Tagovi

40 milijuna eura za hypo iz vašeg džepa

evo izgubili spor protiv hypo banke za 40 milja eura. i što sad ? regresa nema, država je osnivač DAB-a , jedino ako filipović ima 40 000 000 eura u čarapi pa da se namirimo. pa hoće li netko odgovarati, mislim tu nema dilema, neko je pogriješio i to košta , a pošto nije bio mobiliziran niti je volontirao nego je bio jako dobro plaćen, pa brajko moj izvoli ! nevjerovatno je da niko ništa ne reagira, komentira, pa nije riječ o dubiozama, rizicima poslovanja presuđeno je da moramo platiti štetu, te da smo skloni varanju i laži. pa ionako smo sve dali u bescijenje, a ovo što je preostalo... kakva nam je pozicija, pošto se ide očito na totalnu rasprodaju financijsko kvalitetnih resursa. s tim novcima mogli smo , mislim nemam pojma, ali sigurno nasmijati sve građane hrvatske na tri dana. katastrofa, pa što nisu pozvali deset najvećih poduzeća iz slavonije koji bi skupili novac koji je dao hypo. užas, pa to može biti samo neka korupcija, na bilo koji način shvaćena. a mi ćemo sada svako zaposlen po 300 kuna- zadnja pošta klagenfurt.

Tagovi

Komentari

mene zanima da li je odluka

mene zanima da li je odluka pravomoćna i kada slijedi isplata i da li je ona predviđena u proračunu, ok nije to puno, nekih 300mil kuna ali svejedno...

Tko je glasao

to ti, mrače, pokušavaš

to ti, mrače, pokušavaš biti duhovit (nije puno...) ??? ma, mislim, koliko god da jest, opet se pojavljuje ono vječno pitanje (a na koje još nitko nije odgovorio, i.e. nitko se ne ufa uzeti katanu u ruke i presjeć :)) a to je: dokle ćemo MI, mali hrvatići, plaćati za neznanje, glupost, bahatost, itd. vladajućih (koji god da jesu na vlasti).

this is fuckin' issue here...not the amount...

CC

Tko je glasao

dokle ćemo MI, mali

dokle ćemo MI, mali hrvatići, plaćati za neznanje, glupost, bahatost, itd. vladajućih (koji god da jesu na vlasti).

pa taj odgovor je barem jednostavan: sve dotle dok ćemo se miriti sa onime što nam vladajući serviraju

kako je krenulo, to bi moglo trajati

Tko je glasao

baš si mi (nam) lijepo

baš si mi (nam) lijepo digao moral .. i to još na Uskrs:))

CC

Tko je glasao

gle, u tvom komentaru kojeg

gle, u tvom komentaru kojeg sam malo prije pročitao (u nekom drugom dnevniku), govoriš kako se nema smisla tu nešto previše angažirati jer je priča o NATOu gotova stvar

ja kažem da ako nećeš pokušati da nećeš niti uspjeti, i treba pokušavati sve dok se ne uspije

We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win, and the others, too.

quitting is for losers

Tko je glasao

I Ti si podlegao

I Ti si podlegao milijardama. 300 milijuna kuna je jako puno novaca. Koliko je pojedinačnih stavki proračuna koje su veće?

The Observer

Tko je glasao

Nema razloga za negodovanje

Nema razloga za negodovanje nego obrnuto, za zadovoljstvo, jer ovim zbilja sitnim popravcima držimo zbilja svjetski zavidan slijed i rejting u bankarstvu i financijama.

Nakon davne afirmacije sedamdesetih i osamdesetih, kada smo postali prvorazredni partner zapada, istoka, bliskog istoka u okretnju novaca, prvi i nezmjenjivi, to smo jako uspješno nadogradili u teškim devedesetima (najprije smo ZABA dali nekome nepoznatom za 0 kuna i zatim je punili novcem pa i malo više na ime devizne štednje i raznih kamatarenja sa kontrapozajmljivanjima za državne i fondovske potrebe a dugove filali na PBZ, zatim napunili novcima PBZ i dali za sitno, zatim razne banke i razno u kobinacijama) te im potom omogućili zbilja fino okružje i rast te dali slobodu bolje nego itko, tako da već stabilno rastu u veličini i dobiti preko 20 % godišnje na kalasičnim poslovima a na onima koje kao ne smiju raditi (nekretnine, građevinarstvo, hoteljerstvo ...) vjerojatno još i više ali nepoznato, sve skupa jako dobro.

Hypo je samo malo bio zapostavljen, svi dosta znaju da su za razliku od drugih morali prolaziti razne pionirske teškoće i treninge sa našim najraznovrsnijim snagama, i sada je dobro da se ukazala pogodna prilika za mali popravak, koji košta pravu sitnicu, niti promil promila onoga šta smo druge poservisirali.

Čvrsto držimo prvo mijesto u svijetu po rezultatima banaka i pažnji prema njima, paranakarstvo kao rekreativni dio toga je već preraslo osnovni dio, taj veliki krvotok napretka pouzdano raste i razvija se, to prati najveći porats BDP u svijetu i razno, pa imamo sve razloge za puno zadovoljstvo.

Tko je glasao

I opet biramo te osobe na

I opet biramo te osobe na izborima!

Koji apsurd!

Možda jesmo demokratska država ali kao narod nismo još obuhvatili bit demokracije.

Koliko još moramo trpiti ovakve malverzacije da končno nešto kao narod poduzmemo ..... ako ništa drugo na izborima?

Jakob Matovinović-Jakša

Obrisan

Tko je glasao

U osnovi je sve po volji

U osnovi je sve po volji većine i prilično otvoreno i liberalno - većina je od sedamdesetih za to, prednjače obrazovane i najeelitnije snage a to što su razne nepovoljne stvari posljedica toga (dugovi, nered, detrukcija radnih procesa i minimumaa ...) su ne samo logične posljedice toga nego i nužni uvjeti za taj dominatni kontinuitet, što sve glavnima jako dobro zna ali se logično trudi još malo izdržati na ritmu svjestki visokih šansi, rasta i dobiti iz toga.

Dakle, sve je to trezveno s voljom, svakodnevno i u svim prilikama i u svim područjima, čak se u naoko asptraktnim područjima kao kultura do kraja tako uspješno posluje.

A zašto se neće ni minimalno ozbiljno staviti na razmatranje provjera toga i smisao na srednji rok - pa baš zato što to dugo tako dobro uspjeva voljom iskusne većine da nije nužno, nije o glavu, kao što pravim pandanim i najuticajnijijm partnerima USA nije o glavu mijenjati ogromni državni dug a ni Rusiji njihove načine poslovanja.

Zato će promjene oko toga u RH sada već definitivno ići po pravilu kad i kako dozrije nužda a ne volja, što je već krenulo. U tome su predvodničke snage odlučujuće, one baš sada jako dobro rade za promjene jer zbijaju redove i svoje elitne divizije vode u nove juriše na velike milijarde, čime prelaze s onu stranu. U ovim ključnim trenucima ih u tome treba podržati jer bi svako tek tako grebanje po površini i kozmetika poza i zahvata samo na novu vječnost odgodila zrelost i preciznim udarcima u glavu paziti da kao horde razularenije o mladih razbijačkih skupina ne nagaze na benigne pojedince i pojave.

Dakle, skoro smo u svečanom previranju, magija i kemija dugog kontinuiteta snažno vuče naprijed a unutar toga se rastvaraju bujni slapovi i vulkani koji oživljavaju razne duhove i materiju i stvaraju nove silnice. Domaće i strane službe i strategijski štabovi su zbunjeni jer im gensek (TitoTuđmanMesić) nije rekao ništa ni toliko kao Gorbačov, ali što više prodiru i penetriraju sve više vide da je krenulo neto nepoznato, nešto što im ni do jučer nije bilo ni u snu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci