Tagovi

Auto cesta-- Milanović VELEIZDAJNIK ko Sanader

Ako kom nije bilo jasno dosad sad valjda je. Milanović je VELEIZDAJNIK, strani agent, kukavičje jaje na najvažnijem mjestu na vlasti u državi. On i Kukuriku nisu došli na vlast da rade i grade da poprave, nego da UNIŠTE HRVATSKU. tri godine da popljuju pokradu razjebu i rasprodaju sve što se u Hrvatskoj razjebat i uništit da. Da sebi nakradu što više mogu. Da unište svaki rezon svaku perspektivu, svaku korist i svaki napredak koju Hrvatska može imat.

Ne ovo nisu teške rječi Ovo je stvarno stanje realnost i naša stvarnost. Kap koja je prelila čašu. Milanović je jučer samovoljno na svoju ruku IZDAO Hrvatsku PRODAO hrvatski interes i ODUSTAO od autoceste do Dubrovnika. Milanović je ko zna kome obećao da se neće gradit preko Hrvatskog teritorija hrvatske zemlje nego preko Bosne i Crne Gore. Ne možeš vjerovat.

EKSKLUZIVNO: TRASA KROZ BOSNU Hrvatska će odustati od autoputa do Dubrovnika
http://www.jutarnji.hr/ekskluzivno--pregovori-s-njemackom-hrvatska-ce-od...

Opet Milanovićev gaf: dogovoprio sa susjedima trasu autoceste mimo prostornih planova
http://www.index.hr/vijesti/clanak/opet-milanovicev-gaf-dogovorio-sa-sus...

Autocesta do Grčke zaobilazi Hrvatsku
http://www.tportal.hr/vijesti/biznis/347973/Autocesta-do-Grcke-zaobilazi...

Jadransko-jonska autocesta ne ide preko Dubrovnika
http://vijesti.hrt.hr/jadransko-jonska-autocesta-ne-ide-preko-dubrovnika...

Milanović neozbiljan, autoceste nisu rađene da bi se netko igrao s njima
http://narod.hr/hrvatska/mijat-stanic-milanovic-neozbiljan-autoceste-nis...

Ko normalan bi pristo na tako nešto!!!??? Kome to ima koristi!?? Hrvatska je krvavo potrošila izgradila najveći dio autoceste i ima najveći interes, ima već sve planove gradnje i sve.......... al taj izdajnik Milanović bi drugačije. jebe se njemu za Hrvatsku ZA KOGA TAJ RADI. Hrvatska je punopravna članica EU, a izdajnik Milanović pristane da se evropska auto cesta gradi preko trećih zemalja koje NISU članice unije i ko zna oće ikad bit!? Izdajnik Milanović pristaje da jedan DUBROVNIK ne bude na autocesti, a Dubrovnik je u svjetu poznatiji od svih tih država ZAJEDNO!!

Ko lopov veleizdajnik Sanader kad je prodo INU MOLU za milione eura, sad lopov veleizdajnik Milanović PRODAJE CESTU ko zna kome za mito!!! kako drugačije objasnit!!?? Il je lud il je korumpiran, podmazan

Ovo više nema nikakvog smisla ovo nije normalno NIKO više ne može ovo progutat OVO MORA STAT. Mora postojat neki način da se izdajnici spriječe i kazne mora postojat neki način da se bandu lopova udbaša i izdajnika prisili da ode da prestane Hrvatskoj državi pravit šetu. Di je sad zakon di je ustav di je Bajić, di je sad Ustavni sud da ZABRANI IZDAJU!??

SRAMOTA!!!! LOPOVI IZDAJNICI MARŠ!!!

Komentari

da li se misli

ministar od prometa govoir kako je Jadransko-jonska autocesta koja dijelom ide preko BiH i zaobilazi dubrovnik jeftinija varijanta. očito ne smatra bitnim kao će se ona realizirati tek tamo negdje 2030godine i poslije. činjenica je kako Hrvatska treba iskeširati 1,8 milijardu eura za povezivanje Dubrovnika s ostalmi dijelom Hrvatske. tu je i problem jer podobni ne znaju kako izvući potreban novac iz EU fondova. više ne ovom linku:
http://www.vecernji.hr/hrvatska/najisplativija-je-gradnja-peljeskog-mosta-i-brze-ceste-ploce-dubrovnik-958561

w. ;)

Tko je glasao

pa ni nije bitno kada ce se

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

EU nas drži pod sankcijama, dok ne ode ova vlast

Iz EU-fondova nema novca za RH, zbog Lex Perkovića. RH je u sankcijama, a ovi bi trebali što prije odstupiti da se te neobjavljene, apostojeće sankcije skinu s vrata.

Merkelica sve radi da dođe kraj onima koji su prijevarama (Lex na ex) ponizili Njemačku.
Zato je jedini izlaz za RH, odstupanje ove neuspješne i štetne vlasti s pozicije na kojoj je jedino branila srpske interese u RH.
.
To bi joj bio najveći uspjeh tijekom njihove vlasti u ovome mandatu- raspisivanje novih parlamentarnih izbora, ali neka još malo pričekaju da narod odradi referendum!!

Tko je glasao

dobar izgovor

hrvatska nije pod sankcijama već je toliko birokratizirana da ne može povući dovoljno sredstava iz EU fondova. političari na sav glas pričaju o investicijama a u isto vrijeme dozvoljavaju povećanje birokracije koja svojim radom svakom investitoru toliko diže tlak da večina odustaje od daljnjeg pokušaja. primjer toga je 'IKEA' u rugvici, hidrogliseri na Jadranu.
kako neko mjesto može biti grad ako nema vlastitog novca za svoju upravu već mora tražiti ovac od države? koliko takvih gradova ima u Hrvatsko? dvocifreni ako ne i trocifreni broj.

w. ;)

Tko je glasao

Nasla si bas dva krasna

Nasla si bas dva krasna primjera. Pretpostavljam da ne mislis na hidroglisere nego na hidroavione. Tvrtka European Coastal Airlines je trazila dozvolu za slijetanje i polijetanje hidroaviona iz splitske gradske luke. Trazila je da joj zupanija napravi ponton i da koncesiju za kafic usred luke. Splitska gradska luka je najprometnija putnicka luka na Mediteranu i polijetanje i slijetanje hidroaviona bi znacilo ogromnu smetnju vec utecenim prometnim koridorima i funkcioniranju luke, posebno ljeti kad je najprometnija. Oni su inzistirali na gradskoj luci zbog kafica kojeg bi dobili na najboljoj lokaciji u gradu. A u tako prometnu luku ubacit jos i hidroavion moze stvarno samo netko tko nema pojma sto je luka. Najgore od svega jest da politicari inicijalno nisu imali nista protiv ideje. Njima se to cinilo simpaticno- Mare i Stipe cekaju sa spizom na trajektu ili katamaranu dok Hans ili Luigi ne polete avionom iz luke. Srecom- lucka kapetanija je ipak bila pametnija od politike i nije pristala, iako je bilo i ucjena. Od pocetka se tvrtki nudio Resnik ispod aerodroma kao primjerena lokacija, na sto oni nisu dvije godine pristali (jer su mislili da ce politiku uspjet toliko smutit da ce ova napravit toliki pritisak na lucku kapetaniju da ce dobit na kraju dozvolu za ponton s kaficem u gradskoj luci). Kad su na kraju vidjeli da od gradske luke nece biti nista, pristali su na Resnik. Ti hidroavioni su mogli letjeti vec dvije godine da su pristali na Resnik odmah na pocetku.
Sad, sto se tice Ikee. Ikea je jedna obicna trgovina. Istina to je trgovina koja zbog nekog (meni nerazumljivog) razloga ima fetis status kod nase vise srednje klase (na zapadu kod nize srednje klase jer je kod njih ova bogatija i po primanjima i nacinu zivota usporediva nasoj visoj srednjoj klasi). Treba li drzava pomaknut planine i rijeke zato da u drzavu dodje jos jedna trgovina koja ce istina zaposlit 300 ljudi, vecinom trgovaca, ali i zbog koje ce nekih 300 trgovaca u drugim trgovinama izgubit posao? Ja mislim da ne treba. Medjutim, Hrvatska jest pomaknula planine i rijeke i u komunalno uredjenje pristupa za Ikeu ulozila navodno oko 300 milijuna kuna. Znaci jedno radno mjesto u trgvini koje ce rezultirat jednim izgubljenim radnim mjestom negdje drugdje je platila milijun kuna.
Sto se autoceste do Dubrovnika tice, autocesta do Dubrovnika je neisplativa. To je tako. Trenutno jedina isplativa cesta u Hrvatskoj je Bregana-Bajakovo, a Rijeka-Zagreb je na granici isplativosti. Vec autocesta do Splita je neisplativa. Ta autocesta ce mozda postat isplativa jednom u buducnosti kao dio jadransko-jonske autoceste. Ovdje govorimo o dalekoj buducnosti i multidrzavnom projektu, tako da je bilokakvo razglabanje o tome danas gubljenje energije. Medjutim, nitko ne brani Hrvatskoj poceti graditi autocestu Ploce-Dubrovnik i Peljeski most. Hrvatska se moze i dalje zaduzivati, pa moze imati za par tisuca automobila koji ce tamo u prosjeku dnevno proci (mislim da je granica rentabilnosti autoceste 18 000 dnevno) i autocestu. Stvar je u tome koliko je to racionalno I naravno sto hrvatski drzavljani zele.

Tko je glasao

dubrovnik mora dobit auto

dubrovnik mora dobit auto cestu

Tko je glasao

Pod sankcijama smo,iako i birokrati koče mnoge procese

Pod neobjavljenim smo sankcijama i zato ništa ne može.
Nije Merkelica kratkoga pamćenja kao neki ovdje.
Neki ne shvaćaju kakav je politički skandal napravila Hrvatska vlada i da je kazna tu, iako nije javno objavljena.
Lex Perković dobio je svoj odgovor, a Merkelica nije potjerala Milanovića, kao Sanadera, nego nam stvara takve uvjete da ih potjeramo sami!

Kukuriku je toliko "gladovala" dok nije bila na vlasti, da svoju pojlepu jednostavno ne može suzbiti: nazapošljavali su svoga nestručnoga kadra s lažnim diplomama (evo u HEP-u tjeraju one s lažnim diplomama- to je malo licemjerno dok u Vladi sjedi MVP- Pusić za koju javno Ž. Olujić tvrdi da nije niti maturirala (dakle sve su joj dalje diplome lažne), a Hrvatska vlada ŠUTI, i ona sama ŠUTI).

Kako da nešto naprave kada su poluobrazovani, zlonamjerni (Vukvoar, referendumi), podlomanipulirajući, bez kvalifikacija i s lažnim diplomama, nestručni ,...(Pusić i tko još zna koji, po navodima bivšega državnoga tužitelja) ?

Tko je glasao

lažne diplome

lažbe diplome nisu samoprisutne kod Kukurikavaca, priuurne su skoro u svim vodećim strankama. sjetimi se smo mafisterija Džapića. sjetimo se afere 'index' - obor tu se nije radilo potpuno o lažnim diplomamamveć o lažnim ispitnim ocjenama.. previše je korupcije u školstvu i na fakultetima i tome bi se trebalo stati na kraj. slušam u tramvaju jednu profesoricu koja priča prijateljici kako joj je jedan roditelj ponudio 10.000 eura da mu dijete prođe razred. dok god se ne prominei naš odnos prema znanju i sposobnosti dok god oni koji podmićuju kao i oni koji primaju mito ne budu adekvatno kazneni, dotle će nam sveučičišta oadati na rang listi sveučilišta, a DGP pafai i svi ćemo se čuditi kako to da pada a drugdje u susjedstvu ide gore. korupcija je manje više u svim strankama . rijetke su one gdje nije prisutna a t nisu blizu vlasti. znanj se očito ztenutno ne cijeni.

w. ;)

Tko je glasao

Jeftinije najčešće ispadne skuplje

Najjeftinije nije i najbolja opcija za RH.
Dubrovnik mora biti prometno autovcestom povezan s RH, a ne sa svojim neprijateljima iza leđa.
Oni su još najveći neprijatelji RH i samo čekaju povoljnu priliku. Nećemo im je još i olakšavati .

Oni koji zagovaraju najjeftiniju opciju:
mogli su kupiti najjeftinija vozila za službene potrebe Vlade, Sabora,...županija,..., državnih poduzeća,..., pa nisu.

Najisplativija je opcija koju opravdava poslovni.hr- ali za Srbe iz Trebinja!

Opet napadaju RH: s istoka - Vukovar, i s juga- Dubrovnik.

Tko je glasao

slusaj, daj sa tim pamfletima

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Sama prodaješ pamflete i žmiriš na činjenice

RH se treba ponašati kao država, a ne kao socijalistička republika u sastavu bivše SFRJ.

Nije to život na parolama, nego se instalacije u kući ne vode preko kuće susjeda koji ti stalno pravi probleme, ruši tvoje kuće i krade tvoje imanje, te ubija ljude iz tvoje obitelji i obitelji tvojih prijatelja i rođaka.

Drugima prodaji parolu da je bolje "instalacije" provlačiti kroz kuću takvoga susjeda,da je to jeftiniji!

Tko je glasao

jadransko jonska autocesta je

jadransko jonska autocesta je medunarodni projekt jer da toga nema ne bi bilo ni autoceste.. no dobro, vjerojatno ti je to tesko za prihvatiti..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

daj vise prestani

daj vise prestani srat...............................

Tko je glasao

Kao lokalna vlast u Trebinju ili srpska

I tebi da je ovakvo povezivanje Dubrovnika is ostalim dijelom RH isto kao povezivanje dijelova Ukrajine,... preko Rusije!

jadransko jonska autocesta je medunarodni projekt jer da toga nema ne bi bilo ni autoceste., je, ali su se političari RH ( ne i "hrvatski političari), u definiranju trase i zagovaranja interesa ponašali kao da su srpski političari, ili lokalna vlast u Trebinju! Štitili su interese tdrugih država, a namjerno odbijali interes RH, jer se samo bave davanjem umjetnoga disanja pokojnici (SFRJ) kroz "regiju".

Tko je glasao

Promijenio sa m plus u minus

Promijenio sa m plus u minus i to ne zato što se ne slažem sa autorovim opisom aktualnog glavnog hrvatskog štetočine Zorana Milanovića, već zbog zaroravanja komentara koji ukazuje da je Zoran Milanović samo sljedbenik svojih predhodnika iz redova HDZ-a koji su pokrali i opljačkali Hrvatsku!.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

patis od

patis od prividjenja.................

Tko je glasao

IZDAJNICI RAUS!!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/131096-marusic-nemojmo-se-predati-...

"To je krajnje nepovoljno i štetno za vitalne interese ne samo Dubrovačko-neretvanske županije nego i cijele Hrvatske. Razumljivo je da 'velike sile' imaju geostrateške i gospodarske interese u Bosni i Hercegovini i široj regiji te da ih žele realizirati nauštrb Hrvatske, ali je nevjerojatno da naš premijer i resorni ministar to praktički potiču i guraju, umjesto da prezentiraju naše pozicije, koje su već precizno definirane županijskim i državnim prometnim planovima te promiču i bore se za naše interese" - poručio je u razgovoru za Dnevno prof.dr. Željko Marušić.

"Teorija Hajdaša-Dončića, kako nam je, računajući razmjerno visoke troškove izgradnje, ekonomski isplativije za nas vitalan strateški pravac prepustiti drugoj državi i tako dugoročno ostati bez velikog izravnog prihoda od cestarine, svih neizravnih i multiplikativnih koristi od autoceste na vrijednostima zemljišta i nekretnina, gospodarskih i turističkih efekata - gotovo je izvan granica razuma. Pogotovo što bismo dodatno trebali izgraditi tri vrlo zahtjevne spojnice između te trase i Jadranske magistrale, ukupne dužine oko 75 km, potpuno preurediti Jadransku magistralu, izgraditi niz obilaznica i pretvoriti je u tzv. 'brzu cestu', a ona je u pravilu najopasnija prometnica. Sve to ne bi bilo puno jeftinije od izgradnje autoceste od Ploča do Dubrovnika, a svoju autocestu ne bismo imali" - objašnjava Marušić.

"Isticati negativan utjecaj na ekologiju potpuno je promašeno i besmisleno jer je 75 posto svih naših zagađenja transgranično i bolje je da imamo promet našim teritorijem gdje možemo suvereno kontrolirati ispunjenje ekoloških standarda, nego da u susjednoj zemlji to rade drugi, lošije od nas" - objašnjava Marušić koji smatra kako Hrvatska mora učiniti sve da povrati trasu autoceste na hrvatskom jugu.

"Izgradnja autoceste od Ploča do Dubrovnika bila bi najisplativija investicija u povijesti Hrvatske. Riječ je o povijesnoj neodgovornosti vladajućih protiv vitalnih interesa Hrvatske i njenih građana zbog čega bi mogla ispaštati sljedeća pokoljenja. Treba istaknuti da je, kao i u slučaju dogovora 'Drnovšek-Račan', ovim nepromišljenim i neodgovornim potezima premijera i resornog ministra, učinjena neprocjenjiva šteta interesima Hrvatske. Kad jednom dođemo pameti i počnemo zagovarati trasu vlastitim teritorijem, to će nam biti znatno teže ostvariti u srazu sa stranim globalnim i regionalnim interesima", zaključio je prof.dr. Željko Marušić.

IZDAJNICI RAUS!!

Tko je glasao

mala razlika

postoji razlika kad netko nešto uništva jer želi osobnu korist a za druge mu se živo fućka- to je čista veleizdaha. sasvim drugo je kad se nešto uništava jer se ne zna ili ne ćeli razmišljati malo više nego što je potrbno za puko preživljavanje. monetizacija ceaasta, jadransko-jonska magistrala spadaju u ovu drugu kategoriju. što se tiče ine i mola priča započine s 25+1 jedna dionica i finacije MOL-u a usavršena je sa Sanaderom

w. ;)

Tko je glasao

kako si naivna milanovic sve

kako si naivna milanovic sve radi NAMJERNO on je za unistavanje hrvatske PLACEN kad se otkrije brise u srbiju i dobije azil

Tko je glasao

fujjjjjjjjj povraca mi se

fujjjjjjjjj povraca mi se :)))))))))))))

Tko je glasao

Ogledalo!

Makni ogledalo!

Tko je glasao

Zaobilaženjem juga Hrvatske

Zaobilaženjem juga Hrvatske na Jadransko-jonskoj autocesti želi se dovesti u pitanje smisao Pelješkog mosta
http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/i-lj/kalinic-hrvoje/18255-zaobil...

----------------ukoliko Jadransko-jonska autocesta u Pločama zaobiđe Dubrovnik, Pelješki most će se graditi ne zbog svih stanovnika Europe koji dolaze na Jadran ili putuju prema Jonskom moru i obratno, već samo zbog stanovnika Dubrovnika, te time biti novčano još manje isplativ-------------

IZDAJNICI RAUS!

Tko je glasao

gdje su nestali turisti

duborovnik u njegovo zaleđe je potrebno povezati s ostalim dijelom Hrvatske što iz strateških interesa, što zbog stanovništva a ne smiju se zaboraviti ni turisti koji više vole putovati automobilima i autobusima kako bi uživali u prirodi.ako se takvog turistu naš ministar od prometa govori o kako će se biti odvojci s Jadransko-jonske ceste prema dubrovniku. samo je zaboravio na jednu stvar. Hrvatska je u EU a BiH nije. ako kojim slučajem uđemo u famozni Šengen pna će problem bito još veći, da ne kažem gori.
moj pkojni profesor je učenicima koji su slabo znali govorio kako trebaju jesti više blitve. možda bi ju trebali jesti i naši političari, pogotovopremijer i ministar prometa etc.

w. ;)

Tko je glasao

Radi se na ostvarivanju Memoranduam SANU preko Vlade RH

Evo o ovome se izjasnio i HRAST:

http://narod.hr/hrvatska/hrast-odrice-li-se-vlada-juga-hrvatske/

Da je tako, da ova vlast želi razvijati srpsko zaleđe Dubrovnika ( i tako ga povezivati sa srpskim zaleđem, a ne RH), dokazuju i njihovi projekti kojima su pokušali vodu iz Neretve skrenuti na teritorij BiH naseljen Srbima koji su napadali Dubrovnik., kao i ovo skretanje autoceste.
Valjda su im Britanci odredili najbolju trasu!

Što još teba slijepcima da progledaju kako ova vlada radi protiv interesa RH i ozbiljno ugrožava politički i gospodarski položaj RH?

Moram iusporediti s devedesetima: onda su nam napadali krajnji istok (Vukovar) i jug RH (Dubrovnik)

Je li slučajno što ova vlast napada istim velikosrpskim putovima aggresije devedesetih?
Ima li to veze sa sastavom te vlade?

Sve upućuje da takva situacija nije slučajnost !

Tko je glasao

Vi "domoljubi" će te u tom

Vi "domoljubi" će te u tom dijelu proširiti RH i neće biti nikakvih problema.

Tko je glasao

Prečke u velikosrpskim ljestvama

"Prečko u velikosrpskim ljestvama", naći ćeš izgovora da četničkoj državi iz susjedstva ojačavaš temelje velikosrpskoga im plana za Dubrovnik.

Svjesno ili iz ograničenosti- svejedno!

Oni imaju svoje Načertanije, Memorandume,.., i rade strpljivo.

Ta uspjeli su već u vlast RH ugraditi oko 47% svojih manjinaca.
Nije onda ni čudo što ona navlače za provelikosrpske projekte.

Svakako, računaju i na hrvatske budale i pohlepnike koji uhljebljenima pristaju biti prečke u velikosrpskim ljestvama.

Tko je glasao

To je dobro ako su odustali

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

naivni laik...

....iako, možda, nastaviti od Ploča komad autoceste preko mosta pa ju izvući kod Osojnika na BiH? (ona isprekidana linija na mapi)
... meni bi se to činilo svima prihvatljivim ...

http://www.edubrovnik.org/kartografski_prikazi/mapa_cestogradnja/k2_dio2...

Tko je glasao

Ne vidim sad kartu.. No nije

Ne vidim sad kartu.. No nije problem gdje ce autocesta zapoceti kad ionako Mora ici iza brda, da Li ide manje ili vise nece promineniti cinjenicu da nije citava trasa kroz rh..
onp sto malo tko spominje a Tice se peljeskog mosta jest cinjenica da taj most po svom smislu vidi ka vivnju i korculi a ne dubrovniku.. No to ne zvuci politicki popularno pa se stoga koristi znacaj dubrovnika u argumentiranju potrebitosti mosta..

nadalje malo tko zna da kod Te investicije nije problem peljeski most vec trasa s drugs strane koja bi vracala autoput Na kopno.. Problem je dvojak, ekoloski najvaznije Ali i ekonomski jer taj lovratak Na kopno kosta visestruku vrijednost prvog mosta.. Kod punog profila autoceste taj negativni utjecaj posebno je izrazen..
dakle peljeski most Kao nacin cjelovitog povezivanja drzave jest oprvdan i treba ga napraviti cim se Bude moglo isfinancirati.. No to nema veze s autocestom i dubrovnikom vec Sa strateskim interesom RH a efekt boljih komunikacijskih kanala u smislu razvoja kraja vidjeti ce se iskljucivo Na peljescu i korculi, mozda mljetu..

Muslim da Te dvije investicije, peljeski i autocestu treba tretirati Kao odvojene investicije po svojoj svrsi i cijeni..
most je opravdAn iskljucivo geostrateskim interesom cjelovitog povezivanja teritorija a ekonomski se nece nikad isplatiti no to Ni najmanje ne znaci da ga ne treba graditi prvom razumnom prilikom..
cesta, fina cesta 1reda do dubrovnika takoder spada u nacionalni i lokalni interes i nije nuzno da Bude sto posto pokrice investicije eksploatacijskim efektom

za autocestu e drugacije, jadr jonska je medunarodna investicija i njen smisao nije u povezivanju hrvatske vec u povezivanju sirih razmjera.. Mi smo dio Te trade iskoristili za interno povezivanje i to je super.. No kod dubrovackog dijela to se ne moze ostvariti bez vrlo negativnih nus efekata, kako u ekoloskom smislu tako i u smanjenju vrijednosti zemljista, potpuno. Obezvredivanju velikog dijela obale..

ekipa oko radica i zderica konstruktor te par stranih bilmeza je u panici da ce im propasti plan Sa zemljisnjim malverzacijama kupi za kunu prenamjeni prodaj za milinun... Naprosto se boje da ce autocesta kroz bih pokazati stvarno stanje Sa mostom tj njegov lokalni i nacionalni znacaj bez izmisljene nternacionalizacije pa da ce se od mosta odustati..

no to Su politicke igre i politicke malverzacije za svoj dzep.. A ne realnost.. I Na mostu i Na cesti treba inzistirati Ali Sa stvarnim razlozima a ne izmisljenom potrebom za devastacijom obale gradnjom autoceste uz nju

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ne vidis kartu pa POGLEDAJ

ne vidis kartu pa POGLEDAJ kartu ne daj da ti cetnici peru mozak jebote :((((((((((((((((((((((((

Tko je glasao

ako autio cesta ide kroz

ako autio cesta ide kroz bosnu onda peljeski most NIKAD nece bit napravljen i dubrovnik NIKAD nece bit spojen s maticom hrvatskom

to je ono sto izdajnici hoce........................ al nece uspjet

Tko je glasao

Z-2

Uvijek su željeli Dubrovnik odvojiti od RH, pa to i sada rade, a sve da bi lijepili pokojnicu-SFRJ!

Izgleda da stvaraju uvjete za Z-2 (DVukovar i Dubrovnik) , a ne samo Z-1(samo Vukovar)!

Tko je glasao

trgovina hrvatskim teritorijem

29 stoljeće se može prepoznati ppo nekoliko trgovina hrvatskim kopnom. od trgovine Zadrom, Rijekom, preko Zemina do do Molunata, i otočića u Malostonskom zaljevu i vrha polutoka Kleka. imam osjećaj kako je natjecanje između nekih hrvatskih političara u trgovanju hrvatskim teritorijem. možda u nekoj budućnosti bude dio Hrvatske zamjenjen za jedan krater na Mjesecu ili dio Marsa.

w. ;)

Tko je glasao

Kao u ratu ´90-ih: napadaju istodobno Vukovar i Dubrovnik

Kao 1991., upravo napadaju Vukovar i Dubrovnik!

Tko je glasao

ali...

Sreća naša da NAS ti braniš, kao i 1991...

Tko je glasao

Ti si među napadačima, pa

Ti si među napadačima, pa sebe branimo i od tebe.:(((

Ovo NAS odnosi se na onih 600 000 potpisanih i milijune kojima je Ustavni sud balvan-odlukom prepriječio demokratsku cestu.

A ti si na ZZP-u otkrio u potpunosti koja je tvoja strana.
Zato je sasvim jasno da si pristalica napada na Vukovar i Dubrovnik!

Tko je glasao

med & mlijeko

Neće biti mira dok u RH ne ostane samo ppetra i njezin ppsihijatar. Tek tada ćemo svi biti na istoj strani.

Iz dosadašnje rasprave sa shvatio:
- pitanje je kada si i jesi li bila u Dubrovniku
- nisi nikada vozila do Dubrovnika
- nemaš pojma gdje ide "stara", a gdje "nova" trasa auto-ceste

Ali zato zna sve o svakome tko zastupa stav koji nije identičan tvome. Baš si gušt, ppetrice.

Tko je glasao

Sada su na čistini: ili s narodom, ili pnasuprot njega

Na primjeru Udruženog zločinačkoga poduhvata, koji i te dugo opsjedao, koji si vidio umjesto, na svijetu najčasnijega oslobođenja vlastite temlje, s najmanje kolateralnih žrtava, jasno je da ti je bio potreban psihijatar.
Većina s pollitike bila je zaražena (a i još je zaražena) takvom bolešću .

Tvoji argumenti su smiješni- kao i onda kada si tovario o Udruženome zločinačkome poduhvatu.
Ma Srbi uvijek znaju što je najbolje za RH - njihovi srpski interesi!


Ali zato zna sve o svakome tko zastupa stav koji nije identičan tvome. Baš si gušt, ppetrice.
Slično si govorio kod gradnje Udruženoga zločinačkoga poduhvata, tko zastupa tvoj stav ppetrice, "gdje su takvi, kao ti"- a onda se slila rijeka ljudi, stotine tisuća mojih istomišljenika koji su sa srećom i oduševljenjem dočekali osobe koje si ti nazivao najgorim zločincima: A. Gotovinu i M. Markača!" I ti sebe još smatraš vjerodostojnim i normalnim?
Izašli su tada.
Bolje ti je da na ulice ne izađu i sada- svi koji misle kao ja o hrvatskome Vukovaru i hrvatskoj cestovnoj vezi do Dubrovnika (brinete se za ekologiju u RH- kao što ste se brinuli da budemo papskiji od Pape i osuđeni za Udruženi zločinački poduhvat)- jer ostat će vas na suprotnoj strani toliko da ćete shvatiti (ako i dalje niste ludi, jer slijedite put novoga ludoga Raškovića i ostalih) kako vas je premalo- koliko god bili naoružani teškim topništvom-odnosno mjestima u Hrvatskoj vladi Saboru, Ustavnome sudu- jer nasuprot vas je cijeli hrvatski narod: Za svoj Vukovar i Dubrovnik.
Nije ti jasno. Onda ti ni psihijatar ne može pomoći- jer si/ste neizlječivo lud!

Postoje uglavnom dva stava o Vukovaru i Dubrovniku: hrvatski i drugi velikosrpski.

Vlada i kojekakve kreature pokušavaju podvaliti argument jeftinoće (kao da su štedljivi u korist hrvatskoga naroda- dokazali nedjelima) kod autoceste za Dubrovnik, ili ekološke razloge ( a gradili bi termoelektrane na ugljen istim tim ljudima, uništili pitku vodu Dubrovniku eksperimentiranjima s HE Dubrovnik na onakvome terenu i tlu), a kod Vukovara poštivanje račanova velikosrpskoga temelja kao razloga za nagrađivanje zločina. To rade s jednakom podlošću kao kada su isti ljudi podvaljivali zločinački poduhvat hrvatskim generalima , Tuđmanu i hrvatskome narodu s floskulama o "žrtva je žrtva, "da smo si sami sudili ne bi nam oni", "nije važan broj žrtava", "A. Zec - simbol stradanja srpskoga naroda" (dok ih istodobno "boli briga" za braću Juriće iz Kostrića, za oko 400 ubijene hrvatske djece" , za poginule Hrvate u DR dok nariču i preuveličavaj nešto malo ratne kolaterale nepriojatelja).

Koliko je poginulo Palestinaca, jer je Hamas napao Izrael. I ništa. Da su im Srbi napravili što su nama, u židovskoj vlasti, tajnim službama, parlamentu, Vladi,- bilo bi ih ravno 0%, a kolateralne žrtve brojili bi u desetcima tisuća, ako ne i stotinama tisuća.
I zato se pokrij ušima i šuti, te ne prosipaj svoje podlosti.

Koliko im Hrvati vjeruju pokazuju im svakom prilikom kada se susretnu: Dan sjećanja i Dan pobjede, godišnjica Bljeska , a koliko oni narodu pokazuju svojim osiguranjem sa snajperistima ( a zamisli- došli su u svoju zemlju i među svoj narod)!

Pametnima to sve govori, a budale ustraju na velikosrpskim scenarijima na Vukovaru i Dubrovniku, jer misle da im je dovoljno teško topništvo (podosta velikosrpskih i jugoslavenskih političara na strateškim položajima u Vladi, Saboru, na Pantovčaku te na HRT)!

Hoćeš da svi izađemo na ulice i trgove?
Ne bi bilo dobro, ali očito neki zazivaju upravo to- bacanjem balvana od strane Ustavnoga suda, na rezervni ventil u parnome loncu koji lože- u RH.
Nastavi sli Peđa svojim antireferendumskim djelovanjem potaknut će događaje koji im neće ići na dobro.

Bolje mu/im je ne dirati referendume, a hrvatskim strankama stati uz narod i inicijativu UIO za promjenu izbornih pravila kroz Hrvatski ustav.

Sada su svi na čistini:
ili na jednu, ili na drugu stranu: ili s hrvatskim narodom ili nasuprot njega!

Tko je glasao

PPol PPot

Sada su svi na čistini
Sjajno ti zamisljas idealnu drzavu, nesto me na Pol Pota podsjecas.

leddevet

Tko je glasao

Opet Crveni

Na političkoj čistini!
Ili si za hrvatski Vukovar (nenagrađivanje zločinaca i protiv negativne diskriminacije Hrvata .za 50%, a ne 33%- a za što je potpisalo preko 600 000 građana, a milijuni su iza njih, spremni tako odlučiti na referendumu), ili si protiv. Bilo im je jasno gdje je narod pa su iskoristili Ustavni sud za bacaneje velikosrpskoga balvana na put hrvatske demokracije.
Ni to im uskoro neće pomoći, protiv hrvatskoga naroda, koji zna uklanjati balvane i balvanaše.
Ili si za Dubrovnik povezan sa svojom Hrvatskom, ili si za Dubrovnik, iz Trebinja.
Nema više muljanja- situacija se toliko iskristalizirala da nikakva politička muljanja ne mogu zamagliti dipol na čijim su krajevima suprotnosti.

Dubrovčani će se znati obraniti, kao i devedesetih, a Vukovar će obraniti svi Hrvati taman i protiv teškoga naoružanja: velikosrpskih, jugoslavenskih, ili samo budalastih ljudi na nekim važnim političkim funkcijama u RH.

Da se isti boje Hrvata (hrvatskoga naroda) pokazuju osiguranjem koje koristi i snajpere da bi se političari mogli susresti na istom prostoru sa svojim narodom.

Umjesto šahtova, možda budu zavarivali i sva vrata.((( (malo crnoga humora- za opis njihove omiljenosti u narodu)

Sjajno ti zamisljas idealnu drzavu, nesto me na Pol Pota podsjecas.Mislim da su
takvi bili Crveni Kmeri- a vi ste među njima- pokušavate zacrveniti Hrvatsku.

Ja sam na suprotnoj strani- mi smo pokušali referendumom (600 000 nas- objašnjenje zbog fašističkoga zaštitnika jednine.((( ), demokratski, a oni su balvan-odlukom zakrčili demokratsku cestu kojom kroči hrvatski narod (milijuni koji bi izašli na referendum) i izašli na čistinu.

Pa tko tu nalikuje na Pol-Pota?
Opet , Crveni!

Tko je glasao

Hoćeš da svi izađemo na ulice i trgove?

Ajd :) Do sada su se Pravi Hrvati itekako iskazali izlaskom na splitsku rivu i podržavajući... koga ono?

Jesu li ti tada tekle suze radosnice, kako Pravi Hrvati pokazuju Krivim Hrvatima svoju snagu, inteligenciju i Svog Vođu? Baš bi to mogli i ponoviti, dugo niste :)

Tko je glasao

Plahta za podmuklost, a ne za podmuklicu

Potekle su mi suze radosnice kada su oslobodili naše generale, kada smo Olujom otjerali gamad koja nas je godinama zlostavljala, u Vukovaru- na Dan sjećanja kada smo okrenuli leđa novim napadačima Vukovara, ...

Podlo bizantinski koristiš UDBA-ško kukavičje jaje (Sanader je stanovao kod rođaka onoga tko je sada u Njemačkome zatvoru)- ma čista slučajnost-za naivne), podvaljeno Hrvatima na Splitskoj rivi, a dovedeno da zauvijek uništi HDZ iznutra, da anestetizira stotine tisuća domoljuba u njemu da HDZ i polugama vlasti unutar HDZ-a i države, uništava i jedno i drugo.

Ta podmuklost i podlost pokazuje se i time što tu njihovu provaljenu krticu i dalje koriste da bi se sprdali ljudima domoljubima koji su se okupili na Splitskoj rivi. Nije narod dorastao staroj UDBI. Ta čak i velika Njemačka je morala uložiti puno truda da svlada njezinu žilavost i otkrije bizantinsku podlost i žilavost njenih struktura, a ti se rugaš hrvatskome narodu u Splitu na Rivi, kojega je ta UDBA i jugosrpska struktura prevarila i uvalila mu Sanadera.

Još gora je podlost , što te iskrene domoljubne i hrvatske osjećaje na Splitskoj rivi koristite za ruganje Hrvatima, ne zato što ih je UDBA prevarila, nego zato što imaju takve osjećaje, da biste mogli stalno pljuvati po njima.

To ste koristili kod gradnje Udruženoga zločinačkoga poduhvata, na pollitici, a i dalje se korisitite istim rječnikom iz kojega izvire vaš prezir i mržnja prema Hrvatima: "Veliku Hrvati", "Rvatska" Ili "Rvacka", "Veliki domoljubi".. vežući uz njihovu ljubav za Domovinu Hrvatsku- primitivluk, neobrazovanost, zadrtost,.. pa i lopovluk najveće njihove moguće udbaške krtice- Sanadera- ništa manje lažljivoga od njih (dobro su ga obučili- ZERP; hapšenje generala, "Hristos se rodi", koaliranje sa SDSS-om)

Ma zašto je Sanader koalirao sa SDSS-om?
Po zadatku rušenja HDZ-a iznutra, povezujući HDZ sa strankom koja je bila nositelj agresije na RH.

I ostali potezi pa i ćirilica- "Uveo ju je HDZ...>" ne nego je uveo HDZ zauzet UDBA-škom krticom/krticama i rigidnim sustavom koji partijskoj vrhuški omogućava anestetiziranje stotina tisuća svojih članova nedemokratskim upravljanjem političkom strankom.
Kao što sam napisala- sada su na čistini!- tu ih je izvukla sadašnja politička situacija i pametni ljudi iz inicijative UIO.

Predsjednik HDZ-a, nema više povoljnu sredinu za sanaderovsku glumu- ako je njihov. Mora se opredijeliti: ili je za referendum inicijative UIO "birajmo zastupnike imenom i prezimenom", ili je protiv-što će ga razotkriti pred narodom, a možda i pred članstvom (njih je lakše varati): ili je glumac poput Sanadera, njhovo kukavičje jaje, ili možda i nije..

Može on lijepo pričati, ali hrvatski narod se opekao sa Splitskom rivom i testira ga, kao i ostale članove vrha HDZ-a.preko kojega su organizirali "dovođenje Sanadera" postoje velike sumnje u sanderovski tip vrha HDZ-a i Splitska riva 2 scenarija za narod, ali ovaj noviji referendum. "Birajmo ljude s imenom i prezimenom" sasavim skida maske pred narodom.

Čak i ako netko lažno podrži referendum- nema veze, uspjeh referenduma omogućit će da ih se makne iz vlasti- izborima, a i same stranke će se demokratizirati, a hrabrost niže rangiranih članova stranke će lakše odstraniti "kukavičja jaja" na višim pozicijama.- koje vode HDZ da bi ga uništile iznutra (pokušali su izvana i preko sudova, alito jednostavno ne može uspjeti) i tako uništile njezinu stranačku strukturu koju podržavaju stotine tisuća njenih istinskh idomoljubnih članova- snage koje se boje bivše strukture i zauvijek je žele držatoii obuzdanom svojim glumcima i krticama, pa taman i Splitskim rivama- nakon kojih se pakosno naslađuju prikazujući "Rivaše" budalama.

Da je tako i SDP ne bi sada bio u klopci Milanovića i klike oko njega koje održava jedino njihov viši rang u partiji, a ne volja većine članova SDP-a!

Ne zaslužuješ puno moga vremena, ali tvoja podlost, iskrivljavanje činjenica, laži poput ZZP-aških, to traže.

Može te biti sramota, ali kako da bude sramota ljude koji se hvale svojom lažljivošću, izdižu laž na razinu državnoga interesa, svojim zločinima ("Nož, žica, Srebrenica") i koji žele nagrade za zločine u Vukovaru, (a kojima , jasno je, pripadaš)- koliko god to prikrivao floskulom "demokratski osviještenoga građanina", svojom "ksenofilnosšću ", hipijevskim "ljubav među svima i svakakvima", parolama "ne smijemo živjeti u prošlosti", "moramo gledati u budućnost" , i ostalim glupostima koje pišeš , u opravdavanju svojih antihrvatskih stavova (od onoga prema DR, na dalje)

Jednostavno, takvi ljudi nemaju srama, ne znaju što je dostojanstvo i baljezgaju tako kako ti baljezgaš .

HRT mora prva "pasti" jer su je okupirali i pretvorili u bastion velikosrpske , jugoslavenske i regionalne politike.
Mogao bi jedan referendum o neplaćanju RTV pretplate. U Srbiji su po tom pitanju demokratičniji_ nema obvezniga plaćanja pretplate.

Što da Hrvati plaćaju velikosrpska "sr...a" s HRT televizije?

Tko je glasao

Nije narod dorastao staroj UDBI.

Zanimljiv taj narod (koji progovara kroz tvoja usta).

Čas je beskompromisno za nešto - a čas kasnije "nije znao".

Pretpostavlja da je ovaj puta "narod" pravilno procijenio... barem do sljedećeg priznanja "Nismo znali za kukavičje jaje". Divan je taj "narod" koji uvijek jednako bezumno i bespogovorno kreće u "obranu svetinja" (uz pripadajuće etiketiratnje protivničke strane), a onda mudro zaključi "Oprostite, nismo znali."

Kao što je jednako simpatično da su skoro svi s ovog portala za koje je javno poznato da su branitelji (od kojih neki s fascinantnim brojem dana) - u tvojim opisima (i opisima druga JP) - četnici.

Divno je biti glup. Ne boli, nema mjesta sumnji i uvijek si u pravu. Čak i kada nisi.

Tko je glasao

Nadričetnici i nadričetništvo

Kao što je jednako simpatično da su skoro svi s ovog portala za koje je javno poznato da su branitelji (od kojih neki s fascinantnim brojem dana) - u tvojim opisima (i opisima druga JP) - četnici.Ti si se izjasnio kao branitelj, a ustrajno si vojsci kojoj si pripadao gradio Udruženi zločinački poduhvat- za najmanje kolaterale (srpskih žrtava) u ratoj operaciji.
Ti nisi četnik!

Ti si si po djelovanju gori od četnika, jer ti je djelovanje podmuklije i opasnije, a prikazuje se dobronamjernim.
Četnik kao četnik: ubojica , protjerivač, mučitelj, palitelj,.. i na kraju kukavica koji bježi kada su drugi naoružani.

Takve bi se moglo nazvati nadričetnici: oni koji one koji su se branili od četnika pokušavaju /su pokušavali prozvati Udruženim zločincima, iako da su se primjerice Hrvati ponašali kao Izraelci u obrani svoje domovine- ne bi u Oluji bilo 44 mrtvih Srba, nego desetci ili čak stotine tisuća mrtvih.

Za stotinjak Izraelaca , preko 2000 Palestinaca!

Za 15 000 Hrvata, u istome omjeru- 300 000 srpske kolaterale!?

Tko je glasao

15.000 nadričetnika?

Želiš reći da su žrtve na hrvatskoj strani u Oluji iznosile 15.000 ljudi? Mislim da si se zabunila.

Tko je glasao

Iz predostrožnosti- dalje od vlasti i presudnoga tjecaja na RH

Sveukukupne žrtve.
Kao da Izraelci pitaju gdje je koji Izraelac ubijen, jesu li ga oteli, pa ubili , ili. je ubijen raketama. ili ..

Za sve žrtve isti odgovor onima koji napadaju njihovu zemlju: svim sredstvima braniti svoju zemlju i ljude u njoj, a neprijatelji neka se suzdrže od agresije da ne bi patili dvadeseterostruko.

Za židovske sam odgovore u svemu.
Ne bi sada nikome padalo napadati niti Vukovar , niti Dubrovnik, a niti bi bio bilo koji u Hrvatskoj vladi sljedećih stotine godina!
Stvarnost dokazuje da je trebalo baš tako.

Iz predostrožnosti i čuvanja svoje države od dokazanih neprijatelja!

Tko je glasao

cedo pazi sta ti

cedo pazi sta ti kazem............................... ovo sto radite vratice vam se STO PUTA i ne ce bit nikog da vas zali

Tko je glasao

jesli li i ti kao pravi

jesli li i ti kao pravi "domoljub" bio na splitskoj rivi?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci