Tagovi

402

"Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao".

Navodno je ovaj citat izrečen u TvKalendaru postao pravi skandal. HRT se ispričava, saborski zastupnici traže stanke u Saboru, udruge traže ostavke...itd....Međutim, pravi skandal je što je to uopće postalo skandal.
Naime, navedeni citat je istinit.

1. "Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa" - je li samo zbog toga ili je još štogod bilo upleteno u slučaj, ubojice obitelji Zec su ispitane i sve priznale bez prisustva svojeg odvjetnika. Kad je kompletan slučaj pao na sudu, oni su izašli iz zatvora slobodni kao ptice na grani. Bar nam se čini. Zakonski, za taj slučaj ih se nije moglo više suditi. O, da, bili su oni u zatvoru i poslije toga, za sasvim druge slučajeve, ali za ovaj ne.

2. "nanijela je veliku štetu Hrvatskoj." - naravno da jest. Tadašnja vlast, a ni Hrvatska danas, još se nije oslobodila tereta tog zločina. Ondašnja vlast je optuživana kao izravno uključena u zločin. Naposljetku, ubojice su bili iz sastava pričuvne policije, njihov nekadašnji zapovjednik je bio tadašnji pomoćnik MUP-a. Dovoljno podataka da nam da misliti. Današnja Hrvatska je i dalje proganjana, mentalno i moralno, malenom curicom koja je ubijena ni kriva ni dužna. U slobodnom Zagrebu. Kažu neki da je postala simbol. I sad je svako malo spomenu.

3. "Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao." - slučaj je definitvno tragičan. Ubijeni su otac, majka i 13godišnja kći. I bačeni na smetlište. Medijski predimenzioniran? Definitivno. Od sve djece ubijene u ratu mi znamo samo za Aleksandru Zec. Pišu se članci, napisana je knjiga, napravljen film, napravljena kazališna predstava.

Kažu neki da je u Domovinskom ratu, samo na hrvatskoj strani ubijeno 402 djece. Kladim se da nikad niste čuli za Darija i Tomislava Jurića? Možda neki od vas i jesu. To su dvojica dječaka koji su ubijeni u selu Kostrići, 15.11.1991. godine. Selo Kostrići se nalazilo u blizini Hrvatske Kostajnice, točnije 50tak kilometara od rodnog mjesta Aleksandrinog oca, i u trenutku zločina bilo je pod okupacijom. Za zločin se "terete" pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a tzv. RSK.

Darijo i Tomislav su bili braća. Dario je imao 4 (četiri), a Tomislav 2(dvije) godine starosti. Ubijeni su ni krivi ni dužni. Nisu ubijeni od granate, slučajno ili kao tzv. "kolateralna žrtva". Ubijeni su prilikom akcije "čišćenja" terena i to dok su bili "zarobljeni". Skupa sa svojom majkom, Verom (32). To je bila čista, hladnokrvna egzekucija. Male djece. Ni jedan ni drugi nisu znali što se događa, ali kladim se da su osjećali strah. Tomislav se usro od straha. Još je pelene nosio. Nije znao zašto ga je strah, ali mala djeca osjećaju tuđe osjećaje. I on je osjetio strah kod svoje majke i svojih rođaka. Da, uz njih je bila i sva njihova rodbina, svi seljani, njih 12tak. Tate nije bilo.Svi koji su tu bili drhtali su od straha. I svi su pobijeni. Jer svi bijahu ustaše.
Dario nije mogao utješiti brata. Jer je i njega bilo strah. On je već dosta toga mogao i govoriti, Tomislav je spominjao samo neke riječi: "mama", "tata", "baka", "djed", "vau-vau"....

Njihov otac, Zlatko, nije bio tu te noći. Došao je idući dan i pronašao spaljeno selo, a svoju ženu i djecu pobijene. Ne želim dalje zamišljati. Zato jer je teško. Ostavljam čitatelju na volju. Kako se Zlatko osjećao, što je mislio, kojim se riječima izražavao...to ne znam. Ono što znam je da je otišao prijaviti zločin. Miliciji tzv. SAO Krajine. I tako su ubili i njega.

U Kostrićima je ubijeno 16 ljudi. Zločin je istražen, dokumentiran. Od strane, pogađate, MUP-a tzv. Krajine. Ubojice se znaju, dokumentacija postoji u našem DORHu. Zarobljena u Oluji. Ubojice nisu kažnjene, ni privedene. Njima u ovih 25 godina sudi jedino vlastita savjest. Ljudska pravda njih nije nimalo dotakla.

Mene je najviše dotakla smrt djece. Male djece. Donedavno nisam ni znao za ovaj zločin. Bio mi je potpuno nepoznat. Imena Darija i Tomislava Jurića meni ništa nisu značila. Znao sam da su djeca ginula u Domovinskom ratu, znao sam za Aleksandru Zec, čuo za čitav slučaj i o njemu čitao u medijima. O Dariju i Tomislavu Juriću nitko nije pisao. Nitko nikad nije rekao ni riječ. Wikipedia navodi da je medijska pokrivenost ovog zločina bila skoro nikakva. 2006. g. jedino je emisija "Istraga" imala epizodu "Kad komšije svrate" u kojoj se govorilo o ovom zločinu. Nitko više. Nikad. Nešto se spominje u zadnjih par godina, a ove godine je pokrenut i nekakav postupak protiv desetorice osumnjičenih. Kako će to završiti možda ćemo i vidjeti. Tko zna kada.

Kažu jedni da je Aleksandra Zec simbol pobijene djece. Njen slučaj je sličan slučaju u Kostrićima. Ubojice ni u jednom slučaju nisu odgovarale. Kad malo bolje razmislim, sličan je svim ostalim slučajevima ubijene djece. Naime, nitko nikad nije odgovarao za te zločine.

Pa u čemu je problem oko TVKalendara? Rečeno je nešto lažno? Neistina? Ili je Aleksandra Zec postala svetinja, a ostalu djecu možemo zaboraviti?

Ne znam odgovore na ova pitanja. Ono što znam je da je to bolesna situacija. Zaboravili smo žrtve, zaboravili smo djecu. I to toliko da se ni ne trudimo naći njihove ubojice. Nikoga kazniti. I šutimo čitavo vrijeme. Laž postaje nedodirljiva, a istina nam je negdje u kutu. Šuti i ne puštamo ju da se javi.

Ubijamo li tu djecu i po drugi puta?
Koristimo li danas jednu ubijenu djevojčicu kao alibi da možemo zaboraviti sve druge?

Komentari

Nikolina Fabac je imala 8

Nikolina Fabac je imala 8 (osam) godina kad je ubijena. Njena sestra Željka je ima 14 godina. Obje su išle u osnovnu školu. Darko Dvorneković je imao 10 godina, također osnovnoškolac. Svo troje su ubijeni i zapaljeni. Skupa sa još 12 Hrvata, njihovih roditelja, rodbine i susjeda. Zločin je počinjen na današnji dan, 11.12.1991. godine u selu Gornje Jame. To vam je blizu Gline.
Za zločin se tereti srpska postrojba "Šiltovi". Jednostavno su došli u selo, okupili preostale stanovnike (koji su ranije dobili jamstvo od nekih srpskih vođa da im se ništa neće dogoditi) i strpali ih u jednu sobicu u jednoj kući.
Možete misliti ili zamisliti kako su se ova djeca osjećala. A njihovi roditelji? Pa bake i djedovi? Tu su bile čitave obitelji, nekoliko generacija u jednoj sobici, prepušteni na milost i nemilost nekakvim "ljudima". Što su ti "ljudi" uopće mislili? Jesu li oni uopće nešto mislili o tome što će napraviti s ovim bespomoćnim ljudima?
Je li se tko od njih usprotivio?
Dok su raspravljali što napraviti, jedan Srbin, čovjek dovoljno jak da krene protiv struje, rekao je NE. Nije bio njihov već domaći čovjek, Gojko Pavlović. Rekao je da ti ljudi nisu nikome ništa loše napravili, nisu ništa krivi, da među njima ima djece, da....valjda je njima postao dosadan sa svojom pričom. Pa je pao kao prva žrtva. Ubili su ga.
Jesu li poslije ubili i ove Hrvate, ustaše, ili su ih samo spalili skupa s kućom, nije mi poznato.
Gojko je bar nešto pokušao napraviti. Izgubio je glavu.
16 žrtava i ni jedan krivac. Ni istraga. A neki koji bi mogli dati odgovore na pitanja žive još uvijek i u Hrvatskoj i u Srbiji.

25 godina je prošlo, a mi smo institucionalno tamo gdje smo i bili dan poslije zločina.

Tko je glasao

Gordan Lederer

Ubojica Gordana Lederera Milan Zorić je u odsutnosti osuđen na Županijskom sudu u Sisku 1999. godine. Na njegovu žalbu Vrhovni sud Republike Hrvatske je 18. rujna 2002. godine odbacio optužbu jer je Vojni sud u Zagrebu u ovom postupku obustavio kazneni postupak zbog primjene Zakona o općem oprostu.

Tko je glasao

mi vs oni

Problem je što smo ovaj zločin napravili MI. Hrvati u Hrvatskoj. I MI ga nismo riješili.
Četnici su dno. Mi nsmo. HV nije. Usporedba koja počinje sa: A gle što su radili četnici je bezveze. Neću da mi netko uspoređuje četnike sa nama. Rsk sa hrvatskom.
Za nas hoću više standarde.
A sve svu tu djecoubojicu, ne znam, jebote, ne znam kako uopće...

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Ovo nije usporedba tipa gle

Ovo nije usporedba tipa gle što smo mi a gle njih.
Pročitaj malo bolje i shvati da se radi samo o nama. I to ne ono "gle što smo mi napravili", nego "gle što mi nismo napravili".

Tko je glasao

Ne, nisi dobro shvatio

Ne radi se o uspoređivanju tko je gori ili što su oni nama uradili, zločin je zločin.

Problem je što se o samo jednom zločinu priča već 25 godina i nitko pa ni ti ne možeš reči da se uz tu priču ne poteže kako smo mi loši ljudi, a ne možeš poreći ni da uz tu priču ide ono o Srbima kao žrtvama. I tako 25 godina fukare na jutarnjem ili indexu i tako nekim gnjus portalima stalno lupaju naslove Hrvati su nikakvi.

A istine radi Aleksandra je i pola Hrvatica, pa onda imamo i 402 djeteta ubijena od Srba al to se ne talasa i ne govori se kakav ste vi to Srbi narod pička vama materina zasrana, al se nama stalno govori, kužiš?

A gle kad ja nešto napišem isto o ubijenom djetetu onda opet vilama i sjekirama nasrću i na mene i na malog anđela Vericu, pogledaj koje su životinje dale minus i opet pomogli ubojicama Verice Nikšić koliko mogu da je još malo muče.

Zločin je zločin, ja iz dna duše prezirem ubojice i nadam se da će ih Bog kazniti ako neće šugavo pravosuđe, Aleksandru sam oplakao isto kao i Vericu, preteško je to, ali zašto nema Verice u Documenti, zašto nema devetogodišnjeg Ivice kojega je avion JNA na plaži u Karlobagu ubio, zašto nema 4 i 6 godina stare braće Darija i Tomislava za koje sam ja jučer i danas čuo, a koliko je još djece pobijeno, zašto se o njima ne smije pričati i govoriti tko ih je ubio, zašto?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Jedna stvar je

Jedna stvar je institualizirano ubojstvo a druga sva ostala. Obzirom da sve oko slucaja Zec spada u prvo, da je mjesto dogadaja daleko od ratnih zbivanja ocigledno je da spada u prvo, te da ga to izdvaja iz gomile krvavih ratnih slucajeva.

To sto do danas mnoga ubojstva nisu procesuirana je velik problem drzave u kojoj zivimo no svakako je veci onaj u kojima je evidentno da su institucije i pojedinci s vrha vrlo vjerojatno upletene na los nacin u sam dogadaj i njegovo zataskavanje kasnije.
Trebalo bi ti biti jasno u cemu je razlika jednako kao sto bi svima trebalo biti jasno da su nerazjasnjena ubojstva tj. Neprocesuiranja slucajeva koje nabrajas upravo posljedica prvog slucaja

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pokolj koji sam ja opisao

Pokolj koji sam ja opisao dogodio se također daleko od ratnih zbivanja, doduše na okupiranom teritoriju, ali ratna zbivanja su bila daleko.
Je li ubojstvo obitelji Zec insitucionalizirano na način da su institucije ili netko visoko u tim institucijama naredili zločin, je jedno pitanje koje vjerojatno nikad neće dobiti odgovor. Ali ono što jest institucionalizirano je nekažnjavanje. A to vidimo da je isto i kod Zečevih i kod Jurićevih i kod stotina druge djece. Ubojice Daria i Tomislava Jurića nisu kažnjene. Mada postoje dokumenti i dokazi. Ubojice Aleksandre također nisu kažnjeni. Mada su sve priznali.
Jesu li institucije i pojedinci iz državnog vrha upletene u zločine zataškavanja i nečinjenja? Vjerojatno jesu, jer da nisu valjda bi nekog i kaznili.
I da, čim nismo na prvu loptu reagirali žestoko, sve ostalo nam se vratilo. Je li trebalo poštivati proceduru u slučaju Zec? To je pitanje za pravnike i stručnjake za ljudska prava, ali ja znam kako bih.

I mala opaska....ovdje govorimo o stvarno krvavim zločinima. Nije to ono napio se pa zapalio par kuća i minirao crkvu.

Tko je glasao

Kad kazem upletene, ne misim

Kad kazem upletene, ne misim samo na narucivanje ..
Sto je najbolje ti u komentaru cak navodis rasplet dogadanja a da i dalje ne vidis razliku
I to razliku izmedu nekoliko pojmova, napr. Neprocesuiranje i zataskavanje ili institualizirano narucivanje s ciljem u podrucju potpuno pod kontrolom hrvatskih vlasti i dogadanja u okupiranom podrucju
Da nije bilo prvog, od pocetka do odlikovanja bilo bi i sveopceg procesuiranja. No dok drzava sama ne smatra svoje aktivnosti kriminalnim kako ocekivati da slicne aktivnosti drugih procesuira? Da li bi time priznala gresku? Sama greska i priznanje danas mi se cini puno manji problem od onog sto se valja u pozadini, zastiti upletenih. I to je problem, danas veci nego onda jer jos uvijek mnogima nije jasna razlika, uzrok i posljedica. A posljedica je grozna i proteze se na sve pore danasnjeg zivota, od krada, pronevjera, tajkunizacije, pogodovanja, nefunkcionalne policije, nedodirljivih politicara, loseg sudstva.. cak mozemo i sramotno sudenje Horvatincicu i Sanaderu i svim slicnima smatrati posljedicom upravo ovakvog ponasanja drzave u jednom od prvih javno poznatih instualiziranih zlocina

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ja niti ne smatram da je bilo

Ja niti ne smatram da je bilo koje od rih ubojstava nafučeno od države. Ali poznate ubojice su od drzave zasticene. Jer nema sankcija. Neki sudionici nekaznjenih zlocina participiraju u lokalnim ili državnim razinama vlasti. Pogledaj SDSS. Ali nitko ih ne istrazuje, nitko ne pita ništa. Čak ni na današnju obljetnicu pokolja u Gornjim Jamama. Troje djece je ubijeno i spaljeno. I sto sad? Pojeo vuk magare.
Nema veze sto su se zločini dogodili na okupiranim područjima. Kazniti se mogu danas....ali ne.

Tko je glasao

Lajanje, pas Medo i Pernar

Vidi sreco, procitaj jos jednom gornji komentar .. naime, u njemu ti je odgovor zasto nema procesuiranja koji uporno ne zelis procitati. Jest da je istina porazna, no takav je zivot u ovim krajevima. Cini mi se pametnije biti svjestan toga nego uporno zatvarati oci.
Kako mi se cini u ovoj drzavi moguce je u posebno brzim procesima goniti, cak i krivicno, jedino psa Medu i Pernara zbog malog grafita.
Preglasno i nezadrzivo laju a nemaju kuma u NO drzave..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zašto ignorirati i slučaj Vesne Pusić kad kad joj je Sapunar

donio punu crnu vreću kuna i stavio na stol, po njegovom svjedočenju bilo je samo u toj vreći milijun kuna, pa isto nisi dodala SDP-ovo odbijanje predavanja izvješća o radu, misteriozno se i smrtonosno svake godine razboli tajnica pa su radije plaćali po 5 milijuna kuna kazne samo da se ne sazna da su potpuno isti ko Sanader, POTPUNO ISTI, a onda se još i gazda Milanović naljutio pa rekao da će taj zakon o izvješćima promijeniti, i promijenio ga. Dakle, ne branim Sanadera koji je 100% lopina, ali ako su Sanader i HDZ lopine onda su to potpuno jednako i SDP i HNS ili SDSS koji upravo sada suspendira zakone i odbija predati zakonski propisane izvještaje. Ali sve ovo ne smeta da samo HDZ proglašavaju lopinama, što oni jesu, ali ništa više od ostalog crnog i kriminalnog političkog podzemlja.

Opet i po tisućiti put, licemjer biti je nedostatak karaktera, slabog obrazovanja, nižeg stanja svijesti, pomanjkanja ljudskosti, kućnog odgoja, bla, bla, bla...

Ne znam što ti znači "instualiziranih zličina", ali znam da država nije ništa "instualizirala" i da je to lako dokazati i dokazano već tisuću puta. A vi i dalje radite predstave i mjuzikle od smrti male nesretne djevojčice koja je direktna žrtva pohlepe svoga oca koji je mijenjao dinare za marke u vrećama i na kamione koji su direktno iz tiskare u Beogradu stizali njemu i koji je financirao pokretanje četničkog pokreta i spirale klanja u kojoj je jedna od prvih žrtava bilo i njegovo dijete. Ne pitate se vi lopine zašto je to jedini slučaj ubojstva djeteta sa pola srpske krvi, jer majka je Hrvatica, to znamo, zar ne? Ne pitate se tko je i zašto pobio hrvatsku djecu, ne pitate se koliko je u svijetu ubijeno djece mafijaša, a nitko takva zlodjela nije pripisivao državi u kojoj se to dogodilo, mada država donekle i jest kriva, ako ništa drugo onda zbog toga jer ne može naći način da iskorijeni mafiju i zločin.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pa onda 402 puta, ajde molim te ne lupetaj

Ubojstvo Aleksandre Zec nije nikakvo institualizirano ubijstvo. Zec je prao novac u vrećama i djelio četničkom pokretu, a bogami i HDZ-u, ako nisi znala. Taj je novac dolazio direkt iz Beograda tek štampan, usput je s onima koji ih pobiše imao poslove i dealove i tu je nešto krenulo ukrivo, ostalo je povijest. Glupost je državu u to uplitati, osim što možemo svi napadati predsjednika što nije naredio da se ove pobije, a onda bismo to opet prikazivali kao bio je ubojica diktator. Institucije nisu onda radile posao, ne rade ni danas, zašto, to je pitanje za odsjeke filozofije, sociologije, psihologije potpomognute pravnim i teološkim fakultetom, hoću reći to je nekakvo neobjašnjivo zlo u pitanju, to zlo nije mogao rješiti pokojni predsjednik u ratu, ali nije također nitko riješio ni u miru već 20 godina. O čemu se radi ja ne zanm, ali sam siguran da igru vode stare i nakazne komunističke strukture i da su one kočnica svakom napretku Hrvatske. Mi smo u limbu iz razloga što ne možemo otresti nakazu sa grbače, udbaško-komunističku nakazu koja nas uporno vuče u ponore i magle.

Nisu Hrvati krivi za ovo zlo, bar ne u onom smislu u kojem se napada "rvate", rvatine", "domoljube", ovo su stara djeca jezivih i sami jezivi sluge Baala i ostalih podzemnih božanstava. Lustracija bi nas oslobodila, ali potpuna, sve novo pa što bude, a gore od ovoga ne može sigurno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Lešinari i hijenaši i dalje glođu kosti A. Zec

Ubojstvo Aleksandre Zec nije nikakvo institualizirano ubijstvo. Zec je prao novac u vrećama i djelio četničkom pokretu, a bogami i HDZ-u, ako nisi znala. Taj je novac dolazio direkt iz Beograda tek štampan, usput je s onima koji ih pobiše imao poslove i dealove i tu je nešto krenulo ukrivo, ostalo je povijest. Glupost je državu u to uplitati, osim što možemo svi napadati predsjednika što nije naredio da se ove pobije, a onda bismo to opet prikazivali kao bio je ubojica diktator. Institucije nisu onda radile posao, ne rade ni danas, zašto, to je pitanje za odsjeke filozofije, sociologije, psihologije potpomognute pravnim i teološkim fakultetom, hoću reći to je nekakvo neobjašnjivo zlo u pitanju, to zlo nije mogao rješiti pokojni predsjednik u ratu, ali nije također nitko riješio ni u miru već 20 godina. O čemu se radi ja ne zanm, ali sam siguran da igru vode stare i nakazne komunističke strukture i da su one kočnica svakom napretku Hrvatske. Mi smo u limbu iz razloga što ne možemo otresti nakazu sa grbače, udbaško-komunističku nakazu koja nas uporno vuče u ponore i magle./strong>

Nisu Hrvati krivi za ovo zlo, bar ne u onom smislu u kojem se napada "rvate", rvatine", "domoljube", ovo su stara djeca jezivih i sami jezivi sluge Baala i ostalih podzemnih božanstava. Lustracija bi nas oslobodila, ali potpuna, sve novo pa što bude, a gore od ovoga ne može sigurno

Kratko, jezgrovito, istinito, savršeno objašnjeno i razotkrivajuće.

i svojim lažima velikosrbi i nekrofilni jugoslaveni bi Hrvaticu A. Zec pretvarali i zatvaali u novi velikosrpski Jasenovac, sazdan od monstruoznih laži, podmetanja, podmuklosti, prijevare, žrtvarenja, mrtvarenja i neopisivog smrada njihove zle utrobe koju izvrću preko medija u ogromnim količinama, ne bi li zasuli ovu istinu koju je Laganini prosuokao biserje pred pred svinje -koje navaljuju trpati i dalje svoje bljutave laži o hrvatskom prvom predsjedniku , dr. F. Tuđmanu i Hrvatskoj. Oni nameću RH da je ratu trebala, morala, ono što nitko na svijetu nije mogao, a niti može, niti će moći: u ratu kontrolirati. Da se ne zavaravamo to i danas ne može niti jedno društvo društvo, čak niti u miru.Nijemci u misu nisu u stanju svlej djevojke zaštititi od migranata, koji ih ubijaju i siluju.

I što je još nevjerojatnije od tih traženja osiguranja svetačkog društva u RH u ratnim zbivanjima je da upravo ti koji to traže jednome od najgorih svjetskih ubojica, i žena i djece, i manje djece od A. Zec, djece u utrobama svojih nedužnih majki, Titu, baš oni peru ruke od krvi preko 140 000 Hrvata. To mogu samo moralne nakaze, pokjvarene , lažljive, neljudske , monstruozne osobe, pa nije čudo da ustrajno glođu našu malu Hrvaticu A. Zec, čiji su ujaci (nitko se od pollitičara nije bunio, niti je opovrgnuo Laganinijeve navode da joj je majka Hrvatica, jedan ujak bio u Tigrovima, a drugi također u HV-u) branili Aleksandrinu domovinu Hrvatsku.

Pusići, Tršelićke i ostali vampiri , i osobno dvostruki četnički brat- koji se kao političar nikada nije ispričao za zlodjela svoje braće i svoga pobunjenog naroda i dalje muče našu Aleksandru, povlače je po blatu svojih duša, a njen narod, narod njene majke i ujaka , stalno mažu njenom krvlju,iako su je upravo oni ubili svojom pobunom protiv RH.
Oni kljucaju, sišu, ližu njenu krv i svojim ustima ,koje smrde od lešinarenja na njenom tijelu izriču tone laži i muče njenu dušu tim lažima. Zato je dužnost Hrvata političara , zaštititi je poslije smrti , ako nije bilo moguće prije , od tih vampira, koji joj ne daju mira i spokoja

Tko je glasao

Zašto bi se bunili? Marijana rođena Mesić, supruga Mihajla Zeca

Hrvatica je iz Stajnice pored Brinja, braća su joj (Aleksandrini ujaci) bili branitelji, jedan u prvoj brigadi Tigrovima, drugi policajac, a i danas je policajac u Lapcu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Komentar je namjenjen

Komentar je namjenjen @weteranu, ne tebi
Isprike zbog nenavodenja nika

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dobro, a ja ne smijem na to odgovoriti jer

1. Sam Hrvat
2. Volim Hrvatsku
3. Zgodan sam i lijep
4. Nemam Bemwejić
5. Ne volim licemjere
6. Zalažem se za iste kriterije za sve
7. Ne pijem i ne pušim
8. Smrde mi noge
9. Ne drogiram se kao neki antife i ne spominjem pseća crijeva pa nisam dio kruga povjerenja

Molim zaokružite točan odgovor ili više točnih odgovora, ako mislite da ih ima.

Hvala.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaboravih

Uz to što nije navedeno kome se obraćate, uvažena zborištarko, odgovor je ispod moga komentara kao odgovor na moj komentar, pa me i to dodatno zbunilo. Isprike i trudit ću se zapamtiti da se ne petljam kad me nitko ništa ne pita.

Moj duboki naklon...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zločin

Iskreno mi nije jasno kako zločin nad obitelji Zec može biti predimenzioniran, medijski ili bilo kako drukčije, isto kao što mi nije jasno zašto tebi nije strašno kad netko tu strahotu pokušava utrpati u paket s drugim strahotama i time cijelu priču relativizirati.

Prilog na HTV-u je ispod svakog nivoa ljudskosti i odvratan je prema nesretnoj obitelji Zec isto kao što je odvratan prema svim ostalim žrtvama koje su u tom prilogu besramno korištena da bi se umanjila i u krajnosti zasjenila gadarija merčepovaca.

Vjerujem da ne treba biti posebno pametan da se shvati na što je taj odvratni prilog ciljao i meni je to apsolutno strašno.

leddevet

Tko je glasao

Nije ti jasno? Ajde malo ću

Nije ti jasno?
Ajde malo ću ti POKUŠATI UKRATKO objasniti.
Čuo si za Aleksandru Zec? Po tom slučaju je napisana knjiga, Ovce od gipsa, po knjizi snimljen film, Svjedoci ili tako nekako (odličan film, knjigu nisam čita), napravljena kazališna predstava (Frljić), napisana gomila članaka.
Za Darija i Tomislava Jurića nitko od nas nije ni čuo. Nisam ni ja do prije mjesec dana i to sasvim slučajno.

Toliko o predimenzioniranosti.
Prilog u TVKalendaru je pokušao objektivno sagledati slučaj kao i posljedice koje ima danas na društvo u Hrvatskoj. Da je prilog bio u pravu, pokazale su i same reakcije na prilog.
Što više reći.

Tko je glasao

Predimenzioniranost

Tvoje obrazloženje ima sintagmu da je nešto tako jer je to tako i utoliko nisi obrazložio apsolutno ništa.

Dakle, da najprije krenemo od samog pojma predimenzioniranost što je relativan pojam i koji implicira da je nešto što je u direktnoj vezi zanemareno. Znači direktna veza je tu važna i o predimenzioniranosti bi se moglo govoriti isključivo u slučaju da se zanemario bilo koji drugi zločin zato što se pričalo o zločinu nad obitelji Zec, a to prema mojim saznanjima nije slučaj.

Zločin koji ti navodiš je strašan, no to što nitko o tome nema pojma nema nikakve veze s zločinom nad obitelji Zec, a zašto se o tome ne govori je pitanje koje treba uputiti prvenstveno onima koji bi taj zločin, kao i mnoge druge zločine, trebalo procesuirati i tu bi oštra kritika bila više nego opravdana.

Ovo kako je priču upakirao HTV, a za njima i ti, je standardni princip gdje se ništa ne može riješiti jer uvijek postoji neki veći problem, eto od jedne obitelji puno je strašnije 402 ubijene djece, a još strašnije od toga je ono što radi Boko Haram ili ISIL ili netko peti. Dakle logika je iskrivljena i besmislena, a u konkretnom slučaju odvratna.

Nadalje, ovo što se desilo na HTV-u je tipičan primjer pokušaja relativizacije i prekrajanja povijesti što je nažalost praksa koja nikako da prestane u ovim krajevima. Svakako onaj kreten što je upotrijebio u TV kalendaru pojam predimenziniranost ili nema pojma što taj pojam znači i onda mu nije mjesto na televiziji ili točno zna što to znači i onda mu nije mjesto na televiziji koja bi trebala biti javna i utoliko objektivna.

leddevet

Tko je glasao

Žrtvarenje preko stadija lešinarenja, do stadija hijena-šenja

Velikosrpsko žrtvarenje nad sudbinom ubijene Hrvatice A. Zec je stvarno perverzno i od lešinarenja došlo je do stadija hijena-šenja!

Tko je glasao

Da, al idiotu reći da je idiot je isto kao da

hijeni rečeš da je hijena.

Bože, oprosti mi što uspoređujem plemenite hijene sa idiotima.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

idiotu reći idiot...

... je otprilike kao da Laganiniju kažeš da je Budha

Tko je glasao

Kaj je Corto, jesi izašao iz ormara i uznevjereno

gledaš oko sebe hoćeš si pronaći srodnog muškarčića za budućnost? Ha maleni?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Evo teksta o Verici Nikšić, jednoj od 402 na dnevno.hr

http://www.dnevno.hr/domovina/ja-sam-verica-srbi-su-me-ubili-kad-sam-ima...

POTRESNO:
‘JA SAM VERICA, Srbi su me ubili kad sam imala 13 godina zato što sam Hrvatica’
Autor: T. BudakČetvrtak, 08. Prosinac 2016. u 20:59
"Nisam više osjećala strah, ništa više nisam osjećala, znala sam da odlazim i tugu zbog svih tih ljudi koji su oko mene jaukali i umirali i shvatila sam da idemo sa ovog zlog mjesta od ovih zlih ljudi, kod dragoga Boga. Sve je oko mene nestajalo, osjetila sam ljubav…"

Iznimno potresan članak o ispovijesti mrtve, hrvatske djevojčice Verice ubijene u Širokoj kuli, osvanuo je na portalu Hrvatsko nebo. Priču donosimo u cijelosti:

“Bila sam mala zaigrana djevojčica, voljela sam se igrati i ići u školu, voljela sam svoju mamu, tatu i sestru, voljela sam život, imala sam 13 godina i maštala o budućnosti…

Onda su jednoga dana počeli stavljati nekakve barikade pa nismo nikuda smjeli, nismo mogli ni u školu, a počeli su nas i napadati naši susjedi koji su počeli puštati dugačke brade. Onda, jednoga dana, počeo je rat i ubijanje ljudi koje su oni zvali ustaše, a mama Hrvati, ja nisam znala što to znači Hrvati, Srbi ili ustaše, meni je samo bilo do igranja. Više se nikad nisam igrala.

A naši susjedi svaki su dan pucali minobacačima po Perušiću, Ličkom Osiku i okolnim mjestima, buka je bila neizdrživa, mina je bilo jako puno jer je blizu nas bila tvornica mina pa su neprekidno pucali to je znalo trajati satima i tako svaki dan, jako sam se bojala jer su povremeno pucali iz pušaka i po našoj kući pa nikad nismo smjeli stajati pokraj prozora, jer se nikad nije znalo kad će zapucati. Mama mi je rekla da to oni nas samo malo straše, bilo mi je malo čudno da nas malo straše tako da jedva preživimo kad nas “malo straše, al’ valjda mama zna. Ili me samo tješi?

Ubrzo su počeli nestajati ljudi koje su oni zvali ustašama, pitala sam mamu što je to ustaša? Mama mi je odgovorila da oni kad hoće ubiti nekoga Hrvata samo kažu da je ustaša i ubiju ga kao psa. Pitala sam da li samo muške ubijaju, da li ubijaju stare i žene? Mama je rekla da nema veze koliko tko godina ima i da li je muško ili žensko kad ga proglase ustašom. Ja to nisam razumjela. Onda sam pitala mamu “A djeca, da li sam ja ustaša, hoće li i mene ubiti?” Mama više nije mogla govoriti i samo me je grlila i plakala. A ja sam razmišljala ‘Što ako sam ja taj ustaša, ubit će me.’

Taj dan nisam ništa jela, nisam mogla, samo sam razmišljala ‘što ako sam ja ustaša?’ Drugi dan sam opet pitala mamu kako oni znaju tko je ustaša? I što je to ustaša? Vidi li se to na nekome kad je ustaša? Bilo me strah da negdje na meni nema neki znak da sam ustaša?

Mama mi je rekla “ludice mala, nema ništa na tebi što je znak da si ustaša, ti si prekrasna mala djevojčica, ali…?”, “Ali što mama?” Mama se opet počela tresti…. “Ma daj, reci mi što ali? Zar ipak ima nešto zbog čega će me oni proglasiti ustašom i ubiti?”

“Ima, ma ne, ne mislim da će te ubiti, nego ima nešto… oni svakog Hrvata, a ponekad i Srbina, kojega žele ubiti proglase ustašom, ali ne vjerujem da će tebe ubiti, pa ti si moja slatka mala curica koja nikome ništa nije napravila.” Malo me to smirilo, pa sam pitala “A ti mama, jesi ti nekome nešto napravila?” “Nisam zlato.” Rekla je mama. “A striček Petar, teta Marija, baka Kate, jesu oni nešto napravili kad su ih ubili?” Mama se opet počela tresti i znala sam da sam pretjerala.

“Oprosti mama, neću te više pitati ako ne želiš o tome pričati.” Ma nije to zlato moje malo, nego mi bude teško, ali evo, odgovorit ću ti, nisu ništa bili krivi ni striček Petar, teta Marija, ni baka Kate, mislim krivi su jer su Hrvati… Nisi me razumjela, nije nitko ništa učinio da ga se proglasi ustašom i ubije, dovoljno je što si Hrvat.” “Mama ali ti si Hrvatica”, uskliknula sam i šokirala se jer sam odjednom shvatila da će joj reći da je ustaša i ubiti je.

“Ma neće, ne pričaj gluposti.” rekla je mama.

Taj tren se počelo pucati i meci se odbijati po zidovima, mama me je stisnula u naručje da me zaštiti. U kuću su upali naoružani bradati ljudi i istjerali nas van govoreći nam da smo ustaše, ja sam se strašno bojala za mamu. “Moja mama nije ustaša vikala sam”, dok me je mama smirivala, a bradati su se ljudi smijali i govorili grozote. Mama je plakala i govorila “Nemojte nju molim vas, ubijte mene samo nju poštedite, molim vas ljudi, budite ljudi, nemojte mi dijete ubiti.” Oni su se smijali i počeli nas tući puškama, jedan me je jako udario i skoro sam se onesvjestila, pala sam i plakala, mama je ležala u krvi, dok su se oni smijali i govorili “Sad ćemo videti kolko ustaše veruju u Boga? Bacaj to u kuću i pali”, urlao je jedan od njih.

Vikala sam “Moja mama nije ustaša, nemojte je ubiti.” Mama mi je nešto pokušavala reći ali nije mogla, a mene je sve više hvatala panika. Jedan mi je bradati govorio “Nije te mama ništa naučila, tvoja je mama Hrvatica, svi ste vi Hrvati ustaše i sve ćemo vas pobiti.”

“Što smo vam napravili?”, pitala sam. “Hrvati ste”, odgovorio mi je bradati. “Pa nisam ja birala kako ću se roditi, nismo vam ništa napravili.” Ajde ne mudruj nego marš nazad u kuću i ponesi i mamu.”

Pomogla sam mami da nekako ustane i oteturale smo u kuću u kojoj je već bilo ljudi koje sam jedva prepoznavala koliko su bili izubijani i krvavi, čekali smo što će se dogoditi, kad je eksplodirao zid i raznio neke ljude, a vrelina nas opržila, bacila sam se po mami da je zaštitim, jako sam se bojala da mama ne umre, ali me je druga eksplozija ošamutila, kad sam se malo osvjiestila vidjela sam da sve oko nas gori, nisam više osjećala strah, ništa više nisam osjećala, znala sam da odlazim i tugu zbog svih tih ljudi koji su oko mene jaukali i umirali i shvatila sam da idemo sa ovog zlog mjesta od ovih zlih ljudi, kod dragoga Boga.

Sve je oko mene nestajalo, osjetila sam ljubav…

Pokolj u Širokoj Kuli kada je pobijeno u jednom danu trideset i četvero ljudi nikad nije dobio epilog na sudu. Samo u Širokoj Kuli, Urijama, Ostrvici, Ličkom Osiku, ubijeno je oko 180 Hrvata. Svi koji nisu uspjeli pobjeći sa okupiranih područja pobijeni su na najokrutnije načine. Nitko nikada nije odgovarao osim što su kolovođe okupacije i ovih zločina osuđeni u Beogradu zbog pokolja čitave obitelji Rakić, ukupno petero, koji su pogubljeni pod optužbom da je Mane iako Srbin bio hrvatski špijun, što ne odgovara istini, provjereno. No netko je iz obitelji Rakić bio jako utjecajan u Beogradu i nije dao da to prođe bez kazne pa su Čedo Budisavljević i Mirko Malinović osuđeni na po 12 godina zatvora, a Milan Bogunović i Bogdan Grujičić na po deset godina zatvora. Zbog ubojstva stotina Hrvata nitko nikad nije osuđen, niti je DORH 25 godina pokrenuo istragu???

Samo u jednom danu ubijeno je 34 stanovnika Široke Kule uključujući i curicu od 13 godina Vericu Nikšić.

Za Vericu Nikšić gotovo nitko u Hrvatskoj ne zna, a u mainstream medijima možete čitati samo o Aleksandri Zec koja je jednako kao i Verica bila mala djevojčica, ni po čemu drukčija od Verice, no ipak s malom razlikom, ali lešinarima strahovitom razlikom, naime Aleksandri je tata Srbin pa samim tim mainstream medijima i Documenti Vesne Teršelić vrijedi daleko više, pa tako upit na stranicama Documente “Aleksandra Zec” ima 17 rezultata pretrage, a na upit “Verica Nikšić” 0, nula, ništa, muk, nema postojanja, nebitno, djeca Hrvata nisu ljudi i nisu žrtve. Krvavi su kriteriji u Documenti.

Lešinarenje na nesretnom djetetu Aleksandri Zec poprima groteskne razmjere, rade se predstave, prenose predaje usmeno i pismeno, svake godine, pa i ovih dana, lešinari na maintream medijima zloupotrebljavaju njenu smrt u svrhu stjecanja imovine i poena kod političkih mecena koji razgrađuju Hrvatsku. I na kraju, istine radi – Aleksandra je žrtva zločina iz koristoljublja, a ne nacionalizma, čak štoviše, mama joj je Hrvatica, dok je Verica ubijena samo zbog toga što se rodila kao Hrvatica, ali lešinari to uporno prikazuju kao dokaz da Hrvatska ne smije postojati i da se trebamo sramiti što postojimo, no to važi samo za Hrvate, Srbi koji ubiše 402 djeteta samo zato što su djeca Hrvata ne trebaju se sramiti, to je čak na diku i ponos tim lešinarima po lešinarskim medijima, ali nitko od njih neće spomenuti niti jedno drugo djete i prozvati one koji pokrenuše ovu spiralu zla, lešinari bez ičega ljudskoga.

I kraju to što Documenta Vesne Teršelić ne priznaje patnje male Verice, kraju to što notorni Pusić ili još notorniji Tomić ili Anić ne priznaju muke djece hrvatskih krvnih zrnaca, a raspinjali bi i klali sve nas zbog Aleksandre, i kad god im treba novaca lešinare na smrti male Aleksandre, kraju to što Srbija osudi svoje masovne ubojice samo zbog obitelji Rakić, ali DORH?

Imamo mi DORH, imamo li mi DORH?

Prošlo je 25 godina od toga 13. listopada, 1991. kad su u jednom danu ubili najmanje 34 osobe hrvatske nacionalnosti, uključujući i malog anđela Vericu, a DORH ništa nije napravio. Nema optužnica, nema progona, nema osude, nema ništa, nebitno, muk, jeziva tišina.

Krajem devedesetih podnijete su kaznene prijave, dopunjavane su prijave, ništa, nula, muk, jeziva nepravda, zločinci i njihovi jataci u Hrvatskoj uživaju.

Ponovno su prijave podnešene 2015. pogađate, muk, ništa, nula bodova???

Što se čeka svatko neka za sebe pogađa, ja vjerujem da je 25 godina od zločina u srcu Hrvatske strahovito dugo vrijeme. Nitko normalan ne može reći da je slučajno što se ne pokreću postupci za genocid na tako malom području?

Zar potpuno istrebljenje Hrvata sa tih područja ne zaslužuje istragu, dok istovremeno Srbi hapse Hrvate na temelju optužnica i svjedočenja iznuđenih stravičnim mučenjima u logorima? Što ne valja sa nama Hrvatima da nam ovo rade? Zašto si dozvolimo da nas ubijaju i da ih tobože naše službe ne progone niti nakon 25 godina, ima li kraja ovom zlu?

Zašto nam DORH ovo radi???

Zar smo stvarno slijepi i gluhi na stravične patnje djece koja su kriva samo zato jer su djeca Hrvata?

Zar je i DORH-u zločin roditi se kao Hrvatica i zasluženo umrijeti na stravičan način?

“25 godina nečinjenja i ignoriranja ovih pokolja? Bravo DORH”, Zaslužujemo li državu ako ne nađemo način da prisilimo ohole ignorante da rade svoj posao?

Zar su stvarno posuđene Bandićeve stolice udruzi U ime obitelji toliko nadnaravno važnije (DORH-u) od patnji male Verice i stotina pobijenih u i oko Široke Kule, imate li vi dušu, imate li vi djecu? Kako bi se vi iz DORH-a osjećali da je netko vama mučio i spalio djete i da neki psihopati i zločinci ignoriraju takve zločine?

Ima Boga, a vi samo radite što radite, no zapamtite jednako će proći oni koji su pobili ljude i oni koji ih nagrađuju tako da ih 25 godina štite od progona.

Ima Boga, kajat ćete se!!!”

Tko je glasao

dnevno.hr...

... je upravo dosegao novo dno, hvalevrijedno

Tko je glasao

dnevno.hr je povukao moj tekst sa hrvatskonebo

Zašto sine zmije smatraš zlom kad se spominje djevojčica Hrvatica, a hvališ sedam milijuna tekstova, predstava, šou zabava, litanija i licitacija oko Aleksandre Zec kojoj je tata Srbin, zar je to što joj je tata Srbin toliko bitno da svaki dan slušamo o njoj, a ne primjerice o Verici ili ona dva dečkića što ih također pobiše, ili o dječaku od devet godina kojega je ubio JNA avion kad je raketirao plažu u Karlobagu, hellloooou, plažu gade???

Objasni mi zašto ja ne smijem spominjati pobijenu djecu ako su hrvatske nacionalnosti? Objasni mi zašto je jedini kriterij da se spominje - imati srpske krvi?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

nisam ja vlasnik dnevno.hr...

... pitaj vlasnika, ne mene, nemam pojma o čemu pričaš.

Tko je glasao

što radi DORH?

Izjava Documente o Kostrićima, na 20. godišnjicu zločina

Kaznenu prijavu za Kostriće i za Volinju (isti počinitelji) je podnio MUP Sisak, te je u procesu. Zašto toliko dugo traje, nemam podataka. Nije svakako zbog Documente...

Unutar par dana od ubojstva obitelji Zec su uhićeni i ispitani svi ubojice. Zbog proceduralne pogreške su pravomoćno oslobođeni već 1992. godine, a Siniša Rimac je primio odlikovanje Nikole Šubića Zrinskoga od Tuđmana 1995. godine. Tri godine nakon neupitnog evidentiranja i osobnog priznanja!

Za razliku od toga, moj je djed nakon rata sudjelovao, pod jakim pritiskom usmene zapovijedi Andrije Hebranga, u ubojstvima HSSovaca u zapadnom Zagrebu u svibnju 1945. godine. Hebrang ih nije mogao procesuirati legalno, pošto su bili itekako protiv ustaša i nisu ništa skrivili. No politički su mu bili trn u oku jer mu je cilj bio potpuna diktatura a nikako demokracija, s njim samim kao vođom SR Hrvatske.

Nakon što mi je djed prvi puta odbio izvršiti naredbu, došao mu je Hebrang ponovo i rekao mu da će i "on biti ispraćen u šumu ako ne provede". Organizirao je odvođenje također usmenom naredbom, izvršioci su bili slični ovoj grupi koja je "odradila" obitelj Zec - uvezeni makedonski partizani, u biti odred za ubojstva. Lokacija ista - sljemenska šuma. Djed nije bio osobno s njima pri počinjenju, suđeno mu je za zapovijednu odgovornost.

Za tu usmenu naredbu je kasnije osuđen na doživotnu robiju (odležao 13 godina u Staroj Gradiški) i oduzeta su mu sva odlikovanja koja je pošteno prije toga zaslužio u redovnim partizanskim operacijama, uključujući Orden Zasluga za narod. Hebranga nije mogao zvati kao svjedoka jer je već bio uklonjen (ubijen).

Inače djed mi je bio predratni član KPJ i ilegalac u Zagrebu od samog početka otpora, te se nakon prokazivanja izvukao u šumu gdje je nastavio borbu u partizanskom odredu, te zaradio odlikovanja. Naravno tamo je upoznao i Tuđmana, imam zajedničku fotku ekipe u kojoj su oboje.

Dokument o oduzimanju odlikovanja imam u posjedu, zapisnik sa suđenja, pisma iz zatvora, molbe za pomilovanje pisane Skupštini FNRJ, direktno Titu i Rankoviću također.

Znači moj je djed kao partizanski oficir suđen i osuđen za ratni zločin u svibnju 1945. i to par godina nakon počinjenja. Tko mi veli da poslijeratni partizanski zločini nisu procesuirani jednostavno laže. Nisu svi, nije ni većina, ali da neki jesu, jesu.

Tko mi veli da je Andrija Hebrang st. nedužna Titova žrtva i pošteni partizan jednostavno ne zna kakva su to bila vremena

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Dakle, već bi i lud shvatio...

Tragična sudbina obitelji Zec bila bi samo jedna u dugačkom nizu tragičnih sudbina da upravo država Hrvatska preko svojih najznačajnijih tijela i dužnosnika nije institucionalizirala ovaj zločin.

Treba li ti crtat?!

Nego, što misliš o proceduralnoj pogrješci zbog koje je Arkan, inače uhićen u zimi '91. od strane hrvatskih organa, zbog proceduralnih grešaka pušten u ljeto '91., da bi već najesen '91 napravio pokolj u Vukovaru?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

S kim se ti svadiš? Sama sa

S kim se ti svadiš? Sama sa sobom?
Pa upravo o "institucionalizaciji" ovakvih slučajeva pričam. Nikome se ne sudi. Čak i u slučajevima kad postoje dokazi. Čeka se. Što?
Samo što se sad ide u krajnost. Aleksandru spominjemo nenormalno, a druge niti ne znamo. Za 100 godina ce ispasti da je u DR ubijena jedino Aleksandra.

Inače, danas je 25 g od zločina u Čanku. Ubijeno 6 ljudi. Staricu su vezali za auto i živu vukli kroz selo. Derala se da je ubiju.

Tko je glasao

Žrtvare, lešinare, hijenaše- to im ide odlično uz teško laganje

Inače, danas je 25 g od zločina u Čanku. Ubijeno 6 ljudi. Staricu su vezali za auto i živu vukli kroz selo. Derala se da je ubiju.Da su to napravili Hrvati, prema nekoj srpskoj starici, već bi bili procesuirani, osuđeni, bio bi snimljen film,a HAVC bi to financirao, dok bi se taj film vrtio širom svijeta, svi udrugaši, platformaši, antifašistaši i ostala bijeda od tzv. nevladinih udruga bi drečala , slavila godišnjice, dvostruki četnički brat bi bio u svim dnevnicima, danas na N1, Hrvatska bi platila silne odštete!

I nisu nam oni krivi, nego mi, što šutimo o nedjeliama ljudi u DORH-u i dozvoljavamo im da štite djecoubojice, ženoubojice i ostalu zločinačku velikosrpsku i jugoslavensku gamad, te dozvoljavamo da žrtvare, lešinare, hijenaše, i nad ipak, hrvatskom djevojčicom A. Zec, te nad onim jadnim bolesnicima koje su okrutno Srbi poubijali u Dvoru na Uni, a onda ih prikazali kao žrtve Hrvata, iako Hrvata tamo nije bilo dok su ih Srbi ubijali.
Koliko žrtvare, vjerujem da to nisu napravili iz zabuene , nego iz pokvarene namjere da si omoguće svaljivanje svoga zločina na HV i zločiniziranje Hrvatske.

Uz to ona jadna srpska djevojčica iz traktorske kolone, koju su razmljeckali srpski tenkovi i raznijeli joj gusjenicama diejlove tijela po putu, nije im podobna za žrtvarenje, pa je niti ne spominju, niti sude naredbodavcima i gaziteljima srpskih civila, srpskim tenkovskim gusjenicama.
Sutra će snimati film u kojem će taj zločin pripisati braniteljima, a M. Novaković će biti junak koji se bacio pod tenk da spasi srpsku djevojčicu. Pri tome će i sambiti spljeskan, ali će nakon toga herojstva , još dugo živjeti i nedavno će/je umro prirodnom smrću-,(( i to bi Srbi podvalili kao istinu kaoliko su sposobni lagati.

Laž je ono što im je državni interes i lažu toliko da se s pravom hvale!
Ne poštuju niti vlastite žrtve, ako ih ne mogu izžrtvariti, izlešinariti i izhijenašiti!

Tko je glasao

Znaš što još kriju velikosrbski lešinari

Mama Aleksandre Zec bila je Hrvatica, jedan njen brat u to je vrijeme bio u Tigrovima, drugi u Specijalnoj policiji, zamisli? Aleksandru prikazuju kao srpkinju i simbol srpskog stradanja, jedino zaboravlja lešinarska krvoločna + fukara koja iskorištava smrt djeteta da je jednako tako Aleksandra Zec pola Hrvatica sa ujacima ustašama, kako su nas sve tada zvali krvavi srpski ubojice i što sad?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hm

ima jedan apsurd koji se ne spominje. ova banda je bila u vojnim/policijskim postrojbama RH. kako je to upalo u nadležnost lopova šeksa, civilnih sudova... za vojsku, a pogotovo u ratu nadležna je VP, vojni sud. da je država tako postupala, vjerojatno bi bili strijeljani (ratni zločin, koristoljublje, pljačka) ili bar puuuno strože kažnjeni - "slučaja" i ovih negativnih konotacija ne bi bilo u ovakvom obliku ni blizu... s druge strane, tuđman je NAKON toga čak i odlikovao rimca - pa kako to izgleda promatraču sa strane???
za ovu ostalu nesretnu djecu - ubili su ih četnici, banda protiv koje smo ratovali. znaju li se imena djece, ubojica, postoje li zapisi, arhive? za to bi u ratno vrijeme trebale biti odgovorne vojno-izvještajne službe, dakle, prava adresa je tuđman jr. markica rebić, i slični. ako su podneseni izvještaji DORH-u, a oni ne rade ništa, onda i njih razapeti.
a gledajuć ljudski, budući da su to djeca, trebalo bi napraviti zajedničku spomen ploču sa SVIM imenima, bez navođenja nacionalnosti, jer ona sigurno nisu bila svjesna da su ubijena radi "krivih" krvnih zrnaca :(
profesor

Tko je glasao

Profesore, bar bi ti trebao

Profesore, bar bi ti trebao citati s razumijevanjem. Spomenuo sam sve. VP nema nadleznost nad policijom.
Slazem se da je u ratu trebalo zesce postupati i privremeno ubaciti i smrtnu kaznu. Bilo bi manje i dezertera, a i ovakvih slucajeva.
Ali u tom je i problem. Hrvatska odpocetka glumi nekakav liberalizam i ne provodi svoje ni najminimalnije zakone. Čak ni danas. Jer ne sankcionira one slučajeve za koje se znaju počinitelji.
Odlikovanje? Nije nikako pametno, ali Rimac je odlikovan za sasvim drugu stvar. Ne za ubojstvo. Naravno da ni Tuđman ni onaj tko ga je predlozio nije ni mislio koliko je glupo odlikovati nekoga u toj situaciji. Bez obzira na sve. Pa čak ni Mesić nije razmišljao dok je smanjivao Rimcu kaznu.
Vojne sluzbe nemaju nista s tim. Ima DORH i policija. Nikakvi Tuđmani, Rebići...
Spomenik već postoji.

Tko je glasao

ok, nisam bio siguran

je li ta banda poslije pristupila HV, čini se da su ipak bili pod merčepom i pijesnikom vekićem sve vrijeme. a s tobom se potpuno slažem, država nije htjela/mogla/smjela postupiti oštro prema koljačima, pljačkašima i sličnom ološu (uključujući naravno i dezertere ili one kavanske ustaše koji su danas glavni bukači-turborodoljubi).
hm, možda je razlog bio da se klupko ne odmotava previše da se ne bi došlo do osoba koje se nije smjelo spominjati, do prodaja nafte, kupnje neispravnog oružja, itd, itd... pa bi neki zajebani tužitelj mogao otkriti svašta (narafski, ne onaj štakor bajić)
PS, nigdje nisam insinuirao da je tuđman odlikovao rimca za ubojstvo, ali je sigurno znao koga odlikuje, tako glupi gaf (ako je gaf) je stvarno kardinalna pogreška. a mesić, ko mesić, para i zabave, bolio je njega k...
profesor

Tko je glasao

Profa, Sve to stoji, no

Profa,

Sve to stoji, no spominje se s vremena na vreme ( radi politikanstva) samo jedna stvar a druga se totalno zanemaruje. Kad se ta druga stvar spomene onda se napadaju sugovornici za širenje mržnje.

Sve više i više ljudi shvaća šta se događa, pa kmečavci kmeče na svoju štetu.

Tko je glasao

Pakiraču "srpske čokolade" , hrvatskoj djeci

s druge strane, tuđman je NAKON toga čak i odlikovao rimca - pa kako to izgleda promatraču sa strane???ZZP-ašu i blatitelju Hrvatske vojske i Domovinskog rata, blatitelju vVrjovnog zapovjednika HV-a i prvog hrvatskog predsjednika, samozvani branitelju, tvoj pogani rječnik i dalje bljuje iz tvoje duše najsmrdljivije optužbe i podmještanja najzaslužnijem za stvaranje hrvatske države.

Impliciraš da je Tuđman odlikovao nekoga za ubojstvo djeteta, a ne za neko herojsko djelo u vrijeme DR. Impliciraš da je Tuđman morao biti Superman i rješavati osobno sve pravosudne , gospodarske i društvene probleme, znati apsolutno sve o svakom pojedinačnom slučaju bilo čega, i pri tome zanemaruiješ one u lancu koji "su pakirali srpsku čokoladu hrvatskoj djeci u darove".
Upravo zato je Tuđman genijalac , što ej u ratu pobijedio uprkos svim zamotača srpskih čokolada- poput tebe.

Takvima je i hrvatska predsjednica j kriva što su tamo neki pakirači (poput tebe) u dar hrvatskoj djeci ubacili srpsku čokoladu.

I kriva je što je vjerovala Savjetu za pomilovanja, pa joj je pakirač čokolade - Šeks ubacio osobu nepogodnu za pomilovanje, a onda medijski kerovi nastavljaju rabotu pakirača.

Tko je glasao

čekaj

jel se zajebavaš ili je krivousti stvarno odlikova taj fundeć? to mi zvuči preapsurdno čak i ako je ratni hadeze u pitanju.

Tko je glasao

Je

A ako se ne varam, budući da je robijao za neku drugu zlopačinu, pomilovao ga je Mesić.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bokte...

nisam niti povezala da je isti, nakon što je ubio curicu i bacio je u smeće, a kao prekaljenom "merčepovcu" to mu sigurno nije bio jedini krimen, nastavio ubijati civile, pa je na kraju robijao radi Pakračke poljane i bio pomilovan od strane Predsjednika Republike Hrvatske.

Nije doista nikakvo čudo da se svaki normalan Hrvat srami slučaja Zec.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nakon ubojstva obitelji Zec,

Nakon ubojstva obitelji Zec, Rimac je završio u zatvoru i nakon par mjeseci izašao iz zatvora. Aktivirao se u HV-u, dogurao je do visokog časničkog čina. Navodno ubojstvo za koje je osuđen se dogodilo prije slučaja Zec. Osuđen je za ubojstvo nepoznatog muškarca čiji leš nikad nije nađen. Nije pomilovan već mu je skraćena kazna. Mislim da je to velika razlika. Čini mi se.
Dakle, ovo što ti navodiš ne odgovara istini.

Tko je glasao

"Što je do sada radio i radi DORH?"

Koga iz Documente, GOLJP-ovaca, Centra za mirovne studije i gomile drugih udruga koji parazitiraju na novcu hrvatskih građana za protuhrvatsku djelatnost, agitpropsku propagandu u relativiziranju srpskih zločina, uopće i zanima smrt jedne hrvatske djevojčice u Širokoj Kuli, ubojstva hrvatske djece u Kostrićima, Vukovaru, Osijeku ili Slav. Brodu?

http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/25498-dr-jaksa-raguz-selo-kostrici-na...

https://hr.wikipedia.org/wiki/Stradavanje_djece_u_Slavonskom_Brodu

Za to i na ovom portalu uglavnom nema empatije. Ubojstva hrvatske djece su za njih samo nebitna činjenica. A ako netko napiše nešto o tome dobije gomilu uvreda. Poput @Laganinija za zadnji dnevnik:
http://pollitika.com/zvala-sam-se-verica-niksic-imala-sam-13-godina-kada...

Nebitni su ovi likovi koji na portalu morbidno ismijavaju pisanje o ubijenoj hrvatskoj djeci u DR.

No, pitamo se: "Što je do sada radio i radi DORH?"

Tko je glasao

Nema na Documenti ubijene hrvatske djece, jer je to jedno

nakazno, protuljudsko i protuhrvatsko nekrofilsko društvo koje gradi samo četničku laž..

Zamisli dokle ova nakaza ide da tvrdi da je netko procesuiran za zločine, a dokaz je što su u Srbiji kaznili četvoricu koji su pobili Srbe. I to nakaza laže da je to nisam naveo, a podmeće lažne dokaze nekakvih tobožnjih suđenja. Od sutra je ovo govno pod paskom službi koje neće imati milosti za ubojice djece i za krivotvorenje dokumenata koji su vrlo vjerojatno jedni te isti ili umreženi u zločinačku organizaciju ubojica djece.

Tužba za široku Kulu sad trenutno stoji u Karlovcu, sve o tome znam, ova zadnja podnešena je 2015. Ona stara po kojoj isto ništa nisu radili još 97. A netko će...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ostaje im samo lešinarenje i hijenašenje hrvatske djevojčice A.Z

Bigulica je stara ZZP-ašica kojoj je srpska samobežanija hrvatski genocid, a hrvatski generali i osloboditelji ratni zločinci. Jasno je što njoj onda predstavljaju hrvatska djeca.
......

Jasno je što su predstavlajala onima koji su ubili Daria i Tomislava Jurića, te Vericu Nikšić- i sve ostale do 402- hrvatsku budućnost i opstojnost- koju oni žele ubiti, dokrajčiti, zatrti,...

Jasno je što je hrvatsko djijete predstavljalo monstrumima koji su ih pobacali u Ovčaru- u utrobi njihove majke , isto akao i ono u majčinoj utrobi u Hudoj jami.

Jasno je što je njima predstavljala tadašnja mladost koju su genocidno poubijali .

I jasno je zašto su tako okrutno Hrvate žive zakapali- jer su htjeli zauvijek zatrti ono što smo stvorili: : samostalnu hrvatsku državu RH.

I jasno je zašto ova fašizatorska ofenziva komunističlkih vampira, lešinara i hijena nad mrtvim tijelom A. Zec: iz njihove duboke patnje i frustracije, jer stvoreno je ono zbog čega su poubijali stotine tisuća Hrvata- stvorena je Hrvatska.

I zato Laganini, lagano, jeroni rade ono što im je jedino ostalo- oni lešinare mrtvo tijelo A. Zec, a nakon svih tih godina, nakon što su pojeli mišiće i ostalo, sada glođu i lome kosti njene svojim očnjacima, jedu i mrve te kosti- hijenaše i hrane se tim kostima.

Napisao si da je majka A. Zec bila Hrvatica.
Nije li onda i sama Aleksandra bila Hrvatica (bila bi Židovka da se da se računa prema židovskim običajima, da joj je mama bila Židovka),ako joj je majka bila Hrvatica,a i živjela je u RH?

Jesu lis tvarno Aleksandrini ujaci bili hrvatski vojnici u DR?

Znači li to da ove hijene koje joj sada lome i žderu i kosti, te reže što tu lomljavu i drobljenje HRT ne prenosi u originalu, nemaju niti jedno jedino "srpsko dete" da ga lešinare, hijenišu, žrtvare, pa to rade nad Hrvaticom, da bi optuživali Hrvate?

Pa izhijenisali su svoje mrtve iz Dvora na Uni, oslobađajući stvarne ubojice tih ljudi (četnike iz krajina ), da bi im nametnuli lažne ubojice i hijenašenjejm širom svijeta širili smrad tog hijenašenja i smrad koji se širi iz njihovih usta dok još žderu kosti žrtava.

Nažalost jednu od hijenašica iz UO HAVCA kod veliksorpskog hijenaškog "Banketa u Dvoru na Uni", Plenković je postavio za ministricu, koja bi trebala istraživati odgovornost ostalih hijena.

A djevojčicu kojoj su kosti izlomili, meso samljeli , među onih 81 koje je Mile Novaković samljeo i njihovo zaliejpljeno tkivo za gusjenice srpskih tenkova provozao preko mosta i preko Bosne, ne spominju, jer je ne mogu izžrtvariti , izlešinariti. Ali HAVC i Hribar možda i to izlešinare, izhijenišu za braću velikosrbe, snimanejm filma po sličnom scenariju kao za 15 minuta Dvor na Unii!

Tko je glasao

Ej, izgubljeni u bespućima laži i mržnje

Ovdje - http://www.documenta.hr/hr/su%C4%91enja-u-tijeku.html - možeš vidjeti suđenja u tijeku u Hrvatskoj, a tamo s desne strane, jer vidim da se ne snalazuš najbolje, klikneš npr. na "Suđenja u Srbiji", pa vidiš, jelte, suđenja u Srbiji...

Niti tvrdim, niti znam jesu li ovdje obuhvaćena sva suđenja, ali su u svakom slučaju obuhvaćena mnoga suđenja od kojih se ogroman broj odnosi na suđenja raznoraznim četnicima.

Eto, Documenta će i tebi pomoći da nešto saznaš :P Npr. uvjerit ćeš se da lažeš kako se srpski zločini ne procesuiraju. Uostalom, bilo bi malo perverzno da hrvatsko pravosuđe ne procesuira zločine prema vlastitom stanovništvu, jelda?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zločinci iz Documente će jednoga dana odgovarati za zločine

Morat će objasniti zašto su potrošili milijune ustaških kuna i nemaju ubijenu djecu Hrvata na stranicama.

Na stranicama ima samo presuda srbima zbog pobijenih srba, nema ništa o bilo kakvim suđenjima zbog Hrvata, ništa, jel ti stvarno misliš da je itko osim tvog đanki bolesnika toliki idiot da ti vjeruje na riječ.

Zadnja prijava za zločine u Širokoj Kuli podnešena je 2015 podnio ju je čovjek s kojim doista ne želiš imati posla ali ću ga obavjestiti o ovome što radiš, prijava stoji u DORH-u u Karlovcu i nema nikakve optužnice, nema čak niti istrage, ništa. Nikad je nije ni bilo, jer inače ne bi bilo potrebno ponovno je podnositi, a takvo nešto nema ni na stranicama krvave i zločinačke documente. Hoćeš prestati srati laži po portalu. Falsificiranje je kazneno djelo samo da te upozorim, a tako ću se s veseljem obrušiti na DORH zbog falsifikata za nepovjerovati.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Mir i dobro

Ni Papa ne voli koprofile, kako je danas nazvao širitelje lažnih vijesti i ljubitelje istih.

A tebe je zbog klevetanja, širenja laži i prijetnji već odavno trebalo privesti.

Svako kome je stalo išta postići u pravcu širenja istine, ako je pametan zaobići će te u širokom luku.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Lažljiva nekrofilko

Upravo je Documenta jedna od prvih istražila i dokumentirala zločin u Kostrićima:

http://www.osobnasjecanja.hr/video-arhiva/mirjana-vujcic/?search=subtitl...

kao i gomilu drugih zločina - http://www.osobnasjecanja.hr/video-pretraga/ - od kojih se velik broj odnosi upravo na svjedočanstva Hrvata o srpskim zločinima, ili pak o svjedočanstvima o zločinima počinjenih u vrijeme socijalizma.

Čemu služi to tvoje uporno i besramno laganje? Zašto fabriciraš mržnju koje ionako ima i previše? Zbog čega se tvoja duša hrani zločinačkim lažima?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci