Tagovi

Zašto više ne čitam Novi list

Prošlo je tek nekoliko mjeseci od kada je mjesto glavnoga urednika u Novom listu napustio časni Ivica Đikić i preuzeo ga Branko Mijić.
Novi je list u proteklih dvadesetak godina slovio za jednu od posljednjih oaza nezavisnog novinarstva. Od lokalnog glasila, zahvaljujući nekim hrabrim ljudima, prije svega pokojnom Veljku Vičeviću, prerastao je u nacionalni dnevnik u kojemu su željeli pisati najbolji hrvatski novinari. Toliko je smetao HDZ-u da je, ondašnja njihova perjanica i moćnik ( riječki Kvisling) Hrvoje Šarinić pokušao s nekakvim alternativnim "ispravnim" glasilom pod nazivom Riječki list koji je završio pod nogama građana na Korzu.
I onda, što nisu uspjeli ni Šarinić ni Tuđman uspio je Robert Ježić.
Isto kao što tužbe za dušene boli, javni napadi, pokušaji novačenja urednika, lomače od stranica Ferala nisu zaustavili hrabre novinare, ali je to učinio - kapital. Zabrana oglašavanja ( prešutna i uz šutnju struke i ne bez zluradosti kolega) stajala je života naš najnagrađivaniji i najhrabriji list.
Po sličnoj špranci "sređen" je i Novi list. Doduše uz asistenciju prolupalih dioničara i gramzivih novinara, no, kad nije išlo silom, obavilo se to - milom. Novi je list mirno kupio HDZ-ovac Robert Ježić. I. tada je sve bilo jasno!
Svi koji su se nadali, a moram priznati da sam i ja među tima, da će novac nadjačati politiku i da će novi vlasnik njegovati image oporbenog lista koji je otvoren za različita mišljenja, prevarili su se. Cirkus s novinarima Ferala koji su u međuvremenu prešli u NL, već je na samom početku pokazao što je u pozadini.
Vjerujem da sličnu nadu gajio i Ivica Đikić vjerujući da će nešto moći učiniti u tom smislu. Opstao je oko godinu dana. Mic po mic, nestali su i Ćićo Senjanović ( kojega , valjda, plaćaju za one tri rečenice u "Ajme meni" komentarima), nestao je i Predrag Lucić sa svojom "Trafikom", a najbolji dio podlistak "Pogled" sveo se na trač rubrike i vijesti iz, ali za pravo, nesvijesti i kvazi analize svekolike društvene stvarnosti. I sam je Đikić getoiziran na "Pucanj u razno" i tri haiku komentara.
Branko Mijić, veliki disident, žestoki kolumnist i čest gost komentator na HRT-u , očigledno je prihvatio unosnu sinekuru i sve što uz nju ide.
Danas u Novom listu glavne kolumne "drže": novinarka lokalnih događanja, novinarka koja godinama prati kulturu (opisno, a nikada sadržajno) i tzv. politički novinar koji je intrigantan kao kamilica prije spavanja.
Kao, oporbeni su do pakla! Ako Mijić misli da su čitatelji glupi onda se grdno vara. Kao što su Oni suptilno ubili svaki dijalog i kritičku misao tako ćemo Mi dokinuti njih kao takve- nećemo ih čitati!

Komentari

Budući da mi je ova

Budući da mi je ova tematika u potpunosti nepoznata, moje pitanje je sljedeće :

Ako smo izgubili Novi list kao najneovisnije novine, koje novine sada imaju taj epitet ?

Delete

Tko je glasao

eph

eph

Tko je glasao

@3103 kada nebi vjerovao da

@3103 kada nebi vjerovao da ti je maca popapala navodnike, primjetio bi da je nezdravo ići na sunce bez pokrivala za glavu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

nema šta, drugi put

nema šta, drugi put smajlići i navodnici....

Tko je glasao

Gospon 3103, se zmisliš

Gospon 3103,
se zmisliš štorije o Andriji Štamparu i njihovim akcijama oko nepušenja i sl bakraća. E taj striček koji je vodil te priče općeg dobra je po zadatku prešel u EPH za predsjednika uprave i ima zadaću taj idavački koncern podrediti općem dobru sukladno kak je to svojevremeno kokodakal u Štampar školi. I pazi, Nino Pavić ofće ne kuži da su mu udbaši ubacili trojanskog konja socijalističkih nazora i prakse i sasvim je realno za očekivati da sva izdanja EPH-a ne samo da preuzmu retoriku i taktiku N. Lista već da koncept socijalizacije društva dopeljaju do savršenstva.

Tko je glasao

Andriju Štampara ničim se

Andriju Štampara ničim se ne može uniziti, jako nas je zadužio, i vječna mu slava i hvala za javno zdravstvo
opće dobro i javni interes danas je "opće dobro" i "javni interes"
Tako ako gledamo iskorištavanje stvarnih čovjekoljubaca u svrhu ove pretvorbe dobra u ososbno dobro i razna zatrpavanja, možemo zaključiti da i osobna dobra ne mogu biti i održavati se bez općih dobara, odnosno da je i na eph vrijeme da zatrpavanje i spamanje polako pretvara u obrnuto.

Tko je glasao

Brojček, ne govorim o osobi

Brojček, ne govorim o osobi Štamparu već instituciji koju je vodio Stipe Orešković sadašnji mini big boss EPH-a.

Tko je glasao

znam, naj se srditi baš je

znam, naj se srditi
baš je primjer korištenja pozitivnih i rijetkih pojava u "humanističke" svrhe, to spamanje je pretrpalo sve prostore.
A u ovoj krizi povjerenja i viška informacija teško je razaznati good od bad pojava, to je takva kamuflaža.
(kada mrak piše dnevnik o mediokritetima koji nas "vode", mogu primjetiti da ih je dobrano precijenio u finoj maniri pristojnog ophođenja).
Propala totalitarna društva bavila su se potšišavanjem svega što je bilo misleće i to zamijenili jednim mediokritetstvom koji je po poučku sveučilišnog profesora: biraj lošijeg od sebe, dovelo do ovoga nivoa današnjih "elita" kojima je na balkanu zajednički nazivnik: pokondirena tikva.
općenito kritično mišljenje je nešto što šire društvo ne ododbrava osim kroz neke vrste pošalica.
Kant bi rekao: usudi se misliti!
nekoliko vrlo rijetkih novinara u raznim listovima su dašak nade
a holding ko holding (hvatanje, držanje, posjedovanje....):
http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/40146-Srpski-stisak-jai-h...

Tko je glasao

to je naravno šala?

to je naravno šala?

Tko je glasao

na žalost možda i nije...

na žalost možda i nije... EPH je u nekim pogledima vrlo neovisan, kada se ta neovisnost ne kosi s interesima njegovih vlasnika.... Možda trkeljam, ali ja i dalje čitam Novi list jer bolje novine ne postoje. Mrače, a da pollitiku probaš pretvoriti u internet novine?

Tko je glasao

oprosti, ali su mi postali

oprosti, ali su mi postali preglupi smajlići i navodni znaci (možda previše pratim zoksterovo spamanje sličicama, a odgovor je napisan nekome čiji nick je delete), a u globalnom ovom sijelu je sada do daske sve i ovako i onako i obrnuto. Ujedno oprosti i za ono oko pripaliti cigaretu, ali smo zapravo tu gdje jesmo: sve može biti dvosmisleno, a ujedno se svaka ideja koristi kako se hoće i navija na svoj mlin. Dobra je strana sada što nitko ne zna koji je zapravo čiji mlin (jedino je primanje za svoju guzicu opipljivi osjećaj postojanja, ali i pojačava frku).
Sve u svemu, svaki napor oko zaustavljanja zloupotrebe javnog prostora i resursa pozdravljam, a kako ne bi ušli ni u čiji mlin.
I ovo nije otvaranje rasprave o socijalizmu i kapitalizmu.

Tko je glasao

Austrijski mediji kao jednog

Austrijski mediji kao jednog od ključnih lobista Hypo banke u Hrvatskoj navode Roberta Ježića,.............U svakom slučaju, Hypo banka je u Hrvatskoj znala naći odgovarajuće saveznike za promicanje svojih poslovnih interesa. Krajem 2009. zato se mogla pohvaliti sa 84 bankovne i leasing-filijale, u kojima radi 2.051 čovjek, a 16 posto sveukupne bilance Hypo banke od 43 milijarde eura rezultat je poslovanja u Hrvatskoj.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/83101/Robert-Jezic-je-bio-kljucni...

Tko je glasao

NOVI LIST je davno umro,samo

NOVI LIST je davno umro,samo mu nitko nije to saopćio (novinarima,javnosti i ostalima),uostalom,drastičan pad tirasža o tomu i govori.Umro je onih dana kad se nije usudio objaviti bilo što,a što se tiče skandala oko Rijeke,Istre,počevši od Riječke banke,kolapsa BRODOMATERIJAL-a,BRODOKOMERC-a,preprodaje TVORNICE KONOPA Todoriću,TORPEDA,ZAGRADA,HYPO BANKE,VIKTORA LENCA,medijskim aranžmanima s Glavašem,SINOVČIĆE,M,kARLOVCEM (gle,sve sami HDZ centri),itd... nabrojimo samo neke.Zajedničko svim tim aferama je da su se zalijepile i odigrale za vremena Slavka Linića i njegovog jata,a potom i Vojka Obersnela,a za koje nitko nije snosio nikakovu odgovornost,bilo političku,a ne dao Bog,niti kaznenu.U svemu tomu,NOVI LIST je dokaz nagodbe HDZ_a i SDP-a u Rijeci,baš kao što su BRIONI RIVIJERA dokaz nagodbe IDS-a i HDZ-a u Istri.Ježić,čovjek koji blage veze nema s medijima,pa je s indignacijom odbio svojedobno,za njega pišljivih 100.000 eura ulaganja u HDZ-ov projekt RI TV,odjednom ulaže skoro dvije trećine svog bogatstva ,u NOVI LIST,u trenutku tendencija daljnjeg pada tiraža,za silne milione-skoro 14 na kraju isplaćeno po punoj nominalnoj cijeni.Gle,Slavko i društvo šute kao mumije,nema SDP-a.Ali,uskoro i zadovoljština Ježiću stiže u od,luci Vlade za zemljište i lokaciju LNG terminala ,gdje će upravo njegovo bezvrijedno industrijsko zapušteno zemljište vrijediti upravo 15 najmanje,25 miliona eura najviše.A NOVI LIST ?Ta tko ga šljivi-evo taman istječe krajem godine,skoro pred izbore ,kolektivni ugovor,preprodaćemo ga budzašto,sve je čista dobit,raspustićemo štogod stignemo,i to je-to.Branko Mijić-pajac s jezikom za druge,a ne stigne od silna posla pogledati u vlastito dvorište,tipični hrvatski plaćeni hračak za preko plota.Samo da nije kod nas-zajedničko je SDP-u i HDZ-u,otud tolika sinkroniziranost u medijskim poslovima (NOVI LIST-RADIO RIJEKA-KANAL RI-RI TV).

Tko je glasao

Sa Veljkom Vičevićem je

Sa Veljkom Vičevićem je umro Novi List, sve poslije je prenemaganje mediokriteta po medijskom prostoru.
Vičević nije bio niti lijevo niti desno već kako treba, PROFESIONALNO.

Tko je glasao

Novinarske velicine o kojima

Novinarske velicine o kojima se ovdje govori: Dikic, Senjanovic, Lucic, a i Mijic uvrijedile su se bolesno na tretiranje iz poznatih Pukanicevih SMSova i bilo je samo pitanje dana kad ce se to razletjet. Da nije bilo tog "ekscesa" jos bi to duralo neko vrijeme, ovako su se velicine smrtno uvrijedile. To je identicno kompleksu malog penisa ili malih dojki iz obicnog zivota.

Tko je glasao

@Falkuša slažem se da je

@Falkuša slažem se da je Novi list u proteklih dvadesetak godina slovio za jednu od posljednjih oaza nezavisnog novinarstva. Od lokalnog glasila, zahvaljujući nekim hrabrim ljudima, prije svega pokojnom Veljku Vičeviću, prerastao je u nacionalni dnevnik u kojemu su željeli pisati najbolji hrvatski novinari. Toliko je smetao HDZ-u da je, ondašnja njihova perjanica i moćnik ( riječki Kvisling) Hrvoje Šarinić pokušao s nekakvim alternativnim "ispravnim" glasilom pod nazivom Riječki list koji je završio pod nogama građana na Korzu.

Po meni prve naznake da Novi mijenja svoju staru koncepciju je bio povratak Sanje Modrić. Ostatak je ogledalo ekipe koja trenutačnoposlušno vežu konje gdje im gazda kaže.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Sam sebi skačeš u grlo.

Sam sebi skačeš u grlo. Pogledaj samo ovaj tekst, ali pogledaj ga "s balkona" tj. izvan sebe i svog političkog stajališta:

Novi je list u proteklih dvadesetak godina slovio za jednu od posljednjih oaza nezavisnog novinarstva. Od lokalnog glasila, zahvaljujući nekim hrabrim ljudima, prije svega pokojnom Veljku Vičeviću, prerastao je u nacionalni dnevnik u kojemu su željeli pisati najbolji hrvatski novinari. Toliko je smetao HDZ-u da je, ondašnja njihova perjanica i moćnik ( riječki Kvisling) Hrvoje Šarinić pokušao s nekakvim alternativnim "ispravnim" glasilom pod nazivom Riječki list koji je završio pod nogama građana na Korzu.

Jel tebi zbilja nije jasno da si ovime napisao glupost! Da je Novi list uopće bio oaza nezavisnog novinarstva, tada se ne bi dogodilo da je protežirao jednu političku opciju nauštrb druge. Tada se ne bi dogodilo da bi HDZ trebao doći u poziciju stvarati novo glasilo, kako bi Riječani, koji su birači HDZ-a i desne opcije mogli čuti što se to događa u političkom životu grada koji njih zanima! Upravo taj tvoj tekst svjedoči o tome da novinari Novog lista ne samo da nisu bili nezavisni, već su bili lijevo nastrojeni i zanemarili su struku, tj. nisu nudili informaciju, već političku demagogiju!

Što se tiče Novog Lista onda i sad, to je potpuno ista novina, u kojoj da bi HDZ imao neki članak, mora sazvati tiskovnu konferenciju, jer novinarima Novog Lista nikad ne bi palo na pamet napisati nešto o HDZ-ovu radu na području PGŽ-a. A to da je Ježić HDZ-ovac, to pas s maslom ne bi progutao, jer je Ježić financirao predsjedničku kampanju Josipovića, a to nema veze s HDZ-om. To je općepoznata stvar. Ježić je kapitalista, koji se dodvorava tamo gdje misli da će se najviše omrsiti, a to nema veze s nikakvom stranačkom pripadnošću. Dovoljno je otvoriti Novi List pa vidjeti da nigdje nema ni H od nekakvog HDZ-a, osim kad je o tiskovnima riječ.

Novi List je oduvijek bio i bit će ljevičarska novina, koja i dan danas proklamira komunističku demagogiju!

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

Lijepo molim komentatore da

Lijepo molim komentatore da mi u duhu demokracije Pollitika.coma više ne minusiraju ovaj komentar, jer sam se pomučila oko njega, nije uvredljiv za nikoga i iskazuje moje mišljenje o dnevniku, dakle u duhu je teme, a govori o tome što većina opozicije riječkoj vlasti misli o Novom Listu. Ne znam zašto vam to smeta, do te mjere da posežete za CENZUROM?! Lijepo molim, nemojte mi više minusirati komentar, u duhu DEMOKRACIJE! Zahvaljujem!

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

Da san ti plus jerbo si mi

Da san ti plus jerbo si mi simpa.

Inače ti rječki list je načisto jedan lokalnacionalistički list.
Toliko je u rječkom nacionalizmu ogreza da to prelazi svu mjeru
lipog ukusa. Ka primjer navodim odnos prema halubajskim zvončarima.
Poznato je da ti zvončari nose veća zvona od kastavskih i da najbolje plešu potresuljku . Rječki list godinama zanemaruje njihovu kvalitetu ,a uporno veliča kastavske zvončare samo zato što su ovi ka njihovi.

Tko je glasao

@My Soul: Ja ti nisam dao

@My Soul:
Ja ti nisam dao minus, jer smatram da minuse treba ukinuti, ali je komentar naprosto vrlo loše argumentrian i po postojećim pravilima minus zaslužuje.

Da je Novi list uopće bio oaza nezavisnog novinarstva, tada se ne bi dogodilo da je protežirao jednu političku opciju nauštrb druge.
Zaključak ne stoji. Uredništvo novina ima pravo odabrati koga podržava.

Zoran Oštrić

Ukinimo minuse!

Tko je glasao

nezavisno novinarstvo je

nezavisno novinarstvo je nezavisno onda kad prenosi informacije, a ne podržava političke opcije. šta ti možda misliš da je riječka vlast bezgrješna pa da joj ne treba nadzora javnosti. ma nemoj.

novinarstvo koje podržava jednu političku opciju nije uopće nikakvo novinarstvo, već je to politička propaganda!

što se tiče argumenata, slobodno prelistaj novi list pa me pobij argumentima.

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

nezavisno novinarstvo je

nezavisno novinarstvo je nezavisno onda kad prenosi informacije, a ne podržava političke opcije

djelomično točno. koliko je poznato svim čitateljima pollitike po tvojoj definiciji HTV je oaza nezavisnog novinarstva. samo prenosi vjesti, a mogla bi na primjer prenositi namještaj što bi bilo daleko produktivnije. uostalom, poučene primjerom "nezavisnosti" HTV-a pošle su davnih dana i lokalne TV postaje kojih ima gomila, svaki lokalni šef stranke ima vlastitu TV koja samo prenosi vijesti. činjenica jest da u Hrvatskoj nezavisno i istraživačko novinarstvo jest na umoru jer najprodavanije tiskovine su prodale plahte velikim oglašivačima protiv kojih novinari ne smiju napisati ništa. pa tako ni o zloglasnom duopolu HT-a i VIP-a, monopolnom ponašanju Todorića protiv kojeg ni regulatorna agencija ne smije ništa i ostalim negativnostima. dakle, nezavisno i istraživačko novinarstvo je namijenjeno samo listovima male naklade sa nerasprodanim plahtama za oglase jer sadržaj ne čini novinu zanimljivom i isplativom. tržište je reklo o održivosti novina sa rasprodanim oglasima pa opstanak ne ovisi o sadržaju već o marketingu. da ne pišem o distribuciji tiskovina po trgovačkim centrima koji su većinom pod nadzorom zna se ve već poznatog trgovačkog princa.

novinarstvo koje podržava jednu političku opciju nije uopće nikakvo novinarstvo, već je to politička propaganda

točno, mada u tvom slučaju to vrijedi samo za novi list. ostalo je valjda sve OK dok ne diraju bilo koga drugoga.

što se tiče argumenata, slobodno prelistaj novi list pa me pobij argumentima

novi list se baš ne može kupiti u Osijeku. ti slobodno prolistaj glas slavonije koji je pod kontrolom tzv. koalicije koja je sebe nazvala snagom grada, a njihovi sugrađani je zovu šaka jada.

Tko je glasao

novinarstvo mora biti

novinarstvo mora biti objektivno a ne nezavisno

Tko je glasao

Kako moš bit objektivan ako

Kako moš bit objektivan ako si zavisan od objekta objektivnosti?.
Ka ono primjer tebi t-com i vip (dvi kante škovaca) plate reklamaciju
na svaku stranicu poll. oće li se ovdi moć pisat objektivno o tim škovacama?

Misao dana:

Ko te rani ćaćom ga zovi .
( Joke kerum - joker sin keruma)

Tko je glasao

objektivno informiranje je

objektivno informiranje je ono koje pokazuje obje strane medalje, ali ja ne vidim nikakav problem da skupa s analizom (dakle za i protiv) daš i svoj stav o temi i na taj način više nisi neutralan nego postaviš svoj vrijednosni sud

što se tiče oglašavanja, kada bi oglašavanje bio primarni razlog postojanja pollitike onda se možda (ali kažem možda, to je pitanje integriteta na prvom mjestu) o oglašivaću ne bi moglo razgovarati, no obzirom da to nije slučaj nema nikakve opasnosti i možeš pričati o čemu ti god srce želi ako je u okviru tema koje pokriva pollitika

Tko je glasao

Evo u ime demokracije dao

Evo u ime demokracije dao sam plus kako bi komentar ostao vidljiv.

Tko je glasao

hvala na razumijevanju. My

hvala na razumijevanju.

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

My Soul, možda bi trebali

My Soul, možda bi trebali nakon nekog vremena popiti kavu i popričati kako to da su se lomila koplja da je pretvorba i privatizacija izvedena po zakonu, a ipak neki tamo nešto rogobore sami sebi u brk. Dopusti činjenicu da postoje i inteligentne osobe, koje beskrupulozno vertikalno i horizontalno premrežuju i ostvaruju svoje vizije i snove, ne birajući sredstva i cijenu za ostvarivanje svojih ciljeva, o čemu će naposlijetku vrijeme reći svoje. To u konačnici ne mora značiti ništa loše, pa velike svjetske građevine se zovu po njihovim graditeljima, tko se više sjeća stotina tisuća kostiju onih koji su u njih ugrađene.

Tko je glasao

pretvorba i privatizacija

pretvorba i privatizacija nije provedena u skladu s tada važećim zakonom, jer je tada bilo zabranjeno vraćati kredite iz sredstava firme koja se kupuje. međutim u sprezi s lokalnom vlašću, kojoj se i dan danas vraća danak za to, vlasnici su podizali kredite Riječke banke, da otkupe dionice, a kad su ih otkupili, kredite su vraćali lovom od Novog lista, jer su si uredili takve naknade da pokriju kredit. Pričao je to jedan dioničar. Bio je dijete pružnog radnika i stanovao u kućici uz prugu, ali je dobio kredit banke za kupovinu dionica, a tko mu je bio jamac, molim te lijepo!!! gradska vlast, kojoj je bilo u interesu da se takvi dokopaju novina i pišu njima u korist. naravno da je to bilo protuzakonito i možda je i to jedan od razloga zbog kojih je propala riječka banka. naravno, gospoda iz revizije nisu našla nikakvih nepravilnosti, jer se očigledno nisu previše ni trudili naći. baš kao ni u drugim firmama. svi znamo da je pogrešna pretvorba i privatizacija gotovo upropastila hrvatsku, ali kad gledaš revizorska izvješća, sve je bilo u skladu sa tada važećim zakonima. malo morgen. reci ti meni, kako se hipotekom na željezničku kućicu uz prugu može dignuti kredit kod riječke banke da bi se kupio novi list??

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

My Soul, u ono vrijeme sam

My Soul, u ono vrijeme sam imao priliku upoznati časnog i poštenog čovjeka koji je završio na obavijesnom razgovoru u policiji, nakon što se je direktoru jedne tvrtke obratio riječima: "....ja nisam školovan i ne razumijem se baš puno, ali ako ti svi drugi radnici prepuštaju svoj paket dionica, onda ću i ja, ali ako si me zajebao, motornom pilom ću ti glavu prepiliti...." Normalno, u policiji nije bilo važno da su radnici ucjenjeni između gubitka posla i prepuštanja svojih dionica direktoru, već navodne prijetnje koje je taj radnik uputio direktoru. Na direktno pitanje gospođi Iki Šarić, uvaženoj sudkinji u Riječkom sudu, je li pretvorba onako kako se provodi zakonita, ista jer mudro odgovorila kako se pravosuđe ne bavi politikom. Dakle, sve je završilo na onom poštenjačini iz početka ove priče, My Soul.

Tko je glasao

My Soul, ti si pak zasnovala

My Soul, ti si pak zasnovala ovu svoju argumentaciju na tezi da HDZ nema razloga biti (nit ih je imao ni u Tuđmanovo ili Sanaderovo vrijeme) i nije nikad bio protiv neovisnih novinara. :-))))

Tko je glasao

Iz sličnih razloga, koje

Iz sličnih razloga, koje navodi pisac ovog dnevnika, sve rijeđe čitam Glas Istre. Naime prelistam ga tu i ramo samo da vitim dali postoje razlozi da ga ne čitam. Nažalost i dalje postoje. Nemam daljnji komentar stoga smjerno slijedi digresija.
Pomislio sam da za života neću imati prilike čuti iz crkvenih redova rečenice koje izgovara fra Petar Jeleč. Riječi dostojne blago preminulog fra Branka Sbutege, http://hr.wikipedia.org/wiki/Branko_Sbutega
Riječi razuma i ljubavi:“ Svijet povijesti je poziv na posvemašnju pripadnost, a kraljevstvo nebesko na posvemašnje sudjelovanje. Opet smo raspeti između dvaju velikih zahtjeva: jedan stiže iz utrobe, a drugi s neba. U jednom je ovovremenska, a u drugom nadvremenska nada. Kršćanstvo nije religija bijega, već sudjelovanja, ali imperativ priječi identifikaciju sa životom u kojemu sudjeluješ i nalaže identifikaciju sa životom u koji se nadaš.“
Takve misli se rijetko ili nikako više ne mogu čuti među crkvenim redovima. Fra Petar zbori hrabro i čestito. Stoga se u potpunosti slažem sa stavom fra Petra kojeg gordo citiram: "Osobno pak smatram da nije bilo Tuđmana da bi bilo i bolje i uspješnije Hrvatske i da bi se ona kudikamo brže i lakše obranila od velikosrpske agresije. Da ju je recimo vodio jedan Vlado Gotovac, Hrvatska bi, vjerujem već odavno bila u Europskoj Uniji i manje bi stenjala pod težinom kriminala i korupcije čiji su čvrsti temelji udareni upravo u devedesetim godinama pod vladavinom Franje Tuđmana" gotov citat.(vidi više) http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/82822/Bez-Tudmana-bi-Hrvatska-bol...
Ovakav stav, izrečen javno i hrabro, danas je moguće sve češće čuti među građanima i čestitim hrvatima ali kad isti dolazi iz redova Crkve u Hrvata onda je to nada za ovaj napaćeni narod, napose Hrvate u BIH. Posebice me raduje činjenica da je ovakav stav, gore citiran, izrečen u godini kada se obilježava 80. obljetnica rođenja i 10. obljetnica smrti tog velikog čovjeka, borca za slobodu govora, pjesnika, književnika, filozofa, nakladnika, oratora, uznika i disidenta, političara…. Napose dugogodišnjeg predsjednika Matice hrvatske. Koristim priliku da sve čitatelje ovih redaka pozovem da nam se pridruže u Puli:
http://pollitika.com/obiljezavanje-80-obljetnice-rodenja-10-obljetnice-s...
http://pollitika.com/vlado-gotovac-obiljezavanje-10-godisnjice-smrti-80-...
Stoga pozdravljam fra Petra riječima samog Vlade Gotovca: „neka vas dragi Bog poživi“ jer“ toliko puno posla treba još obaviti...."
U mislima i molitvama s Vladom i don Brankom, ponizno i skromno, slijedim njihov put pod zvijezdama svjestan da ih nikada neću sustići u Vječnosti.
Mala dušica nikada neće shvatiti fra Petra, napose Vladu Gotovca ...Tuđmana će braniti do samoga svog kraja kada će mu se pridružiti , ma gdje god da je sada. Uvjeren sam da mu je - pakleno vruče!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

mene ne zanima hdz, već me

mene ne zanima hdz, već me zanima objektivnost u izvještavanju. novina koja uredno izvješćuje sve o sdp-u, a ništa o hdz-u nije ni objektivna ni neovisna i kraj priče.

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

@My soul naravno da Tebe ne

@My soul naravno da Tebe ne zanima HDZ već objektivnost u izvještavanju:):) Pritom ističeš kako žališ što Novi list ništa ne izvješćuje o HDZu što je kontradikcija. Nadalje, nije i ne može biti točna Tvoja konstatacija jer Novi list uredno izvješćuje o svim potezima Vlade RH pa samim time izvješćuje i o HDZu. To što te vijesti nisu lijepe treba zahvaliti HDZu. Zbog afera koje proizvode članovi HDZa i posljedicama istih koje nam srozavaju standard i svakodnevnicu Novi list ali i sve tiskovine u Hrvatskoj ne izvještavaju na način ozbiljnog istraživačkog i beskompromisnog novinarstva jer je upravo HDZ poduzeo sve mjere da isti uguši u Hrvatskoj. I to je veliki problem našeg društva. No nakon pogibije Pukanića i premlaćivanja Miljuša rijetko se koji novinar usuđuje pisati istinu, i ukoliko se bavi istraživačkim novinarstvom podložan je autocenzuri. Jednostavno , kad si jedan saborski zastupnik dozvoli da u sred Sabora izgovori nebulozu i poznatu maksimu prevaljenu preko jezika i usta Andrije Hebranga da nije problem u lošoj vijesti nego u onome koji ju prenosi onda je sasvim jasno da se Mala dušica priklanja Hebrangovom poimanju stvari. Stoga mislim da je za my solul bolje da ništa ne nauči nego da uči nepotrebno. Činjenica jeste da se zauzimanjem i zanimanjem za postulate HDZove politike konstantno uči i promiče nepotrebno i pogrešno pa bi stoga bilo bolje da ništa od toga ne nauči jer nije u stanju uočiti ili se pravi da o tome ne zna ništa. K'o onaj trio simpatičnih primata, majmunčica, od kojih jedna dlanovima pokriva uši, druga usta a ta tretja oči.

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

novi list je lokalna novina

novi list je lokalna novina i kod nje me ne zanimaju potezi vlade, za koje imam kao izvjestitelja hrt, već me zanima stanje lokalne zajednice i u tom kontekstu sam navela da nema ni riječi o potezima hdz-a i kritici lokalne vlasti, osim kad su tiskovne u pitanju. ne izvrći moje riječi, jer sam bila dovoljno jasna. kritika bilo koje vlasti je dobrodošla u nadzoru činjenja/nečinjenja, a kad nastane novinska blokada, onda se događa propast gospodarstva, kao što se dogodila u rijeci. možda ti treba slikati uljanim bojama?!

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

Ne uljanim bojama uprljati

Ne uljanim bojama uprljati ćeš se, probaj narisati običnom olovkom.
Što se tiće Tvoje informiranosi o potezima Vlade RH od presudne važnosti za vjerodostojnost istih jeste činjenica da si izabrala HRT na čelu s Hlo. N.S. kao glavne urednice informativnog progra, te Dražena Majića urednika TV Dnevnika. Time je sasvim jasana Tvoja percepcija o radu i potezima Vlade kada ovisiš o katedrali duha u Hrvata.
Što se tiće novinske blokade opet neistina osim ako ne misliš na poteze lokalnog HDZa. No, to je problem članova lokalnog HDZa s čime Ti osobno nemaš nikakve veze!?!
Uostalom, možda potezi lokalnog HDZa ne zavrijeđuju pažnju lokalne javnosti:)
Na koncu, ne izvrčem Tvoje riječi samo pokušavan iznjeti dovoljno argumenata da Te izvedem iz zabluda i dovedem u situaciju da preispitaš svoje stavove i naklonost prema HDZu i njegovoj vrhuški u 17 godina vladanja nad hrvatskom sirotinjom koju su sami , svojim radom, Zakonima i vladanjem proizveli. Svi oni od reda dovoljno su mazali uljanim bojama pa je zato bolje da se ti držiš obične olovke.

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

moje mišljenje o htv-u, te

moje mišljenje o htv-u, te i hloverki, već sam dala u mnogim komentarima, a čini mi se da sam mu posvetila i čitav post. ubuduće nemoj nastupati s predrasudama, već najprije prouči, a onda se javi.

osim toga, tema nije htv, već novi list, pa bi bilo kakvo skretanje na televiziju zapravo bio spam.

aha, evo i linka:

http://pollitika.com/arogantna-hrvatska-televizija

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

Sa okrajkom krede i komadom

Sa okrajkom krede i komadom školske ploče se može zorno prikazati kako su tkz "dečki s Knežje" male bebe u odnosu na "dečke s Mlake", ali kako bi Đole rekao u jednoj pjesmi, "dok se Vlasi dosete, prošlo vreme posete"...... Prosto mi dođe žao gospodina Majka Mažurana, formirao je mnijenje cijele jedne generacije riječana, vozio je "Jaguara" po Rijeci kada je "fićo" bio cijenjeni automobil, imao je muda, policija ga je poštovala i trgovala s njim, ali bar su bila poznata pravila igre, tko je na kojoj strani. Ovi sada zaplotnjački prisvajaju medije, represivni aparat, profitabilne tvrtke, indirektno doprinoseći samo tome da mladi koji ih poznaju traže tko ima za šut u žilu......u svemu je utješno jedino to da je sdp u Rijeci otišao u ocat i ne žele biti svjesni da se održavaju na vlasti samo zahvaljujući činjenici kako građani na izborima glasuju za manje zlo, iako bi možda hdz trebao dobiti izbore u Rijeci da se ovi malo dozovu pameti.....

Tko je glasao

Majk Mažuran je počeo

Majk Mažuran je počeo ponovno puniti kolumne nakon što je nožem iskasapio lice nevjenčane supruge u autu i toliko ju prestrašio da je ista pobjegla iz bolnice na sigurnije mjesto čim su je minimalno pokrpali. Ima puno primjera u kojima se može više nego opravdano srat po Novom listu, no mislim da sličaj Mažurana nije jedan od njih.

Tko je glasao

Halo, ne radi se ovdje o

Halo, ne radi se ovdje o Majku Mažuranu, već o refleksiji vremena, on je u životu radio to što je radio, i nažalost radi to što radi, za razliku od ekipe kojoj nije potrebno prljati ruke, jer za sto eura koje će nekom platiti mogu nauditi svakome a da im se ništa ne dokaže........

Tko je glasao

"Novi list" je preuzeo ulogu

"Novi list" je preuzeo ulogu tihog susjeda i spavača do slijedeće kampanje, vrlo inteligentan potez novog vlasnika, i vrlo glup potez onih koji su to glasilo predali u ruke desničara bez ijednog ispaljenog metka. U svakom slučaju, vrijedi puno manje od tih 7 kuna dnevno.

Tko je glasao

U zabludi si ako misliš da

U zabludi si ako misliš da se izbori dobivaju predizbornim kampanjama. Da je Ježić ikad htio pomoći HDZ-u, a što mu je zadnja rupa na svirali, tada bi svakodnevnom propagandom promicao HDZ, a ne spavao do prije izbora. Stoga je ta tvoja tvrdnja potpuno neutemeljena. Zna se i da je Ježić financirao Josipovićevu predizbornu kampanju, a ako me sjećanje ne vara, Josipović je SDP-ovac. O tome je već bilo riječi na Pollitici. Prema tome, Novi list je i dalje u SDP-ovim rukama i piše o onome što mu riječka komunistička gradska vlast naredi.

My Soul

"Bolje je naučiti nepotrebno, nego ništa."

Tko je glasao

Jedna od većih grešaka

Jedna od većih grešaka Obersnela i ekipe. grešaka pod navodnicima.
Navodno vladati gradom i županijom a dozvoliti Ježiću sa članskom iskaznicom br. 3 da preuzme NL bez otpora sramotan je potez SDP-a.
Još jedan je spavač u Novom listu a to je Sanja Modrić koja je sa mjesta pomoćnice urednice JL otšla "razočarana" u NL isto kao pomoćnica.
Otišla je isto sa HTV-a bez da nam objasni zakulisne radnje koje su je na to natjerale. Smeta me licemjerje.

Tko je glasao

A da pređeš na ''Hrvatski

A da pređeš na ''Hrvatski list''?

Tko je glasao

A da pređeš na ''Hrvatski

A da pređeš na ''Hrvatski list''?

Je, to je pravi put u Balkan (jedino mi je žao stabala koja su pretvorena u ovo).

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Stvarno, i meni je žao

Stvarno, i meni je žao stabala. Žao mi zbog povjetarca ,nemirca, koji im lišće u krošnji okreče poput nemira u mojoj duši i pri savijesti, žao mi da se zbog ovakovih stabla uopće sjeku da bi se ovakovi likovi na taj jadan papir mogli uslikacati i da bi ovakovi listovi mogli biti štampani. Lik s naslovnice , kao i njegov prethodnik su nas građane Hrvatske kao i jadan narod hrvatski duboko zakopali među"balkance" Protiv "balkanaca" imam sve i svašta ali protiv zemljopisne činjenice da jesmo na Balkanu nemam baš ništa jer je to Božja volja i volja mog naroda od stolječa 7.
Dozvoli mi, ledevet, da srenem pozornost na jednu digresiju već upisan gore u jednom odgovoru na komentar ovog dnevnika:Pomislio sam da za života neću imati prilike čuti iz crkvenih redova ovakve rečenice koje izgovara fra Petar Jeleč....

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Godina boli od otpisani komentara 5
 2. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 27
 3. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 4. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 5. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 32
 6. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 7. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 8. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 9. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 10. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 11. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 12. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 13. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 14. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 15. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 16. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 17. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 18. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 19. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 20. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 21. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 22. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 23. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 24. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 25. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 36

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan