Tagovi

01.15 h

Pošto se nalazim na odmoru na našem prelijepom Hvaru nisam mogao a da ne kritiziram (nema odmora dok traje obnova). Supruga i ja izlazimo skoro svako večer. Pošto smo po prvi puta na otoku Hvaru, svako večer, pošto po starim dobrim običajima skuhamo djeci čaj od maka kako bi što lakše i što duže spavali (ostavimo ih baki), obilazimo mjesta na otoku. Tako da smo u subotu na večer izašli u Stari Grad (prepio se vina pa nisam mogao voziti do Hvara).
Kad tamo u centru mjesta svirali cigani i to pravi, svi mogući tipovi truba i ostalih puhaćih instrumenata s neizostavnim bubnjem. Mada nisam pobornik takve glazbe (za razliku od moje supruge), volim poslušati dobru glazbu bez obzira na tip i žanr. Sama interpretacija i nije bila na bog zna kakvoj razini dok su svirali na bini sa razglasom, ali to nije niti malo smetalo okupljenim turistima ( i mojoj supruzi) da uz taktove romske glazbe plešu i dobro se zabavljaju. Kako je veče' odmicalo, a maligani uzimali maha, cigani su sišli sa bine među ljude i počeli svirati bez razglasa. Tek tada su došli na svoje, jer su nemjerljivo bolje zvučali „na su'vo“ bez razglasa. Večer je opasno prijetila da bude jedna od ugodnih subota na večer poslije kojih mrzim nedjelju. Ali (uvijek neko ali), stigli su organi reda i prekinuli zabavu. Bez obzira na jednoglasne povike oko stotinu ljudi, bunt okolnih ugostitelja, organi reda su napravili „fajront“. Ne bih se čudio da je to bio običan dan ili neko ne primjereno vrijeme ili možda da se to dešavalo na kontinentu, ali (opet ali) to se desilo u 01.15 h po lokalnom vremenu usred turističke sezone i to u subotu na večer.
Što reći na to ? Da napišem kako u mojim Vinkovcima neki lokali subotom u večer rade do 3-4 sata u jutro i to cijele godine, a da se iz njih ori turbo-folk, koji je po meni nemjerljivo vulgarniji od dobre romske glazbe. Da napišem kako je to loše za naš turizam ili samo da napišem da sam poslije toga otišao u Hvar (računajući da su organi reda zauzeti rastjerivanjem cigana pa neću ostati bez vozačke), a kad tamo sve trešti od tehno glazbe koja je daleko gora od romske glazbe (po mom osobnom sudu).
Ili samo da napišem da se to desilo u hrvatskoj ( mislim da je to dovoljno)
Bog nam pomogao Hrvati !!!

Tagovi

Komentari

lovče, odlično si poentirao

kaže mi jedna prijateljica koja se i sama bavi turizmom da bi neki naši domaćini najradije da im furešti samo pošalju novac i ostanu kod kuće da domaće ne inkomodiraju ;)

svega ima, srećom ima i krasnih domaćina i turističkih djelatnika, baš kao što i turista ima svakakvih.

Evo ovdje link na jedan sramotni primjer našeg turističkog 'gostoprimstva':

http://www.jutarnji.hr/hdz-ovo-glasilo-u-makarskoj-ne-zeli-turiste-iz-bi...

Tko je glasao

Draga prijateljice

na ovaj odvratan članak u "Makarskoj Rivijeri" (sponzoriran od grada za razliku od" Makarske Kronike koje" su privatno vlasništvo familije pok. Anđelka Ercega) i odličan odgovor Martine Mlinarević-Sopte
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo-curkovic--hitler-s-plaze/563549.aspx
sam pokušao reagirati i smanjiti štetu molivši "Index"da se objavi moj stari uradak iza kojeg ipak stoji većina na Makarskoj Rivijeri
http://pollitika.com/inicijativa-za-spomenik-bosanskom-radniku-na-crno-u...
Ova gadost će samo ubrzati završetku ove inicijative bilo ja morao sam napraviti ploču od bračkoga kamena i postaviti je na moju kuću.
Moju inicijativu za Ulicu Milana Mladenovića kao i naš skup u Makarskoj pratila je "Makarska Kronika". Urednik i "pisac" ovoga fašističkoga pamfleta Gnjiloljub Čurković je i sam doselio prije 10 godina u Makarsku i sada sramoti pošten živalj.

Drugi dio-danas je objavljeno u "Slobodnoj Dalmaciji" kako je kod moga prijatelja, vlasnika kafića "Bis Mora", izbila velika tuća jer je jedan drogirani Slovak sa potpuno poremećenom ženom (još je na psihijatriji) počeo razbiijati kafić u 23.30 zbog preglasne muzike. E sada ti moj lovac budi pametan. Ti ludiš što u 01.15 policija prekida zabavu a u Baškoj Vodi gosti tuku gazdu jer u 23.45 pušta glasno muziku.
Ponekad stvarno moraš imati konjske živce za baviti se turizmom

Tko je glasao

Splica

Pričati ćemo o ovome kad se vidimo.
Misli sam napraviti dnevnik ali mi je puka film od pustih telefonskih poziva.
Nego treba staviti cjelokupni tekst koji je izašao u Makarskom primorju.
To je prvo:
http://makarsko-primorje.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1...
Zatim sve dobro pročitati.
Zanimljivi su i komentari.

E sad vidi kad je tekst napisan.
Dakle 19.07.2011
Afera je pukla jučer 27.07.2011.
Vrlo interesantno, zar ne?
Obično takva afera grune odmah drugi dan.

A svi smo to čitali.
Ostatak ću ti pričati jer nije za javnost.

Evo i novog linka gdje DORH traži istragu:

http://www.jutarnji.hr/dorh-trazi-istragu-u-slucaju--makarsko-primorje--...

Sve u svemu nije da ja bez veze što ovih dana spominjem svoj kraj.

Tko je glasao

GNJILJOLJUB?

Jel to neka šala? :)))))

Tko je glasao

Momenat

Trenutna inspiracija. To su oni koji nisu imali zgodnu novinarku:)

Tko je glasao

lovac21

Na severu, Hrvatskog primorja, nigde, ne daju, fiskalni račun, što je nerazumljivo !

Sem, hapanja države, na sve strane !

Tko je glasao

greška!!!

ako si na sjevernom Jadranu a nisi se javio pollitičarima s tog područja - što možeš očekivati osim hapanja? to si još i dobro prošao!!!!!
istini za volju, ja tu živim i nije mi se dogodilo da mi nisu dali račun!

Tko je glasao

Kao osviješteni pollitičar

otiđi u Turističku zajednicu ili u mjesni odbor i ljubazno im uloži reklamaciju, postavi nekoliko pitanja koja će im ići na živce i sl.

A romska glazba je sjajna stvar, i zato poštuj svoju ženu, nemoj je varati, brini o djeci, itd. :)

(Imam doma romski jazz - kak je to dobro!)

Tko je glasao

Na žalost u dosta

Na žalost u dosta dalmatinskih gradova je glede readnog vremena pravilo isto ili slično i id po onom.... neka turisti nama pošalju lovu koju su kanili potpošiti i neka lijepo ostanu kod kluće da mi možemo na miru odmarati..... jer tko j evidio poslije 10 na većer puštati muziku ili ne daj bože galamiti.....

I uvijek se pitamo tko to stalno izabire idiotske vlasti koje niš ne kuže..... LOL

Tko je glasao

turisti u Hrvatsku

dolaze zbog čistog mora, ljepote prirode i sigurnosti na prvim mjestima. No to ne znači da im ne možemo dati i malo zabave. Kod nas u Baškoj vodi u ponoć gasi se sve no imamo sreću što su blizu nenaseljene plaže gdje može trajati zabava do jutra. Prekjuče se desio presedan i Jole je pjevao u centru mjesta (gdje baš on:) do 2h. Masa svjete je bilo dobro zabavljena a nitko nije pravio problem buke.
Kada bi to bilo svako veće bilo bi problema sa gostima. Ovako ako je to jednom tjednom odnosno jednom u smjeni gostiju nitko to neće zamjeriti.
Moramo postati malo fleksibilniji u unijeti neke promjene kako ne bi neki pojedinac stavljao policiju pred svršeni čin. Ponoć-fajriont ili zovem policiju. Moramo početi davati gostima više zabave ne remeteći dugoročno mir.
Trebapritisnuti Turističke zajednice po tome pitanju.

Tko je glasao

problemi

kak vani - u italiji, grčkoj, tunisu rješavaj zabave i probleme s gostima. očito se radi o manjim decibelima

w. ;)

Tko je glasao

što je tu čudno

ljeto je ... doba godišnjih odmora ... školska sezona kuca na vrata ... i treba pod hitno popunit budžet ... kako bi šefovi dobili potrebni višak ... koga briga za turiste i turističku sezonu .. tko je još vidio kako se turisti zabavljaju po noći ... taa se spava ako bi mogli po dni se roštiljat na plaži i trošit novce na ubijanje žeđi ... ako nisu zadovoljni neka otiđu u grčku gdje je narod na ulicama pa će vidjet gdje je bolje ... :))

w. ;)

Tko je glasao

Žena

U cijelom tekstu najviše mi se dopala tvoja gospođa.
Rado bih je upoznao jer ista se očito zna opustiti i bez cuge.

hehe,ne zamjeri,malo se šalim.

sve dobro...

Tko je glasao

Još neke nebuloze

Na primjer, kod nas u Virovitici se petkom i subotom ne može proći centrom grada a da se putem ne vidi najmanje 3 marice, 10 policijskih vozila i 5 civilnih, uz to da bez razloga s rotirkama zaustavljaju automobile čiji vozači nisu počinili ikakav prekršaj.
Također je nedavno počelo kažnjavanje s 500 kn za konzumiranj alkohola na otvorenom. Ok, dobro za maloljetnike koji su se dočepali alkohola, ali zar se ne bi logično trebalo kažnjavati roditelje maloljetnika koji piju ili prodavače alkohola, a ne ljude koji recimo kupe pivu i odu u mali parkić popričati - jer puno je skuplje u kafićima i neki ne vole gužvu...
Jako puno nebuloza trpimo od organa reda, a ruke su nam vezane...

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

Kod nas se subotom i

Kod nas se subotom i nedjeljom nemre videt pijance kak u parkovima ločeju pivu i bacaju prazne boce oko sebe. Ne vide se ni policijska vozila, jel nije ni potreba za takvom aktivnošču čuvara reda i mira.
Koji put i poželim veču prisutnost na cestama, kad vidim kak se neki voze a i kad lokalni pijanci sjedaju u svoje limene ljubimce sa izvjesnom količinom maligana u krvi.

Tko je glasao

Skviki - nedozvoljene supstance

"Kod nas se subotom i nedjeljom nemre videt pijance kak u parkovima ločeju pivu i bacaju prazne boce oko sebe. Ne vide se ni policijska vozila, jel nije ni potreba za takvom aktivnošču čuvara reda i mira."

To, verovatno, važi za Nemačku, jer su svi ubijeni, još od petka posle podne, na bezbednim mestima. Policija, im, ne treba, ali hitna pomoć - često!

"Koji put i poželim veču prisutnost na cestama, kad vidim kak se neki voze a i kad lokalni pijanci sjedaju u svoje limene ljubimce sa izvjesnom količinom maligana u krvi."

Ti si za, jaču, policijsku državu, trezvenjak i tako to, a jel si prestao i da pušiš, dišeš i t.d.

Tko je glasao

BaneBGD, Da mi jednu stvar

BaneBGD,

Da mi jednu stvar razjasnimo:

Živim u Hrvatskoj za razliku od tebe.
Hrvatski sam građan, za razliku od tebe.

Za Njemačku je zaduženo njihovo ministarstvo unutarnjih poslova, a građani te države imaju pravo kritizirat policiju i tražit pojačanje prisutnost te iste.

Ti si za, jaču, policijsku državu, trezvenjak i tako to, a jel si prestao i da pušiš, dišeš i t.d.

Ja nisam za policijsku državu, i ne izvrči moje riječi. Ja sam za to da se pojačano kontroliraju oni divljaci, koji ugrožavaju tuđe živote.

Nego kaj da sam prestal pušit. Prije 29 godina sam pušil 3 kutije cigareta dnevno i pital se jel sam ja uopče normalan. Prestal sam automatski konzumirat cigarete.

Dišem još uvijek, a i popijem si s vremena na vreme.

Tko je glasao

Skviki

Vidim, pada ti na pamet ,Severina i kako kažeš "nisam probo".

A bi, jel da ?

Tko je glasao

BaneBGD, Moj tip žena se

BaneBGD,

Moj tip žena se razlikuje od Ševerine i to više nego ogromno.

Tko je glasao

Skviki

Mudro si izbegao odgovor (nisam te pitao, bil ju je ženio), bi, Sviki, bi, bi, nisi valjda, ostao, bez tostesterona !

Tko je glasao

BaneBGD, Sex ti je za moj

BaneBGD,

Sex ti je za moj pojam vrhunac ljubavi. Ja sam ti romantičar, za takve stvari se mora imati istu valnu dužinu

Tko je glasao

Mmaestral

Baš se pitam jesu li ikad zaustavili Jopu ili Kiru.

Tko je glasao

Da jesu...

jao si ga njima...

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

ako me sjećanje ne vara...

... upravo je u jednoj takvoj akciji pojačane kontrole prometa zaustavljem M. B. (???), gradonačelnik metropole... policajac NIJE dobio medalju za borbu protiv nepotizma. Doduše, dobio je nešto drugo.

Tko je glasao

(ostavimo ih baki)

Već sam te htio...

Tko je glasao

Papar

Tako ucjenjujemo baku. Ili češ ih čuvati ili im kuhamo čaj od maka (naravno da ih baka obožava, a i oni nju - sve im dopušta)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci