Tagovi

U boj, u boj, za zatvor svoj!

Znam da mi Mrak poriče epitet blogera, ali kad zdravoseljački zaključim da osoba koja je napisala barem jedan članak na blog servisu ima pravo na taj naziv, onda si uzurpiram pravo na obavještavanje kolega na ovome servisu da je po prvi put u dva desetljeća demonokracije jedan od njih, jedan od vas, jedan od nas, kažnjen zatvorskom kaznom (što i nije suviše bitna stvar), te da prvi, ali sigurno ne i posljednji među vama/nama - zaista odlazim u zatvor (što je ipak pretpostavljam novina)...
Ne obraćam se zato vama kojima se nešto ovakvo desiti ne može, već vama koji ovu činjenicu doživljavate kao latentnu opasnost nad svakim ljudskim stvorom što se na internetu izražava, te želite i možete proširiti internetskim bespućima spoznaju da se u Hrvatskoj zbog izražavanja na blogu negativnih vrijednosnih sudova o političkoj osobi na vlasti i s vrha političke piramide, zaista ide u zatvor.
Da bude jasno - ne mislim pomoću vaše aktivnosti širenja ove informacije spriječiti izvršenje kazne. Želim samo da u tablicama relevantnih međunarodnih organizacija i institucija ovaj detalj bude upisan, detalj koji kaže da je Hrvatska preskočila prag i ušla u krug zemalja koje se u tim organizacijama/institucijama za zaštitu slobode medija/govora jednostavno nazivaju - Internet Enemies.
- Uvod u jedan od šest paralelnih procesa (ovaj je na shemi prikazan pod K-178/06)

A kad se vratim iz Osijeka, čeka me ponavljanje, još 20 dana, koje kažu ne mogu integrirati s ovih prvih dvadeset, već se mora "odslužiti" odvojeno...

Jedan od predložaka vama koji ćete se angažirati (ha, ha, ha) i na druge jezike pretvoriti te na prava mjesta poslati svoj zapis o činjenici da u zemlji Hrvatskoj jedan od vas za tri tjedna više neće biti slobodan, te nakon toga u zemlji toj istoj više ništa neće biti kao prije (ha, ha)...
Pisano je u prvom licu pa vi sami pretvorite u treće, peto, trideseto...
Poštovani,
želim vas obavijestiti da moj slučaj, sudski progon blogera od strane državnog dužnosnika stranke na vlasti, ovih dana završava zatvorskom kaznom od 40 dana. U sljedeća dva tjedna odlazim u kazneni zatvor, u društvo osuđenih ubojica, nasilnika, terorista, pljačkaša...
Naime, 2005. godine, tada gradonačelnik grada Vukovara, odnosno dva mjeseca kasnije zastupnik vladajuće stranke HDZ u hrvatskom parlamentu, Vladimir Štengl, tužio me kao vlasnika web stranice /bloga na kojem je jedan anonimni bloger postavio članak kojim proziva Štengla za nacionalizam, šovinizam, prekoračenje ovlasti, izražava sumnju u nezakonitosti, i sl., nakon čega je cjelokupna obitelj Štengl podigla protiv mene kao vlasnika domene vukovarac.net ukupno šest tužbi za klevetu, potražujući odštetu od blizu 40000 eura zbog proživljenih duševnih boli, te uz to zahtijevajući da me sud kazni što strožom zatvorskom kaznom.
Tužitelje je zastupao jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika, Zvonimir Hodak. Ja sam se branio sam, jer nisam imao novaca za odvjetnika.
Tužitelji su pravomoćno dobili sve parnične postupke, nisam se imao pravo žaliti instanci višoj od Županijskog suda u Vukovaru, te mi se danas plijeni jedna trećina plaće, što kao odšteta za duševnu bol odlazi na račun tužitelja Štengla, i tako će zbog veličine novčanih potraživanja biti vjerovatno do kraja mog života.
U kaznenim postupcima proglašen sam krivim u sva tri kaznena postupka, te sam u jednom kažnjen s četiri mjeseca zatvora, uvjetno na dvije godine, dok sam u ostala dva postupka kažnjen s dva puta po dvadeset dana zatvora. Kako je u međuvremenu izmijenjen hrvatski Kazneni zakon, koji sada dopušta da se osim zatvorske kazne kazneno djelo klevete može platiti i novcem, to su kazne definirane u novčanoj protuvrijednosti zatvorskih dana. No, kako nisam imao novaca platiti novčane kazne za presuđenu klevetu, one su na kraju opet zamijenjene za zatvorsku kaznu.
Ovo je prvi slučaj kažnjavanja zatvorom jednog blogera, odnosno vlasnika bloga u Hrvatskoj, a zbog omogućavanja slobode govora na internetu, omogućavanja anonimnog izražavanja vrijednosnih sudova na blogu kao jednoj od internetskih formi. Ovo je i jedan od zaista rijetkih takvih slučajeva u Europi.
Molim Vas da obratite pažnju na ovaj slučaj, budući je i on jedan od mnoštva u raširenoj zloupotrebi pravosuđa u Hrvatskoj, odnono sprezi politike i pravosuđa radi unošenja straha svima koji o negativnim pojavama žele pisati i na taj način obavještavati javnost.
Nakon mog presedana otvoren je put zatvaranju korisnika interneta koji na blogovima, forumima i kroz komentare članaka izražavaju svoju kritiku stranke na vlasti. Nakon mog presedana otvoren je put zatvaranju i medijskih djelatnika, novinara, jer postoji jedinstveni obrazac po kojem se i blogera i novinara može uništiti i financijski i zatvorskom kaznom, da bi se utjecalo na ostale koji žele slobodno pisati o devijacijama u hrvatskom političkom biću.

Ili recimo na engleskom (hvala nemesis):
To whom it may concern,
I would like to inform you that my legal case is coming to closure - imprisonment for 40 days. On October 27th I have to report to regional prison in Osijek where I will serve my term together with murderers, villains, war crimes convicts, burglars...
In the year 2005, namely, Vukovar city mayor, and, two months later, MP from the ruling party HDZ, Vladimir Stengl, filed criminal and civil suits against me as an owner of a web site. He found himself and his spouse offended by anonymous thread posted on the site (which I created and run in the sole capacity of technical maintenance), commenting on his nationalism, chauvinism, abusing his public authority, suspecting illegal activities etc. Overall, in 6 legal proceedings against me as a domain owner, mayor and MP Stengl together with his wife claimed nearly 40.000 euro worth damages for suffering psychic pains, and asked the Court to order me as harsh jail sentence as possible.
Plaintiffs were represented in Court by Mr. Zvonimir Hodak - one of the best known defendant lawyers in Croatia. I couldn't afford legal representative, and I defended myself alone.
Plaintiffs win in all three civil proceedings. As a result, a third of my monthly payments goes directly on the plaintiff's account for the amelioration of his psychic pains. In regard of the amount awarded, it will probably last till the end of my life.
In criminal proceedings, the Court pronounced me guilty as charged in all three cases. I was punished with four (4) months in prison plus two years probation in one case, while in two other cases the Court sentenced me with two (2) months imprisonment respectively. In the meantime, Croatian Criminal law has been changed in terms of abandoning imprisonment for defamatory offences. Accordingly, these sentences were changed into penalty in cash equivalents. However, I am still going to jail for I didn't have money to pay them.
For the very first time in Croatia a blogger (i.e. owner of a blog) is to be incarcerated for enabling free speech on the Internet and anonymous expression of values and attitudes on the Blog as one of the Internet forms. This is also one of the rare cases in Europe.
I am asking you to pay your attention on this case, as it illustrates an overwhelming abusing of Croatian system of justice i.e. of interconnection between politics and justice with the aim to intimidate all of us who want to inform public about negativity in our society.
Now, my case will serve as benchmark for legally prospective incarcerating Internet users expressing their critical views on government through blogging, social networks, web sites, comments on Internet forums etc. Even mainstream media workers and journalists can be persecuted, because, as shown in my case, the pattern of SLAPP, with its chilling effects on freedom of speech, has been successfully established.

Komentari

Tko je glasao

Da,evo i u Novom listu piše

Da,evo i u Novom listu piše da neće u zatvor..
"No izmjenama zakona iz 2006. za navedeno kazneno djelo propisana je samo novčana kazna te je određeno da se u slučaju neplaćanja kazne sudskom odlukom kaznu prisilno naplaćuje porezna uprava. Ako se novčana kazna ni tako ne uspije naplatiti, sud će ju zamijeniti radom za opće dobro na slobodi, tako da će jedan dnevni dohodak zamijeniti jednim danom takva rada, uz dodatak da takav rad ne može biti dulji od 60 dana."

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/fintic-ipak-nece-u-zatvor-3F.aspx

Tko je glasao

Kad su lopovi na vlasti

Kad su lopovi na vlasti poštenom čoviku je misto u zatvoru
sretno

Tko je glasao

Panone, sretan ti dan

Panone, sretan ti dan neovisnosti demokratske i slobodne Hrvatske
u kojoj je dopušten "nacionalizam, šovinizam, prekoračenje ovlasti, nezakonitosti",
a kažnjava se vlasništvo "web stranice/bloga na kojem je jedan anonimni bloger postavio članak kojim proziva" nekoga za sve ono što se u ovoj Hrvatskoj događa, dopušta, skoro bih rekla, potiče i podržava!
40 keka eura! za duševnu bol! (oće im to biti dosta za jedno skromno skijanje?!)

Koliko bi koštala naša duševna bol? Ma mi smo mazohisti - mi još i plaćamo državu da nam nanosi bol!

Pomorcima se kaže - mirno more i brz povratak... a što tebi reći?
Nek ti spiza bude jestiva, a cimeri "normalni"...

Tko je glasao

Moja podrška Damire. Mogu

Moja podrška Damire. Mogu si samo misliti kako Ti je, ali kao što je netko već spomenuo... Ti ćeš spavati snom pravednika. Na žalost to NIJE dovoljno. Pogotovo u svijetlu činjenice da su Ti nakalemili takvu (za tvoje prilike pretpostavljam golemu) novčanu kaznu. Svakome je strašna, već i sama pomisao da bi (zbog nečijeg hira) mogao ostati na prosjačkom štapu, a kamoli spoznaja da je to vrlo izvjesna sudbina.
S obzirom da ćemo u ovakvim društvenim prilikama prije doživjeti 'da na vrbi grožđe rodi' nego da se ovakva presuda ukine, predlažem da dobre duše ovog foruma u ostatku rasprave stave na okup svoje glave i smisle kako pomoći Damiru da se riješi ovog (doživotnog) tereta.

Što se cenzuriranja tiče... ako netko trkelja, želim to moći pročitati (vrijeđanje, izražavanje fašističkih, šovinističkih i inih stavova NIJE trkeljanje i to se TREBA sankcionirat). Na forumima se (čak i bez ocjenjivanja) relativno brzo iskristalizira "tko je kakav". Transparentno ocjenjivanje (bez cenzure) je dobro utoliko što olakšava novim korisnicima da vidi kako ljudi na forumu "dišu" i zbog toga bi ga bilo dobro zadržati. Ono što bi me veselilo je da nam se ponudi mogućnost da sami odaberemo čije postove ne želimo čitati ili nešto slično tome. Zapravo ono što me najviše smeta jest da mi takvi postovi odvlače pažnju sa onoga što ja smatram vrijednim čitanja. Po meni je najbolja opcija koja bi nam omogućila da se postovi osoba koje (u pravilu) ne želimo čitati mogu prikazati manje uočljivim ("bljeđim") tekstom - to bi se moglo odnositi i na čitav thread koji takav post za sobom povlači. Na taj način pažnja nam može biti fokusirana na ono što želimo čitati, a ipak si ne uskraćujemo mogućnost da bacimo oko na post "trkeljoša", ako se u raspravi ispostavi da mu/joj je (nekim čudom) ipak sinula dobra ideja.

Tko je glasao

Stari izdrži, imaš moju

Stari izdrži, imaš moju punu podršku. Blizu sam ti a i tog prošaranog žilicama po obrazima "domoljuba" Štengla s puno love i dosta nekretnina i sam poznam. Osobno ću a možete i vi, radi solidariziranja s tobom, svaki put kad prođem kraj prošaranog sagnuti se i nešto s poda pokupiti. Uvjeren sam kako će misliti da mu želim nauditi a ja samo mislim .......

Tko je glasao

PRVI U EUROPI (što drugi

PRVI U EUROPI (što drugi medij pišu o tome)
Vukovarac osuđen na zatvor zbog - bloganja!?

Novinar i bloger Damir Fintić 27. listopada ide u osječki zatvor na 20 dana zbog klevete bivšeg vukovarskog gradonačelnika i zastupnika HDZ-a Vladimira Štengla koja je, po presudi vukovarskog županijskog suda, objavljena u komentaru te anonimnim reakcijama na komentar ostavljenim na internet stranici
Piše: D. Škomrlj

Novinar-bloger i vlasnik internet domene vukovarac.net Damir Fintić 27. listopada mora se javiti u osječku kaznionicu na odsluženje 20-dnevne zatvorske kazne zbog klevete bivšeg gradonačelnika Vukovara i zastupnika HDZ-a Vladimira Štengla i njegove supruge Dragice koja je, po presudi vukovarskog župnijskog suda, objavljena u komentaru na njegovom privatnom web-u, te u dodatnim anonimnim komentarima koje su ispod teksta ostavili drugi, nepoznati korisnici.

Fintić će tako biti prvi novinar u Hrvatskoj koji je zbog klevete završio u zatvoru, a Hrvatska se ovakvim pravosudnim pavorijekom svrstala među rijetke zemlje u svijetu koji blogere zbog komentara kažnjavaju zatvorom.

Za kompletan članak izvolite link:
http://www.monitor.hr/clanci/vukovarac-osuden-na-zatvor-zbog-bloganja/25...

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Ključna riječ je: zbog

Ključna riječ je:

zbog klevete

Trebaju li novinari prenositi informacije, ili im je posao klevatati druge ljude.
Nije li klevetanje zapravo kršenje temeljnog akta hrvatske države Ustava u kojem stoji da svatko ima pravo na dostojanstvo i čast. No da te podsjetim:

Članak 35.
Svakom se jamči štovanje i pravna zaštita njegova osobnog i obiteljskog života, dostojanstva,
ugleda i časti.

Nije li novinar, koji klevetanjem druge osobe, kojoj se Ustavom jamče prava iz članka 35 Ustava, prekršio Ustav i time zaslužio zatvorsku kaznu?!

Ako misliš da zbog kršenja Ustava nije zaslužio zatvorsku kaznu, a onda jednostavno UKINIMO USTAV!

My Soul

Tko je glasao

@My soul...U prvom redu

@My soul...U prvom redu Fintić nije klevetao,već anonimni komentator na njegovom blogu što je policija mogla itekako istražiti.U interesu im je zaplašiti sve blogere jer se boje da se narod informira o svim tim lopovlucima u RH.U drugom redu:ja sam ti se javno na ovom portalu predstavila,a ti se nisi javno predstavila,prije toga sam kontaktirala preko PP sa tobom i opisala ti s čime se bavim.Da radim u radioni.Da imamo obrt.Ti si nakon nakon toga javno vrijeđala mene da živim mukte,i druge stvari koje mi se gade ponavljati.Vidiš,ti uopće nemaš mjere u svom blaćenju ljudi.Pa tako i sada nemaš ni malo mjere,niti osjećaja za pravednost.Nije ti,kao jasno da je Fintić kriv samo zato što ima blog.Dakle,poslije Ferala,sada su blogeri na redu,sutra će biti facebookeri,jer na mom zidu kada obajvim bilješku koju mogu svi vidjeti,bilo tko može napisati neku klevetu i ja sam za to odgovorna!?Pa jel' to pravda ili totalitarizam?Preksutra će nam kontrolirati možda čak i telefonske razgovore i strpati mi,možda,moju osamdesetgodišnju tetku u zatvor jer kada ona počne crniti ovu bandu lopovsku,objesim slušalicu...

Ovo se nije smjelo dogoditi!
Dobronamjerni ljudi smatraju da bi trebali pomoći novčano Fintića.Znači ako se solidariziramo,pristajemo da nam uvode "porez" na slobodu kroz tu solidarnost.Koji su to iluzionistički trikovi,ove pokvarene do srži,kaste na vlasti!!!Štenglovi će pokupiti ukupno 700 000 kn.Mudro...
Razmišljam da se ja jednog dana odlučim da tužim ovu državu po mjeri adezeonja,zbog neprovođenja nekih zakona jer se meni dugo godina nanosi duševna bol.(već sam jednom kontaktirala udrugu Juris protectu i navela im ideju u slučaju da dobijem parnicu:Novac ću,te duševne boli,donirati invalidima.I pokušati ću nagovoriti mnogo,mnogo ljudi da sudjeluju u toj tužbi.)

Zanima me jesu li ti Štenglovi donirali?

Tko je glasao

my soul, znaci oni "veliki"

my soul, znaci oni "veliki" mogu nesmetano pljackati, otimati i nase rasprodavati, a mi jos o tome moramo sutjeti, jer pored ostaloga, ne mozemo si priustiti skupe odvjetnike, kao sto je npr. z. hodak koji isto tako ima puuuno putra na glavi...
i, molim te, nemoj mi samo pricati o dostojanstvu, ugledu i casti stengla i njegovih suigraca, muka mi je od takvih... da ga poznajes vjerojatno bi i tebi bilo slabo na samu spomen njegova imena...

Kitz

Tko je glasao

Kleveta je uvijek upitna

Kleveta je uvijek upitna stvar u RH!

Nivo tolerancije i moralni standard se mijenja po potrebi!

Npr. ako u nekoj političkoj kampanji nekoga optužiš da je lopov itd. onda je to "politika"... ako ne dao Bog dirneš u nekog "partijaša" onda si dirao u osinjak!

Ne pravdam niti optužujem bilo koga, a kao što ste naveli pitanje o Ustavnost neke odluke, onda se mora postaviti pitanje koliko je taj isti Ustav možebitno "mrtvo slovo na papiru" jer u njemu piše da smo svi jednaki ispred zakona kao državljani RH????? nakon svojih 13 godina života u ovim krajevima mogu reči da nismo svi jednaki kada gledamo realnost oko sebe, već smo doslovce još uvijek ovisni o tome "koga poznamo, te jesmo li članovi neke partije, imamo li utjecaj ili moć ili mogućnost po kojem možemo osigurati svoje želje i ciljeve"....

Razumijem i Vaše pitanje, te slažem se sa Vašim komentarom da negdje mora krenuti ta jednakost!
A to me podsječa na onu stari međunarodni mit o tome kako mali padaju dok veliki stalno prolaze nekažnjeno!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

DOLE BANDA LOPOVSKA, NA GOLI

DOLE BANDA LOPOVSKA, NA GOLI OTOK S NJIMA!

dragi prijatelju, ne znam da li poznajes predratni vukovar, ali to bi i za ona vremena bilo previse...
a toj bandi na vlasti ce prije ili poslije doci kraj, taj stengl skupa sa svojom obitelji i "suradnicima" ima toliko putra na glavi da bi se mogla cijela hrvatska namazati...
sjeti se samo sinise glavasevica i njegovih rijeci!!!
imas moju punu podrsku!

Kitz

Tko je glasao

PanonVU, molio bih te jel

PanonVU,
molio bih te jel znaš gdje radi Štenglov sin. Nisam siguran dali sam dobio pravu informaciju.

Pozdrav,
grdi

P.S. Drži se.

Tko je glasao

Šta će ti Štenglov sin?

Šta će ti Štenglov sin? Misliš ga kaznit za grijehe otaca. Po čemu si onda drukčiji od pravog ubojice Ivane Hodak?

My Soul

Tko je glasao

my Soul, krivo si me

my Soul,
krivo si me razumila te se zato nemoj pjenit. Vidi, meni je bitno u čijem odvjetničkom uredu njegov sin radi, a radi povezanosti cijelog slučaja te kakve konotacije sve to sa sobom nosi. I da ti onakav komentar više nikad ne bi pao na pamet bar što se tiče mene.

Grdi

Tko je glasao

Ne sviđa mi se kad se bilo

Ne sviđa mi se kad se bilo čija djeca povlače po medijima! Pustite djecu na miru! Može se valjda razgovarati o ljudima, bez da se dira u djecu. Danas može njegov sin biti na dnevnom redu, sutra tvoj. A to nije dobro.

My Soul

Tko je glasao

Ma kako možeš blogera

Ma kako možeš blogera uspoređivati sa ubojicom Ivane?Kaj si pukla totalno? Pa razgovaramo o slobodi govora i zašto čovjek mora u zatvor , dok kriminalci pljačkaju zemlju, svaka Ti je rečenica puna mržnje i optužbe!Fakat ne kužim zakaj?Objasni, pokušavam Te shvatiti

Tko je glasao

Veliš: "razgovaramo o

Veliš: "razgovaramo o slobodi govora". Pa kad smo već kod slobode govora, prvi PanonVU ne dozvoljava drugima da govore što misle, on ih cenzurira. A kad je netko cenzurirao njega, onda se buni, kuka i plače. Evo ti dokaza da on ne dozvoljava drugima da govore. Npr. cenzurirao je moj dnevnik, koji je nakon njegovog minusa nestao s interneta, ali sam ga ja prije toga zabilježila, pa ti stavljam na znanje, a ti vidi. Ovo je čitava prepiska s PanonomVU, koji izigrava žrtvu, a druge ljude pravi žrtvama:

> Prije sam suosjećala s tobom. No sad mi je drago da si dobio po nosu. Razlog je taj što pravdu tražiš za sebe, ali je uskraćuješ drugima. Tebe su pokušali cenzurirati, a ti si sudjelovao u CENZURIRANJU mog dnevnika, koji je potonuo i zbog tebe! Evo dokaza:
> Sekularna, ma nemoj!View T
> Sub, 03/10/2009 - 17:44 — My Soul
> Sram bilo hrvatsku vlast, što je u hrvatskoj državi dovela Crkvu u Hrvata do toga da se na javnoj televiziji, financiranoj od hrvatskog poreza zvanog tv-pristojba, Crkva pred mrziteljima svega što je hrvatsko i crkveno, do te mjere da Crkvu u Hrvata neki ovdje već nazivaju klero-fašističkom, mora opravdavati kako se financira i otkud joj sredstva i kako se financiraju druge crkve.
> Mi Hrvati smo katolički narod. Na popisu stanovništva 2001. Godine, dakle u doba vladavine komunističke Velike koalicije, od 4.437.460 stanovnika, 3.897.332 ili 87,83% se izjasnilo katoličke vjeroispovijesti. Dakle, može se reći da je Hrvatska država katolička zemlja. Naime, da je netko mislio da nije Katolik, a izjasnio se Katolikom 1991. Iz navodnog straha, jer je bilo ratno vrijeme, paaa, onda bi slobodno iskazao drukčiju volju na izborima 2001. Godine, kada je vladala vlast kojoj je bilo stalo da se pokaže da Katolika ima što manje i da je Hrvatska ateistička zemlja. No što se dogodilo, čak 87,83% stanovništva izjašnjava se Katolicima, iako su se mogli izjasniti za neku drugu vjeru, ili da nisu vjernici.
> http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/H01_02_04/H01_02_04.html
> Unatoč toj brojnosti, pred kojom treba imati respekta, bahata hrvatska vlast dozvoljava da se Katoličku Crkvu povlači po blatu, čime se vrijeđa čitav katolički narod u Hrvatskoj! Sad kad se donose ustavne promjene, vrijeme je da se ispravi "kriva drina" i da se u Ustavu odredi biće hrvatskog naroda, a to je katoličanstvo tj. da se katoličanstvu u Hrvata da primjereno mjesto u najvišem državnom aktu. Hrvatska nije ateistička zemlja i u Hrvatskoj, obzirom na brojno stanje, svatko tko uvažava DEMOKRACIJU treba dozvoliti da hrvatski katolički narod ima demokratsko pravo iskazati da njegova Crkva nije odvojena od države, tj. da Hrvatska nije sekularna država, jer ona to po svom biću ne može biti, obzirom na tako veliki broj ljudi koji su se opredijelili za katoličku vjeroispovijest. Utoliko što nam hrvatska vlast nameće ateizam, nazvavši ga sekularizmom, pa dopušta da se na javnoj televiziji proziva katolička Crkva za način financiranja, ta hrvatska vlast nije ništa drugo do ona ista, jugoslavenska vlast, kad Katolici nisu imali nikakva prava, ili su ta prava bila minimalna. Mogu zlonamjernici ovdje pisati da su i tada bili Katolici, da su se pričestili, krizmali, ovo, ono, međutim, činjenica je da onaj tko nije bio u Komunističkoj Partiji Jugoslavije, nije mogao napredovati u poslu, nije mogao postati direktor poduzeća, a u partiji nije mogao biti onaj tko se nije odrekao svoje Crkve, barem javno. Što su sve ljudi radili potajno, to je druga stvar i o tome se komotno može napisati novi post. Pa tko želi na tu temu, neka izvoli.
> Stoga pozivam kardinala Bozanića, koji dobro poznaje političku scenu u Hrvatskoj, da se javno očituje o tome za kojeg predsjedničkog kandidata Katolička Crkva misli da će najbolje štititi interese katoličkog naroda te da pozove katolički hrvatski narod da izabere takvog. Hrvatski narod više ne može idućih pet godina slušati napade vlastitog predsjednika na Katoličku crkvu, koji ne poštuje što se 87,83 posto hrvatskog stanovništva izjasnilo Katolicima, a ne sekularcima, već prepisku s hrvatskim kardinalom vodi putem novina. Ako kardinal Bozanić niti u jednom kandidatu ne vidi pravu osobu, tada ga pozivam da iz redova katoličkog naroda predloži takvu osobu da se kandidira! Pa neka se konačno vidi je li hrvatski narod katolički, ili je ateistički i treba li u Ustavu pisati da je Hrvatska katolička zemlja, ili da je sekularna pokraj 87,83% vjernika.
> P.s. Molim neistomišljenike da mi ne ocjenjuju ovaj dnevnik negativno, tj. da se suzdrže minusiranja, kako mi dnevnik ne bi potonuo. Dnevnik nije uvredljiv već prenosi moje stajalište na ovu temu, pa vas molim da komentirate koliko želite, ali mi nemojte cenzurirati dnevnik, jer vidim da je minusiranje uzelo maha. Tko se ne slaže s iznesenim, dobrodošao je među komentarima. Hvala!
> p.s.2. Unatoč mojoj zamolbi, CENZURIRALI ste mi ovaj dnevnik, iako nije uvredljiv i bazira se na činjenici iz popisa birača 2001. godine, za koji sam dala i link i dokaz! Mrak, mislim da nisi zaslužio nagradu, koju trebaš podignuti u Parizu, pa ti prepuručujem da istu vratiš, jer ljudi koji sudjeluju na Pollitika.comu je zapravo nisu zaslužili!
> Ponavljam ovaj dnevnik u nadi da će ostati na površini dovoljno dugo dok ga ne pročitaju oni kojima je zapravo bio namijenjen.
> Kad sam zamolila Pollitičare da mi dnevnik ne potone, bilo je pet negativnih glasova koje izostavljam, a da vidimo tko je neparlamentaran od pollitičara i tko ne reagira na nikakve zamolbe:
> neoprogressivan Sub, 03/10/2009 - 19:28 [Protiv]
> dr Strangelove Sub, 03/10/2009 - 19:40 [Protiv]
> Feniks Sub, 03/10/2009 - 20:27 [Protiv]
> PanonVU Sub, 03/10/2009 - 20:37 [Protiv]
> slobodnakolumna Sub, 03/10/2009 - 20:54 [Protiv]
> bet Sub, 03/10/2009 - 21:24 [Protiv]
> Danimir Sub, 03/10/2009 - 23:07 [Protiv]
> Franka Valli Sub, 03/10/2009 - 23:34 [Protiv]
> sus Ned, 04/10/2009 - 00:29 [Protiv]
> Zvone Radikalni Ned, 04/10/2009 - 00:59 [Protiv]
> Liberty Valance Ned, 04/10/2009 - 01:39 [Protiv]
> miris Ned, 04/10/2009 - 01:53 [Protiv]
> gale Ned, 04/10/2009 - 02:33 [Protiv]
> garp Ned, 04/10/2009 - 09:48 [Protiv]
> Judge Ned, 04/10/2009 - 10:23 [Protiv]
> Dakle, najviše si me iznenadio ti, Panon VU, čovjek koji je stradao upravo zbog cenzure na internetu. Gospodine dragi, ovdje si kmečao jer su te cenzurirali i nagazili, a ti si isti kao oni. ISTI, ako ne i gori!
> Ovo što si ti učinio mom dnevniku jednako je strašno kao i ono što oni tebi čine. E pa kad je moj dnevnik potonuo, potoni i ti! Uopće mi nije žao. A možda i toneš iz tih razloga! Jer ti se vraća tvoja pravda!
> Gospodo, koja me želite minusirati, na njegovom primjeru vidite kako se brzo ispravlja nepravda koja seže do neba! Neka vam to bude pouka, jer ima Onog gore, koji sve vidi i sve zna.
> Sretan ti put na hlađenje, imat ćeš vremena razmišljati i o mojim riječima!
> My Soul

Veliš da me pokušavaš shvatiti. Nadam se da će ti ovo biti dovoljno. PanonVU je po ovome dokazano dvolična osoba. Da sam ja žrtva tuđeg internetskog terora, ne bih koristila mogućnost cenzure i cenzurirala drugog blogera. A vidiš, on je mene kao blogera na slobodnom mediju interneta cenzurirao i nakon moje zamolbe da mi ne cenzurira dnevnik. O tome novine nisu napisale ni riječ, ali je npr. Novi List srcedrapateljno opisao kako PanonVU zbog neslobodnog interneta mora u zatvor. A upravo je PanonVU taj koji potpomaže cenzuru na iternetu!
Vjerujem da će mi i ovaj komentar potonuti u vrlo kratkom roku, ali se nadam da će ga novinari Novog Lista pročitati prije toga i pokušati sagledati tu stvar objektivno. Sloboda interneta ne bi se smjela ograničavati niti jednim vidom cenzure, a ovo što ja doživljavam na Pollitika.comu je strašno. Svaki drugi komentar na ovom dnevniku mi je cenzuriran. Iako govori o važnoj temi: slobodi interneta.

My Soul

Tko je glasao

Moram priznati kao sam po

Moram priznati kao sam po naravi tolerantna da s Tobom imam fakat problema, kad god proćitam Tvoje komentare sve u meni tjera ruku na minuse, Tvoje mišljenje je uvijek oprećno mojima, imam osjećaj da nas sve tu zapravo mrziš , sa većinom ne dijeliš ništa osim packi i uvreda, pitam se zašto si u ovom društvu koje Ti uopće ne odgovara?Pa sigurno i desnica i crkva ima neke internetske stranice gdje bi Ti bilo puno ugodnije i imala bi više istomišljenika.Nije mi jasno zašto ljudi pišu i svađaju se sa "protivnicima".Naše mišljenje sigurno nećeš promjeniti a niti mi Tvoje. To je kao da kupujem Arenu a volim ćitati poeziju?Ili da gledam farmu a zanima me dobar film.Pa zaboga postoje mehanizmi - ne radi i ne budi tamo gdje i skim Ti nije dobro, ovo raspirivanje mržnje i optužbi Cenzurirano mi je nelogićno, zašto ako mi se ne sviđaju Tvoji komentari ne bih stavila -, ako mi se sviđa +, to je naćin da promjenim kanali šta ću čitati, pa niti meni ne pada na pamet da odem na desničarske portale i njima pričam o svojim razmišljanjima, ili na neki Crkveni da im tumačim kako mislim da su farizeji?Moj je odabir ovo mjesto i dato mi je pravo da dijelim minuse onima koje neželim konzumirati, kao što biram novine, kruh, film....imam pravo izbora a i TI

Tko je glasao

Stara nemoj se nervirati

Stara nemoj se nervirati vidiš da je napušena .

Tko je glasao

Pretpostavljam na adresi iz

Pretpostavljam na adresi iz zaglavlja:
http://www.vukovarac.net/stengl/2008-01-28-Ovrha/revizija09122008-1.jpg
Ovo je inače dokument kojim žele nastaviti ovrhu svih mi primanja do zadnje lipe, što su inače i uspjeli provoditi od veljače do studenog 2008., nakon čega ih sud konačno zbog izmjena Zakona o ovrsi sprječava u tomu, da bi u narednom periodu, sve do danas i u nedoglednu budućnost, ostala ovrha samo trećine plaće...

Tko je glasao

Zbog čega nisi platil

Zbog čega nisi platil kaznu? Pa osuđen si i odluka suda se mora poštivati

Tko je glasao

Dragi moj @Skviki! Ja znam

Dragi moj @Skviki!
Ja znam da tebi možda jest nepojmnljivo da naš kolega bloger Panon VU možda uopće nema "za kaznu platiti"??
Prosuđujem po sebi jer da me netko osudi i na kaznu od 1000 KN - ja idem u zatvor jer nemam 1000 KN, vjerovao Ti to ili ne.

Tko je glasao

Nije platil, ne zato što

Nije platil, ne zato što nema, već zato da podjebava. Vjerojatno mu komunjare plaćaju da podjebava. No lijepo će se provest u ćuzi, bio jedan takav u Rijeci, pa nije htio platiti prometnu, jer je želio vidjeti kako je to u zatvoru. Nakon što se vratio, rekao je da će ubuduće sve plaćati, samo da ne mora ponovno proživjeti ono što je proživio :)))) U ćuzi ima krasnog svijeta :))) Jedan moj frend je zbog prometne sa smrtnom posljedicom odležao s dečkom koji je svojoj djevojci odrezao glavu!

My Soul

Tko je glasao

Daj neka mi ovo neko prevede

Daj neka mi ovo neko prevede na hrvacki. Jel ova štraca piše srpski????

Tko je glasao

Naravno da komunjare nisu

Naravno da komunjare nisu izminusirale tvoj bezobrazni komentar, koji je taman u skladu s općim nivoom kulture na Pollitika.comu, ali su poslali u cenzuru moj, jer im nije politički odgovarao.

My Soul

Tko je glasao

stvarno si mustra

stvarno si mustra (katolička). "ne želi drugome što ne želiš sebi" (jevanđelje po Luciferu? po My Soul?). đava je PMS (ili puno pive?)
profesor

Tko je glasao

budi dobar, jer kad tebe

budi dobar, jer kad tebe zločestog ucopram, završit ćeš u ćuzi 20 godina, a ne 20 dana :))) i još ćeš pjevat da si imao sreće :)))

My Soul

Tko je glasao

Ako joj nije skuvao glavu u

Ako joj nije skuvao glavu u kiselom kupusu nije nikakav događaj.

Tko je glasao

Dečko je "samo" bio

Dečko je "samo" bio ljubomoran. Prethodno su raskinuli.

My Soul

Tko je glasao

Prije sam suosjećala s

Prije sam suosjećala s tobom. No sad mi je drago da si dobio po nosu. Razlog je taj što pravdu tražiš za sebe, ali je uskraćuješ drugima. Tebe su pokušali cenzurirati, a ti si sudjelovao u CENZURIRANJU mog dnevnika, koji je potonuo i zbog tebe! Evo dokaza:

Sekularna, ma nemoj!View T
Sub, 03/10/2009 - 17:44 — My Soul
Sram bilo hrvatsku vlast, što je u hrvatskoj državi dovela Crkvu u Hrvata do toga da se na javnoj televiziji, financiranoj od hrvatskog poreza zvanog tv-pristojba, Crkva pred mrziteljima svega što je hrvatsko i crkveno, do te mjere da Crkvu u Hrvata neki ovdje već nazivaju klero-fašističkom, mora opravdavati kako se financira i otkud joj sredstva i kako se financiraju druge crkve.
Mi Hrvati smo katolički narod. Na popisu stanovništva 2001. Godine, dakle u doba vladavine komunističke Velike koalicije, od 4.437.460 stanovnika, 3.897.332 ili 87,83% se izjasnilo katoličke vjeroispovijesti. Dakle, može se reći da je Hrvatska država katolička zemlja. Naime, da je netko mislio da nije Katolik, a izjasnio se Katolikom 1991. Iz navodnog straha, jer je bilo ratno vrijeme, paaa, onda bi slobodno iskazao drukčiju volju na izborima 2001. Godine, kada je vladala vlast kojoj je bilo stalo da se pokaže da Katolika ima što manje i da je Hrvatska ateistička zemlja. No što se dogodilo, čak 87,83% stanovništva izjašnjava se Katolicima, iako su se mogli izjasniti za neku drugu vjeru, ili da nisu vjernici.
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/H01_02_04/H01_02_04.html
Unatoč toj brojnosti, pred kojom treba imati respekta, bahata hrvatska vlast dozvoljava da se Katoličku Crkvu povlači po blatu, čime se vrijeđa čitav katolički narod u Hrvatskoj! Sad kad se donose ustavne promjene, vrijeme je da se ispravi "kriva drina" i da se u Ustavu odredi biće hrvatskog naroda, a to je katoličanstvo tj. da se katoličanstvu u Hrvata da primjereno mjesto u najvišem državnom aktu. Hrvatska nije ateistička zemlja i u Hrvatskoj, obzirom na brojno stanje, svatko tko uvažava DEMOKRACIJU treba dozvoliti da hrvatski katolički narod ima demokratsko pravo iskazati da njegova Crkva nije odvojena od države, tj. da Hrvatska nije sekularna država, jer ona to po svom biću ne može biti, obzirom na tako veliki broj ljudi koji su se opredijelili za katoličku vjeroispovijest. Utoliko što nam hrvatska vlast nameće ateizam, nazvavši ga sekularizmom, pa dopušta da se na javnoj televiziji proziva katolička Crkva za način financiranja, ta hrvatska vlast nije ništa drugo do ona ista, jugoslavenska vlast, kad Katolici nisu imali nikakva prava, ili su ta prava bila minimalna. Mogu zlonamjernici ovdje pisati da su i tada bili Katolici, da su se pričestili, krizmali, ovo, ono, međutim, činjenica je da onaj tko nije bio u Komunističkoj Partiji Jugoslavije, nije mogao napredovati u poslu, nije mogao postati direktor poduzeća, a u partiji nije mogao biti onaj tko se nije odrekao svoje Crkve, barem javno. Što su sve ljudi radili potajno, to je druga stvar i o tome se komotno može napisati novi post. Pa tko želi na tu temu, neka izvoli.
Stoga pozivam kardinala Bozanića, koji dobro poznaje političku scenu u Hrvatskoj, da se javno očituje o tome za kojeg predsjedničkog kandidata Katolička Crkva misli da će najbolje štititi interese katoličkog naroda te da pozove katolički hrvatski narod da izabere takvog. Hrvatski narod više ne može idućih pet godina slušati napade vlastitog predsjednika na Katoličku crkvu, koji ne poštuje što se 87,83 posto hrvatskog stanovništva izjasnilo Katolicima, a ne sekularcima, već prepisku s hrvatskim kardinalom vodi putem novina. Ako kardinal Bozanić niti u jednom kandidatu ne vidi pravu osobu, tada ga pozivam da iz redova katoličkog naroda predloži takvu osobu da se kandidira! Pa neka se konačno vidi je li hrvatski narod katolički, ili je ateistički i treba li u Ustavu pisati da je Hrvatska katolička zemlja, ili da je sekularna pokraj 87,83% vjernika.
P.s. Molim neistomišljenike da mi ne ocjenjuju ovaj dnevnik negativno, tj. da se suzdrže minusiranja, kako mi dnevnik ne bi potonuo. Dnevnik nije uvredljiv već prenosi moje stajalište na ovu temu, pa vas molim da komentirate koliko želite, ali mi nemojte cenzurirati dnevnik, jer vidim da je minusiranje uzelo maha. Tko se ne slaže s iznesenim, dobrodošao je među komentarima. Hvala!
p.s.2. Unatoč mojoj zamolbi, CENZURIRALI ste mi ovaj dnevnik, iako nije uvredljiv i bazira se na činjenici iz popisa birača 2001. godine, za koji sam dala i link i dokaz! Mrak, mislim da nisi zaslužio nagradu, koju trebaš podignuti u Parizu, pa ti prepuručujem da istu vratiš, jer ljudi koji sudjeluju na Pollitika.comu je zapravo nisu zaslužili!
Ponavljam ovaj dnevnik u nadi da će ostati na površini dovoljno dugo dok ga ne pročitaju oni kojima je zapravo bio namijenjen.
Kad sam zamolila Pollitičare da mi dnevnik ne potone, bilo je pet negativnih glasova koje izostavljam, a da vidimo tko je neparlamentaran od pollitičara i tko ne reagira na nikakve zamolbe:
neoprogressivan Sub, 03/10/2009 - 19:28 [Protiv]
dr Strangelove Sub, 03/10/2009 - 19:40 [Protiv]
Feniks Sub, 03/10/2009 - 20:27 [Protiv]
PanonVU Sub, 03/10/2009 - 20:37 [Protiv]
slobodnakolumna Sub, 03/10/2009 - 20:54 [Protiv]
bet Sub, 03/10/2009 - 21:24 [Protiv]
Danimir Sub, 03/10/2009 - 23:07 [Protiv]
Franka Valli Sub, 03/10/2009 - 23:34 [Protiv]
sus Ned, 04/10/2009 - 00:29 [Protiv]
Zvone Radikalni Ned, 04/10/2009 - 00:59 [Protiv]
Liberty Valance Ned, 04/10/2009 - 01:39 [Protiv]
miris Ned, 04/10/2009 - 01:53 [Protiv]
gale Ned, 04/10/2009 - 02:33 [Protiv]
garp Ned, 04/10/2009 - 09:48 [Protiv]
Judge Ned, 04/10/2009 - 10:23 [Protiv]

Dakle, najviše si me iznenadio ti, Panon VU, čovjek koji je stradao upravo zbog cenzure na internetu. Gospodine dragi, ovdje si kmečao jer su te cenzurirali i nagazili, a ti si isti kao oni. ISTI, ako ne i gori!

Ovo što si ti učinio mom dnevniku jednako je strašno kao i ono što oni tebi čine. E pa kad je moj dnevnik potonuo, potoni i ti! Uopće mi nije žao. A možda i toneš iz tih razloga! Jer ti se vraća tvoja pravda!

Gospodo, koja me želite minusirati, na njegovom primjeru vidite kako se brzo ispravlja nepravda koja seže do neba! Neka vam to bude pouka, jer ima Onog gore, koji sve vidi i sve zna.

Sretan ti put na hlađenje, imat ćeš vremena razmišljati i o mojim riječima!

My Soul

Tko je glasao

Gle, gle, kakva DEMOKRACIJA

Gle, gle, kakva DEMOKRACIJA vlada na Pollitika.comu. SVakog neistomišljenika cenzuriraju, a tobože se bore za pravdu PanonaVu na izrečenu misao. Kakva dvoličnost! Nadam se da svjetski mediji imaju uvida u to kakva se CENZURA događa na Pollitika.comu, mediju koji je navodno dobio svjetsku nagradu za slobodu medija. Čovjek bi možda i povjerovao da postoji Pariz i nagrada, kad ne bi znao da je i to bio Mrakov site, kao engleski pandan Pollitici! Evo ti Mračiću istine, pa ti i dalje cenzuriraj i briši moje nepoćudne komentare na engleskom, na stranici nagrade Pariza! Prozirno!

My Soul

Tko je glasao

Gle, kojom brzinom je

Gle, kojom brzinom je krenula cenzura opet. Još malo pa će mi i ovaj komentar potonuti kao dnevnik. No nadam se da će ga neki stići pročitati prije.

Mrak, a protiv čega si ti ovdje stavio minus? Ne izražava li moj dnevnik sasvim pristojno moje mišljenje?! Što ti imaš protiv toga da netko ima suprotno mišljenje od tvog?! Zbog čega tvoja Pollitika ne dopušta drukčije mišljenje? Zašto mi cenzuriraš komentar potpuno nepotrebno. Nije li demokracija upravo suprotstavljanje različitih mišljenja po nekoj temi? Mrak, zašto nisi demokratičan, a kuneš se u demokraciju?

My Soul

Tko je glasao

http://pollitika.com/beware-o

http://pollitika.com/beware-of-the-troll-sto-je-to-internetski-troll

u 98% slučajeva si racionalna žena sa stavom, no ovih preostalih 2%...

Tko je glasao

Ispravak 22% je racionalna

Ispravak 22% je racionalna žena 64% je napušena ostalo je u proučavanju

Tko je glasao

@mrak: u 98% slučajeva si

@mrak:
u 98% slučajeva si racionalna žena sa stavom, no ovih preostalih 2%...
Ako bismo neki iskaz ocijenili na skali od 0 do 100 prema tome, koliko je u sukobu sa elementarnom statistikom (što će reći: zdravim razumom, iako neki taj pojam ne priznaju), ovaj upis dobio bi 98. :)

Kad se već počelo uspoređivati sa mnom: moja je "iracionalnosti" bila jedino u tome, što sam povrijedio tvoju taštinu.

S druge strane, plima ekstremnih desničara sve je jača - vrijeđaju, prijete, spamaju, lažu, najavljaju atentate i teror... Istina, u jednom smislu riječi, sve je to "racionalno".

Zoran Oštrić

Tko je glasao

najavljaju atentate i

najavljaju atentate i teror.

Ovo me podsjeća na pripremu terena za ustanak Srba u Hrvatskoj devedesetih. Najprije su Srbi počeli s pjesmom kako su ugroženi, iako nisu bili, a onda je nakon toga JNA opalila po Hrvatskoj iz svih topničkih i inih sredstava. Pretpostavljam da je napisan neki novi memorandum SANU po kojem postupaš.

My Soul

Tko je glasao

mrače, procjene omjera

mrače, procjene omjera racionalnog i iracionalnog ti baš nejdu od ruke.
za ovakvo nekontrolirano, autistično shitanje Oštrić bi već bio baniran.
čovjek ide u zatvor. smatrao to neko opravdanim ili neopravdanim - o tome je moguće debatirati, iako nije baš prikladno, niti pristojno - ali stvarno je drsko, iracionalno i egocentrično na to početi mahati vlastitim ozloglašenim (izminusiranim) dnevnicima i komentarima.

Tko je glasao

da, moram priznati da mysoul

da, moram priznati da mysoul pokazuje elemente zbog kojih je svojevremeno zoran bio privremeno blokiran (premda, u času pisanja ovoga to nije bilo toliko očito)

Tko je glasao

Mrak, svi su takvi, samo

Mrak, svi su takvi, samo što si ti ponekad slijep.

My Soul

Tko je glasao

Ma ti si lafetino, obična

Ma ti si lafetino, obična smradurina od žene. Neki minusić koji si debelo zaslužila uspoređuješ sa ovime što je njemu napravljeno?
FUUUUJ!!!!!

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Ne, smradovi ste vi, koji

Ne, smradovi ste vi, koji cenzurirate, a guzica vam se stisne kad ste sami cenzurirani. S kojim pravom cenzor može očekivati pravdu?
Osim toga, tvoj komentar nije u skladu s pravilima Pollitika.coma, previše prostačiš i srozavaš ugled Pollitika.coma.

My Soul

Tko je glasao

Imaš ti pravo: Ne, smradovi

Imaš ti pravo: Ne, smradovi ste vi, koji cenzurirate, a guzica vam se stisne kad ste sami cenzurirani. S kojim pravom cenzor može očekivati pravdu?
Osim toga, tvoj komentar nije u skladu s pravilima Pollitika.coma, previše prostačiš i srozavaš ugled Pollitika.coma.

Nije po pravilima, ali ja pravila ne jebem ni pol posto kad su smradovi poput tebe u pitanju. I kad se već srozava pripuštanjem takvih ko ti na portal, onda treba srozat do kraja. Pa možda dobijemo nagradu za najkretenskiji sajt na planeti :)

I zato, evo ti ga još jednom, gadurino smrdljiva!

Ma ti si lafetino, obična smradurina od žene. Neki minusić koji si debelo zaslužila uspoređuješ sa ovime što je njemu napravljeno?
FUUUUUJ!!!!!

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

@vama koji ćete se

@vama koji ćete se angažirati (ha, ha, ha)@

Duh te nije iznevjerio :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

smisao za humora, s

smisao za humora, s primjesom cinizma.

no, što da ti kažem, blogaj (zapisuj) i nakon toga objavi "zapise iz rešetkastog doma", možda postanu bestsseler (nije ironija)

a što bi se moglo uraditi? pa evo, uskoro će na drugo čitanje u Sabor, konačni prijedlog Zakona o elektroničkim medijima. Mrak je nedavno objavio

http://pollitika.com/nacrt-zakona-o-elektronickim-medijima

bilo bi dobro sakupiti što više primjedbi, kritika, prijedloga i dostaviti to Odboru za medije kao amandamane. znam da zvuči utopijski, ali takvi pokušanji nisu uvijek besimisleni, barem povećavaju informiranost i angažiraju dio javnosti, a ponekad i netko iz oporbe, pa čak i pozicije nešto prihvati i promijeni.

Tko je glasao

Damire Fintiću, Dobrodošao

Damire Fintiću, Dobrodošao u društvo zatvorenika savjesti. Ma koliko se neki na ovom forumu busali u prsai govorili drugačije, ovu i ovakvu državu su stvorili UDBA-ši za se i prema svojoj mjeri. Tvoja žrtva je dokaz da je tomu tako, a 20 ili 40 dana robije je cijena koja se za demokraciju treba platiti. Vrijednih stvari nema po nultoj tarifi. Izdrži to na jednoj strani a ako bude trebalo još toliko nemaj straha jer kukavicama prde na grobu!

Tko je glasao

...boli te kita, ti ćeš i

...boli te kita, ti ćeš i u zatvoru mirno spavati,
za ove druge; nisam siguran...
...ma, mater im...

Tko je glasao

Nemam riječi- ali

Nemam riječi- ali razumijem: u ovoj (ne)pravnoj državi sve je moguće! Jednima zatvor zbog kritike negativaca, drugima vile, jahte, auti i ne znam što sve ne! Ali, ono što je činjenica je da neki od tih moćnika imaju i utjecaj na tzv. nezavisno sudstvo! Pretpostavljam kako-malo šuške!
I što je najzanimljivije, u obrazloženju, osim suhoparnog nabrajanja članaka po kojima je suđeno, nema nijedne riječi o tome kakva je sadržajno kleveta. Pa da i javnost malo kaže svoje mišljenje!
Mirno dragi blogeru,vlasniku bloga- postoji žalba, postoje i razumni ljudi u ovom društvu. Što se ne obratiš gradonačelniku Vukovara?
A i nad papom, postoji papa... tj. nad ovim sudom postoji, nadajmo se, još neki sud.. Pa i onaj u Strassbourgu!
Drži se, nisi sam!Pozdrav iz drugog dijela Slavonije-Panonije!
Danimir

Danimir

Tko je glasao

"I što je najzanimljivije,

"I što je najzanimljivije, u obrazloženju, osim suhoparnog nabrajanja članaka po kojima je suđeno, nema nijedne riječi o tome kakva je sadržajno kleveta. Pa da i javnost malo kaže svoje mišljenje!"

Točno.Dobro bi bilo znati zbog čega se tužitelj tako duševno razbolio.
Danas popodne je u tv-emisiji "Hrvatska uživo" predstavljen javnosti ovaj slučaj.Marko i Damir su došli u studio i rekli svoje,nadam se da će to pomoći.Sve je tako prestrašno i zastrašujuće.Nismo se makli od vremena kad je " Feral Tribune" plaćao masne novčane kazne za duševne boli Merčepa i kompanije,naravno uz pomoć poznatog drugog jednog odvjetnika.Zamislite da su Feralovci i Damir isto tako mogli sebi priuštiti čuvenog advokata! Tko zna kakav bi bio ishod. Sirotinja uvijek nahebe,Damiru držim fige!

Tko je glasao

Je li Marko štogod spmenuo

Je li Marko štogod spmenuo o cenzuri koja se sustavno provodi nad nekim blogerima na njegovorm Pollitika.com-u? Primjerice, ovo dolje, ili još gore, ovo gore!

My Soul

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Hote lepo vrit s ustašama i partizancima od boltek komentara 2
 2. Što Plenković ne stvara poveznice s našim Srbima, hrvatskim braniteljima, nego muti s aboliranim teroristima od ppetra komentara 6
 3. Zvala sam se Verica Nikšić, imala sam 13 godina kada su me Srbi ubili u Širokoj Kuli jer sam se rodila kao Hrvatica od Laganini komentara 2
 4. Oni su ustaše? Pa odnosimo se onda prema njima kako zaslužuju! od Feniks komentara 17
 5. za dom spremni, za život nespremni od Zoran Oštrić komentara 1
 6. Zašto Hrvatska tolerira ustaški fašizam od sjenka komentara 55
 7. Otrovno pismo predsjedniku SDP-a Bernardiću od Laganini komentara 42
 8. Tisuće antidemokratskih sredstava u državi od rodjen komentara 1
 9. Poslušně hlásím je vinen Hrvatski bog Mars od lunoprof komentara 34
 10. HDZ se vraća stilu vladanja nepodnošljivom lakoćom od Feniks komentara 27
 11. Je li Božo Petrov još uvijek legalni predsjednik Mosta? od Zoran Oštrić komentara 7
 12. Lekovićev progon novinara, zataškavanje kriminala i demonstracija sile na zastupnicima u Saboru od Laganini komentara 14
 13. Genocid od petarbosni4 komentara 2
 14. Kad NATO Kolinda digne noge od sjenka komentara 25
 15. Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10 od rodjen komentara 1
 16. Analogije ili Vlada Idiotkracije od lunoprof komentara 48
 17. Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani. od rodjen komentara 0
 18. Merkel i nacizam od Zlatno doba kap... komentara 62
 19. ŠEFOVI naređuju bez promjena i bez bitnih razlika od aluzija komentara 0
 20. Liječnik sadist od rodjen komentara 3
 21. Novi val nove vrste kriminala u građevini od rodjen komentara 6
 22. Kako elite osvajaju i porobljavaju neku državu! od Busola komentara 5
 23. Donald Trump protiv vjetroelektrana: prijeti li opoziv zbog zastupanja osobnih interesa? od Zoran Oštrić komentara 3
 24. Tripartitna vlast HDZ-a, MOST-a i SDP-HNS-a napada gradonačelnike Zagreba i Zadra, preko GRIZLI-DORH-a od ppetra komentara 9
 25. siromaha osiromašiti ili siromaha obogatiti od aluzija komentara 0

Tko je online

 • antonac
 • Bigulica
 • boltek
 • indian
 • Laganini
 • ppetra
 • sjenka

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 7
 • Gostiju: 33

Novi korisnici

 • sandy199
 • cheapdress
 • zijad
 • kristijanhorvat
 • mošapijade