Tagovi

Ask not what can you do for them

Dolazi nam američki predsjednik... Neće on još dugo biti predsjednik a hoće li ga smijeniti Obama, McCain ili Clinton ili će se sljedeći Gavrilo Princip zvati Ivan Korade nije bitno u ovom trenutku, jednako kao ni prometne gužve za nas Zagrepčane bez obzira što imamo Crotram koji bi mogao biti pravi nasljednik izvoznog uspjeha kojeg je u osamdesetima postigao Jugo.

Pale se i jeftine mase oko NATO-a i referenduma. Ne gledaju na to da je Slovenija već u NATO savezu i da zato jednostavno moramo pristupiti. Od pamtivijeka, Hrvatska još jedino sa Slovenijom nije ratovala, a ratovala je ne samo sa svim susjedima nego i mnogo šire. Istina, uglavnom je to zato jer Slovenija dominantan dio povijesti nije ni postojala, no svako odlaganje taj argument pretvara u jadnu ispriku, pogotovo kad za to postoji toliko razloga. A kako nam primjer Grčke i Turske govori, NATO se neće miješati u odnose država članica kad krenemo oslobađati Karavanke. Uostalom ako je Trst naš, čiji može biti Kopar? Talijanski?

Ne smijemo ignorirati najvažniju pokretačku snagu kako i anti-NATO pokreta tako i ovog referenduma (a bome i za praktički sve primjerke sjedača u Vladi ili u Saboru), a to je samopromocija. Jasno je da ćeš sada s peticijom doći na HTV a u petak ili subotu s transparentom na CNN (onaj veliki, jel'te, ne samo blogerski). Hoće li to zapravo itko primijetiti (osim "vidi mama na televiziji sam"), dobrano ovisi i o tome što na transparentu piše. Poljake i Čehe pretvaraju u ruske mete a njihovi su anti-NATO slogani u kategoriji "do deset sekundi, prije kriketa". Hajde ljudi, malo kreativnosti, osvrnite se oko sebe i vidite što pali - recimo Tibet.

No dobro, ipak dolazi George Bush a ne Hu Jintao, no nije ovo primjer za na prvu loptu, treba malo kreativnosti... Evo, par slogana, ready to print:

Free Puerto Rico!
Free your slaves, don't just call them maids.
Free Hawaii!
Texas is Mexico!
You've lost at Alamo!

Jednako i uzaludno i besmisleno, ali ipak malo zabavnije, zar ne?

Komentari

Poljake i Čehe pretvaraju

Poljake i Čehe pretvaraju u ruske mete a njihovi su anti-NATO slogani u kategoriji "do deset sekundi, prije kriketa".

Ako sam uspio shvatiti sto je pjesnik htio reci onda je ovo nekakva asocijacija da Ameri postavljanjem raketa ugrozavaju te zemlje izrucujuci ih ruskom kgb diktatoru?
Ako je to tako, onda bi samo htio podsjetiti da je jedno biti moguca meta, a nekaj cistam drugega, biti palacinka napravljena pod ruskim tenkom.Kako se to dogadjalo u Pragu 1968, prije
toga u Budimpesti 1956. kad je Tito izrucio Nagya Rusima pred streljacki vod.

1956 November; Hungary, Budapest. By order of Soviet communist party on 4 November 1956, a quarter million Soviet troops, supported by hundreds of tanks, drove into Budapest and suppressed the Hungarian revolution.
Only in Budapest probably 30,000 people were killed and total apprx. 3 mln. exiles left Hungary. Communists claimed to have "crushed the forces of reactionary conspiracy against the Hungarian people". Criminals from communist party still live in Russia. No one was sentenced or jailed for this massacre of freedom seeking Hungarians.

Poljske se valjda i mladji sjecaju iz 80-ih, da se ne spominje psihopat Ceausescu i slicna komunisticka gamad.Gulazi su danas psihijatrijske bolnice diljem Rusije. A na jednog aktivnog oporbenog Rusa dolazi 2 pendreka Putinovih specijalaca po glavi ( bukvalno), a novinari koji se zaigraju sa nepocudnim temama zavrse ustrijeljeni u nikad rasvijetljenim
okolnostima.
.

Tko je glasao

Gledao sam nedavno "In

Gledao sam nedavno "In memoriam: Aleksander Litvinenko":

A čujem u kvartu neke mlade ekonomiste koji hvale Putina. Kao, tajne služe svuda u svijetu rade isto, a Putin je uspio da Rusi budu 10 puta bogatiji nego što su bili etc... Kao, tko šiša što su Rusi sami pobili svoje ljude i sršili stambene zgrade, pa optužili Čečene, pa onda i njih zrokali, kad Rusima raste standard, pa su eto, logično, Putinovog frenda Medvedeva birali. Tako ćemo i mi Milana Bandića ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Nije ni čudo da nam je

Nije ni čudo da nam je ekonomija u ovakvom stanju kad "neki mladi ekonomisti" mogu izvaliti gluposti poput:" Putin je uspio da Rusi budu 10 puta bogatiji nego što su bili ".
Zanima me koliko bi Putin obogatio Rusiju da nafta nije deset puta skuplja nego krajem osamdesetih i početkom devedesetih, da se nisu digle cijene plina, željeza, nikla, aluminija i ostalih sirovina.

Tko je glasao
Tko je glasao

Prosvjedovati protiv

Prosvjedovati protiv Putina!!!!!!!!!!!

Pa da ti barba Vladjimir čaj zasladi kockicom urana!

Tko je glasao

Putin je prodao pricu o

Putin je prodao pricu o razvlastenju tzv. oligarha.Danas prvih 10 najbogatijih oligarha drzi 16% ruskog nacionalnog bogatstva.U SAD su prvih 10 zajedno cca na 1,3%.Ispadaju SAD prema njima cisti socijalizam.Link je na zalost star za te novinare jer su nedavno likvidirana jos 2. :(
Razvlastio je samo uvjetno receno Hodorkovskog u korist svog sponzora Deripaske.A Deripaska je izasao kao pobjednik u 4 mafijaska rata...To se svakako cijeni.No i Putin je zato dobio avion sa pozlacenim interijerom i kozom koja se koristi za presvlacenje Aston Martina. Zanimljivo je da usprkos rekordnim cijenama nafte, Rusija uspijeva upasti i u vanjski dug od 400 mld.$ !
Putinovi "pioniri"

i njihovi "poslovi":
Skinheads and ultra-nationalists attack and sometimes kill foreigners with dark complexion, and desecrate Jewish and Tatar sights. Amnesty International has said racist violence in Russia is "out of control."
In what he called an effort to contain ethnic tensions in a multi-ethnic country, Russian president Vladimir Putin ordered his ministers on Thursday to protect Russia's "native population" by cracking down on non-Russian traders in markets.
"Semi-bandit groups, which sometimes have an ethnic flavor, control the markets. All this fuels justified indignation among our fellow citizens," said Putin.

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci