Tagovi

734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina

U utorak 26. travnja 2011. godine dao sam iskaz policiji, Policijska uprava zagrebačka, Odjel gospodarskog kriminaliteta, Heinzelova 98, radi davanja obavijesti o kaznenom djelu iz članka 337. Kaznenog zakona (Poziv broj: 511-19-34/8-12-148/11).

Dao sam iskaz temeljem dijela koja sam prijavio USKOK-u 29.lipnja 2009. prije skoro dvije godine. U kaznenoj prijavi opisao sam djela kojima je prema mojem uvjerenju proračun RH oštećen za 734 milijuna kuna.

Kao počinitelja kaznenog djela osumnjičio sam Gašpera Gaćinu te sam iznio uvjerenje da sve činjenice dokazuju da se radi o izričitoj namjeri počinjena kaznenog djela zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlasti i da se ova pljačka proračuna nije mogla izvesti samostalno samo postupanjima Gašpera Gaćine već da je rezultat udruživanja u zločinačkom poduhvatu.

Po kaznenoj prijavi nije bilo nikakvog postupanja gotovo dvije godine. USKOK ju je držao u ladici godinu dana te ju je na daljni postupak dostavio Županijskom državnom odvjetništvu 13. svibnja 2010. godine.

2. lipnja 2010. godine ŽDO mi je omogućio uvid u spis kojeg sam obavio više puta te ustanovio da nema postupanja po navedenoj kaznenoj prijavi ali da ima prikupljanja nekih obavijesti o čemu sam redovito izvještavao na ovom poratlu.

Moram ponoviti slijedeće:

1. Prema mojim kaznenim prijavama prijavljeno je kaznenih djela ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

2. Uvjeren sam da je u proteklih deset godina iz telekom sektora nezakonito izvučeno i kroz isti sektor oprano oko pet milijardi kuna.

3. Ovakve manevre je nemoguće provesti bez znanja i pokroviteljstva vrha izvršne politike.

4. Predsjednik RH Ivo Josipović je pozivom na članak 46. Ustava RH upozoren da se njegov postupak imenovanja Ivice Mudrinća u gospodarski savjet tumači kao jasan znak da nema političke volje da se obračuna sa gospodarskim kriminalom u telekom sektoru.

5. Prvog radnog dana nakon što je Ivo Josipović ukazao čast Ivici Mudriniću imenovanjem u gospodarski savjet dobio sam rješenje u kojem piše da se jedan od postupaka protiv Ivice Mudrinića obustavlja jer su moji navodi nerazumljivi.

6. Ivo Josipović se suprotno Ustavu nije očitovao na navode iz pritužbe prema članku 46. Ustva RH od 22.veljače 2010.godine.

Kaznena prijava radi koje sam pozvan na obavjesni razgovor se može vidjeti na stranici 734 milijuna kuna, Velika pljačka proračuna .

Možete procijeniti kako nerazumljivim riječnikom se služim prilikom pisanja kaznenih prijava.

Ne pišem nerazumljivo, a pogotovo ne pišem nerazumljivo u smislu Zakona o kaznenom postupku.

Download sažetka kaznene prijave: 734 Milijuna kuna_Velika pljacka proracuna.pdf

Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

Komentari

Najbolja ocjena kvalitete i

Najbolja ocjena kvalitete i snage korisničke zajednice pollitike.com je broj glasova podrške ovog dnevnika.

Po ocijenama ovog dnevnika se da zaključiti tko je spreman boriti se za pravnu državu i borbu protiv mita, kriminala i korupcije o čemu su mnogima puna usta fraza, ali trta u davanju podrške onima koji se usude otvoreno boriti protiv organiziranog kriminala, interesnih lobija i mafije koja obnaša vlast u državi.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

živjelo jednoumlje

... a kukljica će razdvojiti jedne od drugih -- ha, ha
evo jedna prigodna za tebe http://www.youtube.com/watch?v=l1Iyi2szIAQ

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

@griotta, na vidim u čemu je

@griotta, na vidim u čemu je problem, u tome što sam u gornjem komentaru napisao: "Najbolja ocjena kvalitete i snage korisničke zajednice pollitike.com je broj glasova podrške ovog dnevnika."

Ne vidim problem ni u tome što se iz tvog komentara može zaključiti da se svako se češe tamo gdje ga zasvrbi, ili se pak javlja jer se osjeća prozvanim.

Ne vidim problem ni u tome što ne podržavaš građansku hrabrost kojom pojedinac ukazuje na povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije, jer na kraju krajeva svako ima pravo svrstati se na onu stranu za koju i opciju za koju se je spreman boriti se.

Što se tiče razdvajanje jednih od drugih, to je ocijenjujući gornji dnevnik učinio svako za sebe. Znači nisam ja nikoga razdvojio. Kao što vidim to si učinila ti sama.

Ne vidim po čemu ti to činjenicu da te je plebiscitarna većina nadglasala, nazivaš jednoumljem,

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

zaista ne vidiš gdje si ti

zaista ne vidiš gdje si ti nekoga prozvao?
Po ocijenama ovog dnevnika se da zaključiti tko je spreman boriti se za pravnu državu i borbu protiv mita, kriminala i korupcije o čemu su mnogima puna usta fraza, ali trta u davanju podrške onima koji se usude otvoreno boriti protiv organiziranog kriminala, interesnih lobija i mafije koja obnaša vlast u državi.

i ne zamjenjuj teze; ti si taj koji je za jednoumlje i koji je naprosto zgrožen time što nisu svi kliknuli na istu strelicu.
meni je najnormalnija stvar na svijetu to da se mišljenja razlikuju i u skladu s tim nije mi ni u peti reagirati na to što me većina "nadglasala".
naprotiv, ti si taj koji od činjenice da uz većinu (gle čuda!) postoji i manjina smatraš ulimitavnim dokazom nečijeg stava ili toga za što se netko zalaže.

ja potpuno podržavam građansku hrabrost i to oni koji o meni znaju malo više znaju vrlo dobro.
također znaju i da vrlo dobro znam što bi to trebao značiti taj apstraktni pojam "pravna država", kao i što to ne bi trebalo značiti.
ja sam dnevniku dala minus upravo zato što podržavam pravnu državu, dok autor kroz nekoliko dnevnika ne uspijeva dokazati uzročnu vezu između događaja/pojava na koje skreće pozornost i pojedinaca koje za to optužuje. papru sam na ranijim dnevnicima postavila nekoliko pitanja od kojih je na neke dao neuvjerljive odgovore, a na neke nikakve odgovore.

pravna država nema veze s linčom i pravna država ne ostvaruje se kroz linč niti kroz atmosferu linča. to je ono što ne podržavam i iza toga stava stojim.

jednako kao što ne prozivam one koji smatraju jedno, lijepo molim da se ne proziva ni one koji smatraju drugo, i da ih (nas) se u skladu s tim ne strpava u neke koševe.

pollitika je divno mjesto na kojem bi trebao postojati dijalog, rasprava, različitost mišljenja, a za podrške aklamacijom nažalost (ili pak na sreću) morat ćeš pričekati sljedeći HDZ-ov sabor.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

@griotta naravno da nisam

@griotta naravno da nisam zgrožen time što nisu svi kliknuli na istu strelicu. Pogotovo to ne očekujem od onih koji su u zavadi s činjeničnim stanjem u hrvatskom pravosuđu.

Dapače pa upravo sam i napisao: "Po ocijenama ovog dnevnika se da zaključiti tko je spreman boriti se za pravnu državu i borbu protiv mita, kriminala i korupcije o čemu su mnogima puna usta fraza, ali trta u davanju podrške onima koji se usude otvoreno boriti protiv organiziranog kriminala, interesnih lobija i mafije koja obnaša vlast u državi."

To što si se ti svojom ocjenom, ali i nizom tvojih komentara svrstala tamo gdje jesi nije moj problem. Još je manje moj problem što je tvoje poimanje pravne države identično s onim poimanjima koja su od pravosuđa napravili ogromnu močvaru i septičku jamu s mnogim plutajućim govnima u njoj.

Naravno da pravna država nema veze s linčom i da se pravna država ne ostvaruje kroz linč, ali se, kao što se svakodnevno možemo osvjedočiti, pravna država ne ostvaruje ni kroz ološ kojeg su vođe organiziranog kriminala, interesnih lobija i mafije koja obnaša vlast u državi kroz političku oligarhiju koja rotira Banskim dvorima i Markovim trgom instalirali i policiju, Državno odvjetništvo, sudbenu vlast i ostale državne institucije.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Vladavina prava ili

Vladavina prava ili mafije?

1. Ivi Josipović je kao kandidat za predsjednika poslao pismo adresirano na stotine tisuća adresa u kojem je pozivao "sve nas koji se ne mirimo s činjenicom da je korupcija sastavni dio sudstva" da damo svoj glas za njega. Dakle Griota jesmo li za vladavinu prava ili mafije?

2. Kakva hajka. Hajka bi bila da sazivam tiskovne konferencije i dajem intervjue stranim medijima.

Nevladina organizacija Transparency International objavila je 19. travnja 2011. u Bruxellesu priopćenje u kojem od Hrvatske traži jačanje borbe protiv korupcije te da treba osigurati da provedba protukorupcijskih mjera postane nepovratan proces.

Transparency International ističe da unatoč rastućem broju slučajeva korupcije na visokoj razini koji se istražuju, još uvijek postoji zabrinutost oko selektivnosti istražiteljskih i tužiteljskih postupaka te zbog kroničnog nedostatka pravomoćnih presuda i oduzimanje nezakonito stečene imovine, što dovodi do pitanja oko "političke nepristranosti policije i ureda tužitelja".

Transparency International upozorava i na "nedovoljnu socijalnu i institucionalnu zaštitu svjedoka, zviždača, istraživačkih novinara i branitelja ljudskih prava te akvista transparentnosti i borbe protiv korupcije.

Ovim blogom samo se informira jedan mali dio javnosti o načinu na koji DORH postupa.

3. Kako DORH postupa mogli smo svi skupa vidjeti kad su mi htjeli oduzeti računalo jer sam spomenuo na ovom portalu Josipovića i Mudrinića. Ako su imali pravo tražiti moje računalo onda su na tom pravu morali i ustrajati, a ne čim su novinari poeli zvati što se dešava pobjeći. Dakle radilo se o pokušaju zastrašivanja.

Zalažete li se vi za vladavinu prva ili mafije?

4. Ovo je napisano tako jednostavnim jezikom da je valjda jasno svima o čemu se tu radi. Dovoljno je odguglati "Josipović, Mudrinić, Smolec, Pavić"
http://www.blog.hr/komentari/post/1622149674/zato-je-manoli-sjeo-nakon-p...
pa vidjeti o čemu se tu radi.

Jeste li za vladavinu prava ili mafije?

Mislim da transparentno radim to što radim. A da bih ja protiv ove mafije mogao stvoriti neku hajku???

Ali mogu imati argumente.

Ide novi blog s novim argumentima pa ćemo nastaviti tamo. Hvala svima za svaki plus. Grrrr ovim drugima. Grrrr još jednom. :))

Tko je glasao

Balkanske telekom mafije, da

Balkanske telekom mafije, da uletim s pravopisom ontopic, to je točno na njihov mlin nazivati velikim početnim slovima, apsolutno su primarni subjekt u tom državnom problemu.

Tko je glasao

Papar!

Dopusti mi jedan prijateljski savjet!

Imala sam, naime, jednu sličnu priču, istina, manjeg obujma i sa manje razvikanim imenima. Ali, suština je ista.

Najprije, prestani biti ljut!

Ako je to što činiš u skladu sa tvojom savješću, i u skladu sa onime što pouzdano znaš o stvarima, onda nema razloga da budeš ljut. Jednostavno: činiš, i nisi ni na koga ljut!

Dalje, te priče traju! One se nikada ne riješe u tili čas. Prema tome, moraš imati kondicije za duge pruge - za deset ili više godina.

Kada se za deset ili više godina ustanovi da si (eventualno) bio u pravu, dakle, da si dobio moralnu zadovoljštinu, moraš znati da to tada ni tebi samome više NEĆE BITI VAŽNO!

Dakle, u potpuno ne-ljutom raspoloženju, barataj samo suhim činjenicama! Ne ocjenjuj, ne davaj kvalifikacije,ne nudi zaključke! Samo činjenice koje možeš potkrijepiti dokazima!

Vrlo letimično pratim tvoju priču, jer je preopširna, previše strastvena, previše osobna....

To izaziva nepovjerenje.

Ja te ne poznajem - prema tome, zašto bih vjerovala tvojoj strasti? Naprotiv, velika količina strasti izaziva antipatiju i nepovjerenje....

U takvim pričama je čovjek sam! Počeo si bitku sam, i moraš biti spreman da je vodiš sam!

To ne znači da ne smiješ obavijestiti javnost o činjenicama i zbivanjima, ali - izvođenje zaključaka moraš ostaviti javnosti!

Vjeruj mi, govorim na temelju osobnog iskustva!

Tko je glasao

Na temelju toga ..

Na temelju toga, može se zaključitii da ti ionako nitko ne želi pomoći. Tako da moraš sam dobiti u igri kojoj drugi kroje pravila dok ostatak samo kritizira tvoje objave jer povjerenja naravno, nema.

Te priče traju jedino iz razloga da se ne oštetili one koji "ne smiju" biti oštećeni. Pošto svaka kuna koja se vrati tamo gdje bi legalno trebala biti ide nekome iz džepa (a na toliko para puno je džepova).

Nikako ne treba osobno shvatiti događaje, tu se slažem .. jer je sve hladno i "na papiru" , drugačije se ne priznaje, pa moramo i mi takvi biti.

Ali samo je jedna činjenica važna u svemu. Dok god se svijet percipira ovako pogrešno i dok god je monetarnog sustava... 1000 će promatrati dok se 5 ljudi bori sa sistemom (zasto bi netko ugrozio sebe zbog "tuđih" 700 milijuna kuna?). Tako da je ovaj savjet sasvim na mjestu. Nije stvar u tebi. U cijeloj javnosti je, jer neces dobiti potporu.

Tko je glasao

Da razjasnim samo što je gore

Da razjasnim samo što je gore rečeno.

Politika, vlast, crkva i slično nikada neće riješiti Vaš osnovni problem koji je u ljudima. Stvar je iscenirana na način da je onemogućeno dotači se osnovne problematike koja je u samom sistemu što proizvodi takvu skupinu ljudi -nemilosrdne lovce na novac koji u svojem procesu povećanja BDP-a ALI osobito i vlastite imovine, krive zakone i narušavaju naš okoliš. Ako je konstantno povećanje proizvodnje i sve veće obrtanje novca ekonomija, ja sam svizac O.o A to se hvali u današnjem svijetu i to je smisao jedne države. Dakle nije gospodin Gaćina kriv što će mu puno ljudi reći bravo!

-- komentar da se ne treba ljutiti , da treba sve birokratski riješiti stoji. Ali samo zato jer nemamo potporu naše zajednice u kojoj živimo. Zbog toga nije dopustivo pokazivati osjećaje. Inaće je to u našoj prirodi. Samo eto, i sami potićete bezosjećajnost bez koje imamo sve manje volje za ičime.

Je li adekvatno rješenje trpati ljude u zatvor po nekom postupku koji traje godinama i pritom potrošiti poprilična sredstva? Nije da ih imamo... a vlada neka zabluda ima ljudi koji su .. ZLI? O.o

Mislite da jedna određena hijerarhija i kompleksni politički izrazi doprinose jednoj harmoniji među ljudima?
Mislim da samo stvara kriminal, zavist, bozosjećajnost pa čak i mržnju.

Mislite li da bi Vam išta od ovoga bilo važno da imate novac i moć?
99% bi prvi šutili o svemu...

Je li vas strah ostati bez posla, ostati bez kuće, bez statusa?
Naravno da je ...

Politiziranje na bazi pravila koja su donesena već davno i za koja se vidi da nisu stimulirajuća za život, za koja su mnogi rekli da im ne omogućavaju osnovne životne potrebe nema nikakvog smisla... Gospodin Papar će sve više biti nezadovoljan kao i svi mi ostali.

Imamo brodogradilišta, golf terene, crkvu, gospodina premjera, gospodju premjerku , Inu i tonu ostalih afera sa kojima GODINAMA živimo... Lako je moguće ukrasti. Jer dok se pokrene postupak i dok se skine OGRADA kojom je sam zakon ogradio lopova... nažalost većina toga nestane.

Ne brinite se gospodine Papar. Nemoguća je neka veća promjena do promjene svjesti i poduzimanja koraka :) Na ovaj "demokratski" način možete samo dobiti pažnju ili osjećaj da ste ju dobili. No nema kolektivne svijesti o tome da je to pogrešno. I to ne pogrešno na način da treba osobu u zatvor. Nego da društvo ne valja takvo kakvo je! A kriminalce svaki dan stavljamo u buksu i okrenemo glavu od ljudi koji su zaslužni za njihov nastanak.

Tko je glasao

O pa da. Svakako da imamo

O pa da. Svakako da imamo vlast točno onakvu kakvu zaslužujemo. Po našoj mjeri i kroju. Taman. Nigdje ne žulja. Ali djeca rastu, pa se i moda mijenja tako da se mijenja kroj no ja mislim da sad neće biti štofa.
I tu ste u pravu. Neće biti samo car je gol. Biti će prije narod je gol. I bos.

Tko je glasao

U principu se i ponašam prema

U principu se i ponašam prema tom savjetu.

1. prvo nisam ljut.
2. svi koji su mi prijatelji na fejsu vide da je moj interes stvarno nešto sasvim drugo, teško neki ljut čovjek može imati hobije kao ja
3. nick papar stvarno zvuči ljuto, no ima svoju logiku. Zanimale su me neke stranice povezane s kulinarstvom, pa sam se trebao logirati, a nick papar kao začin, a zvući muški i još slići na papa otac (imam četvero djece) to je bio simpatičan izbor
4. točno to i radim. Samo izvještavam javnost o postupcima.
5. znam da trenutno ovo što iznosim iznosi nevjerojatno, ali vidjeti ćemo za 15 godina
6. godinama su isto neki upoziravali na problem slali dokumente na sve adrese svi su im se rugali, danas svi vide da su bili u pravu, ali još većina nije spremna prihvatiti istinu.

Pod 6. mislim na HHO koji je odmah po događaju obavještavao sve, Predsjednika, Crkvu, MUP, DORH, javnost o zločinima nakon Oluje. Danas se svi čude kako Tuđman može biti sudionik zločinačkog poduhvata.

Evo svi imate priliku biti svjedoci. Predsjednik je odmah upozoren. Dostavljena mu je temeljem Ustava pritužba. Nije u skladu s Ustavom odgovorio na pritužbu.

Odmah čim je napisano rješenje da su moji navodi nerazumljivi je obaviješten o tome. Preporučeno s povratnicom. Kako se tumači njegov postupak obavješten je barem deset puta u godinu dana.

Jedino može biti da ja lažem i izmišljam da se to nije dogodilo. Ali jest postoje dokumenti.

Točno vrijeme ide meni u korist. Svakim danom ima sve više dokaza. Javnost obavještavam o svemu, tko će to kako i iz kakvih interesa tumačiti njegova stvar.

Ovo je stvarno bio suhoparan tekst bez emocija.

Što s tiće vremena. Ja ga imam. Djed mi je bio stogodišnjak. Pradjed i prabaka isto. I čukunbaba.

Nemaju oni nikakvih izgleda protiv mene.

I nisam sam. Nikad nisam bio sam. A pogotovo ne sad. Ali podrška ljudi s ovog portala mi je od neprocjenjive važnosti. Pa čak i kada imaju sugestije kako postupati. Cijenim svaki komentar. Svaki komentar je koristan i doprinosi. Hvala na svim sugestijama u tvom komentaru. I sve što napiše Ljubo cijenim. Ne volim samo kad piše a da nije pročitao tekst koji komentira. Inaće Ljubo je imao vrlo konstruktivne ideje koje mi je poslao kao privatnu poruku. Ali izgubi se ponekad.

Mislim da imamo pravo na žešći ton komentara. Pa nismo ciklame.

Veseli i zdravi bili. Nemojte se bojati za mene. Hvala na komentaru. Nema ničega bez strasti.

Tko je glasao

Cijenim svaki komentar. Svaki

Cijenim svaki komentar. Svaki komentar je koristan i doprinosi. Hvala na svim sugestijama u tvom komentaru. I sve što napiše Ljubo cijenim.

zato si mu izminusirao komentar i poslao ga u nečitljivost?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hatzivelkos Koja briga i poštovanje?

Koliko se brine, koliko me cijeni svjedoči i ovaj upis koji dolje navodim. Srećom, nisam ga ja pisao da bude izmunisiran, pisao ga je osobno Papar:
-----------------
Papar — Sri, 27/04/2011 - 01:24.
Ne postoji nikakva opsesija
Ne postoji nikakva opsesija nego iznosim činjenice i upozoravam na opasan problem.
Nemojte komentirati tekstove koje niste niti poročitali.
Neke teme smo raspravili, a ja sam diplomirani inženjer nisam psihijatar da bih vam dalje posvetio pažnju.
Napomena: podvukao Lj.R.W.
--------------------------------------------------------
Eto, preporučuje me psihijatru! Da je bar pitao jesam li u životu prošao tu mentalnu proceduru...odnosno higijenu?
Što više piše, to mi je manje uvjerljiv. I zaboravan, vrlo zaboravan...I pitam se često ima li taj borac za pravdu, a protiv prevara i krađa, bar još jednu temu osim Mudrinića i Josipovića...?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Što sad nije jasno. idem od

Što sad nije jasno.

idem od kraja:

1. da je se držim samo jedne teme. pišem samo o onome što mi je poznao, a ne pišem na svaku temu.
2. Josipović je sam ušetao u tu temu
3. imao je bezbroj prlika da izađe iz teme
4. nije iskoristio niti jednu

Vaš napad na ovu temu je besmislen i šizofren. Bez da ste pročitali o čemu pišem, a tekst je stvarno kratak lupili ste minus i postavili pitanja na što su odgovori u tekstu. Dakle niste niti pročitali.

Postoje vaši komentari koji imaju smisla, ali ovi nemaju. I jedne i druge komentare cijenim. To su informacije koje mi govore koliko je ozbiljno to što pišete. Jasno je da postoje SDP požarni koji su zasuli minusima isto bez razmišljanja jer se dira u njihove svetinje.

A zašto Ljubo juriša pitam da nije neki problem. I Ljubo kaže jest problem je. Eto i to cijenim. Ali ne mogu se ja baviti vašim zdravljem. Tu si gdje si. Ili piši ili briši.

Tko je glasao

Pa ne mogu ja nikome sam dati

Pa ne mogu ja nikome sam dati sedam minusa. Iskreno htio sam vidjeti kao se brišu samoglasnici. Zaigrao sam se sram me bilo. Ali ja sam pročitao i još mi odzvanjaju Ljubine mudosti. Sebičan sam brate mili.

Tko je glasao

ništa me ne čudi

hrvatski građani su tijekom hrvatske samostalnosti opljačkani nekoliko puta opljačkani su i u privatizaciji HT-a. razlog u pokojnoj jugi tko je htio telefon morao je uplatit određen iznos - doduše iznos se je razlikovao da li već postoji mreža ili ne, drugim riječima građani koji su na taj način pomagali razvoj tadašnjeg HT-a koji je bio u sklopu HPT-a.
u svakom slučaju sve ovo što spominje papar je samo dokaz kako hrvatska nije pravna država, a božica pravde ima jako debeli povez preko očiju. hrvatska će postat pravna država u onom trenutku kad zakoni budu jednaki za sve i kad se počnu provoditi prema svima jednako. sumnjam da u nekoj demokratskoj pravnoj državi se može dogodit ovo:
citat"5. Prvog radnog dana nakon što je Ivo Josipović ukazao čast Ivici Mudriniću imenovanjem u gospodarski savjet dobio sam rješenje u kojem piše da se jedan od postupaka protiv Ivice Mudrinića obustavlja jer su moji navodi nerazumljivi."(kraj citata).

w. ;)

Tko je glasao

DT je vlasnik HT-a. Moze sa

DT je vlasnik HT-a. Moze sa njime raditi sto hoce.
Zaposljavanje i otpustanje radnika je u nadleznosti predsjednika uprave. Dok on "ima prolaz" moze raditi sto hoce.
Kome se ne svidja, moze se kandidirati za predsjednika DT-a ili HT-a uz podrsku Nadzornog Odbora DT-a.
U suprotnom je sve besmisleno.
Svaki vlasnik moze uzimati i nesmetano raspolagati profitom. Moze ga i iznijeti u inozemstvo.
Udruga potrosaca moze eventualno uloziti zalbu, ako su korisnici nezadovoljni, sumnjaju na monopol ili sl.
Ali to je vec druga prica.

Tko je glasao

Nisi u pravu.

Nisi u pravu. Telekomunikacijska djelatnost se obavlja temeljem koncesije kojom se štiti nacionalni interes. Nakon što se ispune koncesijske obaveze mogu raditi što hoće. Postoje investicije koje se moraju realizirati, odnosno razina usluge koja se mora pružati. Nema s tim ništa neka nevladina udruga. Nacionalni interes štite tijela javne vlasti, a ne udruge građana.

Tko je glasao

Ono sto me najmanje u 2011.

Ono sto me najmanje u 2011. god zanima je nacionalni interes. Vise me zanima MOJ interes. A moj interes je okljastren PLJACKOM udruzene presvucene HDZ/SDP ex komunisticke ekipe koja je otela moje vlasnistvo nad telefonskom linijom koja me ( ne javnost nego MENE) kostala 2500 Dem kad su to bili solidni novci.
Jos su banditi ( sto je razumljivo jer se presvalcenjem ne gube moralne "kvalitete") imali dovoljno cinizma i drskosti, ponuditi opljackanima otkup dionica?!
To je kao da ti ukradem automobil, a onda ti jeftino ponudim CD player koji sam iscupao iz njega....
Ako se pak to moze opravdati izborom sitnozubana sebi slicnih djeparosa, onda mi je sad interes da onaj dio koji je ostao u tzv javnom vlasnistvu radi sto veci profit, a sto manje se bavi socijalnim problemaima.
Za to su placeni neki drugi.
Opet iz MOG djepa.

Tko je glasao

kabelska?

ponuditi opljackanima otkup dionica?!
a što je sa kabelskom televizijom?
ako imaš pretplatu od npr. b.neta, očekuje li se time
dio vlasništva njihove mreže?
bi li se njihovi pretplatnici osjećali prevareno ako bi
im b.net ponudio dionice na otkup, a ne na poklon?
i ima li neka firma na svijetu gdje postaješ suvlasnik
kupnjom njihove robe ili usluge?

Tko je glasao

no kad kažemo nacionalni

no kad kažemo nacionalni interes (u zakonu se to točno zove državni) tu se i misli na interes korisnika usluga, ali ima još nekih komponenta sigurnosnih itd...

Tko je glasao

kablovska

pitanje: nije li na poslu uvođenja kablovske HT izgubio milijardu kuna?

Tko je glasao

Ne. Nisu ništa izgubili nego

Ne. Nisu ništa izgubili nego nisu investirali ono što su odlukom o dodjeli koncesije morali investirati. Oštećeni su građani RH. Isti igrokaz igraju i sada napisati ću uskoro ozbiljan blog na tu temu.

Tko je glasao

ne kužim

gle, poznato je da takva infrastruktura donosi bolji prijenos informacija te se ne opterećuje primarna TK mreža. ali trebalo je platiti tolike ljude jer su ulice i ceste u Osijeku bile raskopane. moralo se nakon uvođenja sve vratiti u prvobitno stanje i tu je bačen ogroman novac. a stvarno da ne spominjem benefite koji bi građani imali u prijenosu slike i podataka kao i lova od najma takve infrastrukture te daljeg razvoja bilo kakvog bežičnog prijenosa vezanog uz tu infrastrukturu.

Tko je glasao

Nikakva investicija nije niti

Nikakva investicija nije niti započeta. Nikakva. Na prevaru je kupljena nekakva minijaturna kabelska mreža u Čakovcu s ciljem da se ne investira ali da se zadrže prava da nitko drugi ne investira.

Dakle na gornjem linku između ostaloga piše:

Ovakvo stanje s telekomunikacijskim uslugama u Hrvatskoj posljedica je nepoštivanja koncesijskih ugovora i odluka. Do tog nepoštivanja došlo je zbog zloupotreba i protuzakonitih pogodovanja odgovornih osoba. Takvo stanje ima poražavajuće posljedice na konkurentnost našeg gospodarstva.

Uskočki predmet UK-216/07 obiluje dokumentima koji dokazuju slijedeće:

1. U srpnju 1999. godine bilo je provedeno veliko međunarodno javno nadmetanje za širokopojasnu hibridnu svjetlovodno-koaksijalnu mrežu. Iz dokumenta T.4.-15422/99 je jasno da je postojao projekt izgradnje mreže i priključenja 500.000 domaćinstava na širokopojasnu mrežu.

2. Od ponuđača se tražilo da predaju GARANCIJU BANKE na ozbiljnost ponuda i da osiguraju kredit HT-u.

3. 16. rujna 1999. godine uspješno je zaključeno javno nadmetanje, prikupljeno je više ponuda između ostalih ponude na natječaj su predale dvije najače hrvatske telekomunikecijske kompanije Ericsson i Siemens, koje su ispunile uvijete natječaja, predale bankovne grancije i osigurale kredit HT-u.

4. Iz ponude tvrtke Siemens Tender No.ICN/99-050 očito je da je ponuđena najmodernija telekomunikacijska oprema koja je već u 2000. godini trebala građanima omogućiti brzine pristupa internetu od 50Mbps.

U emisiji HTV-a „OTVORENO“ Gašper Gaćina je izjavio da je kao član Uprave HT-a zadužen za internet i nabavu pogodovao DT-u kojem nije bilo u interesu izgraditi širokopijasnu hibridno svjetlovodnu – koaksijalnu mrežu.

Da su imali namjeru ulagati valjda bi sklopili ugovor o nabavi opreme, a ne počeli kopati. Nemam pojma što su kopali po Osijeku, ali nema veze s ovim projektom.

Isti igrokaz su izveli sada. Država se ozbiljno pljačka i dalje i još, Bajić pazi da ne završi u loncu, a Josipović, Josipović će jednog dana završiti gdje i imenjak mu.

Tko je glasao

ignoriranje je glavna taktika

ti si insajder, ja samo znam da me se telekomunikacijama dulje vrijeme reketari i da je ta cifra kroz dulje vrijeme 5 mld kn minimum

Tko je glasao

okreni da zametneš tragove

naravno ulaže se dalje u kupovinu jeftinog poljoprivrednog zemljišta na krku, jeftinu kupnju kina zagreb nakon što se grad odrekao prvokupa, otimačinu pješačke zone što je potpuno prirodno u doživljaju da je naše njihovo....u glavnom raste lova do neslućenih granica...tko bi tome odolio.sssstalno glume ratno stanje, kupuju jeftino i otimaju, prodaju 10 do 50 x skuplje

Tko je glasao

@ppr d čg t žvš?? "Krvnj" Jspvć??

D l j kk mgć sznt, d čg t žvš? Js l ngdj zpsln, k js gdj? mm djm d s t prvtn stržtlj tžtlj (nv džnst?). Kk nvdš strnmsk sm kj s pljčkn d Mdrnć kmpnj, mš vd krtnj nvc, vjrjtn dkz, št t SKK n zpsl št n b dv prd sd sv t, kžš, lpn!?? nk s vrt nrd (krsncm slg hrvtskg Tlkm) sm 50 % pljčkng, j ć bt prv kj ć t prdlžt z dlkvnj!
l d s pssvn ptrćn Jspvćm, js. vjrj, t prn pnvljnj d j Mdrnć nkm svjt prdsjdnk Jspvć, d j tm zštćn, vć vjrjm nrmlnm čttlj mg ć n nrv. Nm, sgrrš d Mdrnć "pkrv" prdsjdnk Jspvć, d zprv sm vg člnstv svjt, n nvdš nkkv drg dkz!?? 734 mljn.. dlj, nslv tvg dnvnk dmh Jspvć, tk nd Mdrnć...Sv pmšljm d s jvm Jspvć d m przn klk j drmn d th 734 mljn, kj mljnčć prsljd mn n knt. Bš b m dbr dšl t lv, h, h..
Znš l d l j Ččć čln spmntg Svjt prdsjdnk?
P št mslš, d Jspvć pkrv Mdrnć, d b pstpk, spr, l pk, š dlj??
kk s dš d th prrčn vsn pljčk?? N snv kjh ndktr?
Bd ljbzn, pkšj m dgvrt n vš vdj pstvljnh ptnj!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Znaš li da li je i Čačić član

Znaš li da li je i Čačić član spomenutog Savjeta predsjednika?

Čačić nije član tog savjeta, niti mi je jasno kako je do ovog zaključka došlo?

Tko je glasao

@mrak Ne zaključak, pitanje!

Lijepo se vidi UPITNIK na kraju rečenice o Čačiću, dakle ne radi se o zaključku nego pitanju!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ili o insinuaciji!?:)

ili o insinuaciji!?:)

Tko je glasao

Ne postoji nikakva opsesija

Ne postoji nikakva opsesija nego iznosim činjenice i upozoravam na opasan problem.
Nemojte komentirati tekstove koje niste niti poročitali.
Neke teme smo raspravili, a ja sam diplomirani inženjer nisam psihijatar da bih vam dalje posvetio pažnju.

Tko je glasao

@ppr dgvr n ptnj?

Kd nmš vjrljvh dgvr n ptnj, nd j njblj skrnt rsprv n prfrn. nč, tkstv čtm pžljv nkk d dčkm nk vjrljv dkz tm kk prdsjdnk Jspvć "pkrv" Mdrnć.
Kd b mj przm stv vj kntkst kk s stv przm Jspvć nslv dnvnk ( nk drg nslv), j bh t tž sgrn sm d bh db sdsk spr. T nkk d shvtš št s čnjnc, št fblrnj, pgtv št j t KLVT, št znč čst gld... Stvrn j zdnj čs d s vd ml rd n nšm prtlm jr n n mg bt "zdv WC- gdj ć svtk pst št m prv pdn n pmt" (Jrgvć M.)
Št s tč pshjtr, m sm vrhnsk, bčk kjm t mžš sm snjt k tvj fntzmgrj pssj n znm d l b n ntrlzrl.
Tm št ns n pkš dgvrt n pstvljn ptnj, pkz s pt nvjrdstjnst, pgtv ndsttk kltr phđnj. l, t j pk njvš tvj prblm d tvj sbn skznc.
Sv dbr, pzdrv

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ne razumijem te

ne razumijem te ljubo!?
mudrinic je u josipovicevom gospodraskom timu, sto je neosporna cinjenica a ne kleveta!?
ta neosporna cinjenica je objektivno polaziste za sumnju koju izrazava papar, jer ako se josipovic odrekao svoja dva savjetnika radi poreznog duga i muljanja sa poljoprivrednim poticajima, zbog cega i dalje uporno zadrzava tog lopova u svom gospodarskom timu?
znas li ti mozda odgovor?

Tko je glasao

@d3

Zt št j prdsjdnk Jspvć lglst! Sgrn sm kd bd, k bd, jdng dn prsd Mdrnć, d ć vrl brz nkn tg bt skljčn z svjt.
k Ppr nm drgh "dkz" kntr Jspvć, zld m v srj nsnrnj Jspvć. nj, k s pgld pžljvj, njgv glvn clj Mdrnć, ng glvn clj drnj j Jspvć! Tlk j bdst nsnrt d Jspvć DNVN pkrv Mdrnć d s nk dlk dns n mg Jspvć...
sm tg, kkv j t prv Tlkm Njmčkj k dzvljv d Mdrnć tlk krd kk Ppr tvrd?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ljubo, mislim da u hrvatskoj

ljubo, mislim da u hrvatskoj jedino sto postoji, postoji drustveni konsenzus oko pitanja funkcioniranja pravne drzave, odnosno bolje receno -njenog nefunkcioniranja!?
sto u takvoj drzavi znaci pojam legalist i cekanje da pravosudje (koje ne funkcionira!) napravi svoje!?
papar je sa pravom ogorcen na josipovica, jer u poziciji kad su kriminalci bliski sa vlasti, policija ni pravosudje u pravilu te kriminalce ne dira.
u drzavi koja nije pravna, takvim potezom se ti kriminalci do daljnjeg amnestiraju od pravosudnog progona.
papar ima insajderske informacije o kriminalu unutar ht-a sto je za pollitiku i vecinu polliticara izuzetno zanimljivo stivo, a ako se netko osjeca oklevetanim njegovim pisanjem..pa barem do "papra" nije tesko doci!?
zasto si ti sebi dao zadatak da branis josipovica kao da se radi o maloumnoj osobi koja se nije u stanju sama izboriti za sebe?
i zasto vrijedjas "papra" kad se u niti jednom dnevniku ti ne spominjes?
ne razumijem zbog cega?
mozda da te josipovic uoci sa koliko truda ga branis!?:)

Tko je glasao

Slažem se s Ljubom. Naslov je

Slažem se s Ljubom. Naslov je prvenstveno senzacionalistički, a potom i manipulativan. Ne bi ga se posramio ni EPH. Nego jedan detalj. Papar kaže u tekstu da se pljačka o kojoj piše ne bi mogla provesti bez debele potpore izvršne vlasti. I onda odmah preskoči na Josipovića. To baš ne ostavlja dojam korektnog zaključivanja, već prije ciljanog podmetanja.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Imaš pravo

preskočio je "oporbu"

Tko je glasao

tako su mi na partijskom

tako su mi na partijskom sastanku rekli da moram pisati.
to je bila tocka dnevnog reda izmedju one o malim komunalnim akcijama i tocke o provedbi akcije besplatnih zdravstvenih pregleda u kvartu.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

hatz : holy = 2 : 1

Pretpostavljam da doktorica filozofije daje idejno oblikovanje. Samo logika koja se podučava na filozofiji pomalo pati od manjka praktične primjene. Bilo bi korisno koristiti matematičku logiku koja nema te nedostatke.
Blaga sugestija da ti dijeliš logične zadatke – onda ne bi bilo ovakvih rupa u logičnom slijedu....naime moguće da bi onda oporba i proradila

Tko je glasao

A da je tako bilo (oporbe koja radi)

ni ovog dnevnika bilo nebi

Tko je glasao

Ma ti podmećeš sam sebi i

Ma ti podmećeš sam sebi i odrekao si se zdravog razuma pristupanjem u jednu od prevarantskih partija. Svejedno je tu gdje si.
Što ti sad opet nije jasno. Nije ti jasno da je prvog radnog dana nakon što je Ivo Josipović objavio sastav svog gospodarskog savjeta odmah napisano rješenje da se obustavlja postupak protiv Mudrinića jer su navodi nerazumljvi?
Je li ti to nije jasno?
Ili ti nije jasno da Josipović ne poštuje Ustav, a ustav moraju svi poštovali?
Ili ti nije jasno da je prvo postupanje DORH-a bilo da se prvo meni pošalje policija i vidi zašto ja pišem spominjem Josipovića i Mudrinića umjesto da me se pita o mojim kaznenim prijavama?

Tko je ovdje manipulator? Sve te činjenice dobro razumiješ, ali partija je partija.

Blago svima koji se slažu s Ljubom. Imaš li svi ugledne psihijatre?

Tko je glasao

meni je jasno da si naljepio

meni je jasno da si naljepio jospipovicevo ime odmah nakon sume, sugerirajuci takvim naslovom a je on te novce zamracio. to je i zlonamjerno i tendencionzno sugeriranje.

takodjer mi je jasno da si rekao da je odgovorna izvrsna vlast, tj josipovic - preskacuci pritom vladu koja cini 95% izvrsne vlasti.

ti misli sto hoces, ali ova prica o tome da je u jednom danu nakon imenovanja, neka institucija slozila odbijenicu po politickoj liniji je bedasta. da bar imamo institucije i birokraciju koje su sposobne u jednom danu nesto napraviti, cak i po diktatu.

je stranka je stranka, ali je i zdrav razum zdrav razum.
a on mi govori da si zlonamjeran i tendenciozan.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

u drzavi koja nije pravna (a

u drzavi koja nije pravna (a hrvatska to svakako nije!) nisu potrebni nikakvi "diktati" da se ljude bliske vlasti ne dira, jer se to samo po sebi podrazumjeva.

Tko je glasao

Tko zlonamjerno i tendeciozno

Tko zlonamjerno i tendeciozno sugerira:

1. ništa se tu ne sugerira samo se iznose činjenice
2. u tekstu je dan link na izvod iz kaznene prijave pa se tamo jano vidi tko je i kada zamračio 734 milijuna kuna
3. tko i kako štiti Ivicu Mudrinića ili Balkansku Telekom Mafiju sam već više puta pisao i spominjao vladu kad je to i do kad radila s jasnim argumentima http://pollitika.com/posteno-sudenje-za-ivu-josipovica-drugi-dio
4. taj tekst si komentirao, valjda nakon čitanja
5. nisu sposobne institucije to u jednom danu napraviti, ali mafija u institucijama jest. Oni su malo bolje organizirani.
6. ovaj blog je samo informacija o novostima koje su se dogodile tog dana a uskoro ide novi blog u kojem će biti novih informacija

Tko je glasao

@edi 3 Sumnja??

Mudrinić nije osobni savjetnik Josipovića, nego je po dužnosti, kao čovjek broj jedan moćne kompanije, član tog famoznog savjeta. Papar neprekidno plasira tezu da je time Josipović pokrio i pokriva, velike pljačke...i doziva više suđenje Josipoviću nego Mudriniću.
Ne znam što je tebi da ne vidiš da samo serijom naslova svojih tekstova Papar teško optužuje Josipovića, bez ijednog čvrstog dokaza. Osim toga, pristojno sam Papru postavio nekoliko pitanja na koja nije odgovorio, nego drsko vrijeđa...
U ovoj zemlji svatko svakome može nalijepiti optužbe, a da za to nitko ne odgovara, ili malo njih...neki novinar primjerice.
Primjer s Mesićem je još bolji primjer. Nije mi nešto posebno simpatičan, ali u nekoliko dana stvorena je atmosfera linča. I ne istražuju se okolnosti najmanje 400 ubojstava nakon Oluje (za 200 su otvorene istrage), nego Kosorica nalaže istragu tko je dao transkripte Haagu...Baš providan trik "đavoljeve učenice"!
Psihologija gomile je na djelu, ne psihologija zdravih pojedinaca. retrogradna svijest je na djelu, ne okretanje budućnosti.. Edi moj ovo je sumrak Hrvatske...mislim da je anarhija koja sada vlada, samo korak do katastrofe!
Ljubo R. Weiss (nisam anonimac!!)

Tko je glasao

Ma kakav anonimac, da je na

Ma kakav anonimac, da je na kineskom svi bi prepoznali tko je to napisao.

Tko je glasao

@papar Prepoznavanje?

A kada se radi o tebi, dovoljno je pročitati samo naslov dnevnika! Opsesija, rekli bi psiholozi i psihijatri. I da mi je znati, tko je potiče?? Ajd da malo maštamo, kao što i sam povremeno radiš: otkako je lobi koji je stajao iza Bandića doživio poraz, lobi ne miruje. Josipoviću se ne može oprostiti pobjeda na izborima, predmnijevam.
I pitam se, kakvi su to kontrolni mehanizmi u Njemačkoj, ako bi vodstvo firme u Njemačkoj dozvolilo ovakve krađe u Hrvatskoj?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo,

ti kao da si član istarskog "lobbyja"! opće je poznato da se oni kroz ovu kratku povijest od 20 g. vezuju za predsjednike! neki od njih drže i Min. financija!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci