Tagovi

100 dana neodlucnosti i propadanja

Izdrzali smo 100 dana mracnih vjesti, bahatog Cacica, tvrdoglavog Linica, totalno izgubljenog Milanovica ( jaaaaaaaaavi seeeeeeeee! ) pa treba otvoreno reci da mi idemo prema grckom scenariju.
Moze li se izbjeci?
Ne vjerujem -prekasno je....

Mi se samo teoretski mozemo izvuci, ali nema prakticara na vlasti.
Moj je favorit MMF kontra paroli Kukurikua "Njih necemo, a mi ne znamo!"
1. laganim i ne pretjerano strasnim mjerama stednje. Ali...
To znaci da cemo se izvlaciti 10-12 godina.
Mozda se nama nikud ne zuri, ali za to vrijeme ce karta svijeta izgledati sasvim drugacije.
S obzirom da se takve mjere svode samo na jacanje poreza i "odterecenja" sa figom u djepu, pitanje je sto cemo uopce raditi i od cega ziviti na toj rasciscenoj
livadi.
2. ozbiljnim reformama i odgovornim radom svih elemenata drzavnog aparata.
Reforme bi trebalo nazvati "reformom odrzivosti" jer smo se i predugo bavili lakiranjem vrata na Augijevoj stali koja ce se skoro rasprsnuti od sadrzaja.
Za taj potez treba otvoriti ta vrata i uci sa bagerom, koliko god samoupravljaci i 12-15000 kuna/mj. "ozalosceni" sindikati sa ili bez potrosackih kosarica ronili krokodilskih suza.
Takvo izvlacenje bi trajalo 6-7 godina.

Na zalost Kukurku su izabrali prvu opciju pa su;
1. smanjili proracun za samo 3,4 mld kuna, usprkos minimalnih 10 mld.
2. nastavili glasno hrkati dok pravosudje i ne primjecuje ljude iz Jadrankamena. Diokija, Kamenskog, Konstruktora i jos bezbroj njih.
Ne primjecuje ih ni socijalna sluzba Milanke Opacic zvane "Fakultet politickih znanosti-SDP-fotelja", uglavnom nitko!?

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/184162/Zabrinjava-nezainteresiran...

3.Njima to sve nije zanimljivo, a podrzavalii su godinama i Bandica, dok nije nestalo para.
Sad se prave da ga ne poznaju.
4.I dalje se kadrovira po partijskim zaslugama umjesto po referencama.
5. Hoda se okolo i trazi kupce za razne firme kao da su njihove privatne i dakako laze sitnozubanstvo koje je naprasno naucilo sto je to "kreditni rating" - ali u njihovoj komicnoj interpretaciji.
Fitch i drugi kad smo vec kod toga su dali kratki rok da se ozbiljne reforme pocnu, ali one su imperativ.
Kako vidimo od toga za sad nista.
A ozbiljnog posla koji oni ne primjecuju ima:

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/184918/Hrvatska-sve-vise-zaost...

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/185084/Industrijska-proizvodnj...

Kako unistiti trziste vrijednosnica koje je bijedno samo po sebi?
Izmisljanjem poreza na dividendu.
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/178198/sto-poduzetnike-ceka-...
U paketu sa 2 x vecm haracom kako su ga zvali dok su glumili oporbu.
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/173048/Porez-na-nekretnine-j...
Najavljeni porez na nekretnine je otpao jer su mu nasli bezbroj nedostataka.
Glavni je taj sto politicari imaju dosta m2 nekretnina.
Zasto netko tko ulaze u dionice isti iznos kao drugi u nekretnine, treba biti kaznjen?
Zato sto je glup pa ulaze u tu prezrenu proizvodnju i usluge.
Proizvodnja?
Fuj!
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/173048/Porez-na-nekretnine-j...

Ocito drugovi misle da je lukrativno za drzavu da se ulaze u kuce za odmor i
sl. nego u proizvodnju, usluge i sl.

A da bi se reforme zaista provele i da to provodjenje bude efikasno i ne traje predugo, treba imati hrabrosti i znanja.
Bas ono sto Kukuriku nema.
Pritom su si jos uzeli pravo drzati cijelu Hrvatsku pod vodom i gusiti je radi svojih parcijalnih interesa, frustracija i strahova.
Gubljenje vremena na beskorisne razgovore sa onima koji i dalje koriste retoriku iz 1967, je vrlo skupo.
Njih treba ignorirati jer je vrijeme neki put i gola egzistencija nesinekuriranih nesretnika, koji nemaju priliku za parazitiranje na ledjima svojih kolega iz tzv realmog sektora.

Bez jeftine i efikasne konkurentne drzave, jednakih prilika i pravne sigurnosti
ovdje se nece promijeniti - nikad i nista.
Koliko su sve te mjere i namjere vec i retrogradne pokazuje i rascjep medju mladima koji se odlucuju za 2 opcije:
Ljevcarski turbo-folk sa Filozofije ili bijeg u emigraciju.
Demokracija podrazumijeva i lijevu opciju, ali zivot pogotovo sad, trazi one koji mogu i znaju stvoriti i nesto opipljivo za sebe i cijelo drustvo.

Komentari

sve su to puste mantre

koje se neprestano ponavljaju bez kraja i konca..

da bi se razbio ovaj hrvatski zacarani krug zla i propadanja, treba za to imati volje (znaci htjeti), hrabrosti, odlucnosti i nesto znanja,
a tocno je i tragicno da toga u Hrvatskoj nema ni za lijek! (pritom ne mislim samo na one koji vode drzavu i upravljaju njome)
a nepostojanje ovog gore navedenog je osnovni razlog zbog cega se nista dobroga u zemlji ne dogadja!

Tko je glasao

Kako unistiti trziste

Kako unistiti trziste vrijednosnica koje je bijedno samo po sebi?
Izmisljanjem poreza na dividendu.

Tko je glasao

Zato ja nisan ni tija

Zato ja nisan ni tija potrošit niti po ure svoga slobodnog vrimena na tako nešto ka šta su izbori u ovoj zemlji. Ma koje izvlačenje, ma kojih 10-12 god, ma koje reforme... Mi smo GOTOVI!!

Tko je glasao

Očaj, uglavnom očaj...

Sto dana nove vlade je proizvodnja daljnjeg očaja u "lijepoj našoj"! Nema dana da radnici ne iskazuju očaj, i to na drastične načine. Jučer oni gladuju na platformi u Diokiju, jučer ovi štrajakaju pred Jadrankamenom, danas..?? Danas je nedjelja, pa će vjerojatno izostati te slike OČAJA s ulica, trgova, TV ekrana...Jedina novost nove vlade je otvaranje pitanja poreza, neplaćenih poreza, no ne vjerujem da će biti išta ozbiljnoga od toga. Ovim tempom, trebat će nam 20 godina znoja i pakla, da dođemo na stanje iz 1991... A što se tiče MMF, on nam, i pored svih negativnosti, ipak ne gine..Prečica je sjesti na imovinu lopina i vratiti u državnu kasu, što je pokradeno a to je opet nemoguće ostvariti kroz nepravnu državu..
Čačić-Linićeva vlada nije u 100 dana zaustavila nijedan negativni trend, neće ni u sto idućih dana...I ono što će netko reći da je plašanje naroda: pravi očaj i pravo divljanje neoliberalizma tek predstoji, i to na hrvatski način. Znači, jahat će nas iznimkama i koječim drugim još gore nego do sada, sve dok se ne shvati u masama da je projekt samostalne i uspješne Hrvatske fatamorgana.
A Čačić u nadzornom odboru INE je tek katastrofa koja se otvara prvim danom otvaranja razgovora na temu INA - MOL. Naime,iz aviona se vidi da je utjecaj politike u Mađarskoj na pravosuđe i Čačićevo suđenje u vezi.
Europska komisija prigovorila je Mađarskoj da politika ima velik utjecaj na tamošnje pravosuđe. A upravo pred mađarskim sudom vodi se proces protiv Radimira Čačića zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Ina je u suvlasništvu mađarske nafte kompanije MOL, čiji je čelnik Zsolt Hernadi u bliskim odnosima s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Čačić je pak odmah nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima poslao pismo upravo Hernadiju, koje je objavio nedavno Nacional, u kojem ga obavještava da je on odsad njegov glavni sugovornik u Hrvatskoj o Ini. Stoga se postavlja pitanje hoće li Čačić koristiti svoju poziciju u Ini i davati ustupke MOL-u kako bi zauzvrat dobio za sebe povoljniju presudu mađarskog suda. Na mjestima poput članstva u NO-u Ine moraju biti i osobe besprijekorne privatne biografije, koje nitko ne može ucjenjivati.
Ovo samo navodim kao primjer u što ulazimo i koliko je u Hrvatskoj (nažalost, ne samo u njoj!) očaja i sljepila.
Savjet: uživati tko još može, malo nam dobroga donose sljedeći mjeseci, tko ne može neka posudi knjige Krleže ili neka piše sam "Hrvatski bog Očaj"!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo, daj čovječe skuliraj

Ljubo, daj čovječe skuliraj se i sredi svoj jal prema svemu i svačemu što nosi hrvatski predznak! Nadrobio si tu svega i svačega, od 100 dana hrvatske vlade do Čačičevog suda u Mađarskoj! Nisu tebi krivi hrvatski političari što si ti ostario a nisi si osigurao egzistenciju!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ima li išta sa hrvackim

Ima li išta sa hrvackim predznakom da valja ??? Daj reci nam bar nešto da se razveselimo.

Tko je glasao

Hrvanje u blatu. Žensko ov

Hrvanje u blatu. Žensko ov kors.

Tko je glasao

ma o'ladi

Pa nije ova vlada Dioki dala gangsteru, a još je manje dala Jadrankamen tuđmanovom tenisaču.
Da ti netko 17 godina (od toga osam godina za redom) ruši kuću da li bi je popravio za 100 dana?
Pa tko je upropaštavao Hrvatsku? Kome je krao Sanader? Tko je u "Rvackim šumama" trošio naš novac na raskošne vile? Koliko je koštalko šetanje Jace po zemlji i razbacivanje sa kamenjem temeljcem? I to sve treba popraviti u 100 dana? Ma nemoj!!

Tko je glasao

@žaki Ne brani neobranjivo, spusti se na zemlju...!

Da je oporba, a sadašnja vlast, bila ozbiljnija a to znači odgovorna i smjela, ne bi se HDZ, i njegovi sateliti, toliko razmahali. I da je sadašnja vlast uistinu prekretnička, u 100 dana nagovijestili bi ozbiljne promjene: nijedan negativni trend nisu zaustavili, a stručni, moralni i financijski kapaciteti su im bitno ograničeni. Možemo se čuti za 200 dana, bit će slično, možemo i za 300 dana, bit će slično... Treba konačno shvatiti da se ne može popraviti kuća izgrađena na klimavim temeljima i s novima koji su zapravo stari, egoistični i bez osjećaja za potrebe naroda. Čekaju nas još gori mjeseci: poskupljenja komunalija, porast nezaposlenosti, izostanak kvalitetne oporbe... daljnje siromašenje. Čačić će ulupati novac u fasade i beton, a ne u pokretanje proizvodnog ciklusa što su najavljivali pred izbore.
Upravo pročitavam jednu staru knjigu pod naslovom "Ruzvelt i Nju dil" i zaključujem da je Čačićeva vlada svjetlosnu godinu od preokreta. I da je Roosewelt već u sto dana povukao ekonomske poteze koji su preokrenuli stanje u USA ekonomiji, dok SDP i HNS krivudaju, vrludaju, zapliću se, bez rezultata...Treba im vremena, ali ako idu u dobrom pravcu, a to nije nimalo sigurno...Znaš li ti neko ime od formata koje stoji iza Milanovićeve vlade i njene politike? Znaš li koliko je pokradenih kuna vraćeno u sto dana u državnu kasu? Znaš li po čemu mase žive bolje nego prije sto dana? Sada će hraniti raju s nekim serijama ala "Tajne jugoslavenske službe", izmišljat će se spinovi, kao i ranije...Ništa ozbiljno novoga pod kapom hrvatskom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@žaki Ne brani neobranjivo, spusti se na zemlju...!

Da je oporba, a sadašnja vlast, bila ozbiljnija a to znači odgovorna i smjela, ne bi se HDZ, i njegovi sateliti, toliko razmahali. I da je sadašnja vlast uistinu prekretnička, u 100 dana nagovijestili bi ozbiljne promjene: nijedan negativni trend nisu zaustavili, a stručni, moralni i financijski kapaciteti su im bitno ograničeni. Možemo se čuti za 200 dana, bit će slično, možemo i za 300 dana, bit će slično... Treba konačno shvatiti da se ne može popraviti kuća izgrađena na klimavim temeljima i s novima koji su zapravo stari, egoistični i bez osjećaja za potrebe naroda. Čekaju nas još gori mjeseci: poskupljenja komunalija, porast nezaposlenosti, izostanak kvalitetne oporbe... daljnje siromašenje. Čačić će ulupati novac u fasade i beton, a ne u pokretanje proizvodnog ciklusa što su najavljivali pred izbore.
Upravo pročitavam jednu staru knjigu pod naslovom "Ruzvelt i Nju dil" i zaključujem da je Čačićeva vlada svjetlosnu godinu od preokreta. I da je Roosewelt već u sto dana povukao ekonomske poteze koji su preokrenuli stanje u USA ekonomiji, dok SDP i HNS krivudaju, vrludaju, zapliću se, bez rezultata...Treba im vremena, ali ako idu u dobrom pravcu, a to nije nimalo sigurno...Znaš li ti neko ime od formata koje stoji iza Milanovićeve vlade i njene politike? Znaš li koliko je pokradenih kuna vraćeno u sto dana u državnu kasu? Znaš li po čemu mase žive bolje nego prije sto dana? Sada će hraniti raju s nekim serijama ala "Tajne jugoslavenske službe", izmišljat će se spinovi, kao i ranije...Ništa ozbiljno novoga pod kapom hrvatskom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sorry...

Sorry, dupljak!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma kakav dupljak Ljubo! Stara

Ma kakav dupljak Ljubo! Stara navika štancanja bodova, još samo poneki dupli i trodupli nick za stancanje komentara potpore!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Nitko nije ni očekivao sređivanje u 100 dana

Problem je što put i način na koji se krenulo u sređivanje situacije, nije dobar.

Ovi novi rade iste grješke koje su radili i stari.

Čak sam uvjeren da je Kosorica dobila izbore da bi izabrala bolji način.

Siguran sam da ne bi počinila iste grješke dvaput, poput podizanja PDV-a i uvođenja novih harača.

Čudi me da ovi novi ne žele izvuči pouke iz njenih pogrešaka, a onomad su i sami osuđivali takve postupke.

Ovdje jedino što je jasno, jest da jebe lud zbunjenog i da se ne zna ni tko pije, a tko plaća.

Danas kažu jedno, sutra već demantiraju.

Stvarno ne znaju bil piškili ili kakili.

Problem HDZ-a je bio što se tamo moralo slušati samo jednu osobu, vođu, dok je problem kukurikavaca što svak radi za sebe. Svako ministartsvo kao zasebna vlada, nema dogovora, nema planova, suradnja na rangu bandita s divljeg zapada gdje svak gleda samo svoj interes.

Uopće ne dvojim da ćemo na sljedećoj procjeni rejtinga pasti na razinu smeća, a onda nam samo Bog može pomoći, nikakav MMF.

Tko je glasao

A kaj ti Papa zapravo delaš u kapitalizmu

Dok kapitalizam gomila milijune beskućnika, nezaposlenih i gladnih Papa tvrdi kako je "marksizam na Kubi zakazao"

http://www.advance.hr/vijesti/dok-kapitalizam-gomila-milijune-beskucnika...

Tko je glasao

papin posal

,, Neznam što ti radiš?Čime se ti baviš ? Koji je tvoj posa ??

pitanja presidnika kube papi .

Ovi pravi komunisti su ka pravo vino . Što stariji to bolji.

Tko je glasao

da se ne prebacuje sve samo na SK:

.....Ne tako davno grad na dnu Čizme, na obali Jonskog mora bio je perjanica talijanske industrije. Baš kao Split za Hrvatsku. Ali dva mediteranska grada danas dijele sličnu sudbinu. Zbog žive industrije i poduzetničkog duha, Crotone su nekoć ponosno nazivali industrijskim Milanom talijanskog juga, a danas je zoran primjer onoga što ne valja u talijanskom gospodarstvu.
Kao Split i okolica u kojem su tvrtke poput Dalmacijavina, Konstruktora i škvera, Adriachema u obližnjem Kaštel Sućurcu i Jadrankamena na nedalekom Braču osiguravali kruh tisućama obitelji, tako je u Crotoneu metalurška tvrtka Pertusole zapošljavala 1.300 radnika, tvornica gnojiva i deterdženata Montedison imala je 1.000 zaposlenika, stotine kemičara je razvijalo bogatu paletu proizvoda u tvornici papira Cellulosa, a ugledni Tehnički institut Croton Donegani brinuo se za školovanje potrebnih kadrova. Puno za grad od šezdesetak tisuća žitelja.
Šezdesete i sedamdesete bile su zlatno doba, naročito za tvornicu Pertusole, proizvođača cinka, germanija, indija i drugih derivata, koja je tijekom Hladnog rata obilno opskrbljivala SSSR sirovinom za vojnu industriju. Kada je toga nestalo, počela je kriza i Pertusole je krajem devedesetih zauvijek zatvorio vrata povukavši za sobom Montedison, Cellulosa je bankrotirala, a ogorčeni radnici okupirali tvornice i zapalili strojeve.
Doduše, u početku je, kao sa splitskim škverom ili Dalmacijavinom, bilo mučnog natezanja oko traženja novoga vlasnika, ali nakon svega ostala je tek dugogodišnja pravna bitka oko zbrinjavanja kancerogenog tvorničkog otpada i sramota grada nakon otkrića da je u međuvremenu navodno 350.000 tona te ekološke bombe, koja sadrži arsen, cink, olovo, živu i druge štetne tvari korišten za gradnju škola, igrališta i kuća za odmor. .....

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/185373/Kako-su-Split-i-talijanski-C...

Tko je glasao

To je tako kad narod vode beskrupulozne ubice

Moj je favorit MMF !

Prosto je bljutavo kako srozavaš svoje dostojanstvo. Kome je to MMF pomogao da opće dobro i narod profitiraju... Pa ne misliš valjda da je Grčka slučajni događaj, slijedi Španjolska, Portugal - to je jednostavno cijena kapitalizma i sustava 1:99. Ekonomiziranje oskudnim resursima je trokiralo u korist njih par. Poznat hodogram unazad par stoljeća. Nikad pa ni tada princip dirigiranih kriza neće ustuknuti pred održivim razvojem!

Tko je glasao

što se ono bijeli u gori zelenoj

Glavni je taj sto politicari imaju dosta m2 nekretnina.
točno
žalosno
opasno

luka

Tko je glasao

A kako bi uz porez na

A kako bi uz porez na nekretnine prošao program POS-2 ili Čačić-Vrdoljak new deal? To jednostavno jedno s drugim ne bi imalo sveze.

Ili, kako uvesti taj porez dok Milanović ili Mesić ne uspiju prodati stari stan ili dok Josipović ima i priko više toga?

Ili, kad dobar dio zastupnika za vrijeme "privremenog rada u inozemstvu" želi postići standard da u Zagrebu stekne neki krov nad glavom, tek toliko da nije na teret društvu.

No priznat ću da sam bio među naivnima koji su povjerovali da se to smjera. Kao i još neke druge stvari.

No sada više nisam.

B-52

Tko je glasao

o veliki znalče u području

o veliki znalče u području ekonomije, hvalevrijedne su tvoje ideje i savjeti. pogotovo kad se pogleda kroz duže vrijeme.

evo veliki znalče, prisjetimo se samo tvojih savjeta od prije skoro pet godina koje si tada ostavio u jednome od mojih prvih dnevnika na pollitici.
http://pollitika.com/molim-za-savjet

dakle na pitanje što učiniti sa naslijeđenim zemljištem i novcima ovo bijaše tvoj veleumni odgovor:
"Pa osim ideje o starackom domu, ili recimo to drugom domu za one koji si mogu prisutiti, sto je top business trend u zapadnom svijetu, postoji i druga, nesto lezernija opcija:
1.od tih "par stotina tisuca Eura", izdvojiti za vlastite potrebe dovoljno za solidan, ali ne i prebahat zivot u slijedece 3 godine
2. vecim dijelom casha, krenuti trenutno u potragu za jos takvih terena, koje ce vec neki nedotupavac rado prodati u zelji da kupi staklene perle i sve sto ide uz to
3. naprosto nakon 3 godine prodati taj novokupljeni komad zemlje i njime krenuti u investiciju na naslijedjenom terenu. Do tad bi cifra trebala biti sasvim dovoljna da pokrije veci dio investicije.Uostalom te 3 god su vise nego dovoljne dok cijene rastu da se preteresu i pregledaju iz svih kuteva sve opcije.
P.S. Ekipu s panjeva pocastiti pivom i ne uzimati relevantno. To je preduvjet bilo kakvog uspjeha u bilo cemu opcenito.Obostrana korist i zadovoljstvo je time zajamceno."

sad se vidi sva tvoja veleumnost, u evropi je top biznis kupovanje druge kuće, što i vidimo jer ih sve više biva izbačeno iz one u kojoj žive jer nemaju za rate kredita pa trebaju tražiti druge kuće.

sa kešom kupovati zemlju i čekati 3 godine da se cijana zamljišta digne, o veliki naš nostradamuse koliko je cijena zemljišta bila veća u 2010. nego 2007.

bio je tu i jedan komentar Pavla Jelavca :
"Eto ga na, autor nam govori o nasljedniku, koji je uz nekoliko stotina tisuca eura naslijedio i ovece gradjevinsko zemljiste, koji nije poslovni covjek, a htio nasljedstvo iskoristiti u pametne stvari. Iz navedenoga bi se dalo zakljuciti da on nije sposoban ni voljan za biznis. Interesantno je sto mu nijedan ovdasnji savjetodavac nije savjetovao da nasljedjeni novac upotrebi za skoloavnje i strucno usavrsavanje djece, a zemljiste nastoji sacuvati, za izvjesno vrijeme, te dobro promisli sto bi bilo najbolje uciniti s njime."

tu se vidi kako on za razliku od velikog znalca ekonomije priča gluposti, školovanje, stručnost, volja za bavljanje biznisom, promišljanje, djeca, budućnost.
kakve su to gluposti?
zar ne, o veliki znalče i nostradamuse naš ekonomski.
dobro se zna da kod nas oni koji dobiju neku imovinu automatski postaju stručnjaci u svim poljima, poduzetnik se ne postaje radom već tako da dobiješ nešto od nekih drugih, bilo naslijeđem, bilo politički, bilo nekim drugin načinom. domoći se nečega bez rada i školovanja to je ono što ljude kvalificira kao uspješne biznismene.

Tko je glasao

Kad si vec sklon arheoloskim

Kad si vec sklon arheoloskim iskapanjima, usput vidi koliki nam je bio € dug te 2007 a koliki je danas.
A kad si vec tamo pogledaj i koliko se nakotilo kancelarijskih parazita od 2007 do danas i koliko se dalo na krpanje brodogradilista i poticaja mu poljoprivredi koja btw. nikad nije bila skuplja i losija.

Tko je glasao

ti si znalac u ekonomiji i ti

ti si znalac u ekonomiji i ti si to već tada sigurno sve znao i predvidio. ili je to ekipa sa zidića bolje predviđala cijene nekretnina od tebe. hehehe znači kupiš zemljište 2007. čekaš 3 godine i onda 2010. skužiš da si izgubio pare, a ne zaradio i da je bolje prošla ekipa sa zidića nego znalci u ekonomiji.
uz ovakve ekonomiste nije nam se ni čuditi da smo u banana.

Tko je glasao

magarac- ako si 2007 kupio

magarac- ako si 2007 kupio poljoprivredno zemljiste na recimo Hvaru, po 5€/m2, a nakon prenamjene ga prodao kao gradjevinsko po 80€/m2 nisam siguran da nisi zaradio.
Na obali i Zagrebu je tako niklo 200.000 nekretnina a nije tajna da male opcinice zive od prenamjena i rasprodaje zemlje.

Tko je glasao

onda si 2007 trebao

onda si 2007 trebao savjetovati da se keš ulaže u političare i poljoprivredno zemljište.

cijene su pale, stanovi se ne prodaju, nisi znao ni kakvo zemljište ni gdje osni da je na otoku, ali ne ni na kakvom otoku. to je valjda ta stručnost znalaca u ekonomiji.
znalac u ekonomiji ništa ne pita on sve zna, a ako se stvarnost pokaže drukčijom onda je stvarnost pogriješila, a ne znalac u ekonomiji.

makinacije zemljištem to je sve što znalci u ekomomiji kod nas znaju, makinacije i potraga za rentom. nikakva proizvodnja, nikakav rad, nikakva nove ideje.

to je kao i mmf ne trebaju oni ništa znati učiti oni imaju jedan recepr za sve zemlje, sve ekonomije, sve probleme. to je mudrost znalaca u ekonomiji.

Tko je glasao

Petljas ekonomiju sa svojin

Petljas ekonomiju sa svojin omiljenim prognozerom Vidovitim Milanom.
Ali ekonomija nije vracanje niti je neprestani uspon.
Kakve ima veze ekonomija sa blesavim Ahmadinedjadom pa da mora znati sto ce taj kreten napraviti i nafta poskupiti.
Postoje razdoblja konjukture i krize.
A ekonomija ispravno kaze da kod nas ima previse parazita, korupcije i nesposobnjakovica kojima su neodgovorni dali tzv javna poduzeca u ruke.
U krizi inace nekonkurentni propadnu a najbolji idu dalje.
Prirodna selekcija bez intervencija s ideoloskim predznakom.
Tako smo izasli iz pecine.
2007 nje 8. mjesec 2008 kad je Kina povukla bez upozorenja rucnu kocnicu a cijeli zapad popadao na nos.
http://data.cnbc.com/quotes/.DJI/tab/2
To nitko nije znao ali sad su vec svi uplaseni jer i oni polako padaju.

Tko je glasao

to je kao i mmf ne trebaju

to je kao i mmf ne trebaju oni ništa znati učiti oni imaju jedan recepr za sve zemlje, sve ekonomije, sve probleme. to je mudrost znalaca u ekonomiji.

Argentina je 3 x padala u bankrot 3 x ju je MMF peglao. Sad su uz nedavno prezaduzeni i manje peglani Brazil najvecem usponu.
Imali su srece brazilci sto se cistac cipela nije bavio ljevicarenjem do besmisla nego finim poticajima za obrazovanje. stanovanje i vece iskoristavanje resursa.
Tako su se poboljsali i uvjeti zivota i otvorila nova radna mjesta.
Argentinci su imali gadnu ovisnost o kupovanju deviza a tecaj domace valute je padao a takodjer i narodnu traduciju prebacivanja para preko granice.
Svaki dan im je puc visio nad glavom.
A to bjezanje kapitala je trebalo rascistiti.

Tko je glasao

dobro je on tad pisao

Nije ti moga dat upustvo za kriminalni dio biznisa koji se podrazumijeva.
Prodat dio zemlje . S lovom podplatiti hdz , općinske referente i ljude od marine dropulić ( neznam ko je u sdpu sad marina dropulić ) i uvest ostalu zemlju u građevinsku zonu . Prodat dia te sad građevinske zemlje i sagradit od love apartmane . Ako ti štagod ostane potplatiš one što daju lovu iz europskih fondova i za onu zemlju u brdu vučeš lovu za vinograde i masline.
Zajeb je jedino što apartmana i poreznuka ima sve više a turista sve manje . Ima još jedan zajeb što ti zimi dica ništa nerade i od dosade loču pivu i bockaju vene.

Tko je glasao

je ali baš je lipo viti kako

je ali baš je lipo viti kako se ostvaruju prognoze naših znalaca u ekonomiji, a sićaš li se kako je čačić par miseci prije krize po tv laprdao kako ćemo morati uvoziti radnu snagu jer je ovdje nema dovoljno, a onda u godinu dana 50 000 ljudi ostalo bez posla.

morali bi malo bolje pregledavati što je tko govorio prije par godina tek tako usporedbe radi, a i da možemo nabijati na nos našim znalcima u ekonomiji.

Tko je glasao

Broj ljudi bez posla ce

Broj ljudi bez posla ce doseci 400.000 do kraja godine.
Toliko bi ih i sad bilo da mnogi ne zjevaju jer su socijalni zaposlenici sakriveni iza kolektivnih ugobvora, nego ispunjavaju norme, a software uglavnom rijesava administraciju marketing i komunikaciju,
Nikad nije bila veca primjena informatickih tehnologija a nikad sporija papirologija.

Tko je glasao

sve je u organizaciji

Da je na vlasti onaj napoleonov general sa tih četirsto iljada domorodaca bi napravija čudo u ilirskim provincijama . Sa dvista iljada bi krenija prema budimpešti kopat suecki kanal ,a sa ostalih dvista iljda bi gradija most do italije . Sve bi bilo gotovo do božića.

Tko je glasao

ma da sve neradnici a da su

ma da sve neradnici a da su lijepo 2007 uložili u zemljište i čekali 3 godine 2010 bi bili gotovi i mi bi izašli iz krize, a ovako. a ča ćeš nismo svi znalci u ekonomiji.

Tko je glasao

Robbie Williams, veli da je komunist

Iako se baš ne može oduprijeti težnji za Rolls Royce Phantonom (možda mu je zato Leonard Cohen namjerno prepustio penthouse na Tower Of Song)

Većina građana RH je deklarativno za ("desničarsku" ili "ljevičarsku") brigu o općem dobru i običnom čovjeku (to je onaj koji je ostalo bez plaće i zaposlenja i koji mahom nema viška stambenog prostora ili ga nema uopće) iako se ne može oduprijeti težnji da na divljaka izgradi par vila sa apaprtmanima.

Toliko o turbo folku

Tko je glasao

Dodatak: Posjedice

Dodatak:

Posjedice uranilovke, turbo-poreza i partijskog kadroviranja ili :
Ipak smo prvaci Europe!

Studija Svjetske banke iz 2007. pokazala je da je svaki treći Hrvat s diplomom pobjegao u inozemstvo i prije krize. Prema njoj, Hrvatska ima rekordnu stopu migracije obrazovane populacije u Europi od 29,4 posto, veću nego BiH, Makedonija ili Albanija. U BiH je stopa migracije bila 28,6%, Makedoniji 20,9%, a Albaniji 20%, a izvan Poljske i Mađarske, primjerice, živi samo 12% stručnog stanovništva. Kriza je to stanje samo potencirala jer je sada četvero od 10 mladih do 24 godine bez posla, a u EU, na primjer dvoje. Burza rada ima 56.000 nezaposlenih bez ijednog dana radnog iskustva, a brzina (ne)zapošljavanja vratila se na razine iz 2000., kada se tek svaki četvrti prijavljeni na burzu uspijevao zaposliti u roku od šest mjeseci. U Osijeku se, primjerice, nakon krize zaposlilo samo pet posto muških marketinških menadžera s burze, što je najniži postotak zaposlenosti osoba sa sveučilišnim studijem u jednom od četiri velika hrvatska grada. Kriza je, primjerice, znatno smanjila potražnju za ženama arhitekticama. Mladi koji su završili studije iz područja ekonomije i poslovanja te prometa i osobnih usluga, primjerice turizma, u više od 55 posto slučajeva rade na poslovima koji ne traže visoko obrazovanje, za ostala područja taj je udjel između 31 i 37 posto

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci