Tagovi

Ako me ostaviš

Hrvatska je bez sumnje zemlja čudnovata, da ne kažem bajkovita. U lijepoj našoj poput Alise, neki se ministri gube u prostoru i vremenu. Jedino premijer, nije izgubljen jer on zna koliko je sati. Ostatak njegovog kabineta bavi se ili glumi da se bavi važnim stvarima.
Kolinda još uvijek lovi neprijavljene radnike na ''baumšteli'' Ministarstva vanjskih poslova, Čobanković sakuplja rasuto mlijeko iz ''Dukata'', Kalmeta traži grijače za autocestu, Primorac radi popis svih Hrvata koji još nisu završili srednju školu. Jadranku su poslali kod Bozanića na misu, a ministricu pravosuđa Lovrin da otvori još koji noćni bar; tek toliko da se nađe našim nogometašima kad požele malo provoda. Dropulićka telefonira Rojsu da upali bagere, dok ministar Šuker pokušava otkriti zakonitosti visoke matematike i učinkovitost skidanja viška kilograma uz pomoć popularne UN dijete.
I pošto nitko ne radi svoj posao, osim nezaposlenih, osjećamo da nešto ne štima; nešto nas žulja i ne da nam mira. Kako volimo zagledati u tuđi tanjur, preko granice, svako malo iskomentiramo poteze nervoznog Slovenca Rupela i ostajemo mirni sve do navečer.
A tada središnji Dnevnik koji iz dana u dan, poput burzovnog izvještaja sipa nove informacije iz Haga. A tamo, sve Hrvat do Hrvata, skupilo se tri generala, šest odvjetnika i jedna tužba. Svi elementi sapunice su tu. Scenarij kao u filmu o rašomonu. Kataklizma hrvatskog poimanja obrane, prava i dostojanstva. Zaredale svađe, optužbe, podmetanja. Zavadili se oni koji bi generale trebali braniti! A što je najgore mi ih i dalje plaćamo; 10 000 eura kad su u Hrvatskoj i pripremaju obranu i 20 000 eura kad su u Hagu! Svakome!
Nakon mjeseci priprema, ispisanih papira, žalbi, transkripata i čega sve ne, odvjetnici odlučili da se više neće igrati zajedno. Svatko je pokupio svoje krpice i više ili manje uvrijeđen, vratio se u zemlju. U Hagu je ostao Gotovinin odvjetnički tim Mišetić i Kehoe, no koliko dugo?
U novohrvatskoj drami znakovitog imena ''Sukob interesa'' izvjesno je samo to da su odvjetnici u međusobnom sukobu i da svaki od njih ima neki svoj interes. To im je jedino zajedničko. Generali su do daljnjeg u pritvoru, narod Hrvatske zbunjen. Koga smo mi to toliko dugo i zašto plaćali?
I dok se mi pitamo, vlada šuti. Šuti i glasnogovornik Maček. Premijer glumi da ima važnijeg posla, a predsjedniku države ionako je samo važno da institucije funkcioniraju. Iz ministarstva obrane čekamo da Rončević slavodobitno usklikne: Generali – voljno! Za to vrijeme, Ministrica pravosuđa Lovrin o svemu će se očitovati kada i ako, jednog dana ili možda ne?
Stvarno, čudnovate zgode u toj zemlji bisernog mora, lijepih žena, nadarenih sportaša i Miše Kovača koji pjeva ''Ako me ostaviš i napustiš sve...''

Tagovi

Komentari

Ukoliko nešto volim, onda

Ukoliko nešto volim, onda je to ironija koja se provlači onako lagano kroz neki članak, a toga sam u tvom članku našao mnoštvo, što znači da sam doslovno uživao čitajući. - A kako bih prokomentirao aktivnosti čelnih ljudi naše Vlade... Jedno je sigurno, a to je da su aktivni, gdje, kako, kada i zašto?! Nevažno! Bitno je da se radi, sudeći po svemu.

"Smanjenje razlika među ljudima je logičan rezultat povezivanja čovječanstva."

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci