Tagovi

A kako bi izgledali naslovi da je pobjedio SDP?!

A šta bi bilo da je pobjedio SDP?

Zamislite naslove novina o ovoj , istoj stvarnosti u kojoj jesmo. da je samo jedna stvar drugačija: Da je pobjednik izbora bio SDP i da u Banskim dvorima sjede SDP-ovci sa istim partnerima, koji su sada uz HDZ?!
Mogu zamisliti npr.
****“HDZ pozvao udruge iz domovinskog rata i sve domoljube na mirne prosvjede, zbog najave Milanovićeve Vlade da od 2011. u hrvatske škole ponovo uvede ćirilicu”, “Uvreda za sve hrvatske žrtve”, “Vuk i čika Zmaj Jova ponovno u čitankama”, “Zbogom Europo, vraćamo se na Balkan”,” Bilo je lepo živeti u Jugoslaviji”, “Milanović srbizira Hrvatsku”…..(nadopisujte sami)

****” Europska Unija zatvara predpristupne fondove Milanovićevoj vladi”, “Europa više Hrvatskoj ne vjeruje”, “Odlazak proeuropske Vlade Sanadera i HDZ-a, zatvorio predpristupne fondove”, “Bez europskog premijera Sanadera, stop europskoj Hrvatskoj”, “ Europa neizvjesna za Hrvatsku pod Milanovićem”, “Sanader: Hrvatsku bismo sigurno uveli u EU 2009., ovako je neizvjesna i 2011.” …..

**** “S Vladom SDP-a, eksplodirale cijene”, “HDZ i sindikati pozivaju građane na prosvjede zbog poskupljenja”, “Nezamisliv rast cijena i sve teži život”, “Hebrang:Da su građani bili manje podložni SDP-ovoj propagandi, sada ne bi trpjeli pad standarda”, “Poskupljenja: početak teških SDP-ovskih godina”, “Što je ostalo od SDP-ovih obećanja o boljem životu”, “SDP-ova socijalna neosjetljivost”……

**** ”SDP-ova Vlada prihvatila Pol Poltovu filozofiju povratka na selo”, “Crveni Kmeri sa HSS-om predviđaju povratak pola milijuna ljudi na selo”, “Anticivilizacijka cijena koalicije”, “Savez radnika i seljaka – boljševička revolucija”, …..

**** “SDP i Milanović zbog gole vlasti prodali nacionalne interese”, “SDP u Vladu prihvatio ignorante i neznalice”, “U SDP-ovoj vladi ključna osoba za unutarnju politik- banjalučka učiteljica”, “Definitivni kraj snova o kompetentnoj Vladi”, “Milanovićeva koalicijska trgovina ugrožava funkcioniranje države”…..

Komentari

baš danas negdje vidim

baš danas negdje vidim komentar "SDP opet srušio burzu". LOL. ima pravo taj netko.
čim je jurčić zucnuo, sanader ga je napao da je srušio burzu.
napada li danas netko sanadera?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Problem i jest u tome, što

Problem i jest u tome, što nažalost nisam ništa karikirao.Ovo prozivanje Jurčića kao krivca za slom burze u Hrvata ne samo da graniči s apsurdom, nego govori o ludilu U Hrvata!

Tko je glasao

Mogli bi Jurčića prozvati

Mogli bi Jurčića prozvati "Jurčić svemogući" jer čovjek zine i sruši burzu. Znanjem je inače puno bolje potkovan od Sanadera i Šukera zajedno samo što Sanader puno uvjerljivije laže.

Tko je glasao

Ono malo iskustva sto imam

Ono malo iskustva sto imam sa ovakvim tipovima me naucilo da su vise manje svi ISTI!

Tako da nema tu veci ili manji lazov..... svi su oni lazovi (cast rijetkim pojedincima)

Jaksa

Obrisan

Tko je glasao

Da, mediji vam nisu skloni,

Da, mediji vam nisu skloni, ali to ne znači da se s njima treba svađati. To se ne radi! Učinite nešto i sami. Saborski vam nastup nije bio loš, ali je nedovoljan. Najava potpore sindikalnim prosvjedima pozitivna, ali nekoordinirana. Za bolji dojam ne treba pratiti Sanaderove korake, nego ga treba preteći. Sabijte redove, kopajte dublje, učinite nešto!!!

Tko je glasao

Saborski vam nastup nije bio

Saborski vam nastup nije bio loš, ali je nedovoljan.
Nema tog nastupa koji će biti ili bi mogao biti "dovoljan" za bilo šta osim kad zatreba biti preglasan, i to je jednostavno tako sve dok je netko oporba.......a koliko je to dobro ili loše je već sasvim neka druga stvar.

Tko je glasao

Joj da sad sam skužio,

Joj da sad sam skužio, pozdrav Davide, mea culpa.

Tko je glasao

Može li mala opaska, ovaj

Može li mala opaska, ovaj tekst je prepisan sa bloga Davorka Vidovića.

Tko je glasao

Dobra!

Dobra!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

David je Davorko Vidović.

David je Davorko Vidović.

Tko je glasao

ne kužim tagove... hebrang

ne kužim tagove... hebrang je crveni kmer? a sanader pol pot? zanimljivo... nekako sam hebranga uvijek vidio kao recimo otta bismarcka, a sanadera kao machiavellija.

Tko je glasao

Imamo mali problem, i SDP i

Imamo mali problem, i SDP i HNS-LD i svi su radi poslovali i posluju sa doslovno istim medijskim gg ekipama.

Naročito je simbolički i stvarno važna ceremonija nakon 3.1.2000.g. Na biranom skupu Nino Pavić cijeloj elitnoj sviti dodjeljuje i uručuje priznanja za zazsluge u uvođenju dekoracije u Hrvatskoj, koje ekipa sa dužnim poštovanjem uzima i zahvaljuje "suverenu".

Zatim je bitan trenutak kada je Linić ipak odlučio dati Večernji list, kao što je suvereno odlučio o obnovljenim hotelima, INA-i itd.

Tako imamo logično prilično udruženo poslovanje a varijacije naslova po medijima su nužni i logični. Bit je, kao i uvijek u nečem trećem:
- da se ne piše kako se od 1990.g. na ovamo ne poštivaju rezultati izbora i zajednički eliminiraju izabrani, kao što se je to uvije radilo (diferencijacija);
- da su 1991.g. svi zajedno konsenzusom odlučili privatizirati društvene stanove i kuće i potom u stotine prigoda sve u vezi sličnog, pa da se ne bi to spominjalo jer su sva gospoda i drugovi ne samo uzeli nešto nego i stalno nešto s tim u vezi trebaju, život teče dalje i potrebe su sve raznovrsnije i veće, da ne nekim čudom to netko uključio u bavljenje troškovima i ulaganjima;
- sa vlašću je puno posla, jer osim na državnoj razini impresivni su i stalno sve veći zahtjevi i potrebe na pišljivim lokalnim razinama i raznim razinama, pa je nezgodno da to nefiltrirano izbija u medije;
... itd.

Tko je glasao

Sjajno, najbolji opis

Sjajno, najbolji opis hrvatskog nezavisnog novinarstva koji sam pročitao do sada.
Sažeto, jasno, cjelovito.
Još jednom bravo!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

DA li to govori nešto o

DA li to govori nešto o Milanoviću, Drivi ili stanju u našim medijima. Ja bih rekla o ovim posljednjim. I kako to pobijediti, i promjeniti?

Tko je glasao

Nije važna ova konstrukcija

Nije važna ova konstrukcija jer se temelji na ceteris paribus principu i drugom subjektu. Tko zna šta bi bilo kad bi bilo? Mislim da je važnija činejnica da u Lijepoj i demokratskoj našoj nema novina i novinara koje danas mogu izaći u javnost sa istim naslovima, a HDZ-om kao subjektom. Ali onako, na naslovnici, krupnim slovima, a ne u razvodnjenoj verziji u tri reda na dnu 10. stranice.

Jakša Najev

Tko je glasao

Komunisti još uvijek kroje

Komunisti još uvijek kroje kakvi će biti naslovi
Odličan post

Tko je glasao

Ah, vidim te naslove u glavi

Ah, vidim te naslove u glavi i ne znam da li bi to bilo gore od ovoga danas. Vi simpatizeri HDZ-a molim Vas da objasnite kako pravdate to što sanader ima milijone kuna vrijedne satove, nelegalno oduzetu kuću i što nema račun za hotel u Veroni? Za početak mi samo to odgovorite. Nije sarkazam već samo da ga i ja mogu početi cijeniti ako sam u krivu.

The Marshal

Tko je glasao

Stari, možeš ti njega

Stari, možeš ti njega početi cijeniti odmah.
Samo je pitanje koje osobine. Nekome su satovi, kuće i noćenje na tuđi račun pozitivne osobine.

Tko je glasao

Jednom sam u nekim

Jednom sam u nekim dopisivanjima privatnim porukama ovdje rekao da, iako sam dao glas SDP-u i za promjene sam (to jest protiv HDZ-a, ali to ne znači da bih dao glas SDP-u da imam neku dobru alternativu, naprotiv, dakle nisam glasovao za, nego protiv), mislim da nije tako loše što je HDZ pobijedio jer:

1. Nova vlada će morati donositi nepopularne odluke, poput odluke o ZERP-u, pa bi, da je SDP sastavio vladu, svaka odluka bila loša, ako bi čvrsto ostali pri tome da ZERP funkcionira, HDZ bi ih napao jer opsturiraju napredak Hrvatske u pregovorima za ulazak u EU. Ako bi odlučili popustiti EU i ukinuti ZERP ili proglasiti izuzeće za države članice EU, onda bi ih napali da ne štite interese Republike Hrvatske. U oba slučaja bi ih prozivali zbog zanemarivanja i nedovoljne zaštite nacionalnih interesa i nazivali ih izdajicama

2. Mogući partneri (od kojih su neki sad partneri HDZ-a) bi ih gadno ucijenili i tražili novac za neke svoje populističke "projekte" umjesto da se novac usmjeri tamo gdje će se oplođivati i povećavati zaposlenost i BDP, pa bismo nastavili put prema dolje, a HDZ bi ih opet prozivao zbog lošeg vođenja države (a i zbog, sigurnog, povećanja broja stolica u vladi, to jest troškova, u obliku novih ministarstava, potpredsjednika i sličnog). Usput bi ti koalicijski partneri bili manje partneri a više oporba.

3. Milanović u SDP-u još nije uspio napraviti ono što je Sanader učinio u HDZ-u (kadrovske promjene uz uklanjanja što većeg mogućeg broja onih koji mu onemogućavaju reforme, premda u HDZ-u nije bio slučaj u reformama, naravno, da me ne bi krivo razumjeli). Bolje je da to, ako to može (u što, za sad, sumnjam) učini prije izbora, a opet, s obzirom na veliku snagu njegovih protivnika, sumnjam da to baš može učiniti, što bi mu, opet, ipak bilo lakše da je osvojio vlast, ali bi zato imao drugih problema, jer bi morao raditi na dva kolosjeka: na restrukturiranju stranke i na vođenju države.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ovaj tvoj tekst bi dobro

Ovaj tvoj tekst bi dobro legao kao dodatak Sivoj eminenciji PR-a i zapravo je pravi, politički profil koji objašanjava zašto HDZ teško gubi izbore (a SDP olako).

Tko je glasao

Dakle, što bi bilo

Dakle, što bi bilo najbolje, po tebi? Da se SDP uopće više niti ne pojavljuje na izborima, jer bi, bože me sačuvaj, mogao i pobijediti. A onda bi mu bilo teško, jer bi ga sanader i kompanija napadali?! Ili bi Milanovića ucjenjivali koalicijski partneri?! Pa je zato najbolje da je SDP popušio ove izbore?!

Ne slažem se sa rečenim, jer moraš znat da će svaka vlada uvijek imat "vrućih krumpira" sa kojima će biti teško borit se i uvijek će imat opoziciju koja će poziciji jahat za vratom. Danas su ti problemi EU i ZERP, a sutra tko zna šta drugo.

Mislim da je Milanović velika suprotnost Račanu koji se baš nije puno trudio eksponirat kao jaka opozicija. "Tiha voda brijeg roni" bi možda bio opis Račanove opozicije. Ali Milanović nije takav, pa zato mislim, kad bi bio na vlasti, da bi se znao postaviti prema sanaderu i opoziciji onako kako ta opozicija zaslužuje.

Nadalje, mislim da bi se i prema unutarnjim i vanjskim problemima isto znao postaviti, jer on nije, kao sanader, osoba koja bi se okružila "papcima" koji se mažu vazelinom, već je osoba koja priznaje i prihvaća stručnost ljudi oko sebe i suradnju sa njima vidi kao jedini ispravan način vladanja.

Tko je glasao

Bez daljnjega će svaka

Bez daljnjega će svaka vlada imati problema, ali onakvih problema kakve je imao Račan kao premijer nitko više neće imati (pritisak sa preda haške optuženike s jedne strane i prijetnje državnim udarom ili ustankom s druge strane). Sad je situacija manje teška, ali se ZERP može u priličnoj mjeri usporediti s predajom u Hag, iako zbog njega neće biti onakve "revolucije", a stranka još nije konsolidirana, a uz to, posljedice HDZ-ove vladavine su se počele pojavljivati neposredno pred izbore, jer to više nisu mogli držati pod tepihom, a dio njih je iznenadan veliki porast cijena, koji će se nastaviti i sad jer je ta vlada jednako sposobna, a da se vlast promijenila, bez brige da bi za to bila kriva ona nova.
Kad se tome pribroji oporba Milanoviću unutar vlastite stranke koja je jaka, onda je bolje da onakvi koalicijski partneri ucjenjuju Sanadera, a ako je Milanović sposoban, on će ovaj jaki opozicijski položaj dobro iskoristiti i zagorčati život Sanaderovoj vladi i istodobno konsolidirati svoje redove stvarajući usput i image kvalitetnog čovjeka (kampanja traje četiri godine, jedino se pred kraj pojačava) koji može voditi ovu državu sa svojim timom. Ne treba zanemariti i njegovu neiskusnost s kojom bi se u labavoj vladi teško nosio s ovakvim spinom.
Dakle, njemu će ova pauza definitivno dobro doći, naravno, ako je sposoban učiniti ono što mora kako bi još ojačao stranku i reformirao je. Tek tad može u borbu, a dotle će se i riješiti ZERP, pripreme za ulazak u EU (dobro, možda već i uđemo, ali sumnjam), a svi drugi problemi su puno manji, osim, naravno, onih gospodarskih koje više ni HDZ-ovi spin-doktori neće moći zamagljivati.

Dakle, kad se ratuje, bira se pravo vrijeme i mjesto. A i politika je jedan oblik rata. Nitko ne srlja, uvijek se razvija strategija i taktika, a za to treba vremena. Sad ga Milanović ima, pa neka pokaže od kakvog je materijala.

Ne bih sad sudio hoće li se Milanović okružiti kvalitetnim ljudima ili papcima, to on tek mora pokazati. Ako je mudar čovjek i sluša savjete, pa makar i kad mu se ne sviđaju, pa o njima razmisli, onda će se okružiti boljima od sebe, a ako nije takav, preostat će mu jedino papci. Na njemu ostaje odluka, naravno.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Biraći su najviša instanca

Biraći su najviša instanca demokracije!
Ovo je kao što već svi znamo stalna demagoška poštapalica vrlog teatrologa Ive Sanadera.A kako ona izgleda u praksi?NEMA REFERENDUMA ZA ULAZAK U NATO.Što bi bilo kad bi ga bilo? To Ivo sigurno zna, da bi biraći rekli DA.
On unaprijed zna kako bi najviša instanca demokracije glasovala pa što će nas onda zajebavati.Njemu je to sigurno bog unaprijed priopćio preko dobrih familjarnih i Kaptolskih zemaljskih veza.

Tko je glasao

Ma ima drIvo pravo, pa

Ma ima drIvo pravo, pa valjda on najbolje zna što narod misli. Pitam se i što ćemu opće Sabor, pa to je samo barijera između njega i naroda. Najbolje da ga raspusti, Lepo čovek sedne i napiše, jelte, novi ustav i tako to... Jedan je jednom tako učinio, ali nije bio Sanader, nego AlekSanader... opa, tipfeler, Aleksandar.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Davide , slažem se s tvojom

Davide , slažem se s tvojom tezom,iako priznajem lakše bi i to podnosio nego ovo beznađe. Manje me brine poltronizam novinara ,i bezbroj javnih osoba koji modeliraju javno mijenje, nego korumpirana i klijentelistička piramida čija baza ne čita puno novine , a da ne govorimo o internetu već možda neredovito prati centralni dnevnik.
Pitam se kako njih uzburkati.

Tko je glasao

Upravo pobjeda HDZa nam je

Upravo pobjeda HDZa nam je vratila vjeru. Jer vjere nema bez potrebe.

A da je nereformirani SDP kojim slucajem pobjedio, osim sto ne bi napravio nista, imali bismo jos samo par desnicarskih pi*darija koje rasprsuju fokus.

U svakom slucaju, HDZ nam je vratio vjeru. I tu sam mu vjecno zahvalan :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Davide, nije da nemaš

Davide,
nije da nemaš pravo, već naprotiv - jok!
Sjetio sam se ove stilske figure iz davnih vremena.
Samo mi je jedna stvar dvojbena - ona o mirnim prosvjedima.
Bilo bi to i malo žešće!

ragusa

Tko je glasao

Strašno!!! Sva sreća da

Strašno!!!
Sva sreća da Milanović nije pobjedio!:)
Kojem bismo teroru bili izloženi!

Tko je glasao

a ljepše je ovako i nadalje

a ljepše je ovako i nadalje slušati laži, zar ne?

Tko je glasao

Vjerujem da ispravno

Vjerujem da ispravno predviđaš ili si "tu negdje".

E još kad bi se i novinari barem zabrinuli što su hipotetski naslovi toliko predvidljivi.

Doduše, Milanović bi mogao prevenirati najavom vraćanja PDV-a na prijašnju razinu zato što novine nisu pojeftinile ali bi ga to metodološki previše približilo Sanaderu.

B-52

Tko je glasao

Daješ ti nekom lipe

Daješ ti nekom lipe ideje..... ajde da vidimo....
evo odma 1 bod i 4

Tko je glasao

Pa sve je to ok, neke stvari

Pa sve je to ok, neke stvari Sanader lakše riješi, a neke bi vi lakše riješili. Što jest jest, ljudi su skloni manipulacijama, a možda bi ih se i na što gore moglo nagovoriti.

No ja bih upozorio na stvarnu činjnenicu da SDP doista jest pobijedio. To nisu samo moje "lude" projekcije ili Hanhanovi romantičarski zanosi. Ja nisam sklon vjeravati ni u svoje navode bez provjere, pa sam dosita dodadno provjeravao - i zaista se dogodilo da je "dijaspora" preglasavala hrvatske građane!! A to nije normalna situacija.

Nije toliko važno tko je zaista na vlasti, po onome što kažeš, skoro pa je lakše u sjeni, Skviki je davno ovdje pretpostavio da vi baš i ne žudite za vlašču. Doista nije lako bilo vlast ni uzeti (nije da se niste trudili ne prigovaram to), ali svima nama nema pomaka bez hrabrosti. I suočavati se s takvim prigovorima. Ta zato se valjda bavite s tim poslom!

Tko je glasao

ako i nije namjerno teorija

ako i nije namjerno
teorija o institucionalnoj krizi
je najbriljantnije podhebavanje milanovića
do sada
pa onda još
dodatno vađenje masti
1,2,3,4,5,6...
pa završni udarac na
groznom engleskom
(pazi sad milanović je diplomat)
briljantno

luka

Tko je glasao
Tko je glasao

A da vi dečki iz SDP-a

A da vi dečki iz SDP-a krenete nešto i raditi? Da ne utonete sad, kad ste se dokopali sabornice i plaćica, hrane za 10kn, u zimski san od četiri godine. Ovim ritmom nećete dobit izbore ni 2011. Samo kukate, učinite nešto...

Tko je glasao

Pa cuj... Ima jos 4 godine,

Pa cuj... Ima jos 4 godine, pa gdje se zuriti? :)
A nemoramo se ni truditi - HDZ ce svojom gluposti "namjestiti" izbore SDP-u...
PaPa

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao

Nitko nikada nije dobio

Nitko nikada nije dobio nista za djabe! (niti kod zabe)

A ovi koji su opljackali HR ce platiti kad tad!

Zato i Vama lipo savjetujem radite i nesto cete postici.
HDZ koliko ga mozda neki ne cijenili, je odradio ovu kampanju fantasticno, SDP je pao na mamac tzv. bipolarizacije! tako da su cak ispali kao ovce u ovome svemu! 3-0 za HDZ! (to je tako)

Najgora istina je ta da cemo mi narod placati kiriju za ove gafove i nesposobnosti koje smo pokazali u ovim izborima.

Sori pajdo! Koliko se tko trudi toliko i uspije!

Jaksa

Obrisan

Tko je glasao

Samo kukate, učinite

Samo kukate, učinite nešto...

pero je jače od mača, to si valjda učio u školi?

(ako je pero jako oštro a mač jako kratak)

Tko je glasao

Uvijek se sjetim posjete

Uvijek se sjetim posjete Zagrebu, ekskurzija još u nižoj školi, kad su nas odveli u HNK da gledamo Gorficu Maricu. Tamo, na sceni, su se neka dvojica nešto bili posvadili i izazvali jedan drugoga na dvoboj, pa je jedan predložio oružje: sablje ili pištolji na 20 metara, a drugi je odmah prihvatio sablje na 20 metara.

Nikad nisam saznao je li to bila imnprovizacija ili stvarni tekst, jer groficu Maricu nikada vše nisam gledao.

Tko je glasao

Govoreni tekst se u

Govoreni tekst se u operetama vrlo često mijenja i prilagođuje prema potrebama.

Tko je glasao

... ali zasad se samo

... ali zasad se samo saketaju, od pera ni p.

Tko je glasao

Djela pričaju više do

Djela pričaju više do riječi - tu sam dobro zapamtio...

Tko je glasao

Ahhhh, zajebana je ova nasa

Ahhhh, zajebana je ova nasa Hrvatska...
PaPa

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao

odlično :)

odlično :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci