Tagovi

Ako nema pedera, Srba, BBB-a - dobri su i sami splićani

Razbijeni izlozi, pocupani prometni znaci, razbijeni auti, ozlijedjeni policajci i teror nad sugradjanima epilog su splitskog sinocnog nasilja.

Povod nasiju ovoga puta nije izazivanje mirnih gradjana od strane "pedercina" koje bi malo defilirale gradom.
Povod nisu ni ekstremne skupine BBB-a koje su dosle pratiti utakmicu, jel eto - sinoc je nasilje eskaliralo nakon gradskog derbija - cista insajderska splitska festa.

Kamenje je letjelo u splitske glave, na splitske aute, cupani su splitski prometni znakovi, razbijani splitski izlozi, cupane splitske sadnice a splitska policija dobila po lampi.

Ne mogu da ne povucem paralelu izmedju ovog nasilja i nasilja s rive iz listopada 2011-te kada su kamenice letjele u glave ucesnika Pride-a.

Za ondasnje nasilje, vjerojatno su neke sadasnje zrtve imale mnogo razumjevanja i pokusavale ga opravdati izazivanjem od strane pedera koji bi eto svima nametali svoj pederluk.
No, sto je sada?
Koje je opravdanje za ovo nasilje?

I ono i ovo kamenje letjelo je zahvaljujuci istom mentalnom sklopu - mentalnom sklopu nasilnika koji smatra unistavanje tudje imovine i razbijanje tudje glave smatra svojim osnovnim ljudskim pravom. Koje je spreman ostvariti u svakom trenutku i protiv svakoga koga u tom trenutku prepozna kao "neprijatelja".

Ovaj dogadjaj dokazuje koliko je nasilnicima potpuno nevazno cija je to imovina ili glava prema kojoj leti njihov kamen.

Ako nema pedera, Srba, BBB-a - dobri su i splićani.
Dobre su i glave policajaca od kojih su mnogi onomad okrenuli tu istu glavu da ne gledaju ruke pune kamenja, jer su potiho i sami zeljeli da isto zavrsi u glavama "pedera".

Cinjenica je da presutno toleriranje nasilja kad tad dodje na naplatu.
I samim tim, ovo sinocnje nasilje je samo logicna posljedica odnosa gradskih vlasti prema nasilnicima.

A za sve ostale je znak neke kozmicke pravde, ili dokaz da, sto bi reko nas narod, vrag uvijek dodje po svoje.
A ruci s kamenom sasvim je svejedno cija je glava koju namjerava pogoditi.

Komentari

S njima na radne akcije

@stara
Nakon ovoliko komentara , a neki nemaju blage veze s vrlo dobrim dnevnikom ima li smisla bilo što dodati a da već nije rečeno. No jedno pitanje koje je krucijalno nudi tisuću odgovora a kao da se namjerno izbjegava uprti prstom u krivce.Krivac je vlast kako državna tako i lokalna. Loš zakon a još lošije sprovođenje zakona o javnim neredima. Ne samo sportskim.
Pogledajte samo jednu nebulozu zakona o sigurnosti u prometu gdje se isto tako gine (osobito za vikenda). Ma kaj vrijedi ograničiti konjske snage tj. KW kad s običnim fičekom moreš kraj škole ili vrtića usmrtiti dijete vozeći se neprilagođenom brzinom.
Nije bitna snaga automobil već nepoštivanje prometnih propisa. I onda slijede napisi u novinama da je kriv BMW jer je prejak za vozačeve godine, a krivnja vozača se baca u drugi plan.
Loši zakoni, još lošije sprovođenje, sumnjiva sudska praksa samo pogoduju neredima. Da svaki od tih nogometnih huligana dobije po nekoliko mjeseci teškog rada, da im se oduzme putovnica i zabrani pristup na stadione i u krug stadiona, možda bi nešto postigli.
Sve više se postavlja pitanje . Ide li sve to nekome na ruku ?

Tko je glasao

Naravno da ide. Vlasti,

Naravno da ide. Vlasti, kriminalcima, mutikašama u upravama klubova, i raznim manipulatorima koji se šmajhlaju uz vlast.

Navijači su lako zapaljivo gorivo i lako ih je usmjeriti u bilo kojem pravcu. Kvalitetni zakoni i njihova dosljedna primjena (ali ne samo nad navijačima već nad cijelim društvom) vrlo lako bi riješili taj problem.

No ima jedna mala kvaka. U sređenoj i spremljenoj kući vidi se svaka mrvica, svako zrnce prašine. U neredu se ne vidi ni govno na tepihu. Pa se zato stvara kontrolirani nered da se ne bi u oči upadala daleko veća govna koja nas okružuju.

da rade to namjerno i da, vlast to radi a mediji im pomažu, jer nitko drugi nema u rukama mehanizme da to spriječi...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Čovjek se uči dok je živ

http://www.index.hr/sport/clanak/ostojic-policija-nije-kriva-za-azapovic...

Upravo sam doznao da su Brian, Jim i Janis umrli prirodnom smrću. Ranko bake svoje zasad ne svrstava Bonza i rigotinu u dušniku u istu kategoriju.

A Ostojić laganini postaje moja fejvorit pizda materina Hr politike. Samo još ne znam el' ona pizda na godišnjem ili je to neka klončuga?

Tko je glasao

http://news-bar.hr/news/sad-p

http://news-bar.hr/news/sad-poslao-osumnjicene-za-napad-u-bostonu-na-isp...

Evo Ameri nakon korištenja poligona u Slunju i besplatnog slanja oružja fanaticima po svijetu od strane nas po nalogu SAD-a našli novu korist od velikih sluga "naše" vlasti i opozicije...

Justice for all !

Tko je glasao

@Busola, ti to ozbiljno il'

@Busola, ti to ozbiljno il' se praviš da je ozbiljno? Moram pitat, zeznuo sam se vaće par puta s time... :-)

Tko je glasao

"banke" nereda potrebne su

"banke" nereda potrebne su vlasti kako bi mogla vladati..

vecinom se planiraju razlicita "spremista", za svaku potrebu same drzave.. jedno od tih spremista su svakako navijaci.. no ima i drugih "pospremljenih" izvora..

svaki taj "izvor" se naravno moze i "spontano samoaktivirati", sto se vjerojatno u ovom slucaju dogodilo. no ako se to dogodi drzava odnosno policija ce reagirati promtno i svi pocinitelji ce biti naglo umireni a neki i kaznjeni, tako da slika bude uspjesna.. no "spremiste" nece biti ugaseno ako je i dalje potrebno..

tek ako se dogodi totalno odstupanje i dulja nemogucnost kontrole grupe ... rijesiti ce se problem koji zasigurno smeta sve normalne, prosjecne gradane..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...dakle, kao u svakom

...dakle, kao u svakom eksperimentu pri kontroliranim uvjetima najvažniji je sustav doziranja sastojaka?

Tko je glasao

i da ih imas dovoljno... svih

i da ih imas dovoljno... svih potrebnih vrsta .. ovisno o situaciji

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...a ako usfale,

...a ako usfale, zainteresirana "javnost", neovisna inteligecija, neprofitni sektor i "investigativni" novinari su tu da im daju poželjni lik i naziv...

Tko je glasao

navijacke grupe su posebno

navijacke grupe su posebno podobne.. cisti multipraktik..

od nacionalista, fasista, nosioca revolucionarnih i svih ostalih ideja, barjaka i baklji, pravednika po potrebi, branitelja, napadaca, razularane mladezi koja se zaigrala, boraca za sport i kulturu, protiv kriminala i namjestaljki,

.......... a huligani su tek kad kada....

malo medija, malo maste.. i onih "civilno-gradanskih" dodataka koje si nabrojio...
bogme zadovoljavaju mnoge zahtjeve i potrebe svih vlada i vlastodrzaca.. i pripadajuce bagaze..

.. u svakom slucaju, vrlo su upotrebljevi..

ps
makar naravno nisu jedini..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

poluga reformacije...

...jasno da nisu jedini...
Ali su uglavnom podmladak svih društvenih slojeva i idealni da ih se postavi kao optužujuće zrcalo cijelog društva...koje potom u akciji pokajničkog posipanja pepelom i ritualnog pranja od "zastarjelih" ideja niti ne primjeti da postiđeno prihvaća štogod se ponudi kao zalog iskupljenja od grijeha divljaštva...kao da je cijelo to društvo podržalo to divljaštvo.

Tko je glasao

samo mi se cini da ipak

samo mi se cini da ipak najmanje kostaju..

za razliku od nekih "ozbiljnijih opcija" na dotacijama i placama.. koje nisu ni tako svestrane osim kao "podrska po potrebi"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

neš ti terora ..

Realno gledano ovo i nije neka dramatična stvar . Kolaterarne žrtve su minimalne . Pocipala se torcida sa policjotima . Nikakva šteta jerbo su i jedni i drugi smeće .

Sad kad ne tribaju navijači su ka neki huligani a kad tribaju urlikat iz gledališta ondak su cviće.

Kad gledaš svaku veče na televiziji pijančinu kako reklamira pivušu i urliče nije ni čudo
Pogledaj samo ove pivače i glumce, umrli bi o gladi da ne reklamiraju pivušu i retardirano se krevelje .
Inače taj nogomet ka i policija su samo dno dna u hrvackoj . Pa pogledaj ko je na vrhu jednog i drugog . .
Nažalost ovi zadnji događaj je jedna od rijetkih pozitivnih stvari u splitu . Šteta što više jednih i drugih nije završilo na hitnu

Kriminalci vladaju hrvackom i odgajaju hrvate već dosta dugo . Posljedice toga su sve vidljivije.

Tko je glasao

Kad gledaš svaku veče na

Kad gledaš svaku veče na televiziji pijančinu kako reklamira pivušu i urliče nije ni čudo
Pogledaj samo ove pivače i glumce, umrli bi o gladi da ne reklamiraju pivušu i retardirano se krevelje .

Slažem se velikim dijelom ... Kada trebaju baklje onda po spotovima (pitam se kako se to smije prikazivati...) gore na sve strane, a pjesme podrške postaju hit ne u navijačkom puku nego u simpatizerskom i elitnom puku koji kada je neki "veliki" događaj moraju biti dio atmosfere. Dobar im je Westfallen i Borussia Dortmund sa navijačima sve dok se ne sjete svojih prijatelja u Hrvatskoj onda postaju ista stoka , ali manja stoka nego hrvatska i razumljivo je da oni nešto razbiju neko će u Njemačkoj to pospremiti... Normalno da nema tih navijača Borussia ,Celtica, Atletic Bilbaa , ST Paulija, St Etiennea, Boce, Urawa ... nogomet ne bi postojao bila bi to jedna američka igra u kojoj se namješta svaka druga utakmica (što se danas nažalost radi u cijelom svijetu...) , a samo bi elita imala koristi od toga i kreveljila se ko Jack Nicholson u Staples Centru ...

Onda se tu nađu uz sve te glumce, reklame i ovi simpatizerčići kojima je reprezentacija važna , jer su klubovi slabi , pa idu se kreveljiti po utakmicama uz slogan Ubi Srbina... Pa se nađe u loži koji kreten ko ovaj naš ministar koji tako voli Rijeku da je bježao od nje ko vrag od tamjana dok lova nije stigla...

Najžešće je što takvi privatno (itekako znam... ) znaju biti pokvareniji i ekstremniji od najekstremnijih navijača pa je slučajno zagrebačka elita oblačila svinju u hajdukov dres, splitska elita huškala klince da tuku nekog nedužnog samog hrabrog protivničkog navijača, riječka elita ulizivala se kriminalcu Volpiju u dupe i gradila mu imidž i suradnju sa navijačima, vinkovačka elita pokušavala preko navijača kreirati politiku i osvajati glasove...

A policija , o njoj ne treba trošiti riječi dovoljno će reći istraga o pokojnom dečku iz Županje zbog kojeg neće ni biti rezultata istrage niti ičega drugoga. Sve će biti zataškano, jer doći će dan kada će morati pendrek udarati po gladnom narodu... i mogu reći neki i trebaju malo osjetiti "dobrotu " hrvatske policije da progledaju...

Justice for all !

Tko je glasao

nema ovi narod sriće s tim

nema ovi narod sriće s tim organima reda još od stoljeća sedmog , ma kako se oni zvali . More se zvat panduri ,milicajci ,policajci ,karabinjeri uvik isto . Udri po poštenom svitu .

Evo prije niki dan u onoj sanaderovoj ulici doli od tolstojeve racija.Blokirali ulicu i uhapsili starca od osamdeset dvi godine i dvi tri kurbe ka da su najgori kriminalci . Potrpali starog i kurbe u kombi bez registracije i na bilice. Ka ono stari ( osamdeset dvi godine ) opasni makro . A stari nije ima za živit i iznajmija stan nekim ,,studenticama,, a ove nisu plaćale reket policjotima a pravile konkurenciju onima iz đardina šta plaćaju reket. I omak racija.
Ti stari sa studenticama je tako tiho radija svoj obrt da ni prva susida nije imala pojma . Ali policija je znala . U toj ulici ima četir pet hostela ( trosobni stan sa pedeset kreveta ) i uvik nered u ulici ali policjoti nikako da čuju za te nerede . Nemoredu čut jerbo su hosteli odvitnika i građevinskih poduzetnika . Čak i kad ih zoveš oni ne čuju . A nedaj ti bože da ih zovneš , neće proć ni dva dana iscipelariće te nepoznati počinioc .

Tko je glasao

A tek da ja ispričam tomy

A tek da ja ispričam tomy priče iz Vinkovaca . Evo tri :...

1. Znate li možda da je Šeks u svojim najboljim danima slave skinuo se nasred centra Vinkovaca ( i javno nuždio , da bi policija ne zatvorila ga nego trčala oko njega (samo što nije pišao po njima :)) i pazila da ga netko ne vidi . Normalno gdje ćeš zatvoriti Šeksa i poslati na triježnjenje... Policija mu išla po novo odijelo u Varteks (iako je bio zatvoren...) , jer eto čovjek ne smije hodati upišan :)...

2. ili možda kada je jedan vinkovački klošar (ništa loše o tome ne mislim nego je prije rata bio kako svi kažu pravi "zezator" ) izabran za dogradonačelnika i ključara grada (ove pozicije su bile najsmješnije...) i išao mafiji uredovati (sa pravom...) . Njegova kćer se volila osladiti bijelim prahom ("šećerom" ...) pa on je odlučio spasiti i otišao u tada gnjezdo raspačavanje droge. PRiča ide tako da jadan nije znao da policija i oni surađuju pa je bio svezan ko zna koliko sati i maltretiran... Normalno policija nije reagirala već je još on mogao dobiti još batina , jer u pitanju su bili jači igrači od njega .

3. Okršaj u Vinkovcima oko lihvarenja kafića ... Dolazi lokalni baća sa ekipom i pištoljima u centar grada uredovati . Sat vremena razbija, prijeti da će ubiti da bi se policija (koja je udaljena cca. 100-200 metara...) udostojila doći i pokupiti ga i to uz veliki strah te iste policije i specijalaca (nisu tako zaplašeni kod navijača...). Sutra dan izlazi lokalni baća , a tužba vjerovatno nije ni podignuta, čovjek je samo malo mahao po centru i razbijao inventar...

I onda ti netko dođe ko drvosjek, Rebel i slični sa pričom policija je jedini pravi stup društva ... DOđemi da plačem kakve gluposti pišu... POLICIJA DANAS - JE OGLEDALO OVOG SRAMOTNOG DRUŠTVA I APATIJE, uz ogroman POSTOTAK ne nesposobnih već vrlo opasnih ljudi. Nijedan dobar policajac neće tvrditi da je dobro u policiji nego će samo slegnuti ramenima i reći a šta ja tu mogu Busola...

A može da bar dijelom zaštiti one slabije kada jači divljaju kako žele...

Justice for all !

Tko je glasao

@stara Splicani, ne splicani...i kerumovstina

Ajd lijepo ispravi naslov i u tekstu - Splićani ne mogu biti "splićani", pa bili i brutalno agresivni. Drugo, nedostaje ipak objašnjenje "kerumovštine" koja je idealna podloga za svaku vrstu agresije. Ako "gazda Splita" može gaziti sve što se miće, sva ljudska prava, hapati sa Sekom, sve što vrijedi u Splitu i zajebavati vlast i vladu desetmetarskim križem, i graditi usprkos zabrani na vrh Marjana, dakle, raditi nezakonitosti kada se sjeti, doći u Sabor na kavu, i nestat u vidu lastina repa, što nebi agresivni mladi, koji ne znaju kamo bi sa sobom, napravili "fajt" s policijom...
Ako se "puzajući fašizam" osovi na noge u Hrvatskoj, dogodit će se to prvo u Kerumovu Splitu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo nije moguće da je kerum

Ljubo nije moguće da je kerum za par mjeseci učinio takav učinak na grad?
Daj, nije moguće! Nešto je drugo u pitanju i ne samo u Splitu.

Tko je glasao

@otpisani

Nešto drugo??
Što može biti drugo, nego nekoliko "famiglia", dobro umreženih koje Kerum koordinira i predstavlja - sve do Sabora!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kerum će ponovo odnijeti

Kerum će ponovo odnijeti pobjedu u Splitu moj Ljubo. Znaš zašto? Zato jer se nikako neda jebat tzv. političarima, zapravo stranačkim telcima.
Isto vrijedi i za Bandića u ZG.

Tko je glasao
Tko je glasao

Rebel, sve tvoje "znanje",

Rebel, sve tvoje "znanje", saznanja o nekom, informacije... - potiču iz novina i sličnih tvornaca laži, obmana i iluzija a la "jubito" i sl. Obične laži, zadane im na način da se čovjeka prikaže budalom, a budala nije taj kerum. Obratno, spada u najpametnije na ovim prostorima jer je neovisan i politički i financijski ama baš u potpunosti.

Imaš li nešto što je tvoje znanje? Nešto vlastito? Vlastitim sivim čelijama stvoreno? Ili i dalje pušiš "gebelštinu"?

Tko je glasao

Ovaj video zapis je

Ovaj video zapis je gebelština?

Ne bi se složio, više bi rekao da se radi o Monty Pyhtovštini ali nažalost bez glume i mimikrije, surova stvarnost, koju Andrić opisuje ovako:

"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !"

Tko je glasao

Kerum i Bandić su trn u oku

Kerum i Bandić su trn u oku političke hrvatske fukare.

Jednostavan je razlog: Uvijek učine ono što su naumili i dobivaju izbore kada i gdje to požele*. Izdajničko, pokvareno i populističko hrvatsko smeće protiv Keruma i Bandića proizvodi na tone materijala kroz medije koje imaju njihove gazde u džepu, tj. vlasnici su istih.
Zato, eto jest moje skromno mišljenje da pušiš tu gebelštinu. Iskreno, smatram te iteligentnim čovjekom ali zatrovanim "informacijama" koje su u službi zla i laži a ne dobra i istine.
Šteta! A Hrvatskoj su potrebni, prije svega ljudi koji imaju svoje mišljenje a ne "istinu" isfabriciranu u Gebels-stožeru.

* Npr.: Nije li neka kokoš još "jučer", kao neka velika faca, tvrdila kako Kerum neće niti smije postaviti križ na onom bregu iznad Splita? Je, tvrdila. IIII? Začepila gubicu jer je Kerum 10X pametniji od nje i unaprijed osigurao građevinsku i ostalo a tek tada progovorio o križu na Mrijanu. To znači da je ta nekakva "ministrica" obična glupava guska u odnosu na Keruma i da ima imalo srama i morala - dala bi ostavku odmah.
No, kod nas svaka fukara može biti ministar. (Uz par časnih iznimaka!)

Takvih primjera imaš koliko želiš i u slučaju Kerum i u slučaju Bandić.

Tko je glasao

jesi pogledao linkani video

jesi pogledao linkani video zapis?

Ako jesi, primjetio si onog starca u prvim redovima ispred Keruma koji u jednom trenu zaplače dok ovaj prdi o svojoj hrvatskoj..

Vidiš, meni je tog čovjeka žao, onako iskreno, ljudski žao.

U nekom međuprostoru je, ludilu, bijedi, konfuzan, izjeban..i još kao višnja na šlag dolazi ratni profiter, lopov i kabadahija da mu priča kako je sva nepravda učinjena od strane komunista, UDBE i urbanih jugoslavena.

Tragedija. Jebiga.

Tko je glasao

Slažem se @Rebel sa dobrim

Slažem se @Rebel sa dobrim dijelom rečenog. Uočio sam tog starca.
Međutim, mislim da ne pozaješ dovoljno sve detalje Kerumova ekonomskog uspjeha ili "uspjeha". Kerum nije baš klasični "pretvorbenjak-milijunaš".
Točno je i to da niti jedan jedini novopečeni milijunaš u RH nije nastao bez blagoslova i odobrenja komunista, UDBE i kako kažeš - urbanih jugoslavena.
Pretpostavljam da to uključuje i Keruma.

Tko je glasao

gledaj, Ja znam da svojim

gledaj,

Ja znam da svojim upisima ala "Govno od naroda" vrijeđam i dio tih iskrenih nepatvorenih domoljuba (ma koliko to utopijski zvučalo), ali da li je veća šteta to što im ja kažem iskreno ono što mislim ili veću štetu čini jedan Kerum ili Karamarko svojim trabunjanjima o "jedinoj hrvatskoj"?

Razumijete? Ja vas osobno ne poznajem, možda ste ranjeni, mučeni, protjerani i sve vam teško ovo pada, ali ne upirite prstom u mene nego u one što govore ono što vi želite čuti, a lažljivi su, neiskreni i sebeljubivi.

Niti jedna moja kritika nije produkt mržnje prema RH, nego teškog razočaranja, mene ne mogu utješiti domoljubne papazjanije, nasuprot one me samo razjare jer pod njihovim velom nestalo je sve ono za što su mnogi 91' stavili glavu u torbu. Nestalo i nema više. Finec. Konec. The end.

U tom pogledu, žalim vas koji ste podnijeli žrtvu zalud, vama je teže nego meni prihvatiti činjenicu da smo prevareni.

Tko je glasao

Prvo - ne da mi se

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara

Eh, da nije tekst umjetničko djelo, pa može "vako i onako"??? Hrvatski pravopis vrijedi zato da ljudi budu pismeni i da podučavaju mlade kako je ispravno pisati. Jer, onda će i tvoji navijači, koje seciraš, moći reću UDRI POLICIJOTA..i opravdavat se ovim ili onim!
Niti ja tebe pitam za nacionalnost i vjeru, pa se ti ostavi takvih propitivanja i insinuiranja, a pogotovo povezivanja svega s - HOLOKAUSTOM!????
Moje je mišljenje da nasilje ima veze s Kerumom, jer On i Seka, nisu nikakav primjer za mlade, dapače, Željko Kerum ima iza sebe sileđijskih postupaka...
Moraliziraš, a upisom pokazuješ da si krvava ispod kože...I gdje ti u mom upisu vidiš NACIONALNO??? U svakom slučaju, tolerancija ti nije jača strana!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Moje je mišljenje da nasilje

Moje je mišljenje da nasilje ima veze s Kerumom, jer On i Seka, nisu nikakav primjer za mlade, dapače, Željko Kerum ima iza sebe sileđijskih postupaka...
Svatko ima pravo na svoje misljenje - koliko god ono bilo povrsno, netocno, glupo i/ili temeljeno na pristrasnom navijanju.

Oni drugi, kojima je cilj stvarno poloviti uzrocno-posljedicni niz drustvenih procesa i pojava, svjesni su da navijacko nasilje (kao i svako drugo nasilje) nije samo splitski fenomen koji se pojavio 2005-te stupanjem Keruma na celo banovine, vec pojava koja ima svoju daleko dulju povijest nego je ima vladavina Keruma i seke mu , sto ti pokusavas implicirati svojim povrsnim politikantskim trabunjanjem.

btw - "sileĐijskih" se pise sa .
naime, nisam se sklona na forumima drzati pravopisa, niti mi smeta kada se netko drugi ne pridržava istog,
Ali mi fakat idu na klinac ljudi koji se prave pametni prozivajuci druge zbog pravopisa, dok sami rade banalne greske koje se savladavaju do 4-og osnovne.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara "Kerumovština"- što je to???

Što se tiče pravopisa i riječi "siledžija" si u pravu. No, to nije tako velika greška kao pisati Splićani kao "splićani". Da sam Splićanin teško bih ti to zamjerio!
A da si sam površna, jesi. Samo slijepac ne vidi povezanost između nereda u Splitu i Keruma. Dakle, ajmo odmotati malo priču:
Svojevremeno je Gradsko vijeće Splita. pod vodstvom Brace i Seke jamčilo za kredit Hajduku od nekoliko desetaka milijuna kuna. Sada je očito, ne samo da je splitska kasa prazna, nego je u debelom minusu! Ulaznice za utakamice su do tada bile oko 30 kuna, a za ovu utakmicu su povećane na 70-80 kuna što je šokiralo navijače i njih najmanje 500 ostavilo izvan stadiona! Uz to je išlo i premlaćivanje Hajdukova navijača od strane policije, u Županji. Ne da opravdavam navijače, ali Kerum i "famiglia" su stvorili eksplozivnu smjesu, i malo je trebalo da puknu neredi.
Ovome treba dodati Kerumovo višegodišnje manipuliranje nacionalno-vjerskim osjećajima građana, primitivan nacionalistički pristup temama, koji zapravo pokriva bijedu Splita i posebno mladih ljudi Splita. Prije nekoliko mjeseci obavijestio me jedan Splićanin da se na zidovima splitskih zgrada može naći stotinjak grafita - kukastih križeva! Na pitanje Židovskoj općini Split da li je to točno, odgovorili su mi da ih baš nema stotinu, nego koji desetak manje. I mogu organizirati da Gradska uprava s nekom firmom prefarba kukaste križeve, ali će se oni pojaviti brzo ponovo!
Navedi mi, koliko je kukastih križeva-grafita, primjerice - u Rijeci???
To, koliko ti povremeno trabunjaš na ovom portalu, zaista govori da si "stara" i pojma o pojmu nemaš kada se radi o uzročno-posljedičnim društvenim odnosima. U nedostatku argumenata, preostaje ti samo vrijeđanje...
A po svemu, ti ćeš, ovako temeljito analitična, biti zadnja koja će shvatiti i prihvatiti što je zapravo "kerumovština" - maligna bolest koju širi kockarski blefer,ekonomski analfabet, tajkunčić koji je prvi milijun stekao na zaradi od prodaje humanitarne pomoći, ukratko, populist najgore vrste! I koji, koristeći rivalitete velikih stranaka, i gradeći križ na Marjanu zaista ima šanse osvojiti još jedan mandat na predstojećim lokalnim izborima!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Da sam Splićanin teško bih ti

Da sam Splićanin teško bih ti to zamjerio!
A sta da ti ja radim? Ti ionako nisi mjerilo prema kojem bih prilagodjavala bilo koje svoje ponasanje....
Ostalo tvoje trabunjanje mi se ne da komentirati jer s temom ima veze ko Marica s krivim.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Kako sad pak to?

Desetak metara JAVNOGA križa te smeta, a stotine tisuća kvadratnih metara privatnog golfa na Srđu te ne smeta?!

Kerumovština u Dubrovniku može, a u Splitu ne?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne smeta ga @Bigulica ne

Ne smeta ga @Bigulica ne smeta.. jer to su njegovi....

Tko je glasao

@Bigulica

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

usredotoci se na temu, a

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

ipak je vijest

na trećem dnevniku vijest o huliganstu uz opravdanje o premlaćenom spličaninu koji je umro.

w. ;)

Tko je glasao

Koji je premlaćeni Splićanin

Koji je premlaćeni Splićanin umro?

Inače, stara, čini mi se da stvari nisu tako jednostavne. Odgovornost dobrim dijelom snose klubovi, koji su nabili cijenu ulaznice na 80 kuna, umjesto uobičajenih tridesetak. Onda se torcida odlučila na bojkot i čubljenje izvan stadiona. Trebalo je sve učiniti da se ovako nešto ne dogodi, u situaciji kad su torcidaši jako ljuti na policiju (zbog Marka Azapovića). Masu je lakše kontrolirati na stadionu, nego se upuštati u street fight, gdje se ovi mogu naoružati, razmiliti i imati za taoce ljude i stvari...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Jednako kao sto odgovornost

Jednako kao sto odgovornost na nasilje na prajdu snose pederi koji setaju.

Stvar je vrlo jednostivna. I policija i klubovi navijace toleriraju kada im trebaju a odricu ih se kada im ne trebaju.
Masu je najlakse kontrolirati kada se tocno zna da razbijena tudja glava ili kamen u tudjem autu znaci toliko dana / mjeseci prisilnog teskog rada.
Pa tako svaki put. Dokle god oni prolaze nekaznjeno, a vlasti i klubovi ih koriste kada je to nijma u interesu - dotle ce ovakvi dogadjaji biti default.
Dokle god se nasilnici vec sutradan mirno secu gradom bez ikakvih posljedica - dotle ce ostali gradjani imati ulogu glinenih golubova, a njihova sigurnost ce ovisiti o kolicini ljutnje ovih ili onih nasilnih skupina na bilo koga.
Visegodisnje drustveno toleriranje nasilja ne moze nasilje iskorjeniti preko noci.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara dodajem bez dopuštenja, oprosti

@adfilantrop dodaje

I ono i ovo granatiranje i bombardiranje
svaki dan, iz dana u dan negdje i planetarno svugdje letjelo je i još leti

isto i jednako
kao i u Splitu kako potvrđuje duboko istinita formulacija @stare

„I ono i ovo kamenje letjelo je zahvaljujuci istom mentalnom sklopu - mentalnom sklopu nasilnika koji unistavanje tudje imovine i razbijanje tudje glave smatra svojim osnovnim ljudskim pravom.“

„Ovaj dogadjaj dokazuje koliko je nasilnicima potpuno nevazno cija je to imovina ili glava prema kojoj leti njihov kamen“ ili granata ili bomba - dodajem,

adfilantrop

Tko je glasao

Kako san jučer bija u polje

Kako san jučer bija u polje sve do 8 uri svratija san vratit motiku prijatelju i tamo osta do nekih 9 i po. Spasilo mi je to auto,a možda i glavu jer da nisan osta kod njega bija bi taman naletija na nerede jer moran proč kraj "Slobodne" da bi doša doma u Spinut. Kad san proša nisan primjetija da je nešto bilo i tek danas na kavi san dozna da je bija gadan ršum.
Mularija se oblokala pa oli oni znaju šta činidu. Svi po butigama imaju natpis "ne prodajemo alkohol mlađima od 18" ali niko to ne šljivi niti kažnjava one šta prodaju, a prodaju svi.

Tko je glasao

nije stigla direktiva? jesu l´ naši il´ nji´ovi...

...gledam što to @stara izvodi? jel´ izmišlja?
Nisam u Hrvatskoj, pa se informiram po novinama na webu...i mislim si, siroti da sam dobro obavješten.
...niti na jednoj naslovnoj stranici ne nalazim niti riječ o događaju, ni na Indexu, ni Večernjem...tek u crnoj kronici jutarnjeg http://www.jutarnji.hr/bilanca-nereda-na-splitskim-ulicama--ozlijedeno-d... vele između ostalog, lakonski, da "Prema policijskoj verziji, sinoć, po završetku nogometne utakmice, između RNK Split i HNK Hajduk, oko 20:55 sati, veća grupa iz skupine od oko 500 osoba koje su se nalazile izvan stadiona, napala je policijske službenike, osobe koje su napuštale stadion, te građane koji su vozilima prolazili ulicom , bacajući boce, kamenje i „bengalke“." dok se na naslovnici kočeperi naslov da je policija nekome oduzela sablju na granici kod Knina, zamisli, uz zabrinuti naslov o Izraelskom zračnom napadu u Siriji...što još mogu razumjeti....pa o direktoru X koji je uzeo mito, novost je li...
...bizarno...
...valjda će istraživačko novinarstvo sutra saznati jesu li to bili naši ili njihovi divljaci...
Da li je tom bijesu kumovala Vlada ili Kerum...ili njegovi koalicijski partneri..
...u prijevodu, da li se bijes uzrokovan beznadnoču može razumijeti ili su to samo divljaci vulgaris.

Tko je glasao

http://www.slobodnadalmacija.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/Articl...

Sudeci po kontinuitetu navijackih ekscesa pocevsi od 80-tih do danas - bit ce da se radi o divljacima vulgaris.....
A sudeci prema vaznosti koju mediji pridaju takvim dogadjanjima ocito to spada u dio folklora, nesto sto je samo po sebi razumljivo pa je bezzze stavljati to na naslovne stranice kada ionako, kako si i sam nabrojio, ima daleko vaznijih vijesti....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

devet policajaca povrijeđeno...i nije vijest...

...baš o tome je riječ, @stara,
Ako u javnom prostoru na istaknutom mjestu nema prezentacije nepoželjnosti nasilja od kogagod dolazilo, prema bilo kome živome usmjereno...onda to nije javni prostor već interesni prostor, ekskluzivan samo za skupine koje su tog časa interesantne, možda i povlaštene?
...´ebote, kada se sam upuca u nogu neki naš soldat u mirovnoj misiji u pripizdini, tjedan dana se o tome raspreda s neuvijenom porukom da je to opasna profesija samo ako si među inorodcima.
...ako se nedajbože u prosvjedu povrijedi neki ekskluzivac, svi medijski, politički, javni...šamani imaju što za reći ...a nasilje domesticus vulgaris? samo je dio folklora? poželjno za uzgajanje u kulturno-umjetničkim-društvima kao dio identiteta i nasljeđa?
...kakav crni javni prostor...

Tko je glasao

huliganu ne treba neki valjani izgovor

interesantno je kako huligani djeluju u manji ili većim grupama. nikada neće jedan huligan sam nekoga napasti, nikada neće huligan sam nekoga iscipelariti. čim su huligani u manjoj ili većoj grupici tada su svoju hrabrost pokazuju cipelarenjem slabijih, napadom kamenjem drugih osoba i razbijanjem stolaca, prozora, automobila. njima nije bitan ni spolna opredijeljenost, niti boja kože, bitna je agresija nad drugom osobom i uništavanje. počeci huliganstva se već naziru u osnovnoj školi, u srednjoj se samo razmahuju. što je najgore u takvoj priči roditelji zatvaraju oči pred činjenicom kako im je dijete huligan i i krivca traže u školi, u drugom djetetu koje je izmlaćeno. bojim se kao je cijelo društvo zakazalo - i to onaj dio društva koji bi se trebao baviti radom nad drugima - od centara socijalne skrbi, psihologa pa do policije, bolje rečeno onoga dijela koji se odnosi na kazneni postupak.
nemojmo smetnuti s uma kako će sve više i više stranaca biti na ovim područjima a huliganstvo je u sve većem zamahu.

w. ;)

Tko je glasao

A kad već mnogo godina političari i nogometni čelnici...

... huliganima, kojima je naprosto pojam dobrog provoda da se naroljaju i pošoraju, tepaju da su "navijači".

Tko je glasao

a dobro, to su samo glasnici

a dobro, to su samo glasnici proljeća, Burberry šilterice, Lacoste majica, Fred Perry tenisice, Thompson u glavi, kamen u ruci..neka igre počnu..život je lijep..

Tko je glasao

Khmmm, da; - nisam ni mislio

Khmmm, da; - nisam ni mislio da bi itko drugi mogao biti kriv za divljanje divljih osim Thompsona.
Ma ja mislim da bi Hrvatska cvala, bila uzor u svijetu u svakom pogledu da nema tog Thompsona.
A i vojvođanski Eliot Nes bi mmogao u mirovinu:):);:):):)

Tko je glasao

nisam ja kriv što on snima

nisam ja kriv što on snima Soundtrack za Morone

Tko je glasao

On snima za Hrvate. Samo oni

On snima za Hrvate. Samo oni koji to nisu ga nikada i nikako ne razumiju.
Izgleda da ima nešto puno tih "Morona" (ili Mormona?) u Hrvatskoj kada je jedan jedini na ovim prostrima koji može sakupiti 100, 200 ili 300.000 ljudi ako to baš poželi.

Naravno, gosti ostaju kod kuće, oni su tako i tako samo u prolazu... :):):):)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci