Tagovi

17. svibanj 1945. – 17. Svibanj 2015.

17. svibnja 1945. Po naredbi Aleksandra Rankovića a po zapovijedi Josipa Broza Tita, uhapšen je zagrebački Nadbiskup Kardinal Alojzije Stepinac. Uz Bleiburg i ono što su činili iza njega - to je najveća greška boljševičke satrapije tzv. Josipa Broza Tita. Time je zapečatio sudbinu „svoje“ tzv države.
Naime, ta dva slučaja i zločina su postavili temelje i odluku u glavama Hrvata kako u toj „zemlji“ – Jugoslaviji, za njih nema života. Čekalo se vrijeme i pogodan trenutak do 1990. Kada su Titini učenici odlučili amputirati Hrvatsku... a naišli na tvrdo Stepinčevo ne pripadnika hrvatskog MUP-a i ZNG-a.
Tako je nastala nezavisna, samostalna i svjetski priznata Republika Hrvatska. U moru krvi, naravno! – jer je to istočnobalkanski mentalitet sadržavao u sebi od vajkada.
Znači, komunisti su 1945.preuzeli vlast, i kad je Kardinal Stepinac svjesno ostao u Zagrebu (znao je da riskira život) uza svoj narod, već 17. Svibnja 1945. Bio je uhapšen i pritvoren pod optužbom da je bio „suradnik okupatora“. Taj čin je cijelom hrvatskom narodu jasno dao do znanja što ih tek čeka. Tada se još nije znalo do kuda i kakvih zločina će voditi Bleiburg i Križni put koji je uistinu kroz razne oblike trajao do 1990.
To prvo hapšenje i sve što se kasnije događalo Kardinalu natjeralo je Tita na uzmak. To je njegov najveći poraz nakon 1945.
Naišao je na snažna, odlučna i časna čovjeka kojeg se nije dalo slomiti ama baš ni na koji način. Osim ubiti, ali to se ni Tito nije usudio. Nije ga mogao strijeljati i baciti u neku jamu, ali trovati ga u Lepoglavi... E to je već moguće.

Komentari

Namjera Brozovog diktatorskog

Namjera Brozovog diktatorskog režima 1945. godine je bila smanjiti ili uništiti utjecaj Vatikana na zbivanja u Jugoslaviji. Da je Stepinac pristao na osnivanje državne Crkve u Hrvatskoj, stvar bi bila riješena. Međutim, nije. I tu počinje njegova Kalvarija. U biti, i hapšenje i sve ostalo je bilo u toj namjeri. Neki svećenici su pristali na takav razvoj događaja, ali velika većina nije. Da je Stepinac pristao, stvar bi vjerojatno drugačije izgledala.

Za one koji ne znaju o čemu se radi pokušat ću ukratko objasniti. Katolička Crkva ima centralu u Rimu, Vatikan. Kao takva, je stalna prijetnja državama koje su antikatoličke. Recimo, Osmansko carstvo. Dok je Vatikan vodio politiku sukoba s Osmanskim Carstvom, tj. oslobađanja potlačenih katolika i kršćana u Osmanskom Carstvu, ili dok se politički sukobljavao, onda je politika Osmanlija bila oštra prema katolicima. Istovremeno, politika prema pravoslavnim kršćanima nije bila oštra. Papa se nalazio u Rimu. Rim je daleko od Carigrada. Srpski patrijarh se nalazio u Peći. Peć je pod kontrolom Carigrada. Lako je utjecati i na čovjeka i na njegove stavove dok je on u tvom dvorištu. Također, mreža svećenstva je neformalna ( a i formalna) špijunska mreža.
Isto je vrijedilo i za komunističke režime, pa tako i Brozov. Pridobivanje Hrvata, tj. Stepinca, dovelo bi do dobivanja i ostalih katoličkih crkvi. Pravoslavci nisu predstavljali problem jer je i srpski i moskovski patrijarh pod kontrolom ili Visarionoviča ili Broza.
Komunisti su katoličkim svećenicima nudili sigurno zaposlenje (rade što i do tad), zdravstveno, mirovinsko i sve ostale blagodati socijalne države. Jednino što su trebali je pristati na osnivanje državne crkve i odreći se Vatikana i Pape. Neki stariji svećenici su na to i pristali.

Al eto, "klerofašisti" nisu htjeli spajanje Crkve i države.

Tko je glasao

U kontekstu vremena

distanciranje od Vatikana bilo bi dobro i poželjno, budući da je Vatikan bio suradnik nacizmu i da je katolička crkva odgovorna za brojne zločine. Povijesna uloga crkve je sramotna i to se zna.

Kad pak to promatramo danas, dobro je da je crkva u Hrvata pod Vatikanom koji posebno pod papom Franjom pokušava prikazati nešto umivenije lice. U protivnom, današnja crkva, a koja je itekako slizana s državom, pokazala bi još veću musavost.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, ne uzimaš u obzir

Bigulica, ne uzimaš u obzir sve moguće implikacije toga da Crkva nije ovisna od države, Npr, da je KC u Hrvatskoj nestala i uklopila se u komunističkoj Jugoslaviji u nekakvu crkvu poput pravoslavne, ona bi danas imala puno veću ulogu u društvu nego što sad ima. Nekakva liberalizacija bi bila jako teška, a slizanje vlasti i države bi bilo toliko da ne bi mogli otkriti gdje prestaje jedno, a počinje drugo.
Doduše, 1945. je bilo gotovo nemoguće očekivati da će se kler prikloniti komunistima. Tako da je to bila još jedna u nizu komunističkih gluposti koje su pokušavali izvesti.

Povijesno, da je Crkva u Hrvatskoj prestala biti dio Vatikana u 10. stoljeću, to bi onda danas bila sasvim druga priča. Neki povjesničari kažu da bi bilo puno bolje i da bi Hrvati kao nacija danas postojali na širem području i bili bi mnogobrojniji. A i daljnja povijest bi se sasvim drugačije odvijala. Al to je sad pitanje kvantne fizike i paralelnih svemira.

Ove ostale nebuloze o suradnji s nacistima i umivenom papi Franji ne bih komentirao. Samo da rečem da ih smatram glupostima i nebulozama.

Tko je glasao

Stožer Hrvatske

Bigulica :):):):)
Šta ti pisala da pisal ali tvoja je crkva oduvijek bila slizana s državom, čak i s Turcima.
Ti pišeš samo o "sanak pusti" svih jugosa na ovim prostorima ali Katolička crkva u Hrvata će zuvijek ostati uz Vatikan.
To je tvom "muškarcu iz snova", "plejboju od metar i dobre želje" najbolje pokazao najveći Hrvat ikada rođen Blagopokojni Blaženik Kardinal dr. Alojzije Stepinac!
Stožer Hrvatske!

Tko je glasao

otpisani

Tko je glasao

Iskreno

doiste me zabole pod kim je crkva... Ali zašto mislim da je bolje da je pod Vatikanom, mislim da sam objasnila. Još nam samo fali nekakva autonomna hrvatska crkva. Hrvati autonomno ne dolaze baš na dobre ideje, tj. te ideje ne izađu na dobro Hrvatima, samo "njima".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Današnja Republika Hrvaska

Današnja Republika Hrvaska postoji zahvaljujući tome što su se najbolji sinovi i kćeri hrvatskoga narada, zajedno sa sinovima i kćerima drugih južnoslavenskih naroda i nacionalnih manjina, u razdobolju 1941.-1945. svrstali u redove herojske Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, jedine legalne hrvatske vojske toga doba, pod zapovjedništvom najvećeg Hrvata svih vremena i jednog od važnih svjetskih državnika 20 stoljeća, maršala Josipa Broza Tita, te u žestokoj borbi pobijedili okupatore i njihove domaće slube i izdajnike.

Je, jelte, Hrvati su, ono, masovno krenuli rušit komnizam... Da nisam 1989. sudjelovao u tome, možda bih u tu reviziju povijesti i povjerovao. :-) Stampedo je krenuo tek kad su vidjeli da je fakat zboljno, kad smo mi gerilci pripremili teren... Inače, bilo im je dobro i nisu se bunili, kao što je uostlaom i danas, jer je osnovna kronističko-klijentelistička mreža odnosa ostala ista.

Tko je glasao

Današnja Republika Hrvaska

Današnja Republika Hrvaska postoji zahvaljujući tome što su se najbolji sinovi i kćeri hrvatskoga narada, zajedno sa sinovima i kćerima drugih južnoslavenskih naroda i nacionalnih manjina, u razdobolju 1941.-1945. svrstali u redove herojske Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije...

Današnja Republika Hrvatska postoji isključivo zahvaljujući vojnom otporu srpskoj agresiji i pobjedi u Domovinskom ratu 1990 - 1995. Sve ostalo su priče za malu djecu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Naj isticati svoje neznanje MKn

Da nije bilo socijalne i nacionalne revolucije NOB-e ne bi bilo ni 90-tih - bio bi pod čizmom kralja Karađorđevića jer bi tak odlučili Englezi koji su istog podržavali - dakle ući prijatelju povijesne činjenice, a ne naklapanja s koljena na koljeno...

Tko je glasao

Rugala se sova sjenici

Da nije bilo socijalne i nacionalne revolucije NOB-e ne bi bilo ni 90-tih - bio bi pod čizmom kralja Karađorđevića

Čizma srpskog kralja ubila je daleko manje Hrvata, nego Titova.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Često se čuje ta teza Golgota

koja uopće ne stoji.....to je kod vas kojima je sve zabetonirano jednoumnim odgojem a niste se znali izdići iznad istog.....poput mene npr. ;-))

Pa nije povjest završila krajem WW2.

Da nije bilo Tite i komunista...Hrvati i Srbi bi došli tijekom međusobnog obračuna do nekih pozicija ...ajmo ih nazvati crta razgraničenja.

Rusi su došli kako su i došli i dokle su došli a Zapad (Englezi i Ameri) kako i jesu oslobodili Dalmaciju i Istru.

Došlo bi do nekakvih pregovora i vjerovatno bi bili vraćeni na pozicije od prije rata..znači na granice Banovine Hrvatske...a to je bilo više slobode i samostalnosti za Hrvate nego u SRH..samo eto rat je bio spriječio razvoj situacije. Pošto je Italija kapitulirala ..Hrvati bi je zauzeli. Istrani narodnjaci bi se pobrinuli za to, kao što i jesu.

Do devedesetih bi već imali status kao Škotska u GB...što i nije tako loše s obzirom na tadašnju situaciju.

Nadalje, ako bi Srbi jeli govna..tj. nastavili politiku glumljenja gazda i žandara na Balkanu...potukli bi se kao i devedesetih..i onda ih išamarali kao što smo i devedesetih...mislim, poznato je da je i poslije WW2 bilo lokalnih ratova svuda po svijetu...bilo bi i kod nas ako bi trebalo.

Tako da ta vaša titoistička teza ne stoji...čak je i ja ovako sirov u raspravama kibi dabi rušim kao od šale.

I još...da te unaprijed odgovorim raspravama o granicama...Istri i sl.

Pa Pavelić je imao veću državu nego što je ZAVNOHOVSKA...hoćemo li zbog toga reći da u ratu nije bio zločinac...mislim...ako smo zbog granica spremni oprostiti Titi masovna ubijanja Hrvata i dr...poslije rata..sva zločinstva i diktaturu ..poslije rata..onda možemo mirne duše i Paveliću...on nije ni imao šansu da se dokaže u miru.

ZAVNOH i ustav iz 1974. su za današnju Hrvatsku državu.. irelevantni...osim da se spomenu kao neki oblici unutarnjeg uređenja Jugoslavije..jer...za koju pičku materinu smo onda protiv partizana i četnika ratovali devedesetih.

Socijalistička Republika Hrvatska je de facto imala manje samostalnosti u odnosu na Beograd od primjerice danas..neke naše županije u odnosu na Zagreb.

Znači, nemojte lagati današnju mladež...kao što su lagali ( pokušavali lagati) nas do devedesete.

sve dobro...

Tko je glasao

Dosljednost i činjenice su ti slabija strana

ZAVNOH i ustav iz 1974. su za današnju Hrvatsku državu.. irelevantni...osim da se spomenu kao neki oblici unutarnjeg uređenja Jugoslavije..

Pozdravlja te Badinter - točka!

Tko je glasao

Badinterova komisija se uopće nije

osvrtala na taj ustav iz 1974.nego je utvrdila da se postojeće granice moraju poštivati..iz čega proizilazi ..pajdo..da bi se poštivale i granice Banovine Hrvatske..u takovoj hipotetskoj situaciji o kojoj sam pisao rušeći tvoju ( i takvih) tezu o granicama SRH, 1974-ustav ..

Ta je komisija osnovana u kolovozu 1991.g., pa te pitam a za koju smo pm onda ratovali.

Kao oficir znaš da možeš zadržati ono što možeš puškom obraniti- osloboditi.

Tuđman je prihvatio mišljenje te komisije..na temelju toga smo priznati jer je to zatečeno stanje..pa zašto ga onda neki optužuju za podjelu Bosne.

Najbolji dokaz da to nije u kamenu isklesano ti je da je Srbija iz tih ratova izišla - smanjena- za jednu dotadašnju pokrajinu i da je niknula jedna država više nego što je bilo republika u SFRJ.

sve dobro...

Tko je glasao

Svaka čast Zorane

"Da nisam 1989. sudjelovao u tome, možda bih u tu reviziju povijesti i povjerovao. :-) "

...i ja sam od 1989. sudjelovao baš angažirano....prateći kretanja i namjere četnikije u mom kraju..a nešto i u pripremama za gerilu ukoliko jna izvrši udar.

Da, tadašnji hrvatski liberali su isto dali doprinos za rušenje komunizma...ali oni nisu svi bili za rušenje Jugoslavije i odvajanje Hrvatske od iste..nisu bili ni za oružani način ako zatrebe, a mi neki smo znali da bez toga neće ići.

Ovo drugo ti je glupost.. postojala je državnost i prije ndh... naravno da su hrvatski borci za slobodu dali svoj doprinos..ali komunistički revolucionari su si uz pomoć Staljina prigrabili monopol...i vlast..koja se pokazala kao loša.

Ovo tvoje veličanje Tite je već smješno...medicinski problem.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek, tvoj razuman

@drvosjek, tvoj razuman pogled i komentar ništa ne pomaže ako s druge strane tipkovnice imaš "plaćenika". Nije lako biti tuđi sluga, stvarno nije.
I tvoj pas i onaj prekrasan pastuh žive bolje, sretnije i zadovoljnije nego takvi.

Nisam u stanju odoliti... :):):):) Šteta što se na onoj snimci sa "utrkom" kroz vodu na barem trenuak ne vidi i ona koja snima, ako je snimala ona koja mislim da je.
Ispričavam se, ali nisam mogao odoljeti da to ne napišem :):):):) Ne zamjeri!

Komentirati komentar koji si ti komentirao, ma koliko bio u pravu sa svojim - je nemoguće. Nema svrhe, ne djeluje kao ni aspirin protiv karcinoma.

Tko je glasao

Ak si u Oluji kad si forsirao Savu

bio u prilici slušati tada tebi najbližu hrvatsku radio postaju...čuo si njen glas.

Na nju su Čejeni potrošili desetke granata iz topova, minobacača i haubica..pa i dvije lune.

Ganjali smo četnike i ona i ja , svako na svoj način...to nam je bio - obiteljski biznis tada;-)))

sve dobro...

Tko je glasao

Aha tu smo!:):):):) Ma znaš

Aha tu smo!:):):):)
Ma znaš da sam je morao slušati po zapovijedi..., IPD je grda služba, makar su i moji vezirti imali "zamolbu" s moje strane da na (privatne) ondašnje audio "vokmene" snimaju...
Nisam stigao svud, a bio sam tip koji je sve volio vidjeti, pogledati sudjelovati...

Pozdravi je! Čestitam!

Tko je glasao

Ne samo to

njoj direktno nadređeni je bio tvoj kolega po službi..IPD.ovac...sigurno ga znaš ako ste održavali kolegije u sklopu zbornog područja..a jeste... nećemo o imenima..al nadimak mu je Pepa

sve dobro...

Tko je glasao

Neki nikad ne usvoje znanje, samo kleptomaniju

Ak misliš na Štefa Turčića samo Zagorec ga spasil od bukse zbog dobročinstva u turopoljskom klanu...
Taj je naročito bil neposlušan i nesklon učenju barem dok je bil u mojoj zoni odgovornosti...

Tko je glasao

Ne , ne mislim na njega Golgota

a čitajući tvoje upise..ti si na Josipovićevoj liniji da smo mi branitelji---slijednici hrvatskih partizana...a nismo...da si bio kod mene ..bio bi podvrgnut podsmjehu, možda protjeran a možda i gore.

Mi nismo bili ni ustaše ni partizani..mi smo bili jednostavno MI....HRVATI..

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, niti čitaš Golgotu niti ga razumiješ

Nikada Josipovićeva mantra nije bil moj izbor kao ni drugi j...či rumene kadulje proizašli iz stranačkih parazitskih kuhinja. Već 12 godina ja ignoriram izbore jer to nisu izbori već podvaljivanje kukavičjeg jajeta...
U zemlji u kojoj ima 700 000 više glasaća nego punoljetnih državljana...

Tko je glasao

Mi Hrvati

... osim onih koji su bili Mi Česi, Mi Talijani, Mi Srbi, Mi Albanci, Mi Makedonci i Mi-neizjašnjeni te razni drugi Mi.

Bokte, koliki poremećaj moraš imati u glavi da govoriš u smislu "da smo mi branitelji"....

... ono, koju bolest imaš kada govoriš u množini o sebi?

Pričaš o zemlji gdje je taj isti - koji ne govori istinu - za dlaku izbjegao drugi predsjednički mandat. Prema tome - kako se naziva tvoja bolest? Liječiš li ju?

Tko je glasao

@drvosjek... "mir u

@drvosjek... "mir u karte"...
pozdrav!

Tko je glasao

konspiracija

Tko je glasao

Tito i njegova NOV se nikada

Tito i njegova NOV se nikada i nigdje nisu borili ama baš za nikakvu Hrvatsku već za diktaturu proletera (čitaj: frentera i zgubidana) u Jugoslaviji koja je bila Diktaura Kraljevina a po Titinom (čitaj: Staljinovom) mišljenju i htijenju trebala i postala Diktatura Tita.

Tito nije Hrvat ali je jedan od najvećih državnika-ubojica 20 stoljeća. To je točno, najveći, jer ni jedan nije ubio toliko puno vlastitih ljudi u njihovoj zemlji a kojoj je navodno i on pripadao.

Naravno da ti nisi sudjelovao u rušenju komunizma, pa to je ovdje i najglupljima jasno.Ti si radio nešto sasvim drugo i za druge ciljeve.

Da vi gerilci ste stvarno pripremili teren... još tamo od Gazimestana a evo i "đenerala" vam "rehabitovalo". Uostalom Dražu su Britanci i kodno zvali "prvi gerilac Balkana".

Tada su komunisti (ruski prije svih) uspjeli u londonske dešifrante poruka britanskih špijuna s Balkana ubaciti dovoljan broj svojih ljudi koji su krivotvorili njihove poruke o efikasnosti otpora nacifašizmu u YU pa je debela svinja sa cigarom počeo sve učestalije dobivati "informacije" sa Yu vukojebine kako se pojavio neki tzv Tito koji je efikasniji, kao, od Draže.

1943. Briti su odustali od Draže i zamijenili ga sa obrijanim Dražom zvanim još i Valter..
I tako je on postao "prvi gerilac" a Jugoslaviju je oslobodila Ruska armada koja je na zapad krenula sa 7.000.000 prekaljenjih boraca.

Titovi partizani sami po sebi ni do dana današnjega nebi oslobodili područje Jugoslavije.

Tko je glasao

jelenska

opet lažeš

Tko je glasao

Nije mi poznato jel taj

Nije mi poznato jel taj @jelenska laže ali ako se to odnosi na komentar @otpisani:
Što je točno laž?
Koji dio?

Tko je glasao

ej, pun je kufer izvrtanja činjenica

i te kako su se partizani borili za Hrvatsku,
sad je i tako više nema - popali je monopoly igricama dok si ti i ekipice šta slinite za ustašama-"antifašistima" sudjelovali svjesno ili ne u toj otimačini

(to sranje od izjednačavanja ustaša sa partizanima je još gori zločin od onoga koji su ustaše radili u ratu)

Tko je glasao

@3103, isprazni kufer! Možda

@3103, isprazni kufer! Možda ga napuniš kvalitetnijim sadržajem.:):):)

Slini? Tko slini? Koliko sam vidio - sline samo oni od prije par dana u Lisinskom. Nije ni čudo, sve strai i bolesni ljudi. Nije im za zamjeriti. Dobro, onaj dripac što je ruku podigao na ustaški pozdrav i stisnuo dlan u šaku je nešto mlađi pa ga se može nazvati možda i slinavcem. Mladac je spojio ustaški i boljševički pozdrav u jedan jedini. Izumitelj! kao Tesla, što on, kakav već je, očito za sebe i misli da je.
(to sranje od izjednačavanja ustaša sa partizanima je još gori zločin od onoga koji su ustaše radili u ratu)

Pa teško ih je izjednačiti ali pokušajmo: Jedni su se borili za Hrvatsku a drugi za sovjetsku Jugoslaviju. Jedni su izgubili svoju bitku a drugi je dobili. Tko u ratu "dobiva" odnosno tko u ratu pobjeđuje?
Matematički gledano: Onaj koji ubije više protivnika taj pobjeđuje u ratu. U tome su sigurno različiti.

Znači, ubijali su i jedni i drugi ali partizani očito više ubijali kada su dobili rat.
Ili možda nisu?

Tko je glasao

da se malko nisi previše zanio oko izjednačavanja i revizija

pa si produljio i vrh svjetskog uma uspoređivati sa ispranim

Tko je glasao

@3103, da pitaš Milanovića

@3103, da pitaš Milanovića tko je Tesla on bi odgovorio protupitanjem: Tko je to?
Naime njegova umišljenost i samozaljubljenost ne priznaje nikakvu istinsku veličinu osim sebe samoga.
On nesmije ni blizu nekog jezera - utopit će se! :):):)

Inače, količina samoobmane i "istinitost" priviđenja koja on vidi nisu zabilježena još ni u medicini koja se bavi tim djelom bolesti mozga koji u navednom slučaju upitno je postoji li uopće.
Prema tome "nisam se zanio", prestar sam za "zanašanje"... :):):):), upravo obrnuto,dovoljno sam iskusan da mogu realno i smireno razmotriti svaku činjenicu, išla mi u prilog ili ne.

Tko je glasao

vidoviti milan?

znaš šta misli milanović, poznavaoc si vrhunskih medicinskih saznanja .... a nisi se zanio .... jelenska ti si vidovit
(nije mi poznato da si smiren, a jednako smo stari i dovoljno iskusni)

Tko je glasao

@3103, za @jelenska mi nije

@3103, za @jelenska mi nije poznato,
a ja nisam vidovit ali... jesam prilično iskusan. Godine, ako ih ne potrošiš ubudale su velika prednost. Kao što ovdje i sam možeš zaključiti - dripci to uopće ne kuže.

I još nešto - intuicija; - imam neku čudnu "falingu", ponekad čistom intuicijom znam nešto što kasnije drugi dokažu kao istinu.
Učestalije nego li je normalno.
Daaa, imam još jednu "falingu" Nije me moguće hipnotizirati što ni sam nisam znao do prije nekih 10 -15 godina kada je to pokušao jedan profić.

O medicini pojma nemam u smislu nekog ozbiljnija znanja ali intuicija mi govori uvijek ponešto korisno.... :):):)

i konačno, vele da prosječni čovjek ima 1000 "falingi" a ja imam barem 1100.

Tko je glasao

Der Dritte Man

Rodjak je tvrdio da žive sahranjuju: znate li koliko ih radi za tajne službe: mrtvi?
Zbog tog su njega i sestru na psihijatriju.
Ljubo Ruben Weiss je imao velike fotografije Tita i Kardinala Stepinca: jedna pored druge u zadnjoj prostoriji Knjižare.
Zašto?
Tito je pomogao Spasu Židova.
Stepinac je spasio mnogo Židova::
Ne budimo Neprijatelji:: Budimo Ljudi
NE MRZIMO::POMAŽIMO
ISUS nije mrzio ni na KRIŽU
Neka nam je UZOR
Vl
PS:
Sada bolje razumijem svećenika u Beču, koji je tvrdio da je broj 17 broj zla: Poklonio sam mu Misu na latinskom, koju je Ljubo poklonio meni.....

Tko je glasao

Kardinal Koenig

Je tesko dobio dozvolu da dodje na sahranu kardinalu Stepincu.
Bili su zajedno studenti, vjerujem i dobri prijatelji.
Na putu negdje u Sloveniji imali su udes i jedva prezivjeli, vozac i kardinal.
Verkehrsunfal, das ideale Mord, knjiga je ing. Martina Rosenova o smrti svog 16 g. sina
Bernharda. Umro je uoci sv. Ane 25. Jula, nakon sto sam kod njegovog oca, pilota, htio poceti raditi.
Americki autor opisuje trovanje N. Tesle i tragiku ubijanja munjama 1988.
Dokaze je tesko naci, barem nama sa zastarjelom tehnologijom.
Dan Braun nudi puno metoda.
Veliki ljudi ,cesto, umiru tragicno...
PS. Taj Kardinal Koenig je napravio da poljski kardinal, ociti protivnik komunizma, postane papa.
Bugarski agent ga je u Grckoj skoro ubio.
Konspiracy theory

Tko je glasao

Stepinac je naravno bio suradnik okupatora i ustaša

a priče o njegovom navodom trovanju su priče za malu djecu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Stepinac je naravno bio

Stepinac je naravno bio suradnik okupatora i ustaša

Dokazi su:______________________________

Očekujem da ih nabrojiš ili samo blebetanje je tvoja svrha?

Tko je glasao

Riječi iz dna velikosrpske smrdljive baruštine

Iz tebe kao da progovara duh Miloševića, Mihajlovića, Garašanina i ostalih "velikana"!

Živi si dokaz srpske mržnje prema Hrvatima, koja je jednostavno u takvih neugasiva.

Ne poštuješ državu u kojoj živiš i narod čija je to država- Hrvate i njeguješ osjećaje koji će i tvoju djecu staviti, danas-sutra protiv Hrvata.

Progovaraš kao iz dna velikosrpske smrdljive baruštine, koja svojim smradom još zagađuje Hrvatsku.

Vrijeme je da tu baruštinu i močvaru isušimo!

Tko je glasao

Katolički kler kao trojanski konj druge države u Hrvatskoj

Nikad u povijesti kler nije bio na strani "svojeg" naroda kojega je samo koristio kao kmetove, Stepinac je agendom nepristajanja na autokefalnost HKC-e samo potvrda tog kontinuiteta.
Današnji Kaptol lakomošću za mramorom i bivšim otetim nekretninama sniva vraga glede Franje i politike siromašne narodne crkve. A da će zaluđenih pijuna raznih Kaptola biti i ubuduće - bit -će...

Tko je glasao

Nikad u povijesti kler nije

Nikad u povijesti kler nije bio na strani "svojeg" naroda kojega je samo koristio kao kmetove, Stepinac je agendom nepristajanja na autokefalnost HKC-e samo potvrda tog kontinuiteta.
Ovakvu glupost nije u stanju smiskiti baš svatko! Stvarno ima talenta svije sjenki.
Današnji Kaptol lakomošću za mramorom i bivšim otetim nekretninama sniva vraga glede Franje i politike siromašne narodne crkve.
Ne, trebali bi to ostaviti dilerima s Markova trga da i to rasprodaju kao što su sve što je bilo utrživo već prodali.
Zamisli samo kakav kredit može dobiti antifanti današnja vlada ako zagrebačku katedralu upiše kao jamstvo?

Uostalom Crkva u Hrvatskoj nije vratila ni 5 % svojeg vlasništva. Zato i je ugovor s Vatikanom kakav je a priupitaj se zašto ni Mesić, ni Josipović a ponajmanje Milanović nisu išli u "reviziju" tog ugovora?
pametnom i objektivnom... - dosta, zar ne?

Da, pametni i objektivni su rijetkost, slažem se.:):):):)

Pijuni su glavne figure na ploči... , prouči dobro Botvinika i Aljehina pa će ti biti jasno.

Tko je glasao

doživotno osigurana

po onome što Hrvatska godišnje daje Katoličkoj crkvi http://www.ezadar.hr/clanak/crkva-godisnje-dobije-skoro-milijardu-kuna-iz-drzavnog-proracuna kako je cijela Hrvatska bila u vlasništvu Katoličke crkve. doduše ne znam kako su onda plemićke i grofoske obitelji mogle biti valsnici crkvene zemlje? pošto nisu slijedi logičan zaključak katoličkoj crkvi u Hrvatskoj je već debelo preplačeno ono što je konfiscirano i vraćeno koa i ono što joj nije vraćeno. pogotovo jer Hrvatska još dodatno daje za katoličku crkvu u -BiH.http://www.jutarnji.hr/koliko-hrvate-kosta-crkva/1140001/

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci