Tagovi

ANTU PAVELIĆA pokopati na Mirogoju ili ponešto o Šimuniću...

OVAJ JE DNEVNIK IMAO MNOGO TIPFELERA, i dorađen je, ali kako nije bilo tehničke mogućnosti registrirati popravke - promjene tu je iznad nova verzija dnevnika, pa izvolite pročitati!
Koristim ovaj prostor da kažem kako je po mom mišljenju Josip Šimunić blago kažnjen od naših sportskih saveza, i kako se nadam da će ga prava i ozbiljna kazna stići od međunarodne nogometne oraganizacije - FIFA i UEFA. Kada bi se mene pitalo, za opomenu svima koji dolaze na iste ili slične ideje, Šimunića bi trebalo doživotno diskvalificirati iz nogometa. Neka se bavi boksom, neka osnuje političku stranku, neka veliča ustaške simbole u Australiji, u svom dvorištu, u svojoj sobi ali ne na stadionu, u JAVNOM PROSTORU! Na jednom drugom zagrebačkom stadionu, u ustaško vrijeme, gospoda su postrojila omladinu Zagreba i naredila da istupe Židovi i Srbi. Istupili su na tom stadionu SVI KORAK naprijed, i pokazali što misle o kvislinzima, fašizmu, nacizmu... Ako se iskazuje domoljublje, ima na tisuću načina da se iskaže, a ne na način kako je to učinio Josip Šimunić. Što se mene tiče, daleka mu kuća! Nanio je neprocjenjivu štetu hrvatskom narodu i Hrvatskoj, dao je opet materijala da se oni koji baš ne vole Hrvatsku naslađuju njegovom glupošću, neznanjem i fašistoidnim nastupom. To ne prolazi, kao što ne prolazi u kulturnim, civiliziranim društvima i zemljama!
Naše mlade generacije trovane su sustavno desetljećima revizionističim tezama, a počeo ih je širiti "povjesničar dr. Franjo Tuđman. Ne tvrdim da nije bilo zastranjivanja nakon 1945., da nisu proskribirane cijele hrvatske obitelji zato što je netko bio član ustaškog pokreta, ali povijest se ne može i neće iznova pisati - previše je dokumenata, previše potomaka prežvjelih genocida, tortura tzv. NDH. Vrijeme je za okretanje budućnosti, zadnji je čas za to, jer ćemo silnu društvenu eneriju trošiti na obračun s avetima prošlosti, nesposobni se radovati uspjehu nogometne repke na kultiviran način! NARAVNO, I OVAJ NASLOV DNEVNIKA JE IRONIČAN, ali ne bih isključio one koji sanjaju dan kada će uistinu na Mirogoju biti svečano pokopan Ante Pavelić, ratni zločinac!
Jer, ako to tražimo za sebe - da pokapamo svečano ratne zločince - onda ne služimo nikome za primjer, niti možemo tražiti od drugih da to ne čine!
Mladost će nam štošta oprostiti, ali toleriranje zla, danas, i jučer, nikako.
Sretno našima u Brazilu!
(22. - 23. 11. 2013)

Komentari

Tko je glasao

Još malo o autokorekciji

"Ne tvrdim da nije bilo zastranjivanja nakon 1945., da nisu proskribirane cijele hrvatske obitelji zato što je netko bio član ustaškog pokreta, ali povijest se ne može i neće iznova pisati"

Nije tu bilo samo zastranjivanja, nego i organiziranih zločina. Ljubo, što su djeca Folsdojčera radila u logoru Krndija (oni su bili nacisti?)? Što je mnogo godina kasnije Alfred Pal radio na Golom otoku?
Povijest se ispravlja i nadopunjava ukoliko se dođe do novih dokaza/spoznaja. izgleda da samo u Hrvatskoj postoji neki nenormalni strah od otkrivanja istine/novih dokaza, ali znanost tako ne funkcionira (slagali se Hrvati s time ili ne).

Tko je glasao

@Fraise "Foksdojčeri"?

Povijest se piše na osnovu dokumenata i svjedočenja. O odgovornosti "fiolksdojčera" možemo samo pojedinačno, ne priznajem kolektivnu krivnju. Povijest obitelji Weiss govori - svjedočenje oca - da su čak mjesne ustaše bili za to da se Weissove ne dira ( plaćali su životninu, ne baš malu, štitio ih je katolički župnik), ali je konkretno jedan "gaulajter" - folksdojčer iz susjednog mjesta radio na tome da ih se deportira u naci-logore. Naravno, 1945., nestao je iz tog susjednog mjesta, povukavši se u Austriju ili Njemačku, gubi mu se svaki trag! Da bude apsurd veći obitelj Weiss je godinama bila germanofilska, čak je jedno vrijeme djed bio u ortakluku s jednom obitelji "folksdojčera", obitelji Fischer. Desetak puta otac je pričao kako je ortakluk, negdje 1933., s prvim antisemitskim idejama koje su stigle iz Njemačke, dramatično prekinut! Djed je jednostavno jedne noći kasno došao kući i uspio kratko reći: PODIJELILI SMO SE! Doživio je to kao poslovni udarac, pogotovo stoga što do 1933. su dobro surađivali!
Ali, sjećam se dobro, otac je bio nakon 1945. bio u odličnim odnosima s tri mjesne obitelji "folksdojčera", od kojih su dvije bile antifašističke, a jedan prijetelj oca "folksdojčer", evo, sjećam se i imena prezimena - Matais Huber - bio je u partizanima!
I jedno je dopunjavati povijest, a drugo, iznova je pisati! A upravo ovo drugo započeo je "povjesničar" - Franjo Tuđman! Njegovih 60-tak stranica iz "Bespuća" o Židovima, Izraelu itd. je - notorni revizionizam i antisemitizam!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Gdje je ta povijest?

Ljubo, nije stvar u tome priznajemo li mi ili ne kolektivnu krivnju Folksdojčera (znam da se tu slažemo), nego što im je tu i takvu krivnju nametnuo jedan režim čije se kritike još uvijek mnogi gnušaju (kao da bi time promijenili tijek povijesti).
Nekako se ne slažem da se u Hrvatskoj iznova pokušava pisati povijest – smatram da ista uopće nikada nije valjano ni napisana i da odatle proizlaze svi sukobi (kao što je to uvijek kada se žrtve minoriziraju, a zločinima nalaze isprike).

Tko je glasao

Ni ovi vas baš nisu voljeli

Njemačka vojska je ušla u Beograd 12. aprila 1941. godine, a već posle četiri dana Gestapo je objavio naredbu da se svi jevreji jave 19. aprila gradskoj policiji na Tašmajdanu. “Jevreji koji se ne odazovu ovom pozivu biće streljani“, obznanio je Gestapo. Bilo je to prvog dana posle kapitulacije Jugoslavije. Usledila je naredba komandanta Beograda pukovnika Ernsta fon Kajzenberga (od 25. aprila), kojom se jevreji izdvajaju od ostalih gradjana Arijevaca, te samo posle njih i samo u odredjeno vreme (tek od 10,30 časova) mogu kupovati namirnice i drugu robu u radnjama. Za nepoštovanje te naredbe zaprećeno je novčanom kaznom ili koncentracionim logorom, a za izricanje kazni “nadležna je Policija u Beogradu, odnosno njeni kvartovi”. Tri dana kasnije izrečena je zabrana da se jevreji voze tramvajem, a 30. aprila opet se oglasio Gestapo naredjenjem da se na odredjenim mestima prijave svi jevreji muškog pola, počev od 16 godina. Bile su to prve, aprilske mere, primenjene na jevrejima u Srbiji.
Srbija je u periodu od 1941. do 1942. godine totalno očišćena od jevreja. Akcija čišćenja jevreja u Srbiji se smatra najefikasnijom, najbržom i najtemeljitije izvedenom akcijom u sklopu “konačnog rešenja jevrejskog pitanja” u čitavoj Evropi. Posle samo godinu dana, Srbija je bila, po rečima jednog od nemačkih zvaničnika “JUDENFREI” – oslobodjena od jevreja.

dok se ovdje našao poneki pravednik

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Kažem jednom bečkom Židovu da sam stigao iz Hrvatske, razgovaramo tamo negdje 1992. On se hvata za glavu pa kaže u to vrijeme (znao je naš jezik): čitam što u Zagrebu pišu o tome što su u Srbiji Gestapo i nedićevci i ljotićevci radili Jevrejima, a u beogradskim medijima što su u Hrvatskoj, ustaše radile Židovima. UVJEREN SAM DA NITKO, osim onih pedesetak koji su otišli u partizane, NIJE PREŽIVIO HOLOKAUST! Čiji si ti uopće potomak? (Inače taj čovjek je bio dopisnik jednog vrlo uglednog lista iz USA, uključen izravno u aferu Waldheim, najbolji pričalac židovskih viceva od svih Židova koje sam upoznao, znao ih je bar desetak tisuća...). Bio je vlasnik najbogatije kolekcije naive iz ex-Jugoslavije...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

dođu tako neka vremena

kad čovjek ne može ostati neutralan

ps. kakav je stav židovske zajednice u RH prema ovom referendumu o braku i kako je to riješeno u Izraelu

aj molim te da ne guglam

sve dobro...

Tko je glasao

Židovska zajednica o referendumu

Stav je židovske zajednice podijeljen. Jedno su priopćenje izdali u ŽOZ-u, a drugo u Bet Israelu. To je sasma razumljivo i na tragu onoga što Ljubo govori.

Tko je glasao

ŽIDOVI HRVATSKE O REFERENDUMU??

Kako postoje dvije organizacije, i dva rabina, stavovi židovske zajednice Hrvatske povodom referenduma nisu identični, povodom pojava neoustaštva jesu. Evo stava BET IZRAELA koji u medijima nije naišao na veći odjek:
" Članovi naše zajednice će glasati po svojoj savjesti i isključivo izraziti svoje mišljenje. Po pitanju osobnih obaveza i odnosa kod nas ne postoji "zadatak odozgo", nema hijerarhije niti nam netko može i smije sugerirati kako da glasujemo. To se kosi sa Židovstvom. Ako Vas zanima što Židovstvo misli i kaže o bračnoj zajednici izvolite se obratiti našem rabinu i sigurni smo da će Vam on dati precizan i točan odgovor, no to nema veza s predstojećim referendumom.
To je bio stav 18. studenog 2013. i ne vjerujem da se išta promijenilo. Meni osobno su stavovi BET IZRAELA bliži nego stavovi Krausa i ekipe koju je okupio na ŠOA Akademiji. Nisam bio pozvan iako sam v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica i često sam u medijima sa svojim stavovima i mišljenjima na temu židovstva, Izraela, Bliskog istoka... Stavovi Židovske općine Zagreb su stavovi više s aspekta manjina, a Bet Izraela, koliko znam, više su vezani za izvorne stavove judaizma, seksualiteta itd. Kako se Kraus i ekipa rado bave etnobiznisom, ne bi me iznenadilo da je stav PROTIV referenduma dio neke nama nepoznate političke trgovine s aktualnom vlašću - vi budite PROTIV referenduma, a mi ćemo i dalje tolerirati vaš etnobiznis! Pisao sam predsjednicima Židovskih općina Hrvatske i na još nekoliko adresa i smatram da se ŠOA AKADEMIJA nema što baviti referendumom, nego bi trebala, prije svega, staviti na dnevni red tri pitanja:
1. gradnju Kulturnog centra sa sinagogom na lokaciji sadašnjeg parkirališta, Praška 7,u Zagrebu,
2. socijalno stanje Židova Hrvatske u vrijeme krize, s naglaskom na povrat imovine otuđene još 1941., ali i kasnije,
3. narasli antisemitizam u Hrvatskoj.
Ako to javno napišem, odmah vam je jasno zašto u Palmotićevoj 16, kod Krausa, nema mjesta za moju personu! Koliko sam pratio pojedina izlaganja, najbliži od tamo prisutnih mojim stavovima i ja njegovim - dr. Žarko Puhovski!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

stav Židovske općine Zagreb

Ah ta neinformiranost: "'Referendumsko pitanje je zadiranje u prava manjina te takvoj odredbi nije mjesto u Ustavu RH', priopćili su iz Židovske općine Zagreb"

"Vrlo smo osjetljivi na smanjivanje prava bilo kojoj manjini, te s obzirom na iskustvo Holokausta koje imamo i kako je započeo, takav postupak smatramo izrazito opasnim"

Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/298963/Zidovska-opcina-Zagreb-pro...

Tko je glasao

da se ne bi zavaravali...

Vjerske zajednice dijele stav da je brak veza muškarca i žene
http://www.jutarnji.hr/predstavnici-vjerskih-zajednica-za-inicijativu--q...

Predstavnici nekoliko udruga i vjerskih zajednica potpisali su danas u Rijeci zahtjev za raspisivanje referenduma i pridružili se Građanskoj incijativi "U ime obitelji" kojom se u Ustav želi unijeti odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca

zatim
12.11.2013... izjava sa susreta predstavnika vjerskih zajednica

Predstavnici vjerskih zajednica pozdravljaju odluku Hrvatskog sabora o raspisivanju prvog referenduma u Republici Hrvatskoj, koji su zatražili i omogućili birači, njih gotovo 750.000, te pozivaju sve vjernike svojih zajednica: katolike, pravoslavce, protestante, židove, muslimane i druge, da u nedjelju, 1. prosinca izađu na referendum i svojim glasom osiguraju ustavnu zaštitu braka, budući da je brak kao zajednica žene i muškarca najbolje mjesto za primanje i podizanje djece i osnova obitelji koja je stoga temeljna jedinica svakog društva.
Izražavaju i uvjerenje da se radi o referendumu koji je od presedanskog značaja za Hrvatsku, te ističu da je važno da vjernici, a tako se izjašnjava velika većina građana Republike Hrvatske, imaju priliku donijeti objektivnu, informiranu i slobodnu odluku o referendumskom pitanju.

Na susretu su sudjelovali predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić; tajnik toga Vijeća prof. dr. sc. Jure Zečević; predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj krčki biskup Valter Župan; voditelj Ureda HBK za život i obitelj dr. med. Petar-Krešimir Hodžić; u zamjenu metropolita Zagrebačko-ljubljanskog Jovana Pavlovića, protojerej stavrofor Srpske pravoslavne Crkve o. Slobodan Lalić; protojerej Makedonske pravoslavne Crkve – Ohridske arhiepiskopije o. Kirko Velinski; tajnik Sinode Reformirane kršćanske (kalvinske) Crkve u Republici Hrvatskoj Branimir Bučanović; glavni tajnik Saveza baptističkih crkava u RH Željko Mraz; pastor Baptističke crkve Zagreb Zdenko Horvat; direktor Obiteljskog života pri udruzi Fokus i starješina BC Zagreb - Malešnica Davor Kukec; prezbiter Glavnog prezbiterija Evanđeoske pentekostne crkve u RH i predsjednik teološke komisije te Crkve Danijel Berković, glasnogovornica Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Jasminka Domaš i u zamjenu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u RH muftije Aziza Hasanovića član toga Mešihata Mevludi Arslani.
http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=155383

@zap... fakat, ne pretjeruj sa izmisljanjem i konstrukcijama... nacin ce vas odvesti suprotnom rezultatu od zelja.. takvom da ce svi "Protiv" ostati zapanjeni.. i to ne samo radi merituma odluke vec i kao reakcija na blesavoce koje navodite u argumentaciji

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dobronamjeran savjet, kad

Dobronamjeran savjet, kad otvaraš linkove obavezno pogledaj i datum pojedinih članaka.

Ono što je Zap linkao, zapravo je demanti židovske općine na članak u kojem ih se trpa uz inicijativu.

Dakle, navedena židovska općina ipak NE PODRŽAVA inicijativu.

B-52

Tko je glasao

navedena zidovska opcina ne

navedena zidovska opcina ne podrzava unosenje definicije braka u ustav, ali brak i nadalje definira kao vezu zene i muskarca... jednako kao i luterani...

a to je ipak malo drugacije nego kak si ti tumacis ine inicijative i ine demante

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Koliko je meni poznato

(a Ljubo nek me ispravi ako griješim), brak je u Izraelu isključivo vjerski, tj. uopće ne postoji civilna institucija koju mi poznajemo pod imenom "brak". Da pojasnim - tko se želi vjenčati, tj. živjeti u braku, to treba napraviti kod rabina. Vjerski brakovi su zajednica muškarca i žene, kao što to niti u Hrvatskoj nitko ne negira niti se u to petlja. Onaj pak koji se ne želi vjenčavati kod rabina, taj i nije u braku, već u zajednici.

Ljubo, jel' tako nekako?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

U pravu si, brak postoji samo po vjerskim pravilima i običajima, jednako kod Židova-Izraelaca, tako i kod muslimana-Izraelaca i drugih vjernika. Brak u evropskom pravnom smislu u Izraelu ne postoji. Tko želi takav brak mora se vjenčati van Izraela.
Istovremeno, to sam spomenuo negdje, LNGT zajednica u Izraelu je dobro organizirana, održavaju svoje manifestacije, i osim ultraortodoksima, ne smetaju nikome. I ovi ih sve više toleriraju, i oni su "naša braća i naše sestre"! Tel Aviv je moderan grad i svojevrsna homoseksualna meka Izraela i Bliskog istoka! U Eilatu, na samom jugu izraela, trava se puši bez problema! Izraelsko stanovništvo i društvo je izrazito pluralno, sa općim konsensusom oko nekoliko pitanja - obrana, sigurne granice, pravna država, solidna socijalna država...Otpor uplitanju Rabinata u svjetvne stvari je ogroman, u biti sve ostalo je stvar izbora, osobnih preferencija...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Mi govorimo o tome tko

Mi govorimo o tome tko podržava ili ne podržava da se definicija braka upiše u Ustav. Valjda.

Iako nisam napisao sve, ono što je relevantno za temu jesam i potpuno je točno.

Ono što si ti napisala je pak bilo potpuno netočno i valjalo je ispraviti.

B-52

Tko je glasao

@zap ...

u ovoj drzavi ima jako malo ateista, nesto tek agnostika... kad zbrojis i uporedis sa ostalima, zasigurno znatno manje nego bilo koje manjine po osnovi na tvoj odabir..

i ne zaboravi, u ateiste spadam i ja i mnogi koji misle da naprosto tjerate zajebanciju sa zdravim razumom, da vam fali takta, mjere i zdravog razuma... da slijediti milanoviceve spinove i potencirati sukobe bez ikakve potrebe, stvarati nemir u gradanstvu raznim spinovima, elitistickim ponasanjem, tjeranjem obaminih agendi i prodavanjem muda za bubrege... dok sve ide u ku... ljudi sve siromasniji, privreda propada.. a ekipa izmislja opravdanja van svake pameti.. iritantna opravdanja i razloge..

- pljuvanje po vjernicima, po mrtvima, nacionalnom, po tradiciji...

naprosto je sve to gadljivo... i sto je najgore citav ta hajka na nepostojece "ustase", "homofobe", "anti-cirilicare", "katolicke i ine talibane"....... ce na kraju neki takav oblik pokreta i stvoriti... jer vrijedate ljude, vi kao podrska a posebno zato sto to radi i vodstvo drzave...

a da pri tome sva ta ekipa zaboravlja stvarne potrebe i tih srba i tih homoseksualaca koji zive u parovima, a nadssve svih njih i svih onih nenabrojenih u najobicnijim egzistencijalnim pitanjima..

sramota ste i vi i onaj na vrhu, bez kravate na dan sjecanja.. casual momak... koji rano odlazi sa "zabava"..

sto je najgore dovesti cete nam razne "karamarkice" i jos gore od njih, na silu pa na koncu i na vlast svim milim mogucim iritacijama ovog naroda... cisto iz revolta prema silnom preseravanju koje svaki dan sve vise buja..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

???

Želiš reći da ova šačica ateista, agnostika, manjina i sličnih zaebava vas ogromnu većinu? Da pušite "naše" spinove?

Sve Veliki Hrvati, puni tradicije, mjere, takta i zdravog razuma - i svi padnu na spin par idiota? Pa tko je tu onda veći kreten?

Fašizam točno tako počne... odjednom većini postanu jako krivi biciklisti, Židovi, pederi... ne oni sami, neeee... to je prejedostavno. Prejednostavno je reći sam sebi da si 16 godina birao Tuđmana, Sanadera i slične... nego su krivi - pederi. Nije kriva većina što pada na priglupe spinove... nego oni koji spinove pokreću.

Možeš li smisliti još fašističkije opravdanje i prijetnju revoltom s takvim fašističkim opravdanjem?

Tko je glasao

iz serije: "kad obamici jasu rumenu kadulju"

ne, ne zajebavaju ateisti ni agnostici ni vjernici ni manjine.... zajebavaju iskljucivo idioti u vlasti i uz vlast... reklo bi se manjina koja se smatra "elitom", "naprednima" "civilizacijski i inetelektualno superiornima"... a sve je to drek... doslovce drek.. makar tvojim rjecnikom bi se to moglo nazvati i fasistickim ispadima manjine nad vecinom...

totalitaristi je ipak naziv koji najvise odgovara... metro-totalitaristi.. to su ti oni koji misle da bez ku.. mogu svirati i jos je gore sto misle da ce ih takve netko htjeti i slusati..

a rezultat ce biti da ce mnogi s jedne i s druge strane tako potenciranog sukoba naje.... s jedne pobocnici dok ce im vrh "elite" okrenuti leda (jbga netko ce morati biti i kriv za promasaje) i gradanski kolateral s druge strane, kao vecina koja uvijek naje... bez obzira sto uz to sto su vecina mogu biti istovremeno jos i neka manjina..

jasi sinko jasi... i ne zaboravi svirati trubicu svoju..
(vizualni prikaz zadnje recenice na plakatu I.O. u sluzbi aktivizma rodne ravnopravnosti)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ajd molim te

Ma, možeš ti to zvati i metro-traktori i haarp-teror, svejedno.

Dakle, tvoja teza je da ta šačica jada u mozak zaebava ovu ogromnu većinu zdravog, plemenitog, radišnog naroda koji je 16 godina birao Sanadere i slične, organizirao rive, bacao kamenje na pedere... da su svi oni izmanipulirani i pali na spin par degenerika?!

Joj, pa onda su kreteni, to želiš reći?

Tko je glasao

ja ne.. ali ti i ostala

ja ne.. ali ti i ostala ekipica to upravo misli, kao sto misli i "veliki hrvatski vozd" za "svoj" narod..

i varate se, jako se varate...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ajd se otrijezni prvo...

... nisam napisao niti riječ već citirao dio članka tportala - dakle, ako imaš problem obrati se njima. Jesi kliknula na link, što želiš reći - da sam izmislio članak? Tebi fakat loše od HAARPa, ha?

Inače, nisam baš siguran da se Židovska općina - broji kao vjerska zajednica - ti jesi?

Tko je glasao

da da.. sigurno spada u

da da.. sigurno spada u komunisticko-ateisticko sportsko drustvo..

oprosti, zaboravila sam na taj dio njihovog programa..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

koji ti je q???

Drvo je pitao za stav - židovske zajednice, i ja sam ga naveo (citirao)... i ti onda kažeš da izmišljam?! Čovjek pod imenom i prezimenom nešto izjavi - i ja izmišljam?

A da malo paziš na tu svoju jezičinu, a ne da se poslije vadiš na... disleksiju?

Tko je glasao

Odlično

znači da njima odgovara da se ovdje proširi
kuga

da podsjetim na oblike prvih bojnih otrova.

Pitam se zašto. Ujedno, nisi dao odgovor kad si se već javio, kako je to riješeno u Izraelu.

naime, tamo živo zagovaraju istospolne brakove U DRUGIM DRŽAVAMA , tako da...

- doma eto samo toleriraju

Ukoliko se svrstavaju a onda budu tako tretirani.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek Stanje u Izraelu!?

Izrael poznaje samo vjerski brak, i on se sklapa tako da NE uključuje istospolne brakove. S druge strane Izrael ima jaku i dobro organiziranu LGBT zajednicu, imaju prava na javne manifestacije i one se odvijaju bez problema. Među upućenima, grad Tel Aviv važi kao jedna od svjetskih meka za homoseksualce. Poneki rabini rogobore, ali moderan život ide svojim tokovima.
I posebno treba naglasiti da je izraelsko društvo u svakom pogledu - pluralno! S vremena na vrijeme su religiozne političke stranke glasne, ali se točno zna granica do koje mogu ići da ne bi bile napasne. Ultraortdoksni Židovi bili su donedavno oslobođeni služenja vojnog roka, no od skora su heredim (ultraortodoksni) zakonima obvezatni služiti vojni rok. Žene su već desetljećima obavezne služiti vojni rok!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Hvala Ljubo

meni npr. ovako gledano sa strane simpatičniji mi je Prelević od Krausa, ali to je samo dojam jer zaista ne znam detaljnije te odnose.

Inače, normalno je da su Židovi za brak M + Ž, pa oni su i iznijeli taj zakon kod monoteističkih religija,
zar ne
e sad ako trenutno zbog političkog pragmatizma imaju stav GDJE to treba biti upisano ja ih razumijem i u jednom i u drugom slučaju

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao

Jezuš Marija, 149k... :-)

Jezuš Marija, 149k... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

jaka stvar...

... Sverenin fun-page ima 600k

Tko je glasao

Ti to savjetuješ Šimuniću da

Ti to savjetuješ Šimuniću da snimi pornić? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

može

Ali vrijedi samo ako je on u braku.

Tko je glasao

Nećeš mu predložiti gay

Nećeš mu predložiti gay pornić? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

???

Zar i to postoji?

Tko je glasao

pa ti si

ovdi živi primjer
gay pornića

naravno da postoji

sve dobro...

Tko je glasao

Postoji i ona gay brošura

koja opisuje kako uživati u sigurnom gay seksu.

Ako ne znate gdje je - pitajte drvosjeka :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

e da kad me budete

pitali ja vam ne znam teoriju

objasnit ću vam kako sam jednu krmaču otpozadi reda radi onda spreda radi reda

ps. krmača je bila pasmine

http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=27184

Banijska šara

sve dobro...

Tko je glasao

SVIMA

Tri puta sam pokušao "nalijepiti" novu dotjeranu verziju dnevnika, svaki put me izbacivalo. Nije mi preostalo drugo, nego tu novu verziju postaviti kao novi dnevnik. MOLIM, držite se ovoga dnevnika za komentiranje i ocjenjivanje. I još nešto, 98 % sam siguran kod svih ovih informatičkih radnji, nisam sam na kompu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

SVIMA

Sasvim precizno: DRŽITE SE NOVE VERZIJE DNEVNIKA, ZA KOMENTIRANJE I OCJENJIVANJE

Lj.R.Weiss

Tko je glasao
Tko je glasao

U jebote, kako se toga nisam sjetio

""On nam nedostaje, nedostaje nam jedan pokojni ustaša-poglavnik""

Dobra ideja i nemoj se čuditi ako još za tvoga i moga života bude ostvarena.

( Šalim se, prestari smo)

No, čim se onaj zlotvor Tito makne s trgova , neka ga kod Srba njima je valjao za života,
tko zna, slijedeća generacija....

sve dobro...

Tko je glasao

@otpisani

Pa, daj se strpi, i mene nerviraju tipfeleri, sada se radi završna verzija dnevnika, sve će biti popravljeno i dnevnik će dobiti završni "glanc"! I ne čitaj samo naslov, i odmah MINUS... Čitaj cijeli dnevnik, ne budi ljenčina, ja tvoje dnevnike čitam s velikim zadovoljstvom i špažnjom, pa očekujem to i od tvoje strane!
PS: Nadam se da znaš da mora proći bar dvadesetak minuta da bi se dnevnik ispravio i aktualizirani nalijepio!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci