Tagovi

B.a.b.e i d.e.d.i

Borba za prava žena, za ravnopravnost žena traje već stoljećima. I hrabre žene i hrabri muškarci započeli su tu borbu kad to nije bilo ni normalno, ni pristojno, ni društveno prihvatljivo.

Dospjeli smo negdje na polovicu puta. Žene su ostvarile mnoga prava koja su im konzervativni d.e.d.i nastojali uskratiti ali samo naivac bi mogao pomisliti da smo na kraju puta. Ne, ravnopravnost žena još će dugo biti važna tema.

Zato mi ne ide u glavu da same žene deklasiraju tu borbu za prava žena i to u Hrvatskom saboru. Kao da žele zaustaviti kotač povijesti i okrenuti ga unazad.

Mislim na onu glupu izjavu da „žena vrijedi onoliko koliko je djece rodila“. Kako to može izjaviti odrasla (navodno) obrazovana žena, zastupnica u Saboru ne ide mi u glavu? Osim ako joj dadem popust zato što je u hadezeu. Od davnih vremena Lilje Vokić nismo čuli tako sramotne izjave o ženama.

Nadam se da će biti dovoljno pameti i kod b.a.b.a i kod d.e.d.a i da se takvi verbalni ispadi zaborave. I da se nastavi na sve moguće načine borba za ravnopravnost žena i to na način koji njima odgovara. I koji zadovoljava osjećaj pravde i morala.

Komentari

Odabir osoba koje će

Odabir osoba koje će stranku predstavljati u Saboru najbolje govori o samoj stranki.

cvjetići

Tko je glasao

Od davnih vremena Lilje

Od davnih vremena Lilje Vokić nismo čuli tako sramotne izjave o ženama.

Mislim da je prazninu sasvim uspješno popunila Zdenka Babić-Petričević. Njene izjave su doduše bile šireg spektra ali ne manje sramotne.

B-52

Tko je glasao

S tom razlikom da je ZBP bez

S tom razlikom da je ZBP bez ikakve škole i obrazovanja a Lj,V, ipak nekakva profesorica.

Tko je glasao

Ivek, poštovanje spram

Ivek, poštovanje spram jedne žene se dobiva u obitelji i u sredini u kojoj rasteš. Onda ima i malo veze s karakterom muške osobe, no mislim da je to zanemarivo. Jedan dio poštiva žene a drugi ne. Stvar je u nama muškarcima, ak ne pokažemo otvoreni prezir spram onih koji nemaju poštovanja spram žene, nebu nikad bolje.

Tko je glasao

Tako je. Se razme!

Tako je. Se razme!

Tko je glasao

Dospjeli smo negdje na

Dospjeli smo negdje na polovicu puta
A koja je to polovica puta još ostala?
Ne čini mi se kako je rezultat za "slabiji spol" tako loš.

Tko je glasao

Pogledajte malo i preko

Pogledajte malo i preko granica Lijepe naše, u zemlje gdje su žene roba, u zemlje gdje žene nemaju nikakva prava, gdje tek rođene djevojčice ubijaju itd.itd.

Tko je glasao

Evo iste teme, podebljane s

Evo iste teme, podebljane s drugim izjavama HDZ-a na TOP 3 IZJAVE VLADAJUCE STRANKE

Tko je glasao

Skandalozno ! Ovo ne zadire

Skandalozno ! Ovo ne zadire samo u prava zena, nego u sveukupna ljudska prava... Sto je to pogresno u glavama nekih zastupnica da tako razmisljaju? Gdje im je osjecaj za mjeru, ako vec nemaju niti natruha opce kulture, sirine pogleda i minimuma civiliziranog ponasanja? Zasto svoj primitivizam ne ostave na vlastitim kucnim vratima ili ispod kamena gdje su ovakva stajalista ispuzala kad izlaze medu svijet i blamiraju se ovako? Jos se s gnusanjem sjecam Vokicke i Babicke, sad i ova - ma nije uopce stvar u nekom deplasiranom feminizmu, uopce nije stvar u desnicarenju i konzervativizmu, stvar je u elementarnoj pristojnosti!
Ja sam ponosna mati samo jednog djeteta, uglavnom sam ga sama podizala i nisam imala mogucnosti niti prilike za vise djece - i sto sad ??? Trebam li se pokriti usima i sramotiti sto nisam ostala uz stetocinu pater familiasa i u zlu kao prava guska i izrodila jos troje koje bih isto tako morala sama podizati sama? Ili se veseliti sto ipak nisam jos gora vrsta i talog drustva - zena koja je jos nevrijednija jer nema djece - neovisno o razlogu? Nekim uvazenim zastupnicama bi stvarno trebalo staviti brnjicu prije nego sto zinu!
Fuj!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci