Tagovi

Amnezija ili laž....

Čini se da je Davorko Vidović teško obolio od amnezije ili kao i uvijek bezočno laže i dovodi u sumnju presudu Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima?

Slušajući i gledajući gospodina Vidovića moramo se zapitati da li dobro čujemo i vidimo jer tvrdnjom da je ON OSOBNO kao ministar u SDP-ovoj vladi vratio dug umirovljenicima i to od 20 do 30 %! Ako je to točno,a on nas svojim poznatim šarmom uvjerava da jest postavlja se pitanje što su TO umirovljenici tražili,zašto im je TO Ustavni sud dosudio i što im TO ova vlada sada vraća? Može li tako drsko komentirati odluku najvišeg sudskog organa u Hrvatskoj? Hoće li za to odgovarati ili će reći da ga nismo dobro razumjeli kao kad kaže da je ON kao tadašnji ministar napravio povrat mirovina SVIMA OSIM ONIH KOJIMA TO ZBOG ADMINISTRATIVNO,TEHNIČKO,STRUČNIH PITANJA NIJE BILO MOGUĆE!? Oslobodi nas bože takvih šarlatana!!!!

Komentari

Da a uz ovao nabrajanje,

Da a uz ovao nabrajanje,

...postavlja se pitanje što su TO umirovljenici tražili,zašto im je TO Ustavni sud dosudio i što im TO ova vlada sada vraća?

koje ustvari naglašava nedosljednost izvjesnog gospodina (koji je bio u jednoj vladi), trebalo bi dosljedno dopuniti na sljedeći način:

...postavlja se pitanje tko je što i kada umirovljenicima uzeo, što su TO umirovljenici tražili, zašto im je TO Ustavni sud dosudio i što im TO ova vlada sada vraća?

I isto tako bi bilo dobro postaviti pitanje koga uopće treba slaviti ako novi umirovljenici snose teret povrata dugova starim umirovljenicima koji su već samim time što su ranije umirovljeni u daleko povoljnijem položaju, državnih promašaja u gospodarstvu kad su se prerano umirovljavali ljudi radi uništavanja gospodarstva, kad su abnormalnu prezaposlenost raznih državnih institucija rješavali nabijanjem viška ljudstva u mirovljeničke fondove, nabijanja mirovniskih redova s prerano umirovljavanim ljudima po oiovlašetnim statusima isl., i uništavanjem i rodijačkom rasprodajom poduzeča i dionaica danih mirovinskom fondu.

Amnezija ili laž!?

Tko je glasao

Fajteru, moras malo

Fajteru, moras malo podrobnije argumentirati razloge zbog kojih tvrdis da je Vidovic lazov. Bit ce mi vrlo drago vidjeti malo dodatnog rastranciranja SDPove demagogije koje se SDP htjeli to neki priznati ili ne, nije niti pomislio odreci.

Tko je glasao

Iz tvog komentara ne mogu

Iz tvog komentara ne mogu zaključiti o kojem Vidovićevom javnom nastupu se radi. Ja ću se osvrnuti na ono što je govorio u emisiji Otvoreno u kojoj je bio i ministar Šuker (nadam se da si i ti na to mislio). Prvo je Šuker izjavio (ne prvi put) da SDP nije priznavao dug umirovljenicima. Na to je Vidović odgovorio kako to nije točno već da su oni (od 2000. do 2003. god.) osim što su prizanavali dug počeli i isplaćivati njegov povrat. (Koliko se sjećam HDZ je bio taj koji nije želio priznati odluku Ustavnog suda.) S obzirom da nisam zainteresirana strana (penzić), ne sjećam se pojedinosti o modelu povrata, ali se sjećam da se radilo o nekakvom dodatku na mirovine ovisno o visini duga. To što je bilo vraćeno na taj način oduzeto je od ukupnog iznosa duga koju je izračunao HZZO za vrijeme ove vlasti. Dakle, na taj način je HDZ najizravnije potvrdio da je SDP-ova vlada vraćala dug. Ne znam o kojim se točno iznosima radi, no ako je tada vraćeno 20 - 30% kako ti kažeš citirajući Vidovića(taj detalj mi je promakao u emisiji), sadašnja Vlada vraća preostalih 70%. Inače zastupnik Vidović ima blog u kojem postoji i mogućnost izravnog kontakta pa mu ovaj upit možeš postaviti direktno. Možda si to trebao učiniti prije nego što si se s tolikim žarom obrušio na njega.

Tko je glasao

Vidim da te muči selektivno

Vidim da te muči selektivno pamćenje. Pa ću te malo podsjetiti na to da SDP-u nije bilo ni na kraj pameti vratiti dug penzićima, pa su htjeli donijeti model po kojem će penzićima dug vratiti neka vlada 2010.-te godine. Možda bi mogao pogledati statistike i proučiti koliko penzića ne bi ni dočekalo 2010-tu godinu ni taj dug. Ova vlada je pronašla opciju kako vratiti taj dug već sada, za života tih penzića. A to nisam rekla ja, slušala sam kako o tome razgovaraju dva penzića na ulici, hodeći ispred mene sporim penzićkim korakom.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ova vlada je pronašla tek

Ova vlada je pronašla tek opciju kako obećati da će vratiti dug. Vratila je mali dio i već ne zna kako dalje, a i prvi su dio vratili dijelom imovine mirovinskog fonda.

Stvar je koncepta. Vidovićev je bio da se dug vrati kroz povećanje mirovina veće od onog koje ide s redovitim usklađivanjem. To je osiguravalo veću mirovinu svaki mjesec i mogućnost da se pristojnije živi.

HDZ-ov koncept znači zadržavanje mizernih mirovina i njihov realan pad (sa 43% prosječne plaće, prosjek mirovina je pao na 39% te plaće) uz istovremeno obećanje kako će im dug biti vraćen.

Na kartu životnog vijeka igra HDZ nudeći samo polovicu duga kroz dvije godine ili cijeli tek za osam godina.

Uvjeren sam kako je Sanader naručio izvještaj statističara o tome koliko penzića neće proživjeti još dvije godine, a koliko narednih osam.

To se jasno vidi iz toga što ne znaju od kuda namaći novce ni za drugu ratu, a kamoli za ostatak.

Dakle da ponovim, ova je vlada je pronašla opciju kako obećati sada, a ne učiniti nikada.

B-52

Tko je glasao

Interesantno je kako bez

Interesantno je kako bez argumenata braniš svoj stav,a u isto vrijeme insinuiraš o nekakvim OBEĆANJIMA i slično.Zar nije lakše i poštenije reći:Ova je Vlada(ne moraš čak ni napisati HDZ) pronašla koncept kako vratiti dug umirovljenicima i to ČINI(to i ti priznaješ govoreći o samo polovici vraćenog duga).O tome ti mogu svjedočiti svi koji su već dobili ne mala sredstva,ali to za tebe jednostavno nije argument.Kao što kaže lavica taj novac koji su umirovljenici dobili je STVARAN,a ne neka magla kakvim ti želiš prikazati projekt povrata mirovina.

Tko je glasao

problem je samo u tome što

problem je samo u tome što im je istovremeno njihova mjesečna penzija umanjena s početnih 43% prosječne plaće na nekih 39% i ako zbrojiš to smanjenje u odnosu na iznos koji su dobili, tada shvatiš da ti nešto novaca nedostaje

psihološki gledano, činjenica je da su dobili povrat duga na kojeg su svojevoljno pristali i koji im je priskrbio HSU

istovremeno, dobili su i smanjenje mirovina što im je također osigurao HSU

genijalan PR, no ipak, nazovimo stvari njihovim pravim imenima

Tko je glasao

O kojim se ciframa tocno

O kojim se ciframa tocno radi? Jer bez njih bas i nemozemo govoriti o ocitome.

Tko je glasao

mirovine.sdp.hr a usput tamo

mirovine.sdp.hr a usput tamo možeš postaviti i pitanje ako ti nešto nije jasno, a vjerojatno će biti pitanja

Tko je glasao

heh, samo ti izmišljaj.

heh, samo ti izmišljaj. penzići su veselo stavili svoj novac u svoje džepove. uključujući moju mamu. da je netko pitao željku antunović, moja mama ne bi vidjela ni kune do 2010.-te godine. zahvaljujući hdz-u mogla je konačno doći do svog novca.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

apsolutno si u pravu, tj. da

apsolutno si u pravu, tj. da budemo precizniji;

do polovine svog novca bez kamata

a dok je ona zadovoljno gurala polovicu svojeg novca u svoj džep (misleći pritom da je dobila sve), Ivo joj je iz drugog džepa mirne duše predžepario nešto sitno više od toga

Tko je glasao

ne tako. ja samo je

ne tako. ja samo je kreditirala u punom iznosu, a kad dospije druga rata, ja ću je pokupiti. svatko tko drži do svog roditelja to je napravio, jer se moglo. da je sdp netko pitao, mogli smo se slikati 2010.-te, kad roditelja više ne bude!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci