Tagovi

Zadar, grad "slučajnosti"

Kako istraga o reketarenju Zadru napreduje, tako na vidjelo isplivavaju novi detalji, koji Zadar pretvaraju u grad s nadprosječnim brojem „slučajnosti“. Tako ispada da su i drugi akteri reketarenja na ovaj ili onaj način povezani i sa samim Kalmetom ili njegovim prijateljima. Sve u svemu čini se da u Zadru svatko svakog poznaje, ali nitko nema pojma tko što radi.

ZADAR, KARLOVAC - Marko Pavić (26), sedmoosumnjičeni u slučaju pokušaja iznude cetingradskog poduzetnika Miće Valentića u “slučaju Kalmetin vozač”, sin je Nevena Pavića, bivšeg direktora i urednika Narodnog lista iz Zadra i dugogodišnjeg Kalmetina prijatelja.

Neven Pavić i ministar Kalmeta viđani su u lovu te u zajedničkoj vožnji motorima. Pavić se, nakon sporazumnog otkaza kojeg je potpisao s vlasnikom Narodnog lista Vedranom Škulićem, također Kalmetinim prijateljem, početkom prošle godine zaposlio kao suradnik u službi održavanja u zadarskoj ispostavi Hrvatskih autocesta.

Sud Marka Pavića tereti da je s pritvorenim Zadraninom Damirom Zelićem preko mobitela dogovarao detalje iznude poduzetnika Valentića. Do njega se, navodno došlo na temelju ispisa telefonskih poziva s mobitela koji je oduzet Zeliću. Paviću je dopušteno da se brani sa slobode, ali određena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja cetingradskom poduzetniku Mići Valentiću...

Cijeli tekst pročitajte u Jutarnjem listu

cnn.blog.hr

Komentari

Ono što užasava u čitavoj

Ono što užasava u čitavoj toj zadarsko-karlovačkoj aferi su dvije činjenice. Prva je da je Kalmetin šofer reketario po Hrvatskoj, ne tako da je priprijetio da će nekom polomiti noge ili ostavivši konjsku glavu nekom u krevetu. Reketario je tako da je obećavao poslove o kojima odlučuje ministar. Dakle, šofer je bio savršeno dobro upućen u poslove ministra i mogao je na njih utjecati. Ne vidim kako bi se to moglo opisati jednim izrazom nego kao zločinačka organizacija, mafija koja uključuje ministra, a slijedom stvari i predsjednika vlade. Druga je činjenica da se ministar Kalmeta pojavljuje na svim svečanim i manje svečanim prilikama u Karlovačkoj županiji, gdje ministar Vukelić, manirom vrhovnog kuma, drži apsolutno sve konce u rukama, uvjeren sam i to tko će dobiti koji državni posao u županiji. (Naime, ako on odlučuje tko će biti direktor koje osnovne škole u Karlovcu, male su šanse da poslove koje plaća država vode i o njima odlučuju neki činovnici u Zagrebu). Vukelić je u potpunosti riješen odgovornosti oko Brodosplita, još jedne afere koja ukazuje na organizirani kriminal. To su dva ministra.
Dakle, nije strašna činjenica da ima kriminala. Ima ga svugdje i bit će ga uvijek. Manje ili više. Strašno je da kriminalom rukovode ljudi koje su građani odabrali da rade u njihovom interesu. To me plaši.

nvuljanic

Tko je glasao

ministar Vukelić, manirom

ministar Vukelić, manirom vrhovnog kuma, drži apsolutno sve konce u rukama, uvjeren sam i to tko će dobiti koji državni posao u županiji

Vukelić je prije nekoliko godina, putujući u rodno selo Cerovac, pregazio djevojku koja je ostala 100-postotni invalid. Iako je postojala osnovana sumnja da je bio pijan, analiza krvi napravljena je nekoliko dana nakon incidenta kada se to više nije moglo dokazati i skandal je zataškan.

Toliko o manirama vrhovnog kuma Karlovačke županije.

Tko je glasao

Možda sam stara, staromodna

Možda sam stara, staromodna ili konzervativna, ali ono što me je najviše šokiralo u ovoj vijesti je da je urednik i direktor uspije odgojiti sina kriminalca koji reketari. Naravno, kad je i sam otac spretan u tom području. Ova pričica zapravo jako lijepo i sažete opisuje suštinu današnje Hrvatske. Kriminal se shavata kao normalan obrazac ponašanja, tzv. snalaženje. Njeguje se u obitelji. A najvažniji su prijatelji, kumovi i rodbina. Bez njih nema napretka ni karijere. Svi znaju, svi šute i lijepo žive.

Tko je glasao

Bio sam 1991.god.

Bio sam 1991.god. zapovjednik obrane Južnog Velebita sa stožerom Starigrad-Paklenica. Priče još iz onog vremena o mafiji u Zadru punile bi knjige. Imao sam sreću da mi je zapovjednik u Zadru bio pošten čovjek pukovnik Tuličić.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. reKapitulacija državnih političkih činjenica od aluzija komentara 0
 2. BUDUĆE DRUŠTVO I GLOBALNA DRŽAVA od petarbosni4 komentara 0
 3. državni politički rashod od aluzija komentara 0
 4. pobačaj i lopovi tuđe pameti od aluzija komentara 0
 5. čovjek kako živi svoj opstanak od aluzija komentara 0
 6. znanje pojedinca od aluzija komentara 0
 7. Dan neovisnosti od smogismogi komentara 1
 8. Pred izbore u Austriji: “mali Kenedy” postaje kancelar? od Zoran Oštrić komentara 0
 9. NEW SOCIETY AND GLOBAL STATE od petarbosni4 komentara 0
 10. ministri sumnjive vrijednosti od aluzija komentara 0
 11. Istru i Rijeku je oslobodila i matici zemlji priključila KC od Feniks komentara 69
 12. Pred referendum o otcjepljenju Katalonije od Zoran Oštrić komentara 28
 13. Fašistička obilježja od Skviki komentara 0
 14. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 15. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 16. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 17. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 18. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 19. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 20. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 98
 21. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 22. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 23. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 24. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 25. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0

Tko je online

 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 16

Novi korisnici

 • mikepear
 • psyPEbl
 • mmarijan
 • Crvena
 • gived