Tagovi

100 godina vladavine Beograda nad Hrvatskom, kako izaći iz psihološkog i fizičkog ropstva?

europa-i-svijet-od-1815-do-1849-godine-13-638

Da bismo shvatili sadašnjost i vidjeli budućnost moramo znati prošlost, namjere i motive pojedinih skupina, država i pojedinaca, u tu svrhu bit će i maksimalno sažet prikaz zadnjih 100 godina laži, prijevara i metoda kojima se Hrvatsku i Hrvate drži u magli, zabludi i pokornosti, ropstvu!

Vrijeme je odbaciti okove ili umrijeti, ako ne zbog sebe, onda zbog naše djece, koja ne zaslužuju da im ostavimo okove na vratu, rukama i nogama.

U laži, izdaji i prijevari stvoriše nam pakao na zemlji – Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca

Dana 26.11.1918. nakon sastanka Narodnog vijeća, oko 22:00 sata, većina članova središnjeg odbora, nakon odluke da se ne ide u Beograd, napusti sabornicu i odoše kućama. No, kako svi znamo, noć je u vlasti sila tame i određeni manji broj zastupnika pod vodstvom Svetozara Pribičevića nastavi sjednicu, pod okriljem tame, obavijest o toj sjednici dobiše samo podobni zastupnici (kako to i inače ide kad se radi zlo i kad caruje tama) i donesoše odluku da se odmah ujutro ide u Beograd. I odoše oni, ujutro u 11:00 sati, prvim vlakom za Beograd. Tamo dr. Ante Pavelić, zubar i Pribičevićev potrčko pročita “Adresu” i regent prestolonasljednik (naš premijer Aleksandar, kako bi to rekao Šeks) proglasi Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca.

Uz “Adresu” išao je, odnosno trebao je ići i “Naputak” koji je isto trebalo pročitati, a u kojem je stajalo da je uvjet ujedinjenja “okupljanje javne skupštine koja će 2/3 većinom odlučiti buduće uređenje države”. No “Naputak” okupljeni “pod okriljem tame” nikad nisu pročitali, a skupština nikad nije glasovala, tako da je Kraljevstvo SHS od samog početka prijevara, laž i okupacija hrvatskoga naroda i zemlje Hrvata.

Inače valja znati da je Pribičević kao član Srpske samostalne stranke ušao u Hrvatsko-srpsku koaliciju, ulaskom koalicije u Vijeće SHS postao je drugi potpredsjednik i stvarni gospodar života i smrti u Vijeću. Ako netko misli da se povijest ponavlja to je zato što se ponavlja, ponavljat će se sve dok je ne naučimo. Nakon preuzimanja koalicije bio jedan od glavnih u razdruživanju od Austro-Ugarske Monarhije i osobno podnio prijedlog o razdruživanju te se borio da se što prije Država SHS ujedini sa Kraljevinom Srbijom.

Toliko o tome tko je poticao razdruživanje sa Austro-Ugarskom i bijeg u Pakao velikosrpskih Jugoslavija.

Dakle, tko dopodne sa Vragom tikve sadi, od podne mu se o glavu razbijaju.

Ako nalazite sličnosti sa današnjim odnosima, događajima, fenomenima, načinima političke borbe, paralelama… to je u redu, normalni ste, jer je gotovo sve isto, pozornica ista, imena malo drukčija, političke stranke se čak slično ili jednako zovu, većina radi što je radila i onda, a sudbina budala je da ponavljaju povijest, grade bastard Region tvorevine i utapaju se u jezerima i moru krvi.

Patnja hrvatskoga naroda i vladavina tame iz Beograda tada nastade i do dana današnjeg ne odstupi ni milimetra; okupacija, šikaniranje, pljačka, selektivni zakoni, zakoni koji su bili tajna, a po kojima su ubijali i zatvarali Hrvate bjehu svakodnevnica, pokolji studenata, seljaka, nenaoružanih vojnika, prosvjednika, odvođenje Hrvata kao roblje u Srbiju, ili batinanja i zatvaranja članova obitelji, pa i najmanjih, bjehu također svakodnevna pojava. Surovo nasilje prema političarima koji ljubljahu hrvatski narod i čitavu naciju – bijaše normalna pojava, kao i danas, 160 generala Srba godine 1929. i jedan Hrvat, govori o odnosima moći i vlasti.

Kao i danas, svaki oblik simpatije prema Hrvatskoj ili hrvatskom narodu tretirao se kao zločin, također se identično kao i danas mučilo i ponižavalo takve, te su im, KAO I DANAS, uskraćena sva ljudska prava, onda brutalno i u krvi, danas perfidnije ali jednako brutalno, ljubav prema Hrvatskoj ne dolazi u obzir, a da vas ne proglase nacistom, fašistom, ustašom, medijski unište, politički izoliraju i odstrane.

Teroriziranje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje traje neprestano i koje se provodi surovo na svakodnevnoj bazi dokaz je koliko je izraz volje hrvatskog naroda nedopustiv, naime ona doista danas jest jedina koja predstavlja volju većine birača, a voli Hrvatsku i ne krije to, to je neoprostivo Beogradu i beogradskim agenturama i agentima u Hrvatskoj.…

Genetska nadmoć kao bolest, koju doista osjećaju, proizlazi iz primitivne prirode i ekstremnog malicioznog nacizma koji nimalo ne posustaje i danas se manifestira, između ostalog, urlanjem i patetično-agresivnim, nametanjem psihopatskih obrazaca – o “našem prirodnom pravu”, a to prirodno pravo, u skladu sa civilizacijskim vrijednostima, ne vide u sposobnosti, stupnju obrazovanja, humanoj i ljudskoj duši, već to svoje “prirodno pravo” zasnivaju na najnižem civilizacijskom stupnju nedostojnom čovjeka kao umnog bića, na genetici. Sapienti sat

 

Hrvatskom se ne upravlja iz Beograda – Izuzetak prvi – aktivira se operacija Pakao

A onda je kao rezultat tiranije, a i vjekovne težnje hrvatskoga naroda za svojom državom nastala NDH, koja je prva iznimka od vladavine Beograda nakon, prijevare, izdaje i okupacije 1918. Kao takva NDH je zabilježena kao nešto što se ne smije ponoviti i koja mora biti primjer zašto Hrvati ne smiju vladati.

No kako ne mogu javno i bez posljedica po svoje strvinarske ciljeve odricati Hrvatima pravo na državu to zatiranje sprovode kroz laž o “Hrvatima kao genocidnom narodu” pa posljedično Hrvati nikad i ni u kojoj prilici ne smiju samostalno vladati. To je prava istina o velikosrpskom otporu da se NDH ne prizna kao država i čije čak i spominjanje velikosrpski i orjunaški kvaziznanstvenici nazivaju “opasnim pojavama”. Otuda i ona legendarna Račanova i SKH: “HDZ je stranka opasnih namjera”.

Svaka namjera Hrvata da sami vladaju tim je strukturama opasna i poziva se na NDH kao primjer zašto Hrvati ne smiju imati svoju državu i vladati svojom zemljom.

Dakle, nije nikakva osobito genocidna priroda NDH ili hrvatskoga naroda razlog divljeg bijesa velikosrpsko-orjunaških “znanstvenika i povjesničara”, već je to činjenica da su se Hrvati usudili vladati iz Zagreba. To je neoprostiv grijeh i “opasna namjera”.

Da veliksorpski i kvazi antifašistički povjesničari (kao i kvazi antife općenito) nemaju moralno opravdanje ili moralni autoritet govoriti o NDH kao o genocidnoj tvorevini najbolji je dokaz proslava genocida nad Hrvatima u Srbu. Naime, pokolji tisuća i tisuća Hrvata, uključujući Srb i okolicu te potpuno i genocidno čišćenje tih prostora od Hrvata koji, usput, nisu bili ni najmanje naoružani ili pružali otpor, govori o moralu i vrijednostima onih koji prigovaraju i pripisuju NDH nešto čega se nimalo ne libe i da bude strašnije:

Jedina država u svijetu u kojoj se slavi genocid nad vlastitim narodom je Hrvatska.

Neshvatljivo i psihopatski bolesno, u skladu sa velikosrpskim četničkim antifa ne/vrijednostima.

Oni koji slave genocid uvijek i prigodno osuđuju NDH kao zločinačku tvorevinu igrajući kolo nad mrtvom djecom Ivezića i nad desetcima tisuća mrtvih nenaoružanih Hrvata koje sve do zadnjeg pobiše i zemlju natopljenu krvlju nevinih prisvojiše i opljačkaše.

A onda se opet vlast vraća u Beograd 1945.

Četrdeset i pet godina tame i poslijeratnih pokolja popraćenih mitovima o genocidnim Hrvatima ustašama koje treba ubijati gdje se stigne prepolovilo je Hrvatsku, danas ima najmanje jednako Hrvata van Hrvatske, koji iz raznih razloga napustiše zemlju, ali jedno je uvijek isto, nema kruha i mira za onoga koji voli Hrvatsku i koji smatra da Hrvati imaju pravo upravljati Hrvatskom. No istovremeno se planski kolonizirala Hrvatska našom “braćom” koji su po prirodnom pravu psihopatologije uvijek na najvišim funkcijama, pa je tako u Željezari Sisak prije Domovinskog rata na rukovodećim mjestima od 40-ak direktora jedan bio Makedonac, ostali Srbi, po prirodnom pravu. U INA Petrokemiji od, čini mi se, 39, svi Srbi, također po prirodnom pravu. Krajem osamdesetih je kvota hrvatskih generala bila 54, od toga su 29 bili Srbi, po prirodnom pravu, od 1987. do 1991. promaknuto je u čin generala i admirala 16 Hrvata i 99 Srba, a 1990. 89,6% svih promaknuća odnosilo se na Srbe i Crnogorce, to se zove bratstvo i jedinstvo, prema genetici i “prirodnom psihopatološkom pravu” plemenske zajednice naše “braće”. To samo ukratko i čisto kao zanimljivosti i činjenice koje spadaju u rubrike “Vjerovali ili ne”, a ne u stvarni život, odnosno, tako nešto ne bi smjelo biti dio života čak ni robova, a mi bijasmo u jadnijem položaju i od robova. Kao i danas.

 

Hrvatskom se ne upravlja iz Beograda – Izuzetak drugi – aktivira se operacija Pakao

Domovinski rat i devedesete

Pakao na zemlji! Naša “braća robo-vlasnici” definitivno odbijaju da se Hrvatska vodi iz Zagreba i da državom upravljaju robovi, te pokreću oružani otpor gotovo u potpunosti vođen i orkestriran iz Beograda. Sve je identično kao u ww2, genocid nad Hrvatima, rušenje, razaranje, mitovi o 40 zaklane “dece”, “dečjim prstićima na ogrlicama”, 25 000 pobijenih civila u Oluji, progonu iako su sami otišli, pa se između sebe javno glože tko je kriv što su sami otišli, a za svijet besramno guraju laž da su prognani. Oni koji odbijaju sudjelovati u krvavom velikosrpskom piru, kao što je odbilo vodstvo tadašnje Titove Korenice bivaju smijenjeni direktno od ekipe iz Beograda, a svi koji su se ozbiljnije suprotstavili ludilu Beograda brutalno su ubijeni od svojih ekstremista ili od beogradskih gospodara života i smrti. Ubijani su kasnije i časni Srbi koji su svojim životima htjeli zaštiti Hrvate, slava im i vječna hvala!

Za vrijeme vladavine dr. Tuđmana definitivno se nije vladalo uz Beograda i taj period zapamtili smo kao paklenih prvih 4 godine rata i također pakleni otpor ponovno uspostavljenih velikosrpsko-orjunaških struktura i hordi zla idućih 5 godina.

A onda dolazi SDP i poduplava vanjski dug, ali to nije tema, tema je to da je SDP 90% stranka hrvatskih Srba, odnosno oko 90% njih glasuje za SDP, vodstvo je također najmanje pola-pola, s tim što se paze da se to ne primjeti i na čelo se uvijek stavlja poslušnika Hrvata, tako je i Račan, nakon rasprave o tom problemu, došao na čelo SKH, to je javna tajna koja se ne smije glasno izgovarati. No evo, izgovorit ćemo pa nek rade što hoće.

I nije to nikakav grijeh (ili zlo) sve dok je svima sve jasno, ali nije i kriju se tajne, to se zove prijevara. U životinjskom svijetu predatori se kamufliraju da privuku plijen, političke stranke se kamufliraju da privuku plijen, to je tako jednostavno.

S druge strane imamo HDZ, uz HDZ uvijek ide Pupovac i njegove jedinice, neki bi satiričari rekli horde.

Zapitajmo se zašto Pupovac nikad ne ide uz SDP?

Zato što je Pupovac osigurač i kontrolni mehanizam namjenjen HDZ-u. Zato je Pupovac išao uz Sanadera, svojedobno i uz dr. Tuđmana, ali tu nije imao prevelik utjecaj pa je radio iza leđa onoliko koliko je mogao i koliko su mu prilike dopuštale, priča o pokrštavanju dece, dr. Šreter, instaliranje gumba i prekidača na svim razinama, a kojima proizvodi bol i patnju čitavoj Hrvatskoj kad nešto ne ide prema zapovjedima centrale Beograd, itd.

 

Hrvatskom se ne upravlja iz Beograda – Izuzetak treći – aktivira se operacija Pakao

Kratka Karamarkova vladavina obilježena je paklenom atmosferom divljeg i bolesnog nasilja tzv. civilnih udruga, onih instaliranih prekidača i osigurača po čitavoj Hrvatskoj, tu pripada i aktivistička zajednica kvazi kulturnjaka – zanatlija, koji uglavnom nemaju nikakvu poveznicu sa talentom u umjetnosti, no imaju sa izvlačenjem milijardi kuna na temelju svog aktivizma u politici i sa svojim društveno političkim radom na uspostavi Regiona te marljivim radom na izazivanju mržnje prema svemu hrvatskom; od jezika, simbola, vjerskog opredjeljenja, sve vrijednosti koje Hrvati smatraju zajedničkima, prema naputcima Beograda, ismijavaju se do bizarnosti, dok korumpirane hrvatske institucije gube svaki kompas i otvoreno odbijaju primjenjivati zakone kojima se regulira govor mržnje usmjeren prema nekoj zajednici, u ovom slučaju zajednici Hrvata.

Nameće se kompleks krivnje, mržnje prema sebi i svojoj naciji, svatko tko pljune na bilo što hrvatsko mainstream mediji uzdižu u nebesa, nameće se samoprijezir i gađenje prema svom narodu i vrijednostima naroda kao nešto zlo, nehumano, neljudski, neprihvatljivo, srama vrijedno.

Naravno, svaki i najmanji pokušaj otpora ili primjenjivanje njihovih obrazaca vrijednosti prema njihovom narodu tretira se kao govor mržnje, zlo, nevrijednost, piše se čitavom svijetu, pozivaju tenkovi na Hrvatsku, ubija se svaki otpor, ubija se čak i pitanje zašto je humano svirepo mučiti i ponižavati hrvatski narod, pravdajući to slobodom govora, a istovremeno tom svirepo mučenom narodu potpuno oduzeti pravo da se na bilo koji način brani, a da ne pričamo o tom da primjeni istu slobodu govora na srpski narod, primjerice. Probajte Srbima reći da su šupci i da im je država šupačka, probajte Srbima reći da će biti skrckani i posrani, kao što oni nama govore, a ne, ne, to je govor mržnje, nije to isto kao kad oni to govore Hrvatima, Hrvatima možeš raditi što hoćeš. Ubija se hrvatski duh, narod, nameće se ropstvo.

Biti rob jer si Hrvat je normalno, ne zaslužuješ ništa, ti si ustaša, a ustaše se ubija, ili nam se pridruži “malo ćemo popustiti”, mi ćemo ti reći kako ćeš živjeti, kažu velikosrbi-četnici.

Milanović je Srbiju nazvao “šakom jada”, odmah sam znao, nije to isto kao kada Hrvate zovu šupcima, znao sam da je gotov, i bilo je za njega gotovo, Milanović je odstranjen!

Hasanbegović je razotkrio i osvijetlio stravičan koloplet parazitsko strvinarskih agenata i udruga krvopija, neprijatelja koji su s jedne strane pili krv Hrvatskoj, a s druge ispuštali strahovit otrov i paralizirali nas – žrtvu, Hasanbegović je odstranjen!

Orepić je skinuo 53 000 Pupovčevih lažnih glasača, odmah sam znao da je gotov, nije to isto kao kad skineš lažne HDZ-ove glasače, a i to je napravio, Orepić je odstranjen! Nije da je bio za hrvatski narod, ali je odstranjen kad je dirao robo-vlasnike i upravitelje prema psihopatološkoj ideji prirodnog prava, to je činjenica.

Brkić je zbog svoje izjave. o Hrvatima i Hrvaticama koji će sami vladati, sljedeći, to više ne može i neće izbjeći, Brkić će biti odstranjen!

MOST je morao umrijeti jer je činio većinu bez upravljanja iz Beograda, na stranu njihov diletantizam i očajno bizarna foteljaška politika, povremeno i protuhrvatska, svakako su morali umrijeti. Ili oni ili HDZ bez osigurača Pupovca, detalji i lažni razlozi smrti su nebitni, MOST je odstranjen.

Karamarkova je ključna greška što nije izabrao jednu od opcija upravljanja ili usmjeravanja iz Beograda, ako greškom smatramo takvo nešto, a dosta HDZ-ovaca izgleda smatra.

Pupovac je htio u Karamarkovu Vladu, onaj tko ne vjeruje neka pogleda kako ga je Jurkotić izradio predstavivši se kao Orešković i kako Pupovac tepa Karamarku – “Moram zvati Tomu”, otprilike kaže Pupovac. No Tomo očigledno nije imao namjeru slušati “šaptača konjima”, pa smo dobili pakao na zemlji.

I tako je Beograd preko svojih agentura – političko interesnih skupina aktivista u civilnim udrugama, ne/kulturi, političkim strankama… srušio Karamarkovu vladu i Karamarkov HDZ bez beogradskog osigurača-upravitelja Pupovca.

Hrvatskom se ne upravlja iz Beograda, Izuzetak četvrti – aktivira se operacija Pakao

Onda izbori i opet HDZ, uz MOST.

Jok, Bato, neće da može, odlučiše u Beogradu.

Hrvatska Vlada pada, Beograd opet vodi

Ne znam i neću gatati tko je kriv za raspad – MOST ili HDZ? Neću gatati niti oko toga na koji je način proizvedena kriza Agrokor, mada svi znamo da naše braće braća Rusi imaju u tome prste, ne sporeći nesnalaženje i primitivnu divlju politiku širenja Agrokora bez plana i osigurača, a onda ne trebaš nikoga kriviti kad to netko iskoristi.

No siguran sam da je Agrokor ključna strateška igra koja je srušila MOST i koja dovodi na vlast Pupovca (preko Pupovca Beograd) koji prigodno trči četničkim vojvodama po upute kako Hrvatska treba izgledati i ponesen pobjedom, uz širok osmeh i zlatan zub, odmah ide u preslagivanje Hrvatske Vlade, u sred Beograda, što mu jest greška u koracima, ali se u poraženoj i surovo izmasakriranoj Hrvatskoj više ni ne računa, jer je hrvatska Hrvatska poražena i otkrivanje daljnjih planova Beograda više ne može utjecati na rezultate i preslagivanja Vlade po uputama iz Beograda, smatraju oni.

Što vam još treba kao dokaz tko će i odakle preslagivati Plenkovićevu Vladu? Ako vam nije dosta priznanje onoga koji preslaguje direktno iz prestolnice, budućeg potpredsjednika Vlade Pupovca, druga beogradskog!

Ali, ako Hrvatska doista smatra da se Hrvatskom mora upravljati iz Beograda, ili preko SDP-a kao većinske srpske stranke, ili Pupovca čija organizacija nema gotovo nikakvu podršku čak ni hrvatskih Srba, dok se službena Hrvatska pretvara da je on Alfa i Omega hrvatskih Srba, te ga futra i umjetno održava desetcima milijuna hrvatskih kuna, te nesrazmjerno stvarnoj vrijednosti ili utjecaju među Srbima u Hrvatskoj štiti i tolerira njegove horde zla, u projektu Novosti, ili štiti od progona pravosudnih tijela, onda je to tako i Hrvatskom će se vladati iz Beograda, no i mi koji to ne želimo imamo pravo glasa, pa ćemo vidjeti tko će se zadnji smijati.

Zapamtite – ako na vlasti nije jedna (SDP) ili druga opcija (Projekt Pupovac), kojom upravlja Beograd, svaki put imamo pakao na zemlji. Jesmo li to usvojili?

MOST je morao pasti, ako već nije pao HDZ. To nam mora svima biti jasno, to je bio cilj strateške operacije “Agrokor”. U biti to je samo prvi dio cilja, koji je uspješno realiziran, a prave ciljeve ćemo polako otkrivati kroz sažimanja gubitaka, materijalnih i raznih drugih.

Tko je pobijedio u strateškoj igri možda bi se valjalo zapitati? Hrvatska sigurno nije, jer iako je HDZ ostao na vlasti, beogradski kontrolni mehanizam u liku Pupovca mu je ugrađen, Pupovca koji niti ne krije da mu Hrvatska nije matična domovina i koji po svoje mišljenje uredno ide i išao je kod četničkih vojvoda koji i dalje sanjaju i grade veliku Srbiju.

“Srbiji je cilj izlazak na more!”, zaurla Dačić u Bruxellesu, to sigurno nije niti Egejsko, niti Barentsovo more, Pupovac je njihov vjerni vojnik. Jesam li neprijatelj Hrvatske ako mu ne vjerujem ili oni koji će mu sad sve dati, da upravlja i preslaguje, iz Beograda?

Ponovimo: Radi se o putevima i usmjeravanjima. Svaki put koji Hrvati izaberu zapljuje se i zagadi maksimalno koliko se može, na tisuću načina, svaki put koji nije put do velike Srbije, pod krinkom Regiona ili propalih Jugoslavija, označava se kao nešto fašističko, nacističko, ustaško, klerofašističko, radikalno desničarsko, na svaki put koji nije u pravcu velike Srbije postavljaju zamke, ograde, prijete da nas na tom putu čeka nešto strašno, odnosno da taj put vodi u nešto strašno što ćemo kao mi napraviti, pa nam je zabranjen. Kao ovce nas usmjeravaju iz Beograda - preko svoje dvije opcije u Hrvatskoj. Postavljaju električne ograde, krvočočne pse čuvare, trnje, oni koji se ne daju ukrotiti završe kao Stjepan Radić, kao stotine tisuća nevinih na Križnim putovima, kao 30 000 Hrvata u ratovima devedesetih, a onda opet ograde, prepreke, krvoločni psi i otvoren samo jedan put, put smrti za Hrvate i Hrvatsku, velikosrbski put. Jedino na tom putu nema prepreka i zamki, svaki simpatizer toga puta plaćen je normalnom čovjeku neshvatljivim ciframa, medijskom pažnjom, lovorikama, našim kunama, privilegijama i zaštićen kao čovječja ribica, može što hoće, nema zakona koji ne smije nekažnjeno prekršiti, tisuće kaznenih prijava kad su takvi u pitanju leže po ladicama, Mogu doslovno sve što hoće, uključujući beskrupulozno terorizirati, ponižavati i pljuvati zakone RH, Ustav RH, državu Hrvatsku, narod hrvatski, osobito narod, jedino su u tom bizarno kreativni.

Tko može negirati gore navedene činjenice o putevima i usmjeravanjima? Nitko!

Jesmo li poraženi, jesmo!

Hoćemo li se predati? Nikad!

Možda su neki umorni i predaju se tim opcijama, no postoje mnogi koji ne žele vladavinu i upravljanje iz Beograda, oni se zovu pošteni i časni građani Hrvatske i oni-mi smo svih nacionalnosti, vjera, političkih i drugih vrijednosti, mi ne želimo krv i u krvi propale projekte i ne želimo opet biti zamorci i topovsko meso u uspostavi nasilnih i stranih projekata poput Regiona, alijas Velike Srbije. Također ne želimo opet rijeke krvi, do kojih će neminovno doći, ako se opet, po tisućiti put, ne bude poštivala volja hrvatskoga naroda!

Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete! Hrvatski narod je u uvijek imao zadnju riječ i svaka izdaja je na kraju propala, kad ste se najmanje nadali.

Da još nešto razjasnimo: Svatko ima pravo udruživati se na bilo kojoj osnovi, politički, vjerski, intelektualno, primitivno, kulturuloški… na bilo kojoj osnovi koja nije zakonom zabranjena, no sve mora biti jasno svima i svi trebaju znati tko za koga radi ili kojem projektu pripada. Predatorske kamuflaže moramo razbijati i žrtve spašavati od predatora.

Naš problem je nepoznavanje vlastite povijesti i procesa, pa čak i procesa koji su se već i događali, a mi se stalno iznova čudimo zašto neki rade ovo ili ono, zašto i tko terorizira i ponižava hrvatski narod, i drži ga u pokornosti i u ropstvu?

Da, mi smo u ropstvu, ma koliko to ne shvaćali, a što prije shvatimo tko vodi igru i kojim nas metodama drži u psihološkom i u fizičkom ropstvu to ćemo se prije početi oslobađati.

“I istina će vas osloboditi!” Tražimo istinu, oslobodimo se ropstva!

Ne Vladi koju ushićeno, ostrašćeno i prijeteći preslaguje Pupovac iz Beograda!

Hrvati imaju pravo vladati svojom državom, kome krivo, kome pravo, a jednog dana će i vladati, ustanimo i otresimo vladavinu iz Beograda!

Razbijmo okove, zbog naše djece, ako ne zbog nas samih! Dajmo povjerenje hrvatskim strankama, a samim tim ćemo prisiliti i HDZ da se mijenja i da ne daje vjeru za večeru, a pomoći ćemo i zdravim poštenim ljudima u HDZ-u da pruže otpor divljem i ostrašćenom upravljanju iz Beograda.

 

Komentari

Prvo upoznaj svog najvećeg neprijatelja, a onda ga se riješi!

"Da bismo shvatili sadašnjost i vidjeli budućnost moramo znati prošlost, namjere i motive pojedinih skupina, država i pojedinaca, u tu svrhu bit će i maksimalno sažet prikaz zadnjih 100 godina laži, prijevara i metoda kojima se Hrvatsku i Hrvate drži u magli, zabludi i pokornosti, ropstvu!"

U državi u kojoj nema selendre bez spomenika koje kakvim četničkim slugama iz naše nedavne prošlosti.

Bravo, baš si našao rulju koja želi prihvatiti činjenice o tome kako sve što šim se činilo istinom, nije istina, kako sve što im se tupilo desetljećima uopće nema veze sa zbiljom (realnošću) i koji ni pod razno neće se ispričati bilo kome već će kapu okretati i uvijek sebe postavljati u položaj u kojem im žnjiranice vire iz nečijeg tura.

U kratko, smiješan pokušaj da natjeraš balkaniziranu stoku na to da si uzmu knjige neprijatelja i da prouče i upoznaju neprijatelje, tu četničku žgadariju i njihove jugopartizanske sluge.

Prvo upoznaj svoje najveće neprijatelje, a onda ih se riješi!

Potpuno si u pravu, samo si promašio "narod" kojem to govoriš.

Tko je glasao

Vidim da si na portalu skoro devet godina

S obzirom na to čovjek bi očekivao da znaš koliko je i razumnih na ovom portalu, a k tomu i drugi čitaju, oni koji nemaju korisničke profile. Nadam se da i neki iz visoke politike čitaju ovaj portal, puno ih je i pisalo ovdje, dok su imali koristi, naravno. Daklem, ako nisu znali sad znaju. Ili sam ih bar uputio na trag i izvor sveg zla. A gle, nikad ne znaš, možda nekima i proradi svijest i savjest.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Sve su potvrdili u SANU1 i SANU2

Dobrica Ćosić je još jedan vrlo zanimljiv srbijanac po pitanju modernog procesa stvaranje tzv velike srbije.

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”
(Dobrica Ćosić, Deobe)

„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.”
(Dobrica Ćosić)

Napomena: "ovoj zemlji" = jugoslaviji

Može se taj zloćo komotno nazvati "Čale sadašnje SRB i rs u BiH".

A sve to prolazi tako zbog onih o kojima je pisao, govorio i upozoravao Otac Domovine, LIJEPE NAŠE MAJKE HRAVATSKE:

https://youtu.be/O7eViBmz6kU

"SLAVOSERBI" (Sluganske sluge)

Do prijeporne kovanice slavoserbi Ante Starčević došao je spojivši dvije latinske riječi sclavus i servus koje, i jedna i druga, znače: sužanj, rob. Slavoserb je, prema tome, dvostruki rob, on nije samo tjelesno neslobodan, nego i duševno.
Starčević na njih ne gleda kao na pripadnike nekoga drugoga naroda ili rase nego kao na anacionalni, destruktivni i amoralni sloj društva koji je opasan po svaku društvenu zajednicu.

Osim naziva slavoserbi Starčević je upotrjebljavao, kad je htio pobliže označiti kakvo je političko držanje tih ljudi, još i nazive madžarolci (Madžari i Tirolci) i našinci. Madžarolci su poradi toga jer politički sjede uvijek na dva stolca: čas su za orijentaciju prema Pešti, prema Madžarima, a čas su opet protiv te orijentacije za onu prema Beču, prema Tirolcima, a našinci su oni koji se, bez obzira, na sve strane služe neutralnim izrazima: naš jezik, naš narod, trojedna kraljevina Hrvatska, Dalmacija i Slavonija umjesto hrvatski jezik, hrvatski narod te jednostavno: kraljevina Hrvatska.
Među slavoserbe ubraja Starčević i najveći dio tadašnje hrvatske inteligencije koji se udaljio od naroda i za volju lagodnoga života "prilijepio" uz svoje službe ne vodeći računa o dužnostima prema narodu a to nije ni čudo jer "kod nas je odgojenje takvo, da se njime odbijamo od posla, da svaku radnju smatramo sramotnom, da dobijemo želju za gospodstvom, volju za ugodno življenje. I, jer gospodstvo davaju tuđe ruke, nemaš načina za dočepati se ičesa, osim hvatajući se tuđinca, i to onoga, koji ti daje, ili će ti dati".

Po Starčeviću Slavosrba ima, ne samo u Hrvatskoj nego, i u Francuskoj i u Rusiji a i u svim drugim narodima. U Francuskoj su to protivnici Napoleonida, u Rusiji "apoštoli nijemštine" i slavjanofili a "kad čuješ da ovaj ili onaj u Rusiji radi o slavjanstvu, o sveslavjanstvu, znaj, to ti je ruski slavosrb, i da je brat onima, koji kod nas rade o Jugoslaviji, o Srbiji, o slavjanstvu". U svome djelu Jubilei, na str. 16., Starčević govori i o "bogoslovju slavoserbskih katoličkih bogoslovacah".

U Pismima Magjarolacah Starčević piše o Slavoserbima: «Napokon, o Slavoserbima koje mislite predobiti. Oni su sužanjska pasmina, skot gnjusnii od ikojega drugoga. Uzmimo u čoveku tri stupnja saveršenstva: stupanj životinje, stupanj razbora, i stupanj uma, duševnosti. Slavoserbi nisu podpuno dostignuli ni najniži stupanj, a iz njega ne mogu se dignuti. Oni nemaju svest; oni ne znadu kao ljudi čitat; njih se nikakav nauk ne prima; oni ne mogu biti ni bolji ni gorji nego li su; oni su, izuzev okretnost i prepredenost koje daje vežbanje, svi u svemu posve jednaki; oni o sebi, biti siti, bili gladni, ne mogu mučat ni lajat, mirovat ni skakat, nego se u svemu vladaju kako im njihovi pastiri određuju.» «izmet Hervatah»

U Nekolikim uspomenama: «Slavoserbi su smetje naroda, vrsta ljudi koji se prodavaju svakomu tko i po što ih hoće, i svakomu kupcu davaju Hervatsku u nametak; versta ljudih, koje će svatko, ako se ne da više, kupiti i za zdelu krumpirah; ljudi koje imati svatko bi se stidio osim Austrie i drugih herđavih vladah; ljudih koji najverstnii možda bi dobil od prave vlade čiste lule; ljudih koji su po svojoj sužanjskoj naravi proti svemu što je dobro, slavno, veličanstveno; koji su kao zakleti narod hervatski zbrisati s lica zemlje, te o tomu i rade. To su Slavoserbi.»

Tko je glasao

Kako?

Recimo - ne pisanjem tekstova u kojima se optužujem"one druge" da su nam krivi za sve nedaće svijeta.

Kao i kod svako opsjednutosti, opsjednuti mora što češće upirati prstom na razlog svoje opsjednutosti, čak i onda kada razloga uopće nema.

RH postoji već više od 25 godina. Još malo pa će biti starija od SFRJ, pa starija od svih Jugoslavija zajedno.

Ali i dalje neće postojati nikakva razvojna strategija, obrazovna, gospodarska te će se objašnjavati svijetu kako smo mi zapravo super, ali zbog njih.... eh.

Tko je glasao

25 godina?

Na žalost RH postoji po Ustavu RH još od kako se SRH proglasila.

Avnojska RH postoji i dan danas po Ustavu RH, samo što nema nikakav ideološki politički predznak.

Pak smo "Ustavna država" ne!

"Sve je isto samo njega nema, kao ni njegovog đenerala oponašatelja"

Tko je glasao

Ipak se pojavila hrvatska opcija, kao alternativa judoHDZ-u

Ali i dalje neće postojati nikakva razvojna strategija, obrazovna, gospodarska te će se objašnjavati svijetu kako smo mi zapravo super, ali zbog njih.... eh.Neće postojati sve dok ne maknemo jugonekrofile i protuhrvatske elemente iz vlasti u državi, koje je pod hitno nužno lustrirati.

Započela je lustracija HDZ-a, odnosno razdvajanje jugokomunističkog dijela -zaplotnjačkog protuhrvatskog dijela HDZ-a, od dijela koji donosi razvojnu hrvatsku strategiju.

Odatle, napadi na Esih, Hasanbegovića i Glasnovića.

Do sada smo imali HDZ kao jedinu alternativu komunjarskom SDP-u i bili smo prisiljeni glasovati za "manje zlo", a sada se konačno u Zagrebu stvara stvarno novi put za RH, ljudi neuprljani jugokaljužom.

I HDZ je nudio i nudi Zagrepčanima Prgometa!?! Čista moralno politička perverzarija!

To je omalovažavanje hrvatskog naroda preko onih koji su okupirali HDZ. Nuditi takvog konvertita,bila je smišljena akcija ponižavanja hrvatskog puka koja je uključivala nepostojanje drugih hrvatskih alternativa.

Ali, upravo takvim ponašanjem dobili su ono što nisu očekivali: pravu hrvatsku alternativu.

Plenković se rugao Zagrepčanima i domoljubnom dijelu HDZ-a stavljajući Prgometa kao kandidata HDZ-a, misleći Hrvate ucjenjivati nepostojanjem istinske hrvatske alternative, a to će mu se osvetiti, kao i njegovim zaleđnjacima, poput Šeksa i one komunjarostarudije koja zagovara "Veliku koaliciju" , frustrirane postojanjem RH, a koji namjerno biraju poteze kojima bi ponižavali hrvatski narod.

Ti si sam dio struktura koje su optuživale RH za dobrobit te Beogradske klike, namećući RH
Udruženi zločinački poduhvat od DR, a još si se predstavljao kao "branitelj"!

Stvarno bi trebalo takve "branitelje" izlustrirati od istinskih hrvatskih branitelja.

Tko je glasao

izlustracija...

... sad bih ti rekao što mi ti možeš napraviti :)

Izlustrirati mene od branitelja koji znaju staviti šator za Frljića, ali ne znaju za Agrokor? Evo, možeš odmah :) Ono, ako sam ja na putu napretku RH, makni me odmah, sam ću se maknuti. Daj braniteljsku mirovinu i idem :P

Smo? Opet nisi popila tablete pa pričaš o sebi u množini?

Tko je glasao

Ne vrijeđaj, saberi se

Što se tiče primjedbi, nisi shvatio bit. Nisu oni krivi, odnosno jesu onoliko koliko i mogu biti u svojoj želji da vladaju i upravljaju Hrvatsku na put jugoslovenstva. Bit ovog dnevnika je da osvijetli bojište i da prepoznamo igrače i puteve te razloge zašto se svi drugi putevi gade, a samo jugosavenski ostaje otvoren.

Kratak je period 25 godina da bi se promijenila svijest, odnosno da svijest evoluira, narod je slabo obrazovan, nezainteresiran, dok voda ne uđe u uši, a onda imamo krv do koljena, jer prije ili poslije morbidne ideje se ostvare i pakao ropstva potpuno uspostavi moć, a onda otresanje i krv pršti i oblijeva.

Sprega velikosrpsko-komunističko-jugoslavensko-regionskog duha je strahovito jaka u upravljačkim strukturama, njihova deca vadaju, već i njihovi unuci vladaju, odnosno bore se za prevlast, a ono bitno "arhive" skrivaju kao zmija noge.

Borba je žestoka i možemo se jedino nadati da ćemo uspjeti sve osvjetliti da se točno zna tko, što, s kim, s čim, kad se sve zna onda nije problem ni meni ako većina odluči da je za ovo ili ono, ako je tako tako je i ja se neću buniti, ali nije tako i pod okriljem mraka rade se stvari koje vode u nova krvoprolića, osobno jednostavno ne mogu šutjeti i gledati kuda ovi kojoti, hijene i lešinari vode i hrvatski i srpski narod.

Pitam ja tebe, je li srpskom narodu prljava igra zadnjih 100 godina donijela dobro? Je li Pribičevićev bijeg pod okriljem noći donio dobro najprije hrvatskom narodu, a onda srpskom?

Jesu li pokolji u Bjelovaru, Srbu i po čitavoj Hrvatskoj donijeli srpskom narodu dobro, aveličaju se kao nešto božansko i što više tisuća mrtvih to su oni kao više na strani pravde, istovremeno za ustaše ta logika ne vrijedi?

A vidiš, oni i dan danas genocid slave kao nešto etično, moralno, civilizirano, ispravno, ljudsko, to treba razotkrivati i pokazati luđacima da su rezultati zla i zlih mračnih politika rijeke krvi i redovito raspadanje tih politika, uz nemjerljivu patnju naroda.

Što se tiče Agrokora možda jednako mislimo, ali da bismo nešto mislili morali bismo znati genezu postanka i razvoja, a to ja i ti ne znamo, ono što znamo i čime se sad hvali Todorić - 40 milijardi kuna duga, je bolesno, a još je bolesnije da smo taj dug preuzeli svi mi preko našeg mirnog i staloženog stečajnog upravitelja kojeg živo boli kuac za Hrvatsku, a bizarno je to da nam Todorko sa ljubavlju obajšnjava da sve što je on stekao ostavlja čista srca narodu Hravtskom i tako mi sad ushićeno dijelimo 40 milijardi duga, kako dražesno, ovo zaslužuje jedan satiričan dnevnik, jer suza više ni nemamo, možda ga i napišem.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ostavština iliti zadudžbina...

... ima dio u "Kolijevki za macu" (K. Vonnegut) gdje otac liječnik šeće sa sinom po tropskom otoku kojim vlada kuga... kamioni donose trupla, bageri ih guraju u jame, a otac grli sina i govori "Sine, kada jednog dana umrem, sve ovo ostaje tebi."

Mislim da snažno brkaš dvije ideje (a obje ne voliš, pa ti nije za zamjeriti).

Brkaš srpski (i hrvatski) nacionalizam (da ne kažem šovinizam) i ideju socijalizma (da ne kažem komunizma).

Kada se ideja socijalizma/komunizma pojavila (pobijedila) 1945. - onda je nakon 25 godina bila 1970. Jugoslavija 1970. nije nalikovala na onu iz 1945. U samo 25 godina. A sada usporedi RH.

Dakle, postojala je jedna više-manje razumna ideja (da, da, zločini, Beliburg, Goli otok, sve znamo) koja je većini ljudi donosila napredak. Dakle tako izgledaju zemlje kada ih ponese neka nova ideja.

RH je nastala u ratu (malenom, ali ipak) (dakle kao i SFRJ) i ništa joj nije bilo na putu da je ponese zamah dobrih ideja. Iskreno, ja sam se tome nadao. Da stvaramo nešto drukčije.

A onda je krenulo - okretanjem kotača unazad. Inzistiranje na naciji, krvi i tlu (i to nakon što smo pobijedili). Bijele uniforme. Vrijeđanje drukčijeg i različitog mišljenja. Isplivavanje ostataka od ljudi koje je već prošli sustav prepoznao kao lopovski i kriminalni.

I, nažalost, rezultat je ovo što imamo.

A vrlo je sličan rezultat dobiven i o Srbiji ili kako nam se već sada zove susjed.

Sumnjam da se itko normalan i tamo i ovdje raduje ovom rezultatu.

Tko je glasao

Samo ti se čini da nešto brkam

Velikosrpski nacizam i komunizam snažno se isprepleću u ideji kolika bi trebala biti država koju bi oni htjeli, u tom smislu se isprepleću do neprepoznatljivosti. Drugi je par opančića što kad bi ostvarili svoje ciljeve netko bi morao uvući rogove, odnosno pobili bi se oko definicija.

Jugoslavija 1970? Nemoj biti bizarno površan, ekonomski napredak zasnovan na kreditima koji se nikad nisu planirali vratiti, uz plansku privredu i firme mastodonte bez ikakvog rezona i logike nije mogao završiti nego u krvi.

Usporediti RH, da, vraćamo se izgleda u sedamdesete.

Kako ti ignoriraš činjenice i povijest to je strašno. Jedino što se već dvadeset godina vrijeđa je hrvatski narod i država RH. tuđman je išao maksimalno pomirljivo, to mu svi desniji zamjeraju, a i danas sam razgovarao s prijateljem koji me iznenadi tvrdnjom da je sve kriv Tuđman jer je umjesto da kapitalizira pobjedu sve prosuo pomirljivom politikom koja nas je na kraju pretvorila u one koji su za nešto krivi.

Ne znam što misliš pod hrvatski nacionalizam pa bih volio da mi pojasniš? Nikako ne mogu pojmiti kako se to očituje?

Tuđman je ostavio minimalno zaduženu Hrvatsku, o tomu imaš u mom dnevniku koji si vidio http://pollitika.com/dr-sc-franjo-tudman-velicanstven-covjek-u-strasnom-...

A onda je kao Hrvatska tražila nešto novo, bolje, ljepše... Osobno sam se i sam nadao da će se zatvori popuniti, a onda shvatio zašto neće, naknadno su gole činjenice potvrdile da smo dobili užas koji nam je poduplao dug i uneredio sve - Račan, a onda nastavak politike zgrabi i bježi.

Objasni nam obrtanje kotača unatrag dolaskom Račana na vlast i poslije Hristos se rodi Sanadera, pa opet Milanovića, pa, pa

Mislim naravno da je to sve vrćenje kotača unatrag, ali za to nimalo nije kriv hrvatski nacionalizam ili nekakve ideje zemlje i krvi, već bratstvo i jedinstvo komunističke oligarhijske hobotnice.

Ako nisi znao, mi smo duboko u komunizmu, dublje nego smo ikad bili, Agrokor je živo svjedočanstvo.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Drug je Tito govno bio

I ostao.

Jer pita od govana uvijek ostaje pita od govana.

Dr. Tuđman je rekao i to da j NDH bila izraz težnji hrvatskog naroda, ja se s tim slažem, ti ne. Rekao je i za Tita da je bio ovo ili ono, ono što je rekao pozitivno ti se slažeš, ja ne.

Kao Titov general naravno da ne može ići baš đonom na svog komandanta, a pomalo i ide i kad priznaje zločine. No generalno ima u govoru i istina i mumljanja i muljanja, to je tako.

To što je Tuđman govorio o Titu ili što govori Klasić ili Ante Nazor ne znači pametnom čovjeku baš ništa ako nije potkrijepljeno činjenicama.

Činjenice su sljedeće i neoborive. Jugoslavija je nastala u krvi i genocidu. Musolini kao simbol fašizma pobio je najmanje 5 puta manje ljudi na pet puta većoj populaciji, okvirno.

Kreditima se gradilo i radilo bez ikakvog razumnog plana i sve je na kraju u krvi propalo, jer ono što je u zlu i krvi nastalo u zlu i krvi će i nestati, zar nije tako nastalo i nestalo?

Nitko nije lud da uništi ono što nije dobro, a Jugoslavija nestade u plamenu, jer nije valjala, ma koliko ti lijepio klipova sa hvalospjevima Titu.

Ja Tuđmanu niti ne zamjeram ovo što je govorio, to je njegovo pravo, moje je pravo suprotstaviti se činjenicama.

Dr. Tuđma je ugrubo napravio sve ono što je napravio i to sam opisao u glavnim crtama u dnevniku http://pollitika.com/dr-sc-franjo-tudman-velicanstven-covjek-u-strasnom-...

Ono prije je priča za sebe i može biti predmet istraživanja o lutanjima kroz povijesnu zbiljnost, no činjenica da se na kraju našao također stoji!

Sve u svemu, ne znam ni što si mi htio dokazati, a vjerojatno ne znaš ni ti?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

dokazati?

Zar se nešto može dokazati tuđim izjavama.

Ne, jednostavno sam htio pokazati (podsjetiti) mnoge zaboravne - kako je Tuđman govorio o nekim stvarima. Kako stvari nisu baš crno-bijele.

Zapravo ti je komentar (osim što voliš to pretjerivanje s krvi i plamenom) nevjerojatno razuman i staložen. Zbunio si me.

No ovo ... da nitko nije lud da uništi nešto dobro... hm, tu pljuješ na temelj čovjeka, da je sastavljen od dobra i zla, erosa i tanatosa ili kakogod. Čovjek itekako često ruši nešto što je dobro.

Tko je glasao

Nije pretjerivanje izreći nešto što je činjenica

Ako je nešto nastalo na krvi i, kako ti kažeš, plamenu, onda je to tako i ja tu nisam ništa pretjerao.

Ajd lijepo što si prešao preko toga da sam krivo napisao "Nitko nije lud da uništi ono što nije dobro", dakle "nije " je viška, a ti nisi, kako već znaš, inzistirao na tom da sam ja glup, već ispravno pročitao rečenicu onakvu kakva je trebala biti.

Napredujemo, hehe, da li je to do godina ili... ma nema veze.... hhh

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Hrvati imaju pravo vladati

Hrvati imaju pravo vladati svojom državom, kome krivo, kome pravo, a jednog dana će i vladati, ustanimo i otresimo vladavinu iz Beograda!
Razbijmo okove, zbog naše djece, ako ne zbog nas samih! Dajmo povjerenje hrvatskim strankama, a samim tim ćemo prisiliti i HDZ da se mijenja i da ne daje vjeru za večeru, a pomoći ćemo i zdravim poštenim ljudima u HDZ-u da pruže otpor divljem i ostrašćenom upravljanju iz Beograda.

Definiraj Hrvata, tko i što je Hrvat, kako da znamo tko je u HDZu Hrvat a tko nije?
Prosim web poveznicu za definiciju Hrvata, velikog, malog, srednjeg, pravog, čistokrvnog, rasnog, najobičnijeg Hrvata.

Tvoj žal za Beogradom je nenadjebiv, nemoj plakati, samo Beograd zamjeni Briselom i sve bude dobro, idemo dalje.

Tko je glasao

Iš, iš...

Iš, iš...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ma jasno, idem ja, ne

Ma jasno, idem ja, ne brini.
Dobro je rekao Milijan Brkić, ne smiju nam državom upravljati ne hrvati ali je zaboravio da on nije Hrvat !!
Pogledaj samo tko upravlja ministarstvima, lokalnim upravama, sve stranci, ljudi koji nisu rođeni u RH
i to je ogroman propust u zapošljavanju državnih namještenika i službenika.
Kad zaposliš stranca da ti radi na državnim poslovima ta država mora propasti, to nije njegova
država i kao takva ga ne zanima već ga zanima samo osobna korist i da duvuće još svojih državljana
kako bi u potpunosti pokorili domicilni puk.
Da, da, sad će netko kako je g. Brkić domoljub, branitelj, ovo ono, nije !
One je bio plačenik. legija stranaca, plaćena da oružijem brani onoga tko ga plaća !!
Zamisli nekog legionara u Francuskoj da Francuzima drži lekciju tko mora upravlljati Francuskom
a isti sebe zove Francuzom a to nije.
Pogledajte u povijest, vaš miljeni vođa usraša Ante Pavelić, taj isto nije bio Hrvat a nasilno preuzeo
srećom samo kratko, vladanjem Hrvatskom. Što je on napravio, Istru i Dalmacuju poklonio Talijanima
a svoju poturačku domovinu proglasio Hrvatskom, briljantno, to samo "Hrvat" koji mrzi Hrvate može napraviti.
Vrijeme je da Hrvati konačno preuzmu vlast u Hrvatskoj i sve strance maknu iz državnih službi !!
Probudite se !!

Tko je glasao

A da se koncentriraš na dnevnik pa ako misliš da nešto

nije točno ili da logički nije ispravno da to komentiraš? U tom smislu iš!

Btw, ti strancima zoveš Hrvate koji nisu rođeni unutar ove i ovakve RH, a koji definitivno vole Hrvatsku i ne sporeći da su se mnogi obogatili ili slično također je istina da su masovno pohrlili braniti Hrvatsku, za razliku od smradova četničkih koji su rođeni u Hrvatskoj a svojom matičnom zemljom smatraju Srbiju i koji su nam spalili trećinu zemlje, protjerali pola milijuna Hrvata sa i oko okupiranih područja i počinili totalni genocid nad Hrvatima.

I sad vi orjunaši i četnici nama objašnjavate da Hrvatskoj ne žele dobro Hrvati rođeni van Hrvatske koji su slali svoje sinove u cvijetu maldosti da umiru za svoju matičnu domovinu, a četnici kojima je Srbija matična zemlja i koji sve rade da naštete Hrvatskoj imaju više prava od onih koji su sahranili svoju djecu branivši našu domovinu Hrvatsku?

Onaj tko voli Hrvatsku i želi joj dobro dobrodošao je ma gdje da je rođen i koje je vjere ili nacionalnosti, onaj tko mrzi Hrvatsku i ubija našu djecu nije dobrodošao da je sto puta rođen u Hrvatskoj i kad-tad ćemo ga se na ovaj ili onaj način riješiti, jer nitko ne voli ubojice. Ubojicama je mjesto u zatvorima i na električnim stolicama.

Sad vidim i da si krajnje neobrazovan, evo pa čitaj seljo:

Glavni pregovarači na strani Kraljevine SHS bili su premijer Milenko Vesnić, ministar vanjskih poslova Ante Trumbić i ministar financija Kosta Stojanović, a s talijanske strane Giovanni Giolitti, Carlo Sforza i Ivanoe Bonomi. Talijanski pregovarači jasno su dali do znanja da bi se talijanski prijedlog trebao prihvatiti, a u suprotnom je Italija bila spremna sama uspostaviti granice predviđene Londonskim ugovorom. Time je delegacija Kraljevine SHS bila prisiljena potpisati nepovoljan ugovor, kojim su Italiji pripojeni Trst, Gorica, Gradiška i dio Kranjske, Istra (osim dijela općine Kastav), grad Zadar, otoci Cres i Lošinj, Lastovo i Palagruža, te je stvorena Slobodna Država Rijeka. Rapalskim ugovorom talijanskoj nacionalnoj manjini u Kraljevini SHS bilo je omogućeno pravo optiranja za talijansko državljanstvo, uporaba talijanskog jezika i sloboda vjeroispovijesti, a hrvatskoj i slovenskoj nacionalnoj manjini u Italiji nisu dana nikakva zakonska jamstva koja bi omogućila njihovu nacionalnu opstojnost.[1]

Zbog općega nezadovoljstva u Kraljevini SHS, ugovor nikada nije bio razmatran u Narodnoj skupštini, već je 26. lipnja 1921. ozakonjen bez parlamentarne rasprave te je, točno nakon godinu dana, bio potvrđen kraljevom odlukom.[1] Ugovor je velikim dijelom bio rezultat velikosrpske politike usmjerene na nagodbu s Italijom u cilju slabljenja hrvatskog položaja u Kraljevini SHS.[2] Područja koja je Hrvatska izgubila tim ugovorom vraćena su joj nakon II. svjetskog rata.[1][2]

Inače ovo je jedan moj komentar tvom četničkom drugu Feniksu pa malo prouči koliko si užasno glup

NDH Površina
- 1941. 98.572 km²
- 1943. 102.771 km²

Republika Hrvatska nakon što su velikosrpski strvinari oteli sve što su mogli oteti

Površina
- ukupno 56 542 1 km2

102.771 - 56.542 = 46.229 km2

46.229 km2 je Hrvatska manja nego za vrijeme NDH. U postotcima braća strvinari i svinjari oteli su Hrvatskoj 44.98253398332214% teritorija. Dakle 45%.

I onda se još usuđuju spominjati Pavelića i NDH kao one koji su nanijeli štetu Hrvatskoj.

Mrš fukaro četnička.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Slušaj smradu četnički ne

Tko je glasao

Ubojice na električne stolice

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

dobar, dobar...

Tko je glasao

Tamo dolje raspravu ne možeš nastaviti, a onda gnojiš

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

mlogo, mlogo davno...

...Beograd je vladao Jugoslavijom. I danas vlada Jugoslavijom. Vlada svakim ostatkom Jugoslavije U onom nekom srcu i duši gdje još Jugoslavija post mortem preživljava.
Ne vlada Hrvatskom.
...relativno očekivano je i normalno i legitimno da metropola Srbije vlada srpskim srcem i srpskom snagom bilo gdje da jest...
Ali vlada Beograd još i svakim onim jugoslavenskim sentimentom i svakom onom jugoslavenskom nostalgijom bilo gdje od Vardara pa do Triglava.
Beograd još nije prodao tu franšizu. Niti će ju svojevoljno Beograd napustiti, iako Beogradu objektivno više ništa ne donosi.
...ali, mušterija još ima za jugoslavenske đinđuve. Negdje više, drugdje mizerno malo. Ali ima.
I time Beograd vlada. Još Beograd ima lojalne potrošače đinđuva jugoslavenstva.
Ne posjeduje tu lojalnost tih tragova jugoslavenstva u ljudima ni Zagreb, niti Ljubljana, ni Sarajevo, ni Priština...Beograd ju je uzurpirao mlogo, mlogo davno...

Tko je glasao

Da, to je ta nit vodilja i ono oko čega se okupljaju

To je tema za sebe, no svakako povezana s ovim što sam napisao.

Kažeš - ne vlada Hrvatskom? Ne bih rekao. Ne vlada direktno, ali kao kad konja tučeš sa strana i po očima onda on ide linijom manjeg otpora.

Kad jedan narod hoće svoj put, a ideolozi jugovnoslavije te puteve uredno zapišavaju, vrše nuždu po njima, gade na svakom koraku, prijete da će nas tu ili tamo dočekati, kad ti oči izbijaju kad samo pogledaš put kojim bi htio ići, onda je to navođenje na "pravi put, njihov put, "put jugovnoslavena".

Hoćemo li to zvati vladanjem ili navođenjem, navigiranjem, sufliranjem, upravljanjem... možemo kako hoćemo to zvati, ali činjenica da se Hrvatima zapljuvavaju svi putevi osim šugovnoslavenskog, možemo li to negirati.

Mali prečanski gedžovančić Pupovac se totalno prosuo navještavajući preslagivanja u Hrvatskoj Vladi i zato je i poslao prijeteće poruke svima koji nisu na prečanskogedžovančićkovom putu, odnosno izgubio je malo kompas nakon što je skoro izgubio nadu da će Beograd upravljati Hrvatskom pa shvatio da su pobjedili operacijom Agrokor.

O putevima i navođenjima uskoro.

Dakle, vlada li se Hrvatskom iz Beograda, ako se iz Beograda određuju putevi kojima će Hrvatska ići?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ehm? ....od krivog tražiš da

ehm?
....od krivog tražiš da bude eksplicitan o unutarhrvatskom problemu.
O tome da solim i drvim nije na meni. Nisam dovoljno kvalificiran porijeklom.

Tko je glasao

Ne tražim ništa

Samo kažem, hehe...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci