

Iz čega slijedi i posljednja tvrdnja. Za koju nemam pojma koji ju je od njih rekao, ali je točna. Ili doista misliš kako jedan narod doborovoljno napušta svoju višestoljetnu domovinu i odlazi na ništa - onda si ili glup ili lud.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Srbi nisu ugroženi ni najmanje

lupetaš @mangulice.....

ako budu ugroženi onda to budu najviše zahvaljujući upravo Pupovcu, Joviću i našoj bagri..komunističkoj kopiladi koji bi ih da mogu gurnuli pred cijevi po n-ti put u 100 g.

Jednostavno ih je premalo a Srbija je slaba...inače bi naše komunjare koje se nisu reformirali..po staroj špranci..izazvali rat..samo da spriječe ono što nisu uspijeli lex perkovićem...

Jedina ugroženost Srba u RH očituje se u samosegregaciji koju im nameću njihovi lideri i SPC ljubitelji popa Đujića.

Naravno..takvi kao ti ..orjunaši...jugošovinisti...ih također pumate...ali jednostavno...na tom kosturu nema mesa... Juga je crkla zauvijek..a ni međunarodne okolnosti vam trenutno ne idu na ruku.

sve dobro...

Tko je glasao

Vrbe

Srbi nisu ugroženi ni najmanje
Ajde ti zamisli situaciju da natpise na državnim ustanovama pisane i tvojim jezikom ili pismom krene razbijati bijesna rulja i da ta ista bijesna rulja pokrene referendum koji zabranjuje upotrebu tvoga pisma i skupi nevjerojatan broj potpisa, ti se ne bi osjećao ugorženim, tu ne bi prepoznao nacionalističku mržnju?

I sad pusti to tko je započeo ovaj rat i tko je koga zaklao, rat je završio, postignuti su neki dogovori i date nekakve garancije, a sad jednostavno gazimo vlastito obećanje, jel' to nešto što daje ikakvu sigurnost ili možemo očekivati da će se nešto i sutra preokrenuti?

I još, kako bi se osjećao da doministar samo spomene mogućnost priznavanja invaliditeta tvojoj manjini i isti čas se dignu branitelji, postave šator usred grada i krenu žestoki prosvjedi i križarski marševi?

Hvala Bogu nitko ne vješa Srbe na vrbe, no da ne postoji animozitet (da ne upotrijebim neku drugu riječ), e to nije istina, nažalost.

leddevet

Tko je glasao

Dečko, ajde oladi

za nježne osjećačiće razoružanih četnika živo me , bmk...

jedino što im ja mogu ponuditi..ako bi srali...još istoga...

To što su našli nekoliko prodanih duša....ništa ne mijenja na stvari...mržnje nema ali se lako može stvoriti...

Navijalo se za Hag...molim lijepo sad prihvatite pravne posljedice haških presuda....

Haške ucjene su prošlost...što ćemo sad...

Na međunarodnom sudu je utvrđeno tko je agresor..što ćemo sad..

sve dobro...

Tko je glasao

Na međunarodnom sudu je

Na međunarodnom sudu je utvrđeno tko je agresor..što ćemo sad..
I sad bumo ih prcali do daljnjega!

Vidi, srčeko, u gornjem komentaru sam naveo neke stvari koje su se dešavale i koje se dešavaju i ne vidim da si išta od toga demantirao ili barem obrazložio nego si dapače odlajao jedan svoj standardni paket prijetnjica. Ukratko potvrdio si moj komentar.

leddevet

Tko je glasao

vidim "srčeko"

ti bi četnike gladio peruškom po guzici.... odgajao novu generaciju kandidata
za pred strojnicu...

meni je izgleda više stalo do Srba nego tebi i takvima....

ps.ja ne lajem nego škljocam zubima, hehe

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci