Tagovi

'Ko to kaže, 'ko to laže (dio drugi)...

[Slika]

Prvi dio ovog dnevnika objavljen je 20. lipnja 2011. godine, ali je, kao i obično, obrisan minusima lokalnih Mesićevih ulizica i podrepaša. Izvornik je ovdje: http://luxver.wordpress.com/2011/06/20/ko-to-kaze-ko-to-laze/, a ovo je nastavak.

Mesić je još jednom pokazao svoje pravo lice u nedavnom interviewu za njemačku agenciju DPA.

Radi se o novoj provali upravo bezgranične zavisti, zadnjeg političkog i ljudskog primitivizma i infantilnog bezobrazluka. Mesić je očito svjestan da je u hrvatsku povijest ušao kao nitko i ništa – kao sitni pijun, lutka na koncu, zastupnik tuđih i osobnih političkih i materijalnih interesa koji je hrvatskoj državi učinio golemu štetu. Zato kao kakvo razmaženo i nedoraslo derište, pljuvanjem i ponižavanjem pokojnog predsjednika Tuđmana pokušava sebe i svoju ulogu prikazati boljim, većim i važnijim.

I kao i uvijek, uzdajući se u poslovično kratko hrvatsko pamćenje, ne srami se ni otvoreno izmišljati i lagati. Kao prvo, prijedlog za pretvaranje SFR Jugoslavije u konfederaciju neovisnih država uopće nije bio njegov, nego Kučanov i Tuđmanov. Milošević ga je odbio, jer nije htio ravnopravnost, nego Veliku Srbiju, a u to vrijeme Mesić je pričao filoustaške pričice, radi kojih se kasnije opravdavao i posipao pepelom.

Kao drugo, nikad i ničim nije dokazano da je ideja o “200 bogatih obitelji” uopće postojala, a još manje da je Tuđman s njom, i uopće s načinom pretvorbe i privatizacije gospodarstva, kao povjesničar i političar, ali nipošto ne i ekonomist, imao mnogo sveze. Upravo nasuprot, prva velika hrvatska privatizacijska afera “Našička cementara”, nikad razjašnjena, veže se baš uz – Stjepana Mesića. Rugala se sova sjenici…

Osim toga, nakon Mesićevog i oporbenog osvajanja apsolutne vlasti 2000. godine, obitelj Tuđman više je puta javno tražila da im se imovina podvrgne reviziji i da se konačno objavi popis tih famoznih “200 bogatih obitelji”. Ali što je Mesić po tome pitanju učinio u četiri godine ničim sputane vladavine? Baš ništa. Ni tada, ni kasnije.

Pobogu, pa i danas vlada korumpiranim “neovisnim” hrvatskim medijima – utoliko da mu, primjerice, glatko opraštaju i zatvaraju oči nad činjenicom da “siromah” kupuje novu kuću za preko 1.500.000,00 kn u kešu mutnog porijekla – ali mi, eto, i dalje nemamo pojma tko su tih “200 bogatih obitelji” o kojima drobi i žvaće već debelo preko 10 godina. Zašto ih već jednom ne imenuje?

Izvucite sami svoje zaključke.

Kao treće, vjerojatno je točno da bi i bez Tuđmana Hrvatska danas bila neovisna država. Međutim, kakva? Pa, onakva kakva je bila predviđena od Mesićevih gospodara Britanaca – nešto kao Bosna i Hercegovina danas, bijedni, polumrtvi međunarodni protektorat sa srpskom državom u državi, “Republikom Srpskom Krajinom” kao legaliziranom nagradom za ratna osvajanja, genocid i etničko čišćenje ne-srba. Država-leš sa stranim gubernatorom i upraviteljima, truli, raspadnuti zombi kojeg na teturavom “životu” održava samo crna magija inozemne političke moći, bez ikakve perspektive i budućnosti.

To bi bila prava Mesićeva Hrvatska. I kao i jučer u Jugoslaviji, kao i danas u Bosni, Hrvati bi u njoj bili građani drugog reda – apriorni sumnjivci bez prava glasa, “ustaše” koje su se usudile pomisliti da bi mogle imati svoj kuturni i narodni identitet i vlastitu neovisnu državu.

Što mislite, zašto Britanci Tuđmana toliko mrze da su ga u Haagu, kao nikad nikog prije u kompletnoj modernoj civliziranoj povijesti, morali osuditi i mrtvog? Pa zato što, za razliku od Mesića i većine inih “hrvatskih” političara, nije bio baš ničiji igrač – nije bio ničiji sluga, ničiji mali od kužine, ničija marioneta. Vodio je svoju samostalnu, neovisnu hrvatsku državnu politiku.

Griješio je, točno, ali to su bile njegove, naše, hrvatske pogrješke, a ne tuđa volja, želja i naredba. I unatoč svemu, Tuđman je pobijedio – i Mesića i njegove pučiste 1994, i Srbe i njihove gazde i zaštitnike Britance 1995.

Pobjeda, Hrvati. Sjećate li se uopće više što je to?

Da je kojom srećom Tuđman ostao živ, ne bi bilo ni Gotovine, Markača i Čermaka u Haagu, ni sramotnih presuda kojima se smije svjetska juristička javnost, ni 50 milijardi eura vanjskih dugova, ni nekažnjenog već uobičajeno svakodnevnog pljuvanja, ucjenjivanja i ponižavanja hrvatskog naroda i države bez odgovarajuće reakcije i posljedica.

Upamtite to.

Mačak je krepao, miševi nam kolo vode. “Bilo tko je mogao biti prvi predsjednik”, cijuče i pišti Mesić za DPA, a zapravo želi reći: “To sam trebao biti ja!” Samo što se ne rasplače od silnog nemoćnog bijesa, zavisti i ljubomore.

Komentari

Fuj Mesic!

Fuj Mesic!

Tko je glasao

Napisao si i jednu po9ve točnu rečenicu!

Radi se o novoj provali upravo bezgranične zavisti, zadnjeg političkog i ljudskog primitivizma i infantilnog bezobrazluka.
Punktum!

Tko je glasao

mitološki institut za historiju radničkog pokreta

stvorio je preduvijete nastavka mitologije
pedofil i varalica krstitelj velikog nam doktora
točno ovim činom
inaugurirao nam je povijest i sranje koje imamo
http://www.nacional.hr/clanak/68447/nacional-jos-1999-razotkrio-bernasco...
Tuđmanu je ponuđeno da primi doktorat sveučilišta La Jolla University, institucije koja se u tom trenutku sastojala od samog Bernasconija i nije imala nikakve veze s poznatim sveučilištem iz San Diega u Kaliforniji koje nekad kolokvijalno zovu La Jolla po četvrti u kojoj se nalazi. Na brzinu je organizirana turneja, na kojoj je Tuđman u Luganu primio počasni doktorat od Bernasconija, a u Italiji još jednu bezvrijednu nagradu koju je dogovorio Tuđmanov tadašnji savjetnik Slaven Letica.

Tko je glasao

Vidi-vidi, dnevnik još nije obrisan?

Što je, mesićevci, spavate? :-)

Okej, evo vam hladan tuš za buđenje:

"ČITATELJI VEČERNJEG IZABRALI 20 NAJZASLUŽNIJIH ZA HRVATSKU

Dr. Franjo Tuđman sa 9041 osvojenim glasom najzaslužnija je osoba za nastanak Hrvatske, a za njim su Ante Gotovina (6936) i Blago Zadro (5392). To je rezultat Večernjakove ankete u kojoj je sudjelovao respektabilan broj čitatelja, odnosno 14.584 čitatelja te korisnika interneta i pretplatnika koji su s liste od 109 osoba birali po 20 najzaslužnijih."

1. Franjo Tuđman - 9041 glasova
2. Ante Gotovina 6936 glasova
3. Blago Zadro 5392 glasova
4. Kardinal Franjo Kuharić 4907 glasova
5. Janko Bobetko 4500 glasova
6. Mile Dedaković Jastreb 4269 glasova
7. Janica Kostelić 4142 glasova
8. Vlado Gotovac 3909 glasova
9. Gojko Šušak 3853 glasova
10. Ivica Račan 3819 glasova
11. Dražen Petrović 3713 glasova
12. Branko Borković 3538 glasova
13. Goran Ivanišević 3518 glasova
14. Zvonimir Boban 2966 glasa
15. Ivica Kostelić 2896 glasova
16. Rudolf Perešin 2625 glasova
17. Mladen Markač 2622 glasa
18. Savka Dabčević - Kučar 2408 glasova
19. Dražen Budiša 2387 glasova
20. Martin Špegalj 2321 glasova

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Slažem se, Tuđman je

Slažem se, Tuđman je najzaslužniji za nastanak ovakve Hrvatske. On je nesumnjivo rodonačelnik svekolike pljačke i korupcije koja nas je dovela na ovu nizbrdicu po kojoj sada mahnito jurimo.

Tko je glasao

@MKn mišljenja sam da

@MKn mišljenja sam da rezultat ankete više govori o profilu bezgrešnjakovog čitateljstva,.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

koji je to debil sastavljao

koji je to debil sastavljao ovaj popis na kojem nema jednog Radmana ili Đikića ili bar Supeka...ah da to i jest popis za čitatelje večernjaka

Tko je glasao

3103

...jesemti 3103....fakat.si u pravu, ogroman, ogroman propust VL-a ... to da nema Radmana, Đikića...

al, dobro, to je VL..novine za mase..mnogi nisu ni čuli za ove znanstvenike..

CC

Tko je glasao

ne dvojim da i ti nisi čula o njima

previše čitaš večernjak

Tko je glasao

ah, 3103

.ne ide ti gatanje, ubuduće bolje pitaj :)) ne bi veroval, 3103 al čula sam za ovaj sjajan dvojac..

btw. speaking of znanstvenici, sportaši i kulturnjaci.....a di je Pogorelić? pa on je fakat proslavio ime of RH po cijelom svijetu, nije li?

no, velim, najbitnije od svega je to da nema cigija Meskea na listi...eeee, to mi je zbilja uljepšalo dan

CC

Tko je glasao

od cadavera do....sranja..

..zanimljivo mi je ovo: Meske je mandat počeo s onim odvratnim vicem (o pok. Tukiju pod zemljom..) a završio sa "sranjem"....("Dosta mi je tih sranja..." ..tako je rekao novinarki na javnoj tv (Nova TV), nekontroliranim pokretom strgavši mikrofon s revera..)

Mesić je dakle, unaprijed naznačio koji će biti prioriteti na njegovoj agendi: 1. osveta nad lešom a u završnici (to na TV) zapravo je u jednoj riječci rekao kakvi su bili njegova dva mandata: sranje.

Mesić je zapraff tragična figura hrvatske novije povijesti: da je bio pametan, mogao je - već samo na činjenici da je bio predsjednik i dvije države i i ovog i onog (a kakvih primjera nema u svijetu, ak se ne varam?) - maksimalno profitirat, i.e. uživat u slavi...samo da nije radio sranja. ali ne. mržnja je bila jača od racia...i eto sad. čak ni na toj listi nije uspio ubacit se makar na dvadeseto mjesto (koliko god ta lista bila nesavršena, i s obzirom na profil čitatelja VL, blabla..

jednom davno sam napisala - povijest/povjesničari neće biti blagonakloni prema Mesiću...ma, sve i kad bi htjeli biti..što? što napisati pod ime Mesić one day u nekoj povjesnoj enciklopediji? imao dva mandata, okej, bio predsjednik svega i svačega, umirovio generale....jodlao u Hagu...i...? što još? što je konkretno taj jadnik napravio za RH. dobro, ajd, nije zgorega ubacit i to da je među prvima se ubacio u privatizaciju (a koju je, nota bene, popljuval, ajd to s pravom) i osigurao kćerci jelte Našicecement; ajd, ima još par dobrih djela: žicao je kredite za neke u osnovi dobre likove (S. Mladinić), pa je onda probao i Zagorca dovuć doma, obećao mu svašta samo da ovaj prijavi jel ima još koji tajni račun od Tukija (jebi ga, malo se Perković Jr. nije snašo, al, dobro, bitna je dobra namjera, jel, sve je on to radil za rvacku :)).
i tak, nemrem se sjetit više što bi ono još bilo dobroga što je Meske napravil (a da nije baš samo za njega, jel, nego za rvacku..)..

CC

Tko je glasao

CC, Zaboravila si napisat da

CC,

Zaboravila si napisat da je i ustaške pjesme pjeval.

Tko je glasao

rvacka je pobijedila dvaput :))

...jebi ga, moram priznat da je Meske tu i tamo fakat znao bit duhovit (jedan od tih "svijetlih" trenutaka je i ta izjava, u Australiji, ak se ne varam)

a pjevanje usstaških pjesmica, pa onda ona legendarna da će svi srbići stat' pod jedan kišobran, ahahah..je, da, imao je on tih provala hrpu.. nu, još bi mu čovjek i oprostio te proljeve, da nije poslije pokazao koji je on zapraff jadnik.

usput, nije Meske baš glup, pa nije on trčal u Hag (prvi put) samo tak, bez veze....dobro se bilo osigurat, jel, da slučajno i on ne završi tamo (po zapovjednoj odgovornosti) jer, ne treba zaboravit da je do 1994. bil desna ruka Tukiju, jel tak...kad je izašao (tj. bio u fino zamoljen od Tukija da se uputi ka izlazu.) iz HDZ, već je muslim. hrv. sukob bio okončan, Washingtonski sporazum potpisan, itakdalje, itakdalje, da ne gnojimo više po Meskeu...

p.s. šteta što ipak nije pristao na ponudu Tuđmana da ode u Francusku, u diplomaciju, bolje bi mu bilo tamo, zgodne Francuskinje, odlična vina, sirevi, itd. a i nama, Hrvatskoj, definitivno bi bilo bolje bez njega.

CC

Tko je glasao

ispravak i dodatak..

...mržnja je bila jača od ratia..

i još ovo: meske laže da je ON bio taj koji je nudio da Juga bude konfederac..na probni rok, blabla...tko je pročitao Smrt Juge, pa onda, štajaznam, još koju knjigu na tu temu, znat će da nije tako..to je Tuki nudio itd. ali čak nije ni bitno....Mesić je prenosio, naravno, neke poruke u Bgd. pa je valjda mislio da je onda on i idejni kreator istih...nebitno...ta sitna prisvajanja nekih zasluga, da je samo to u pitanju, to bi mu bio najmanji grijeh...

ali, fakat, netko je gore napisao, tema je prežvakana...Meske je povijest a ovo njegovo grčevito batrganje da ostane u fokusu javnosti - jer, evo, čitamo sad da "savjetuje" i međunar. zajednicu, da (s)makne Dodika, i tak, da, da, baš MZ čeka da im Meske kaže što treba raditi - će trajat vjerojatno još neko vrijeme, još će se on trzat'....ali dobro, ak čovjeka veseli...samo bilo bi fer od njega da nas ne sramoti više po svijetu, nek laprda lokalno što hoće, ali ne davat takve stupidne izjave stranim medijima. to mu nije trebalo. što mogu Nijemci ili drugi i takvom čovjeku?

CC

Tko je glasao

Meske...

Bio je na Trgu žrtava fašizma kad je trebalo.

p.s. Ovo o kćeri imaš točne podatke ili samo ono što si pročitala iz Večernjaka?

Tko je glasao

super da si čula

ali da su tu još posve nepoznata imena recimo Andro Mohorovičić, Lavoslav Ružička, Vladimir Prelog, Dijana Budisavljević, Zlata Barl,......ili nedaj bože ona malo manje nepoznata Tesla, Andrić..... to neupitno neodgovara, ne bi bilo u skladu sa OVAKVOM Hrvatskom
Posve podržavam da se nisu našli na popisu, ujedno mi je žao što su neke ni krive ni dužne tu ulistali.

Tko je glasao

Tesla je već kod susjeda :))

..je, fakat si u pravu glede i ovih imena; samo hm, Tesla pa njega su Srbi prisvojili, jel tak; usput i Držića ak se ne varam,

i sva ostala imena koja si nabrojio, fakat, trebalo je i njih...samo jebi ga, ne bi stali onda svi u tih dvajst., a drugo, tj. prvo radi se o ekipi za koju se ocjenjuje da je pridonijela hrvatskoj u zadnjih dvajst god. ...ak bi išli sve važne igrače iz ranijih vremena...lista bi trebala imat barem sto mjesta..

CC

Tko je glasao

Maksim Mrvica Maglica :)

Stvarno je lijepo biti pripadnih ove velebne nacije, ove velebne države gdje je anonima osoba frajer kada predsjednika - koji bi, da Ustav to dozvoljava, vjerojatno bio doživotni predsjednik - nazvati "cigi Meske". No, OK, i ja ponekad volim F.T.-a nazvati "krivousti" :)

CC, klanjam se tvojoj hrabrosti, kao i Večernjakovoj veleumnosti.

p.s. Drago mi je što ne držiš do svoje riječi, pa si usprkos ful poslu i žišku padu kvalitete pollitike, ono, uspjela fakat ono... podići kvalitetu... ofkors.

Tko je glasao

ali definitivno nedostaje ime

Walda Bernasconija

Tko je glasao

zanimljiva lista...

Ispada da su Janica Kostelić, Dražen Petrović i Goran Ivanišević (zajedno) - napravili puno više od Franje Tuđmana.

Tko je glasao

Točno, zanimljiva lista.

Točno, zanimljiva lista. Pokazuje u kolikoj mjeri su Hrvati, nasuprot silnim trudu i godinama filosrpskih laži, pljuvačina, difamacija i podmetanja iz EPH / Nacional / Fekal Trabunje radionica, zapravo prilično liberalan i inteligentan narod.

Pa pogledajte, visoko na listi su jedan Vlado Gotovac, kojemu btw zamjeram što se pred kraj okružio besprizornicima, ali protiv kojega, povijesno gledano, ne možete biti. I jedan Ivica Račan, kojemu zamjeram skoro sve redom, ali koji je je ipak dopustio prve slobodne izbore i mirnu tranziciju u demokraciju, po čemu će nedvojbeno ostati upisan u povijesti.

Osim toga, na listi je čak 5 sportaša, za koje se odista može reći da su za ugled i reputaciju hrvatske države u svijetu zaslužni u ogromnoj mjeri, čak više od političara i vojnika.

Recimo, svjetsko nogometno prvenstvo 1998, sjećate li se? Sjećate li se izraza Jarnijevog lica kad je zabio gol Nijemcima? To je Bog stavio prst i rekao: "E, sad će malo Hrvati." Ili Ivaniševića? Ja ni dan danas ne mogu gledati ni snimku njegovog Wimbledona, kolike me emocije plave. Razumijete li vi to?

Naravno da ne. Vama su važni samo novac, "moć" i, naviše od svega, vlastita guzica na toplom. Srca nemate.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da, u pravu si, mi koji ipak

Da, u pravu si, mi koji ipak nekako mozemo pogledati snimku Ivanisevicevog osvajanja Wimledona, mi smo jugonostalgicari i komunjare :) Trebalo bi nam zabranit da se zovemo Hrvatima ;)

Pravi test kako prepoznat ko je pravi Hrvat, pustit Ivanisevica i Sukera iz 1998., pa ako se ne rasplaces, mars u Srbiju!!!

Tko je glasao

Zabraniti? A tko vas uopće

Zabraniti? A tko vas uopće zove Hrvatima?

Tko je glasao

dobro, MKn

..dnevnik ti je dobar, i drago mi je da nije potopljen (jer izgleda da će generirati dobru diskusiju, itd.) ali pls. nemoj kvarit stvari s, npr. ovim:

Naravno da ne. Vama su važni samo novac, "moć" i, naviše od svega, vlastita guzica na toplom. Srca nemate.

iako se pollitika gadno urušila u kvaliteti, nisu svi ovdje bez srca (pa ni bez pameti) i tak...

eto. samo to.

p.s. dobar ti je i blog, i estetski je fino sređen....

CC

Tko je glasao

a i neki plusevi su dani s

a i neki plusevi su dani s protestom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

sveznajući

Ja ni dan danas ne mogu gledati ni snimku njegovog Wimbledona, kolike me emocije plave.

Potpuno te razumijem, ti si vrlo tankoćutno i emocijama bogato ljudsko biće - što se fantastično osjeća kroz tvoj vokabular kojim se obraćaš "nama" - novčanomislećim bezrepašima. Sačuvaj me takve ljubavi i takvog plavljenja...

Tko je glasao

Nažalost, osim kronične

Nažalost, osim kronične kornarne insuficijencije, očito ne patiš ni od viška pameti. Naime, jesam odgovorio na tvoj post, ali se - očito - nisam obratio ni izravno ni isključivo samo tebi. Kao i uvijek, ostavio sam vam da se sami prepoznate.

Ti, eto, jesi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zanimljivo koliko su gusle

Zanimljivo koliko su gusle jos popularne u ovim krajevima....
Raspravlja se o temi koju ni najgori amaterski povjesnicar ne bi otvorio.
Naime, ako se iz povjesti iz koje nitko nista nije naucio nekog vraga ipak moze nauciti, onda je to cinjenica da se juzno od Beca ili Budimpeste, na Balkanu nikad nikakva drzava nije stvorila ni raspala bez suglasnosti velikih drzava i sila.
Kad je Milosevic to pokusao ruseci plan Baker- Markovic za mirnom tranzicijom u visestrancki sustav, onda je mislio da ima podrsku Moskve.
Vrlo, glupo, naivno i sigurno za to nije dobio podrsku od tamo.
Pa kad se upustio u stvaranje SAO Krajne ili kad se ista udica bacila sa Herceg- Bosnom, oba projekta su propala.
Nitko od velikih nije stao iza toga, kao ni 1971 ni ranije 1968 i sl.

Ovih dana vidim kako Tadic nista nije naucio iz toga pa se bavi iluzijom kako bi dobio komad Kosova, ne shvacajuci da je to samostalna drzava.
Buduci da je to uzelo maha, dobio je samar i pozdrave da se nece uci u EU dok Srbija ne prizna Kosovo.
To sto ih Rusi navodno podrzavaju, je obicna jezicna egzibicija, da se domognu jos po neceg osim tamosnje naftne industrije, kako su se neki drugi domogli prvog komada HT-a ( vidi Kinkel, naplata priznanja).
Tko misli da je Ruse briga za bilo sto, neka se sjeti da su priznali tamosnje ispalo drugo oko iz glave - Crnu Goru.
To ih je kostalo ustupanja Deripaski aluminijskog kombinata.

Jedne nase novine su stavile anketu tko je najzasluziniji za stvaranje samostalne Hrvatske.
Ponudjeno je 20 kandidata.
Jedinog tocnog odgovora nema medju ponudjenima.
Dakle najzasluzniji za samostalnost Hrvatske i svih drzava ex. Istocnog Bloka, kao i za ujedinjenje Njemacke je - Gorbacov.
Tako da je rasprava Tudjman-Mesic- Milosevic obicno trkeljanje o 2 ligi.
Vidjeli smo kako je to zavrsilo...

Micanje Hrvatske sa Balkana barem jedim dijelom, je moguci kraj "politike" guslanja, njakanja, birtijskih sastanaka od planetarnog znacaja, pijanog saranja granica po salvetama i prkosenja svijetu i odnosu snaga koji je trenutno realan.
Dok se naravno ne dobije po tikvi.
Onda se mijenja retorika jer samo fotelja stalna jest, dok je mijena stalno mutna i mamurna.

Zato su EU i NATO jedini nacin da sjedis za stolom kad se raspravlja sto sa tobom, nego kad se o tebi raspravlja, a da te uopce nema.
U prvoj verziji ima izgleda za makar neki ustupak kod teskih opcija ili neki probitak.
U drugoj se sa povezom na ocima odbijas glavom od zid dok ne nadjes izlaz.
Steta sto Hrvatska nema ozbiljnu desnicu, a vjerojatno ni liberale.
Kao vise opcija radi nekog spektra.
Liberali su ispred vremena i ne uklapaju se nizak prosjek obrazovanja, a HSP-like stranke pak kasne i jos su u 19. stoljecu.
Sluze uglavnom kao babaroge frakcijama presvucenog SKJ koje su iskljucivo interesne udruge na grbama glasaca i poreznih obveznika.
Idealno bi zapravo bilo kompletne stranke reformirati u servise glasaca.
Ucinkovite, ekonomicne, kompetentne i transparentne javne servise.
Bez ideoloske magle.
Ideologiju ako je netko povjesnicar ili ljubitelj neka si sam izabere na kiosku ili knjizari.

Tko je glasao

Gorbačov

Dakle najzasluzniji za samostalnost Hrvatske i svih drzava ex. Istocnog Bloka, kao i za ujedinjenje Njemacke je - Gorbacov.

Ovo je posve točno ali se šire radi o njegovom doprinosu rušenju komunizma u Rusiji i Europi. Amerikanci su, zasluga radi, plaćali njegova predavanja i po 200 tis. dolara.

Svojedobno je moja baba znala reći: kada priroda obilježi čovjeka (Gorbačov ima vidljivu "fleku" na čelu) on uvijek ostavlja velik trag - ili kao dobar ili kao loš.

Tko je glasao

bube...

..fajn, Gorbačov, Berlinski zid i sve to, procesi su išli tim nekim svojim tijekom.....ali si zaboravil Bogić Bogičevića, ha? da on nije rekao svoje "NE" na onoj sjednici, vojni udar nam ne bi ginuo, već je sve bilo dogovoreno, a MZ i Ameri su rekli da se ne bi šteli mešat, jel tak...mislim da je Zajcev bio taj koji je Kadijeviću rekao nek samo malo počekaju (dok smijene Gorbačeva, itd.) ali da basically, nema frke, neće se protivit i tak..

da, taj Bogičević je fakat imao muda. pomalo smo svi na njega zaboravili...

CC

Tko je glasao

sve ok oko veliki i mali

ali plljačketinu (ne samo privatizacijsku, ona je početak)
nisu diktirali nikakvi veliki
pljačku enormnih razmjera koja traje i sada ide vrhunac s politikom koja je uvedena pomoću nesposobnog poslušnika sitne bagre. Toliko sitne bagre da su mu morali izmišljati sveučilište na kojem je bio počasni gost (ono koje ne postoji), da ga bar netko poziva iz svijeta.

Ove ekipe u vladi (kao i autor ovog pamfleta) pozivajući se na tuđmanovu politiku samo otvoreno govore što rade. Mi smo mali, ali ne toliko da bagru ne možemo stjerati. Tupost vlada i izlazi svakog dana nova doza kroz htv i eph.

Tko je glasao

Eh da...

Čisto što je mrtav,držeći se poslovice, o mrtvima sve najbolje. Budući da je bio prvi predsjednik HR (a nije vozio tramvaj) isto sve najbolje (koliko ima hrvata da su bili prvi predsjednik). Nije bio faraon nego demokratski izabran predsjednik. Imao je i hrpu savjetnika koji su mu govorili što bi bilo dobro da se radi. Da smo bili narod kakav smo trebali biti možda bi ga promjenili na prvim izborima kažnjavajući ga za greške..Eto nismo. Pa i drugi izbori su bili , opet osta FT.
Čisto iz opće kulture me boli zapišavanje piramide FT-a. Ako za 12 godina niste mogli preboljeti i popraviti njegove greške onda nije problem u njemu. Nego vama. Nama.
PS. Moje mišljenje je da je drugi predsjednik mogao biti bilo tko, jer je došao na gotovo. Pričanje viceva i omalovažavanje prethodnika više govori o vama nego o prethodniku kao osobi...Moje mišljenje o SM je da je falio na gej paradi. Bar dok ne umre. Onda ću misliti sve najbolje i o njemu.

Put za pakao je popločen dobrim namjerama...

Tko je glasao

i Mesić sigurno kao jedan od nekolicine u vrhu ima podosta putra

ali da se taj krivousti kreten nije pojavio u zao čas, sve drugo bi bilo bolje od ovoga sranja koje imamo
poluinteligent, nedorastao ni za vožnju tramvaja

Tko je glasao

+ samo zato da ne nestane,

+ samo zato da ne nestane, mislim da nema razloga za to. Preporucam da pogledas, iako znam da neces jer je to napravljeno tamo negdje na istoku :

Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat? <
http://www.youtube.com/watch?v=tuuXgDnO-_Q

Tko je glasao

Uvijek me nasmije

Uvijek me nasmije recikliranje bradate jugoslavenske gubitničke kuknjave. Dakle, Tuđman se s neusporedivo jačim Miloševićem, iza kojeg je stajala kompletna vojna sila JNA, dogovorio da - Srbija izgubi rat? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Taj rat nema pobjednika, nije

Taj rat nema pobjednika, nije se nista dogodilo sto se nije moglo dogoditi bez rata. Dobro, mozda ne bi bilo Republike Srpske da nije bilo rata :P

Tko je glasao

"Nema pobjednika"? Pa da, eno

"Nema pobjednika"? Pa da, eno Mile Martić će s Dodikom i Tadićem sutra doć' u Jadovno, na teritorij Republike Srpske Krajine, inače u sklopu Federacije Srpskih Zemalja. I Josipović će doći, Martić mu je dao dozvolu da smije.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

MKn

bravo MKn.bravo i za ove sto ti dadose plus,jebali te oni a ti njih.vidi Hrvatske inteligencije.Bivsi pomocnik ministra,velika Hrvatska intelektualka i sveznadarka i makarski fotograf,cuvar velikih Hrvatskih tajni.

Tko je glasao

Hm, "tenor"... jes' ti onaj

Hm, "tenor"... jes' ti onaj što mi želi da mi se "sjeme zatre"? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Tenor

Jel tebe netko ovdje vrijeđa?
Ja zaista pojma nemam što se diraš u mene.

Tko je glasao

vruće jest, ali ipak...

ovoliko "domoljublja" po cm kvadratnom na pollitici, odavno ne vidjeh, svaka čast. divim se i danas rodoljubima koji kao opravdanje za pljačku, glupost i ostala sranja potežu argument "pa ako su i krali (ubijali), naši su" (kao ovaj tvoj citat "to su bile njegove, naše, hrvatske pogrješke"). takvi nisu moji ni u snu, dapače, traba ih kazniti triput strože, baš zato što su "naši". a to što za F.T. kažeš da nije znao, nije bio upućen, isti su se argumenti, sličnih branitelja lika i djela javljali u obranu druga J.B. glupost, umišljenost u svoje više poslanje, bahatost, osionost, arogancija, itd. itd. su osobine koje su krasile F.T. (pa taj je smjenjivao tete u vrtiću koje nisu bile "na liniji", da ne govorimo o gradonačelnicima, i ostaloj stoki sitnog zuba koja nije pripadala adz-čoporu).
zato, živio F.T. (nije Feral Tribune, hehe), njegov lik i delo nek i dalje bude prisutno u ovoj suverenoj, neodvisnoj, našoj... itd. (ako ti neki od ovih atributa danas ne zvuče baš prikladno, promisli tko je za to zaslužan)
profesor

Tko je glasao

Da bar jednom pokušaš skinuti

Da bar jednom pokušaš skinuti te predebele ideološke naočale, vidio bi da se ne radi o bilo kakvom "opravdavanju" bilo čega. Smisao toga dijela teksta jest da u cjelokupnoj modernoj povijesti Hrvati nikada nisu vodili svoju samostalnu narodnu politiku, niti su ratovali i ginuli za svoje interese - baš nikada, osim u Tuđmanovo vrijeme.

I gle' čuda, bilo je to vrijeme pobjeda, ponosa i slave.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

hehehe

znači, ja gledam ideološki zato što ne vidim F.T. kao neku pozitivnu činjenicu?!? pa ti prodaješ ideologiju po definiciji, zar to ne vidiš, i to na prilično primitivnoj razini: tko ne misli ko ja (mi), taj je naš neprijatelj. radi tebe i takvih su nam za vratom (na vlasti) jace, šeksovi, hebranzi, friščići. kalmete... da dalje na nabrajam. to su ta djela F.T. a ako rezultate toga ne vidiš, nemamo o čemu pričati
profesor

Tko je glasao

Ja jednostavno odvajam ono

Ja jednostavno odvajam ono što je valjalo, od onog što nije. Što je valjalo, plješćem, što nije, kritiziram, ali tebi apriorno nije valjalo baš ništa. To je posve iracionalno stajalište, pa dakle, odista nemamo o čemu dalje.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci