Tagovi

Vesna Pusić spašava Hrvatsku od velikosrbina Pupovca i HDZ-a

U netom usvojenim ustavnim promjenama sa stajališta državnih interesa Republike Hrvatske najvažnija je bila intervencija Vesne Pusić zastupnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata koja se usprotivila prijedlogu Vlada da se Zajedničkom vijeću općina (ZVO) sa većinskim stanovništvom srpske manjine na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije prizna status pravne osobe.
Treba podsjetiti da je Zajedničko vijeće općina u tim županijama formirano na temelju Erdutskog sporazuma potpisanog 15. studenoga 1995. u Erdutu i Zagrebu kao prijelaznog rješenja za mirnu integraciju hrvatskog Podunavlja u Republiku Hrvatsku. Erdutski sporazum doveo je do formiranja prijelazne uprave kao posljednje operacije Ujedinjenih naroda na području Republike Hrvatske, poznate pod nazivom UNTAES, ustanovljene rezolucijom Vijeća sigurnosti od 15. siječnja 1996. godine.
Sporazum je potpisan na rok trajanja od jedne godine s mogućnošću da se na zahtjev jedne od strana produži na još jednu godinu. Sporazum su potpisali sa srpske strane Milan Milanović, s hrvatske strane predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvoje Šarinić, te veleposlanik SAD u hrvatskoj Peter Galbraith i mirovni posrednik UN-a Thorvald Stoltenberg. U skladu s Erdutskim sporazumom hrvatska Vlada objavila je 13. siječnja 1997. Pismo namjere o položaju srpske manjine u Hrvatskoj u kojamu se potvrđuju obveze iz Ustava Republike Hrvatske, Ustavnog zakona o ljudskim pravima i pravima etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina. Tim pismom jamči se sprskoj manjini da će biti zastupljena u tijelima lokalne samouporave, zastupljenost u službama, te poštovanje manjinsmiog prava. Jamstva iz tog pisma bila su uvjet za završetak manadata UNTAES-a što se dogodilo nakon isteka dvogodišnjeg roka 15. siječnja 1998. godine. Vijeće sigurnosti je ocijenilo da je misija UN-a u hrvatskom Podunavlju jedna od riejtko uspješnih mirovnih misija Svjetske organizacije.
Republika Hrvatska ispunila je sve zahtjeve međunarodne zajednice kad je u pitanju srpska manjina, što se očitovalo u povratku izbjeglica, povratu njihove imovine i pomoći u reintegraciji u život. To se manifestiralo i posebnim statusom koji je srpska nacionalna manjina dobila u izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru i na lokalnoj razini. Pri tome treba podsjetiti da interese srpske manjine u Republici Hrvatskoj institucionalno zastupaju prije svega predstavnici SDSS-a na čelu sa Miloradom Pupovcem koji se nikad, posebice u doba trajanja velikosrpske agresije nije izjasnio kao politički Hrvat, nego je u svakoj mogućoj prilici i nakon poraza velikosrpske politike ne samo u Hrvatskoj nego i na području cijele bivše Jugoslavije izražavao velikosrpska stajališta umotana u navodnu zaštitu prava manjine koju zastupa. Štoviše on kad je u pitanju srpska nacionalna zajednica uporno demonstrira da za njega takav status ne postoji jer govori o Srbima u Hrvatskoj, a ne o nacionalnoj manjini. Ako pak jesu Srbi, onda su u najmanju ruku „hrvatski Srbi“, ali to nikako ne može izići preko ustiju njihovog čelnika. Ostala dva zastupnika SDSS-a Vojislav Stanimirović (u prošlom sazivu, a sada Mile Horvat) i Simo Gajica čak su bili pripadnici srpskih pobunjenika koji su borili protiv demokratski izabrane hrvatske vlasti.
Ovdje treba podsjetiti da je značajan broj hrvatskih Srba prihvatio Hrvatsku kao svoju domovinu, ne dozvoljavajući da budu uključeni u sabotersku i podrivačku politiku koja se prema Hrvatskoj i dalje u ne baš beznačajnim krugovima vodi u Beogradu. Dovoljno je podsjetiti na politiku za koju se zalagao Vojislav Koštunica, ali čak i danas na određene izjave sadašnjeg predsjednika Borisa Tadića, ali i na političke izjave koje dolaze iz Srpske pravoslavne crkve. Takvi hrvatski Srbi koji prihvaćaju Hrvatsku kao svoju domovinu, pri čemu zadržavaju svoj etnički i kulturni identitet nisu međutim zastupljeni u Hrvatskome saboru. U takvim okolnostima, podržan velikosrpskim idejama iz Beograda, Milorad Pupovac kao koalicijski partner HDZ-a nastavlja s utjecajne pozicije novim metodama djelovati u smjeru njegove stare politike. Upravo se to dogodilo s ovim ustavnim promjenama. Iako je Erdutski sporazum praktički konzumiran nakon dvogodišnjeg trajanja, Milorad Pupovac i njemu slični pozivajući se na njega otišli su korak dalje, zahtijevajući da se Zajedničkom vijeću općina prizna status pravne osobe. Time bi se stvorila pravni temelj da ono što pobunjeni Srbi uz pomoć iz Srbije nisu uspjeli ostvariti oružjem, ostvare pravnim sredstvima, a to je insititucionalna samostalnost tih općina u hrvatskom Podunavlju kao podloga za uspostavu političke autonomije, pa čak u krajnjoj liniji otcjepljenja od Republike Hrvatske. Nije slučajno da su ga u tome podržao manjinac Furio Radin i ideesovac Damir Kajin, glavni zagovornicio autonomije Istre.
Na takav mogući scenarij pristala je HDZ-ova vlada pod Jadrankom Kosor i ustavnopravnog smutljivca Vladimira Šeksa. Tako dok s jedne strane galame oko tobože zaštite braniteljskih prava i dostojanstva Domovinskog rata, s druge strane HDZ izdajnički stvara presedan za ponovnu uspostavu nove SAO na području hrvatskog Podunavlja za koje je da bi se vratilo u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske proliveno mnogo krvi. I budući da HDZ vodi takvu izdajničku politiku, jer je takav prijedlog došao iz takve Vlade, a da se SDP sa svojim, kad su u pitanju odnosi s istočnim susjedom, „odlučno možda“ suzdržao od odlučne reakcije, ispalo je da Vesna Pusić koju su dosad često napadali zbog nezalaganja za hrvatske nacionalne interese upozori na ozbiljnu i najtežu podvalu Milorada Pupovca. Vesna Pusić je usprotivši se spomenutom amandmanu jasno upozorila da se radi o „rušenju arhitekture države“. Ocijenila je da, ne ulazeći u moguće teže posljedice, ako bi se ZVO-u ustavno potvrdio status pravne osobe stvorila dvije statusne kategorije za srpsku nacionalnu manjinu, jer bi oni na području hrvatskog Podunavlja imali jedan viši status od hrvatskih Srba u drugim područjima države. Na njezinu intervenciju amndaman Vlade je ipak odbijen.
Ovaj politički pokušaj Milorada Pupovca treba promotriti i u kontekstu njegove sljedeće izjave: „Vidim da nije bio probem priznati Kosovo, ali jest kad treba priznati ono što je ostalo kad su posrijedi Srbi u Hrvatskoj“. Tu je Milorad Pupovac još jednom razotkrio za kakvu se politiku zalaže za kakvu se uostalom zalagao za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku kad ni u jednom trenutku, pa čak ni nakon njegovog vojnog i političkog poraza nije osudio velikosrpsku politiku Slobodana Miloševića i njegovih nasljednika. Uspoređujući položaj Srba u Hrvatskoj s hrvatskim priznanjem Kosova Milorad Pupovac u stvari zagovara institucionalnu reviziju postojećeg stanja nastalog kao posljedica velikosrpske agresije, zazivajući za hrvatske Srbe autonomiju kakvu je Kosovo imalo u federativnoj Jugoslaviji. Iz Hrvatske je izbjeglo a nije potjerano više stotina hrvatskih Srba koji nisu mogli preko usana izgovoriti „h“ a kamoli prihvatiti hrvatsku državu kao stvarnost. Upravo to i danas radi Milorad Pupovac kao samonametnuti čelnik srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. On u Republici Hrvatskoj nastavlja staru velikosrpsku politiku novim profinjenim metodama, a kao logistika služi mu ni manje ni više tzv. Hrvatska demokratska zajednica kao vladajuća stranka. Tako nam Bog pomogao.
Stojte mi dobro.

Komentari

@vkrsnik nema sumnje da je

@vkrsnik nema sumnje da je stari lisac Šeks znao što Pupovac sprema, štoviše uvjeren sam da je to dio deala kojim su osigurani glasovi SDSS i ostali manjinaca koji se prodaju i kupuju u paketu.

Inače Vojislav Stanimirović (pripadnih vojske krajine, list SVK broj 7-8, X-XI.1993.) nije u ovom sazivu sabora, već su to Horvat Mile, Pupovac Milorad, Gajica Ratko bivši sekretar"Privredne komore Krajine".

Da se ne zaboravi, evo izvadka iz zapisnika "sednice Oblasnog veća" istočne Slavonije od 19. ožujka 1993. održane u okupiranom Borovu iz kojega saznajemo stanje zdravlja u Vukovaru i RSK. U njemu "Dr. Stanimirović Voja, direktor medicinskog centra 'Sveti Sava' - Vukovar", "ističe da je stanje u zdravstvu izuzetno teško.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica, hvala na ispravku

kukljica,
hvala na ispravku koji sam unio u dnevnik. Što se tiče "Sove" Vladimira Šeksa svojim manipulacijama uz logističku potporu Josipa Leke (SDP), ranije Mate Arlovića, on provodi ustavnopravnu diktaturu nad hrvatskom nacijom i hrvatskim biračkim tijelom. Čak se u komunističkoj Jugoslaviji, odnosno Hrvatskoj formalno više pozornosti posvećivalo javnoj raspravi kad je u pitanju novi Ustav.
"Starom liscu", kako ga krstite, Šeksu jedino je stalo da se zadrži na vlasti, pa ćemo vidjeti kakvim će se trikovima pokušati poslužiti ako uspije sindikalna akcija za raspisivanje referenduma. Usput, ako ona uspije to će biti prvi referendum u demokratskoj Hrvatskoj, jer onaj prvi održan je dok je Hrvatska bila još u sastavu Jugoslavije. Samo ovaj podatak je dovoljna ilustracija kako nas je politička elita, dvije frakcije bivšeg Saveza komunista Hrvatske HDZ i SDP, zajašila i uspostavila politički sustav s brojem birača koliko Hrvatska ima i stanovnika koji ne može državu izvesti iz krize. I zato svatko tko glasuje za ove dvije stranke u takvom sustavu čini izdajnički i podrivački čin prema Republici, dok o ostalim trgovačkim strančicama nema smisla ni govoriti.
U ovim ustavnim promjenama nikakve javne rasprave nije bilo, a sramnu ulogu u svemu odigrali su mediji na čelu s HTV-om, katedralom hrvatskog zloduha u kojoj čak i ne vidim sposobnog novinara dorasla razotkrivanju ovakvih manipulacija. I onda oni imaju hrabrosti dizati galamu što su im skresali pretplatu. Tako nam Bog pomogao.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Ono što je Šeks oduvijek

Ono što je Šeks oduvijek bio i što mu se nemože osporavati je njegova izuzetno visoka inteligencija i ona doslovna sposobnost mačke. Šeks je cijeloga života bio svjestan da nije rođen za vođu i zato je bio i ostao "drugi čovjek" pokreta za pljačku države i naroda.

Slažem se u potpunosti s tvrdnjom da Vladimira Šeksa svojim manipulacijama uz logističku potporu Josipa Leke (SDP), ranije Mate Arlovića, provodi ustavnopravnu diktaturu nad hrvatskom nacijom i hrvatskim biračkim tijelom.

Upravo taj u javnosti nedovoljno ozbiljno shvaćeni i prepoznati vid dvadesetogodišnje suradnje HDZ-a i SDP-a, 100 postotno potvrđuje da su HDZ i SDP samo dvije frakcije bivše komunističke partije Hrvatske, presvučene u novo višestranačko ruho.

Sjetimo se samo jednog od takvih transvestita; Zdravka Tomca koji je od ljutog anti Tuđmanovca postao njegov najveći štovatelj i branitelj.

Stoga mislim da griješe svi koji vjeruju da će se bilo što pomaknuti na bolje dok se rotacija vlasti odvija između HDZ-a i SDP-a, naravno uz pomoć prirepaka i konvertita koji kao sateliti kruže oko njih, jer za sve njih a ne samo za frakciju HDZ-SDP, vrijedi ona narodna: Vrana, vrani, oči ne kopa.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kukljica, samo kao

Kukljica,
samo kao podsjetnik kakva je to stranka, pardom partija, SDP. Izmjene Zakona o referendumu usvojene su 2001. godine pod vlašću tobože "demokratskog" čelnika SDP-a Ivice Račana. Po tim izmjenama pravo na raspisivanje referenduma dobili su i birači, a SDP je postavio cenzus od 10 posto od ukupnog broja birača. Toliko na znanje velikim štovateljima Ivice Račana i SDP-a. Sad taj isti SDP predlaže spuštanje cenzusa na 5 posto, što naravno ne odgovara HDZ-u kao ni cijeloj političkoj eliti koja nas već 20 godina vuče za nos. Vidjet ćemo hoće li sindikati kad skupe i tih nemogućih 10 posto ostati dosljedni ili će se među njima naći kao što se i dosad nalazilo prodanih za judine škude. Ne bi me iznenadilo. Tako nam Bog pomogao.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

srpsko pitanje u hrvatskoj

srpsko pitanje u hrvatskoj ne postoji(ili postoji samo kroz SDSS )
to argumentiram činjenicom da je puno srba bilo u hrvatskoj vojsci u domovinskom ratu(u vukovaru naročito)
u isto vrijeme niti jedan hrvat nije bio u četnicima ili u jna napadjući hrvatsku

ZAGOR

Tko je glasao

Zagor, znam da mi je ostalo

Zagor,
znam da mi je ostalo u sjećanju da je prvi optuženi i osuđeni na Haaškom tribunalu bio Hrvat, pripadnik, ako se ne varam vojske bosanskih Srba.
Što se tiče hrvatskih Srba u Hrvatskoj vojsci bilo ih je prema objavljenim podatcima oko 10 posto, ali takvi na žalost nemaju svojeg predstavnika, a svakako bi trebali imati, u Hrvatskome saboru. Umjesto toga imamo trojac PSG kao institucionaliziranu velikosprsku petu kolonu u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske. Sistematsko popuštanje tom trojcu dovelo je do toga da su čak uspjeli provući u Ustavne promjene zahtjev za institucionalno jačanje njihovog Zajedničkog vijeća općina. A kakvo je to Zajedničko vijeće općina najbolje ilustrira član Programskog vijeća HRT-a Dragan Crnogorac kao njihov delegat u njemu koji je javno zatražio da HTV prestane obilježavati obljetnice iz Domovinskog rata kojim je stvorena Hrvatska, ali koju ti velikosrbi ne žele priznati kao svoju državu. Prema tome, za takve Srbe srpsko pitanje u Hrvatskoj još uvijek nije riješeno. To su nama kapitulantskom politikom dali HDZ i SDP. Tako nam Bog pomogao.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Zagore na žalost moram te

Zagore na žalost moram te ispraviti. I na drugoj strani je bilo izdajnika pogotovo u mjestima gdje su činili veliku manjinu. Znam da je u Banja Luci bilo Hrvata koji su sudjelovali u borbama protiv Hrvata i Muslimana tijekom cijelog rata. Bilo ih je i gotovo. U napadima na Vukovar u samim počecima sudjelovala je i regularna JNA u kojoj su bili momci svih nacionalnosti pa i Hrvati. Mojoj jedinici poslije bijega iz Vukovara pridružio se jedan koji je bio u tenku JNA. Imao je lipih priča za ispričati. Mnogi su upravo tjerani na naše snage.
to onako u kratko, a ima toga koliko hočeš. Međutim to nije toliko ni bitno za sam karakter rata.

pozdrav,
grdi

Tko je glasao

Ako je HDZ povukao ZERP,

Ako je HDZ povukao ZERP, arbitražni sporazum s Slovenijom prikazao "domoljubnim činom", onda je normalno da se nastavi u istom stilu. Do posljednje kockice na hrvatskoj zastavi.

Tko je glasao

zerp je samo sredina

zerp je samo sredina hdz-ovskog domoljublja koje je bilo očito tijekom domovinskog rata od trgovanja naftom i kerozinom sa četnicima preko famoznog z4 koji na sreću nije bio potpisan sa srpske strane. nije li sadašnji predsjednik ispravljao hrvatsku tužbu protiv srbije?
w

w. ;)

Tko je glasao

Ova država ionako ima

Ova država ionako ima sasvim besmislenu arhitekturu. Gdje su ono nestali oni Tuđmanovi kotari...?

Tko je glasao

Ha, što reći drugo ,

Ha, što reći drugo , Krsnik, nego - točno je tako?
Uz nadopunu, da mislim da je Pusić ovoga puta žrtvovala pijuna za kraljicu.

Tko je glasao

"..Uz nadopunu, da mislim da

"..Uz nadopunu, da mislim da je Pusić ovoga puta žrtvovala pijuna za kraljicu..."
Ta mi kraljica smrdi na autonomije!
Decentralizacija svakako !
Ali ne po uzoru na projekte Aca Apolonija !

Bert

Tko je glasao

Bea, Krsnik je napisao dobar

Bea, Krsnik je napisao dobar dnevnik, a i ti si blizu nekih zaključaka. Po meni se radi o brzom regionalnom ustroju R.H. koji se nalazi i u programu HNS-a. Mislim da bi bilo dobro da pođeš na stranice HNS-a i malo proučiš programska načela HNS-a. Vjeruj mi ima interesantnih stvari za pročitati i mislim da će se o tome u doglednoj bliskoj budučnosti puno razgovarati. Dakle decentralizacija i regionalizacija.

pozdrav,
grdi

Tko je glasao

@grdilin nemoj se ljutiti na

@grdilin nemoj se ljutiti na moju primjedbu, ali podsjetio si me na izbore za zastupnike u hrvatskom saboru i detalj s mog predzadnjeg sučeljavanja na HTV-u.

Slučaj je htio da je pored mene s desne strane sjedio Antun Kapraljević kandidat HNS. Mahao je Tuna nekim plavim knjižicama, među kojima je između ostalih bila i knjižica o decentralizaciji vlasti i regionalnom ustroju R.H. Bilo je tu još i štošta drugoga, ali .....

Antun Kapraljević je postau uvaženi zastupnik koalicije rogova u vreći i kao što znamo sve je ostalo na mahanju s tim knjižicama.

No to je slika i prilika hrvatskog višestranačja i naše političke elite koja s figom u džepu rotira na vlasti već dvadeset godina.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki što bi se ljutio, ti

Kuki što bi se ljutio, ti si daleko bolji svjedok tih događaja nego ja. Samo sam želio napomenuti da će se u skoroj budučnosti ozbiljno raditi na regionalnom ustroju i decentralizaciji. Popuštanja Pupovcu i ekipi nebi se uklapala u taj plan i zato mislim da je Pusička postupila onako kako je postupila.

pozdrav,
grdi

Tko je glasao

@grdilin HNS bez sumnje ima

@grdilin HNS bez sumnje ima manje putra na glavi od većine drugih stranake, pogotovo na terenu, gdje se u nekim sredinama bitno razlikuje od vodstva iz Središnjice.

Najveća greške je bilo biranje Pusićke za predsjednicu stranke čime je stranka klijentelizirana, uz naravno časne iznimke na terenu.

Postupanje Pusićke je u ovom slučaju bilo potpuno ispravno i za pohvalu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Koliko ih, onako izdaleka,

Koliko ih, onako izdaleka, poznajem, Pupovac i Pusićka su se prije toga lijepo sjeli i dogovorili.
Ulog je puno veći od nekakve zajednice općina.
No, ali korisno je vidjeti malo konkretno kako se to rotiraju drugovi i drugarice u svojim zastupničkim funkcijama, tko priprema zakone kakvi se donose i kojih je pola čak protuustavno, tko su fantomi koji bi trebali nadzirati rad sudova, DO, i dr., te uopće ''uređenje interijera'' u Lijepoj našoj?

Kod kojih to ljudi prolazi netremice Zakon o golfu, zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakoni o svemu i svačemu koji malo-pomalo guše prava i slobode u RH?

Evo tih saborskih zvijezda u ovome trenutku:

Odbor za zakonodavstvo:
Predsjednik:
Tomljanović, Emil

Potpredsjednica:
Antičević Marinović, Ingrid

Članovi:
Čavlović Smiljanec, Nada
Gajica, Ratko
Grbić, Ivo
Horvat, Zlatko
Leko, Josip
Lovrin, Ana
Ostojić, Ranko
Salapić, mr. sc. Josip
Sesvečan, Damir
Škvorc, Milivoj
Šprem, Boris

Imenovani članovi:

Iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika:
dr. sc. Davor Derenčinović
dr. sc. Srećko Jelinić
dr. sc. Petar Klarić
mr. sc. Darko Markušić
dr. sc. Dragan Medvedović
dr. sc. Marinko Učur

Iz reda predstavnika Udruge poslodavaca:
Nataša Novaković

Iz reda uglednih pravnika iz prakse:
Dorotea Muić

Iz reda predstavnika sindikata više razine:
Marina Kasunić Peris

Odbor za pravosuđe:

Predsjednica:
Lovrin, Ana

Potpredsjednica:
Čavlović Smiljanec, Nada

Članovi:
Antičević Marinović, Ingrid
Bernardić, Davor
Grbić, Ivo
Leko, Josip
Lukačić, Ljubica
Salapić, mr. sc. Josip
Sesvečan, Damir
Stazić, Nenad
Škvorc, Milivoj
Šprem, Boris
Tomljanović, Emil

Imenovani članovi:
Iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika:
dr. sc. Vlado Belaj
dr. sc. Željko Horvatić
dr. sc. Vladimir Ljubanović
dr. sc. Anita Kurtović Mišić
Dragan Novosel
Krešimir Vilajtović

Dok je, međutim, prethodni sastav do siječnja 2008. izgledao ovako:

Odbor za zakonodavstvo:

Predsjednik:
Boras, Florijan

Potpredsjednik:
Leko, Josip

Članovi:
Antičević Marinović, Ingrid
Bošnjaković, Dražen
Čačija, Miroslav
Josipović, dr. sc. Ivo
Kovačević, Pero
Mak, Nikola
Peronja, Kruno
Pleša, Velimir
Sesvečan, Damir
Tomljanović, Emil
Vuljanić, Nikola

Vanjski članovi:

Iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika:
prof. dr. sc. Dragan Medvedović,
prof. dr. sc. Srećko Jelinić
prof. dr. sc. Marinko Učur,
dr. sc. Goran Vojković,
prof. dr. sc. Vera Jelčić

Iz reda predstavnika sindikata više razine:
Meri Marić

Iz reda predstavnika Udruge poslodavaca:
Jasminka Kulušić

Ugledni pravnik iz prakse:
Vladimir Lokmer

a isto je tako izgledao i Odbor za pravosuđe (do siječnja 2008):
Predsjednik:
Tomljanović, Emil

Potpredsjednik:
Herman, dr. sc. Vilim

Članovi:
Antičević Marinović, Ingrid
Boras, Florijan
Bošnjaković, Dražen
Čačija, Miroslav
Ivas, Rade
Josipović, dr. sc. Ivo
Leko, Josip
Pasecky, Branimir
Sesvečan, Damir
Sučec-Trakoštanec, Ivana
Vuljanić, Nikola

Vanjski članovi:

iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika:
prof. dr. sc. Vlado Belaj,
prof. dr. sc. Željko Horvatić,
prof. dr. sc. Vladimir LJubanović,
prof. dr. sc. Mihajlo Dika,
Dragan Novosel,
dr. sc. Ivo Grbin.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2335

Vidimo, ima tu likova, što izabranih što neizabranih, koji se u sobicama sabora osjećaju kao doma, a tako se i ponašaju.
Svi ti ljudi, s imenima i prezimenima, nalazili su se na nekim listama koje smo vi ili ja, nekad, zaokruživali, ili opet, nismo zaokruživali a bez obzira na to oni nas -mene- predstavljaju u najvišim državnim tijelima.
Mislim da bi bilo vrijeme početi komunicirati s njima izravno, i početi im postavljati pitanja o njihovom bezbrižnom funkcioniranju i ostacima savjesti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 0
 2. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 3. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 4. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 17
 5. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 6. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 7. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 14
 8. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 9. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 10. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 11. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 12. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 13. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 14. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 15. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 16. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 17. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 18. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 19. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 20. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 21. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 22. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 23. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 24. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49
 25. satnica obiteljskog preživljavanja od aluzija komentara 0

Tko je online

 • otpisani

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 44

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan