Tagovi

Amerikanac je prisilio Zorana Milanovića i SDP da budu Hrvati

Punih četvrt stoljeća otkako je Hrvatska postala samostalna država Socijaldemokratska parija kao vodeća ljevičarska stranka ne samo da je zazirala od hrvatstva, nego je štoviše zagovarala novo povezivanje na prostoru bivše Jugoslavije. Treba se samo prisjetiti ključnog trenutka kad je SDP pod Ivicom Račanom, poznatim zbog krilatice da je „HDZ stranka opasnih namjera“, demonstrativno napustio Sabornicu u trenutku kad se glasovalo o otcjepljenju od Jugoslavije.
Problem je s vodećom hrvatskom ljevičarskom strankom što se ona nikad nije ni pokušala kroatizirati, a da ne govorimo o svjetonazorskoj kvalifikaciji, ni kristijanizirati. Iako je Hrvatska i po Ustavu nacionalna država hrvatskoga naroda, a po konfesionalnom legitimaciji pretežito kršćanska zemlja, u jednom od najvećih apsurda hrvatske politike u ovih 25 godina spada upravo činjenica da je SDP kao pravni i politički nasljednik Saveza komunista Hrvatske ostao duboko ukopan u svoju jugoslavensku ideološku prošlost, nastojeći je na ovaj ili onaj način primjeniti u novim okolnostima u neko drukčije novojugoslavenstvo, zvalo se ono Zapadni Balkan, jugosfera, ili region.
Ta ideološka zasljepljenost najočiglednije se manifestirala u upornosti SDP-a, ali i njegovog predsjednika SDP-ovca Ive Josipovića da usvajanjem „lex Perković“ zaštite jugoslavenske udbaške agente Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća pred europskim uhidbenim nalogom. Štoviše, SDP je u ovih četvrt stoljeća bio dosljedan saveznik Velike Britanije u pokušajima da se na ovom balkanskom prostoru stvori neka nova asocijacija slična propaloj komunističkoj federaciji. U tome je ključnu ulogu imao Ivica Račan kad je sa svojom koalicijom došao na vlast početkom 2000. godine, ali isto tako uz asistenciju Stipe Mesića koji je na inicijativu Francuske organizirao krajem 2000. godine samit u Zagrebu s ciljem promoviranja ideje o tzv. Zapadnom Balkanu.
Iako je u ovih četvrt stoljeća bilo razdoblja kad je i HDZ posebice pod Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor, pod međunarodnim pritiskom pristajao na pokušaje regionalnog povezivanja, kulminacija tog projekta dogodila se s vladajućim SDP-ovskim tandemom Josipović-Milanović. Treba podsjetiti da je vlada Zorana Milanovića uz snažnu potporu predsjednika Josipovića bila ustrajna na povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Njegova presuda da je Hrvbatska bila žrtva velikosrpske agresije u kojoj su počinjena djela genocida, ali i prethodna oslobađajuća presuda Haaškog tribunala generalima Gotovini i Markaču razbili su opasnu teoriju o udruženom zločinačkom pothvatu koja je imala za cilj uopće dovođenje u pitanje hrvatske državnosti. Unatoč svemu tome Zoran Milanović i njegov SDP nisu ni pomišljali da radikalno promijene svoju novojugoslavensku politiku.
Ali kako je SDP na čelu Kukuriku koalicije u ove četiri godine dokazao totalnu nesposobnost da Hrvatsku izvede iz krize i povede je putem oporavka i stabilnosti, Zoranu Milanoviću i njegovoj kriptokomunističkom i kriptojugoslavenskom SDP-u nije preostalo ništa drugo nego da posegnu za populizmom. U tome je očito vodeću ulogu odigrao Milanovićev američki PR savjetnik Alex Braun koji je pragmatički zaključio kako njegov klijent mora konačno prihvatiti da je premijer države koja se zove Hrvatska i da u njoj žive politički Hrvati, kao što su uostalom u američkom „melting potu“ svi Amerikanci bez obzira na rasu i etničku pripadnost. Tako se dogodilo da je jedan Amerikanac, naravno u predizborne svrhe, nagovorio Zorana Milanovića i cijelu njegovu pratnju da gromoglasno na uvodnom izbornom skupu uz obilato mahanje hrvatskim zastavama skandiraju „Hrvatska, Hrvatska“. I ne samo to, nego su SDP-ovci uzeli sebi za pravo da kraticu svoje partije tumače kao „Stranku domoljuba i patriota“. Kad bi se ušlo u analizu koliko je SDP uistinu hrvatska domoljubna i patriotska stranka uzelo bi mnogo prostora da se argumentirano pobije taj krajnji cinizam. Dovoljno će međutim biti da se citiraju glavne izjave Zorana Milanovića da je „Hrvatska slučajna država“, da je „Hrvatska imala građanski rat“ i da su njegovi glavni glasači u Hrvatskoj Srbi.

Svatko, pa tako i SDP, ima pravo u izbornoj kampanji da se hvata za slamku kako bi ostao na vlasti. Pitanje je samo jesu li hrvatski birači toliko navni da nasjednu na jeftine populističke trikove Zorana Milanovića i njegove stranke koju je vrijeme pregazilo, jer još uvijek živi u ideološkoj i institucionalnoj komunističkoj prošlosti. Dokaz tome jest gola činjenica da se SDP nikad nije odlučno distancirao od svojeg prethodnika Saveza komunista Hrvatske i što mu nikad nije palo ni na pamet da se u Hrvatskoj izvrši nužno potrebna lustracija kako bi se društvo oslobodilo natruha komunizma i njegovih tajnih salužbi.

Komentari

Kad smo kod komunista

Zna se u koju stranku je otislo najvise komunista nakon raspada Jugoslavije. A to nije SDP.

Delete

Tko je glasao

@Ukrižnik

Što će Milanovići SDP biti više "domoljubi" i "Hrvati", to će im šanse za izbornu pobjedu biti manje.

Tko je glasao

Meni domoLjub vleče nekak na

Meni domoLjub vleče nekak na srbizam (nije da mi to smeta, samo velim-pitam)
kaj nema neka izvorna 'rvacka riječ za patriotizam ili barem turska?
Ak su zmišljali vrtolete i čudaj drugih novokomponovanih izvedenica onda su mogli i za patriota zmisliti nekaj.
:-)

Tko je glasao

PRu SDPu bilda ono što nemaju,pa ih valja u blatu prijetvornosti

Umjesto "Od Vardara pa do Triglava", novopečeni tuđmanoidi sada dreče: Hrvatska, Hrvatska...
A umjesto poljubaca sa Vučićem i Nikolićem, sada su u fingiranom sukobu s ljubljenim Regionom ...domoljubniji su i desniji od Ruže Tomašić.:))))

Zabavno,smiješno, ali i tragikomično je gledati tu prvoklasnu farsu oretvaranja Tuđmanovih progonitelja u Tuđmanoide.

SDP-ov PR-Amer nije uzeo u obzir da hrvatski građani imaju i nekakvo pamćenje. Ili je možda dobio zadatak od svojih da makne kukurikavce s vlasti, te da im još zato i uzme novce?.))
A lice Komadine i ponekog intelektualca s te parodije, toliko su jasno ocrtavali svu bijedu tog nastupa.

Domoljublje je, valjda, napadati Vukovarce, Vukovar i Hrvatsku , obilježavanjem Vukovara ćiriličnim svastikama, znakovima onih koji su ćirilicu nametali zločinima, te svoje zauzimanje hrvatskog teritorija dokazivali ćirilašenjem, po svim ulicama i zgradama i po tijelima ubijenih branitelja i civila?

Domoljublje je, valjda, poslati policiju na HRVI i upadati u Crkvu sv. Marka, ne bi li policija iscipelarila HRVI?

Domoljublje je, valjda, donositi Lex Perković i štititi strukture koje su nakon ww2 poubijale stotinu tisuća Hrvata?

SDP odigrava grotesku, u kojoj se kite perjem onih koje su za mandata proganjali, medijski blatitli, onih na koje su podizali specijalne policijske postrojbe, koje su invalidizirali (Darko Pajčić) ili indirektno uzrokovali njihovu smrt (Nevenka Topalušić), onih kojima su podmetali zločinački poduhvat i protiv kojih su podigli svu medijsku harangu!

Samoprozivaju se domoljubima, uspješnima, ljubiteljima Tuđmana, a time samo dokazuju svoju ogromnu lažljivost i prijetvornost.
Smiješni su do tragikomičnosti.

Amerikanac koji ih savjetuje , očito misli da toliko antidomoljubni ne mogu uopće niti doći na vlast u nekoj državi , pa bilda, kod Milanovića i ostalih, ono što oni nemaju. Zato, umjesto da ih podiže u očima birača.,spušta ih na najniže razine, u blato, u kojem se valjaju toliko da ispadaju smiješni do tragikomičnosti.

Tko je glasao

Hrvati nemaju pamcenje

Jer da imaju ne bi glasali za HDZ, vrlo vjerojatno niti za SDP. A nije li grotesktno da pod naredbom Karamarka satorasi htjeli imati prosvjed kad je bio prvi val izbjeglica, pa su imali prosvjed jer zaostravamo odnose sa Srbijom - i to punim pravom gdje stitimo svoje nacionalne interese. Nije li grotesktno da se eto bas sad predsjednica nalazi sa cetnickim vojvodom? Da ne spominjem Hebranga, ideje Karamarka o Zivom zidu da stite nase granice od izbjeglica, dizanje panike da je Hrvatska u rasulu zbog izbjeglica, da ovi kradu, siluju i tako dalje ?

Delete

Tko je glasao

Proradilo im pamćenje-sinulo im

pa su imali prosvjed jer zaostravamo odnose sa Srbijom - i to punim pravom gdje stitimo svoje nacionalne interese.To je fingirani sukob, samo naivci to ne vide. Donio je RH materijalnu i političku štetu, za razliku od Srbije.

Zatvoriti legalne granične prijelaze, a otvoriti širom ostalu granicu preko šuma i polja, objašnjava kristalno jasno skrivene planove kukurikavaca, te njihove planove s Regionom. I onda nakon EU packi, otvore granične prijalaze kao da ništa nije bilo.

Nije li grotesktno da se eto bas sad predsjednica nalazi sa cetnickim vojvodom?Da se možda nije poljubila s njim, onako 3 puta, kao bivši predsjednik?
Ili V. Pusić s Vučićem?
Kako bi rekao Pero Zlatar- da otopi led!.))

Predsjednica se sastala s Nikolićem radi interesa vlastite zemlje koja se okreće ne prema Balkanu, već prema Srednjoj Europi i Baltiku. Na užas onih koji su pozvali Milanovića:

A kukurikavci se odjednom sjetili da je Nikolić četnik i vojvoda, Dačić Miloševićev bivši ministar informisanja, a Vučić aktivni učesnik agresije na RH !?:)))

Proradilo im pamćenje-sinulo im!:)))

Tko je glasao

Fingirani sukob

A ako je to fingirani sukob sta onda Karamarko nije to rekao jadnim satorasima pa da ne ispadnu naivci kako ti kazes ?

Jer ako je sukob fingiran onda niti nema razloga za prosvjed. Opcenito, satorasi su dno dna. Evo, Glogoski ce uspjeti doci na listu od Vase. Siguran sam da ce on mnogo toga dobroga donijeti. Hvala Bogu Klemm je bio prepohlepan pa iako kako je rekao: "Ja hranim 800 obitelji" kao da ne isplacuje placu svojim radnicima koji su to posteno zaradili nego im poklanja taj novac, nije mu bilo dosta nego je protiv drzave koju toliko voli pocinio gospodarski kriminal koji ce platiti njeni gradani. Pravi domoljub. HDZ je prepun takvih. Izvoriste takvih.

Delete

Tko je glasao

Opet paranoja

Kakvu politicku i materijalnu stetu je donio Hrvaskoj taj sukob, ako ga uopce tako mozemo i nazvati?

Skriveni planovi kukurikavaca? Koji su to?

Otvorili granicne prijelaze - pa normalno kad su srbi shvatili da ne mogu sve izbjeglice slati nama nego su poceli slati u Madarsku. Vrlo jednostavno.

Ne bi nitko spocitavao predsjednici sto se nasla s Nikolicem da se HDZ uporno ne dici ustastvom i srbomrziteljstvom, a ako se vec otvaramo Srednjoj Europi i Baltiku kakve veze ima Nikolic s tim - sta ga je isla o tome obavijestiti - pitati za savjet ?

Delete

Tko je glasao

Kakvu politicku i materijalnu

Kakvu politicku i materijalnu stetu je donio Hrvaskoj taj sukob, ako ga uopce tako mozemo i nazvati? Pitaj prijevoznike koji su danima čekali u koloni zbog političkog kretenluka od zatvaranja službenih, aotvaranja neslužbenih, preko 110 km , prolaza!

Skriveni planovi kukurikavaca? Koji su to? Sakriti svoju pupčanu vrpcu sa Srbijom stvarajući sukob, te dobiti priliku prikazivati se domoljubom kukuričući: Hrvatska, Hrvat-ska, dok istodobno Vukovaru namećeš ćirilične svastike, a HRVI napadaš čak i u Crkvi sv. Marka:
http://pollitika.com/snimanje-filma-milanovic-tarzan-vucic-quotdzejnquot...
Otvorili granicne prijelaze - pa normalno kad su srbi shvatili da ne mogu sve izbjeglice slati nama nego su poceli slati u Madarsku. Vrlo jednostavno.Pa u RH imigranti ulaze više nego ikada, a u Mađarsku preko prijelaza Mađarska -Srbija, statistički zanemarivo. Ne sramoti se dalej takvim tvrdnjama, delete.

Ne bi nitko spocitavao predsjednici sto se nasla s Nikolicem da se HDZ uporno ne dici ustastvom i srbomrziteljstvom, a ako se vec otvaramo Srednjoj Europi i Baltiku kakve veze ima Nikolic s tim - sta ga je isla o tome obavijestiti - pitati za savjet ?Ta vaš SDP-ejski Predsjednik je gotovo razvio romansu s Nikolićem, a Dodiku je svirao svoje klavirske sonate- Ars diaboli, MVP V. Pusić vam ej bila ministrica Regije, Mialnović naziva Vučića "brate" ("Šaraj malo brate") a sada ste protiv susreta Predsjednice s Nikolićem , onako usput uz održavanje Opće skupštine UN-a.

Politika nije samo se sastajati s prijateljskim zemljama, nekada nažalost , moraš razgovarati i s neprijateljima!, ali ne ovako:

Eto i dr. F. Tuđman je razgovarao s Miloševićem, i dogovorili su se da Srbija izgubi rat i organizira traktorski marš na Drinu i dalje u Srbiju.)))

Predsjednica cijeni djelo dr. F.Tuđmana i koisti se nejgovim taktikama te razgovara i s T. Nikolićem.

Kada se to HDZ diči ustaštvom i srbomrziteljstvom?
HDZ se diči hrvatstvom, a to je samo za četnike ustaštvo.

Srbomrziteljstvo? Otkuda tebi takve informacije? Opet se osjećaš ugrožen?
Srbomrziteljstvo je da u RH ne bude pola vlade iz srpske manjine? Ili da glavne resore ne vode Srbi nego Hrvati?

Imaju Srbi svoju državu, a Hrvati u njoj ne drže pola vlade i glavna ministarstva?
To je normalno, kao što bi bilo normalno i obratno. Dakle HDZ će samo uvesti ravnopravnost za Hrvate u hrvatskoj državi: recimo u vlasti, u državnoj i javnoj upravi,u pravosuđu, prema postotku u stanovništvu!

Ali tebe to očito smeta, jer Srbi su navikli u RH biti glavni. Slijedi im ravnopravnost, kao i Hrvatima, pa zato Hrvati moraju preuzeti svoju državu iz njihovih i jugopolitičarskih ruku!

Kao što je institucija Predsjednika RH u rukama Hrvata,a ne Srba i otvorenih jugoslavena (kako se izjašnjavao jedan od predsjednikovih glavnih ljudi na Pantovčaku), tako trebaju biti i ostale institucije, jer, ako nisi znao ovo je Hrvatska, a ne neka srpska pokrajina.

Izgleda da te to smeta, pa se osjećaš ugroženo ravnopravnošću Hrvata sa Srbima u RH.
Najveći problem uz velikosrpsku manjinu (dakle Srbi nisu problem, nego velikosrbi -jugosrbi) je i jugohrvatska manjina.

Upravo jugohrvatska manjina je ta koja stvara sukobe između Hrvata i Srba.

Srbi i Hrvati ne bi imali većih međusobnih problema, jer četnici su poraženi i kad-tad bi to shvatili, i prihvatili da smo zauvijek razdvojili svoje putove, ali jugoHrvati i jugoSrbi to ne žele prihvatiti, makar pobili i sve Hrvate i sve Srbe, svojim upornim lijepljenjem onoga što ne želi biti skupa!

Tko je glasao

Petra lupeta

po običaju...ali..kad je već predsjednica u pitanju..nije se ona našla s Tomom grobarom, još, nego je na prijemu.. u opuštenoj atmosferi ..kad je ćaskala s Merkelicom..prišao Toma vojvoda i pozdravio...znači..sve mimo protokola...

Zar je trebala bježati pred njim po sali, mislim...

Inače, slažem se da je trebalo zatvoriti sav legalni promet sa Srbijom..i to je bio dobar potez hrvatske administracije...Beograd je malo kmečao..ali eno su uredno osnovali logor kod preševa i uredno registriraju ove nesretnike i naravno...neuredno ih ..prevoze do Šida.... tj. i dalje ih krijumčare.

Petrina teza..kao i sličnih..o tome da bi izbjeglice trebale ići preko legalnih prijelaza je već oborena....naime.. Srbi ih ni ne dovode na legalne prijelaze...a kako bi se odvijao legalni granični promet..ako se najednom nakrca par tisuća pješaka...bez važećih dokumenata za legalni prelazak drž. granice.

Od početka je stvar pogrešno postavljena..Njemci su trebali organizirano vlakovima ..prevesti sebi onoliko koliko žele...ali očito nije planirano kako treba...

Ovako se stvara pristanak u europskoj javnosti da se ojača zajednička eu obrambena i vanjska politika,a i da se ide najzad vojno rješavati tamo na izvoru...

Eno..sad tamo tuku Francuzi, Rusi, Ameri..a spremaju se i Englezi ...a nitko od licemjera sada ne proziva nikog da igra ulogu "svjetskog policajca" i sl.

Uspjela je proizvodnja pristanka..Hrvatska nije postala sabirni logor..problem je postao..ne Hrvatski nego europski...i zahvaljujući toj činjenici..tamo će doći prije do razrješenja situacije...

Znači..od niza loših poteza ove administracije...ovdje nisu kiksali nego su se pravilno postavili.
Za čestitati.

sve dobro...

Tko je glasao

Partijaš može hvaliti veće gluposti, nego najveća budala!

Inače, slažem se da je trebalo zatvoriti sav legalni promet sa Srbijom..i to je bio dobar potez hrvatske administracije...Beograd je malo kmečao..ali eno su uredno osnovali logor kod preševa i uredno registriraju ove nesretnike i naravno...neuredno ih ..prevoze do Šida.... tj. i dalje ih krijumčare.I dalje podržavaš kretenluk od zatvaranja službenih prijelaza, otvaranja stotina kilomentara neslužbenih!
I konačni rezultat toga kretenluka je poraz Milanovića, skok na Merkeličin "aport", te kao posljedica: vjerodostojnost i uljuđenost Vučića izrasla na političkoj kratkovidnosti glavnoga iz Kukuriku-grada.

Strašno je očitu glupost podržavati i pravdati.

Uskoro će HV štititi hrvatske granice, a po potrebi pomoći će nam i Mađari, s kojima ćemo biti dobri susjedi, kada ode Milanović.

Uspjela je proizvodnja pristanka..Hrvatska nije postala sabirni logor..problem je postao..ne Hrvatski nego europski...i zahvaljujući toj činjenici..tamo će doći prije do razrješenja situacije...Milanović ih je pritisnuo povijesnom rečenicom, po kojoj će mu se diviti buduće generacije. "Šaraj malo brate"!,)))

Partijaš može hvaliti veće gluposti, nego najveća budala!

Milanovića je europska politika otpisala od Lex Perkovića, a on se uporno sramoti , samo na nesreću svojom sramotom sramoti i RH.

Znači..od niza loših poteza ove administracije...ovdje nisu kiksali nego su se pravilno postavili.
Za čestitati.
Hvaliti neviđenu političku sramotu, je gore nego je činiti.
Ovo je za zbirku najvećih političkih gluposti!

Tko je glasao

"otvaranja stotina kilomentara neslužbenih!"

kad je bilo presjecanje vrpce i svečano otvaranje tih tvojih "neslužbenih" prijelaza..graničarko...

Ajde..opiši nam KAKO bi ti..začepila te rupe na hrvatskoj granici...i zaustavila ljudsku poplavu...

"otpisala od Lex Perkovića,"..to nema veze s ovom temom.....nepoučljiva babo...i inače brstiš kao gladna koza... ako se ne sjećaš..imaš ovdje moj dnevnik na temu lex-a..ja kritiziram što je za kritiku..ali neću kritizirati dobre poteze samo zato što su od trenutne administracije..

Bolja si bila dok si ono..računala ..koliko će biti muslimana geometrijskom progresijom..i to... tad si na svom terenu...

rasizmu sklona ženturačo...

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci