Tagovi

Bandićevo ministarstvo propagande

Danas je već osmi dan kako se Zagrebački holding razbacuje novcima objavljujući plaćene oglase „istine“ Milana Bandića u ime tobožnjeg transparentnog poslovanja firmi unutar holdinga. Ono što najviše bode u oči je da se sve to moglo objaviti u samo jednom danu i to potpuno besplatno. No Bandić je maher kad je u pitanju samopromocija. Plaćenim oglasima postigao je nekoliko efekata koje besplatnom objavom nije mogao.

Kao prvo, postigao je to da se osam dana priča o Bandiću. Kad je marketing u pitanju, onda tu vrijedi pravilo da nije bitno što se priča, već je bitno da se priča.

Kao drugo, javnost stječe prividan dojam da gradska uprava transparentno posluje. To što su tvrtke u sastavu tog istog holdinga prvo urnebesno podigle cijene, a zatim se rasipaju novcima kao pijani milijarderi vješto se zamaskiralo objašnjenjima da te tvrtke tržišno djeluju, da ti novci nisu novci poreznih obveznika te da je oglašavanje sastavni dio poslovanja na zapadu.

Pri tome su zaboravili jednu sitnicu, a to je da su građani Zagreba prisiljeni koristiti usluge tih gradskih poduzeća, jer jednostavno nema alternative. Građani ne mogu birati od koje će firme kupovati vodu, koja će im firma odvoziti smeća i sl. Takve firme imaju monopol i samim time ne postoji potreba za oglašavanjem, tim više što se tu radi o poduzećima koji su nužna životna potreba, a ne nekakav luksuz.

Treći efekt koji je Bandić postigao je da se opozicija oštro usprotivila takvom rasipanju novaca, ali nije znala javnosti objasniti da plaćeni oglasi nisu nezakoniti, već da su krajnje amoralni. Opozicija se zapetljala u svojim interpretacijama i Bandić je bez problema mogao poentirati da se oni samo nešto bune i viču, dok on „radi“.

cnn.blog.hr

Komentari

CNN, kak se to sve moglo

CNN, kak se to sve moglo objaviti u jednom danu i to besplatno?

Tko je glasao

Mediji su sami tražili

Mediji su sami tražili podatke o poslovanju za prošlu godinu, pa im nisu htjeli dati. Doduše mediji su tražili za čitavu godinu, a ovi su sad objavili samo za prvih 9 mjeseci.

Tko je glasao

statistički izvod može

statistički izvod može dobiti svatko, odeš u FINAu, platiš i dobiješ

zakonski rok za predaju financijskih izvješća za 2006 godinu je kraj travnja 2007 tako da ima još tri mjeseca do toga i nitko još nema sve podatke nego eventualno preliminarne

Tko je glasao

Ni prvi ni zadnji put

Ni prvi ni zadnji put pokazuje se najobičnija amoralnost gospodara Zagreba...ionako ne troši svoje pare nego naše. Njegove mu trebaju za stan od pola milijuna eura...a uostalom i to su ionako naše pare, koje su nam pokradene.

Tko je glasao

Bandić, kao i svi drugi

Bandić, kao i svi drugi prije njega, neminovno postaje sve više žrtva iluzija i procjena o karakteru stvari, o mogućnostima raznih suradnika i svojima i to logično nadilazi politiku.

I zadnje vijesti potvrđuju da u Zagrebu caruje višedesetljetna zbrka u kojoj sudjeluju skoro svi, takva da to nadilazi pojmove bilo kakve osobe pa i Bandića, da taj osobni dio sudjeluje npr. sa max. 5%, složenije nego u državi i robnim rezervama.
Pojednostavljeno, da hipotetski prikaz stanja izradi bilo koja oporbena stranka stanje bi možda bilo povoljnije po Bandića, zbog nekih vezanih interesa i zbog same nesolidnosti podataka. I na pojedinom poslu se stvori takva struktura da i najbolji eksperti ne mogu razlučiti stanje obveza i plaćanja pro i contra. U stvarnosti još nema interesa niti mogućnosti za elementarne podatke pa se to nekako frizira, što se dobro vidjelo u javnim prepucavanjima u prethodnim razdobljima a sadašnja oskudnost još više.

Tko je glasao

Nekako postajem sve

Nekako postajem sve sigurniji da Bandić samo radi u skladu sa situacijom, a nesposobna oporba mu čak ide na ruku.

E sad, da li je on kriv za oporbenu nesposobnost? Teško.

B-52

Tko je glasao

usput rečeno, ono što oni

usput rečeno, ono što oni objavljuju je devetomjesečni statistički obračun koji je po svojoj prirodi javni dokument (htjeli oni to ili ne)

uobičajeni standard izvještavanja je objava računa dobiti i gubitka i bilance (te novčanog toka)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci