Tagovi

8. svibnja 1945. oslobođen je Zagreb

Danas se možemo samo sa sjetom prisjećati svečanosti kojima su obilježavane godišnjice oslobođenja grada Zagreba koje se dogodilo 8. svibnja 1945., kad su jedinice NOVJ ušle u grad, kojeg su prethodno ustaške vlasti proglasile otvorenim, a OS tzv. NDH ga napustile bez borbe.

Dolaskom Tuđmana na vlast 1990. počinje ustaški revival, sotonizacija antifašista i zatiranje svega što je na bilo koji način bilo povezano s NOB. Od preimenovanja ulica, preko promjene datuma za Dan grada, pa do rušenja spomenika antifašistima i antifašističkoj borbi.
To proustaško divljanje ne prestaje sve do današnjih dana, nego se nesmetano nastavlja, a aktualne hrvatske vlasti ne čine gotovo ništa da to anticivlizacijsko ludilo zaustave.

Obračun s antifašizmom teče nesmetano i nastavlja se ponižavanjem Zagreba preziranjem žrtava koje je Zagreb položio na oltrar domovine u 2. Svjetskom ratu.

Tuđman i njegova sljedba odmah nakon preuzimanja vlasti uzeli su Zagrebu Dan oslobođenja, a uzeli su mu i Ulicu 8. maja, koja je bila spomenik na datum kad je Zagreb oslobođen od okupatora i njegovih slugu.

Devastacijom spomenika Zagrepčanima palim u ratu za oslobođenje, a u redovima NOV-e poginuo je svaki deseti Zagrepčanin, radom kipara Koste Angeli Radovanija, u Dotršćini, obračun s antifašizmom u Zagrebu je samo nastavljen.

Ipak vrhunac poniženja i pljuvanja po grobovima Zagrepčana poginulim u NOR-u predstavljao je koncert "slave i ponosa" koji su kao „poklon braniteljima“ 30. 05. 2008. organizirali vodstvo zagrebačke HVIDR-e i gradonačelnik Milan Bandić, doslovno obezvrjeđujući i grobove Zagrepčana poginulih u NOB-i i njihovu žrtvu prinesenu na oltar domovine.

Isticanjem ustaških simbola i drugim fašističkim manifestacijama na nedopustivom koncertu, s nedopustivim izvođačem i s nedopustivom ikonografijom, pljunuli su na grobove tisuća antifašista i žrtava ustaškog terora, te ponizili Zagreb i Zagrepčane kako ih nikad nitko u povijesti ponizio i uvrijedio nije.

Da, dame i gospodo, organizatori koncerta i njihov pulen Thompson, su doslovno oskvrnuli grobove svih Zagrepčana poginulih u borbi za slobodu, u najkrvavijem ratu u povijesti čovječanstva.

Nije valjda njihova žrtva manja od žrtve onih koji su poginuli u dogovorenom nepotrebnom ratiću, kojega se tako patetično zove Domovinskim ratom.

E pa te patetičare bih ja samo podsjetio da je sama Bitka na Neretvi bila, prema angažiranim snagama, intenzitetu borbi, njihovom trajanju i broju poginulih, veća od čitavog DR-a.

Spomenuti koncert nije bio ništa drugo nego nastavak obračuna s antifašizmom i u funkciji dokazivanja da je Zagreb bio i ostao ustaški grad.

Samo Zagreb nikad nije bio ustaški grad, već grad koji je znao reći "ne" ustašama. I rekao je "ne", a taj "ne", koji je počeo otporom zagrebačke mladosti na stadionu "Građanskog", a u oružanoj borbi protiv "U" platile životima tisuće građana Zagreba i zajedno s drugima izborile nam slobodu. Izborile nam status pobjednika nad fašizmom, a time i pravo na opstojnost hrvatskog naroda i države.

Nadam se da će danas Zagreb i Zagrepčani smoći snage da ustaštvu Milana Bandića i vodstva zagrebačke HVIDR-e, koji i nisu Zagrepčani, također kažu: No passaran!

Rekosmo već da je Zagreb izgubio Ulicu 8. maja 1945., a Danom grada proglašen je 31. svibanj, datum koji u povijesti grada ne predstavlja baš ništa, ali ima veze s Majkom Božjom od Kamenitih vrata, koju je kardinal Kuharić proglasio "zaštitnicom, čuvaricom i vrataricom" hrvatske metropole.

Zagrepčanke i Zagrepčani, čestitam vam 70. godišnjicu oslobođenja i želim da nam se vrati i naš Dan grada Zagreba i Ulica 8. maja 1945.

Komentari

Sretan dan oslobođenja Zagreba, kao i Dan Europe

uz prigodan video iz nepokorenog grada - https://www.youtube.com/watch?v=afZVDjBRpDg&feature=youtu.be

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

fora su mi ove lezbe

koje veličaju Titu...a kod njega bi cure završile u Požegi na robiji..ili već negdje...nije kod Tite bilo pederluka..bar ne u javnosti...

sve dobro...

Tko je glasao

Homo snovi

Gdje se to veliča Tito?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pa bez Tite

nema balkanskog antifašizma, zar ne...

Napomena:Balkanski antifašizam je parodija i groteska demokratskog antifašizma. Antifašisti na zapadu nisu bili pljačkaški komunisti boljševici. Diktatori...nego su se i poslije rata podvrgavali demokratskoj provjeri. Kužiš razliku.
Poslije antifašizma slijedi demokracija...zar ne...izbori i sl. trice i kučine uobičajene u civiliziranom demokratskom svijetu...što smo mi eto izborili tek 30. svibnja 1990.

Ove lezbe su groteska same po sebi i ako se antifašizam svodi samo na prava lezbi i pedera...jebeš takav antifašizam...

sve dobro...

Tko je glasao

Svi na izbore

Poslije antifašizma slijedi demokracija...zar ne...izbori i sl. trice i kučine
Kao prvo izbori su postojali i u komunizmu, no ti se voliš praviti blesav i zaboravljati ono što si tada marno radio i zastupao. Ajde malo se potrudi i počeprkaj po netu ako već si to iz glave deletao.

Ono čega nije bilo je višepartijski sustav iako smo imali formalno dvije stranke koje su bile samo formalne i od tog dualizma nikakve koristi. Eto, danas imamo višepartijski sustav i nakon 25 godina takvog iskustva vjerojatno smo svi uvidjeli da takav sustav ne garantira kvalitetan život svojim građanima, a to je poanta nekog sustava ma kako se on zvao. Imamo povećani kriminal i to prečesto na najvišem državnom nivou, imamo rasturenu privredu zahvaljujući prvenstveno politici, imamo, ondnosno nemamo, mnoga socijalna prava koja je onaj sustav davao, imamo eskalaciju nacionalizma, imamo neprirodne razlike u bogatstvu, imamo državu koju zapravo više ni nemamo jer su je drugi kupili, a ono što nisu kupili je samo pritanje vremena itd. itd. Ukratko nismo se baš usrećili, a ujedno smo vidjeli da to što je netko Hrvat ne znači da nije lopov i zadnje smeće i da ta nacionalistička mantra je samo kruha i igara za glupu pješadiju u koju očito spadaš i ti.

Dakle, nije onaj sustav bio med i mlijeko, daleko od toga, ali nije bio ni sami sotona kao što nas, prvenstveno vi egzaltirani konvertiti, uvjeravate. Krajnje je blesavo lupati apriori po svemu jer to samo dokazuje potrebu za iskupljenjem od neke nečiste prošlosti, jasno, a što je larma glasnija time je prošlost prljavija.

leddevet

Tko je glasao

Kao prvo izbori su postojali

Kao prvo izbori su postojali i u komunizmu...

Eto. A kad te čovjek tretira kao, ahm, sporijeg, onda se ljutiš :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@juzr

A ne, nesretniče, u SFRJ nije bilo izbora i ne slobodnih i ne između više kandidata. A ja bih rekao i između više poliičkih opcija, jer su ideološke razlike između pojedinih skupina u SK, a pogotovo SSRN, bile veće nego danas između hrvatskih stranaka.

Tko je glasao

Bog te tvoj

počeo si L9 lagati kao Fumić..daj me ( nas) nemoj. Imao si izbore...znam..i mene su birali u radnički savjet ooura, oura, soura..pčkmtr..kao delegata zatrpavali me kojekakvim tabelama..kvartalnim izvještajima i sl.

Kojekakve izbore smo imali...za Juge...samo nismo imali izbora.

A sinovi generala u INI nisu kao krali onda... evo samo jedan primjer: Vanja Špiljak.

Da je tebi neprežaljena valjala..pa ne bi je baš sve nacije osim Srba...željeli srušiti.

sve dobro...

Tko je glasao

Rana demencija

Imao si izbore...znam..i mene su birali u radnički savjet ooura
Ajde to reci onom ljigavcu od MKn-a. Dakle izbori su bili i imali smo delegatski sistem gdje je bilo upravo ono što se sad pokušava napraviti, a to je preferencijalno glasovanje gdje se ne biraju stranke nego ljudi. Naravno tamo je to bilo ponešto suženo na prvenstveno članove partije i u toj suženosti su i tebe birali. Kao što sam gore napisao, sustav nije bio savršen, no niti ovaj nije baš neka sreća kad uspijevaju isplivati poluosobe kao Tuđman, Sanader, Kolina ili sutra Karamarko, jednostavno mi dođe da zažalim za nekim likovima iz onog sustava (što nisam nikad mislio da se može desiti).

A što se krađe, naravno da se i onda kralo, ta ista ekipa je nastavila krasti nakon što su se jednostavno HDZ-irali. Razlika je u tome što je npr. INA preživjela krađu malog Špiljka, a nakon Sanaderove krađe ošla ona Mađarima pa se ti misli tko je tu veća lopina.

No, glavno je da opet nisi pročitao s razumijevanjem ono što sam napisao, a pisalo je da nije sve bilo dobro niti da nije sve bilo loše kao što vi konvertiti laprdate.

leddevet

Tko je glasao

Naravno tamo je to bilo

Naravno tamo je to bilo ponešto suženo

ROTFLMAO

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nije sve bilo loše

naravno..s današnje pozicije starijeg čovjeka na ulazu u treću životnu dob...isto mislim da nije sve bilo loše, primjerice..tada sam mogao na pupku razbijati orahe..pogodi s čim ;-))) i bilo mi je svejedno je li Kata, Mara, Luca, Rada ili Fata.

Za biti taj ..delegat...trebalo je proći partijski filter ..iako nisi morao baš biti član..bilo je dovoljno da te zbor radnika predloži...

U moje vrijeme..znači iza osamdesete...tehnokracija i birokracija su se počeli otuđivati od radničke klase... elita, jel...

Počelo se krasti..od lokalnih Titića (republičkih) poput Mike Špiljka i dr...pa do odnošenja vijaka iz pogona.

Znači..zaista nije bilo tako loše za Juge..moj L9...bilo je..gore..poglavito za Hrvate u mješanim sredinama.

Konvertiti; a jebiga..i onda sam bio Hrvat i katolik..oš da ti pošaljem fotke s crkvenog vjenčanja ili krstitaka djece...

Iza uginuća onog zlotvora Broza...stanje se malo po malo - liberaliziralo..a rigidne komunjare više nisu mogli biti tako rigidni..jer su imali putra na glavi tj. krali su...što čine i danas...s čim se s tobom slažem.

Ovo:Tuđman, Sanader, Kolina ili sutra Karamarko----izbaci uljeza---

Sanader zvani od milja " Hristos se rodi" je uljez.

sve dobro...

Tko je glasao

Uljezi

Ovo:Tuđman, Sanader, Kolina ili sutra Karamarko----izbaci uljeza---
Svi navedeni su uljezi i to po veličini kako su popisani s time da treba zamijeniti mjesta kod posljednjeg para, eto, ova je stvarno ekstremno glupa.

leddevet

Tko je glasao

Glupa

ne bih rekao s obzirom na njenu karijeru...a to zašto je ne voliš...jer je izbacila bistu onog zločinca...tvoj je problem...ne volite je jer je Hrvatica u punom smislu te riječi.

https://www.youtube.com/watch?v=FyPw-eTzzro

sve dobro...

Tko je glasao

Blago vama bedastima

Ona veze blage s Hrvatskom nema, cijeli je život provela vani, a sad su joj i muž i djeca i dalje vani. Pristojna bi predsjednica makar forme radi dovela obitelj ovamo jer znamo da predsjedničkoj obitelji ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka, ali ona zna da pored ovako bedastog puka ona ne mora ispoštovati niti najobičniju formu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ekstremistica

Glupa
ne bih rekao s obzirom na njenu karijeru...

Ta nisam ni rekao da je glupa nego sam rekao da je ekstremno glupa (deder čitaj s razumijevanjem).

To je bilo više nego očito u jednom davnom intervjuu, puno prije nego što je itko pomislio da bi KGK mogla biti predsjednica, a koji je dotična dale na televiziji i gdje je pokazala da o ničemu nema vlastito mišljenje nego samo ponavlja partijsku mantru. Moram priznati da me to onda iznenadilo i to izuzetno negativno. Nažalost taj davni dojam je savršeno potvrdila i nadopunila sad kad nam se opet prikazala i nametnula u svim medijima i čini mi se da joj je samo nebo granica. Utoliko me je njezin izbor za predsjednicu zapravo užasnuo jer sam prilično dobro shvatio da će se dešavati upravo ovo što se sad dešava, kaos i glupo natezanje oko potpuno besmislenih tema po sanaderovoj metodi piškit-kakit uz dopunu puštanja gasova.

Također mislim da to što je postigla nekakvu karijeru u NATO paktu pokazuje samo moje mišljenje o profesionalnim vojnicima kao o priličnim bedakima, zasigurno u natprosječnom postotku i ne mislim da je to nešto čime se treba hvaliti, ta dovoljno je gladati kakve gluposti lupeta naš admiral Lošo kome ne bih dao da upravlja niti sandolinom.

P.S. to što je maknula bistu, a što niti jedan predsjednik prije nje nije učinio niti mu je palo na pamet, može veseliti samo one kao ti koji na taj način pokušavaju oprati svoj prljavi veš. Blesavo jedno, blesavo ovo drugo.

leddevet

Tko je glasao

naš admiral Lošo kome ne bih

naš admiral Lošo kome ne bih dao da upravlja niti sandolinom

Aha, misliš onaj nesposobnjaković koji vam je u 4 dana priredio traktorijadu? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ti ne bi dao L9

""naš admiral Lošo kome ne bih dao da upravlja niti sandolinom.""

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

ti ne bi dao..uahahauahahahuahahaaha..jel ti ne vidiš kolka si budala...

on ne bi dao..ma tko tebe i takve pita.... što si vi jugići 45 umišljate..pa vas se danas podnosi samo kao predmet zajebancije u društvu

sve dobro...

Tko je glasao

Avijacija

on ne bi dao..ma tko tebe i takve pita
Nitko, naravno, zato i imamo što imamo, koku za komandanta i gusana za admirala.

Nego, jel' tebe i takve itko išta pita?

leddevet

Tko je glasao

Nije moje da ocjenjujem

stručnost u pravu..recimo tvog ljubimca Ive regionaliste..al mu mogu pljuvati po regionalizmu..kakve su tvoje kompetencije..molit ću fino...da ocjenjuješ stručnost jednog bivšeg zapovjednika razarača..i admirala...

Ne bi mu dao ni sandolinu kako kažeš... al je činjenica da je on sudjelovao u pobjedi nad vojskom tebi neprežaljene Juge.

Kužiš razliku u pristupu.

sve dobro...

Tko je glasao

Što je muškarac s brkovima

al je činjenica da je on sudjelovao u pobjedi nad vojskom tebi neprežaljene Juge.
Kao prvo on je JNA kadar, a znamo što je sve JNA proizvodila i ferata vozila.

S druge strane u ovom ratu su sudjelovale raznorazne osobe i tu imamo nažalost i razne egzemplare koji su pokazali svoje neznaje, nešto bi vi s Banije trebali znati o tome.

I s treće strane dotični hohštapler je podosta često lupetao svakakve gluposti što očito ne kani prestati na opće veselje pučanstva te što je očita garancija kvalitete.

leddevet

Tko je glasao

Znam da je JNA kadar

i kao mnogi Hrvati...izdao je Jugoslaviju..zato ga ne voliš...inače tako podcjenjivački pisati o čovjeku koji je doslovce znao koliko bibera i soli Milošević stavlja u juhu...može samo neki ignorant koji misli da je nešto kao upućen..a sva znanja i stil pisanja kopira bivši Feral i današnje Novosti.

sve dobro...

Tko je glasao

Samo usput

Njezino naslikavanje u maskirnim uniformama sa strojnicama je u potpunosti sramotna infantilna debilana, u rangu polugolog Putina na ždrepcu, pa i gore.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

kurac je oslobodjen

kurac je oslobodjen

Tko je glasao

Čestitke

kurac je oslobodjen
Eto, čestitam na uspjehu iako držim da nisi morao baš tako javno obznaniti svoje probleme sa ciferšlusom!

leddevet

Tko je glasao

Ulica 8. maja

20. Maja 1990 rodio se sin Djuro u Petrovoj. Punac je dovezao renault 18 i s njim sam odvezao suprugu i sina u BiH.
Sjecam se voznje kroz ulicu 8.maja, bujne krosnje su hladile i sjenile, zeleni val sa zapada na istok, ili obrnuto.
Nakon sabotaze, proganjanja, psihijatrije ponovo zivot.
1993.05.08 sestrino vjencanje u Krizu
1997.05.08 umire otac
Rado bih se ponovo provezao ulicom 8. Maja
I sto je istina ?
WWII je zavrsen 8.5.1945 ili 9.5.1945 ili 25.5.1945 ? Ocito postoji vise Istina
Sve je relativno

Tko je glasao

Jebeš takvo oslobođenje

Oslobođen od ustaša, a okupiran od partizana.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Boli me kita šta je bilo 45.

Zanima me šta će bit 2025-te, što tebe ne zanima jer će ti mirogojček doć davno prije glave.
Različiti interesi su to moj Fićo , različiti, žišku?
Ma kurac ti shvačaš.

Tko je glasao

da, "oslobodili" su Zagreb

od Zagrebčana i Hrvata ..a naselili Srbe izBosne i polupismene opančare iz Šumadije, kao i seljačine s Korduna i Banije...

bolničke krevete od ranjenih ili bolesnih Hrvata...i tako to... četnici koji su 1944. prešli u partizane su ..bili okupirali Zagreb... oslobodili smo ga donekle devedesetih..ali još ima izdajničkog i petokolonačkog jugošljama..samo su u promilima...pa stoga..tko im jebe mater... crknut će i ovako i onako...a Hrvatska živi.. smradovima uprkos..

sve dobro...

Tko je glasao

seljačine s Korduna i Banije...

... nije valjda da ono svoje patroliranje oko grmlja loveći pedere kraj HRT-a doživljavaš kao - doseljavanje?

Tko je glasao

ja sam čuvao TV 14 dana

a što je Zagreb pun pedera po parkovima i takvih poput tebe ..druga je priča...

sve dobro...

Tko je glasao

Šljam se pokazao 8.5.u ubijanjima Hrvata, a časna vojska 5.8.

Ubijanjima i stravičnim zločinima 8.5. 1945. u Zagrebu pokazao se zločinački šljam, koji se prikačio istinskim antifašistima, ubijajući ranjenike iz bolnica, djecu, gimnazijalce, domobrane, političke neistomišljenike i klasu "buržuja" i "kulaka", vojnike koji su se predali, katoličke svećenike,...., a 5.8. 1995. (ima simbolike u tome) hrvatski vojnici su baš tome šljamu i njihovim potomcima pokazali kako se ponaša prava- pobjednička vojska.

Tko je glasao

misliš na ove?

@ppetra
Misliš na ove kaj su hrabro pobjegli. A život bi dali za hrvatski narod.
Zaista su bili šljam.

 photo smokvin-list-3_zps20grp9in.jpg

Tko je glasao

google zna: Best guess for

google zna:
Best guess for this image: catholic nazi

jedna fotografija na dvadesetak ekrana

Tko je glasao

gledaj @boltek

tada je bilo općeprihvaćeno rimski pozdravljati ( rimski pozdrav contra kmunizma iz SSSR-a) , a Hitler je bio proglašavan osobom godine u Engleskoj.

ZA DOM SPREMNI...znači..branim svoje.

E sad, kad se Hrvatima dogodilo da su izgubili rat......ne oni osobno protiv Srba ili komunista...pičkin dim...zar ih je trebalo ubijati samo stoga što su Hrvati i katolici.

Zar je trebalo ubijati Hrvate samo stoga što su željeli ...najzad...državu za sebe.

Laž je da su ubijali ustaše....ubijali su...poslije rata... sve što su mislili da im može zasmetati u njihovoj komunističkoj revoluciji.

Prave ustaše su im uglavnom izmakli...pa Artukovića su sudili zbog čega...da je osobno ubio nekog... koliko ?

Zapitaj se...onako u srcu...zašto veličaš komunističke zločine.

Hrvati su samo željeli svoju državu...čak...bez obzira na ideologiju.

Meni osobno ...npr... bi pasao i socijalizam.

Zašto dopuštaš da te se upregne kao kastrata u Memorandum 2 SANU.

Zašto pristaješ biti ...- jugošljam.

sve dobro...

Tko je glasao

ubijanje jer su Hrvati...

... ajd šalu na stranu - uvedimo opet one tvoje milimetre povijesti... onih 1300 milimetara...

Dakle - povijesno gledano - znaš li broj građana Republike Hrvatske (odnosno SRH) na ove godine:
- 1945. godine
- 1990. godine
- 2015. godine

Pa da vidimo brojke na sunce, a ne ove čiribu-čiriba. Da vidimo kako se broj kretao "pod Titovom čizmom i ubijanjem zato jer si Hrvat" i kako se taj broj kreće sada kada dišemo hrvatskim plućima hrvatski zrak.

Tko je glasao

Ne seri @zaphod

da se na glavu postaviš...ako maknemo ideologiju..(komunizam, fašizam i nacizam) nikog ne možeš uvjeriti da je Staljinov agent ..internacionalac kominterne..bio veći Hrvat od Pavelića...ili da su komunisti bili više za Hrvatsku od ustaša. Komunisti su jedino vjerovali u svog Boga Staljina tada.

Partizani..da..pokret otpora protiv stranih okupatora..kao Istra ..ili Dalmacija... ali ovdje kod mene imao si četnike zajedno s partizanima do konca 42..kad su se posvađali oko uređenja ( monarhija da ili ne)...

Ustaše i domobrani su činili isto što i partizani u Istri... s tim da su bili uspješniji....ubijali su okupatore..tamo Talijane..ovdje četnike i njihove saveznike komuniste.

Tito je došao na svoje tek kad je Italija kapitulirala pred sebi ravnima...zapadnim saveznicima... Tito je vodio građanski rat za buduću vlast. Zahvaljujući njemu brat je ubijao brata...i toliki ljudi ( ne samo Hrvati) su izginuli.

Mogli smo i mi poklati Srbe 95. u Oluji..a nismo..zašto nismo..pa nismo komunisti ni četnici..

Sa statistikom i natalitetom...uspoređivati vrijeme kad se nije ni znalo za kondome...prije sex revolucije..i kad je sve bilo 90 % ruralno...goni se u kurac i to prodaj domaćicama u svom haustoru.

sve dobro...

Tko je glasao

Niusu svi komunisti isti, ali zločinački šljam je

Mislim na ove:
https://www.youtube.com/watch?v=Bw88Nnat9fM.
Ti su hrabro živote i zdravlej dali za nas i Hrvatsku.

A onaj šljam koji je ubijao po Zagrebu nakon upada u Zagrebu su ovi:
http://www.hkz-kkv.ch/komunisticke_zrtve_u_gracanima.php
(ovaj link umjesto linka za Dujmovićevu kolumnu koju su napravili nedostupnom, a opisuje partizanska ižiivljavanja na hrvatskim gimnazijalkama i na Zagrepčanima), dok su njihovi potomci ovi:
https://www.youtube.com/watch?v=rIjT9Z6-4b4

A ove slike kojim opravdavaš taj zločinački šljam, govore sve o tebi. Ne možeš ničime opravdati strašnu istinu koja je još zakopana u jamama oko Zagreba i čeka da dostojno sahranimo žrtve tih divljaka, čiji su potomci slično napravili i devedesetih- u Vukovaru, i svugdje gdje su zatekli Hrvate.

O tebi sam sve napisala u "Nisu svi komunisti isti", jer si primjer onoga koji od ideologije ne može shvatiti dubinu zločina koje su komunističke ubojice nanijele Hrvatima, pa ih opravdavaš. Takvi komunisti slizali su se s najvećim ubojicama Hrvata- s četnicima, jer u njih je usađena tolika mržnja prema Hravatima i Hrvatskoj, da će trajati dok im i kosti ne istrunu.

Što ideologija napravi nekim ljudima- pretvori ih u zvijeri i neljude, ili samo to dovede na površinu.
S tobom sam se objasnila ovdje:
http://pollitika.com/nisu-svi-quotkomunistiquot-isti

Tko su najveći zločinci bili na ovome području govori Svjetska top-zločinačka lista na kojoj je i tvoj najveći komunista (Tito)! Toj istini priječite put, ali u jamama oko Zagreba i po Sloveniji i širom Križnoga puta istina čeka svoj trenutak, a zločince kazna.

Tko je glasao

ppetra-vjestice

spavas li ti uopce.ako spavas,spavas li "u komadu" ili se malo, malo trzas.ne dao ti bog da te negdje sretnem.samo toliko.mrak banira postene hrvate a tebe i ovog konja drvosijeka pusta da mirno raspirujete mrznju.kad njima dozvoljavas orgijanje i vrijedjanje najgore vrste onda dozvoli da im se i ja prisjetim roditelja i familije.ovo je katastrofa sto si napravio od pollitike.ili ti je to oduvijek bila namjera.sramota.ja ne citam nista drugo osim pollitike i jutarnjeg i ponekad pogledam htv na zahtjev,ali ovo sto si ti,mrak,dozvolio ovdje,ja mislim da nema ni u pm.molim vas,polliticari,da li netko zna je li ovo zazivanje nacizma i ustastva utuzivo.rado bih odvojio koji dolar da pokrenem (o) tuzbu protiv ovih fasistickih govana.

Tko je glasao

tenor — Sub, 09/05/2015 -

tenor — Sub, 09/05/2015 - 03:13.
ne dao ti bog da te negdje sretnem.samo toliko.

Dakle, krasno, evo ga opet. Prijetnja je kazneno djelo, nesretniče. Ovo ti nije "srpska krajina", da možeš silom na ljude nekažnjeno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ako se misliš vraćati u RH,

Ako se misliš vraćati u RH, kupi tamo dobar traktor.

Tko je glasao

"konj drvosjek"

može, konj je plemenita životinja...pobeguljo četnička...

Zašto prijetiš ženi!? ;-(( i da, koji su to "pošteni" Hrvati...štovatelji zločinca Tite...

sve dobro...

Tko je glasao

Od veličanja davno umrlog Tite

neizmjerno je gluplje veličanje krepaline Pavelića.

Vrijeme je za "rastošiljat se" vas zadriglih hrvatskih štetočina.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ideje draga, ideje

@Bigi

Antina ideja je preživjela i živiš je i danas. Titina ideja je krepala..kao i on..uostalom.

To su činjenice....UHRO je nastao kao organizacija za oružano rušenje Jugoslavije i oslobođenje od srpskog gospodstva...kako se to onda govorilo.

Prije WW2, prije logora i rasnih zakona koji su btw. važili i za kraljeve diktature...a Srbija se prema Židovima odnosila gore nego tada NDH...ako je to neko mjerilo.

Titi i komunistima također...nije bila mrska židovska imovina...ako je to neko mjerilo... smatrali su ih buržujima, jel.

Antu je kralj u odsutnosti osudio na smrt. On je organizirao da se kralja napuni olovom...što je u redu...

Ispalo je da je poslije WW2 ovdje pobijedila zvijezda petokraka ( sva u krvi)...ali eto..mi smo je na kraju sjebali... Titina ideja crkla...četnici poraženi a Antina ideja države za Hrvate...postoji.... ..preživjela ...

Očito je Ante bio čovjek jače ideje. Jel ti mučno zbog toga...žgaravica, čir..bar nešto...

sve dobro...

Tko je glasao

nazovite 0800 1945

i donirajte 5,00 kn (pdv uključen) gosp. Drvi da si kupi kartu NDH 1941. godine, kartu NDH 1945. godine te kartu SR Hrvatske - te usporedi s kartom Republike Hrvatske.

Tko je glasao

Reliquiae reliquiarum mozga


nazovite 0800 1945
i donirajte 5,00 kn (pdv uključen) gosp. Drvi da si kupi kartu NDH 1941. godine, kartu NDH 1945. godine te kartu SR Hrvatske - te usporedi s kartom Republike Hrvatske

Za otužni perec je zaslužan upravo Tito kojeg ti slaviš. Klap, klap.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da...

umjeto CROasana, sad bi imao samo otužni sjeverni fanjak.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da je Hebrang kojom srećom

Da je Hebrang kojom srećom bio jači, sad bi tipkala preko Drine.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

"Nema tmine, nema mraka u kojiu bi se mogli skriti zločinci."

Karta SR Hrvatske?

Misliš na srpsku koloniju koju su toliko ispremrežili svojim kadrom, da i nakon pobjede u DR moramo imati pomoć Njemačke kako bismo se riješili velikosrpskoga , četničkoga i udbaškoga šljama!

Nije Tito sačuvao Hrvatsku, nego su je sačuvali hrvatski branitelji u DR, a i sada je čuvaju od djece onih koji su je održavali srpskom kolonijom, a i dalje bi tako.

Ne može više - već im preko 200 dana govore hrvatski branitelji!
Narod je na skupu pokazao što ih čeka, ako se usude krenuti protiv njega i branitelja.

Zato se sada roje kao ostarjeli stršljenovi. Uglavnom frustrirana starčad koja još uspješno krije tajne svojih zločina nad Hrvatima. Savjest im još uvijek šuti jer je od ljudskosti čuva Partijska im naredba kojom peru okrvavlejne ruke.
Ali, neki su progovorili:
https://www.youtube.com/watch?v=cmvCwa9nPgs
https://www.youtube.com/watch?v=pGfiCLzMbQ0
https://www.youtube.com/watch?v=z8nk6MswuqY

Nastavi niz do DR, a onda nabroji još 15 000 žrtava komunističko-četničke bratije!

"Nema tmine, nema mraka u kojiu bi se mogli skriti zločinci." (Iz Knjige o Jobu)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci