Tagovi

Županja - VINKOVAČKA kolonija

Županja – VINKOVAČKA kolonija
Moj omiljeni gradonačelnik, inače županjski šerif , sve nas uvjerava kako se u Županji u vrijeme njegovog mandata gradi i razvija Županja više nego bilo kada u povijesti. Pa da ne bi svi mi bili u zabludi odlučio sam napraviti malu analizu investicija u gradu :

150 000 000 kn ........ INVESTICIJA U ŽUPANJI
120 000 000 kn........ U VINKOVCE
22 000 000 kn........ STIL I MILIČEVIĆ
8 000 000 kn........ SVI OSTALI U ŽUPANJI
80 000 000 kn........ SLADORANA ZA VINKOVCE
5 000 000 kn....... SVI OSTALI U ŽUPANJI

ZLOČIN DAVORA MILIČEVIĆ

IZ ŽUPANJE U VINKOVCE 200 000 000 ,00 kn
IZ VINKOVACA U ŽUPANJU ...................0 ,00 kn

Ovakav plakat ću narednih dana polijepiti po Županji u čast velikih , povijesnih, uspjeha mog omiljenog gradonačelnika, županjskog šerifa.
Kada se sve zbroji i zaključi, stanje u gradu može se opisati kao katastrofično. Prosječna plaća u Republici Hrvatskoj je 5 184 kn, a u Županji oko 80% ljudi radi za puno manju plaću od prosjeka (2500-3500 kn). Za to vrijeme moj omiljeni gradonačelnik, županjski šerif, na račun grada Županje uglavnom podupiru gospodarstvo u Vinkovcima što je sramota, a mi šutimo.
Podatak o 150 000 000 milijuna investicija u nekoliko navrata ,pa čak i na povijesnom okruglom stolu o gospodarstvu u prisustvu 10 učesnika, je izjavio moj omiljeni gradonačelnik, županjski šerif.
Za 22 000 000 ,00 kn investicija koje je izveo Stil uz pomoć mog omiljenog gradonačelnika svi znamo ( vrtić, staze, 2 000 000 posla u Sladorani, oprema na trgu – dio , betonski radovi kod Mije Ćošković , temelji za Arkadu Varaždin i dr. Manji poslovi )
U 8 000 000,00 kn ubrajamo sve ostale izvođače koji su imali sreće ili više potrebnu vezu da nešto rade ( Tetroda, Narcor, Lento,Jagarinac ...)
Ostalih 120 000 000 milijuna odradile su firme iz Vinkovaca i kad oni nisu mogli radio je i Osijek-koteks ( Vinkovački vodovod, Vodoprivreda Vinkovci, Aksion Vinkovci, AMM Vinkovci, Čvor Vinkovci,Cestorad Vinkovci, i dr.)
U Sladoranu su nam za direktora poslali gosp. Luku Burilović koji je u poslove remonta i raznih rekonstrukcja kao i dobavljače repromaterijala uveo firme iz Vinkovaca ( Zidar Vinkovci, Bonus Vinkovci,Agrokontrola Vinkovci,V.A.M ing SL.Brod i dr ) a povremeno dobiju posao Stil i Domazet gradnja uz pomoć mog omiljenog gradonačelnika, Tetroda, Narcor – za sve druge su vrata Sladorane zatvorena.
Za dobiti bilo koji posao u Sladorani od izvođenja radova, isporuke materijala i opreme , prijevoza, ili da se na bilo koji način uposlite ne postoji javni natječaj. Potrebna je samo dobra veza. Međutim ovdje pored lokalnog šerifa , mog omiljenog gradonačelnika, imaju uticaj i „Jači kerovi „ tako da biste dobili posao morate imati nekoliko veza.
Nedavno je Sladorana u stalni radni odnos primila 9 djelatnika, a kako nitko nije uspio naći natječaj po kojem su ti djelatnici primljeni, molim ovim putem mog omiljenog gradonačelnika i predsjednika NO Sladorane koji po funkciji mora znati, da nam svima javno kaže gdje je bio objavljen natječaj za prijem djelatnika te po kojem kriteriju su ti djelatnici primljeni. Zli jezici u gradu govore da je jednog (nekog svog kuma) primio gradonačelnik, da je Jakša Šestić primio dvojicu, Gabra Šokičić jednog, Luka Burilović jednog, a tko je primio ostale ne znam.
Sladorana je svake godine bila i veliki donator za kulturne i sportske događaje te organizacije, ali puno veći donator za događanja izvan grada Županje i sport izvan grada Županje.Sladorana više novaca donira za organizaciju Vinkovačkih jeseni nego za Šokačko sijelo, više novaca dade nogometnom klubu Cibalija iz Vinkovaca ( oko 4 000 000 kn) nego nogometnom klubu Graničar Županja i drugo.
Od 580 000 000 kuna prihoda Sladorana godišnje prikaže :
- 13 000 000 kuna dobiti
- 10 000 000 kuna donacija ili 2% od bruto prometa jer je ta suma neoporeziva, a od toga 4 500 000 kuna Cibaliji, 1 200 000 kuna Graničar ,1 000 000 svi ostali sportovi i događanja u Županji,3 800 000 ostali sportovi i događanja u Vinkovcima
Gotovo svi političari iz Vinkovaca nadglasavajući se jednoglasno tvrde, a i moj omiljeni gradonačelnik se slaže s tom tezom kako je Sladorana tvrtka od županijskog značaja, a da je u Županji samo sjedište i da je razumljivo da onda Sladorana pomaže kompletan kulturni i sportski život na nivou Županije, a ne samo grada Županje. To bi bilo prihvatljivo kada bi isto vrijedilo i za druge tvrtke državnog i županijskog značaja koje posluju na području županije Vukovarsko-srijemske:
HRVATSKE ŠUME su državno poduzeće, a u Vinkovcima je sjedište Uprave šuma za našu županiju. Hrvatske šume su u Vinkovcima od grada Vinkovaca kupile bivšu zgradu PIK-a Vinkovci za cijenu od 24 milijuna kuna i još treba uložiti 50-60 milijuna kuna za uređenje objekta. Hrvatske šume su ujedno od većih sponzora gotovo svih većih kulturnih i sportskih događaja u Vinkovcima.
Koliko mi je poznato Hrvatske Šume u zadnjih 10-tak godina nisu uložile niti jednu kunu u Županji niti su bile sponzor bilo čega – ako griješim ispravite me...
Kada neka tvrtka ne plati isporučene trupce ili drva Hrvatske šume prekinu isporuku, blokiraju račune kupca i pokušavaju naplatiti svoja potraživanja. Međutim kada je u pitanju Vinkovačka Spačva, Hrvatske šume dio duga otpišu, a dio pretvore u dionice Spačve te tako Spačva djeluje i radi kao najbolja drvna industrija u našoj županiji i među najboljim u Hrvatskoj – ako griješim ispravite me...
Ako završite Šumarski fakultet i iz Županje ste posao u Hrvatskim šumama, jedinoj tvrtki u kojoj s tim fakultetom možete raditi, dobiti ćete ga uz velike napore svake vrste za 5 do 6 godina, a ako ste iz Vinkovaca to će biti rješeno u roku godine – dvije najviše. U Upravi šuma u Vinkovcima gotovo da i nema kadrova iz Županje ili su beznačajni.
SPAČVA dd , Vinkovci takođe velika županijska tvrtka sponzor je svih sportskih i kulturnih događaja u Vinkovcima, a nisam čuo da su u Županji ikada ikoga sponzorirali – ako griješim ispravite me...
HRVATSKE VODE, uprava Vinkovci , redovno nam naplaćuju sve moguće naknade za vodu i u Vinkovcima se redovno pojavljuju kao sponzori, a u Županji koliko znam u zadnjih 10-tak godina ništa, niti jednog novčića – ako griješim ispravite me...
VODOPRIVREDA Vinkovci. Kada platimo Hrvatskim vodama zakonom propisane naknade tada nam iz naših novaca vinkovačka vodoprivreda kroz posao nešto i vrati a moj omiljeni gradonačelnik to proglasi investicijama u Županji, kao da se to njega nešto pita.
Ovako bih mogao nabrajati redom gotovo sve državne i županijske tvrtke i niti jedna nema nikakvih ulaganja u Županju niti se javlja kao sponzor nekih kulturnih ili sportskih događanja u gradu ili kao sponzor nekog sportskog društva, a na nivou županije imamo najače klubove u košarci i rukometu, ali koga je to briga kad su iz Županje.
Iz svega navedenog jasno je dokazano da nikako nestoji argumentacija kako je Sladorana županijska tvrtka, već je to samo opravdanje za legalno i tiho pljačkanje Sladorane na teret grada Županje i njenih građana, a nažalost moj omiljeni gradonačelnik nema ni znanja ni snage ni volje da se odupre toj politici koja dolazi dirigirano iz - Vinkovaca.
VINKOVAČKA TELEVIZIJA
Što tek reći na ovo bacanje našeg i vašeg novca. Kome to treba ? 60 000 kuna godišnje puta 10 god. jest 600 000 kuna bačenih u vjetar. Što mislite što smo mogli u Gradu napraviti s tim novcem a ne da ih šaljemo opet u Vinkovce ? VTV se deklarira kao županijska i regionalna TV postaja ! Pa kad se već tako sami deklariraju (i ako posjeduju takvu koncesiju), onda bi trebali znati da moraju i pratiti zbivanja u županiji i regiji i to – besplatno. Ukoliko mi sami nešto tražimo onda moramo naravno i platiti ali događanja u Gradu moraju pratiti besplatno jer ih na to obvezuje Zakon o medijima i Ugovor o koncesiji kojeg su potpisali. Zlo je u svemu tome što se ti silni novci bacaju za Ćeline samohvale putem sjednica Poglavarstva i Vijeća a još je veće zlo što se moji i vaši novci ubacuju u privatne vinkovačke džepove jer je VTV privatno poduzeće direktora Dragutina Veselčića i tvrtke Bošković i ostalih sitnih vinkovačkih vlasnika. Kamo ? Naravno – ponovo u Vinkovce !
SLAVONIJA NOVA je druga naša velika tvrtka koja nažalost nema toliko zaposlenih niti isplaćuje plaće kao Sladorana pa nije ni u centru pažnje kao. Međutim gazde iz Vinkovaca poučeni situcijom u Sladorani, da ne bi netko slučajno nešto tražio za radnike, kooperante ili grad ovaj puta bili su oprezniji. Tako smo preko noći dobili novog direktora Slavonije Nove a čovjek je slučajno iz - Vinkovaca g. Petar Kulić. Silose, mlin i pekaru vidio je samo na televiziji i o tom poslovanju nezna ništa. Kupili ga njegovi vinkovčani tada od DC-a i sada neznaju što će s njim pa ga po zadatku poslali u Slavoniju Novu ne bi li unaprijed spriječio nekakve nekontrolirane zahtjeve radnika. Grad Županja je pod kontrolom i sigurno neće ništa tražiti, ali da nebi radnici tražili za sebe i grad,a tada bi mom omiljenom gradonačelniku bio problem opet odbiti dionice, kao u slučaju Sladorane, bilo bi preočigledno.
A što su napravili sa bivšim direktorom to je sramota bez premca. Ivan Šnajder, čovjek je sa suradnicima pokrenuo proizvodnju u i nakon stečaja, postavio uredne temelje tvrtke, plaće su solidne i redovne, nema većih dugova prema državi, plaćaju se doprinosi i za ostvarena postignuća dobije nagradu grada Županje i odjednom dolazi stručnjak iz - Vinkovaca. Cilj je jasan kontrolirati privatizaciju koja će sigurno ići na štetu radnika i grada Županje, a ako Kulić to ne uspije provesti njega će se lako odreći jer on i onako nije njihov- njega su kupili. On je plaćenik po zadatku.
Sramota da se to događa- šuti vlast (očekivano) ali šutimo i mi.
U gradu imamo tri ozbiljne tvrtke koje bi mogle u suradnji s radnicima i gradom kupiti Slavoniju a sposobne su i financijski i organizacijski provesti takvu privatizaciju. Međutim sadašnje gradsko poglavarstvo i moj omiljeni gradonačelnik sve će učiniti da se takav scenarij ne dogodi jer to nije u interesu gazda iz Vinkovaca.
Siguran sam da bi NAPREDAK ( g.Marko Bačić i ostali zadrugari ) ili AGROPLOD d.o.o. (g. Marko Mrkonjić), bili u stanju privatizirati Slavoniju na zadovoljstvo i radnika i grada i države Hrvatske. Oni žive tu među nama, morali bi založiti sve što su do sada napravili i imovinu i ugled i ime a sigurno nebi dopustiti da to samo tako propadne. A što su nam gazde iz Vinkovaca pripremile - vrlo brzo ćemo vidjeti.
Najbolji primjer ne znanja mog omiljenog gradonačelnika i namjera gazda iz Vinkovaca se ogleda u gradnji poslovne zone Sječine. Naša poslovna zona u stvari u opće ne postoji to je samo 300 metara asfaltirane ceste uz koju je provedena voda ,plin, kanalizacija a struju mora svtko sebi rješti posebnom trafo stanicom. Ne postoji građevinska dozvola poslovne zone Sječine Županja, nema studije uticaja na okoliš – nema niti jednog dokumenta koji uopće ukazuje na postojanje zone. Tako da cilj cijele investicije u poslovnu zonu nije bio stvoriti povoljne uvjete za poduzetnike iz grada ili sa strane koji bi uložili sredstva u gradnju novih pogona i otvaranje novih radnih mjesta, već je cilj na račun grada Županje iz nadležnih ministarstava povući sredstva za investicije koje će odraditi već određene tvrtke iz Vinkovaca. Što se dobije ovakvom igrom:
- Legalno nam uzmu državni novac,
- Legalno nam uzmu naš novac,
- Papirnato država je jednako financijski pomogla i Županju i Vinkovce,
- Županja nema daljeg razvoja,
- Vinkovci postaju privredni bum u Hrvatskoj.
A da nije bio pravi cilj napraviti zonu vidi se i iz trenutnog stanja zone. Ništa nije završeno i to je sigurno najneopremljenija zona u Republici Hrvatskoj. Dao sam si truda i obišao druge zone koje su financirane iz istih izvora i sa sigurnošću mogu tvrditi da nema gore tj. lošije zone za poduzetnike u cijeloj državi.
Molio bih nadležne da me prosvijetle i javno kažu koja je to lošija poslovna zona sa manje opreme ( nezavršene ceste, nema trafostanica tj. nema dovoljno struje i dr. )
Zato i poslije dvije godine od otvaranja zone nema pravog pogona, niti ima pravog investitora od kojeg bi svi mi imali koristi. Napraviti ovakvu zonu trebalo bi biti stid gradonačelnika, a kako se njega ionako ništa nije pitalo nije ni čudo što je takvo stanje. Jedini pravi efekt jest da je Cestorad - Vinkovci dobio nekoliko milijuna kuna posla, a to je bio i cilj gazda iz Vinkovaca.
STAMBENA ZGRADA NA TRŽNICI
Grad je „prodao“ zemljište vinkovačkom ČVORU, a za vrijednost komunalnog doprinosa za tu istu zgradu grad Županja gradi, odnosno financira gradnju parkinga a radove izvodi opet Osijek koteks, a plaća grad Županja. Korisnici parkinga će biti stanari u stambenoj zgradi koji kupuju stanove od ČVORA Vinkovci, a parking neće dobiti u vlasništvo već će plaćati parking.
U ovom trenutku gradi se nekoliko tisuća stambenih objekata u Republici Hrvatskoj i volio bih da mi netko kaže gdje to ima da investitor gradi parking za svoju zgradu na teret lokalne uprave – grada ili smo mi u Županji najpametniji.
Neznam da li se sjećate, ali prije 7-8 godina Cvitanović je sagradio poslovni objekt ( sadašnja trgovina BOSO) i ispred o svom trošku napravio parking i dobio rješenje o rušenju. Parking nije srušen i danas je u funkciji i grad redovno na njemu naplaćuje parkiranje. !?
Nije mi jasno zašto grad nije isto tražio i od Čvora jer ako hoćeš graditi zgradu i zaraditi enormne novce onda napravi i parking o svom trošku.
Drugi problem takođe vezan uz stambenu zgradu na tržnici je u činjenici da je to investicija od cca 30 000 000 kn koje plaćaju građani Županje ( kupnjom stana u zgradi) a da osim obrta LENTO, g.Leotara, koji je ljepio keramiku i Tetrode koja je radila elektroinstalacije, niti jedna druga tvrtka iz grada nije zaradila ništa niti je imala prilike da nešto radi. Nitko ih nije ni pitao ništa.Sve se to događa uz znanje mog omiljenog gradonačelnika, a zli jezici govore da je naš gradonačelnik negdje na moru zajedno sa Zebom, Željkom Šimunović direktorom vinkovačkog Čvora gradio apartmane, a oni stvarno zavidni kažu da mu se Čvor za ovakve ustupke odužio apartmanima na moru. Ove informacije ili poluinformacije ne mogu potvrditi jer nisam provjerio pa ovim putem pozivam gradonačelnika da nam svima javno pojasni jeli to istina ili šta je od toga istina.
Osnovna uloga grada i lokalne uprave je da koristeći zajedničke resurse gradski proračun i gradska poduzeća i uz pomoć države stvori uvjete za bolji život svojih građana.
Upravo zbog ove zadaće sve gradske uprave pa i naša prvo riješava tehnički najlakše probleme gradi staze, vodovode, kanalizacije, uređuje deponije i sl. Sve je to potrebno i diže standard života ljudi u gradu. Veći standard komunalnih usluga zahtjeva i veće cijene usluga.
Gradnja infrastrukture prvenstveno vodovoda, cesta i kanalizacije nije pomoglo domaćim firmama da povećaju zaposlenost kapaciteta nije stvoreno niti jedno novo radno mjesto niti su povećana primanja bilo kome u gradu jer sve te poslove u pravilu rade firme iz Vinkovaca a troškove održavanja ,koji su sve veći, preuzimamo mi kroz povećane cijene komunalnih usluga.
Davor Miličević, ne gradsko poglavarstvo, ne gradsko vijeće, ne gradski odbor HDZ-a, već isključivo i samo Davor Miličević je odlučio potrošiti naših novaca 30 milijuna kuna( za 2009) u gradnju infrastrukture uređenje staza, cesta, vodovoda i kanalizacije a osim STIL-a (Zdravka Domazet) koji će vjerojatno raditi staze i Davorova dva kamiona koji će voziti kamen za staze i ceste nitko više od ovih poslova neće zaraditi ništa. Svi ovi radovi biti će plaćeni od našeg poreza iz gradskog proračuna i prodajom gradske imovine.
Po završetku ove faze gradnje kanalizacije ( radove izvodi Vinkovački vodovod) priprema se i gradnja kolektora. Ova investicija iznositi će cca 30 milijuna kuna i biti će financirana većim dijelom od Hrvatskih voda. Odabrana je aerobna tehnologija proizvođača ISE-a ili KESSEL a čije godišnje održavanje iznosi cca 2 500 000 kuna i to će preuzeti Komunalac Županja. Kako Komunalac iz postojećih prihoda neće moći preuzeti i održavanje kolektora neminovno će doći i do povećanja cijene vode od 3-4 kn/m3. To će biti rezultat Davorovih investicija.
Međutim, postavlja se pitanje tko može dalje pratiti rast cijene tih usluga iz postojećih primanja.
Gradonačelnik Davor Miličević sigurno može.
- Poslovni račun grada Županja prebacio je u Poštansku banku i potom uposlio ženu u Poštanskoj banci, ali ne na šalter već na dobro plaćeno mjesto.
- Kao predsjednik nadzornog odbora Sladorane odustao je od zahtjeva da gradu Županji pripadne 25% dionica Sladorane. Što je direktna šteta za grad oko 30 milijuna kuna godišnje. Upućeni tvrde da to nije napravio džabe.
- Prihvatio je anex ugovora sa STIL-om za gradnju dječjeg vrtića bez suglasnosti bilo koga u gradu. Gradsko poglavarstvo je jednoglasno pognute glave šutilo i dignulo ruke bez ijednog pitanja i primjedbe. Za puno manje sume bude mnogo primjedbi i nezadovoljnika – a sada tišina. Upućeni govore da ni to nije bilo džabe.
Moj omiljeni gradonačelnik , i njegovi poltroni i još po neki uposlili su svoju bližu i dalju familiju i prijatelje , kumove u Sladoranu, Komunalac ,Stanobiro i druga dobro plaćena radna mjesta te će vjerovatno i oni hvaliti ove investicije po gradu jer će ih moći i platiti.
Politička elita koja vodi poslovanje Sladorane odredila je sebi plaću od oko 50 000 kn mjesečno za svoj rad i oni sigurno nemaju problema sa plaćanjem režija.
A što ćemo sa ostalim našim sugrađanima ?
U gradu imamo oko 3 700 umirovljenika po raznim osnovama, ali treba znati da od tog broja gotovo 2 500 umirovljenika ima mirovinu oko 1 500 kn ,a 500 oko 2500 kn, a samo 700 umirovljenika ima mirovinu veću od 2500 kn – kako će ovi ljudi platiti Davorove investicije ?
Imamo većinu zaposlenih s plaćom od 1500 – 3500 kn izuzev Sladorane, većeg dijela državnih službi – kako će ovi ljudi platiti Davorove investicije ?
Davora Miličević nije briga kako će tko živjeti, što će raditi i gdje će raditi. Kad mu date svoj glas on će Vas zaboraviti.
Prema riječima Davora Miličevića gospodarske probleme u Županji riješiti će vlada RH a novi posao biti će mogućno dobiti u novoj poslovnoj zoni kada se naprave potrebni pogoni ( 250 radnih mjesta za plaću od cca 3000 kn). Ovakvim zapošljavanjem dugoročno se prave novi socijalni slučajevi jer plaća od 3000 kn će stvoriti buduću mirovinu od 1500 kn. Niti se može živjeti od 3000 plaće niti može od 1500 kn mirovine.
O zapošljavanju u novim tvornicama koje će graditi Sladorana Davor Miličević ništa ne govori – ili su ta mjesta ostavljena za prijatelje, kumove i rođake ili ih neće ni biti.
Na žalost Županja je vinkovačka kolonija do 18. Svibnja 2009. God.

Komentari

Županja je grad - mjesto od

Županja je grad - mjesto od kojeg su lokalni političari napravili veliko selo... Velika bolest malih sredina... A što se tiče favoriziranja Vinkovaca šefe to ti je kada glasate za takve ko što su HDZ pa onda oni svojoj većoj podružnici moraju poslati pinku... Izaberite čovjeka koji će pošteno voditi Županju , ali ne neće tako biti jer većina neće ni nažalost izaći na izbore ... a onih 700 koji imaju mirovine preko 2500 , tajkuni, mafijaši, neki kupljeni ljudi i slični će izaći i zapitaj se za koga će dati glas... te ko će pobijediti...
Nažalost ovo je najizraženijo u malenim krajevima zato i takvi krajevi propadaju... tamo najlakše prolaze političari tipa Bandić, Sanader, Đapić ... obećaju brdo i doline malo podbace sirotinji love (čitaj zaposle par ljudi u drž. fimamam preko veze ili dogovore neku pomoć...) i narod kaže ma naš čovjek nema veze što krade ali on i nama nešto da... (a da im jedva za preživljavanje...)

Justice for all !

Tko je glasao

Sve ti je OK., samo moram

Sve ti je OK., samo moram dodati kako ti njie ispravo stalno jadnog Domazeta uzimati u priču jer,on je samo mali piun, nije fer da se koplje lomi preko njega, uzmi u obzir sveopćeg Županjskog sindikalistu.
A,i što se tiče supruge g.gradonačelnika , pa zar ona nije suvlasnik poduzeća Sava d.o.o.?
Vinkovaca što se tiče, ljudi su u pravu,ako ima koza koju možeš musti,,,,,,muuuuzi.

ZAGOR

Tko je glasao

Probao sam bez Domazeta

Probao sam bez Domazeta nešto napisat , ali ne ide jer njegova firma je u centru svih investicija koje u ovm trenutku vodi grad a ima uticaj moj omiljeni gradonačelnik. Za sve napisano nikakva odgovornost nije na Domazetu jer njega nitko ništa i ne pita - on dobro odradi svoj dio i to je kraj. Sveopći sindikalista i još neki ljudi su tajni dioničari ,ali ničega ne bi bilo bez mog omiljenog gradonačelnika.
Što se Vinkovaca tiče valjda smo to u stanju bar malo promjeniti.

Tko je glasao

užas

ovaj članak stvarno otvara oči-trebalo bi svakako mjenjat stvari
a i ovo je početak,ipak je Županja zakon...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Godina boli od otpisani komentara 5
 2. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 27
 3. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 4. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 5. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 32
 6. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 7. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 8. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 9. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 10. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 11. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 12. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 13. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 14. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 15. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 16. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 17. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 18. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 19. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 20. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 21. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 22. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 23. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 24. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 25. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 41

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan