Tagovi

BELFASTiranje Vukovara!

Stvara li hrvatska vlast od Vukovara Belfast? Skandalozno!

"Zato se ne treba čuditi Božićnoj čestitci patrijarha Irineja, jer je on rekao ono što većina Srba smatra normalnim, a posebice se to odnosi na profesionalnog "Srbina" na privremenom radu u Hrvatskoj Milorada Pupovca i njegovo Srpsko narodno vijeće. Jesu li se on i SNV ogradili od uvredljive čestitke patrijarha Irineja. Nisu. I tu diskusija završava".
Nije za čuditi se Irineju i srpskim vlastima, koji i dalje- čak i Božićnom čestitkom svojim vjernicima ,iskazuju velikosrpske planove posezanja za hrvatskim teritorijem, ali je za čuditi se hrvatskim vlastima i hrvatskoj policiji koji potiču Srbe iz Vukovara da stvore običaj sličan onome u Belfastu- gdje policija osigurava vjersku kolonu protestanata.

Stvara li, namjerno, hrvatska vlast od Vukovara Belfast?

Kakve automobilske kolone za Božić?

Zašto se ne zabrane takve, izvan vjerskih objekata automobilizirane procesije koje nemaju nikakve veze sa slavljenjem Božića?

Ta automobilska kolona po svojim ciljevima počinje podsjećati na tenkovsku kolonu na Vukovar.

Umjesto da dostojanstveno slave po svojim kućama, u svojim crkvama, oni posežu za ponašanjem kao za nogometnih natjecanja i svoj vjerski blagdan pretvaraju u "vašar"!

Skandalozno!
A još je skandaloznije što hrvatske vlasti potpomažu to crkveno mitingašenje, kao onda svjetovno.

Umjesto starih mitinga iz devedesetih, sada su se počeli opet rojiti po hrvatskim trgovima i jedan vlastiti crkveni blagdan počeli su pretvarati, pomoću svojih političkih partija koje ih predvode, u prave vašare i mitinge.

Sramota je što umjesto zabrane takvih "novih običaja" -širenja velikosrpstva korištenjem crkvenoga blagdana, hrvatska policija sudjeluje u takvom skandalu- osiguravanja automobilske kolone u Vukovaru i pokušajima Belfastiranja hrvatskoga grada.
Što hoće time svijetu poručitI?
Da im treba Belfast, kako bi prokazali Hrvate neizlječenima od "fašizma", a sebe kao "antifašiste"!

Stvara li hrvatska vlast od Vukovara Belfast?

Zašto potiče nastajanje kolone slične koloni protestanata u Belfastu?
Meni je to sramotno!

Ove kolone po ciljevima su vrlo slične ondašnjim tenkovskim, i kao onda tenkove, tako i sada tzv. vjerničke motorizirane kolone treba vratiti u Crkve.

Ukoliko vlast ne prestane Belfastirati Vukovar, možemo dobiti vjerske automobilske kolone pravoslavaca za njihove blagdane, sutra možda neke muslimanske automobilske kolone, zatim harikrišnara, ...

Zašto ne?

Kada je dozvoljeno jednima, zašto ne i drugima, pa neka trube po gradovima i na trgovima skupa sa svojim političkim vodstvima koja vjeru koriste kao političko sredsto - mitingašenje na crkveni način!

Na Bajram bi, da imaju vlasti kao u RH, uskoro mogli po Njemačkoj gledati automobilske kolone s muslimanskim vjernicima koji bi trubili njemačkim gradovima i nosili natpise njemačkih gradova na turskom ili tko zna kojem jeziku!?

Skandalozno!
Vlast jedne države pomaže Belfastiranju vlastitoga grada i koristi policiju te iste države da ustoličuje nevjerske običaje- u vjerske blagdane neke manjine, kako bi toj manjini pomogla uvoditi nove običaje provociranja na vjerske blagdane.

Skandalozno je do koje razine je vlast spremna gaziti hrvatski Vukovar s bijednom isprikom kako je to zaštita manjine.
Dozvoliti manjini da Belfastizira grad koji je prethodno genocidno pregazila, je skandalozno!

Njihov vjerski vođa Irinej govori o Hrvatskoj kao ostatku ostataka srpskih zemalja Like , Korduna, Slavonije,..., a predsjednik im o "Vukovar je srpski grad", dok u RH za to vrijeme, Pupovac i nejgova politička partija koordinira vjerske aktivnosti i obilazi "vjerske mitinge", a policija čuva "vjersku motoriziranu kolonu" i pomaže Belfastiranju Vukovara, Riječki trg postaje nalik na oltare srpske pravoslavne crkve i partizanski ples- za vrijeme svega toga nekakve hrvatske vlasti takve aktivnosti nazivaju "zaštitom manjina na najvišem nivou u EU"!

Skandalozno!
Od ove godine slična proslava na Badnjak je i u Moravicama, a postoje naznake da će nam se iduće godine priključiti i Pula, rekao je predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine PGŽ-a Milan Eraković, istaknuvši za ovu godinu početak izgradnje Srpskog kulturnog centra u Rijeci, iako je to bilo najavljivano i prošle godine. Očito se planira velika akcija- za srpske vjerske blagdane- vjersko mitingašenje na ulicama hrvatskih gradovova.

Uskoro bi se, zbog ravnopravnosti svih vjerskih zajednica, moralo, svima njima, dozvoliti i upućivati ih da svoje vjerske blagdane proslavljaju na javnim prostorima, u automobilskim kolonama umjesto u svojim crkvama, a policija bi morala osiguravati sve te vjerske kolone, kao što osigurava kolone koje slave uspjehe nogometaša.

Sekularna vlast provodi klerikalizaciju hrvatskih gradova!

Ali, dok u vrijeme katoličkih blagdana: " Naši mediji danima prije katoličkog Božića crkvu i svećenstvo proganjaju za politikanstvo. Objašnjavaju nepovezivost Crkve i politke. Željko Jovanović naziva biskupe lažljivcima. Srpski patrijarh Irinej vrlo otvoreno prijeti svima preko svoje poslanice, jer se progone Srbi i žele ih istjerati nesrbi iz Hrvatske...," za vrijeme pravoslavnih blagdana, isti, čuvaju svetost tih dana i pokušavaju pravoslavljem nakititi javne trgove hrvatskih gradova promičući Irinejeve poruke pravoslavnim vjernicima, te hrvatska vlast policiju pretvara u osobnu gardu pravoslavne automobilske vjerničke kolone koja- nastavlja slavnim putovima koje su im prokrčile tenkovske jedinice po ulicama Vukovaru.

Ako papinska garda može čuvati Papu, zašto policijska garda RH ne bi čuvala pravoslavnoga "Papu" Irineja, odnosno njegove sljedbenike u automobilskoj Božićnoj miting koloni!

Apsurdno, ali istinito: hrvatska policija je, njenim angažiranjem u zaštiti automobilske motorizirane pravoslavne kolone, ujedno i u zaštiti Irinejevih Božićnih i izvanbožićnih posezanja za hrvatskim teritorijem, i u tu svrhu promicanja i ostvarivanja Belfastiranja Vukovara!

Apsurdno!

Komentari

M nrvn

M nrvn ,“blfstrnj“
Sm „blfstrnj“ prvd njmnj psljdnjh 15 gdn
n kj s g prglsl, kk n...“ mjstm psbng pttt“.
njblj g j bl knzrvrt 1992.
mrl slčn nm prvm blfst, ć pkzvt pvjst kk s dgdl nkm glvm

< hrf="http://www.slbdndlmcj.hr/Spktr/tbd/94/rtclTp/rtclVw/rtcld/42151/Dflt.spx" ttl="http://www.slbdndlmcj.hr/Spktr/tbd/94/rtclTp/rtclVw/rtcld/42151/Dflt.spx">http://www.slbdndlmcj.hr/Spktr/tbd/94/rtclTp/rtclVw...

- Td, 1991. gdn, prv s npdnt Srb, npdnt j Jgslvj, n Hrvtsk! Gjk Ššk, Brnmr Glvš Vc Vkjvć prttnkvskm ržjm, ‘rmbrstm’ s npl Brv sl d b sprvcrl rt. z stg rzlg sršn j mst sjk”, tvrd Jsp Bljkvc.

Tko je glasao

"Zbog izjave da je Vukojević

"Zbog izjave da je Vukojević s Glavašem i Šuškom 1991 pucao po Borovu selu kako bi provocirali Srbe, Vukojević je protiv Boljkovca podigao tužbu. Nedavno je Županijski sud u Zagrebu presudio u korist Boljkovca. Njegovi svjedoci bili Jadranka Reihl-Kir, supruga ubijenoga svjedoka bivšeg načelnika osječke policije Josipa Reihla-Kira, i Stipe Mesić. Jadranka je posvjedočila da su Vukojević i ostali došli po njenog supruga da ih vodi u smjeru Borova sela, o čemu je on sutradan obavijestio Boljkovca. Stipe je potvrdio da mu je kao premijeru nakon pucanja po Borovu selu Boljkovac donio dokumentaciju o pedesetak ubijenih srpskih građana u Vukovaru. Nezadovoljan presudom, Vukojević je vikao po sudskim hodnicima. Naravno da te činjenice neće utjecati na reinterpretaciju Domovinskog rata. U tabue ne dirati."

Tekst Danko Plevnik "Mišljenja" - Slobodna Dalmacija 5.1.2014

Tko je glasao

bog izjave da je Vukojević s

bog izjave da je Vukojević s Glavašem i Šuškom 1991 pucao po Borovu selu kako bi provocirali Srbe, Vukojević je protiv Boljkovca podigao tužbu. Nedavno je Županijski sud u Zagrebu presudio u korist Boljkovca.

A znaš odakle to zna Boljkovac, jer je UDBA (tj. iznad nje oćemo gurati do SAD i CIA-e...) dala zeleno svjetlo toj ekipi Šuška , Glavaša ... Zato i Perković neće nigdje , jer pala bi sva ekipa od "ekstremnih desnih do ekstremnih lijevih" , a u biti samo su kopali pozicije pa koja strana izgubi samo se prekobace na drugu...

Za bolje znanje o ovome , treba potražiti mjesto Norval u Kanadi i istražiti sve i uz to nadodati... Isto još gore je sa Srbima (Milošević, Jugobanka , SAD...) i Muslimanima... Zato nekada nemam pojma , da li je dobro sve istine otvarati.

PS. valjda ste jučer gledali FOKUS koji me iznenadio solidnom kvalitetom... ŠTa je rekao onaj smrad Nobilo na kraju... :)

Justice for all !

Tko je glasao

Od Norvala do Udbe

jebiga @Busola, valjda ti je promaklo to da isti oni koji su , kad su Tuđmana svrstavali u ustaše spominjali Norval, a danas ga isti ti predstavljaju kao projekt Udbe u svijetlu lex perkovića.

Mislim ono, ajmo bar pokušati biti dosljedni.......

hehe

sve dobro...

Tko je glasao

jebiga @Busola, valjda ti je

jebiga @Busola, valjda ti je promaklo to da isti oni koji su , kad su Tuđmana svrstavali u ustaše spominjali Norval, a danas ga isti ti predstavljaju kao projekt Udbe u svijetlu lex perkovića.
Mislim ono, ajmo bar pokušati biti dosljedni.......

Dijelom se slažem , al zar Vi nikada niste mislili da postoje puno jači od ovi sada škripe na televiziji , a čak nisu sa ovih prostora... Politika bivše države od umiranja Tita se dijelom vodila izvana. Samo se zapitaj šta je potpisala Milanka Planinc sa MMF-om, a zna se ko stoji iza tih igrača...

Franju smatram pozitivnom osobom koja je jedva izvukla toliko koliko je mogla pored svega što je oko sebe imala... A znao je on itekako da postoje jači , pa je kasnije puhao na hladno i vikao žuti, zeleni, rozi, - Soroševi plaćenici ... samo što ni on nije došao do ideje ko je iznad Soroša i takvih ili možda je , ali nikada nije to htio reći , ko što Sanader ni zucnut o Hypo banci i Haideru i Kutlereru.

Justice for all !

Tko je glasao

Ispravak Milka Planinc... da

Ispravak Milka Planinc... da ne bude baš da tako važno ime "reforme" mašim. Kasnije dolaze još neki igrači , a MMF dokumente bi se dalo izvući ... ZAšto je u Jugi nastala inflacija i šta ju je prouzročilo ...?

Ko zna ?

Justice for all !

Tko je glasao

Ronald Reagan je 1984 izda

Ronald Reagan je 1984 izda direktivu nacionalne sigurnosti broj 133 o ekonomskin interesima USA na području Jugoslavije koja je dodatno nadopunjena za vrime Busha starijeg člankon 101-513. Drugin ričima Jugoslavija je tribala past po bilo koju cijenu.

Tko je glasao

Vjerodostojnost!

"Zbog izjave da je Vukojević s Glavašem i Šuškom 1991 pucao po Borovu selu kako bi provocirali Srbe, Vukojević je protiv Boljkovca podigao tužbu."provocirati Srbe"?
Pa što su oni -naoružani do zuba, uz prethodno otuđivanje oružja TO Hrvatske, trebali nekoga za provokaciju, kada su bili spremni za "oružanu pobunu".
Bili su spremni i mitinzi su im bili psihološka priprema.
Što janje mora provocirati vuka da bi ga ovaj ostavio i postao vegetarijanac.)))

Kada vidim tko su bili svjedoci, odmah sam uvjerena u istinitost- kao i ono "drug Mićo" i "oni izgubljeni čekovi"!?

Tko je glasao

Kako god okrenili pucnajvu u

Kako god okrenili pucnajvu u Borovu selu odnosno ciloj istočnoj Slavoniji započela su ova tri mila jančića "spremni" i naoružani do zuba. Sve nakon toga zauvik će ostat, možda... Dok Reihl-Kir, načelnik policije, Hrvat, trče okolo i smiruje tenzije, i u tome uspijeva dolazu ova trojica. Jadranka Reihl-Kir je izjavila u jednome inervjuu da njenome suprugu nije bilo jasno šta ova trojica oće te večeri dok nisu počeli vadit ručne bacače raketa iz porta paka. Uvjeren san da je Slobo u tome momentu zapljeska "Jupi! To je to šta mi triba! Sad mogu krenit u "odbranu" .
Kako je Plevnik napisa da u tabu temu ne dirat jer bi se ljudi počeli pitat da oni srpski seljak iz te kuće di je doletila raketa možda i nije bija baš spreman slušat Slobu i ić u nekakvu oružanu pobunu radi neke velike Srbije, samo sve pomalo dolazi na vidilo, koje su kreuture stvarale ovu državu, na koji način i radi čijih interesa.

Što janje mora provocirati vuka da bi ga ovaj ostavio i postao vegetarijanac

E vidiš ovde nije rič o beštijama nego ljudima i zato to meni ova usporedba nije niti malo za smijat se. Šta ima veze šta je raketa u sri noći doletila u kuću di su spavali nečija dica. To nije zločin? To je za smijat se? Jeli, samozvana osuđivačice svih zločina?

Kada vidim tko su bili svjedoci, odmah sam uvjerena u istinitost- kao i ono "drug Mićo" i "oni izgubljeni čekovi"!?

A suci su između ovo dvoje svjedoka i neke ppetre i njene vjerodostojnosti izabrali ovo dvoje. Ti poj objasnit sucima županijskoga suda kako bi tribali donosit odluke te s kakvin svjedocima i svjedočanstvima.

Tko je glasao

Kada treba izgovor, i Poljaci napadnu Njemačku

E vidiš ovde nije rič o beštijama nego ljudima i zato to meni ova usporedba nije niti malo za smijat se. Šta ima veze šta je raketa u sri noći doletila u kuću di su spavali nečija dica. To nije zločin? To je za smijat se? Jeli, samozvana osuđivačice svih zločina?Tako su labradorski "hrvati" podmještali i bombe po Zagrebu.

Pročitaj si malo o Srbima, kako ih vidi Dobrica Ćosić, i možda nešto shvatiš!

Vrijeme je pokazalo da su u mnogim slučajevima bili gori od beštija, jer ono u Vukovaru, Škabrnji, Baćinu,Joševici, ..., ne mogu uraditi beštije, nego neljudi kakvi su mnogi velikosrbi i četnici bili- a mnogi i ostali!

Kolika su djeca spavala po Vukovaru, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, ...., , ali to su bila samo "ustaška djeca"!?

A suci su između ovo dvoje svjedoka i neke ppetre i njene vjerodostojnosti izabrali ovo dvoje. Ti poj objasnit sucima županijskoga suda kako bi tribali donosit odluke te s kakvin svjedocima i svjedočanstvima.Hrvatsko pravosuđe?

Svaka čast neovisnim iznimkama poput Kolakušića i mlađih sudaca, dok za one još jugoslavenske kadrove, mogu reći da ima časnih iznimaka.

Osijek je uvijek bio posebno ispremrežen svime i svačime!

Utjecaj politike na pravosuđe gledamo i ovih dana, a nadam se da nećemo zbog toga biti na sankcijama!

Tko je glasao

Za ne vrirovat je u kakve su

Za ne vrirovat je u kakve su se propuvane todoroslavenčine pretvorila komunjare!

Četnička gamad godinu dana masakrira hrvatsku privredu hrvatskim balvanima na hrvatskim cestama, a vi ćete pušit govanca udbaškog koljača dvadeset i tri godine kasnije.

Više van ne želin ništa lošeg, oću da živite i prije senilnosti vidite vlastitu dicu kako van se smiju u facu na isti način kako vas sprdaju prid svojon ekipon.

Tko je glasao

Više van ne želin ništa

Više van ne želin ništa lošeg, oću da živite i prije senilnosti vidite vlastitu dicu kako van se smiju u facu na isti način kako vas sprdaju prid svojon ekipon.
.............
Ubila se Slavica Hruškar, predsjednica udruge NDH - Vijesti - Index.hr
Ubio se Zvonko Bušić - Index.hr

gorespomenuti su se riješili tvojih problema na vrijeme

Tko je glasao

Vrhunski te pratin, ti si

Vrhunski te pratin, ti si onaj što pljuca ljude pa kad ga krenu žlepat glumi retardiranog.

Tko je glasao

zar si ti čovjek? svaki cigo

zar si ti čovjek?

svaki cigo svoga konja hvali

i brate mili , imaš li ti ikakvog pametnijeg posla?....manje me prati...

Tko je glasao

Osnovna je kultura skužit što

Osnovna je kultura skužit što ti se komentira pod komentaron.

Tko je glasao

A čiju si ti priču popušija?

A čiju si ti priču popušija? Ili si sve to vidija u svoju kristalnu kuglu pa i ovo ko se s kin sprda.
Kako u onoj državi tako i u ovoj mojoj familiji nikad nije bilo bitno jeli se neko smije nego ko je taj ko se smije. Nikad nan niko ništa nije da, ništa nismo ukreli, nikome ništa nismo dužni niti smo bili članovi partije ni neke stranke. Uvik smo imali za jist, pit i veselit se. Dakle šta se moje familije tiće mi nastavljamo i dalje tako a oni šta se smiju mogu svi pokrepat od smija.

Tko je glasao

E vi'š, mene ne zanima što si

E vi'š, mene ne zanima što si bia i što si radia za vrime one države, samo znan da ti je pasala, a kako meni moja paše tako nikad ne dan gušta da todoroslaveni igraju kukala s njenon historijon.

Tko je glasao

E vi'š, mene ne zanima što si

E vi'š, mene ne zanima što si bia i što si radia za vrime one države

Iša u školu i trenira jedrenje u JK Split!
Kad baš oćeš ovako u ovo vrime Božića (katoličkoga jeli) iša bi u dide u Kaštila na pripreme za Badnjak jer su se svih sedan kaštili takmičili ko će užgat veći badnjak. Kupila bi se i slagala drva misec dan unaprid. Isprid crikve bi se donilo kamijonon cilo stablo koje bi lagano tinjalo sve do Tri Kralja. Sićan se da je jedan put bija pobjedija, tamo krajen osandesetih, badnjak u "osmome" nepriznatome kaštilu Nejaju šta je bija visok četiri a širok šest metri. Najveći ikad!
Zadovoljan?

Sad neki historičari koji su proučavali, jeli, povijest te je čuvaju onako kako njima paše meni pokušavaju prodat historiju pored povijesti koje san doživija kako je mene neko ugnjetava.

Ovo todoroslaveni izgleda ka neka novokomponirana historijska. Te jugonostalgičari, te srbočetnici, te orjunaši, te jugokomunjare,... ko će više to sve povatat.

Molin te poštedi me ovakvih komentara jer više na njih spamat neću.

Tko je glasao

Rat je počea s balvanima, ne

Rat je počea s balvanima, ne tražite prije i poslije razloge.

Tko je glasao

Ti poj objasnit sucima

Ti poj objasnit sucima županijskoga suda kako bi tribali donosit odluke te s kakvin svjedocima i svjedočanstvima.

Ma da sudci su pošteni kod nas toliko da se Perković otima da mu sudi "pošteno" hrvatsko sudstvo... Kakva bi to bila farsa ko za Sanadera , za kojeg su svi zaboravili zbog čega je odstupio i završio u zatvoru - HYPO BANKA !

Justice for all !

Tko je glasao

Kako god okrenili pucnajvu u

Kako god okrenili pucnajvu u Borovu selu odnosno ciloj istočnoj Slavoniji započela su ova tri mila jančića "spremni" i naoružani do zuba.

Krenuli su prije puno SRbi - četničke elite sa UDBA-om (po meni...) , ali to je tema koja se kod nas ne istražuje... Misliš li ti da je Milošević "slučajno" govorio da ga hoće ubiti elite Zapada :) Prekomplicirana tema je ovo za mene ...

Mi sami teško znamo , jer je ovo bila tabu tema 20 godina, a kada nadodaš da je "slučajno" među zadnjima nas priznao SAD sve postaje malo jasnije ili ne...:)? A Islandu bi mogli napravit spomenik . Hrabre li male nacije... Oduprijeli se silama i još istjerali neoliberalni kapitalizam iz svoje zemlje.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodno_priznanje_Hrvatske

Justice for all !

Tko je glasao

Kurir, Jadranka Reihl-Kir je

Kurir,

Jadranka Reihl-Kir je izjavila u jednome inervjuu da njenome suprugu nije bilo jasno šta ova trojica oće te večeri dok nisu počeli vadit ručne bacače raketa iz porta paka.

Kad si tolko informiran, onda sigurno možeš i datum tog čina navest.

Tko je glasao

Toliko informiran nisan da

Toliko informiran nisan da znan točan datum. To ćeš morat pitat suce županijskoga suda ali prema onome šta san pročita i posluša u intervjuima događaj je bija sredinon Travnja 1991. Znači između 10. i 20. Travnja. Nakon toga srpska televizija objavljuje snimku raketa od kojih je jedna pogodila kuću i drugu neeksplodiranu koja je pala u polje.
Ko je puca?! Po presudi hrvatskoga županijskoga suda ispada da su to bili ova trojica.
Službeni početak pucnjave u istočnoj Slavoniji, je bija uvečer 1. Svibnja 1991. kad su četiri hrvatska policajca ušla u Borovo Selo s namjeron da skinu jugoslavensku zastavu i stave hrvatsku. Nakon toga 2. Svibnja hrvatska strana šalje busevima oko 150 policajaca koji su dočekani u zasjedi. Popodne s druge strane ulaze JNA transporteri, ostalo je povijest.
Čak i nakon toga Reihl-Kir ide od barikade do barikade razgovarat i smirivat situaciju dok ga nisu na povratku s jedne barikade u autu izrešetali naši, Hrvati.

Ja ovde nikoga ne opravdavan niti želin nametnin mišljenje ko je kriv a ko prav. Želin samo činjenice pa neka ih tumači kao god ko oće jer povjest se više ionako nemože prominit. Možda nas jedino ponuka da se sitimo zaboravljenoga heroja Reihl-Kira koji je unatoč svemu pokušava učinit nešto na drukčiji način.

Tko je glasao

da se više ne opterećuješ s time

feraltribjunskim i kosovskim podmetanjima

@Kurir i još poneki

Tvrdim vam da Gojko Šušak i Vice Vukojević nisu znali rasklopiti i pripremiti za opaljenje ni zolju a kamo li armbrust. ( slični su po namjeni)

Onda, oni su već onda bili neka muda a doći na domet tog oružja znači doći i na domet snajpera, pa čak i dobrog strijelca s običnim kalašom.

Nisu se imali potrebe izlagati.

Oni koji podmeću takve fore upravo računaju na manjak inteligencije konzumenata propagande.

Eto, ja koji sam takve stvari koristio kao neki olovku ili tipkovnicu tvrdim da ONI nisu pucali.

Dopuštam mogućnost da su sa sobom dovezli nekoliko komada i podjelili dečkima koji su tamo već bili, pa da je netko od njih ispalio na barikadu što je u onim uvjetima bilo legitimno.

Bok te mazo, pa iz poljoprivrednih aviona dečki su bacali " bojler" bombe, koristile su se protugradne rakete i sl., izrađivale su se ručne bombe na kaubojski način ( u konzervu od koka kole se stavi eksploziv, industrijski vitezit, kapsla br. 8 i nešto korde ( fitilj, stijenj), čavli kao geleri, pali se cigaretom ili šibicom od kuda naziva " kokakola Kid) i baci se iz ruke i sl.

Normalno je da se pokušalo protivniku dati na znanje da se pribavilo i nešto ozbiljnije.

Zbog psihološkog učinka.

sve dobro...

Tko je glasao

Evo opet ovoga! Oni koji

Evo opet ovoga!

Oni koji podmeću takve fore upravo računaju na manjak inteligencije konzumenata propagande.

E to si dobro reka! Pogodak u sridu.

Dopuštam mogućnost da su sa sobom dovezli nekoliko komada i podjelili dečkima koji su tamo već bili, pa da je netko od njih ispalio na barikadu

S ukazon na ovi citat poviše - Do toga događaja barikada još nije bilo jer da je bilo onda sigurno niti bi se samo četiri hrvatska policajca nakon toga uputila skinit jugoslavensku a stavit hrvatsku zastavu a kamoli ušla u Borovo 1. svibnja 1991.

Jedino nisan siguran jeli Gojko Šušak prije toga ili nakon toga otvorija firmu za uvoz oružja.

Sad ti možeš tupit koliko god oćeš bilo radi manjka inteligencije ili zato šta računaš na njen manjak kod konzumenata mene niko nemože uvjerit da je oni srpski seljak iša na barikadu radi velike Srbije, a u momentu kad je tamo doša onda je gotovo jer onda počinje rat u kojemu se ubija, pali, pljačka, siluje...

Tko je glasao

mene niko nemože uvjerit da

mene niko nemože uvjerit da je oni srpski seljak iša na barikadu radi velike Srbije, a u momentu kad je tamo doša onda je gotovo jer onda počinje rat u kojemu se ubija, pali, pljačka, siluje...
Ti barikade u kontekstu u kojem su jedino ispravne za raspraviti - one balvanske od devedesete - predstavljaš kao stranačku tribinu.

To je bio stvar maltene kućnog odgoja, pojavit se tamo.

Tko je glasao

druže drvo,

Tvrdim vam da Gojko Šušak i Vice Vukojević nisu znali rasklopiti i pripremiti za opaljenje ni zolju a kamo li armbrust. ( slični su po namjeni)

zaboravljaš ili namjerno previđaš da njih dvojica nisu bili sami, osim pokojnog kira, tamo su još bili glavaš i jaman koji su svakako znali rasklopiti, pripremiti i opaliti iz armbrusta...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

u pravu si kurir, napad se dogodio sredinom travnja, a ne početkom svibnja kao što sam ja mislio....

Naime, Vukojević je tužbu podnio nakon što je Boljkovac svojevremeno izjavio da je rat na području bivše Jugoslavije započet tako da su 'Vukojević, Branimir Glavaš i Gojko Šušak u travnju 1991. godine ispalili rakete Amrus na Srbe u Borovo Selo te time isprovocirali sukob koji je mjesec dana kasnije doveo do pogibije 12 hrvatskih policajaca'.

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

datum ti je početak svibnja '91. godine, par dana nakon pogibije policajaca u borovu selu...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Po svjedočenju Jadranke

Po svjedočenju Jadranke Reihl-Kir njen suprug Josip na mistu događaja preneražen onime šta vidi govori na licu mista dotičnoj trojici da oni žele rat. Dakle, po tome svjedočenju događaj je bija prije pucnjave odnosno napada na hrvatske policajce u Borovu.

Tko je glasao

Poslali im oružje rođaci iz Srbije!

Po svjedočenju Jadranke Reihl-Kir njen suprug Josip na mistu događaja preneražen onime šta vidi govori na licu mista dotičnoj trojici da oni žele rat.Tako govori i drug feniks!

Gospođa svjedoči, ne što je vidjela, nego što je čula (od koga), ako je Kir ubijen tada, ili joj je to rekao, prije nego li je ubijen.

Rat su htjeli, pripremali se, mitingašili po Srbiji, Kosovu, RH, Srbi, a Hrvatima su govorili kao janjetu koje muti vodu, dok su oštrili svoje velikosrpske zube.

Ta i njihova dječica išla su autobusima u Vojvodinu i u njima donijela oružje za svoje tatice, što su im poslali rođaci iz Srbije!

A i drugi su imali takve koji su razjarili Srbe, pa su oni morali ratovati u Sloveniji, RH, BiH, na Kosovu, a ni makedonija ne bi ostala pošteđena da veći igrači nisu u tome spriječili Srbe!

Biti podoban za jugoslavensku miliciju u ono doba značilo je ... biti podoban!

Tko je glasao

Gospođa svjedoči, ne što je

Gospođa svjedoči, ne što je vidjela, nego što je čula (od koga), ako je Kir ubijen tada, ili joj je to rekao, prije nego li je ubijen.

Čula je od muža s kojin je išla leć u posteju i koji je ubijen tri miseca poslin 1. srpnja 1991.
Reihl-Kir je bija hrvatski policajac na hrvatskoj strani, načelnik osječke policije.
Opet ona melje ka mažinin o jancima i vukovima.

Tko je glasao

Velikosrpski bubnjevi na srpski Badnjak, kao krvavi Uskrs 1991!

Reihl-Kir je bija hrvatski policajac na hrvatskoj strani, načelnik osječke policije.
Opet ona melje ka mažinin o jancima i vukovima.
"čula je 3 mjeseca prije"- "od muža s kojim ide u postelju"- čula, tri mjeseca prije- ma, rekla baba Kata što je glavni milicajac Stipe mislio o ljudima oko sebe, podoban u ono vrijeme za šefa milicijske stanice, iako je isti Stipe zapaprio vlastitome kumu.

Reihl-Kir je bija hrvatski policajac na hrvatskoj strani, načelnik osječke policije.A i ovo ti je "argument"?
Bio je na hrvatskoj strani? Ma i "rođenoga kuma" je otkucao, a ti pišeš ovako!
Mnogi su, pogotovo oni što su došli izvana stradali "s hrvatske strane", a tek će se doznati tko su bili nalogodavci.
Na mjesto šefa milicije nije se dolazilo slučajno i ove bajke o njemu pričaj nekome drugome.

Opet ona melje ka mažinin o jancima i vukovima.A vukovi su prije toga, na Plitvicama, počeli zavijati, pokazujući svoje namjere, i njih je trebalo izazivati!? Smiješan si!
Janje je vukovima "mutilo vodu", kao što su i Poljaci napali Nijemce u ww2?

To ti je samo slikoviti opis onoga što se događalo: Srbi su se pripremali,rojili, ne samo kao sada za vrijeme svoga Badnjaka, vršili psihološke pripreme, ponekoga i ubili, donosili oružje, pričali o svojoj ugroženbosti- baš kao i sada dok drmaju RH od svoje brojnosti u vlasti.

Opet pokazuju svoju bahatost- onda zbog siline oružja, JNA, četnika,...., a danas zbog svojih prekobrojnih političara ubačenih u redove hrvatske vlasti.

Prevarili se onda, a i sada se varaju, i opet postaju njihovo "topovsko meso" i pokazuju svoju psihološku spremnost za pohode. Provociraju, gadeći vlastiti Božić, kao što su nekada zakrvavili naš Uskrs!

Samo budale od ovih njihovih bubnjeva vide "veća manjinska prava", a radi se o "opasnim manjinskim pravima" što pokazuje stvarnost i njihova bahatost, te bahatost političara koji igraju po taktovima njihovih bubnjeva i usuđuju se hrvatskome narodu i spominjati "povlačenje optužbe za genocid" uz glupi izgovor da će se o tome govoriti kada kažu gdje su nam nestali.

Dakle, kada kažu gdje su pobacali ostatke naših oko 100= ljudi, onda ćeih za taj čin Pusićka nagraditi "odustajanjem od optužbe", iako sam taj čin odvođenja u logore, ubijanje, nestajanje, predstavlja odličan dokaz da se radi o genocidu nad Hrvatima.

I onda su mnogi naši političari bili na njihovoj strani, razoružavali naš narod, radili protiv interesa RH, pa nije čudo da mnogi takvi preostali iz bivše strukture to i danas rade i šute, pa čak i odobravaju velikosrpsko bubnjanje po RH po taktovima iz kraljevske kuće sa sjevera Europe.

Opet priča o janjcima i vukovima- vukovi su onda izgubili rat i otišli, a sada su se ponovo oglasili Božićnim zavijanjima odgovarajući na zov svoga velikosrpskoga vuka-Irineja i domaćih im kojota u RH, koji skupljaju vučiće u automobilski Božićni miting i mitingašenje po trgu u Rijeci, zavijajući o svojoj ugroženosti, dok uvježbavaju napade mitingaškim metodama!

Tko je glasao

Ne 100,nego preko 1000-jer bili su 10 puta uspješniji u genocidu

Ne ostatke 100 ljudi- Hrvata, koje su zagubili pri odvođenju u konc. logore u Srbiji, nego preko 1000, da ne umanjim srpske uspjehe u genocidu nad Hrvatima u Vukovaru- a za što bi ih ministarka nagradila povlačenjem optužbe za genocid!

Tko je glasao

...

ono što je najtragičnije kira je ubio hrvatski policajac kojem je on osobno dao kalašnjikov kojim ga je ovaj kasnije izrešetao u tenji kod osijeka....tada su zagovaratelji rata s obiju strana mogli početi slaviti jer je ubijen čovjek koji je zagovarao mir i koji je do tada manje-više uspješno pregovarao s pobunjenim srbima u istočnoj slavoniji...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

"Hristos se rodi" Baniji, Lici,.. Slavoniji,i malo u Hrvatskoj

i koji je do tada manje-više uspješno pregovarao s pobunjenim srbima u istočnoj slavoniji...i nakon toga su se Srbi iz tih krajeva pretvorili u koljače po Vukovaru, Škabrnji, Joševici, Baćinu,..., osvećujući se za Kirovo ubojstvo !?
Ma pričate gluposti!
Srbi su bili spremni na te zločine, i radili su svoju psihološko-propagandnu specijalnoratovsku rabotu, kao što je i danas odrađuju!

I kada se u budućnosti dogodi nešto-ne daj Bože, bit će im ponovo netko drugi kriv- oni koji su razbijali ploče po Vukovaru, umjesto da vide krivce u onima koji ih postavljaju, jer ti zakuhavaju pokušavajući ih nagraditi za zločine i genocid nad Hrvatima i tako ih uvjeravaju da su im se isplatili zločini po Vukovaru, umjesto da ih se kaznilo za te zločine.

Tamburaju o svojoj ugroženosti, jer im politička premoć u RH, kao onda vojna i milicijska daje osjećaj sigurnosti. Kartika koja povezuje ondašnje i ovdašnje događaje je SPC i SDS(S), onda Rašković , a danas aktivnije i lukavije Pupovac. Rašković je bio na svjetovnim mitinzima, a Pupovac na vjerskim- Božićnim, dok se Srbi jednako "roje" po RH.

Umjesto balvana bacaju svoj "Badnjak" i umjesto kolone tenkova, imaju svoje kolone automobila sa srpskim zastavama.
Srbi osvajaju RH Božićnim badnjacima- suhe okićene grane, umjesto debelih grana na hrvatskim cestama.

Opet "balvani" i ceste trgovi i opet priče o njihovoj vječnoj ugroženosti.

Istina je, imaju osjećaj ugroženosti jer ih Hrvati- hrvatski građani ne žele nagraditi za genocid nad Hrvatima u Vukovaru (referendum o ćirilici), a oni su se tako svojski trudili u genocidu ( ubijali, protjerivali, vozali autobusima do Srbije, tamo te ljude mučili, silovali, osakaćivali, neke pogubili- što poubijali-što pretvorili u nestale, ...da su dosegli Račanovu "spuštenu letvicu (onda razoružanu Hrvatsku) za "kraljevski" ples od 33%" ) pa žele genocidom osvojenu nagradu, uz dirigiranje svojih maestara na hrvatskome političkome podiju

To žele samo neki njihovi ljudi u hrvatskoj vlasti, bilo koje nacionalnosti- neljudskih i necivilizacijskih stavova, i ti skupa s njima zavijaju, iako zavijanje počinju s "Hristos se rodi" pokazuje se kako se rodi u Baniji, na Kordunu, u Lici,..., u Slavoniji, pa i u nekoj Hrvatskoj!

Tko je glasao

zagovarati mir tamo i ondje

bilo je- uzalud vam trud svirači-

pa i Tuđman je predlagao najprije nekakvu konfederaciju.

Savka i Mika su 71. tražili politiku čistih računa i te fore...

Nije se s njima onda kad su bili puni sebe i svjesni svoje snage moglo pregovarati osim pristajati na prijetnje i davati ustupke.

Tada su bila takva vremena, dovoljno je bilo da netko malo bitniji kaže da je taj i taj izdajnik, špijun ili za Jugoslaviju... i već će se naći netko tko će ga riješiti... to je posljedica takve situacije...

Bio je načelnik PU , postavio ga je Boljkovac. Boljkovčeva metoda je bila ----pregovarati do besvjesti--- a ovi svaki dan po Hrvatskoj ubijaju njegove ljude. Znam, bio je i moj ministar.

Nemojte ni mrko pogledati ove iz JNA i te fore..., a okolo gore sela, ubijaju se Hrvati...

sve dobro...

Tko je glasao

...

znam drvo jako dobro kakva su to bila vremena jer sam bio aktivni sudionik u njjma, baš kao i ti...no, kir je ubijen iz razloga što je stao na žulj najvećem psu rata u slavoniji - glavašu, koji je se u ratnim okolnostima jako dobro snalazio i sa svojom ekipom grabio imovinu osječkih srba,..kir je to znao i pokušavao je spriječiti, nažalost u tome nije uspio jer ga je ubio glavašev igrač - gudelj...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

dopuštam

iako ne znam kako je bilo u Osijeku tada, e ali ako ga je dao ubiti Glavaš, onda bi to trebalo fino, kirurški precizno skalpelom razdvojiti od ukupne politike,

to je kao npr. kad se ubojstvo a prije svega razbojništvo nad jednim bogatim mesarom stavlja u kontekst sveukupne politike,

po mome je najveća greška što se to ubojstvo Reihl- Kira pokušalo osuditi i osudilo se kao obično ubojstvo-- a to očito nije...

Njega je ubio njegov pričuvni policajac... jer se nije slagao s njegovom politikom da se sa Srbima pregovara.

Načelnika policije postavlja politika....

Samo Gudelj zna istinu.

Franjo Tuđman zasigurno nije odgovoran za situaciju koju sam bio opisao kad je jedan moj pucao u Titinu sliku u kafiću u Istri, e ali...može mu se u zloj namjeri pripisati.

sve dobro...

Tko je glasao

drvo,

osim što je dosta toga glavaš u osijeku radio na svoju ruku, radio je i po zapovijedi iz zagreba...ne smijemo se praviti blesavi i naivni kad obojica znamo da se zastrašivanjem, uništavanjem imovine i samim ubojstvima željelo potaknuti srbe da se u što većem broju isele iz hrvatske, sam tuđman ih je nazvao remetilačkim faktorom i da ih treba svesti na prihvatljivi postotak...znači to je ujedno bila i ukupna politika...uostalom to su isto srbi radili hrvatima na teritoriji koju su držali pod svojom kontrolom, u tzv. krajini, a i isto tako u srbiji...

da ne bude zabune, srbi su posijali sjeme zla koje se jako dobro primilo i u hrvatskoj i u bosni, a i mi smo ga uspješno zalijevali dok nije niknulo i pretvorilo se u krvavi ratni pir u kojem smo uglavnom svi izgubili, osim rijetkih koji su se za to vrijeme enormno bogatili...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Samo su Srbi radili etničko čišćenje, pa onda samočišćenje

da ne bude zabune, srbi su posijali sjeme zla koje se jako dobro primilo i u hrvatskoj i u bosni, a i mi smo ga uspješno zalijevali dok nije niknulo i pretvorilo se u krvavi ratni pir u kojem smo uglavnom svi izgubili, osim rijetkih koji su se za to vrijeme enormno bogatili...Srbi nisu samo posijali sjeme, oni su ga zalijevali krvlju Hrvata, Bošnjaka, Albanaca, a sijali su ga izvan svoje države- nije se ratovalo u Srbiji- to zaboravljaš.

Srbi su izgubili 4 rata, a sada se spremaju za "vjerski rat" pa svoj Badnjak pretvaraju u velikosrpsku mobilizaciju ili automobilizaciju i dernek po Istri.

sam tuđman ih je nazvao remetilačkim faktorom i da ih treba svesti na prihvatljivi postotak..A nisu bili remetilački faktor? Ono u vukovaru, Škabrnji,..., nije bilo remećenje, nego građansko ponašanje?
Treba ih svesti na prihvatljiv postotak na državnim funkcijama, jer ojačani prekomjernim postotkom, opet su krenuli u remetilačke akcije!

.znači to je ujedno bila i ukupna politika...uostalom to su isto srbi radili hrvatima na teritoriji koju su držali pod svojom kontrolom, u tzv. krajini, a i isto tako u srbiji...Ukupna politika bila je neutralizirati djelovanje velikosrba i neprijatelja RH, a jedina neutračlizacija bila je njihov poraz- tada su se sami sveli na "prihvatljiv postotak" jer je većina preostalih nakon Oluje -nevelikosrpska, osim u krajevima koje Oluja nije zahvatila, pa se tamo velikosrpski ostatci bore drugim sredstvima- vjerskim.Božićnim ustancima, automobilskim kolonama, s političkim vodstvom koje je još iz onih vremena- opterećeno sa Z-4 i ostalime što su onda zagovarali, a sada bi provodili pravoslavnom revolucijem i Božićnim ustancima po Vukovaru!

.uostalom to su isto srbi radili hrvatima na teritoriji koju su držali pod svojom kontrolom, u tzv. krajini, a i isto tako u srbiji...Nisu "to isto radili Srbi Hrvatima na teritoriju pod svojom kontrolom"- nego su samo Srbi to radili sustavno, planski, genocidno, dok su Hrvati imali poneke pojedinačne slučajeve.

Navedi jedno mjesto u kojemu su Srbima dali samo kratko-određeno vrijeme da sve svoje stave u najlon vrećice i da cijela naselja pod kontrolom hrvatskih vlasti moraju napustiti, da bi potkrijepio ta svoja nebulozna podmetanja izjednačavanja krivnje, ili bar sustavnoga umanjivanja srpske odgovrnosti za rat i zločine u tome ratu!

Pojedinačni izgredi u ratu, su sasvim druga stvar, jer rat nije koncert u dvorani "Vatroslav lisinski"!

Najviše su Srbe plašili upravo njihovi, ta to im je rekao i vožd Milošević, kada ih je "oprao" zbog najbržega bijega s bojnoga polja u povijesti ratovanja!

Tvoje "pisanije" su tako lijepo složene, kao da ih je pisao Dobrica ćosić- po naputcima SANU i njeninim Memorandumima!

Tko je glasao

dobro

i u čemu je problem, da nažalost tako je bilo, što sad s time.

Ako je netko očekivao da će Hrvati biti golubovi....pa zajebao se u procijeni..

Skraćeno:

Komunizam propada, Yuga se raspada. Srbi hoće Veliku Srbiju, Hrvati hoće svoju državu.

Politika nije uspjela i progovorilo je oružje. Tako to ide. Ne vidim problem u tome.

Srbi nisu uspjeli ostvariti svoj strateški cilj: Svi u jednoj državi. Hrvati su svoju ideju ostvarili.

Sad drviti o pojedinim epizodama, ah mogao bih napisati nekoliko dnevnika, roman o tome. čemu?

Npr. tebi je zasigurno poznato i kontraobavještajno djelovanje i specrat gdje se išlo na to da nas se sve proglasi ustašama i fašistima i da se izlobira neka međunarodna osuda , te da JNA dobije odriješene ruke.

Međutim, ni to nije prošlo jer bi onda bio rezultat isti, samo broju mrtvih dodaj još nulu ( 0 ).

Plus pritisak izbjeglica s ovog područja.

sve dobro...

Tko je glasao

Hvala.

Hvala.

Tko je glasao

Ppetra komplicirana jako tema

Ppetra komplicirana jako tema u kojoj je najviše izgubio običan hrvatski domoljub bio on lijeve ili desne orijentacije... Dobili su oni koji su bili ološ za Juge i van Juge i godinama nam rasturali državu...:( Tuđman je tu malo toga mogao , jer je previše loše ekipe pustio da radi šta hoće (a šta je i mogao kada su ga oni i promovirali...)

Ljudi su sada vidjeli neke istine , e sada je pitanje da li ljudi stvarno žele istinu do kraja !

Justice for all !

Tko je glasao

Može li niže

Vidim da si pala dovoljno nisko da i udovicu Reihl-Kira optužuješ za nevjerodostojnost, tj. za laganje. Doista, dno dna!

Sjećam se kako si cvilila nad adventsko-božićnim isčekivanjem katoličkog Božića sve strijepeći nad uvijek vrebajućim oskvrnućem, al si se zato baš za pravoslavni bome iskrcala masno, ti, žešća vjernice...

Veliš, ništa drugo nego - belfastizacija?! Ono čekićanje i gaženje dvojezičnih ploča, postavljenih po nalogu hrvatskih vlasti, a zbog poštivanja zakona hrvatske države - to ti je draga moja belfastizacija, a ne trubljenje kolone i vatromet...

Ajd, nastavi lovit zmije, ko i dosad...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kao Englezi u RH, a ne kao Amerikanci u Parizu

Vidim da si pala dovoljno nisko da i udovicu Reihl-Kira optužuješ za nevjerodostojnost, tj. za laganje. Doista, dno dna!To je njezino viđenje i nagađanje, a oni koji znaju kako se postajalo i kakvi ljudi su postavljani na glavna mjesta u "miliciji" razmišljaju drugačije.
Budući da je bila supruga koja nije bila zaposlena na mjestima da bi znala određene podatke, jasno je da su njezina saznanja manjkava- iz druge ruke.

Sjećam se kako si cvilila nad adventsko-božićnim isčekivanjem katoličkog Božića sve strijepeći nad uvijek vrebajućim oskvrnućem, al si se zato baš za pravoslavni bome iskrcala masno, ti, žešća vjernice...Jasamo opisujem stvarno stanje. I ovaj advent mediji i "hrvatska politika" napadali su krvatske katolike, njihove biskupe, svećenstvo, proizvodili prije toga pravu histeriju zbog referenduma, a sada ŠUTE na otvorenu velikosrpsku propagandu srpskoga pravoslavnoga "vođe" Irineja, i ne samo to nego su se priključili pravoslavnoj histeriji obojenoj velikosrpskom frustracijom, jer su izgubili svoju kolevku- Kosovo, pa divljaju po RH i prave mitinge od običnoga crkvenoga blagdana- kao da su se plasirali u Brazil na svjetsko prvenstvo i pokušavaju praviti novu kolevku u Vukovaru.

Sramotno je od svih političara u RH koji ŠUTE o tome, dok im širom RH povampireni pravoslavci mitingaše i na vlastiti im Badnjak.

Uostalom, njima je očito jedina istinska pravoslavno- crkvena dogma ono što je Irinej rekao o RH: vjera u Veliku Srbiju.
Izgleda da nisu ništa naučili iz DR, pa od automobilske kolone može doći do ponovne traktorske kolone, kada se mirni katolički narod odluči tome zlu i BELFAST-iziranju Vukovara suprotstaviti.

Onda im nije bila dovoljna JNA, ni četničke horde iz Srbije?

Misle li da će im biti dovoljni ostatci jugopolitičara u zaštiti od želja hrvatskoga naroda čiji je prag trpljenja prilično visok, ali ima granicu?

Očito Srbima vjerski praznici- devedesetih Uskrs, a 2014. njihov Božić služe za povampirenje velikosrpstva, jer većina njih i nisu neki vjernici, ali su prigrlili pravoslavlje samo zato jer ono raspiruje velikosrpstvo- manastir Krka i onaj četnički podmladak.
Iskorištavaju pravoslavni Božić za svoje pokušaje obilježavanja hrvatske zemlje srpskom.
To toliko doprinosi miru i blagdanskome ugođaju da su čak i u Puli pokazali što misle o tome:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/110900-isarana-cirilicna-ploca-na-...

Očito nisu ništa naučili iz bliske povijesti i kreću za svojim vođama, kao onda za Babićem, Raškovićem,...Slični ih opet obilaze i potiču na mitingašenje na njihov Božić.

Ono čekićanje i gaženje dvojezičnih ploča, postavljenih po nalogu hrvatskih vlasti, a zbog poštivanja zakona hrvatske države - to ti je draga moja belfastizacija, a ne trubljenje kolone i vatromet...Dobro je dok Hrvati samo udaraju po pločama. Kada se taj proces nastavi, krivnja će pasti na one koji su pokušali nagraditi Srbe za genocid nad Hrvatima u Vukovaru, pod glupim izgovorom da su to "najviši standardi u manjinskim pravima!"

Belfastizacija je dozvoljavanje primitivnim ljudima da svoj primitivluk i neizlječeno velikosrpstvo promoviraju na vjerske blagdane i započinju vjerski rat koji potiče i hrvatska vlast koja je odgovorna za svo zlo u Vukovaru- iz jednostavnoga razloga što svojim ponašanjem pljuje po žrtvama Vukovara.
Što o tome m isli hrvatski narod, isti joj je pokazao 18. studenoga 2013., ali oni i dalje pričaju o dvije kolone iako su bili sami na suprotnoj strani od naroda.

Valjda liječe frustracije, iz one svoje kolone, odobravanjem automobilske pravoslavno-velikosrpske kolone po Vukovaru.

Izgleda da imamo vlast koja se želi inatiti narodu, izigravati ga, upropaštavati ga, jer nakon referenduma izvodi svoje performanse sa Zakonom o istospolnim zajednicama kojim žele dokazati da su moćniji od naroda i u biti rade suprotno od odluke naroda s referenduma, a s nasilnim i nemoralnim nametanjem ćirilice i trenutnim ignoriranjem referendumoma o ćirilici opet tako postupaju, s rasprodajom državnih poduzeća također, te posebno s ovom smijurijom od zatvaranja pa puštanja na slobodu svojih štićenika,...

Ne nisu razbijanja ćiriličnih ploča belfastiziranja Vukovara, već odgovor na necivilizacijsko postupanje vlasti protiv žrtava genocida i po hrvatske interese i hrvatski Vukovar štetna djelovanja te vlasti.

Navoditi "najveća prava nekih manjina" koje su postigli (tko? Račan i Partija koja se uvijek borila u osiguravanju povlaštenoga položaja Srba u RH u odnosu na Hrvate) kao nekakvo demokratsko postignuće postignuće, su najgluplji i najneciviliziraniji standardi upereni protiv žrtava genocida i hrvatskoga naroda, te države RH!

Ako neki žele borbu za manjinska prava iznad većinskih, neka se prebace u SDSS i na manjinske liste, jer jasno je oni više ne predstavljaju hrvatski narod- preko 80%građana- dokaz referendum o obitelji, zatim potpisi za referendum o vraćanju 50% za dvojezičnost, opći prezir prema njihovim mjerama i nesposobnosti,....

Očito, njima nekima, nije jasno da je RH država, a ne republika unutar bivše države, pa se ponašaju kao Englezi u RH, a ne kao Amerikanci u Parizu!

Ajd, nastavi lovit zmije, ko i dosad...Ti si ulovljena i poznata po svojim osobinama!

Od Krvavoga Usksa, pomakli su se samo do mitingaškoga im pravoslavnoga Božića- a sve zbog nesposobne vlasti koja nije u stanju dostojanstveno ni čestitati hrvatskome narodu Božić, već govori o nekakvim "blagdanima", dok se rastapa od smjernosti na pravoslavni Božić" i odšućuje Irinejev niski udarac te promovira još niži-pokušaje povlačenja optužbe za genocid.

Jadno!
Bijedno!
Vlast koja Belfatizira Vukovar i potiče pravoslane mitinge, kao da niče iz Miloševićeva pepela i lijepi njegovu "odmara oči- ćirilicu" po Vukovaru

Tko je glasao

tvrdi Josip Boljkovac. Ovo

tvrdi Josip Boljkovac.
Ovo dolazi sasvim u skladu s onom da mršavi lik buljavih očiju što žica pare na kolodvoru stvarno putuje negdje...

Tko je glasao

Je,, je

a najbolje je bilo kad je HV napala raketama Trazije i zatvorila jadne Srbe na Konjarniku u logor, pa ih sve odvela i streljala na Adi na Dunavu. Stvarno su ti Hrvati genocidni, pa što su sve radili ranjenicima iz beogradskih bolnica. Jadne Srpkinje silovane su sve u šesnaest, pa SAD Srbija nježna što će s toliko fačuka.

Tko je glasao

Vukovar je mjesto posebnoga pijeteta

Oni koji su ga proglasili, kako ono...“ mjestom posebnog piteteta“.
najbolje ga je bilo konzervirati 1992.
A nije mjesto posebnoga pijeteta?

Ubijeni Hrvati Vukovara ne zaslužuju pijetet, nego Srbi zaslužuju nagradu jer su poubijali i "izgubili" preko tisuću Hrvata koje se jo ne zna gdje su!?
Tipične velikosrpske priče kada su u pitanju hrvatske žrtve- "najbolej se konzervirati u 1992.
Reci takvo što drugim narodima, npr. Židovima, pa i samim istim tim Srbima čije bismo zločine trebali zaboraviti.

Srpska manjina u Vukovaru provodila je genocid nad Hrvatima Vukvoara, a Belfastiranje pokušava provesti uz pomoć vlasti u kojoj zauzimaju nenormalno veliki udio u odnosu na svoj broj u stanovništvu RH.

Ta anomalija pokazuje da bi mogla biti i uzrokom ovih nereda po RH i nenormalnih nastojanja nagrađivanja za genocid nad Hrvatima Vukovara, te pokušajima vjerskoga mitingašenja prema vječnim im smjernicama SPC i političara iz njihovih redova, a i već pomalo neprijateljskoga odnosa ove vlasti prema katolicima i općenito većinskome stanovništvu!

Boljkovac tvrdi, onako kako su tvrdili četnici i JNA!
Nema razlike- njima su životi Hrvata iz Vukovara jednako bezvrijedni i jednako su "voljeli/vole" RH kao samostalnu državu!

Vukovar je mjesto posebnoga pijeteta, osim za one kojima su životi ubijenih bili nebitni, ili su im na putu njihovih težnji ostvarenja velike srbije na tlu RH, ili makar ponovne Jugoslavije.

Tko je glasao

Boljkovac tvrdi, onako kako

Boljkovac tvrdi, onako kako su tvrdili četnici i JNA!
Nema razlike- njima su životi Hrvata iz Vukovara jednako bezvrijedni i jednako su "voljeli/vole" RH kao samostalnu državu!
................

Oi, oi, oiiii, that's your father you're talking about???
To nije tvoja baba...to ti je prvi ministar policije tvoje, iz '92. konzervirane nezavisne države... pa znaš li ti s kime si ti stvarala državu?...tako sigurno ne bi o svom prvom predsjedniku ?...ili možda bi? Koje je tvoje pravo lice?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci