Tagovi

„Bandoglavinjanje“ SDP-a

Čitam što na temu izbora u Zagrebu pišu brojni politički analitičari, i „analitičari“ ove i one provenijencije i čudom se čudim, jer osim "kuknjave nad prolivenim mlijekom" i uvijek jednakog i uvijek istog zgražanja nad posljedicama, nema ničega što bi se moglo podvesti pod pojam uvažavanja uzroka.

I dok su svi „umni“ analitičari i kritičari snivali u dubokom snu, ja sam debelo za vremena napisao tko je tko i što je što i svatko pametan tko je to pročitao, ako takvih u SDP-u uopće ima, mogao je izraditi predizbornu strategiju za svojeg kandidata za gradonačelnika.

http://pollitika.com/kandidati-za-gradonacelnika-grada-zagreba

http://pollitika.com/dozivotni-gradonacelnik

Meni osobno Bandić, ne da ne bi bio gradonačelnik, on meni ni po Zagrebu "dacao" ne bi!
Nikad!

Što je bilo logičnije nego, kad već ne prije, a ono odmah nakon uhićenja onih policajca, koji su opstruirali postupke represivnog aparata i DORH-a, povodom kaznenih prijava protiv Bandića, pokrenuti taj državni instrumentarij otvaranjem istraga, a onda putem sredstava javnog priopćavanja neprekidno propitivati tok tih istraga i čekičati po tome?

E ali cilj SDP-a očito nije bio onemogućiti Bandiću da i u petom mandatu ne postane gradonačelnik, cilj je bio ostvariti većinu u Skupštini grada uz Bandića kao gradonačelnika, pa tako u gradu imaš vlast, ali nemaš odgovornosti, uvijek postoji izgovor i mogućnost da se odgovornost za sve nemale svinjarije prebaci na gradonačelnika, odnosno na same građane, jer su si tog gradončelnika i protiv volje SDP-a sami izabrali.(sic!)

S druge strana kako otvoriti istrage i optužiti Bandića, a da se istodobno ne optuži i sam SDP, koji je još 2009. svom silinom stajao iza Bandića kao svojeg kandidata za gradonačelnika, prisjetimo se svih onih panegirika oda ispjevanih Bandiću u čast, koj nam je podvaljivao Z. Milanović, uvjeravajući nas kako boljeg kandidata od Milana Bandića za funkciji gradonačelnika naprosto nema.

Meni se čini da je i sam Bandić svijestan toga, dovoljno je lukav i pokvaren, da SDP neće pokretati postupke protiv njega, pa zato onako bezbrižno upućuje "institucije prvne države da rade svoj posao".

U međuvremenu si je osigurao i to da ni HDZ, ako i kad dođe na vlast na državnoj razini, ne pokreće potupak protiv njega, jer će vjerojatno koalirajući s njime imati većinu u Skupšini Grada.

Tu se opet SDP pokazao kao "slab u glavi" jer je potcijenio korteširanje klera, jasno i neskriveno na Bandićevoj strani, a potom i kandidiranje anonimusa Mađerićke od strane HDZ-a, jer je tom kadidaturom, koja to i nije bila, HDZ dao signal svojem članstvu da glasa za Bandića.
A kakav je odnos klera prema Bandiću pokazalo se i za one najnevjerovanije Tome za vrijeme predsjedničkih izbora. Svakom iole politički pismenom bilo je to oduvijek jasno, jer za kler Bandić iako eksponent SDP, nikad nije bio "crveni", njega je od „crvenila“ i don Ivana Miklenića spšavalo njegovo geografsko porijeklo, ta čovjek dolazi iz kraja u kojem se ustaštvo, kleru tako priraslo za srce, upija vć s majčinim mlijekom. I opet se Bandić pokazao dovoljno lukavim, pa je kategorički odbijao pokrenuti postupak promjene imena TMT-a, što više ne čini, jer mu glasovi SDP-ovaca više nisu važni, a organiziranjem Thompsonovog koncerta na trgaču kleru jasno dao do znanja na kojoj je strani njegovo srce. To je taj "kapital" koji je Bandić uložio i na njega na ovim izborima pobrao "visoke kamate".

Politička nepismenost, a onda i izostanak svakog osjećaja za rad u interesu općeg dobra, čitavog SDP-a, a posebno Z. Milanovića dovodi, očekivano, Bandića na tron, jačeg nego ikada, jer će uz sebe imati i Skupštinu grada, što je za političke diletante iz SDP-a bilo potpuno neočekivno.

Osobno mislim da ne postoji varijanta da u drugom krugu izbora Ostojić odnese pobjedu, osim da se zaista protiv Bandića ne pokrenu istrage po kaznenim prijavma, što bi po mom sudu bilo kontraproduktivno, jer bi se time Bandića prokazalo kao žrtvu političkih progona.

Ono što nas jedino može spasiti od Bandića je njegova evidentna „dotrajalost“, on je psihofizički na kraju snaga, usprkos svom njegovom kurčenju i jutarnjm joggingu, njegov izgled i govor tijela sami za sebe govore dovoljno. Ma koliko moždani udar proglašavali „grčem krvnih žila“.

Ne vjerujem da će u međuvremenu Milan Bandić završiti tamo gdje je vjerojatno odavno trebao biti, jer za to nikad neće biti dovoljno političke volje.

Komentari

Fašist i rasist

""""ta čovjek dolazi iz kraja u kojem se ustaštvo, kleru tako priraslo za srce, upija vć s majčinim mlijekom. """

eto to si ti.

Isključivati nekog zbog zavičaja je zaista nisko.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Spojila se Banija sa Likom,
Pa se ne da pokoriti nikom!

Tako je Banija ponosno pjevala, a onda ni Banije ni Like, pokorili ih "drvosjeci".

Tko je glasao

Ne podmeći. To nije stav

Ne podmeći. To nije stav Feniksa, nego ga pripisuje Crkvi. I to s pravom.

Tko je glasao

Drveni, Kod jugonestalgičnih

Drveni,

Kod jugonestalgičnih komunjara niš novog, drobiju to od 45-e.

Tko je glasao

HDZ

Stalno se provlači ta teza

jasno i neskriveno na Bandićevoj strani, a potom i kandidiranje anonimusa Mađerićke od strane HDZ-a, jer je tom kadidaturom, koja to i nije bila, HDZ dao signal svojem članstvu da glasa za Bandića.

da HDZ ne kandidira "jake" kandidate kako bi pogodovao Bandiću.
No želio bi čuti konkretan odgovor, koga je HDZ mogao kandidirati tko bi parirao Bandiću?
Pri tome mislim na nekoga iz HDZa, a ne nekog tipa Ferdelji.
I za Jasena Mesića se provlačila ista retorika.

->Pointer

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci