Tagovi

Američki pokušaji uništavanja mira u Makedoniji?

Godine 2001 Albanci su digli pobunu u Makedoniji pokušavajući iskoristiti priliku da osiguraju još više teritorija kako bi ostvarili ideju njihovih nacionalista o "Velikoj Albaniji" ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Albania

Svi ti moderni projekti neke "velike" zemlje (Veliki Irak, Velika Srbija, Velika Albanija, Veliki Pakistan...) su kako mi se čini itekako podržani projekti od CIA-e i njihovih namjesnika, a obično su završavali s velikim brojem mrtvih i ubijenih. Nije slučajno da je Milošević nakon povratka iz SAD se ubrzano uspeo na tadašnjoj jugoslavenskoj političkoj sceni i kasnije u Haagu tvrdio da ga žele ubiti , nije slučajno SAD dao zeleno svjetlo Srbiji za napad na Hrvatsku (i među zadnjima nas priznao...) , a isto tako nije slučajno ni danas da Albanci slobodno i neometano mogu propagirati svoj separatizam i ekstremizam.

Iako su na svojoj strani kosovski Albanci imali Amerikance i djelom imali potporu NATO-a , Makedonci su nekim "čudom" ubrzo ostvarili velike uspjehe

https://www.youtube.com/watch?v=abCor2QlW0M

da bi pri kraju sukoba razbili albanske snage koje su spašene samo intervencijom Zapada za "mirnim" rješenjem krize. Veliki dio tih snaga se spasio bijegom na Kosovo , s kojega su i došli...

Petnaestak godina kasnije ponovno se događaju sukobi i ponovno albanske snage upadaju s teritorija Kosova pokušavajući destabilizirati Makedoniju , ali i cijelu regiju. Znakovito makedonski premijer Gruevski

http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Gruevski

bio je u posjetu Rusiji na proslavi 70 godina oslobođenja Europe od nacizma i itekako je bio upozoren da se ne približava Rusiji i ne pregovara oko važnih sporazuma o Turskom toku s Rusijom. Gruevski se zauzeo za svoju zemlju , pa mu se slučajno desilo "događanje" naroda,

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/kako-se-makedonija-nasla-u...

i podigli se "prosvjedi" koji su smiješni gledajući broj ljudi koji u njima sudjeluju. Hrvatski prosvjedi iz 2011 godine (koji su bili cenzurirani od strane zapadnih medija...) u kojima se prozivala vlast ,tadašnja opozicija i neoliberalni kapitalizam su imali daleko veći karakter , ali začudo u stranim medijima se praktički nisu ni spominjali ...

Sigurno je da Gruevski ima problema sa korupcijom , ali je isto tako sigurno da radi dosta kvalitetan posao , jer Makedonija za razliku od Hrvatske ubrzano diže svoju ekonomiju.

http://www.poslovnipuls.com/2014/06/17/dok-mi-tonemo-makedonija-biljezi-...

Znakovito je da ekonomije koje se ne mogu izvući iz stalnog pada gospodarstva na Balkanu su usko povezane sa SAD (sagledajmo samo HDZ-ovo i malo manje SDP-ovo ulizivanje interesima te države...) , a tom istom SAD-u je interes da Balkan uvijek bude bure baruta , koje će po potrebi i aktivirati.

Kako drugačije objasniti ovaj sukob

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/kumanovo-broji-mrtve-i-ran...

http://macedonia.usembassy.gov

u kojem jedna američka ambasada daje službeno priopćenje i uputu makedonskom narodu iako Makedonija je suverena , priznata i samostalna država? Tipično američko kaubojsko djelovanje u kojem se poziva institucije te države , da ne djeluju protiv terorista , prepisano u tko zna koliko sukoba (npr. zadnji u Ukrajini...).

Nažalost naši "stručnjaci" ne žele da vide realnost zbog čega se ovo događa , pa ću citirati Miroslava Lazanskog koji je vrlo dobro uočio što bi se moglo dogoditi Makedoniji:

https://www.youtube.com/watch?v=dAfpGCzcGvk

Sagledajmo malo situaciju :

- ekonomija Makedonije u oporavku i razvitku
- ekonomija susjednog "slobodnog" Kosova u rasulu

- prava Albanaca na izuzetno visokom nivou u Makedoniji
- prava ostalih naroda u Albaniji i posebno na Kosovu na katastrofalnom nivou

- Albanci bježe sa Kosova...
- Albanci se vraćaju iz inozemstva u Makedoniju...

-makedonska mafija u padu ...
- albanska mafija u usponu...

- Amerikanci posjeduju velike vojne baze na Kosovu (indirektno kontroliraju cijelu Kosovo...) i praktički naslonjene su na Makedoniju , a teroristi dobrano naoružani i obučeni nekako "slučajno" upadaju baš preko tog teritorija... (iz pravca Albanije Makedonci nemaju problema...)

- Makedonci bilježe pad prodaje droge , dok o Kosovu ne vrijedi ni pričati , Kosovo je danas postalo razvoznik opojnih sredstava posebno iz "slobodnog" Afganistana kojemu se udesetorostručila proizvodnja dolaskom Amerikanaca ...

Sve to dovodi na zaključak , da SAD nema šta čekati oko Makedonije , jer svakim danom oni gube bitku sa vremenom. Srećom Makedonci su solidno odradili akciju (prevelike ŽRTVE...) i pobjedili teroriste,

https://www.youtube.com/watch?v=_p9Vd0GJppo

sada samo ostaje pitanje , da li je ovo konačna njihova pobjeda ili ih očekuje još par bitaka? Po najavama albanskih nacionalista (posebno s Kosova...) ovo je tek početak , a Hrvatska bi trebala reagirati na ove događaju , pomoći Makedonce vojno i ekonomski (ostvariti veću suradnju...), jer mirna i stabilna Makedonija donosi Hrvatskoj prosperitet i kvalitetnu turističku sezonu!

Apsolutno sam uvjeren u slučaju većih sukoba Hrvatska se može pozdraviti s 5-10% stranih turista, jer stranci jako teško razlikuju balkanske države , za njih smo još uvijek Balkan, a vrijeme je da to svi narodu shvate , jer jedino mirom i dogovorom možemo riješiti probleme, otjerati strane sluge i napokon krenuti stvarati bolje SUTRA!

Komentari

http://www.kurir.mk/makedonij

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/200362-TRANSKRIPT-Eve-kako-Zaev-bar...

Oporbeni "prozapadni" lider Zoran Zaev traži mito od 200.000 eura... Izgleda da su ruske i kineske tajne službe krenule raditi ono što rade stalno Ameri.

Justice for all !

Tko je glasao

Bure baruta

Budimo realni i priznajmo da je Makedonija "bure baruta". To je ona danas,a na žalost to će ona biti i sutra.

Niš koristi zapadni humanistički intelektualci i razni pripadnici takozvane elite koji žive u nacionalnim državama seruckaju da je nacionalnost nevažna, da naše društvo treba biti multikulturalno i ostale teške idiotizme. Za mnoge je najveća zasluga Tuđmana stvaranje Hrvatske dok je to za mene Oluja zbog koje Hrvatska danas nije Bosna ili Cipar ili Makedonija u kojoj službeno nema podjela, ali neslužbeno .......

Budućnost Makedonije su nacionalni sukobi koliko god to ružno zvuči pošto Makedonija ima najgore demografske pokazatelje u Europi. Niti jedna postojeća država nema takav odnos većinskog i manjinskog naroda kao što ima Makedonija.

64 % stanovnika Makedonije su Makedonci, a 33 % su Albanci.

Netko će reći da Švicarska ima gori odnos, ali bez da ovdje tvrdim da je Švicarska prastara konfederacija ja ću se držati samo nacionalnog pitanja. U Švicarskoj je nacionalno stanje sljedeće:
Nijemci 64 %, Francuzi čine 20 %.

Kada odnos između većinskog i manjinskog stanovništva pređe određenu granicu država postane ekstremno nestabilna zbog nacionalnih tenzija. U takvim državama svaki protivnik vlade, režima ili države lako može pokrenuti sranje zbog bilo kojeg samo njemu znanog razloga..

Makedonija se nalazi ispod te kritične granice i ona je dugoročno u problemima. Jedina stvarna rješenje za Makedoniju su radikalna, a u naše dekadentno doba političari nemaju volje za tako nešto.

Tko je glasao

Osveta za odluku Makedonskoga parlamenta

Napad na Mkedoniju događa se i zbog ovoga razloga:
http://queer.hr/42550/makedonski-parlament-definirao-brak-iskljucivo-kao...

Kolika je agresija dozvoljena svima koji zastupaju rušenje braka i postaju prepreka za eksperimente tko zna kojih motiva i kojih interesa, krugova koji s namjerom uništavaju Europu i Zapadni svijet , odnosno dovode na vlast one koji su zaduženi za samouništenje Europe koja ionako stari i umire (logično je da to sami sebi ne bi radili - pa iz toga sljedi kako ih neki moćni i bogati krugovi ili podmićuju ili već nečime ucjenjuju).

Vlada prava histerija oko "zaštite prava istospolnih zajednica", i tzv. demokratski svijet tolerira nasilje nad drugačije mislećom većinom u gotovo svim državama Europe i Zapadnoga svijeta od uskoga kruga čvrsto spletenih s promicateljima samoubojstv a Zapada.

Takvo nasilje u provođenju "Politike samouništenja", pokazuje da bi ovo u Makedoniji moglo biti osveta za odluku Makedonskoga parlamenta i opomena svima koji tako postupaju : prema željama svoga naroda, a ne tko zna koga- jer očito je da je i Irska vlada pod strašnim pritiskom i trenutno izvode manipuliranje, ne bi li ugradili ono za što nisu dobili mandat.

U njihovim medijima , na sličan način kao i kod nas suspendirali su demokraciju i provode prave goebelsovske vježbe na irskome narodu! Ovo u Makedoniji je opomena i njima!

Tko je glasao

Opsjednutost

Ti si, ko i drvo, opsjednuta time tko kome kuda meće. Podigni malo pogled uvis, vjeruj mi, postoje i druge stvari u životu :P

Inače, evo i razmišljanja jedne Makedonke - ukratko, za sve je kriv ultradesničarki, nacionalistički, klerofašistički VMRO koji funkcionira kao mafija i pere lovu gradeći megalomanske "barokne" građevinske, spomenike starije od Aleksandra Makedonskog, krsteve i crkvurine a la kninska. - http://www.lupiga.com/vijesti/pronasli-smo-zenu-s-fotografije-pomozite-n...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Inače, evo i razmišljanja

Inače, evo i razmišljanja jedne Makedonke - ukratko, za sve je kriv ultradesničarki, nacionalistički, klerofašistički VMRO koji funkcionira kao mafija i pere lovu gradeći megalomanske "barokne" građevinske, spomenike starije od Aleksandra Makedonskog, krsteve i crkvurine a la kninska.

Dao sam ekonomske pokazatelje i dosta toga ti kažu...

Dao sam ti zašto im se to događa...

A sada ti dajem "slučajnu Makedonku" koja se "sasvim slučajno" pojavila u zapadnim plaćenićkim medijima koja je opet sasvim "slučajno" na platnom spisku Open Society društva i HHO-a (ne moram valjda objašnjavati koji su ti i kako radi naš HHO...) JA takvim ne vjerujem ništa, ama baš ništa...

http://www.balkaninsight.com/en/article/panel-macedonian-lustration-hamp...

http://www.coe.int/t/dg4/youth/Source/News&Calls/News/NHSM%20Forum%20Gab...

http://www.academia.edu/9765516/Security_and_energy_sectors_cooperation_...

Možda u dogledno vrijeme osvanu novi "prijatelji Makedonije" , nadam se da će Makedonci sve brzo prokužiti inače im slijedi scenarij koji se radi sa "prijateljima" ...

Ko što je ppetra opsjednuta "desnim" glupostima , tako "lijevi" ljudi su opsjednuti pričama o klerofašizmu i čemu već ne... Šta je loše u kipu Aleksandra Makedonskog ako privreda se razvija za razliku od naše?

Ili ne želite da vidite ili jednostavno niste sposobni da vidite ;)...

PS. obična prodana duša i ništa više , ko Putin bi te nevladine prozapadne organizacije zabranio i osnovao domaće... , jer nažalost nevladine organizacije rade PROTIV INTERESA TIH DRŽAVA I U IME INTERESA SAD i elita iz EU...

Justice for all !

Tko je glasao

Samo da objasnim ljudima

Samo da objasnim ljudima elitu zvanu Open Society i Soroša...

Ovaj link na praćenje svih vijesti sa područja Balkana je valjda dovoljan koje je to špijuniranje i koliko se cijeli Balkan nagledao , a bolje da ne pričam koliko danas se nadgleda...

http://osaarchivum.org/db/fa/350-1-1-1.htm

Justice for all !

Tko je glasao

Ko što je ppetra opsjednuta

Ko što je ppetra opsjednuta "desnim" glupostima Ta "lijeva glupost" je preraslas u globalno "lijevo" nasilje koje se nastoji provesti u svim državama svijeta.

Zašto referendumi širom svijeta o "definiciji braka"?
Evo i u Irskoj su vlasti nametnule referendum i provode medijsko nasilje i suspenziju demokracije za one koji nisu za rušenje braka i koji "zbunejne u mozgu po pitanju nagona za razmnožavanje" pokušavaju nametnuti kao uzor.

Ako su to "gluposti" što ucjenjuju sve političare svijeta i sve Vlade da silom, ukidanjem demokracije, medijskom torturom i svim ostalim nedemokratskim načinima proguravaju svoju homo-ideologiju, svoj homo-fašizam nad većinskim ljudstvom.

Čak i moćne države svijeta poput Rusije su "bagazili", a slučaj Dolce /Gabbana pokazuje agresiju tih krugova.

To nije "glupost" nego nasilno nametanje interesa uskoga kruga i njihovih ekstremnih homoterorističkih zahtjeva.

Makedonija je pokazala otpor čak i kroz legalne institucije takvome homoterorizmu i zato im smeta ovakva vlast.

Možete vi ismijavati ovaj razlog, ali ako je to čak jedan od vrlo važnih uvjeta za ulazak u Europsku uniju, onda je jasno da se politička karta svijeta određuje i uvjetom o "pederima i lezbama"!

Homo-krugovi su jaka snaga koja "drma svijetom" , a toliko je moćna da ruši i postavlja vlade u mnogim državama. Sada je na redu i Makedonija, jer je dala primjer otpora kroz institucije svoje države , pa su je napali, a gdje nego u slabu točku Makedonije.

Ako sruše ovu Vladu u Makedoniji , dovest će homo-frendly vladu koja će po njihovim uputama provesti ono što sada provode u Irskoj- provest će manipuilirajući rreferendum u kojemu je dozvolejno medijsko nasilej, ali i varanje na referendumu- čak uz odobravanje EU, inače bi reagirali na suspenziju demokracije.

A vi se samo smijte "razlogiću", misleći da se mora reagirati "na prvu", i ne povezujući ono što se dogodilo u Makedonskom parlamentu, prije nekoliko mjeseci.

Da to ostave, i druge bi države mogle napraviti isto, a oni su toliko novca i truda, spletki, ucjena,..., uložili da stvore svoj Homoland i poraze sve na svijetu "nezbunjene u mozgu po pitanju nagona za razmnožavanjem" (prisiljavanje na uvođenje ZO, prisile na legaliziranje homo- "brakova" ,...)

Neka ostane zapisano, a vrijeme će pokazati svoje!

I kod nas nije bilo teško neka cijela naselja s većinski srpskim stanovništvom "navući" na glasovanje za homobrakove, jer su ih uvjerili da tako čuvaju svoje srpstvo. Spremni su ići i protiv sebe i protiv svojih obitelji za svetu srpsku stvar- velikosrbiju.

Tko je glasao

neki put

i ti pravilno ubodeš

sve dobro...

Tko je glasao

Šiptari = Pederi

Da, naravno, ppetra je dobro uočila da je i to jedan od razloga. Pošto je teroristička jedinica UČK logično je da se žestoko bori za prava LGBT populacije, prvenstveno za mogućnost pedera da se žene. S tobom se u potpunosti slažu i Srbijanci kad pravilno etiketiraju Šiptare kao pedere...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Sukob oko dileme: je li bolji pekmez od šljiva ili marelica

Tko želi sukobe, vrlo lako ih napravi poticanjem suprotnosti koje već postoje u državi. Tako rade oni koji znaju svoj posao.

Neće valjda sukobe izazivati na dilemi je li bolji pekmez od šljiva ili marelica.

Tko je glasao

Sukob oko dileme: da ili ne na referendumu o braku

U potpunosti se slažem s tobom!

Dodatni:
sukob oko dileme: je li bolje slaviti u Kninu ili paradom na Jarunu
sukob oko dileme: hoću li prvo piškiti ili prvo kakiti

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Na slavlju u Kninu imali bi ulogu SAO Krajine-druga strana

sukob oko dileme: je li bolje slaviti u Kninu ili paradom na JarunuOvo je samo sukob unutar SDP-a i Milanovića uzrokovan strahom od istine: na slavlju u Kninu imali bi ulogu rukovodstva SAO Krajine.
Piškiti/kakiti?
Ova vlast se opredijelila: kakiti od početka mandata do zadnjega dana!

Tko je glasao

Ovdje više ozbiljan razgovor

Ovdje više ozbiljan razgovor ne postoji , frustracije, bolest , lažljivost , ideologija bez pokrića , a prije svega ko više plati...

Hvala ljudi na ovakvim komentarima , da znam da ubuduće ne trošim vrijeme na ozbiljnu temu koju sam malo obradio.

Justice for all !

Tko je glasao

Smeta te kritika SDP-a!? Ma

Smeta te kritika SDP-a!?

Ma jasno je od kuda puše vjetar i zašto stalno ruješ protiv Amerike i zagovaraš Rusiju!

Tko je glasao

oprosti

@Busola, molim te da zarolaš moje komentare kao spam, nije bilo namjere ali me je ubola u oči konstatacija da uzrok leži u rezultatu referenduma o braku.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

tebi je obrada teme

ČITANJE SRBIJANSKIH FORUMA I ADVANCEA

sve dobro...

Tko je glasao

Vidio gradonačelnika Kumanova

sve dobro...

Tko je glasao

Američki ambasador i jedan od

Američki ambasador i jedan od poginulih terorista...

http://kurir.mk/images/stories/2015/05/09/fadil-Fejzulahu-so-Pol-Volers.jpg

Justice for all !

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci