Tagovi

Zadarske ustaše financira HDZ

Licemjerje novoga antifašističkog kursa Ive Sanadera najbolje se ogleda na primjeru Zadra, gdje prema čitatelju koji mi je posalo nižu vijest lokalna HDZ-ova vlast financira proustaške udruge.Reno Vox iz Kukljice proziva zadarski HDZ za financiranje ustašovanja

I dok se u Hrvatskoj pozicija i opozicija, zajedno s policijom koja hapsi internetski pismene facebookere, slažu da je nacizam zločin, u Zadru se već godinama odvijaju folklorni marševi, a nakon upozorenja javnosti "samo" skupovi polupismenih štovatelja lika i djela Ante Pavelića. Koja su pozitivna djela tog lika za grad Zadar sam Bog zna, jer dobro je poznato kako ga se taj isti lik odrekao i prodao „braći“ Talijanima.

Činjenica je da se oni legalno okupljaju, lijepe svoje plakate po gradu i pozivaju građane na obljetnice osnutka tzv. NDH, a policija eventualno na dojavu građana prekršajno prijavi i to ni manje ni više nego zbog „nelegalnog lijepljena plakata“...

Očito je da zakonska mjerila i nisu jednaka za sve... Nije zgoreg spomenuti ni da je nekadašnji član HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras redovito posjećivao skupove iznad kojih je visjela Pavelićeva slika, a visoko uzdignutom desnicom pozdravljalo se nazočne... Radio je to nekoliko puta za redom i to za vrijeme stolovanja Ane Lovrin u gradonačelničkoj fotelji Zadra, a kasnije ministrice pravosuđa... Bez pardona u crnim uniformama marširali su gradom, kao za najcrnijih dana tvorevine koju i danas slave... Nitko se tada nije ogradio od postupka HDZ-ovca Arasa sve dok se mediji nisu na veliko raspisali o tome. Lovrinin „izaslanik“ naposljetku je žrtvovan izbacivanjem iz stranke, a sve da bi se oprale ruke ostalih, posredno i neposredno umiješanih u skandal, koji je prešućen i prešućuje se i danas...

A što se promijenilo danas? Apsloutno ništa!

“Jučer su naime svoje aktivnosti javnosti predstavili i članovi novosonovanog Hrvatskog obrednog društva bojovnika drugog svjetskog rata koje okuplja štovatelje Ante Pavelića. Jedan od članova društva Ivo Matanović inače i predsjednik Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika, najavio je da će i ove godine obilježiti 28. prosinca, dan smrti Ante Pavelića i Jure Francetića. Spomenuto društvo zasada okuplja 100 – njak članova, a Matanović ističe da da bi se ta brojka uskoro mogla popeti i na tisuću i pol. Dodaje da u je posebno drago da među članstvom ima i mladih ljudi. Matanović je podsjetimo prošle godine prilikom proslave 67. godišnjice proglašenja NDH, zaradio prekršajnu prijavu zbog isticanja ustaškog znakovlja.


Zadar ustase HDZ.m...

Matanović i dalje ne odustaje od svoje ustaške odore, a na pitanje odakle se financiraju, Matanović je odgovorio da imaju jako puno donatora, a da su i dobili sredstva od mnogih općina Zadarske županije, pa i od Grada Zadra…

Glasnogovornica grada Ivana Dadić tvrdi suprotno. Grad ne financira spomenutu udrugu niti su ikada zaprimili njihov zahtjev za dodjelom sredstava. Jedini zahtjev koji je došao od Udruga proizašlih iz Drugoga svjetskog rata je onaj Udruge štovatelja Josipa Broza Tita, međutim odbijen je jer nije stigao u predviđenom roku.

Reno Vox, Kukljica, Ugljan, Zadar, 02. 11. 2008.

Poznat mi je taj Ivo Matanović jer me je na svome opskurnom siteu, kojega isto tako moguće financira zadarski HDZ, a pozivajući se na Domagoja Margetića proglasio luđakom:

UMNO POREMEĆENI ŽELJKO PERATOVIĆ GOVORI I DALJE O TKZ. GOSPIĆKOM SLUČAJU

Autor: Ivo

Ponedjeljak, 08 Listopad 2007

http://margetic.blog.hr/2007/10/index.html#dan7

JEDAN LUDI......
zaluđuje stotine zdravih. Upravo ovako bi se mogao napisati jedan oveći traktat vezan za tkz. slučaj Gospića od 1991 pa sve do današnjih dana. Iz teksta ili tekstova koje ćete pročitati u nastavku vidjet ćete kako se mračne udbaške silnice još uvijek obračunavaju sa gospićanima i inim hrvatskim mjestima i pojedincima u njima. I sve to, opet, tempira se prije i za vrijeme izbora. Dakle, u vrijeme "zatalasanih" masa u borbi za vlast.

U svemu ovome ne bi trebalo biti ništa posebno zanimljivog, jer izbori, ko' izbori, više nikoga posebno ne zanimaju previše. Međutim kad se među masu ubaci po koji luđak, tada se sve poremeti i opet se "nezanimljivo" pretvara u zanimljivo, a često puta može biti i opasno sa tragičnim posljedicama.
Više o tome naći ćete u tekstu koji slijedi.
Ivo Matanović.

Da sam kojim slučajem zatražio od zadarske policije da skine taj uvredljivi sadržaj s Matanovićeva sitea, mislite li da bi bili ažurni kao zagrebačka policija koja je na traženje zadarske korenike Tomislava Karamarka skinula "državne tajne" s moga bloga, mene pritvorila, a prethodno SOA-ini agenti komentirali na ovome blogu da sam ja cinkao Milana Levara njegovim ubojicama?

Naravno da nebi. Zadarska policija je svojedobno dopuštala ustašovanje i suradniku SZUP-a (UDBA-e, POA-e, SOA-e) Željku Stipiću koji se može podičiti da je drukao ahmićku četvorku.

Udbaško domobranski ustaša Željko Stipić na jednom zadarskom domoljubnom skupu gdje se veličalo odbjegloga Antu Gotovinu i pokojnoga dr. Franju Tuđmana

Početkom rujna ove godine, nekoliko sati prije nego me posjetila ekipa njemačke televizije da bi snimila prilog o neslobodi medija u Hrvatskoj, nazvao me jedan policajac iz PP Trešnjevka da bi me obavijestio kako je policija otkrila počinitelja koji mi je ostavio komentar:


joj, samo cekam da te netko likvidira budalo jedna nepismena...


(k, 29.04.2008.) (09:53)

Doda da mi "iz razumljivih razloga ne može reći o kome se radi, ali da je policija prijavu proslijedila DORH-u da oni odluče o kvalifikaciji, odnosno hoće li se ići u kazneni progon. A što se tiče moje druge prijave za prijetnju:

Jadna li mu majka (Dušanu Miljušu, op. ž.p.), a i vama novinarima.

Trebalo mu je rascopati glavu popola i prosuti mu mozak po ulici i onda krenuti redom po svim novinarima, a prvo tebe Peratovicu

A i tebe ce docekati palica ! (papaivanspavaosdrugim 04.06.2008. 13:08)

policajac mi je kazao da ju još nisu uspjeli provjeriti jer dnevnik.hr, vlasnik blog.hr-a ima problema sa serverima, pa policija nije stigla pregledati logove i doći do pretiteljevog identiteta.

Do danas nisam dobio više nikakvu informaciju je li policija otkrila tko je drugi (opasniji) pretitelj i što je DORH odlučio po mojim prijavama. Znam samo da se kod Mladena Bajića kisele tri kaznene prijave protiv mene, temeljem predistrage koju su preko istog tog Bajića inicirali sadašnji ministar policije Tomislav Karamarko i njegov ljubimac, sadašnji šef SOA-e Josip Buljević.

Nešto sam na tu temu u utorak razgovarao s Brankom Madunićem na Hrvatskom katoličkom radiju, pa poslušajte:


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

HDZ i SDP se sukobili oko Facebooka, a prva blogerska žrtva Tomislava Karamarka nije dobila zadovoljštinu ni od saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojemu predsjeda SDP-ovac Ranko Ostojić

P. S. a na ovome linku je cijela emisija Argumenti HKR-a, zahvaljući mom čitatelju Damiru, a u kojoj glavnu riječ ima naš Zvone Radikalni (teme Nikša Klečak, Damir Fintić, Vesna Škare-Ožbolt, mrak...)

Komentari

Jedinstvo Hrvatske Prvo

Jedinstvo Hrvatske
Prvo jedna vrlo mudra mudrost " Zavadi pa vladaj".
Narode hrvatski neće vam donijeti kruha činjenica da ste fašist, ustaša ili antifašist. Hrvatska mora učiti na povijesnim činjenicama i ispravljati nepravde i gluposti , koje će nas pratiti još generacijama. Moramo nadoknaditi 50 i kusur godina zaostajanja, nemorala , ljenčarenja , nepravde,.... odlično zataškavane neslobodom medija i "milicijskom" presijom. Bilo je za očekivati nakon 50 godina terora da sve to eksplodira i da sva naša govna isplivaju van(krađe,kriminal, nemoral,...). Ali , odmah da ispravim sam sebe , zašto bih dopustio da me netko izjednači sa ustaškim koljačima . To nije hrvatska, to nije katolicizam, to nismo mi..... (da netko ne bi pomislio da sam desničar).
ZBOG SVEGA GORE REČENOG, AKO NETKO FINANCIRA USTAŠKI POKRET, NE TREBA GA STAVITI NA STUP SRAMA (MESIĆI,PUSIĆI, MILANOVIĆI DOLAZE NA PROSLAVE ANTIFAŠISTIČKE "BORBE", U ISTRI SE NOSI "ŠTAFETA MLADOSTI",....znači veličaju jedan antihrvatski totalitarni režim, pa ih nitko ne kazni). Ljudima treba dati pravo da se ispušu,tako da se jednom počne gledati na Hrvatsku iz perspektive hrvata , a ne partizana,ustaša,srba,muslimana,.....jer kao što već rekoh vidljivo je iz primjera ,50 godina presije i zabrana mora kulminirati hiperprodukcijom zla.
HRVATSKA HRVATIMA ,A NE PARTIZANIMA I USTAŠAMA!!!!!!!!!!!!!

Tko je glasao

Ne radi se ovdje o

Ne radi se ovdje o financiranju Ustaša. Ovdje se radi o instaliranim provokatorima u tzv. "desnu scenu", koji su plaćeni da "Ustašuju" kako bi razvukli hrvatsku političku scenu od od krajnje desno do krajnje lijevo te legitimirali tzv. stranke centra,kao umjerene i politički odgovorne. Ovo je već viđeno i dobro proučeno u Njemačkoj i na ovu temu napisana je sila soc. i polit.studija.
Daklen da ne bude zabune, Matanović nije nikakav stari Ustaša za koga bi radi njegove doslijednosti, trebali imati simpatija, ne Matanović je Udbaški provokator koji kao predsjednik svih političkih zatvorenika diskfalificira bivše hrvatske političke zatvorenike, koji 95% nisu ustaše i osuđuju svaki totalitarizam. U ovom poslu Matanović nije sam. Na popisu suradnika udbe objavljenom u zadarskom listi su i predsjednik podružnice u Gospiću Ivo Vukić, predsjednik društva u Zagrebu, Jure Knezović, Božo Vukušić. Ti tipovi ustašuju naveliko a RH ih obilato plaća. Naravno postoje i oni "dobri" ali takvi od države nisu dobili ni lipe, te ih se progoni danas više nego u vrijeme Juge.

Tko je glasao

tvrdnju u naslovu ne

tvrdnju u naslovu ne potvrđuje niti jedan dokaz u tekstu osim da je negdje usput matanović rekao da ih financira i grad zadar...

> kojega isto tako *moguće* financira zadarski HDZ

ovako se pišu neozbiljni tekstovi.. sorry...

da grad zadar stvarno financira tu udrugu to bi bila relevantna vijest..

ovako sve skupa zvuči kao klasični medijski obračun desničara sklonih konstruiranju (što lokalnih što globalnih) teorija zavjere...

Tko je glasao

nije sporna stranka. sporni

nije sporna stranka. sporni su dokazi da je financirala tu udrugu. sporan je nacin na koji se podmece kad se nema dokaza.

ne volim ni ustase ni hdz. ali jos manje volim podmetanje bez dokaza. tako da sva rasprava koja ide u razjasnjavanje *koga* se ovdje napada sto se mene tice je potpuno nepotrebna. takodjer sam skuzio i za *sto* se napada. ono sto bi volio vidjeti je *dokaz* da se financiranje dogodilo. i ne mislim da je *dokaz* original dokument potvrdjen kod javnog biljeznika. dovoljan je najklasicniji novinarsi istrazivacki rad.

Tko je glasao

E da ja nisam vidio bankovne

E da ja nisam vidio bankovne izvode svih 6 udruga registriranih na ime Matanovića i njegova sina!!! Pa moga bi mi svirati da Matanovića ne financira UDBA. Ustašovanje u Zadru ima zadaću legitimirati komunjare na vlasti, ma kojim se imenima oni između sebe častili.Matanović je bivši komunistički sudac porotnik, i Regional je objavio orginalan dokument u kojem to explicite stoji!

Tko je glasao

Jesi ti poslušao ton. Tip

Jesi ti poslušao ton. Tip kaže da dobivaju sredstva od grada. Neka ga tuži gradska vlast ako laže, pa će on podastrijeti druge dokaze, osim svoje izjave. Ili neće. Onda ću objaviti što je bilo na sudu i izvesti iz toga zaključak.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Peratoviću, gdje ti je

Peratoviću, gdje ti je nestao obzor šireg konteksta? Lijepo poveži način rada Domagoja Margetića s načinom rada Ive Matanovića, imaš i starog prijatelja Sokrata, saznaj tko je kome posudio novac i koliko, tko je član čije udruge, uklopi u inicijativu najavljeno okupljanje branitelja i stvari će ti se razjasniti.

Tko je glasao

potvrda mojih

potvrda mojih mudropreseravanja u otvorenom mi govori da sam bio u pravu. a ti lijepo dekonstruiraš ponašanje represivnog aparata. uglavnom vidi se kako političari vole baviti svim i svačim što nema veze sa stvarnošću.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Otrovno pismo predsjedniku SDP-a Bernardiću od Laganini komentara 8
 2. Tisuće antidemokratskih sredstava u državi od rodjen komentara 1
 3. Poslušně hlásím je vinen Hrvatski bog Mars od lunoprof komentara 34
 4. HDZ se vraća stilu vladanja nepodnošljivom lakoćom od Feniks komentara 18
 5. Je li Božo Petrov još uvijek legalni predsjednik Mosta? od Zoran Oštrić komentara 6
 6. Lekovićev progon novinara, zataškavanje kriminala i demonstracija sile na zastupnicima u Saboru od Laganini komentara 5
 7. Genocid od petarbosni4 komentara 2
 8. Kad NATO Kolinda digne noge od sjenka komentara 24
 9. Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10 od rodjen komentara 1
 10. Analogije ili Vlada Idiotkracije od lunoprof komentara 48
 11. Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani. od rodjen komentara 0
 12. Merkel i nacizam od Zlatno doba kap... komentara 62
 13. ŠEFOVI naređuju bez promjena i bez bitnih razlika od aluzija komentara 0
 14. Liječnik sadist od rodjen komentara 2
 15. Novi val nove vrste kriminala u građevini od rodjen komentara 6
 16. Kako elite osvajaju i porobljavaju neku državu! od Busola komentara 5
 17. Donald Trump protiv vjetroelektrana: prijeti li opoziv zbog zastupanja osobnih interesa? od Zoran Oštrić komentara 3
 18. Tripartitna vlast HDZ-a, MOST-a i SDP-HNS-a napada gradonačelnike Zagreba i Zadra, preko GRIZLI-DORH-a od ppetra komentara 8
 19. siromaha osiromašiti ili siromaha obogatiti od aluzija komentara 0
 20. Trump nije pobjedio od Zlatno doba kap... komentara 6
 21. mirko-test od Harlekino komentara 0
 22. Točno i netočno g. Varoufakisa od rodjen komentara 0
 23. Njemačka deset mjeseci pred parlamentarne izbore: ide li Merkel po četvrti mandat? od Zoran Oštrić komentara 15
 24. Je li Andrej Plenković pobjednički ili gubitnički premijer od vkrsnik komentara 3
 25. Nastavite govoriti od Stanivuk komentara 1

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • indian
 • lignja
 • marival

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 3
 • Gostiju: 37

Novi korisnici

 • Puležan
 • Ljerka Ivanković
 • Harlekino
 • trtamrta123
 • Astricaster