Tagovi

A tko pita male biznise i njihove radnike ?

biješe pitanje s kraja statusa jedne meni iznimno drage " fejs frendice ", a status je glasio ovako

""""" Prvi puta prezentirani agregatni podaci pokazuju katastrofalno stanje malih tvrtki, koje zapošljavaju polovicu svih zaposlenih u realnom sektoru. Podaci ukazuju da će eventualni oporavak biti težak i spor.
Znači, umjesto da budu barem djelomično kompenzirani za svoj angažirani kapital i rizik, pa imaju neki povrat na kapital od npr. 8% posto (iako je realno daleko više), male tvrkte, mali poduzetnici, u Hrvatskoj gube novce (dakle, oportunitetni trošak im je zbirno barem 10 mlrd. kuna godišnje) su u Hrvatskoj pribijani na stup srama i osuđivani kao praktički ‘devijantno ponašanje’, a državni službenik je dignut na pijedestal društvenog i moralnog uzora, te se Vlada čak i ponosi što im je uspjela sačuvati radna mjesta i visinu plaća! A tko pita male biznise i njihove radnike?! """"

Ovo je bio moj odgovor

"""" Odgovor na pitanje - Sindikati i Udruga "poslodavaca" ( svaki čovjek ima ustavno, temeljno, ljudsko pravo na rad )
p.s. ne generalizirati sve državne službenike ... masa ih vrijedno radi odvajajuć za razne Diname i Cibone, a za pravi rasteret po pitanju javnih službi potreban je remont sile Županija Gradova, Općina ( 6 Regija vertikalno spojenih sa Mjesnim Zajednicama + progresivno upravljanje istima čemu doprinosi i promjena Izbornog Zakona i Zakona o političkim strankama ), a sav Rad pa i momentalnih partijskih uhljeba po navedenim " tijelima " usmjeriti maksimalno ka izvozu i proizvodnji.
I još dosta toga pa i vezano uz spomenuto.
Država kao poduzeće ma koliko Premijer, kako on to onako uz dozu arogancije znade izvesti, tvrdio da ne želi slušati kritičare na temu Države kao poduzeća ( kad on to kaže onda je to znak da je baš to potrebno ) - i u socijalizmu je bilo privatnika, a i Državna Poduzeća mogu ostvarivati profit
( pravedno ga raspodjeliti u privatnom sektoru da krv prostruji i kroz Radništvo, odčepi se krvožilni sustav te uz povećanu potrošnju stvaraju nove vrijednosti, nova radna mjesta, ekonomija doživi ekspanziju pa time i privatnici uvećan profit iako su ga prethodno stimulirajuće podijelili sa Radnicima.
Vlasnici kapitala ne moraju čepiti krvožilni sustav - dapače i njima je u interesu ( po uzoru na njemačku filozofiju " s koljena na koljeno " no pretočeno u hrvatski model bez, a ne sa bogaćenjem preko noći )
Zbog i takvih stvari mediji u svrhu opet nekog od vlasnika kapitala i u njegovu korist, a ne korist šire društvene zajednice lako zavade pa vladaju kroz "krvožedne privatnike" i "nerealnog sektora" pa političari imaju bianco mjenicu činjenja bez Odgovornosti, a Radnici i Privatnici gledaju i međusobno se kolju umjesto da budu saveznicima jer riječ je o ljudima i njihovim životima, a ne intelektualnom izdrkavanju po političkim foajeima.

Vrlo dobar primjer / opcija modela je Janjušević u Srbiji

http://www.jutarnji.hr/slobodan-janjusevic--radnicima-dajem-stanove-i-kr...

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci