Tagovi

Bauljanje Vlade u vremenu i prostoru

Što se to uopće još treba dramatično dogoditi u Hrvatskoj pa da Vlada konačno preuzme odgovornost za nastalo stanje i napokon započne poduzimati korake za koje su dobili mandat građana RH na prethodnim parlamentarnim izborima.

Seljaci su nedavno prosvjedovali jer otkupne cijene mlijeka uz postojeći sustav poticaja nije dostatan za održavanje proizvodnje mlijeka kojeg više od 50% uvozimo, no Vlada za razgovor sa prosvjednicima nije imala vremena,…. znači bilo je mnogo prečih problema?!

Radnici koji mjesecima čekaju svoje zarađene plaće jedne (ne samo) donedavno jake izvozne tvrtke, sada u kolapsu, odlučuju se na očajnički potez štrajkajući glađu kako bi pritiskom na odgovorne riješili svoj egzistencijalni problem, možda i ponukali Vladu da nešto poduzme, no Vlada uglavnom ni za njih nema vremena,… jer očito ima prečeg posla ?!

Odobravaju se bezrazložna povećanja cijena naftnih derivata, a struje i plina čak i do nekoliko desetaka posto što sve građane doslovno baca u očaj budući ionako nerealno velike režije već i sada jedva pokrivaju, sve češće i sa podužim zakašnjenjem. Pokušaji pravdanja podizanje cijena izgovorima kako su iste u zemljama EU još i veće je samo još jedan u nizu neinteligentnih pravdanja vladine nesposobnosti za ispravnu percepciju ali i očit nedostatak kompetencije za rješavanje problema. Iz svih povećanja cijena najveću korist izvlači upravo sama država budući tako najlakše puni proračun što realno sagledavajući u širem kontekstu kratkoročno može čak biti i dobro, no na žalost gledajući dugoročno, još vijek se ništa suvislo ne nadzire na planu gospodarskog oporavka, što znači samo još brže strmoglavljenje prema socijalnom i ekonomskom dnu, i to doslovno u svakom smislu. Usprkos svemu Vlada još uvijek ne nudi konkretna rješenja,… valjda ima i većih problema ?!

Da jedno zlo nikada ne stiže samo, ovih se dana došlo i do u zadnjih dvadeset godina najlošijeg omjera umirovljenika i osiguranika dostignuvši neodrživih 1 : 1,2 sa prosječnom mirovinom od 2.150,00 kn ili cca 39% prosječne plaće u RH, a da po tom pitanju još ni slova nismo čuli niti će mo od eutanaziranog (čitaj prodanog) HSU-a odnosno Silvana Hrelje. Ako broju od 1,2 milijuna umirovljenika pribrojimo i trenutno 350 tisuća nezaposlenih onda dolazimo do još nepovoljnijeg omjera između onih koji rade i svih skupina koje se na neki način financiraju iz njihova rada. Doda li se navedenom broju i daljnjih nekoliko desetaka tisuća koji će još u ovoj godini ostati bez posla dolazimo do vrlo opasnog omjera koji može dovesti do točke koja će prije dovesti do ozbiljnih socijalnih nemira sa mogućim potpunim kaosa nego do stvaranja nekog jasno artikuliranog puta za izlazak iz krize.

Ne započne li Vlada ozbiljno i to doslovno odmah raditi na oživljavanju „zgarišta od Hrvatskog gospodarstva“, mogla bi i sama vrlo brzo i sama završiti na onom političkom, jer veliku su lomaču na lažnim obećanjima dobivenim izborima sami sebi već pripremili.

Komentari

SDP je dobrovoljni taoc kriminalnog HNS-a

Dojam koji ostavlja nova vlada postaje teško nepodnošljiv mnogim biračima SDP-a. Oni nisu glasovali za to da amblemsko lice nove vlade postane Radimir Čačić, a on se praktično pretvara u to.

http://www.vecernji.hr/vijesti/kasapovic-dio-programa-hns-a-postala-caci...

Tko je glasao

Zanimljivo je pregledati "Tko

Zanimljivo je pregledati "Tko je glasao "u ovom prilicno negativno ocjenjenom dnevniku.
Jos je zanimljivije procitati komentare u kojima se pokusavaju opravdati negativne ocjene.

22 godine nakon socijalizma odbacili smo sve sto je vrijedilo (ravnopravnost i socijalnu sigurnost za vecinu gradjana, razvoj proizvodnje i otvaranje radnih mjesta,) no zadrzali smo ono sto je i dovelo do sloma socijalizma - psihologiju jednoumlja

Zato danas podrzavateljima Kukuriku koalicije (isto kao podrzavateljima HDZ-a prije) ne smeta nedosljednost, dvolicnost, otvoreno laganje i stranacko mesetarenje po upravama drzavnih firmi, koje pojedinci na ovim stranicama pokusavaju opravdati totalno nerazumljivim argumentima.

Zato je njima nevazno sto su Pusicka i Linic govorili 2009-te kada je Kosorica podizala PDV na 23 % sada kada su oni hladno i bez previse pompe taj isti PDV podigli na 25%
Zato je Ostricu nevazno sto se 8 lipa iz svakog prodanog CD-a prelijeva u strogo ogranicen broj dzepova pod kontrolom uskog kruga ljudi.
Zato im je nevazno sto se ova vlast prema gradjanima odnosi daleko brutalnije nego ona kojoj su bili oporba - kada su, umjesto da kontroliraju vlast i sprjecavaju malverzacije koje su sada isplivale na povrsinu, uzivali u debeloj zavjetrini sigurnih saborskih placa.
Zato nikom ne smeta evidentno nerazumjevanje engleskog buduce europarlamentarke sto je daleko gore od nezgrapne fraze day after yesterday kojoj se cijela nacija zdusno ismijavala.

Kada kriticku rijec uspije ugusiti puka promjena vlasti ocito je da u narodu ne postoji ni naznaka demokratske svijesti, a sve sto se prije promjene vlasti pokusavalo prikazati aktivističkom borbom za slobodnu misao, samo je golo politikantstvo stranackih vojnika ili PR placenika.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara, Zanimljivo je

@stara,
Zanimljivo je pregledati "Tko je glasao "u ovom prilicno negativno ocjenjenom dnevniku.
Jos je zanimljivije procitati komentare u kojima se pokusavaju opravdati negativne ocjene.

Da, da, zanimljivo je ponekada kako poneki "vojnici" (za uprknuće) na ovom portalu revno daju minuse dnevnicima i komentarima i to samo ako se netko drznuo uputiti kritiku njegovu taboru.....

O nekom suvislom argumentu za minusiranja nema smisla ni raspravljati... jednostavno ih treba pustiti da svoje frustracije liječe tim čoporativnim minusiranjem ili čime god......

Ja sam na ovom portalu već skoro punih pet godina (skoro bi re reklo od početka) i još nikome nisam stavio minus..... niti ću. Posebno oduševljavaju oni koji samo stave minus često i bez ikakvog komentara.... dakle samo zato jer im se ne sviđa napisano.....

Tko je glasao

vojnik za uprknuće?

I ti sebe smatraš ozbiljnim čovjekom? I tako prihvaćaš najobičnija pravila ovog portala?

Fakat prejadno :) Nije ti palo na pamet da si možda dobio minuse od nekih zbog loše obrade teme?

Tko je glasao

@zaphod, Fakat prejadno :)

@zaphod,
Fakat prejadno :) Nije ti palo na pamet da si možda dobio minuse od nekih zbog loše obrade teme?
"Fakat prejadno:)" .. a Nije ti palo na pamet da si dao minus jer možda uopće nisi razumio što je napisano u dnevniku...... ili ti tebi za minusiranje jest dovoljan samo nick koji ti je na "crnoj listi"!?
Ma jaki ste, nema šta!?

Tko je glasao

sam si je smo ste su...

... ne, to mi nije palo na pamet. Dao sam ti minus jer mi se ne sviđa kako si obradio temu.

Jel tebi palo na pamet da si paranoičan?

Tko je glasao
Tko je glasao

Ja sam na ovom portalu već

Ja sam na ovom portalu već skoro punih pet godina (skoro bi re reklo od početka) i još nikome nisam stavio minus..... niti ću.

Stara je sasvim lijepo pojasnila što je postao glavni problem Pollitike pa izricanje ovakve laži samo kvari ukupan dojam.

Naminusirao si se ti i to debelo.

B-52

Tko je glasao

Nigdje i nikome minus nisam dao...

@sm,
nije ti prvi puta ali što se može...
Stara je sasvim lijepo pojasnila što je postao glavni problem Pollitike pa izricanje ovakve laži samo kvari ukupan dojam.
Naminusirao si se ti i to debelo.

Da vidimo gdje i kada sam to nekome stavio minusić presvijetli @sm.... nije valjda da se sami upsuju?!
DAKLE JOŠ JEDNOM... U SKORO PET GODINA NA OVOM PORTALU NIKOME NISAM STAVIO MINUS NA DNEVNIK ILI KOMENTAR... TOČKA.

Tko je glasao

Ako trenutno piše izvorni

Ako trenutno piše izvorni nositelj nicka @Demos, taj bi se trebao sjetiti koliko mi je prije parlamentarnih izbora, točnije od mog dnevnika "HDZ osniva vlastitu umirovljeničku stranku", skupa s @Penzićem udijelio minusa. Zbog različitog mišljenja.

No kako je izgleda još uvijek u tijeku aktivnost uljepšavanja vlastitog lika i djela, neka. Možda kod nekog upali.

B-52

Tko je glasao

Lažima samo sebe blatiš!!

@sm,
sorry ali skidam rukavice i jasno ti kažem da si ti tek jedan obični lažov kada si ovako nešto u stanju napisati za mene
Ako trenutno piše izvorni nositelj nicka @Demos, taj bi se trebao sjetiti koliko mi je prije parlamentarnih izbora, točnije od mog dnevnika "HDZ osniva vlastitu umirovljeničku stranku", skupa s @Penzićem udijelio minusa. Zbog različitog mišljenja.
.... i nositelj nicka @DEMOS je od prvog dana ista osoba koja da ti ponovim jer vidim da imaš problema sa čitanjem... NIKOME, AMA BAŠ NIKOME NISAM OSTAVIO MINUS NA DNEVNIK ILI KOMENTAR... razumiješ li ti ovo što sam napisao ili ti treba crtati
... za kolegu @penzića pak doista ne mogu ništa tvrditi kao ni za bilo koji drugi nick, ali za sebe 100% mogu!

No kako je izgleda još uvijek u tijeku aktivnost uljepšavanja vlastitog lika i djela, neka. Možda kod nekog upali. Dakle ovo se može odnositi isključivo na tebe.... :-) .... no ne vidim što ti treba tolik opljuvati na sebe, nije valjda da si još ne možeš oprostiti što si ispao mali od kužine u onih nekoliko pripetavanja oko Bandića ili Josipovića...
... aloooooooo, danas je 24.03.2012.... a gdje si ti.... u 91. ili 41.

Tko je glasao

sorry ali skidam rukavice i

sorry ali skidam rukavice i jasno ti kažem da si ti tek jedan obični lažov kada si ovako nešto u stanju napisati za mene

ja sam ga par puta uhvatio u lazi, pa me vise ne cudi.
ne da nisam nasao tvog minusa upucenog sm-u na tom dnevniku, vec sam nasao i par pluseva:
http://pollitika.com/comment/259230/who_voted
http://pollitika.com/comment/259170/who_voted


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Kada bih bio picajzla kakva

Kada bih bio picajzla kakva si ti postao otkako kritiziram SDP i Milanovića, ja bih sad mogao reći da sam napisao "prije parlamentarnih izbora, točnije OD mog dnevnika..., što ne znači NA tom dnevniku već u duljem periodu.

Ali neću raditi kao ti.

Brzinski pregledavši taj i još neke druge dnevnike, ni sam nisam našao minuse na dnevnicima koje sam pregledao.

UTOLIKO SE ISPRIČAVAM DEMOSU ŠTO SAM GA NEOSNOVANO OPTUŽIO DA ME JE MINUSIRAO!!!

Umjesto minusa, budući sam od spomenutog dnevnika označen kao protivnik predizbornih interesa BUZ-a, doživljavao sam samo uobičajene uvrede od njega i Penzića. Koje Hatzivelkosu neće biti problem naći i linkati.

@Hatzi

Da ne bi ovdje ti bio potvrđen kao lažovčina, izvoli citirati moje laži u kojima si me ti, kako veliš, "par puta uhvatio".

Ovakve gadosti su ti dio nekog plana ili što? Misliš da će se kritike tvojoj političkoj opciji smanjiti ili prestati? Ako da, onda se varaš.

B-52

Tko je glasao

@sm, Brzinski pregledavši taj

@sm,
Brzinski pregledavši taj i još neke druge dnevnike, ni sam nisam našao minuse na dnevnicima koje sam pregledao. Ne trebaš se truditi već samo vjerovati..... ajmo još jednom!!!
U SKORO PUNIH PET GODINA MOG DJELOVANJA NA OVOM PORTALU NIKOME NISAM UDIJELIO MINUS NA DNEVNIK ILI KOMENTAR.... Da li je to baš tako teško shvatiti ili prihvatiti..... posebno tebi i takvima koji ste nerijetko minuse dijelili šakom i kapom samo radi toga što se radilo o neistomišljenicima.....

A glede nekih mojih uvreda tebi !!! .... stvar je ista kao i sa "minusiranjem"..... ili ti i to treba nacrtati......

Tko je glasao

HSLS je jedini imao pismen i

HSLS je jedini imao pismen i perspektivan program.
Nisu nudili sarene bonbone nego brutslnu realnost, a to ljudi ne vole,
U glavama im je socijalisticki lobotomiziran mozak koji je uvijek slusao grandiozne planirane uspjehe kojo redom propadali a zaduzenje raslo.
Ali svi ljudi sa IQ 65+i su sad skuzili da je SDP-ov Program 21 samo bajka.
Stvari zato ocekivano u slobodnom padu...
Ali ionako bez MMF-a nema izlaza.
Ostalo je nezaustavljiv put u ponor a taktika je
Naplasiti glasace babarogom MMF-a jer im on smeta a da bi se nastavilo kadroviranje preko stranaka i nesmisleno polaganja racuna koji Cacicevi mezimci
misla spiskati na rasade, gradnju skola a drzava odumire i sl, njihove beton-slfusaj-zbrisi. kombinacije.

http://www.jutarnji.hr/najgore-u-zadnjih-9-godina--stopa-nezaposlenosti-...

Tko je glasao

ova Vlada je u slobodnom padu....

....velikim dijelom i zbog "Čačićevih mezimaca"...

tako ja procjenjujem, otprilike, situaciju...ali pustimo mene, ja sam laik :)) pročitajte radije sjajnu analizu dr. Mirjane Kasapović....

btw. komentari su gotovo svi u ovom tonu: bravo dr. Kasapović!

http://www.vecernji.hr/vijesti/kasapovic-dio-programa-hns-a-postala-caci...

CC

Tko je glasao

Čitao

Ako se sjećaš, ovdje sam i sam napisao da će Milanović biti Čačićev talac, i sve ostalo.

Nažalost, da nažalost, potvrdilo se. Drago mi je što je to konstatirala i etablirana stručnjakinja za političke odnose.

Njoj ovdašnji talibani za to neće moći udijeliti minuse. :)))

B-52

Tko je glasao

U glavama im je

U glavama im je socijalisticki lobotomiziran mozak koji je uvijek slusao grandiozne planirane uspjehe kojo redom propadali a zaduzenje raslo.
Okrivljavati socijalistički lobotomiran mozak 22 godine i 7 izbornih ciklusa nakon prvih višestranačkih izbora je stvarno protivno zdravoj logici.

Vezano za projekte koji su redom propadali i dug koji se povecavao - okrenimo se pokazateljima:
Hrvatska je 90-te imala uspjesnije gospodarstvo nego danas (koje je danas listom rasprodano bud zasto), više zaposlenih u gospodarstvu, manje ukupno nezaposlenih oko 10-12%, manje umirovljenika i daleko vecu socijalnu sigurnost a ukupni dug po glavi stanovnika nije prelazio 1000 dolara.

Danas gospodarstva nema, odnos zaposlenih i umirovljenika je 1,2 :1, nezaposlenih je vise od 20 % a ukupni duh šp glavi stanovnika krece se oko 10.000 dolara.

Tko primjeti razliku - stvarno sitnicari....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

socijalizam u glavama!

Kad god vidiš radnike iz privatne firme da od vlade traže plaće ili seljake koji se vozikaju u 500.000 kuna vrijednim traktorima i traže da država naredi privatnoj firmi da im više plaća mlijeko, vidio si socijalizam u glavi. Pa kada francuska firma snizi otkupunu cijenu mlijeka, farmeri ne traže od vlade da im daje pare nego protestiraju protiv te firme. Vlada nema ama baš ništa s tim. Kao ni sa Dalmacijavinom u kojem je 200 direktora ili sa Diokijem koji se razbacivao donacijama političkim strankama. Privatna firma je privatna stvar. Država se mora pobrinuti samo da oni plaćaju poreze i doprinose.

Tko je glasao

Razumijevanje

Strateška proizvodnja je strateška proizvodnja bez obzira na vlasništvo i tu država mora biti arbitar kolko god se to nekome ne sviđalo!

Tko je glasao

Dalmacijavino

je firma u 80% državnom vlasništvu!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Cudno, kako onda objasniti to

Cudno, kako onda objasniti to sto njemacki i francuski seljaci takodjer od drzave (svoje naravno) traze da zastiti bnjihovu otkupnu cijenu mlijeka i osigura im poticaje.
Jeben taj socijalizam u glavama - rasirio se po cijeloj EU...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

dnevnik je toliko pretrpan

dnevnik je toliko pretrpan pausalnim i neistinitim konstrukcijama da uistinu nemam volje i vremena ulaziti u svaku, ali ovo zaista bode u oci:

Odobravaju se bezrazložna povećanja cijena naftnih derivata

evo ti dva grafa, cijenu nafte i odnos euro/dolar koji pokazuju koliko je poskupljenje naftnih derivata "bezrazlozno":


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hadzi, tvoji kontra

@hadzi,
tvoji kontra argumenti na temu dnevnika su na istoj razini kao i obrazloženje (istih mudraca) o nužnosti pevećanja cijene električne energije zbog nešto smanjenih padalina......

Tko je glasao

Cijenu električne energije, kao i plina, treba povećati...

... i to znatno, jednostavno zbog toga što su danas znatno ispod ekonomske razine. Zbog održavanja "socijalnih" cijena vlada subvencionira fosilna goriva, koja uvozimo, s oko 5-6% BDP-a. Time se istovrmeeno otežavaju ulaganja u razvoj energetske učinkovistosti i obnovljive izvore, što je pak nužna mjera. Recimo, u energetsku obnovu zgrada.

To je važno političko pitanje, a ne 8 lipa po CD-u naknade ZAMP-u niti rehabilitacija četništva u Srbiji.

Tko je glasao

naravno - treba nadoknaditi

naravno - treba nadoknaditi promasaje, kradje, nestrucnost i korupciju, a kako lakse nego preko ledja svih stanovnika.
Treba podici cijenu jer Koracevicu ipak treba ostaviti prostora za greske, promasaje i neznanje. Ipak, nije HEP tvornica stolica - ovo je ipak teze unistiti.
Kako rece nedavno sindikalist HEP-a u svom video uratku, kad bi HEP prestao biti drzavna krava muzara mogao bi od svoje dobiti svake godine sagraditi jednu hidroelektranu.

No drzava se nema namjeru maknuti sa sise svoje krave muzare, lakse je za hidroelektrane podici kredite ili uletjett u privatno - poslovno partnerstvo pa dati koncesiju na hrpu godina a vlastite gradjane prepustiti na milost i nemilost golom trzistu bez ikakve mogucnosti amortizacije anti-socijalnih udara

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Ne, ne radi se o tome.

naravno - treba nadoknaditi promasaje, kradje, nestrucnost i korupciju, a kako lakse nego preko ledja svih stanovnika.
Cijene plina i električne energije zaista jesu ispod ekonomske razine, subvencionirane su golemim sumama, svi zajedno dajemo svake godine oko 15 milijardi kuna za subvencije fosilnih goriva. To je višestruko neracionalno. Cijene energije u svijetu stalno rastu, a potrebna su znatna ulaganja u promjenu sustava (klimatske promjene, onbovljivi domaći izvori, smanjivanje ovisnosti o nafti...). Mislim da su "promašaji, krađe, nestručnost i korupcija" manje bitni za generalnu situaciju. Ista je situacija svuda. Još 2003. godine, smtralno se vrlo zabrinjavajućim kad bi cijena nafte na svjetskom tržištu prešla 30 dolara po barelu. Učetverosturčila se otad, varira, ali neminovan je trend rasta i dalje.

Tko je glasao

Ako glavni sindikalac HEP-a

Ako glavni sindikalac HEP-a kaze da bi HEP iz svoje DOBITI mogao graditi jednu HE godisnje samo da ga drzava prestane musti onda sve to sto ti pricas pada u vodu.
A to je rekao u video uratku koji je ostavio na internetu, i ne radi se o monteru koji nema pojma o tome sto prica.
Logickim promisljanjem lako je doci do zakljucka da je nemoguce ostvariti dobit ako su cijene glavnog proizvoda ispod ekonomske razine.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Logičko razmišljanje nije dovoljno.

Ekonomija nije egzaktna znanost. Često je nelogična. Energetika je osobito teško područje. Dolje sam deo poveznice o pitanju "realne" cijene.

Tko je glasao

Svi uporno trkeljaju

kako su cijene energenata ispod ekonomske razine, kao da je samorazumljivo kako država, valjda komunistička ili što li, dijeli svoje energente pučanima maltene besplatno.

To zovem trkeljanjem, jer nigdje nisam vidjela računicu gdje se vidi cijena koštanja npr 1KW ili kubika plina, od čega se ista sastoji, kolika je razlika, zašto do razlike dolazi, odakle se podmiruje, te kako bi se povećana cijena reflektirala na građane... Naime, ako "država" maltene poklanja struju, a razliku plaća iz proračuna, koji se pak puni uzimanjem iz džepova građana, koliko bi se u džepove građana vratilo novaca ako bi cijena energenata dosegla "ekonomsku razinu"?

Ovo, dakle, trkeljanje samo je priprema terena za neupitno i bespogovorno povećanje cijena bez suvišnih zašto...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica: ako nešto ne vidiš - ne znači da ne postoji!

To zovem trkeljanjem, jer nigdje nisam vidjela računicu gdje se vidi cijena koštanja npr 1KW ili kubika plina, od čega se ista sastoji, kolika je razlika, zašto do razlike dolazi, odakle se podmiruje, te kako bi se povećana cijena reflektirala na građane..

prof.dr.sc. Neven Duić: Obnovljivi izvori energije i tržište električne energije, izlaganje na tribini na Institutu Ruđer Bošković, 14. ožujka 2012.. Preporučam svakome koga energetika iole zanima da pogleda, vrlo dobro predavanje.

Nije baš jednostavno za shvatiti - što je to zapravo "cijena energije" nije jednostavna kategorija. Spominje studiju koju je za Hrvatsku načinio UNDP. Subvencije za fosilna goriva u Hrvatskoj iiznose 5-6% BDP, odnosno oko 15 milijardi kuna godišnje, a subvencije za obnovljive izvore 0,01%.

Načelni problem subvencija za fosilan goriva u cijelom svijetu - postoji puno literature na engleskom jeziku, jedan noviji tekst na hrvatskom:

IEA zahtijeva ukidanje subvencija za fosilna goriva

Tko je glasao

Da ne morate sve slušat...

... dio o subvencijama je od 24:00 min. Pogledajte i prezentaciju o studije UNDP na koju se Duić poziva

Tko je glasao

Eh, da...

...to je ujedno i priprema terena za sulude šupljoprazne ideje tipa "energetsku obnovu zgrada"

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dobar Hrvat,... kao Dudek

To je važno političko pitanje, a ne 8 lipa po CD-u naknade ZAMP-u niti rehabilitacija četništva u Srbiji.
Budući da je Srbija u Australiji, to se nas baš i ne tiče:)))
Četnici kao četnici, svojim postojanjem prijete samo klokanima, a za nas su klokani nebitni, jer ih ionako nemamo.)))

Budući da bi četnici bili ratni drugovi partizana iz Srbije, a ovi su ratni drugovi partizana iz Hrvatske, a četnici su ratovali protiv hrvatske garde i hrvatskih građana 90-tih, onda ...
Tko su onda hrvatski partizani, ako su srpski četnici bili antifašisti kao i oni?
Zapetljano Oštriću!

Ta ionako mi je bilo teško objasniti djeci, tko je tko u drugom svjetskom ratu, a sada još da i četnici postanu antifašisti, a ratovali su skupa s fašistima, protiv partizana.

A ti bi, Oštriću, da mi mislimo samo o poskupljenjima, dok Srbi misle da je Vukovar srpski grad i mute tamo preko Dunava, kako bi opet zaprašili s druge strane.

Kako oni mogu misliti i na jedno i na drugo, tako i mi možemo misliti i na poskupljenja i na njihov rad o našim glavama!
A još moraju misliti i o Kosovu!?

Ili ti misliš, da bismo mi morali biti ograničeni samo na jedan front?.)))

Ma kako samo imaš razumijevanja za njihovu politiku!
Imaš li ti možda nekih bioloških osnova za to, ili si samo onako dobar Hrvat, kao Dudek!:)))

Tko je glasao

Naftni šok proizveden progrešnom intervencijom politike

Stavi samo na apscisu političku odluku, tzv. "operacija harakiri"-: "ININO političko napuštanje naftnih polja u Siriji" i dobit ćeš pravu sliku uzroka skoka cijene nafte.

Gore nisu mogli, jer su za ovo malo vremena uspjeli političkim putem proizvesti takvu materijalnu štetu građanima RH, da su sve njihove "pozitivne mjere", bacanje kapljica vode na veliki rasplamtjeli požar uz snažno puhanje bure.

http://www.24sata.hr/biznis/ina-ce-izgubiti-naftna-polja-u-siriji-vrijed...

Tko je glasao

Da, Inino napuštanje naftnog

Da, Inino napuštanje naftnog polja u Siriji je dovelo do povećanja cijene nafte u svijetu. I svizac se vratio na livadu i zavio čokoladu... A zašto te uopće zanima radi li madžarska firma u Siriji ili ne?:)

Tko je glasao

Istim putem

"Samo su otišli, a Sirija ne može prihvatiti nikakve ucjene. Na žalost, Ina je ovaj put odigrala na jako krivu kartu vjerujući da će pasti režim Bashara al-Assada", objasnio je Al-Kshto naglasivši da Sirijci "nikada više neće pružiti ruku onima koji su im okrenuli leđa, i to u trenucima kada im je najteže, a, na žalost, i Ina je među njima".
Iz:
http://www.advance.hr/vijesti/ina-je-za-sirijce-stvar-proslosti-inina-na...

Ma, kažeš nije u vezi s cijenom nafte u RH?
Gluposti!
Da je novaca u proračunu, koje bi RH dobila od poslovanja INE u Siriji, Vlada bi s tim novcima mogla intervenirati u cijeni goriva, jer bi imala prostora odreći se dijela trošarina.

Ovaj katastrofalan potez koji su političari napravili, RH će toliko zdrmati, da nikakava krpanja proračuna neće pomoći.

Političari se vole petljati u gospodarstvo, a znanje im je na razini njihovoga znanja "engleskoga jezika"!

Kako se uopće usuđuju tako opasno miješati u gospodarstvo, a nemaju nikakvih znanja o tim pitanjima, osim svoje političke volje da europskim političarima iskazuju trajnu slijepu poslušnost, pa koliko košta neka košta, neće oni to platiti, već hrvatski narod!

Jel´ to oni rade namjerno?
Ili samo neodgovorno i nepromišljeno?
Nisam očekivala baš nešto bolje, ali moram priznati, ni gore od njegovih predhodnika.
Izgleda da uvijek može gore!

Najavljene "graditeljske pothvate" vidim samo kao izvore stvaranja i rasta novih dugova, a ne nešto što će pokrenuti gospodarstvo.

Nije ni čudo, jer su političari pristali na sva gospodarska ograničenja (ZERP, kvote, i još svašta što pomalo isplivava...) zbog njihova ulaska u EU-parlament, koja su totalno blokirala i anestezirala bilo kakav razvoj.

I onda pitaju narod, na svojoj stranici, kako do radnih mjesta, a "zavezali su im ruke" svojom politikom ustupaka stranim interesima na svim poljima gdje je to uopće i bilo moguće razvijati (poljoprivreda- mljekarstvo, energetika, vode, ribarstvo,...)

Za sada, jedino dobro što mislim da su napravili je ono predloženo plaćanje PDV-a, nakon ostvarene naplate, a ne prije.

Mislim da samo nastavljaju istim putem kojim se išlo od samih početaka nemoralne, nepravedne, pa i kriminalne privatizacije svega što vrijedi u RH!

I svizac se vratio na livadu i zavio čokoladu...
Ne nego je ostavio čokoladu drugima i sada može samo.... (ostavljeno za tvoju maštu, @martine)

Tko je glasao

ppetra ppuna zznanja...

Bilo bi lijepo da širiš znanje, to je plemenito:

Recimo:
1) da pojasniš pučanstvo kako se zapravo određuje cijena benzina u RH, na temelju čega (pri čemu ćeš narvno uzeti u obzir da nemamo samo INU u RH već gomilu naftnih kompanija)
2) da točno kažeš kako će to neimanje sirijskih polja utjecati na državni proračun RH

Samo se nadam da objašnjenje nije ovo:
Da je novaca u proračunu, koje bi RH dobila od poslovanja INE u Siriji, Vlada bi s tim novcima mogla intervenirati u cijeni goriva, jer bi imala prostora odreći se dijela trošarina.

Daj to malo elaboriraj nama neznalicama, molim te!

Tko je glasao

na cijenu naftnih derivata u

na cijenu naftnih derivata u hr. utjece cijena nafte na mediteranskom trzistu. odlazak ine iz sirije nema utjecaja na cijenu naftnih derivata u hr, vec iskljucivo na poslovanje ine.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hadzi, a što će mo sada sa

@hadzi,
a što će mo sada sa onom kuknjavom Čačića koji je kazao da će Hrvatska (dakle proračun) izgubiti lijepe milijarde zbog napuštanja Sirije ?????
Opet ti sa istom logikom, logikom Super Hika......

Tko je glasao

Ne klepeći nanulama:)))

odlazak ine iz Sirije nema utjecaja na cijenu naftnih derivata u hr., vec iskljucivo na poslovanje ine. A poslovanje INE, nema utjecaja na hrvatski proračun?
Sve su poduzeli da stvarno ne bude utjecaja ININOGA poslovanja na RH proračun, tj kada nema prihoda sa sirijskih polja, nema ni prihoda od njih u proračunu.
A sve to nema veze s cijenom naftnih derivata u RH!?

Prava logika, by @hatzi!.)))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci